Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Rumalad küsimused ootavad vastuseid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas futbolidipaul Vaata postitust

Mis sellel hankel viga oli? Või tead sa midagi, mida teised ei tea?

Ja su list on sama sisutühi.
    1. Scaniga rindetsoonis ringi töllerdada? Palju õnne. Ja logistika liikurid võetakse sõjakorral erasektorist. Minuarust on selline seadus isegi olemas.
    2. On sul midagi paremat pakkuda või klähvid niisama?
    Hello! I´m mentaly ill.

Kommentaar

Algselt postitas kaala Vaata postitust
      Väärime karistuseks orkide invasiooni, vahet pole kes võimul on või mis lipp Toompeal lehvib, ennetavaid lööke orkidele teha ei tohi....päris korralikud vatniku jutupunktid raudidasel. 2022 algul Ilmselt tüüp pidas paari kiivri saatmist sakslaste poolt ka punase joone ületamiseks ja läks saksa (vasak) patsifistide jutupunkte sotsiaalmeedias vöimendama. Nagu üks korralik Eesti rahvuslane kes traditsioone tahab hoida, eks.
      Bot.jpg
      Hello! I´m mentaly ill.

Kommentaar

Algselt postitas boobek Vaata postitust
        1. Scaniga rindetsoonis ringi töllerdada? Palju õnne. Ja logistika liikurid võetakse sõjakorral erasektorist. Minuarust on selline seadus isegi olemas.
        1. KV peab logistiliselt liikuma (ja seda liikumist harjutama) ka rahuajal.

Kommentaar

Algselt postitas nonoh Vaata postitust

1. KV peab logistiliselt liikuma (ja seda liikumist harjutama) ka rahuajal.
          1. Olemasoleva tehnikaga seda teha ei saa või?
          2. Eesti on nii suur, et merekonteineri transpordil, Tallinnast-Võru, võib ära eksida?
          3. Kes selle tilu-lilu lõpuks kinni plekib? Ahjaa, maksumaksja.
          Hello! I´m mentaly ill.

Kommentaar

2. Eesti on nii suur, et merekonteineri transpordil, Tallinnast-Võru, võib ära eksida?
            Järelikult ei saa?

Aga maksumaksja, jah, maksab riigikaitse eest. Parem maksta seda Eesti Vabariigis kui vene föderatsioonis.

Kommentaar

Mõlemal juhul see raha võetakse... et, nuh vähem emotsioone.
              see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Algselt postitas Daz Booob Vaata postitust
                Mõlemal juhul see raha võetakse... et, nuh vähem emotsioone.
                Ee..vabandust, misasja?

Kommentaar

Maksuloogika. Ei midagi erilist. Kui ei saa aru, siis ei saa.

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Algselt postitas Daz Booob Vaata postitust
                    Maksuloogika. Ei midagi erilist. Kui ei saa aru, siis ei saa.
                    See on see Varro jutt, et vahet pole, mis lipp lehvib või?

Et sa tõsimeeli ütled, et vahet pole, kas maksta makse Eesti Vabariigis või vene föderatsioonis? Päriselt ka?

Kommentaar

Sa ikka lugeda oskad?

E: ja ma pead pakule ei pane, kuid see lipu lehvimise teema oli pigem selles, et kui me enda riigi (ja kultuuri) eest ei seisa, siis pole vahet, mis lipp lehvib.

E2: kui veits mõelda, siis ega sa ikka oska küll.

Kommentaar

Noh, võib-olla tõesti ma ei oska lugeda, sest umbes viiel juhul kümnest ma ei saa absoluutselt aru, mida sa ajad. Aga ju see on ainult minu probleem.

Lihtsalt, kui keegi palub selgitust, siis oleks suht viisakas lihtsalt selgitada ja mitte venitada seda mõttevahetust pikemaks kui vaja.

Kommentaar

Algselt postitas nonoh Vaata postitust

Järelikult ei saa?

Aga maksumaksja, jah, maksab riigikaitse eest. Parem maksta seda Eesti Vabariigis kui vene föderatsioonis.
                          Poliitiline diskusioon Eesti Wabariigis aastal 2025:

Küsimus: Miks meil siin kõik sitasti on?
                          Vastus: Sa armastad Putinit.
                          Hello! I´m mentaly ill.

Kommentaar

boobek, su algne väide, et Venemaa ei julgeks eales NATO territooriumi rünnata on täielik lapselalin. Ma panen siia ühe toreda nimekirja. USA lahkub NATOst de facto. Hiina vallutab Taiwani. Kolmest Euroopa suurriigist kahes tuleb võimule NATO vastane koalitsioon. Putini asemel tuleb võimule palju sõjakam piider. Ukraina armee jookseb laiali ja jääb järgi vaid partisanisõda Lääne-Ukrainas. Umbes 3-5 samalaadset geopoliitilist tsunamit veel mida ma ei viitsi välja kirjutada hetkel. Tahad väita, et kasvõi ühe või kahe sellise mastaabiga kaardipaki segilöömisega ei muutuks kogu julgeolekuolukord totaalselt?

Kommentaar

Poliitiline diskusioon Eesti Wabariigis aastal 2025:

Küsimus: Miks meil siin kõik sitasti on?
                              Vastus: Sa armastad Putinit.
                              Mis sa luuletad?

Kommentaar

Mitte ühegi kaitseta autoga ei saa rindetsooni töllerdada. Kui Ukraina lugusid lugeda, siis ka soomusega võib hapuks minna. Üldiselt ei tegele kaitsevägi ka töllerdamisega, aga olgu, ärma nori tähte. Kaitsevägi vajab sõidukeid, millega saab oma ülesannet täita. Ülesanne tuleb seadusest ja selle täitmise viisi sõnastavad oma ala eksperdid ja varustuse hangivad RKIKi spetsialistid. Ma kahtlen sügavalt, et sa tead neist paremini mida nad tegema peavad ja kuidas on kõige parem seda saavutada. Kas hange oli ideaalne? Ei tea, pole sisu näinud. Kas veokid on vajalikud oma ülesande täitmiseks? Jah, sest nii mõnigi vana veok on oma aja üle elanud, samas on meil palju üksuseid, peamiselt kaitseliidu näidetel, kellel pole veel ikka mitte midagi.

Sõjakorral võetakse tõesti mingid asjad üle. Ma ei tea täpselt millised, aga kindlasti ei ole tegemist hõbekuuliga, mis kõik maailma mured lahendab. Rahuaja ja sõjaaja lahenduse kohta vastan all pool.

Ja
                                ​Omad sa väga head ülevaadet, mis tehnika meil praegu on? Ilmselt on see riigisaladusega kaetud, seega ei oska teada nii täpselt, kui sa väidad kindlalt, kuid oma kogemuse baasilt julgeks väita, et ei ole. Ka rahuajal on vaja harjutada vägede ja varude ümberpaigutamist. Seal hulgas masinatega, mida hakatakse kasutama ülesande täitmiseks. Me ei saa sõjaajal ainult loota sellele, et me tellime materjali veo firmalt X ja sõdurid veame järgi Taisto liinidega. Juba ainuüksi formeerimise mõttes peab olemas esmane vajadus kaetud enne kui rekvireerima hakatakse. Nagu ka NATO kaitse hakkab ikka vägedest, kelle sa ise välja paned.

Kes selle tilu-lilu lõpuks kinni maksab? Veidi imelik näide. Samamoodi võiks öelda, et ma ei kasuta kunagi Tallinn-Pärnu maanteed, milleks ehitada seda laiemaks? Kinni maksab riik ja usu mind, RKIKi hanked on ilmselt enim kontrollitud ja protsessitud hanked siin riigis. Jällegi, need ei ole alati ideaalsed, aga need on tehtud parimate teadmiste juures. Ma jään endiselt tugevale seisukohale, et katisevägi vajab sõidukeid ka rahuajal ja senine masinapark ei ole kindlasti piisav ja nii mõnigi vana oli juba oma aja ära elanud siis, kui mina ajateenistuses olin.

Mis puudutab su populistliku muutuste listi, siis soovitan soojalt valida Isamaad, leiad mõttekaaslased. Ma tunnistan ausalt, et see sinu poolne list on selline poe taga õllega vehkimine, mitte reaalne arutluskäik riigi toimimisest. Riik on kaugel ideaalsusest, aga mitte ükski asi ei ole seda. Enamus asju seal listis on sellised viskame lapse koos pesuveega välja. Me kõik tahame, et riik oleks vähem kulukas, aga samas mingid asjad vajaksid pigem jõulist reformi, kui kärbime kõik miinimumini ja siis süüdistame järgmiseid inimesi ja valitsust, et nad on sitad olnud. Oman veidi sügavamat teadmist meditsiinisektorist ja ütlen, et seda ei anna kärpida. Seal tuleks teha jõuline reform praeguses toimimise põhimõtetes, aga selleks puudub julgus, sest kõik tahavad tagasi valitud saada. Lihtne on nõuda, et lõpetame kõik ära, kuniks ise (abi)saajad ei ole. Siis on teadjad alati platsis ja ütlevad, et oleks pidanud teistmoodi tegema. Mul puuduvad erilised teadmised näiteks looduskaitsega seotud teemadel ja ma ei hakka väitma, et olen ekspert näiteks sellel teemal kaasa rääkima.

Oman keskmisest paremaid teadmisi kaitsväest, aga selle arutelu pidasime ennem ära. Ma ei ütle, et makse ei tuleks alandada, aga seal tuleb mingit muud moodi kulutused katta ja öelda, et viskame kõik inimesed riigist välja ja kärbime reeglid ja süsteemi olematuks on maailmavaade, mida ma ei jaga. Ma ei usu siiralt, et see on lahendus, mis toob õnne õuele. Alati saab effektiivsem olla, aga päevalõpuks on need tühjad sloganid, millega minnakse valimistele lolle püüdma ilma reaalse plaanita midagi ära teha.

Edit: Pärast postitamist jõudsin selle artiklini. „Andsin sada tuhat ja nemad läksid prostituutidega sauna.“ Venelased ei taha enam sõdureid toetada - Delfi
                                Mis on jälle hea näide sellest, et kui palju ja tugevalt seda sektorit kontrollitakse. Siin on küsimus kindlasti selles, et RKIK on mehitatud minimaalse vajaliku meeskonnaga, mis jääb väikseks seoses suurema kohustuse ja vastutusega, mis neile ülesandeks pandud on. Need vead tuleb kindlasti ära parandada, aga seda ei saa teha regulatsiooni ja meeskonna kärpimisega. Ollen elus tegelenud selle organisatsiooniga võin öelda, et selle koridorid ei ole täis igavlevaid ametnike, kes veedavad päevi pastakaid lugedes. Pigem kipub ta inimesi kiirelt koormuse ja pingega läbi kärsatama, aga see selleks. Seal tuuakse välja tõsised murekohad, mis näitavad puudujääke ja mida saab parandada.
                                Lootus sureb viimasena, ütles usk ja tappis armastuse.

My spell checking is second to nine!

Kommentaar

Working...
                                X