Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Ajateenistus!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• karl54
    replied
    Tegelt sõltub kus oled ja kes on seerud, ma olin räme slang ja essa 5 kuu jooksul käisin korra, siis võtsin kokku ja käisin 3 korda lühikese aja jooksul. Enamasti ikka asi väga kaootiline ja suhteline vist, vähemalt Tapal oli.

Leave a comment:

• Shaq
    replied
    Üldiselt "rotatsiooni" korras, aga teguriteks ülaltoodud asjad, ehk omavahelised suhted ja "õppetöös" osalemine. Kas kompanii on tõesti nii suur, et sa ei tea, kes määrab toimkondi? Minu ajal (vahipatis) oli konkreetne üks seeru/reamees, kes tegeles toimkondade määramise/muu admin poolega. Alguses oli eelmise kutsest seeru, kui nende aeg läbi sai, läks meie enda poiss ja kuna temaga hästi läbi sain, siis oli natuke ikka sõnaõigust ka St, sai näidata "initsiatiivi" ja valida vähe paremaid kohti (ala vahtkonna ülem, mitte tunnimees).Ja kui ala 4 nädalat järjest olid linnaloale saanud, siis tasus natuke vastu tulla ja ise end "vabatahtlikult" toimkonda pakkuda. Esiteks oli trump järgmisteks nädalateks taskus ning teisalt ei olnud "sunniviisiliselt" sees.

Leave a comment:

• Halb ründaja
    replied
    Enda kogemus ka, et pigem rühmasiseste suhete põhjal.
    Üldiselt käib ikka et iga igaüks peab minema kui tema kord, aga kui mingil põhjusel pole alati nii võimalik, siis slangid ja munnid esimesena seerude poolt

Leave a comment:

• MartinEST
    replied
    Algselt postitas keenjus250 Vaata postitust
    Ma veel küsiks toimkonna kohta, et kuidas sinna ajateenijaid määratakse? Ma oleks nagu reaalselt millegagi hakkama saanud, et 2 kuu jooksul 5 korda sinna sattunud.
    Minu kogemuste põhjal seerud/kaader paneb nimekirja kokku. Toimkonna paika paneku puhul kehtib EKV kõige tähtsam reegel: Väljaõppes ära ole esimene ega viimane ehk tuleb olla hall mass rühmast. Minu ajal said toimkonda enamasti need, kes igalpool slangida püüdsid ja häälekalt vastu hakkasid, teine äärmus olid võitlejad kes olid liialt aktiivsed (vt. EKV reegel nr1.). Jõudu ja jaksu teenimisel.

Leave a comment:

• keenjus250
    replied
    Olles hetkel selle mehega samas rühmas, saan öelda et pääses ülikergelt. Seletuskiri ja kõik. See et kõik nii pask ja raske on, on meeste enda peades kinni ja psühholoogilist abi ilmselt vaja.

Ma veel küsiks toimkonna kohta, et kuidas sinna ajateenijaid määratakse? Ma oleks nagu reaalselt millegagi hakkama saanud, et 2 kuu jooksul 5 korda sinna sattunud.

Leave a comment:

• atleticomadrid
    replied

Siin on lihtsalt ära unustatud mis on ikkagi sõjalise ettevalmistuse lõpp eesmärk.

Leave a comment:

• sanderos
    replied
    Algselt postitas $$$ Vaata postitust
    Kuidas käitutakse ülematega, kellele võim kiirelt pähe hakkab?
    Üleajateenijad on suht mõistlikud, aga ajateenijatest seerudel flipib tihti ära (räägin kaas-seeru vaatest).
    Mõistlik oleks asjast rääkida ülemast tegevväelasele. Tuua välja siis juhtumid, kus on seda flippimist märgata olnud (ebaviisakat käitumist alluvate suhtes). Sealt edasi peaks äratõusnu kutsutama punasele vaibale.

Leave a comment:

• $$$
    replied
    Algselt postitas sanderos Vaata postitust
    Sidepatist täpsemalt ei oska rääkida aga kui keegi tunneb ennast murelikult üleüldiselt eesootava ajateenistuse puhul või ei ole veel leidnud vastuseid oma küsimustele, siis kirjuta siia teemasse või saada PM, lahkelt aitan. Toimetan nüüd igapäevaselt Tapal ajateenijatega ja sealse elu kohta oskan ka täpsemalt infot jagada.
    Kuidas käitutakse ülematega, kellele võim kiirelt pähe hakkab?
    Üleajateenijad on suht mõistlikud, aga ajateenijatest seerudel flipib tihti ära (räägin kaas-seeru vaatest).

Leave a comment:

• sanderos
    replied
    Sidepatist täpsemalt ei oska rääkida aga kui keegi tunneb ennast murelikult üleüldiselt eesootava ajateenistuse puhul või ei ole veel leidnud vastuseid oma küsimustele, siis kirjuta siia teemasse või saada PM, lahkelt aitan. Toimetan nüüd igapäevaselt Tapal ajateenijatega ja sealse elu kohta oskan ka täpsemalt infot jagada.

Leave a comment:

• keenjus250
    replied
    Kui keegi väga tahab, siis võiks sidepati kogemustest rääkida.

Leave a comment:

• Iceman
    replied
    Algselt postitas sanderos Vaata postitust
    Pioneer?
    Vahipati SP´st tõsteti ümber jalaväkke, kutse tuli Ämari lennubaasi. pani küll enne kulmu kergitama, et miks nii. Aga nüüd RÕKil käinuna nägin siiski, et mu SP´s õpitud asjad siiski raisku pole läinud, et tegime suht samu asju ja minu ülesandeks nüüd ongi sõja ajal Ämari lennubaasi kaitsta. Vinged 2 nädalat oli.

Leave a comment:

• sanderos
    replied
    Algselt postitas Iceman Vaata postitust
    Huh, sai elu esimesel RÕKil käidud, äge oli. 3 aasta pärast jälle.
    Pioneer?

Leave a comment:

• Iceman
    replied
    Huh, sai elu esimesel RÕKil käidud, äge oli. 3 aasta pärast jälle.

Leave a comment:

• atleticomadrid
    replied
    Kahjuks on selliseid palju. Natuke võimu anda inimesele ja juba ta kuritarvitab seda. Anna palju ja... maailma ajalugu on näiteid täis.

Leave a comment:

• $$$
    replied
    Oh see on hea teema. Läksin ajateenistusse mingid aastad tagasi jaanuaris. Küsiti, et kes tahab paldiski minna, et ainult 10 meest vms. no läksin, lõpuks tuli üle eesti kokku mingi 22 härrat. Ajateenijatest ülemaid meil ei olnud, sest olime Kalevi pataljoni uue projekti esimesed. Ühesõnaga noorteaeg oli väga fun. Väljaõppe oli korralike misjooniveteranide poolt ja peale viite õhtul läksid ülemused pigem koju või sõdurikodu jooma. Ühesõnaga, kui me kõik korralikult ära tegime ja selgeks õppisime oli üsna hea elu. Sarnane oli ka NAK.

Eks vahest ikka tehti debiilsusi ja siis sai nussi ka, aga kujutan ette, et teiste väeosadega kõvasti vähem. Siis saime enamuses seerudeks ja läksime noorte peale suvel.
    Ja täiesti haige oli vaadata, kuidas tüübid kes algul olid normaalse mulje jätnud hakkasid lihtsalt lambist nussima neid noori kes tulid suvel ja hiljem sügisel. Mulle oli seda suht sürr vaadata, ise olin omast arust küll mõistlik seeru. Ilma põhjuseta mingit jama välja ei mõelnud. Samas reeglid olid paigas, et ala kui keegi ikka relva maha unustas siis sai kogu rühm pumbata (obviously tegin ise kaasa).

Aga see kuidas lihtsalt mingi "retsiti" teisi... üle mõistuse. Kusjuures enamus selliseid härrasid läksid minu teada üleajateenijateks edasi...

Leave a comment:

Working...
X