Vivatbet
Collapse
Unconfigured Ad
Collapse
Ajateenistus!
Collapse
X
-
Ehk Ballacki pikk jutt lühida tsitaadiga kokku võtta : " Rahvas kes ei võitle oma vabaduse eest, ei väärigi seda."
Tsitaadi autor olgu suure ringi küsimus
Leave a comment:
-
Ajateenistusest kõrvalehoidjad - kirjad otsaees "ma ei viitsi väga tööjuures pingutada ja olen laisk ehk eelistage kedagi teist minu asemel tööle võtmisel" + "olene luuser" + "otsin spetsiaalselt kuidas kohustusi mitte täita" + "olen ebalojaalne" jne. Mõttetud mehed. Nagu Nõukogude (loe: võõra riigi) "armeesse" minek oleks. Vabaks taheti saada aga mitte sittagi ei taheta teha, et see säiliks...peab vist uus okupatsioon tulema, et mõttemaailm korda saaks inimestel...Leave a comment:
-
Selleks , et ära pääseda tuleb hallollus tööle panna ja mingi tõsisem häda külge mõelda. See häda peab leidma ka meditsiinilist kinnitust. Lihtsalt üle laskmise ja pikendamistega te oma tõotatud lõppeesmärgini kardetavasti ei jõua. Vanusepiir on teatavasti nüüd 30 ligi ja, kui te just sellele vanusele ligidal ei ole siis kukub teile kell nagunii.Leave a comment:
-
Iseenesest võib lihtsalt ka üle lasta. Natuke enne minekut perearsti juurde, seal mingi vabandusega haiguslehele. Paar kuud pärast minekuaega tuleb kiri, et tule menetleja juurde. Räägid talle, et olid haige jne, võid isegi trahvist pääseda. Kuid ei pruugi. Tuttav igatahes pääses trahvistki ja sai uue arstliku komisjoni aja.
Mina soovitaks muidugi ära käia. Ise ka järgmisel suvel Tapale.Leave a comment:
-
Ja meie avame oma lauluraamatud leheküljelt 70, peatükk "Švejk simulandina."
Ukse juures koikul vaakus hinge keegi tiisikushaige, kes oli külma märja lina sisse mähitud.
"See on juba kolmas surija sel nädalal," tähendas parempoolne naaber. "Ja mis sul viga on?"
"Mul on reuma," vastas Švejk, millele järgnes ümberolijate avameelne naerupahvatus. Kääksatas naerda isegi tiisikust simuleeriv surija.
"Reumaga ära tükigi meie huka," hoiatas Švejki tõsiselt üks paks mees. "Reuma on siin samas hinnas mis konnasilm. Mina olen verevaene, mul puudub pool magu ja viis küljekonti, kuid keegi ei usu mind. Siin oli isegi keegi kurttumm, teda mähiti neliteist päeva järjest iga poole tunni takka külma märja lina sisse, iga päev tehti talle klistiiri ja pumbati magu tühjaks. Isegi kõik sanitarid arvasid juba, et mees on võitnud ja ja pääseb koju, kui arst kirjutas talle midagi, mis ajas ta oksele. See pidi tal sisikonna välja kiskuma ja mees lõi verest ära. "Enam ei jaksa kurttumma mängida," ütles ta, "ma sain kõnevõime ja kuulmise tagasi."Kõik haiged ajasid peale, et ta hukatusse ei tormaks, aga tema jäi oma juurde, et kuuleb ja kõneleb nagu iga teinegi. Nii ta teataski hommikuse visiidi ajal."
/---/
"Kõige kergem on simuleerida hullumeelsust," ütles üks simulantidest. "Meie õpetajate kollektiivist on kõrval toas kaks hullu. Üks karjub ööd ja päevad läbi:"Giordano Bruno tuleriit suitseb ikka veel! Alustage uuesti Galileo protsessi!", teine aga haugub, esmalt kolm korda pikalt auh-auh-auh, siis viis korda kiiresti auh-auh-auh-auh-auh, siis jälle pikalt ja sedasi vahetpidamata. Nad on juba kolm nädalat vastu pidanud. Ma tahtsin esiotsa kah peast põrunut mängida, nimelt uskliku hullumeelset, ja jutlustada paavsti ilmeksimatust, kuid viimaks hankisin endale Malá Stranas ühelt juukselõikajalt viieteist krooni eest maovähi."
Öelge mulle nüüd ausalt, kas on ka PÄRISELT olemas idioote, kes kaitseväeteenistusest pääsemise nimel lasevad endal reieluu lõhkuda?Leave a comment:
-
Reieluu murd on lollikindlaim lahendus. Istud oma ca kuu aega küll laatsas, kuni kohalik meditsiinipersonal veendub, et sa ei teeskle ja arvataksegi reservi.
Leave a comment:
-
Rääkige ikkagi ajateenistusest kõrvalehoidmisest ka julgemalt siin asjaosalised. Arstlike põhjuste kõrvale ja veel enam, lihtsalt külmalt ülelaskmist/peitmist. Õnnestunud täitsa edukalt mõnel ?Leave a comment:
-
Võid muidugi ka kuskil 2 kuud enne minekut omal mõne luu murda (soovitan reieluud) ning nõuda uut arstlikku kuna tervislik seisund on muutunud.Leave a comment:
-
15. septembrini on tavaliselt see tähtaeg, mil saab pikendust taotleda.Leave a comment:
-
-
Kas arstlikus komisjoni saan ajapikendust sõjaväkke kui käin ülikoolis ?Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: