Vivatbet

Collapse

Unconfigured Ad

Collapse

Film

Collapse
X

• Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused

• Nasfal
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Mõnuagent 007 poolt
    Kunagi rääkis ülikoolis loengus Linnart Mäll, et India on maailma kõige ideaalsem ühiskonnakord. Noh, et vist midagi sellist, et kõik teavad, mis nende koht on ja üleüldse. Oli vähemalt juba toona selline kummaline seisukoht, aga mis mina ka tean. Parimale mugandatud stsenaariumile kandideerib India film The White Tiger, mis räägibki India suurepärasest ühiskonnast. Film on üleval Netflixis.

See koht, kus kõrvuti on suured bungalod ja tänaval situvad kaltsudes vaesed, kus vaesusest välja saada pole võimalik ja üleüldse. Filmi peategelane on andekas poiss, kuid kuna ta on vaesest perest, siis saab ta ilge nihverdamisega autojuhiks rikkale perekonnale. Peategelane võrdleb India elanikkonda puuris olevate kanadega, kes teavad, et nad lähevad järgmisena pannile, aga ikka ära ei põgene, sest ülejäänud perekond on hoiab neid kinni.

Algul selline nummi "tee tööd ja siis tuleb armastus" liigub vaikselt tumedamaks ja lõpuks on väärt võrdlust eelmise aasta võidufilmi "Parasiidiga". Vaene jääb rikaste silmis ikka suvaliseks tüübiks, kes saab isegi elu aeg töötades maksimaalselt palga eest lubada endale hüti slummis ja kelle aastapalk on väärt ühte rikaste õhuvärskendit.

Film on India kohta üsna lühike ehk veidi üle paari tunni. Keegi ei laula, ei tantsi, vaid näidatakse sedasama toredat India ühiskonda, kuhu meil inimestel meeldib reisida, sest seal sitas elavad inimesed on "nii ehedad" ja "panevad enda elu heaolu üle mõtlema". Noh, umbes olime me ilmselt 90ndatel Lääne-Euroopa jaoks samasugune perseaugumaa, kus inimesed on lollid, alaväärsed, vaesed ja muidu kärnased. Noh, nagu Parasiidiski, siis mingil hetkel kerib kärnaste kannatus üle ja siis on pekkis.

Väga tugev film, veidi see võrdlus Parasiidiga häirib, aga tasub väga vaadata. Mõnu-soovitus.

Mõnumeeter: autojuht kuulab ukse taga, kuidas peremees perenaisele taha keerab
    Valumeeter: inimesi pekstakse, sest mis sa vaesele ikka muud teed
    Ajumeeter: kurat, tahaks ikka veel täpsemalt mäletada, miks Mäll Indiat mingiks ideaalühiskonnaks pidas.
    Vaatasin ka selle ära ükspäev. Mul viskas kohati ikkagi väga tugevalt rentslimiljonäri vibe ülesse ja pigem kehvasti tehtuna. India elu kohta rentslimiljonär on parem ning rikaste/vaeste teemalt jääb parasiidile igatepidi alla. Vaatamist väärt, aga must watch listi küll ei paneks.

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Kunagi rääkis ülikoolis loengus Linnart Mäll, et India on maailma kõige ideaalsem ühiskonnakord. Noh, et vist midagi sellist, et kõik teavad, mis nende koht on ja üleüldse. Oli vähemalt juba toona selline kummaline seisukoht, aga mis mina ka tean. Parimale mugandatud stsenaariumile kandideerib India film The White Tiger, mis räägibki India suurepärasest ühiskonnast. Film on üleval Netflixis.

See koht, kus kõrvuti on suured bungalod ja tänaval situvad kaltsudes vaesed, kus vaesusest välja saada pole võimalik ja üleüldse. Filmi peategelane on andekas poiss, kuid kuna ta on vaesest perest, siis saab ta ilge nihverdamisega autojuhiks rikkale perekonnale. Peategelane võrdleb India elanikkonda puuris olevate kanadega, kes teavad, et nad lähevad järgmisena pannile, aga ikka ära ei põgene, sest ülejäänud perekond on hoiab neid kinni.

Algul selline nummi "tee tööd ja siis tuleb armastus" liigub vaikselt tumedamaks ja lõpuks on väärt võrdlust eelmise aasta võidufilmi "Parasiidiga". Vaene jääb rikaste silmis ikka suvaliseks tüübiks, kes saab isegi elu aeg töötades maksimaalselt palga eest lubada endale hüti slummis ja kelle aastapalk on väärt ühte rikaste õhuvärskendit.

Film on India kohta üsna lühike ehk veidi üle paari tunni. Keegi ei laula, ei tantsi, vaid näidatakse sedasama toredat India ühiskonda, kuhu meil inimestel meeldib reisida, sest seal sitas elavad inimesed on "nii ehedad" ja "panevad enda elu heaolu üle mõtlema". Noh, umbes olime me ilmselt 90ndatel Lääne-Euroopa jaoks samasugune perseaugumaa, kus inimesed on lollid, alaväärsed, vaesed ja muidu kärnased. Noh, nagu Parasiidiski, siis mingil hetkel kerib kärnaste kannatus üle ja siis on pekkis.

Väga tugev film, veidi see võrdlus Parasiidiga häirib, aga tasub väga vaadata. Mõnu-soovitus.

Mõnumeeter: autojuht kuulab ukse taga, kuidas peremees perenaisele taha keerab
    Valumeeter: inimesi pekstakse, sest mis sa vaesele ikka muud teed
    Ajumeeter: kurat, tahaks ikka veel täpsemalt mäletada, miks Mäll Indiat mingiks ideaalühiskonnaks pidas.

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Tofoa poolt
    Mis su lemmik Steven Seagali filmid on?
    Executive Decision või mingi Machete!

Leave a comment:

• Tofoa
    replied
    Algselt postitanud kasutaja plastic'99 poolt
    Esiteks, Uncut Gems täissitt. Me räägime Sandleri filmidest. See on omaette kategooria. Uncut Gems oli küll hea film, aga see ei ole "Sandleri film".

Teiseks... Uncut Gems, mingi türgi koolifilmid ja muud, millel ple isegi imdb-d on nähtud, aga The Meyerowitz Stories mitte?

kolmandaks... Funny People? Anger Management? Just Go with it? Blended? Grown Ups? That's My Boy? ZOHAN??? Mr Deeds? The Longest Yard? Billy Madison?

Mees, alustaks siis klassikutest äkki
    Mis su lemmik Steven Seagali filmid on?

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Yattara poolt
    Ei tea, kas HBO Max ka kunagi Eestisse jõuab. Tahaks vaadata 4 tundi kuidas mingid superkangelased näotuid kurjameid peksavad, et seejärel film hukka mõista ja üldse koomiksifilme kritiseerida.
    Seda pakub Go3 videolaenutuses. Hinnaks täiesti ebareaalsed 14 eurot.

Leave a comment:

• plastic'99
    replied
    Ei viitsi. Pole mu cup of tea.
    Meyerowitz võib olla siis.

Leave a comment:

• Yattara
    replied

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitanud kasutaja plastic'99 poolt
    Esiteks, Uncut Gems täissitt. Me räägime Sandleri filmidest. See on omaette kategooria. Uncut Gems oli küll hea film, aga see ei ole "Sandleri film".

Teiseks... Uncut Gems, mingi türgi koolifilmid ja muud, millel ple isegi imdb-d on nähtud, aga The Meyerowitz Stories mitte?

kolmandaks... Funny People? Anger Management? Just Go with it? Blended? Grown Ups? That's My Boy? ZOHAN??? Mr Deeds? The Longest Yard? Billy Madison?

Ei viitsi. Pole mu cup of tea.

Leave a comment:

• plastic'99
    replied
    Tänan huvitava küsimuse eest.

IMDB annab mulle vastuseks, et ma pole vaadanud kümmet Sandleri filmi.

Aga mida olen vaadanud, siis moodustuks esimingi number:

1. Uncut Gems
    2. Hotel Transylvania
    3. Happy Gilmore
    4. Airheads
    5. Waterboy
    6. The Hot Chick (siin oli ta vist küll uncredited cameo, aga sellega oli see tore lugu, et võistlesime kunagi Venemaal ülikoolis grupiga, et kes leiab kohalikust DVD-levist kõige sitema filmi. Mina võistlesin Kangaroo Jackiga, mu toonane neiu tuli The Hot Chickiga. Ma võitsin, sest oli kõige sitem film, aga Hot Chick oli sellest kambast kõige parem)
    7. Hotel Transylvania 3

Võib täitsa olla, et olen ka rohkem Sandleri filme näinud, sest väga mitmed tulevad vähemalt reklaamidest tuttavad ette, aga ei meenu, mis seal oli ja IMDB, mida ma üsna hoolsalt täidan, neid hinnatuna ei anna.
    No pole noh. Ma pole teleprogrammidest filmide vaataja, et tuleb täna õhtul see film, oh, vaataks. Ja niisama vaatamiseks ei ole väga Adam Sandleri filme valinud.

Leave a comment:

• _AI_
    replied
    Ei tea, kas HBO Max ka kunagi Eestisse jõuab. Tahaks vaadata 4 tundi kuidas mingid superkangelased näotuid kurjameid peksavad, et seejärel film hukka mõista ja üldse koomiksifilme kritiseerida.
    Muidu on ainult see vpn ja muud jutud?

Leave a comment:

• cabron
    replied
    Affleck on jätkuvalt sama karismaatiline nagu puupakk. Seekord ainult kummijulla üll tõmmatud

Leave a comment:

• Yattara
    replied

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitanud kasutaja mjaasa poolt
    ”50 first dates”?
    No pole noh. Ma pole teleprogrammidest filmide vaataja, et tuleb täna õhtul see film, oh, vaataks. Ja niisama vaatamiseks ei ole väga Adam Sandleri filme valinud.

Leave a comment:

• mjaasa
    replied
    ”50 first dates”?

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Peeter I poolt
    "Punch-drunk love" pole näinud v
    Ei meenu küll.

Leave a comment:

Töötlen...