Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
tuntus tuntuseks, aga Kaljulaid on praegu siiski kompromisskandidaat, kellel puudub staaž poliitikas ja nii mõneski mõttes on ta põrsas kotis. kui kõik teised kandidaadid on olnud pikalt avalikkuse tähelepanu all ja pidanud tõrjuma igasuguseid süüdistusi, siis Kaljulaiule pole veel lihtsalt antud võimalust ämbrisse astuda. teame ainult, et tema poolvend on uurimise all. senise karjääri poolest sobiks ta tõesti pigem Tallinna linnapeaks, nagu Mõis soovitas, kui otse presidendiks. mulle isiklikult tundub, et Jüri Luik oleks sobivam president, aga praegu vist minnakse nui neljaks naise peale välja, et saaks linnukese kirja. presidendiametis on välispoliitika ja diplomaatia palju olulisem kui majandusarvestus.
@OudekkiLoone Sep 27
mulle ei meeldi küll, et presidendikandidaatide valik oli laarlasest konservatiiv ja tundmatu laarlasest kasinusbürokraat
Täpsemad argumendid Delfist:Kaljulaid arvas, et tal pigem ei teki võimalust esimesel tööaastal Venemaale visiit teha. Ta pidas sanktsioone Venemaa suhtes mõistlikuks. Kaljulaid ei pidanud võimalikuks kõigile hallipassimeestele ilma eeltingimusteta Eesti kodakondsust anda. Ta polnud nõus väitega, et Eesti meedias toimub vihakampaania Keskerakonna ja EKRE vastu. Seetõttu leidis Loone, et tema Kaljulaidi toetada ei saa.
tuntus tuntuseks, aga Kaljulaid on praegu siiski kompromisskandidaat, kellel puudub staaž poliitikas ja nii mõneski mõttes on ta põrsas kotis. kui kõik teised kandidaadid on olnud pikalt avalikkuse tähelepanu all ja pidanud tõrjuma igasuguseid süüdistusi, siis Kaljulaiule pole veel lihtsalt antud võimalust ämbrisse astuda. teame ainult, et tema poolvend on uurimise all. senise karjääri poolest sobiks ta tõesti pigem Tallinna linnapeaks, nagu Mõis soovitas, kui otse presidendiks. mulle isiklikult tundub, et Jüri Luik oleks sobivam president, aga praegu vist minnakse nui neljaks naise peale välja, et saaks linnukese kirja.
Asi pole naises. Jüri Luik on väga heades suhetes Reformierakonnaga, mistõttu kardeti, et Luik oleks liiga sõbralik nende vastu. Seepärast siis blokiti Luike kahe erakonna poolt. Kaljulaiuga olid kõik rahul (vähem Reform), aga kuna perssekukkunud kampaania on kõige rohkem kirvena kaelas just Reformil ja praegusel peaministril, siis anti järgi ja mindi olukrorale, kus president ei oleks otseliinil Rõivasega.
@OudekkiLoone Sep 27
mulle ei meeldi küll, et presidendikandidaatide valik oli laarlasest konservatiiv ja tundmatu laarlasest kasinusbürokraat
Täpsemad argumendid Delfist:Kaljulaid arvas, et tal pigem ei teki võimalust esimesel tööaastal Venemaale visiit teha. Ta pidas sanktsioone Venemaa suhtes mõistlikuks. Kaljulaid ei pidanud võimalikuks kõigile hallipassimeestele ilma eeltingimusteta Eesti kodakondsust anda. Ta polnud nõus väitega, et Eesti meedias toimub vihakampaania Keskerakonna ja EKRE vastu. Seetõttu leidis Loone, et tema Kaljulaidi toetada ei saa.
Kaljulaiu poolvend on Oudekki vastasleeris Keskerakonnas?
Ma ise muidugi kahtlustan, et ega Eestis sobivat kandidaati pole. Kõik tuntud inimesed on tropid ja kõik tundmatud inimesed on tundmatud, kes tuntuks saades muutuvad kohe tropiks.
Luigest. Olgem ausad, Jüri Luige isa on Aleksander Gavrilov ja ema on sündinud Petseris. KUIDAS TA ÜLDSE KANDIDAAT SAI OLLA?!?! KAS TAL EESTI PASS ÜLDSE ON?!?!
Ma ise muidugi kahtlustan, et ega Eestis sobivat kandidaati pole. Kõik tuntud inimesed on tropid ja kõik tundmatud inimesed on tundmatud, kes tuntuks saades muutuvad kohe tropiks.
Luigest. Olgem ausad, Jüri Luige isa on Aleksander Gavrilov ja ema on sündinud Petseris. KUIDAS TA ÜLDSE KANDIDAAT SAI OLLA?!?! KAS TAL EESTI PASS ÜLDSE ON?!?!
Gavrilov (isa) sündis Tallinnas tsaariajal ja Luik (ema) juba vabariigi ajal Petseris. mõlemad peaks seega olema õigusjärgsed kodanikud. kõik on kinni kasvatuses. ma usun, et ta tunneb end 100% eestlasena.
Gavrilov (isa) sündis Tallinnas tsaariajal ja Luik (ema) juba vabariigi ajal Petseris. mõlemad peaks seega olema õigusjärgsed kodanikud. kõik on kinni kasvatuses. ma usun, et ta tunneb end 100% eestlasena.
Kahjuks ilma siseministeeriumi kirjaliku kinnituseta ta ei ole mul võimalik sinu veendumust jagada.
Laiem pilt on see, et enamus rahvast nkn teabki ainult Farmi-Gabrieleid ja Baari-Taliseid jms kollase meedia tegelasi. Selle põhjal hakata presidendikandidaati maha tegema, et keskmine ajukääbik temast midagi kuulnud pole? No lase ikka olla.
kui sa pead kollase meedia tegelasi presidendikandidaatideks, olgu siis nii. ma räägin pigem ikka tõsisematest avaliku elu inimestest.
kui sa pead kollase meedia tegelasi presidendikandidaatideks, olgu siis nii. ma räägin pigem ikka tõsisematest avaliku elu inimestest.
aga see selleks
Ma omast arust kirjutasin selgelt, et need inimesed, kes ainult kollase meedia tegelasi tunnevad, ei saagi ühtegi tõsist presidendikandidaati teada, sest nood ei ole kollase meedia kangelased. Õpi lugema.
Ma omast arust kirjutasin selgelt, et need inimesed, kes ainult kollase meedia tegelasi tunnevad, ei saagi ühtegi tõsist presidendikandidaati teada, sest nood ei ole kollase meedia kangelased. Õpi lugema.
Milleks üldse pseudostaarid sisse tõid. Küsimus on rohkem selles, et tema osalemine avalikus debatis on olnud minimaalne, paar artiklit ja paar osalemist telesaadetes. Tubli ametnik, aga see kontrollikoja värk on ikkagi väga kuiv teema. Tuntus on ikka natuke rohkem kui see, et oled nime varem kuulnud.
Ma ei alahindaks rahvast selles nagu nad tunneksid ainult kollase meedia staare. Sellest võiks nagu juba üle olla et rahvas on loll jne.
Laiemalt vaatamise all pidasin silmas et võiks oma esise eest kaugemale näha. See mis sulle on normaalne teada ei pruugi enamus ühiskonnale teada olla. President on kogu riigile, mitte mulle ja sulle.
Laiemalt vaatamise all pidasin silmas et võiks oma esise eest kaugemale näha. See mis sulle on normaalne teada ei pruugi enamus ühiskonnale teada olla. President on kogu riigile, mitte mulle ja sulle.
Ja mis siis, et ei ole neile teada? Nad ei oska ilmselt ka praegust õiguskantslerit ja riigikontrolöri nimetada. Ometi on nemadki kogu riigi teenistuses.
Mitte kogu rahvas, aga väga suur osa sellest on loll ja tõestab seda igapäevaselt.
Ja mis siis, et ei ole neile teada? Nad ei oska ilmselt ka praegust õiguskantslerit ja riikikontrolöri nimetada. Ometi on nemadki kogu riigi teenistuses.
Esimene väide las jääb nii nagu on. Kedagi hinnata lolliks on subjektiivne. Kui oled rahul sellise sildistamisega, las siis olla.
Teise väite puhul ei julgeks ise küll õiguskantsleri ja riigikontrolöri tähtsust võrrelda riigi presidendi rolliga. Ühed on puhta oma ala spetsialistid, kel pole vaja niivõrd rahvaga suhelda. President peaks vähemalt ideaalis olema ikka kogu rahva president, et nii sina, mina kui ka Maali Kapa-Kohilast tunneks et see on tema president. Nõustuks siinkohal nende ütlustega, et antud kontekstis devalveerub presidendi funktsioon veel enam ja tekibki järjest enam küsimus milleks meile selline kõlava nimega institutsioon.
Kommentaar