Noh, esiteks, mul on kolmas sammas tehtud ja mõlemad pensionsambad indeksfondides. Usun, et sellega ma midagi valesti teinud pole.
Ükskord võtsin osa LHV mingist investeermismängust - iga nädalase vaba raha panin tesla aktsiate alla ja sõitsin jumalast okeilt top100s

Aga omaenese rahaga (sellega, mida ma kaotada täitsa julgen, tavaliselt on see mingi honorar või autorihüvitusfondi papp, millega ma nkn arvestanud ei ole), olen suutnud normaalselt kärsata Funderbeamis. Et portfoolio, mille väärtus oli vahepeal topelt, on hetkeseisuga -23.21%*
Miks Funderbeam? Saab suhteliselt väikeste summadega võtta suuri riske

Esimene investeering seal oli Funderbeami endasse, äkki aastal 2015? või 2016. See on nüüdseks -33.61%. Käisin isegi nende mingil investorite jõulupeol. Ajasin Kaidiga juttu (ja muude tegelastega ka, endiselt usun, et neil on potentsiaali).
Järgmisena ostsin SportID-d (nüüdne Stebby). Hetkel +62%, aga müüsin +100% peal 3/4 maha.
Selle pealt vaatasin (enne müüki), et ohoh, tuleb päris hästi ja sain esimest korda kohe 100% kõrvetada. Panin veits pappi Frank.ai-sse ja juhtus nii: https://rahajutud.ee/madis-muur-frank-ai-oppetunnid/. (Mina ei ole Madis Müür ja minu kaotus oli 300 eurot umbes.
Siis jätkusid Hit and missid:
Drylab (filmide tootmistarkvara - koroonaajaga praegu -75%). Panin enne koroonat raha sisse, olles ise paari produktsiooniga seotud olnud, tundus nagu ülitimm asi, et ise kasutaks. Aga koroona. Praegu arvan, et tglt neil on pisike võimalus veel fööniksina tõusta. Aga üsna tillu

Barking hetkel +9.4% (on olnud hetki, kus oleks võinud topelt hinnaga müüa, aga...).
Include -60% (ise ka ei saa aru, miks? Potentsiaali tundub nagu endiselt olevat, äri kasvab, aga ju ma olen ise loll).
Kuna haridus tundub mulle oluline, lükkasin miinimumi Fintune'i (finantsteadlikkuse õpetamine lastele ja see ettevõtmine hingitseb praegu väga kusiselt. Isegi ei trade ei ole avatud. Hind kukuks kohe kolinal. Moraal - ei maksa investeerida teemadesse, millega ise emotsionaalselt seotud oled.
Vahepeal kogus Funderbeam uuesti raha. Miks mitte sinna panna, kui ise platvormi kasutan ja sellega rahul olen? -47%
Viimati panin raha Genetosse. Paar kuud tagasi äkki. +3.5%. Jee.
Olen alati investeerinud esialgses rahakogumisfaasis. Trademisega tegelenud ei ole. Ei oska mina turge ennustada, üritan pigem mõelda ettevõttele endale ja kas sellel on kasvupotentsiaali. Senimaani ilmselgelt ma selles kõige osavam ei ole

*see hetkeseis ei arvesta sajaprotsendilist põlemist Frank.AI-ga.
Leave a comment: