Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

III Reich

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'III Reich\'

Algselt postitas eestimees

ma olen liialt emotsiooniline selle teema suhtes point on selles et eestis peaks NSVL sümbolid ära keelama ja pronkssõdur õhku laskma ja kurat näitama kes kurat siin eestis ikka peremees on!! oleme tallaalused kartes venemaad või oleme õiged eesti mehed nagu vanasti!
    Nõustun sinuga 100%.
    The only sensible way to live in this world is without rules! - The Joker.
    If you're good at something, never do it for free - See above.
    I believe whatever doesn't kill you simply makes you... stranger - See above.

Kommentaar

Algselt postitas eston maravilha

oleme tallaalused kartes venemaad või oleme õiged eesti mehed nagu vanasti!
      viime oma naised sakslastele, et need siis esimese öö õigust ära kasutaksid?
      ma hetkel taunin kommunisimi!!!! minu jaoks on teema lõppenud!!!

Kommentaar

Tallinna vabastamine Punaarmee poolt kus vene lennukid (ka naised!) meie pealinna praktiliselt maatasa tegid! Tuhandeid sai surma, kultuuriväärtused hävinesid, lapsed jäid vanemateta ja kodudeta. Minu vanavanemad nägid Raplas kuidas Tallinn põles, pool taevast oli punane.

Ja see oli meie vabastamine, kuigi vastupanu oli praktiliselt olematu. Kusjuures preagugi seda tähistatakse TALLINNAS ja üle kogu terve Ida-Virumaa!

Kommentaar

see ei olnud vabastamine, see oli lihtsalt tallinna pommitamine

Kommentaar

mul on heameel tõdeda, et nagu igas korralikus riigis, nii on ka eesti vutifännide seas märkimisväärne hulk kõikvõimalike radikaale. sedasorti maailmavaadete ja haridustaseme vahel eksisteerib tugev korrelatiivne seos. miinusmärgiga.

mõnikord ei saa ma ikka üldse aru, kas inimesed mõtlevad ka mida nad siia kirjutavad. mis kuradi loogika kohaselt kommunistliku reziimi vihkamine romantiseerib suht sarnase reziimi, sellest ma küll aru ei saa.

ilmselt on siin põhjuseks protestivaim poliitilise korrektsuse vastu või midagi sarnast. ma vähemalt väga loodan.

«Kuule, konn, kas vesi on soe?»
            «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

Algselt postitas amority

Tallinna vabastamine Punaarmee poolt kus vene lennukid (ka naised!) meie pealinna praktiliselt maatasa tegid! Tuhandeid sai surma, kultuuriväärtused hävinesid, lapsed jäid vanemateta ja kodudeta. Minu vanavanemad nägid Raplas kuidas Tallinn põles, pool taevast oli punane.

Ja see oli meie vabastamine, kuigi vastupanu oli praktiliselt olematu. Kusjuures preagugi seda tähistatakse TALLINNAS ja üle kogu terve Ida-Virumaa!
              antud hetkel oli tegu siiski Saksa sõjasadamaga. Mõni aeg tagasi oli EE-s pikem jutt sellest, kuidas tegelikult sihiti strateegilisi punkte, nagu sadam, raudteesõlmed ja kasarmud. Lisaks venelastele oli operatsioonis osavõttev pool ka inglismaa, kelle sõjaväelased põhimõtteliselt juhtisid operatsiooni. Tegu oli seega puht sõjalise operatsiooniga, mitte sihiteadliku eestlaste tapmisega.
              Lisaks Tallinnale pommitati ka muid maailma linnu. Saksamaale lasti täiesti haige kogus pomme, lisaks peetakse endiselt Maailmasõja lõpuks sõjaajaloo tõenäoliselt üht suurimat kuritegu, milleks oli tuumapommid kahele Jaapani linnale.
              Ühesõnaga jutu mõte on see, et getover krt. kaua me vingume selle üle, kui valus ja halb meil olnud on. Tõwstame pea üles ja elame edasi. Lõpetaks ükskord vanades hirmudes elamise.

Kommentaar

Cammoon, kas lähme täitsa muinasaega välja kui perepoeg naise võttis siis kõigepealt proovis isa, siis onu, onupoeg, vanaisa jt su naise ära?

Võrtsu ääres on meil suitsusaun kus käisid mõisahärrad saunas, I maailmasõja ajal Saksa ohvitserid, samuti II maailmasõja ajal jällegi Saksa ohvitseid. Ja preagu mina. Miks eestlased soosisid sakslasi, mitte venelasi? Ja miks nad seda teevad ka preagu?

Miks venelased sundisid vene keelt õppima, sakslased mitte? Miks sakslased andsid head haridust, venelased mitte?

Jätame välja kommud ja natsid. Võtame üldisemas mastaabis.

Kommentaar

Algselt postitas Ch1ller666

ma olen liialt emotsiooniline selle teema suhtes point on selles et eestis peaks NSVL sümbolid ära keelama ja pronkssõdur õhku laskma ja kurat näitama kes kurat siin eestis ikka peremees on!! oleme tallaalused kartes venemaad või oleme õiged eesti mehed nagu vanasti!
                  Nõustun sinuga 100%.
                  mul on kahtlane tunne et sa oled eesti mees ikka, meie isamaa vajab sinusugiseid!

Kommentaar

Algselt postitas amority

Cammoon, kas lähme täitsa muinasaega välja kui perepoeg naise võttis siis kõigepealt proovis isa, siis onu, onupoeg, vanaisa jt su naise ära?

Võrtsu ääres on meil suitsusaun kus käisid mõisahärrad saunas, I maailmasõja ajal Saksa ohvitserid, samuti II maailmasõja ajal jällegi Saksa ohvitseid. Ja preagu mina. Miks eestlased soosisid sakslasi, mitte venelasi? Ja miks nad seda teevad ka preagu?

Miks venelased sundisid vene keelt õppima, sakslased mitte? Miks sakslased andsid head haridust, venelased mitte?

Üldine kooliharidus kehtestati Eestis siiski Vene võimu all ning minu teada Katariina II-se dekreetidega, kes ok, pärines küll Holsteinist, kuid võim on siiski Vene mitte saksa. Vene keelt sunniti õppima ainult Aleksander III aegsel venestusperioodil, mis kestis nii napilt 10 aastat, sest varem valitses sisuliselt 7 sajandit absoluutne saksa kord, seega ollakse rohkem harjutud lihtsalt saksa korraga ning saksa eluga. Enne venestusperioodi suhtuti positiivsemalt just pigem venelastesse kui sakslastesse, selelst annavad tunnistust ka eesti talupoegade märgukirjad Vene keisrile ning tema lähikondlastele. Pigem kipub inimeste mälu olema nagu mereliiv, mis silutakse ära pärast uut lainet. Seega mäletati hästi Rootsi aega, pärast saksa aega ning ilmselt hakatakse kunagi hiljem ka vene aega positiivselt suhtuma. Venelased tunduvad sakslastest lihtsalt teistsugustenaja harjumatutena, sest usund, söögikultuur kui ka muu rahvakultuur seostub rohkem sakslastega. Kuid kas see tähendab seda, et me peaks endiselt toetama sakslaste ebainimlikkust 2. ms-is venelaste omale?

Kommentaar

Ma ei rääkinud üldisest kooliharidusest. Ma mäletan, et ma PIDIN vene keelt õppima ka 1990 aastal, samuti 2000 aastal.

Kui punaarmee oma baasid siia ehitasid siis ei osanud nad isegi wc-d kasutada, pesid nägu seal ja pärast situsid köögis kraanikaussi. Sellest võite lugeda \"Kahe monstrumi haardes\".

Ma olen kõigest üle saanud, lihtsalt häirib kuidas sakslasi pidevalt süüdistatakse erinevalt venelastest. \"Gulagi arhipelagi\" olete ikka lugenud? Venelased olid mitu korda hullemad kui sakslased, kui ajalehega perset pühkisid kus \"Meie Juhi\" pilt oli, said 10 aastat. Näiteid on tuhandeid Normull.

Aga ok, asi ei ole siiski selles, igalühel on oma arvamus ja seda muuta on raske kuna infokulg oleks lihtsalt nii meeletu.

Tuleksin tagasi oma posti mõtte juurde:

www.mel.pri.ee

PEACE!

Kommentaar

Algselt postitas amority

Miks eestlased soosisid sakslasi, mitte venelasi? Ja miks nad seda teevad ka preagu?

Näen siin ida-lääs vastuolu ehk siis kultuuride põrkumist (demokraatia traditsioonide tugevus, ellusuhtumine jne).
                        Viimase sajandi lõikes on samuti loogiline, et soositakse sakslasi, kuna nende okupatsioon kestis 3 aastat, venelastel 50.

Punast ja pruuni terrorit pole eriti mõtet võrrelda - ühed sitad mõlemad. Ülivõrdes.

...mäletati hästi Rootsi aega, pärast saksa aega ning ilmselt hakatakse kunagi hiljem ka vene aega positiivselt suhtuma.
                        Hoidku jumal (Taara) selle eest!

700 aasta lõikes võib juba paremini öelda, milline režiim kohalikele lõdvem oli, ent see ei anna mingit õigustust kellessegi okupantidest \"positiivselt suhtuda\".

Muudetud:
                        \"Gulagi arhipelagi\" olete ikka lugenud? Venelased olid mitu korda hullemad kui sakslased
                        Eks saksa tegemistest ole ka piisavalt julmi näiteid ning oleks ilmselt veel enam, kui terror jätkunuks samamoodi nagu NL-is.

PS. Olen igati nõus sellega, et kõnealused režiimid väärivad ühest ja võrdset hukkamõistu.
                        Which ship has never docked at Liverpool?
                        The Premiership.

"Milk is for babies. When you grow up you have to drink beer" - Arnold Schwarzenegger, 1975

Kommentaar

Algselt postitas amority

Ma ei rääkinud üldisest kooliharidusest. Ma mäletan, et ma PIDIN vene keelt õppima ka 1990 aastal, samuti 2000 aastal.

PEACE!
                          Vaesekene.

PACE!

Kommentaar

Algselt postitas amority

Kui punaarmee oma baasid siia ehitasid siis ei osanud nad isegi wc-d kasutada, pesid nägu seal ja pärast situsid köögis kraanikaussi. Sellest võite lugeda \"Kahe monstrumi haardes\".

Ma olen kõigest üle saanud, lihtsalt häirib kuidas sakslasi pidevalt süüdistatakse erinevalt venelastest. \"Gulagi arhipelagi\" olete ikka lugenud? Venelased olid mitu korda hullemad kui sakslased, kui ajalehega perset pühkisid kus \"Meie Juhi\" pilt oli, said 10 aastat. Näiteid on tuhandeid Normull.

Aga ok, asi ei ole siiski selles, igalühel on oma arvamus ja seda muuta on raske kuna infokulg oleks lihtsalt nii meeletu.

Tuleksin tagasi oma posti mõtte juurde:

www.mel.pri.ee

PEACE!
                            Väikeriikides on tavaline, et õpitakse suurema naaberriigi keelt, asi pole mitte väiksema rahva nö. ärasöömis või okupeerimiskatses, vaid lihtsalt rational behaviouris, et olla võimeline naaberruumis suhtlema (inglise keele kasutamine teadlik ja taotluslik).
                            Esimese vabariigi ajal oli ka tegu, et eestlasi raske lepa vahelt vetsu käima saada. Kui NL-i sõjaväes oli ka hunnik nö. mägedepoegi, kes pole sellisegi kihutustööga kokku puutunud, sis pole imestada, et nad hügieenitingimustega üsna hädas olid.
                            Vene terrorit ei saa veel hetkel nii kergelt hukka mõista, kui saksa oma omal ajal sai, sest esiteks ei kaotanud NL tegelikult kellelegi peale Vene rahva, kes eesotsas Jeltsiniga riigipöörde tegid, seega on alles hunnik inimesi, kes veel nostalgitsevad ning ausalt öeldes ei näe ma ohtu lõõtspillide ja küünaldega vene vanapapidest-mammidest, kes käivad rahulikult kuskil kuju ääres laulmas. Palju ohtlikum oleks neid takistama hakata, mis annaks vanadele võimaluse enda ideesid kajastada ning selle kaudu noori uljaspäid üles ässitada, mis viiksi tõenäoliselt rahutusteni.
                            Vangilaagriraamatut on peaaegu alati ülimasendavad ja re˛iim on äärmuslikkuseni negatiivseks tehtud, sest vastasel korral poleks raamatul foorumit. Nii nagu oli Arhipelaagis, nagu ka selles väidetavalt väikse juudi tüdruku päevikus natsi-laagrist ning peagi hakkab tulema ka Guantanamo ja Abu Ghraibi ohvritelt.

Kommentaar

dannar sa oled vist meie uus väike hitler:P

Kommentaar

Algselt postitas amority

dannar sa oled vist meie uus väike hitler:P
                                miks, kui küsida tohiks?

Kommentaar

Working...
                                X