Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Minu Eesti

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitust
    Inimesed, kes on veidi tuttavad igasugustel avalikustamistel ja mujal rahvakogunemistel toimuvaga teavad, et alati kerkib esile mõni inimene, kes vaatamata vähesele teemavaldamisele tahavad hoolega kaasa rääkida ning esitavad oma väiteid väga jõuliselt.
    See muutis ka minu esialgu skeptiliseks. Eriti nähes seda, et siin (Haapsalu kandis) on need "kojad" mingite konkreetsete asutusega seotud ning tekib kartus, et tahetakse lihtsalt midagi juba ettekavandatut läbi suruda.

Võib-olla on tegu erandlike kogemustega, aga olles olnud hiljuti ühe MTÜ (mitte Soccernet :P) loomise juures ning kuulanud ühe otsese demokraatia pooldaja kihutuskõnet, siis olen veidi ettevaatlikuks muutunud sellistes asjades. Ikka jääb mulje, et keegi ajab oma isiklikku asja ning "karjalt" oodatakse kaasamäägimist. No põhimõtteliselt on ju ka võimalus vastu määgida, aga ega sellele just erilist tähelepanu osutata, kui midagi juba sihiks võetud.

Sellest hoolimata hindan üritust positiivseks ja tunnen natuke häbi, et ise kohale minekuks kuidagi aega ei leia. Kasu tunnen kas või juba sellest, et nende kodulehte uurides, blogisid lugedes jne pani see kõik mõtlema - mida mina eelkõige muuta tahaksin? Viriseda oskab igaüks, aga konstruktiivseid ideid polegi nii lihtne välja pakkuda.

Kommentaar

Algselt postitas Tofoa Vaata postitust
      Kuid Churchill on öelnud.....Ehk siis, me hakkaksime elama Nietzsche filosoofia järgi.....'karjainstinkt'....Seega, demokraatia peab jätkuma....
      Kirjutasid ka lõpukirjandit?
      Minu nimi on jyriöö, aga sõbrad kutsuvad mind tavaliselt külla.

Kommentaar

Algselt postitas jyriöö Vaata postitust
        Kirjutasid ka lõpukirjandit?
        Valida võid ka mõne muu teemakäsitluse.
        the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
        because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Mh, mis tehakse, mis tehakse. Kõik ideed viiakse Raadile, kus nad siis aastapäevad tahkuvad ja seejärel saate ise neid võtmas käia, kel aint vaja.
          Ise käin välja kaks ideed:

a.) kehtestada rehvimaks. Põhjus on selles, et automaks muutuks Eestis tobedaks, kuna meie ametnike mutrikesed töötavad imelikult ja juhtuks nagu kohustusliku liikluskindlustusega, kus nõuti ka vanadelt autodelt + sõidetamatute rontide pealt kindlustust. Kuna automaks ei oleneks läbisõidust ehk reaalsest reostamisest, siis oleks see jama. Rehvimaks oleks aga seepärast hea, et kui auto on suurem ja tal on suuremad rehvid, siis heitgaaside ja kummipuru arvelt saaks panna suurematele rehvidele suurema käibemaksu. Samuti visatakse rehve ka metsa alla ning seega oleks maksustatud just reostusallikas. Samas peaks kindlasti kulunud rehvide kasutamist rangemalt jälgima.

b.) Ja vanemahüvitise piire tuleks kohendada. Mitte, et langetame ülempiiri, vaid tuleks tõsta alampiiri. See väldiks vaeste praeguse meeletu taastootmise. Teine variant oleks maksustada pered, kus pereliikmete peale jääv keskmine sissetulek on alla 5000 krooni. See paneks inimesi äkki mõtlema, et ei tasu töötuna lapsi valmis vorpida.

Kommentaar

Minu idee oleks see, et need kes tahavad mingitest struktuurifondidest raha saada, aga oma käed jäävad liiga lühikeseks (puudub vastav kompetents, et kõlblikku projekti kirjutada) saaks oma soovid kuskile andmebaasi üles riputada. Kust siis professionaalsed projektikirjutajad või magistrandid (kursusetöö raames) saaks asjad üles korjata ja ära vormistada.

Pakun et sellisel juhul oleks külades oluliselt rohkem näiteks korralike kiigeplatse või esindusväljakuid ning koolis jääks seda tühja tööd vähemaks. Saaks väikese tasu eest kellelegi kasulik olla.

Kommentaar

Algselt postitas Tofoa Vaata postitust
              Täiesti nõus! Kuid Churchill on öelnud: "Demokraatia on halbadest riigivormidest parim." Igal vormil, süsteemil, on omad vead.

Võib ju rääkida kõikidest riigivormidest ning arutleda ja mõelda, milline neist parim on, kuid lõpptulemus on üpriski shokeeriv: ainus variant on lasta kõik seadused vabaks ning jätta riigi rolliks vaid infrastruktuuri ülevalhoidmine.

Ehk siis, me hakkaksime elama Nietzsche filosoofia järgi, kus peamine on vaid enda heaolu. Teoorias ongi ju see kõige parem.

Pole mingit 'karjainstinkti'. Hetke olukorras ligi 99% inimestest käituvad ning lasevad mõjutada end teistest isikutest. See on iseloomu nõrgaks omaduseks. Inimestel puudub konkreetselt oma mõtlemine. Laias laastus võibki seda 'karjainstinktiks' pidada.

Samuti kaoksid ära mõisted moraal ning autoriteetsus. Inimesed ei tunnistaks enam kedagi ning kahtleksid kõiges. Kahjuks aga ei saa praktikas see kunagi töötada, kuna kui kõik võtaksid seisukoha, et "mina kedagi ei kuula, mina olen kõige erilisem", siis selle mõtte järgi hakkaksid kõik inimesed käitma. Lõpuks olekski olukord automaatselt sealmaal, kus kõik oma 'erilisusele' on tekitanud taaskord ühiskonna, kus toimib 'karjainstinkt'.

Isiklikult ma ei poolda Nietzsche vaateid mitte mingil juhul. Ma leian, et enda heaolu ei saa kahjuks alati kõige olulisemaks pidada ning mingid normid peaksid meil maailmas siiski kehtima. Seega, demokraatia peab jätkuma.
              sellist jama on raske kommenteerida.

Kommentaar

Algselt postitas dannar Vaata postitust

b.) Ja vanemahüvitise piire tuleks kohendada. Mitte, et langetame ülempiiri, vaid tuleks tõsta alampiiri. See väldiks vaeste praeguse meeletu taastootmise. Teine variant oleks maksustada pered, kus pereliikmete peale jääv keskmine sissetulek on alla 5000 krooni. See paneks inimesi äkki mõtlema, et ei tasu töötuna lapsi valmis vorpida.
                seda mõtet edasi arendades leian ma, et maksustada tuleks lastesaamine kiilakatel meestel ja väikeste tissidega naistel. milleks toota juurde seda inetust, mida on niigi oksendamiseni. milleks!
                «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
                «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

Kolmelapselisd pered, kus isa teenib 15000 krooni ja ema 5000 krooni peaks maksustama? Huvitav idee. Ma ise olen samalaadsest perest päris (no sellal olid küll teised rahasummad, aga point on sama) ja ma küll ei kurda, et me vaesus oleks elanud või midagi säärast.

Ma loodan, et Savisaar seda postitust üles ei leia, muidu ta hõõruks seda su järgmistel kirjutiste puhul nina alla.

Aga üldiselt toetan rohelist Konna. Kiilakad meesisendid steriliseerida ja väikesed tissid saadame kõik Itaaliasse!

Kommentaar

Algselt postitas eika Vaata postitust
                    Kolmelapselisd pered, kus isa teenib 15000 krooni ja ema 5000 krooni peaks maksustama? Huvitav idee. Ma ise olen samalaadsest perest päris (no sellal olid küll teised rahasummad, aga point on sama) ja ma küll ei kurda, et me vaesus oleks elanud või midagi säärast.

Ma loodan, et Savisaar seda postitust üles ei leia, muidu ta hõõruks seda su järgmistel kirjutiste puhul nina alla.

Aga üldiselt toetan rohelist Konna. Kiilakad meesisendid steriliseerida ja väikesed tissid saadame kõik Itaaliasse!
                    Noh, kui vaesus ei kimbutand, siis polekski perel midagi selle vastu olnud, kui natuke ka riigile rahhi visata

d.

Kommentaar

Tegelikult ma ei saa üldse aru, miks see "vaeste praegune meeletu taastootmise" halb on? Täiskasvanuikka jõudes maksavad nad maksude näol riigi poolt nende peale kulutatud emapalgad ja muud teotused mitmekordselt tagasi.

Kommentaar

Algselt postitas eika Vaata postitust
                        Tegelikult ma ei saa üldse aru, miks see "vaeste praegune meeletu taastootmise" halb on? Täiskasvanuikka jõudes maksavad nad maksude näol riigi poolt nende peale kulutatud emapalgad ja muud teotused mitmekordselt tagasi.
                        Sotsialistide propaganda. Maksude maksmiseks peavad inimesed tööd tegema, aga vaestel on kahjuks kaasa antud omadus toota veel suuremas koguses vaeseid, kes asuvad meie hiilgavat sotsiaalhoolekannet tühjaks imema

Kommentaar

Sotsialistide propaganda. Maksude maksmiseks peavad inimesed tööd tegema, aga vaestel on kahjuks kaasa antud omadus toota veel suuremas koguses vaeseid, kes asuvad meie hiilgavat sotsiaalhoolekannet tühjaks imema
                          Alla teatud sissetulekunivood asuvad inimesed võiks ju kohe siis steriliseerida?

Kommentaar

Ma olen vist saanud sotsialistidelt ränga ajupesu, sest "vaesed toodavad veel rohkem vaeseid" suhtumine tundub üsna rumal. Pigem on rikkamast perekonnast päris lastel suurem sotsiaalne kapital (tutuvused valitud seltskonnaga jne) ja rahaline taust (näiteks õpingute rahastamise ja päranduste näol), mis võimaldab neil ka edaspidises elus paremini hakkama saada. Vaesemast perekonnast pärit inimestel on lihtsalt majandusliku edu saavutamine keerulisem, mis ei tähenda, et nad seda ei saavuta.

Kommentaar

Ainult siis, kui nad kodust kaasa ei saa sellist mentaliteeti, et kõigis hädades on süüdi ainult teised ja eriti valitsus.

Kommentaar

Sama hästi võib väita, et rikkad pered ei tohi lapsi saada, sest sealt tulevad ainult ärahellitatud rumalad siidikäpad. Umbes sama adekvaatane suhtumine.

Kommentaar

Working...
                                X