Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Päevapoliitika

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Öelda, et Trump ajab soga ja samal hetkel sellest sogast järeldusi teha... pole vast mõistlik?
    Hetkel saab tehtut hinnata ja sellest järeldusi teha.

Saksa ja Tsahkna võiks küll eetrist eemal hoida.
    see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Algselt postitas Daz Booob Vaata postitust
      Öelda, et Trump ajab soga ja samal hetkel sellest sogast järeldusi teha... pole vast mõistlik?
      Hetkel saab tehtut hinnata ja sellest järeldusi teha.
      Juhul kui Trump mängib mingit 4D malet, kus eesmärk on Putinil müts silmini tõmmata, siis me mängime hetkel oma reaktsioonidega oma rolli välja, aga kui see pole Trumpi kavatsus, siis meil ongi tarvis tegutseda. Esimene variant tundub mulle küll iga päevaga aina kahtlasem.

Kommentaar

Algselt postitas Nasfal Vaata postitust
        See sõda on kaotatud juba ammu ja mingit lootust Ukrainal ei ole nagunii.

Ei ole midagi kaotatud ja lootust muidugi on. Lihtsalt üksinda Ukrainal maid tagasi saada pole ilmselt võimalik. Aga mitte kaotada - saada üleni vallutatud ja allutatud - on igal juhul võimalik. Samas, USA abi aitaks sellele kõvasti kaasa.

Zelenskõi eeldab ei tea mis imeasju tagasi ja tagatiseks
        Zelenskõi tegutseb vastavalt oma rahvalt ja ukrainlastelt saadud mandaadile. Ainult nemad saavad otsustada, mida nad tagasi tahavad. Nemad on surnud ja tapnud. Mitte sina, mitte mina ega mitte ka ameeriklased.

kui rahukõnelustele minna ning ei ole huvitatud absoluutselt sõja lõppemisest
        Mida sa ajad? Zelenskõi lihtsalt pole loll ja saab aru, et rahu venemaa tingimustel ei tähendaks sõja lõppu, vaid vahet järgmise sõja vahel. Pole mitte mingit alust arvata, et venemaa edasi ei paugutaks pärast väikest puhkust. Zelenskõid just vastupidi, huvitab sõja päriselt lõpetamine. Lõpetamine nii, et ta ei tuleks tagasi - selle jaoks on mitu lahendust, realistlikumad (NATO väed Ukrianas) ja vähem realistlikud (venemaa lagunemine, sõda venemaa vastu jms).

kuigi Venemaa igapäevaga kindlalt edeneb ja inimesed surevad
        Jah, edeneb. Aga strateegilisel tasandil antud hetkel veel vähe ja suure hinnaga. See võib muidugi muutuda. Samas, järgmises sõjas (mida trumpi vaherahu mittte mingil moel ei välista, vaid pigem juhtumist kinnistab) sureksid edasi ja veel rohkem.

ning Euroopa Liidu liberastid korrutavad ainult, et Putin on Terrorist
        Ei ole siis või?

ja nendega läbirääkimisi ei aidata
        ?

ja Ukraina abi tuleb suurendada
        Jah. ​

ja need on juba 2 aastat põhimõtteliselt ainult sõnad
        Ei tea, kas on. Alles lepiti jälle suures paketis kokku. Äkki see, et need on ainult sõnad, on ainult sõnad? Või veel enam, kellegi narratiiv?

ning enda majandus on langemas või stagnatsioonis.​
        Majandus ongi tsükliline. Ma arvan, et see trumpi sõnavõtt on euroopa majandusele keskpikas perspektiivis ainult hea (loobutakse mõnes roheeesmärgist, investeeritakse ja tellitakse rohkem enda riigist, eriti sõjalist kraami jne)

Trump lubas, et lõpetab selle sõja ja hetkel ongi see ainus lahendus, et teatud osapooled nüüd hakkaks samamoodi rahu nimel lõpuks töötama mitte ei huiaks igal sammul vastu, et nemad Venemaaga rahuläbirääkimistele Venemaa ja Putiniga ei lähe.
        Jah. ​​
        Siin on vist suur iva. Vaata, me kõik saame aru, et sõda saab allaandmisega lõpetada. See pole mingi suur teadus või oskus või läbinägelikkus, millega kekutada. Ja arvata, ja väita, et ukrainlased "huiavad" vastu, on lihtsalt haige. Kes ja kus ja kuna on öelnud, et nad venemaaga rahuläbirääkimistele ei lähe? Nagu reaalselt, sa oled öelnud lolle asju, aga see on ikka top3 arvamustest.

Üle aasta on Venemaa Ukrainas initsatiivi hoidnud
        Initsiatiiv läbi mille? Kurski vallutamise? Oma naftabaaside hävimise? Lennuväe nullimise? Või sa pead silmas ruutkilomeetreid?

ja vaikselt aga märkimisväärselt edenenud ning ennast aina paremini käima saanud
        Kus? ja mis mõttes paremini käima saanud? Milles see väljendub?

ja Ukraina kaotab aga maid ja inimesi ning armee seisab viimasel piiril.
        Venemaa kaotab ka. Ja ukraina armee seisab viimselt piiril, sest nad võitlevad suurema vaenlase vastu. Aga nad on olnud ka palju hullemas seisus. Ja see ei tähenda, et peaks venemaale kapituleeruma, sest Trump on venelaste taskus. Kui päriselt ukraina ainult maid ja inimesi kaotaks ja armee oleks viimasel piiril, siis venemaa ei tahaks ju seda rahu. Või mis?

Samas Euroopa ja Zelenskõi ei ole teinud ühte kõige pisemat sammu ka sõda lõpeks
        sa ei tea, milles sa räägid.

ning kooris nõutakse, et rahu tuleb ainult Ukraina alade tagasisaamisega, mis on ju Utoopia.
        Aa, et peaks trumpi läbirääkimiste taset tegema, ja tegema esimese sammuna kohe kõik järeleandmised ära või? No äge, vaatame, kuhu see meid viib.

Trump saab aru, et on vaja mingid osapooled nüüd siin paika panna ja ülevalt alla tuua.
        Äge, et see venelaste kohta ei kehti. Aga miks ei kehti? sest trump on tossike ja suudab ainult endast nõrgemate/viisakamate kallal norida. Muud midagi. Ja selle taga mingit suurt mästerpläni näha on haige soovunelm.

Kommentaar

tea kas varsti on nii puccis, et sunnitakse sibulate võrku tagasi ühendama?

Kommentaar

Algselt postitas taku* Vaata postitust
            tea kas varsti on nii puccis, et sunnitakse sibulate võrku tagasi ühendama?
            Kui keegi viiendast kolonnist või kes krematooriumisse ei mahtunud oskab seda teha siis jep.
            “Just because you're offended, doesn't mean you're right.”

Kommentaar

Zelenskõi tänane ründamine ja see soga ajamine oligi ta paika panemiseks, et ta oma kivisse raiutud seisukohast välja tuleks ja saaks aru, et ta peab hakkama rahule mõtlema, sest praegune Ukraina ja Euroopa positsioon oli siiani nii kõigutamatu, et igasugune väljavaade selleks puudus samal ajal kui Venemaa aga edeneb ja inimesed surevad. Euroopa Liidu ilmselge paikapanemine oli Vance kõne Müncheni konverentsil. Nii tänane Zelenskõi kohta tehtud sõnavõtud ning Vance kõne Euroopa Liidu suunas on mõlemale osapoolele korralikuks äratuseks.

Euroopa liit ei ole peale sõja esimese aasta väga mitte midagi tõsiseltvõetavat teinud, et Ukrainat võitma aidata. Viimane mingi saktsioonidepakett tuli suvel, mis oli väga piiratud ning ei omanud erilist mõju. Venemaa on läbi Indiate, Hiinate, Iraakide jne kaudu endale uued majanduskanalid avanud, mis muidugi ei konkureeri sellega, mis oli enne sõda, aga mis on aidanud neil kogu oma sõjatööstuse sõja ajal aina paremini käima saada ning hoiavad majandust piisavalt üleval. Samas Euroopa liit ei ole peale pidevate Brüsseli sõnavõttude mitte midagi konkreetset teinud. Nüüd kui Ukraina armee on ennast ammendanud ja elavjõud on otsakorral ning Venemaa on ennast piisavalt peale esimese aasta kehtestatud sanktsioone ja majandusliku krahhi käima tõmmanud, siis on väga raske näha, et kust nüüd peaks järsku see meeletu panus tulema, mis sõda muudaks.

Euroopa Liidu ja Zelenskõi praegune väljavaade oli pealt vaadata, kuidas Venemaa lõpuks päevast päeva vaikselt edeneb ja Ukraina lõpuks tervenisti kokku kukub ning väga palju inimesi veel surma saab, aga muid lahendusi ei kaaluta. Kuna selline asjade kulg oleks paratamatu olnud ja Venemaa riigipiir oleks vastu Poolat olnud, kas siis oleks vähemalt Euroopa saanud öelda, et me ei andnud pätile järgi ja ei lasknud koti pähe tõmmata, mis sellest, et Ukrainat enam pole ja Venemaa-Euroopa riigipiir suurenes mitmeid kordi? Kui Trump suudab ikkagi kas või julmalt jõuga rahu läbi suruda ja Ukraina jääb küll vallutatud alade suhtes väiksemaks, aga suurem osa riigist säilib ning Poola ja Venemaa vahele jääb veel puffertsoon, siis me laseks endale koti pähe tõmmata?

Sinu suvila näite peale, et ma tegeleks koheselt ning kui läheb halvasti ja asju tagasi ei saa, siis ma hakkaks tegelema sellega, et mu linnakorterit ei saaks nii lihtsalt tühjaks teha. Ehk Euroopa liit peaks hakkama, siis koheselt tegelema sellega, et järgmisel korral see ei oleks nii lihtne.
              Su suured kangelased ootavad sind Kurski "vabastama". Palun mine.

Kommentaar

Algselt postitas kaala Vaata postitust

Kui keegi viiendast kolonnist või kes krematooriumisse ei mahtunud oskab seda teha siis jep.
                Pigem kui tuulejahvatamis programiga edasi minnakse siis jep.
                Hello! I´m mentaly ill.

Kommentaar

Nasfal aga mis sa soovitaksid siis Ukrainlastel teha, venelaste nöudmisi järgida, alla anda ja oma riigist loobuda, minema joosta? Milline see päris rahumeelse elu jätkamise strateegia siis on? Selline jätkusuutlik. Mis Eesti peaks tegema? Nii nagu Päts 1939a.? Kuula ta lühike köne ära: https://arvamus.postimees.ee/4418815...naks-meil-rahu

Ja mis praegu teistmoodi on? Miks me peaksime samamoodi mötlema kui siis? Vöi äkki oligi 1940
                  ja onward cool periood, ma ei tea. Minu meelest ei olnud.

Kommentaar

Algselt postitas Andres. Vaata postitust

Juhul kui Trump mängib mingit 4D malet, kus eesmärk on Putinil müts silmini tõmmata, siis me mängime hetkel oma reaktsioonidega oma rolli välja, aga kui see pole Trumpi kavatsus, siis meil ongi tarvis tegutseda. Esimene variant tundub mulle küll iga päevaga aina kahtlasem.
                    Teist varianti kunagi puudutas Helme... tembeldati ja naerdi välja (nagu Trump 2018, kui ta EU-d hoiatas - tänasega võrreldes üsna viisakalt).

Ma arvan, et ta ei mängi mingit malet. Pigem on töös strateegia "selgus läbi kaose" - mille eesmärk on tuua inimesed mugavustsoonist välja (milles EU selgelt on), et nad hakkaksid n.ö ületunde tegema ja siis ka vastavat tasu saama. Ja alustada võiks vabalt sellest, et loobuks inimeste sildistamisest (ma ei pea sind silmas - oskan vaid kiita) - aitab õhku puhastada.

Täna ma arvan siiani, et kusagil aasta keskkpaigaks on mingi rahu olemas (meeldib see meile või mitte... tõenäoliselt mitte). Ja siis sõltuvalt sellest, kui tublid me EU-kad oleme, siis... 2-3 aasta pärast ole näha, kas Raivo Hein paneb helikopterile hääled sisse ja lenda minema või mitte.

Üks asi millele on vaja natukene pikemas plaanis mõelda, on see, et kui juturobotid (AI) tegudeni ja masinateni arenevad, siis... nagu me teame, on venelastel inimelust täiesti suva - päris sitt on mõelda, mida nad võivad korda saata ja kui kehvas seisus EU võib siis olla, kui me tuulikutega edasi võitleme.
                    see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Pätsi "rahu" viis ta enda ja pere küüditamiseni, ühest kohast teise sittades oludes väntsutamine kuni surmani. Umbes nii nagu Ukraina vangide saatus praegu. Baškiiride pealinnas Ufas on ka üks majake mälestusmärgiga kus päts lühikest aega viibis. Niipalju kui uskuda tema öeldut pärast neid "rahu" otsuseid, siis ta kahetses neid ja oleks pidanud vastu hakkama.

Kommentaar

Algselt postitas nonoh Vaata postitust

Aga nad on olnud ka palju hullemas seisus. Ja see ei tähenda, et peaks venemaale kapituleeruma
                        kui see on tõsi..

Algselt postitas Kusti Salm
                        Euroopal on umbes nädal aega, et tulla välja usutava plaaniga, kuidas päästa Ukraina sõja kaotamisest ja vältida sõda Euroopas
                        siis on olukord vist päris sant ja tühi retoorika tõesti enam ei päästa
                        GEORGE: No, no, no! Nothing happens /-/ RUSSELL: Well, why am I watching it?
                        GEORGE: Because it's on TV RUSSELL: Not yet..
                        (Seinfeld, The Pitch)

Kommentaar

Mõnest ministeeriumist normaalseid seaduseprojekte ka tuleb veel või kõik on sellised, mis lastakse vähegi pädevamate inimeste poolt auklikus või on lihtsalt arusaamatu väärtusega.

Kommentaar

kuigi avalikkusele kliimaministeerium tuuleparkide toetamisega seotud korrektseid andmeid jagada ei soovi
                            Kliimaminister Yoko Alender tagasi astuda ei plaani.

Eks oma piinlikku ebapädevust on raske jagada ka. Trump paneks selle kliimaministeeriumi kohe kinni muidugi

Kommentaar

Olukord ongi sant. Nädal on pigem liialdus, aga mõistlikus ajaraamis tuleb võtta kõik võimalikud ressursid kasutusele või mämmerdamist jätkates on Euroopal valik A - pealt vaadata kuidas läänemeelsed ukrainlased maha notitakse ja saada mingil ajahetkel 10+ miljonit sõjapõgenikku. Variant B saada lähitulevikus sõda kus lisaks ukrainlastele surevad iga päev sajad EL eurooplased. Kusjuures vahet eriti olegi kas see valik juhtub käpardlikuse või küünilisuse tõttu, variant A valides saame väga suure tõenäosusega variant B varem või hiljem nagunii. Seda kõike saaks hetkel VEEL vältida...

Kommentaar

xxD vms selle kremli trolli nimi oli, on tagasi?

enihau. VÕib usa Trumpistaniks ümber nimetada või ootaks sildistamisega veel?

Kurb vaadata muidugi, kuidas üks riik võtab üle seda 19sajandi briti ja vene impeeriumi mentaliteeti, kus surutakse peale mingeid lepinguid, mis peab vastu võtma või muidu. Ma olin arvamusel, et selline mentaliteet on säilinud siit vaadates ida pool ja lõppeb hiinaga (ehki isegi nemad suudavad seda asja vähem piinlikult ja diskreetsemalt ajada). Aga ilmselgelt mitte.
                                Ja kes hakkavad mignit euroopal aeg end kokku võtta jutuga tulema, siis see plaat on juba nädalaga ära leierdatud ning ei vii kuhugi.
                                Reaalsuses on pandud räige türa maha.
                                Kõik oleks ilgelt häppid kui Trump lendaks laivi jutuga, et mul pohui mis teil kohalikud sellest fosforiidi kaevandamisest arvavad. Mu farmeritel on seda vaja. Hakkage kaevandama, või muidu tulevad venelased seda kaevandama. Ahjaa, raha selle eest ei saa. Ainult minu garantii, et tulevikus on kõik ilus.

Kommentaar

Working...
                                X