Nii, enda korteri seinte tagant leidub koridori ja looduse lisaks ka kaks naabrikest.
Esimesest kohta pole eriti midagi öelda, sest pole temaga just kuigi palju kokku puutunud: ei huvide poolest, ei mõtetes, ega ka verbaalselt, ammugi mitte sõna otseses mõttes. Tegemist on poissmehetorbikuga, kellel on aastarõngaid turjal c. 45 (+/ - 10 aastat), sasine välimus ei anna just kuigi täpset ülevaadet. Välimuse põhjal julgen väita, et kokkupuuted vastassugupoolega on minimaalseks jäänud. Pea õlgade vahel on ta vastu tulnud umbes viiel-kuuel korral, aga juba esimel korral andis endast sellise üldmulje, et teretada pole teda mõtet, sest vastukaja pole oodata. Üldkokkuvõttes on tegemist kummalise, endasse tmbunud, kahejalgse liikuva objektiga.
Elutoa seinanaaber on omakorda avatum persoon, kes tuli veidi ebatüüpiliselt ise ennast ühel kevadisel õhtupoolikul esitlema, kaks plekkpurgiga õllet näpuvahel. Kellanupu kõlades lonkisin vaikselt ust avama ja olin üpris üllatunud, kui uksesilmas säras ümariku kujuga naerul näoga kirp. Avades ukse sain aru, et esialgne arusaam oli petlik, tegelikkuses kutsumata külalise kehaehitus oli hoopis muljetavaldavam - \"laiema kondiga kapp\", nagu siinkandis kombeks öelda. Üleliigselt võõrustamata kutsutin külalislahkelt ennast naabrimeheks keskealise inimhinge sisse, et teineteist veidi \"lahata\", kuna visiidi eesmärk oli mulle viiesekundilise tutvuse järel juba selgunud. Olime tagumikud mugavalt diivanile asetanud, kui küsimuste laine vaikselt tuult purjedesse sai. Leppisin esmalt üsnagi passiivse rolliga ja nagu eelnevalt juba arvasin, kolmas küsimus puudutas mu seksuaalset orientatsiooni. Iseenesest küsimuse tekkimisele mõjutasid silmatorkavad veinipunased kardinad ja üleüldiselt sisustuses domineeriv punakas toon, mis pole teatavasti just kõige tüüpilisem stiil lihtsureliku eestlase argielus.
Mõne õllega pikka pidu ei tulnud ja baarikapp hiilgas ka parajasti tühjusega, niisiis pakkuski ta ennast vabatahtlikult joogi järele minejaks. Nõustusin ettepanekuga ja jäin ootama lasti saabumist. Pood oli 50 m kaugusel, kuid miskitõttu lasi ta ennast oodata vähemalt tunni võrra. Lõpuks saabudes ladus joogid lauale ja siis alles oli, millest valida. \"Head tasub oodata\", tõdesin endaette lonksates. Nagu alati, mingil hetkel ärkab huvi koduelektroonika vastu :P Naabrimees (kelle nime olen nüüdseks hetkeliselt unustanud) tõusis püsti ja sammus mu, peamiselt rockist ja bluusist koosnenud, CD-torni imetlema ja lõpuks muigas: \"päris hea maitse sul\". Võtsin seda kui komplimenti, kuigi hiljem selgus, et ta enda CD-kollektsioon koosnes eranditult bensukast ostetud vaibakloppimisega.
Ainuüksi CD-mängijast kõlanud häälest ei piisanud siiski, oli vaja ka pilti näha ja käeulatuses olnud DVD-d olid selleks liiga suur kiusatus. Veidi aja pärast, nähtavasti muusikast veidi tüdinuna, läkski neid uurima ja asjatundliku pilguga loetles mulle: \"Springsteen, Sparks, Bowie, The Who jne jne...\", kuniks lõpuks jäi kätte Queeni \"Live At Wembley Stadium\". Sellest ka kohe ettepanek minna kontserti vaatama tema juurde. Võtsime joogid kaasa ja vahetamise korterit. Elutoa keskpunktis oli arusaadavalt muusikakeskus, kuhu kõikvõimalikud ühendused oli installitud. Endal mul sellist luksust veel pole, õigupoolest pole suuremat huvi tundnudki. Alguses oli veidi tehnilisi probleeme, kui teleri ekraanile ei löönud kuidagi pilti ette. Läksin ka veidi uurima, et milles jama. Selgus, et eelnevalt oli sisse ununenud veidi täiskasvanute ajaviidet. Kaks pead on ikka kaks pead
Viimaks saime DVD-pildi ka silme ette. Juba esimesed lood One Vision ja Tie Your Mother Down olid sellised adrenaliinipommid, et muidu rahuliku mulje endast jätnud naaber oli kehakeelest järeldades elemendis ja hoogu kord sattudes \"VOLUME\" nupp oli järjest aktiivsemas kasutuses, täpsemalt öeldes selle \"+\":ga märgiga pool. Bohemian Rhapsody keskel kuuldava vokaalide harmoonia ajal ring sulgus - uksekella helin. Sel korral ukse taga seisid ei rohkemat, ega vähemat, kui sinises mundris mehikesed. Väikse vestluse tulemusena kahest mendist jutukam osapool, kes tundus olevat leebem versioon äkkvihaga Andy Sipowiczist (NYPD Blue), lõpetas üle kesköö veninud kontserdielamuse.
.
Me ütlesime neile, et hoiaks oma kasse toas või võtaks midagi ette. Aga ei võetud. Nüüd on õnneks mõlemad kassid kutud. Nüüd on aga meil üks kass, kes käib koguaeg nende peenardel ja saab siis jubedalt Liidilt sõimu. Vahel sõimab ka mu ema.
. Sest kui oled elanud Tartus neli aastat endises ühikas, st majas, kus paljupalju kümneruutmeetriseid kortereid, siis on selge, et erinevate koridoris ja maja ümber kohatavate inimtüüpide spekter on ütlemata lai. Kahjuks ma pean oma naabrid valdavalt nimetuks jätma, sest enamikuga neist ma isiklikult ei tutvunud ja parem ehk ongi.
. Ahjaa, naabrimees ilmutas ka hämmastavat südikust koridori üldise heaolu kaitsmisel, kuid sellest hiljem. Sest kõigest eelmainitust hoolimata oli tegemist ühe ütlemata toreda perega, kelle saabumine ei jäänud kunagi märkamatuks. Ikkagi kenad noored inimesed.
Leave a comment: