Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
Selle pärast arste pidi küll ei viitsi jooksma hakata ja mingit jama välja mõtlema, ajateenistuses sai 11 kuud oldud, siis 2 nädalat rõk-il vast pole hullu aga olen kuulnud, et suht lamp passimine, niiet pigem teeks tööd sellel ajal :P
Sõjavägi oli huvitav ja meeldis aga siiski töö tõttu reservõppekogunemisele minna eriti ei tahaks, ühesõnaga on keegi siit niiöelda "põhjuseta" puudunud ja mingil viisil "karistada" saanud?
Kas on mõtet endale mingit karistust saada? Parem otsi mõni arst või lase tööandjal kirjutada tõend, et oled asendamatu (nagu meeles, et sellisel juhul peaks ära saama)
Üks asi veel - jurist ma pole, aga pakun, et ega see trahviotsus ei tähenda seda, et sind uuesti ei kutsuta. Ehk siis süsteem võib peedistama hakata ja poole aasta pärast uuesti kutsuda
Ela ja tunne, et elad
see on kõige lihtsam
filosoofia, mis toimib
sule silmad ära vaata
tagasi, hinga sügavalt ja
hüppa üle iseenda varju
tule koos minuga.
Mul oli mais arstlik komisjon ja sain kohe juba juulis minna teenima.
Ela ja tunne, et elad
see on kõige lihtsam
filosoofia, mis toimib
sule silmad ära vaata
tagasi, hinga sügavalt ja
hüppa üle iseenda varju
tule koos minuga.
Mis asjatundjad ütlevad, kui palju noori peale liikumas on? Kui augustis komisjoni minna pärast aastase pikenduse saamist, kas tahetakse kohe oktoobris ära võtta, või mõne mõistliku tädi korral annab aasta veel edasi lükata? Samas ega muidugi pole garanteeritud, et pikendust seekordki antakse. Avaldust kuni baka lõpetamiseni teinud pole.
Mis asjatundjad ütlevad, kui palju noori peale liikumas on? Kui augustis komisjoni minna pärast aastase pikenduse saamist, kas tahetakse kohe oktoobris ära võtta, või mõne mõistliku tädi korral annab aasta veel edasi lükata? Samas ega muidugi pole garanteeritud, et pikendust seekordki antakse. Avaldust kuni baka lõpetamiseni teinud pole.
No endal oli kõigepealt gümnaasiumi pärast aasta pikendust ja peale seda sain veel lisaks 3 aastat ülikooli pärast (rohkem kui 3 ei saa). Peab ainult tõendi ka võtma ülikoolist. Kas hetkel sama on ei tea.
99.aastal ei kottinud kool kedagi, minu kaasuse puhul vähemalt. Olin oma kursuselt ainuke, kes ära nabiti, kõik teised said pikenduse. Lõin käega, et käin ära. Meeldis, sain hakkama, kutsuti üleajateenijaks. Võtsin 2 nädalat järelemõtlemiseaega, aga see uppus viina sisse ära ja nii ei saanudki minust lipnikku, hehe. Hiljem tuli välja, et oleks võinud tollase RKO kohtusse anda koolist ära võtmise pärast, sest kooli jäeti vägivaldselt pooleli. Peale teenistust läksin ja lõpetasin oma akadeemilise ära, aga kuna olin eksperimentaalkursusel, siis oli järgmisel aastal alustanud uue esimese kursusega õppekava muutuste tõttu pea võimatu uuesti ühineda. Aga ei viitsinud jamada. Ja kui palju must seda lõpetajat oleks olnudki, teenistuse ajal loksus peas ühtteist paika ka, eriala oli nagunii persest valitud. Ja napsu oli vaja võtta ja oma noort elu põletada ja... Teenistuse ajal kaasvõitlejate seltskond oli nagu ta oli (50st matsist 5 keskharidusega, ülejäänud põhikoolimehed või isegi vähem, see meie aastakäigu staabikompanii oli ikka täielik... Komöödia), aga pärle oli hulgas, lõbus oli, pulli sai, rängalt sai trenni tehtud. Ja mõtteviisi muutis mõne koha pealt ikka tõsiselt. Ei ütleks küll ühestki otsast, et raisatud aeg. Nooruse pullim aasta vaata-et.
Ühtlasi tervitused srs Värvile, n-vbl Bluumile, vbl Tensmannile ja muidugi legendaarsele ltn Veskele (kõik ilmselt tänaseks juba hoopis muudes aukraadides). Tänu teile oli elu kirgas, eriti kodanik Veske muidugi. Ja sideveebel Kaljagin. Ja arstihärra rms Varblane. Ja "ma tapan pastapliiatsiga kui vaja" lpn Sõukand. Oh, nostaligapisar tuleb silma, kui hakkad mõtlema...
Elagu Tartu ÜJP igavene mälestus, puhaku ta rahus.
Kommentaar