320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Rumalad küsimused ootavad vastuseid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    See on tegelikult huvitav mõtte- ja mäluharjutus. Mulle nagu meenub, et just Hollandi cock-upist sai Rähniga kaasas käiv möll alguse. See on veidi naljakas, sest Eesti jalgpalliga kursis olevad inimesed (ma mõtlen need, kes käivad regulaarselt ETV eetris EMi asjadest rääkimas ja mitte minusugune, kes enamjaolt kommenteerib Eesti koondisemängude ajal suvalist mängu teisel kanalil juba 10+ aastat) kultiveerivad endiselt antud juhtumist sellist versiooni, et Arno Pijpers ei saanud hollandlasena lubada, et Eesti selle mängu võidab ja pani seetõttu täiesti kogenematu (nii koondise kui ka klubitasandilt) Rähni viimaseks ca 25 (!!!) seisu hoidma.

    Nimelt oli ju Holland jõudnud kahel eelmisel finaalturniiril poolfinaali. Holland oli enne kvalifikatsiooni kogu Euroopa viienda asetusega mansa, tulnud gruppi kõige kõrgemast potist. Muidugi toona oli see reiting niiehknaa suhtkoht pekkis, sest esikohal oli Hispaania (noorematele lugejatele, et täielik absurd - 98 alagrupp ja 00 saadi napilt kaheksa hulka, kus kohe suhkamit saadi (tnx, Raul)), siis Rumeenia (dafuq!?), Norra ja Rootsi. Eesti lisandus potti viimasest kihist ja seetõttu pidi see olema kindel kuus punkti. Tõsisemad konkurendid olid Portugal ja Iirimaa. Aga siis hakkas Portugal korralikult möllama, tegi Rotterdamis Hollandile kuivalt ära, siis sai Holland veel Portost viigipunkti, kuid teine koht oli igati käeulatuses! Probleemiks oli Iirimaa, kes esmalt tegi Hollandiga võõrsil viigi ja nii nad samm sammult käisid. Eestile punktikaotus oleks Iirimaa ette jätnud ja see oleks ilgem jama. Nüüd (taaskord siis Eesti jalgpalli tippinimeste juttude järgi) ei saanud Pijpers seda päris lubada ja Holland sai kolm pointsa kätte. Hiljem tuli Karma McAteer ja lõi Hollandile 1:0 ja oranžid said ikka suvepuhkuse.

    Ühesõnaga Pijpersi teened olid ilmselt Eesti jalka ees nii suured, et selline väike detail väga tema legacyle oluliseks ei saanud. Nõnda siis jäi hammasrataste vahele Rähn.

    Kui nüüd vaadata regulaarselt neid, kes sotsiaalmeedia ja netikommenteerimise ajastul sellised püsisõimuobjektid on olnud, siis kõigi nendega käib kaasas mingi suurem ootus. 90ndate jalkakoondisega vist ootusi väga polnud (parandage mind, kui ma eksin, sest toona olin liiga noor), sest Eesti oli nii kehv, et kui midagi ka persse keerasid, siis võeti seda üsna loomulikult.

    Siis oli korraga robustne ootus Hollandi vastu, läks pekki - süüdlaseks alati Rähn. Piiroja võis ka mingi pasa kokku keerata, aga vähemalt jooksis ta koguaeg verd purskava ninaga ringi ja peksis kõiki vastaseid - see oli lahe.

    Teine pidev "täiesti mõttetu mees"-stiilis vend oli ju Viikmäe. Temaga käis kaasas see taak, et ta pidi olema uus Oper, lõi kohe vist avamängus Fääride vastu värava, aga siis jäi täispeaga autoroolis vahele, siis toodi vanaema stuudiosse ja kui mängu sai, siis päris Oper polnud. Toonased koondislased meenutavad üldse mängustiili selliselt, et istume kõik kaitses, siis pikk ette ja küll Oper seal midagi teeb. Kui Operit polnud, siis oli kogu meeskond meeletult kehv ja siis sai teine ründaja rämedalt pähe. Toona mängisid vahepeal rünnakul ju mingid Okonnell Broninid, Ustritskid ja muud vennad, kes kunagi väravaid ei löönud, aga Viikmäe oli igas mängus ka Soccerneti publikuhinnangutes karjääri lõpuni kõige sitem mees ever, kuigi lõi mingi 15 väravat koondise eest. Põhjus - kui tema palliga jooksu sai, siis ei tulnud sealt seda, mis Operiga tuli. Kunagi Viikmäe ise meenutas mingit mängu Šotimaa vastu, kus ta istus kogu mängu keskjoonel, palli puutuda ei saanud, kuid korra sai palliga jooksu. Lidus 40 meetrit ja selle ajal mõtles, et kas ta nüüd lööb täie jõuga, läheb suunama või suisa tõstab äkki üle väravavahi!? Mõtles ja mõtles ja lõi palli otse väravavahile sülle.

    Vahepeal olid seal sellised lühiajalised patukotid - Ott Reinumäe. Pani pea mingile pallile vahele, see maandus sisse ja Belgia võits mingi mängu. Totaalahv, idioot jne. Olid toona arvamused. Reinumäe pani kiirelt pillid kokku ja hakkas rekat sõitma.

    Siis tulid uued superlootused, kellest pidid tulema uued Eesti Zidane'd. Kink - oli ka mõttetu haip fännide arvates, sai alles 2012 tsükliga andeks. Zenjov tuli, nägi ja laamendas Eestis, siis laamendas Ukrainas. Loodeti, et uus ründetuus, aga väravaid NII palju ei tulnud ja siiamaani on mingid vennad kohal, kes iga tema mängu peale jauravad, et kõige mõttetum mees ever.

    Siis muidugi Sander Puri. Pidi minema Dortmundi, võttis Kakalt palli ära. Poiss mängis tuhhiga, aga kui päris nii kõrget lendu ei tulnud, siis võttis ta vähemalt kümneks aastaks selle "KÕIGE mõttetuma mängija"-tiitli endale. Noh, kuna polnud päris Zidane või Beckham või mis ta olema pidi. Oli lihtsalt väga-väga tubli rollimängija, kes tegi alati täpselt seda, mida treener temalt tahtis. Sellistel mängijatel on üldse raske, sest kui sulle öeldakse treeneri poolt, et sinu ülesanne on võimalikult palju vastaste rünnakuid lõhkuda, segada ja kaitset aidata ja kui rünnakule minna, siis anna pall osavamatele, siis fännide seas on need kõige mõttetumad vennad. Noh, Dmitrjev - täielik puujalg ja tola. Kuni ta enam ei mänginud, siis oli nutt ja hala lahti, et sellist venda korraga pole. Või Vunk, pani sellel edukal valiktsüklil väga hästi oma rollis, aga siis ei löönud Hollandile 1-1le ära ja oli ka kohe kõige mõttetum vend ever (kuigi enda tööd tegi mängus väga hästi, aga, noh, väravat, raisk, ei löönud).

    Õnneks tõstis Rüütli peatreeneri lati nii kõrgele, et mängijatel on ilmselt veidi lihtsamaks läinud. Pärast Rüütlit on alati patuoinaks treener. Pehrsson ei suutnud eestlasi-venelasi treenida, Reim ei sõimanud ajakirjanduse ees mängijaid (kuigi Uibokas on vist juba aastaid ju meeskonnale ja treeneritele PR-koolitust korraldanud, kus üks võtmekoht on, et musta pesu ja süüdlasi kaamerate ees ei otsi).

    Nüüd siis jõuame Kuuse juhtumi juurde. Sisuliselt olid ootused toona täiesti olematud, Eesti koondis mudas ja kui kaitsja palli väravasse kihutas, siis kellegi tunded väga kannatada ei saanud. See oli "business as usual". Lisaks oli meeskonnal ka totaalne patuoinas - Voolaid!
    - tulemused olid jätkuvalt kehvad - süüdi!
    - meeskonnas oli noorenduskuur, mäng ei töötanud väga kenasti algul - süüdi!
    - treener ei käinud kaamera ees sõimamas - süüdi!

    Tõsi, vahetused ja taktikalised käigud lähevad tema kaukasse küll ja kõik muu selline, kuid samas sai ta KÕIK sõimu nagunii endale kaela ja see Kuuse värav ei kottinud selle jama kõrval kedagi. Ses osas geniaalne valik jalkaliidult, et pane mingi treener, kes saab totaalselt kõik enda kaela, noored saavad eksida ja areneda. Sisuliselt nagu noor Mourinho, et mängijad võivad teha totaalidiootsust, küll peatreener teeb midagi sellist, et keegi seda ei märka. Tõsi, vana Mourinho on sellest plaanist kaarega mööda läinud.

    Ehk siis long story short - Rähn eksis kohas, kus inimestel oli ootused, Kuusk kohal, kus keegi ei oodanud midagi.

    Kommentaar


      Jess ,väga hea kokkuvõte ! Meenus veel ,et kui 90ndate alguses,paar päeva enne mängu kuskil laagris Poomile trennis nii sisse sõideti ,et liha laperdas ja luud paistsid ,siis pidi minema väravasse ju Tohver . Ja siis hakkasid kõik Tohvrit sõimama juba enne mängu ,et miks ta selline mõttetu sitakott on ja ennast juba väravalati külge oksa tõmmanud pole . Enne mängu

      Kommentaar


        Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
        Rähn ei löönud omaväravat.
        5:03
        2. juunil aastal 2001 toimus veel poolelioleval Lilleküla jalgpallistaadionil esimene rahvusvaheline jalgpallimäng, mis kujunes üheks Eesti koondise legendaarseimaks kohtumiseks. MM-valiksarja mängus mindi Andres Operi ja Indrek Zelinski väravatest kahel korral võimsa Hollandi koondise vastu juhtima, kuid lõpuks võeti ikkagi vastu 2:4 kaotus.

        lasi palli läbi ehk lõi mentaalse omavärava
        GEORGE: No, no, no! Nothing happens /-/ RUSSELL: Well, why am I watching it?
        GEORGE: Because it's on TV RUSSELL: Not yet..
        (Seinfeld, The Pitch)

        Kommentaar


          Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
          Ehk siis long story short - Rähn eksis kohas, kus inimestel oli ootused, Kuusk kohal, kus keegi ei oodanud midagi.
          Kuusega on pigem sellega sarnane keiss:
          Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
          Piiroja võis ka mingi pasa kokku keerata, aga vähemalt jooksis ta koguaeg verd purskava ninaga ringi ja peksis kõiki vastaseid - see oli lahe.
          Kuusel päris verd ei purska, aga näib alati olevat väga suure hingega asja kallal, mistap eeldatavasti saab ta edaspidigi eksimused andeks.

          Algselt postitas MALAGA Vaata postitust
          Jess ,väga hea kokkuvõte ! Meenus veel ,et kui 90ndate alguses,paar päeva enne mängu kuskil laagris Poomile trennis nii sisse sõideti ,et liha laperdas ja luud paistsid ,siis pidi minema väravasse ju Tohver . Ja siis hakkasid kõik Tohvrit sõimama juba enne mängu ,et miks ta selline mõttetu sitakott on ja ennast juba väravalati külge oksa tõmmanud pole . Enne mängu
          Poomi asendamine oli üldse keeruline. Kaalmaga oli minu meelest sama jama, et juba enne mängu oli vend liiga lühike, liiga paks, liiga sita jalamänguga ja sada muud häda. Mitte, et paremat võtta olnuks.

          Kommentaar


            No Kuuse omaväravas oli siiski vähemalt osaliselt süüdi Hein, kes ikka liiga värava kõrvale läks. Kas Arsenalis tõesti nii toimetatakse? Kusjuures mõjus see omavärav justkui äratajana ja koondis hakkas järsku kasvõi väravaidki lööma.

            Kommentaar


              Algselt postitas urmar Vaata postitust
              No Kuuse omaväravas oli siiski vähemalt osaliselt süüdi Hein, kes ikka liiga värava kõrvale läks. Kas Arsenalis tõesti nii toimetatakse? Kusjuures mõjus see omavärav justkui äratajana ja koondis hakkas järsku kasvõi väravaidki lööma.
              Ahah.

              Eesti jalkas seda üldloogikat pole, et palli ei söödeta värava raamidesse tagasi?

              Kommentaar


                Algselt postitas urmar Vaata postitust
                No Kuuse omaväravas oli siiski vähemalt osaliselt süüdi Hein, kes ikka liiga värava kõrvale läks. Kas Arsenalis tõesti nii toimetatakse?
                Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
                Ahah.

                Eesti jalkas seda üldloogikat pole, et palli ei söödeta värava raamidesse tagasi?
                Kusjuures mul on tunne, et suures vutis on mingi murrang väravavahi liikumise osas toimunud. Vanasti oleks sellises olukorras väravavaht nihkunud nii-öelda paremale või vastu ja kaitsja oleks andnud pikema söödu. Tänasel päeval pakuvad kollkiprid otsajoone juures lühemat optsiooni. Sama asi on silma jäänud kõigi palli valdavate satside puhul. Ma ei teagi, mis see loogika on. Lühema söödu andmine on kaitsjale väiksem risk? Selles positsioonis on väravavahil lihtsam järgmist söötu anda? See tõmbab vastase pressi rohkem laiali. Kõik kolm asja kokku?

                Kas Arsenalis tõesti nii toimetatakse? - Jah.
                Miks sama asja Floras ei õpetata? - Ei tea.

                Kommentaar


                  kui selles väravas heina süüdistada, siis peaks rähni kaunis pealöögis ka poomil süü olema. tra ta ära ei võtnud seda!
                  Je suis Nasfal

                  Kommentaar


                    Algselt postitas eika Vaata postitust
                    Kusjuures mul on tunne, et suures vutis on mingi murrang väravavahi liikumise osas toimunud. Vanasti oleks sellises olukorras väravavaht nihkunud nii-öelda paremale või vastu ja kaitsja oleks andnud pikema söödu. Tänasel päeval pakuvad kollkiprid otsajoone juures lühemat optsiooni. Sama asi on silma jäänud kõigi palli valdavate satside puhul. Ma ei teagi, mis see loogika on. Lühema söödu andmine on kaitsjale väiksem risk? Selles positsioonis on väravavahil lihtsam järgmist söötu anda? See tõmbab vastase pressi rohkem laiali. Kõik kolm asja kokku?

                    Kas Arsenalis tõesti nii toimetatakse? - Jah.
                    Miks sama asja Floras ei õpetata? - Ei tea.
                    Seda õpetatakse juba väikestele lastele, et tagasi söötu värava peale ei anta. Pigem lihtsalt 'brainfart'.

                    Kommentaar


                      Algselt postitas $$$ Vaata postitust
                      Seda õpetatakse juba väikestele lastele, et tagasi söötu värava peale ei anta. Pigem lihtsalt 'brainfart'.


                      Ja Austria vend juba tähistas.

                      Kommentaar


                        Algselt postitas urmar Vaata postitust
                        No Kuuse omaväravas oli siiski vähemalt osaliselt süüdi Hein, kes ikka liiga värava kõrvale läks. Kas Arsenalis tõesti nii toimetatakse? Kusjuures mõjus see omavärav justkui äratajana ja koondis hakkas järsku kasvõi väravaidki lööma.
                        Mine putsi, päriselt ka mees või

                        Kommentaar


                          Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
                          See on tegelikult huvitav mõtte- ja mäluharjutus. 90ndate jalkakoondisega vist ootusi väga polnud (parandage mind, kui ma eksin, sest toona olin liiga noor), sest Eesti oli nii kehv, et kui midagi ka persse keerasid, siis võeti seda üsna loomulikult.
                          Mingi mälupilt 90ndatest on see, et Kristal sai üle tahi. Kutt lihtsalt ei suutnud järjepidevalt 100%seid ära lüüa. Peale kodust Rootsi mängu vist justkui toon muutus.
                          Reinumäe tagumist ei mäleta üldse.
                          Janek Meet oli ka kuidagi õnnetu tegelane.

                          To urmar. Hea tabamus. Kirjuta veel midagi.
                          Homo homini lupus est - pede on pedele hunt

                          Kommentaar


                            Algselt postitas Malfoy Vaata postitust
                            Mingi mälupilt 90ndatest on see, et Kristal sai üle tahi. Kutt lihtsalt ei suutnud järjepidevalt 100%seid ära lüüa.
                            See oli Kristali firmamärk jah, et meeletult luhtas võimalusi. Algselt oli ta ka rohkem ründaja, aga hiljem nihutati äärele või keskväljale, platsinägemine oli tal hea ja seal oli ta kasutegur oluliselt suurem.
                            "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

                            Kommentaar


                              Kristalist oli vist toona kuskil Sporditähes ka lugu, et kuidas küll nii mööda paugutab. Vihjati seal isegi, et äkki peaks psühholoogi juurde minema. Aga toona oli selline tõsine aeg, et kui sportlasele öeldi, et mine psühholoogi juurde, siis saadeti kohe soovitaja pikalt ja öeldi, et ma käin pigem nõia juures või joon pärast võistlust. See teine pool oli vist kunagise vehkleja Andrus Kajaki moto, kellel ka alati suurvõistlustel mõõk rooste läks. Tänaseks päevaks on Kajak täiesti ära kadunud ja keeldub igasugustest intervjuudest. Mine tea, kas nõid lõi pähe või läks selle "psühholoog on pededele, mees joob kriisis viina"-suhtumise ohvriks.

                              Kommentaar


                                Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
                                Kristalist oli vist toona kuskil Sporditähes ka lugu, et kuidas küll nii mööda paugutab. Vihjati seal isegi, et äkki peaks psühholoogi juurde minema. Aga toona oli selline tõsine aeg, et kui sportlasele öeldi, et mine psühholoogi juurde, siis saadeti kohe soovitaja pikalt ja öeldi, et ma käin pigem nõia juures või joon pärast võistlust. See teine pool oli vist kunagise vehkleja Andrus Kajaki moto, kellel ka alati suurvõistlustel mõõk rooste läks. Tänaseks päevaks on Kajak täiesti ära kadunud ja keeldub igasugustest intervjuudest. Mine tea, kas nõid lõi pähe või läks selle "psühholoog on pededele, mees joob kriisis viina"-suhtumise ohvriks.
                                Eks me varsti oleme ka seal nagu USA-s täna, kus "kui sul ei ole psühholoogi või life coachi, siis sind ei ole olemas!".

                                Kommentaar

                                Working...
                                X