Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Mis on elu mõte

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Mis on elu mõte\'

Algselt postitas vaikiv mees

Ehk nagu keegi teravmeelne (vist orkutis) küsis, et kui universum pidevalt laieneb> (mis on ka meie astronoomide lemmikteema, sealjuures võrreldakse seda veel meekärjega, misiganes selle all ka mõeldakse)

> \'then what is it expanding into\'?
    see on just see osa, millest me aru ei saa.

kui veel \"vanasti\" ei teatud päris kindlalt, et mis iseloomuga see laienemine on, siis loodeti, et see on aeglustuv. see oleks väga elegantne olnud: käib Suur Pauk -> hunnik sodi lendab igas suunas laiali -> paugu energia saab otsa ja gravitatsioon aeglustab universiumi laienemist kuni see lõpuks peatub -> järgneb kokkutõmbumine -> uus Suur Pauk.

praegu üldiselt arvatakse, et nii ei juhtu, sest selleks oleks vaja keskele hirmus suure massiga asju. muidu jääb gravitastioon nõrgaks. selliseid asju ei paista aga mitte kusagil. isegi smutov ei ole piisavalt raske. hakati lootma mustade aukude ja nn \"dark matter\'i\" peale. selliste asjade kohta on aga kehv infot saada, sest sealt ei tule suurt midagi tagasi. isegi valgus mitte. aga astronoomid on kavalad ja mõtlesid välja kifti võtte. nimelt vaadeldi, kuidas arvatavate mustade aukude ümber valgus kõverdus (umbes nagu pildistaks jalgpallistki tuntud \"banaanilööki\" eestpoolt - pall pöördub ja tundub meloni kujuga olevat) , ning seeläbi sai ka nende massi suht täpselt teada. no ja siis selgusi kurb tõsiasi et massi on nii kümmekond korda liiga vähe. hiljem avastati veel, et universiumi laienemine on kiirenev.

kes eelnevast eriti aru ei saanud, nendele võtaks asja lühidalt kokku: kui panite raha uue Suure Paugu peatsele tulekule, siis olete omadega perses!

edit: minu info mõned aastad vana. kui kellegil on uuemat, siis on ta suisa kohustatud mind täpsustama. fundamentaalselt uut ei tohiks aga küll olla,.
    «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
    «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

no aga et teha teemat natuke huvitavamaks, siis kas ei võiks olla pigem hoopi sõita sisse mõnda kenasse musta auku (nn. must mateeria) mis nii kutsuvalt on justkui ligipääsuks teise universumisse (ehk mõnda uude dimensiooni) kus kõik olev ning ka näiteks aeg omandab mingi muu vormi? veidike vaheldust halli argiellu.

Kommentaar

Algselt postitas SleepWalking

no aga et teha teemat natuke huvitavamaks, siis kas ei võiks olla pigem hoopi sõita sisse mõnda kenasse musta auku (nn. must mateeria) mis nii kutsuvalt on justkui ligipääsuks teise universumisse (ehk mõnda uude dimensiooni) kus kõik olev ning ka näiteks aeg omandab mingi muu vormi? veidike vaheldust halli argiellu.
        mustade aukudega tuleb ettevaatlikult ümber käia. see pole mitte mingisugune naabrinaise juures kohvil käimine, et kui enam ei meeldi siis tõmbad püksid üles ja lähed koju ära

Kommentaar

Algselt postitas rohelineKonn
          rääkisid, et kõike on võimalik kas tuvastada, või tuvastada selle mitteeksisteerimist. võin otsekohe nimetada mõned asjad mille kohta see pole võimalik: jumal; vaba tahe; juhuslikkus
          jah,aga kuidas sa defineeriksid need mõisted jumal,vaba tahe ja juhuslikkus?

Kommentaar

Algselt postitas Yazid

rääkisid, et kõike on võimalik kas tuvastada, või tuvastada selle mitteeksisteerimist. võin otsekohe nimetada mõned asjad mille kohta see pole võimalik: jumal; vaba tahe; juhuslikkus
            jah,aga kuidas sa defineeriksid need mõisted jumal,vaba tahe ja juhuslikkus?
            Fuck Jumal tra......
            R.I.P Steffi
            7.05.05

Parem karta kui Kahetseda, Aga kui Kardad siis KAHETSED

Kommentaar

Algselt postitas Nathan

Fuck Jumal tra......
              sa oled lihtsalt laps

proovi vahel kuidagi teisiti mõelda. jumalat ei pea käsitlema valge habemega onuna taevast. paljude usklike jaoks on jumal see osa neist endist, millega nad toime ei tule. paljude jaoks jällegi see osa maailmast, mida nad seletada ei suuda. mina olen muideks paadunud ateist.

aga Yazidile: ära provotseeri. kas sa tõesti ei suuda midagi sisulist vastata?
              tahad ming panna mingeid mõisteid defineerima ja pärast minu definitsioone kritiseerida. räme demagoogia. saad väga hästi aru, mida nende all mõeldakse. vasta sisuliselt

Kommentaar

Algselt postitas Nathan

Fuck Jumal tra......
                sa oled lihtsalt laps

proovi vahel kuidagi teisiti mõelda. jumalat ei pea käsitlema valge habemega onuna taevast. paljude usklike jaoks on jumal see osa neist endist, millega nad toime ei tule. paljude jaoks jällegi see osa maailmast, mida nad seletada ei suuda. mina olen muideks paadunud ateist.

tahad ming panna mingeid mõisteid defineerima ja pärast minu definitsioone kritiseerida. räme demagoogia. saad väga hästi aru, mida nende all mõeldakse. vasta sisuliselt
                olen kes olen aga seda tean et FUCK GOD

Pooldan Satanismi ja siis.........mul on 6igus oma arvamusele.......ja usun et olen piisavalt vana et oma religiooni v2lja valida ja kes r22kis habemega tyrapeast?!
                nahhui teda polegi olemas olnud ja EI tule kah!
                Bite Me God!
                R.I.P Steffi
                7.05.05

Kommentaar

Algselt postitas Nathan

Pooldan Satanismi ja siis.........mul on 6igus oma arvamusele.......ja usun et olen piisavalt vana et oma religiooni v2lja valida ja kes r22kis habemega tyrapeast?!
                  satanism on usulahk, kus oma jumal on täitsa olemas

Kommentaar

Algselt postitas Nathan

satanism on usulahk, kus oma jumal on täitsa olemas
                    jah on erinevaid m6tteid!
                    ma m6tlen et see aff on olmas aga ma teen igahinan eest maha teda.......
                    ja mul on pohhui mis kristalsed arvavad!
                    FUCK GOD
                    R.I.P Steffi
                    7.05.05

Kommentaar

Yhes6naga mitte midagi ei muuda minu arvamust v6i usku v6i religiooni FUCK god ja head und!
                      R.I.P Steffi
                      7.05.05

Kommentaar

Algselt postitas Nathan
                        FUCK GOD
                        pea nüüd kinni, oo saatana kummardaja

ütle mulle ainult ühte asja...kas väike närvipundar oma sünnipäeva ka tähistab?
                        Where were you in '62?

Kommentaar

Minu tagasihoidlik veendumus on, et elu mõtet ei eksisteerigi. Kõik on absurd.
                          Kõik meie tõekspidamised pole ju tegelikult midagi muud, kui aju töödeldavad impulsid. Mis annab meile põhjuse neid uskuda? That\'s all we got? Jah, kuid see ei saa ju tähendada automaatselt tõtt. Punane värv näib meile punasele vaid sellepärast, et meie silm näeb seda sellisena. Mis on tegelikkus?
                          Ma arvan, et see mida me mõtleme mõiste elu all, on tegelikult vaid see, mida me erinevatel põhjustel usume, mitte aga mis päriselt eksisteerib. Usume siis eelkõige otseselt meie meelte kinnitusel, aga ka kogemuste ja õpetuse koostööl. Tegelikkust ei oska aga keegi määrata, sest ükskõik millisele tulemusele ka ei jõutaks, saaks selle ikkagi kirjutada subjektiivsete meelte arvele. Seega inimkonna jaoks ka kõige enesestmõistetavamad asjad nagu näiteks soe päike või märg vesi on vaid subjektiivsed arvamused.
                          Miks peaks universum üldse kuskil otsa lõppema? Miks peaks mingisugune üleüldine eksisteerimise mõte olemas olema? Miks ma tegelikult seda teksti praegu kirjutan? Miks on üldse kõik?
                          Küsimusi on lõputult rohkem kui vastuseid - inimese jaoks ainuke võimalus oma eksistentsis mingit mõtet leida on seda mõtet ise andes. What you believe is what you are. Ma ei räägi siinkohal puhtalt jumalast või religioonist vaid laiemalt: pannes end uskuma, et elamisel on mõte, et rahal on väärtus, et šokolaad on hea, et maailma tuleks paremaks muuta jne, luuakse oma elule tegelikult ise mõte. Ja nii me siin tiirleme ümber Päikese...
                          Seega kokkuvõtvalt: kõik lihtsalt on. Aga samas ei ole ka. Kuid on sel ka mõtet?

Kommentaar

Algselt postitas dimaggio

Algselt postitas Nathan
                            FUCK GOD

EI!
                            R.I.P Steffi
                            7.05.05

Kommentaar

Algselt postitas Nathan

Algselt postitas dimaggio

Algselt postitas Nathan
                              FUCK GOD

EI!
                              no more questions
                              Where were you in '62?

Kommentaar

See ,et sa mu küsimusele nii reageerisid,näitab juba sinu enda ebakindlust.
                                Ja mida keegi jumala,vaba tahte ja juhuslikkuse all täpselt mõtleb - tõesti,ei saa aru,kui pole pikemalt sel teemal temaga rääkind.Niiet jätan küsimuse ikka õhku
                                Mis aga minu vaadetesse puutub,siis kritiseerige aga.Vb tulebki kuskilt järgi anda,kui kõike kaitsta ei suuda.Mis ei tapa,teeb tugevamaks

Kommentaar

Working...
                                X