Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Minu Eesti

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas lenc Vaata postitust
    Rikkuse juurdetootmise võimalusi on erinevaid. Suurte maavaradega riikides on kõige suurem rikkuse juurdetulemise allikaks kulla, hõbeda, nafta jms kaevandamine. Näiteks mõnedes araabia naftariikides ei pea kodanikud üldse tööd tegema, kuna neile makstakse naftatulu pealt piisavalt palju, lisaks veel riigi kulul korter, auto jms. Aga rikkust saab juurde toota ka olemasolevatele varadele väärtuse lisamisega. Näiteks puidust mööbli valmistamine on ka rikkuse juurdetootmine. Rääkimata toidu valmistamisest, pakendamisest ja transportimisest. Lisaks veel kõiksugu teenused.

Aga sotsialistid, va tarkpead, ei mõtle selle peale kuidas selliseid asju teha, vaid selle peale, kuidas teiste arvelt endale võtta. Muidugi väidavad nad, et see on ju ebavõrdne kui üks (tettevõtlikum, tublim ja targem) inimene teenib rohkem kui teine (laisk, loll, mitte-ettevõtlik).
    ja mida siis Eestis peaks tegema? meil ju pole selliseid maavarasid. pealegi see araabia-näide on ju just hea näide sotsilistidest- kõik saavad osa heaoluühiskonnast.
    mis puutub aga tarka rikkurisse ja lolli vaesesse, siis ikkagi leian, et parim mida riik saab teha on pakkuda kõigile parimat haridust tasuta
    Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Aga palun, vaidle vastu.
      Sinu jutus sotside kohta on ju umbes sama palju arukust kui väites, et näiteks Reformierakond taotleb iga inimese vabaduse ülimuslikkust rõhutades anarhismi. Või kasvõi seisukohas, et aga vot minu meelest on kõik heledate juustega mehed pederastid. Mingeid tõestusi küll tooma ei kavatse hakata - ole hea, vaidle vastu.
      armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

Kommentaar

Algselt postitas kyps Vaata postitust
        Kui me räägime perepoliitikast siis hetkel saavad lapsi selle põlvkonna esindajad, kelle eest kõik juba 10-20 aastat tagasi ära erastati. Need emad on pidanud üldjuhul endale ikka ise palga välja võitlema. Nii noori inimesi ei saa ka veel "rikkaks" nimetada. Neil on lihtsalt kopsakad sissetulekud, aga reeglina veel suuremad laenud. Loomulikult aitab emapalga olemasolu just selliste inimeste lapsesaamise otsusele kaasa, mida ka näitas viimane uuring, kus sündimus peale emapalga rakendamist madalama sissetulekuga inimeste seas ei kasvanud, aga kõrgema sissetulekuga inimeste seas küll.

Ahjaa, kui see vahendamine nii lihtne rikastumise allikas on, miks siis need nn vaesed kiiresti vahendama ei hakka ja rikkaks ei saa?
        mis puudutab postituse esimest poolt, siis loomulikult on olemas ka erandeid. kõik pole must-valge. minu eelnev postitus oli ka pigem vastus dannari suht-koht must-valgele postitusele.
        ka mul endal oli Eestis elades viimati suht ok palk ja ka siiani eluasemelaen kaelas. aga see ongi see koht, et peaks ikkagi igat juhtumit sel juhul eraldi vaatama, mitte nagu Keskerakonna Tallinna korterierastamine, kus lõpuks tembeldati suurüürnikeks ärimehed, kel juba olid korterid olemas. Ehk kas igas olukorras on selline emapalga maksmine põhjendatud?

mis puudutab aga rikastumisallikasse...no iga inimene ikka ei sobi igale töökohale. näiteks arst teenib Portugalis miinimum 2500 eurot kuus. ma ei usu et ma suudaks arst olla.
        Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas lorenzo Vaata postitust
          ja mida siis Eestis peaks tegema? meil ju pole selliseid maavarasid. pealegi see araabia-näide on ju just hea näide sotsilistidest- kõik saavad osa heaoluühiskonnast.
          mis puutub aga tarka rikkurisse ja lolli vaesesse, siis ikkagi leian, et parim mida riik saab teha on pakkuda kõigile parimat haridust tasuta
          Siin riigis on väga paljud äriga tegelevad inimesed leidnud, et ainus võimalus rikkaks saada ongi katkematult riigil nahka üle kõrvade tõmmata. Sitt lugu, aga igal teisel "ärimehel" on siiski põhimõte, et raha teenimise ainus viis on "maksude optimeerimine".
          May the Violet flag flutter in the wind on all fields of challenge and valour, a vivid hope is our solace, we have eleven athletes and one heart. Go, Fiorentina, we want you to be the queen of all teams, go, Fiorentina, fight with bravery and prowess everywhere! In any hour of dismay and victory, remember you're the history of football!

Kommentaar

Algselt postitas lorenzo Vaata postitust
            Maavarad olid kõigest üks näide rikkuse juurdetootmisest. Õpi lugema.

Aga see araabia jutt on tõepoolest hea näide sotsialistidest - kuidas inimestele sisendatakse, et te ei pea tööd tegema, et hästi ära elada. Kogu kodanikkond hakkab manduma, keegi ei oska/viitsi enam tööd teha, aga ühel hetkel saab nafta otsa.....

Kommentaar

Algselt postitas vincent Vaata postitust
              Sinu jutus sotside kohta on ju umbes sama palju arukust kui väites, et näiteks Reformierakond taotleb iga inimese vabaduse ülimuslikkust rõhutades anarhismi. Või kasvõi seisukohas, et aga vot minu meelest on kõik heledate juustega mehed pederastid. Mingeid tõestusi küll tooma ei kavatse hakata - ole hea, vaidle vastu.
              1.Reformierakond on minu teada selgelt väljendanud, et inimese vabadus peab olema käsikäes vastutusega eg. seaduskuuleka käitumisega.
              2.Seda kas mees on pederast või mitte ei saa öelda tema juuksevärvi järgi, vaid selle järgi, kas ta on aktiivselt sugulises vahekorras teiste meestega.

Kommentaar

krt te olete siin nii palju poste produtseerinud jube kiiresti, kuid tahtsin seda kiilakate meeste laste saamise maksustamist kommenteerida - nimelt pidavat kiilakuse geen naisliini pidi liikuma st. maksustada tuleks iis hoopis need naised, kelle isad on/olid kiilakad:P
                BVB - Vaprus

Kommentaar

Maavarad olid kõigest üks näide rikkuse juurdetootmisest. Õpi lugema.
                  ma oskan lugeda küll.
                  mis puutub tootmisesse, pakendamisesse, teenustesse, siis siin on juba vaja jalgratast leiutada. Sest selleks et müüa juba turul teadaolevaid tooteid, on vaja neid toota niivõrd suures koguses, et üldse saaks hinnaga võidelda. See aga tähendab samuti madalaid kulusid, sh ka palgakulud loomulikult.
                  Hoopis mõtekas on aga leiutada ja müüa patenti. Umbes nagu ravimifirmad, kes töötavad välja uue ravimi ja siis hoiavad patenti 10 aastat.

ehk jällegi on mõtekas investeerida haridusse ja teadusesse
                  Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Paraku ei tähenda kõrgharidusega inimeste massitootmine seda, et me teaduspotentsiaal sellest tõuseks.

Kommentaar

Dannari algatus pole ju midagi uut tegelt...
                      olgem kristlased, vabandused on esitatud

Kommentaar

Nüüd võiks siis küsida, et kas keegi käis kaasa mõtlemas kah ja millised on muljed?
                        Which ship has never docked at Liverpool?
                        The Premiership.

"Milk is for babies. When you grow up you have to drink beer" - Arnold Schwarzenegger, 1975

Kommentaar

tea kas keegi jalgpalli ja üldse spordi kohta mõnda head ideed ka välja käis?

ja huvitav tõesti näha et kui paljud neist mõtetest tegelikkusesse jõuavad. Kuna elame riigis nimega Eesti, siis kipun arvama et alla10% mõtetest saavad teoks.

Kommentaar

Algselt postitas aanvaller Vaata postitust
                            Kuna elame riigis nimega Eesti, siis kipun arvama et alla10% mõtetest saavad teoks.
                            Nimeta riik, kus kindlasti saaks rohkem, kui 10% teoks, palun.

Kommentaar

Algselt postitas aanvaller Vaata postitust
                              tea kas keegi jalgpalli ja üldse spordi kohta mõnda head ideed ka välja käis?

ja huvitav tõesti näha et kui paljud neist mõtetest tegelikkusesse jõuavad. Kuna elame riigis nimega Eesti, siis kipun arvama et alla10% mõtetest saavad teoks.
                              Huvitav kui palju nendest ideedest ka reaalselt teostatavad on? Puudujäägid võivad tekkida eelkõige selles, et raha ei jätku kõigeks, ideed on idealistlikud ja reaalses maailmas ei tööta või teisi inimesi väljaspool antud mõttekoda sellised ideed lihtsalt ei koti.

Kommentaar

Mulle meeldis tohutult see tädi, kes AK videolindile jäi ja rahvustelevisioonis tõsimeeli arvas, et valimisõiguse võiksid sada vaid need, kellel on IQ üle 120.. selle peale küsisin endaga koos olnud inimesetl, et miks küll inimestele meeldib ennast rahvustelevisioonis nii lolliks teha?
                                Mul on hea meel, et ma ise sellises asjast osa ei võtnud - kujutan ette, et enamus mõtteid umbes sellised olidki ja see oleks olnud puhas ajaraisk.
                                BVB - Vaprus

Kommentaar

Working...
                                X