320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Inglise meistriliiga eel- ja ülevaated

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Replying to Topic \'Inglise meistriliiga eel- ja ülevaated\'

    Robert Pires\' madal sööt oli vuhisemas Thierry Henry suunas, Cudicini sai sellele vahele, ent palli ei suutnud itaallane käes hoida ja see libises otse Henry jalale, kes isegi imestades selle probleemideta tühja väravasse lõi.
    Tegelikult oli vist nii, et Henry ei pidanud isegi lööma- Cudicinist põrkus pall vist vastu põlve või ma ei tea kuhu ja sealt otse väravasse
    Supplies!

    Kommentaar


      Replying to Topic \'Inglise meistriliiga eel- ja ülevaated\'

      Originally posted by vandersell


      Robert Pires\' madal sööt oli vuhisemas Thierry Henry suunas, Cudicini sai sellele vahele, ent palli ei suutnud itaallane käes hoida ja see libises otse Henry jalale, kes isegi imestades selle probleemideta tühja väravasse lõi.
      Tegelikult oli vist nii, et Henry ei pidanud isegi lööma- Cudicinist põrkus pall vist vastu põlve või ma ei tea kuhu ja sealt otse väravasse
      mis, krt. järgmine mäng Charltoni vastu tuleb veel lihtsamalt. Pires söödab oma platsipoole pealt, pall põrkab vastu vähemalt kuut oma ja vastast ning lõpuks - justkui rakett selgest taevast - kiunub sahdi paremasse ülaristnurka. meenutamaks vanu häid aegu. mängu kohta vihjeks veel see, et seis jääb midagi 6-0 kanti ning rohkem kui ühe värava lööb üks teatud mängija (ja ta ei ole Henry... vaid tema kaksikvend)!!!:P

      Kommentaar


        Replying to Topic \'Inglise meistriliiga eel- ja ülevaated\'

        [glow tcolor=yellow, fcolor=black, size=4, strength=2]10. vooru eelvaade[/glow]

        Inglismaa meistriliigas on kätte jõudnud juba 10. mängudevoor. Huvitavaim kohtumine toimub Anfieldil, kus sealne Liverpool võõrustab Leeds Unitedit.

        Laupäev, 25. oktoober 2003

        Bolton Wanderers vs. Birmingham City

        Bolton on kodus võitmatu olnud alates selle aasta veebruarist, seega vaatamata Wanderersi kahvatule hooaja algusele on nad kodus ohtlikud. City peatreener Steve Bruce sõidab Boltonisse teadmisega, et Birminghami viimane liigavõit sealt pärineb 1965. aastast, kui septemberikuus suudeti Wanderers alistada tulemusega 2:1.

        Birminghami kaitse on sel hooajal tõestanud, et kuulub meistriliiga tugevaimate hulka: nad on oma väravasse lasknud palli lüüa vaid kahel meeskonnal - Fulhamil ja Manchester Unitedil. Probleem on aga rünnakul, kus alates 27. septembrist pole liigas suudetud lüüa ainsatki väravat. Arvestades, et Boltonil on sel hooajal kirjas vaid üks võit, loodab Steve Bruce\'i meeskond seda näitajat parandada.

        Bolton on oma väravasse lasknud sel hooajal tervelt 18 palli, samaga on suutnud hakkama saada vaid Leeds ja Wolverhampton. Viimasena nimetetatud ja Leicester City kõrval ollakse ka üks kolmest klubist, kellel sel hooajal kirjas vaid üksainus võit.

        Liverpool vs. Leeds United

        Nii Liverpoolil kui ka Leedsil on seni kirjas üsnagi kehv tulemusterida. Liverpool on kaotanud viimased kolm liigakohtumist, Leeds saanud võitu maitsta vaid korra. Seega on nii Gerard Houllierile kui ka Peter Reidile ülimalt oluline Anfieldilt kätte saada kolm võidupunkti. Viimasele on see eriti tähtis mäng, sest just Anfieldil tegi Reid eelmisel hooajal oma treeneridebüüdi Leedsi eest, teatavasti kaotasid Valged selle kohtumise 1:3.

        Chelsea vs. Manchester City

        Chelseal on sellel hooajal kirjas vaid üks liigakaotus, see pärineb kohtumisest Arsenaliga, ent olenemata 1:2 allajäämisest on Claudio Ranieri meeskond tõestanud, et soovib sel aastal oma sõna sekka öelda ka tiitli saatuse suhtes. Premiershipis on City neid Londonis suutnud lüüa vaid korra, 1993. aasta alguses Stamford Bridge\'il. Hävitavaim oli aga nende meeskondade vaheline eelmise hooaja kohtumine, kui Kevin Keegani hoolealused tunnistasid Chelsea 0:5 paremust. Manchesteris nuhtles Chelsea neid uuesti ja kokkuvõttes jäi nende kahe meeskonna omavaheliste kohtumiste väravate vahe 8:0 Londoni suurklubi kasuks.

        City jaoks on tegemist 250. mänguga Premiershipis ja peale suurepärast hooaja algust loodavad nad seda ka võidukalt tähistada. Võtmemängijaks on kujunenud heas hoos Nicolas Anelka, kes sel hooajal meistriliigas tervelt kaheksa väravat löönud.

        Kui Fulham suudab alistada Manchester Unitedi, tõuseb Chelsea võidu korral laupäeva õhtuks liiga liidriks, sest Arsenal peab oma mängu alles pühapäeval. See oleks järjekordne tõestus Ranieri meeskonna suurepärasest hooaja algusest. Esimesest üheksast kohtumisest on nad suutnud noppida 20 punkti 27 võimalikust. Kuigi sel hooajal pole sinisärklased veel kodus kaotusevalu tunda saanud, paistab eelmises voorus säranud Manchester City kõva pähklina.

        Manchester United vs. Fulham

        Old Traffordil pole United oma väravasse sel hooajal veel ühtegi palli lasknud ning see iseloomustab ka Manchesteri suurepärast hooaja algust. Külla sõidab Inglismaa meistriliigas kõige suurema toetajaskonnaga võistkonnale sel korral kõige väiksema fänniarmeega meeskond Fulham.

        Eelmisel hooajal Old Traffordil peetud liigakohtumisel alistas Manchester Fulhami 3:0, imelise kübaratrikiga sai hakkama Ruud van Nistelrooy. Ent uue noore peatreeneri Chris Colemani käe all on Fulham alustanud hooaega üllatuslikult hästi, üheksast kohtumisest on suudetud võita koguni neli ning oponentide paremust on tunnistatud vaid kahel korral. Seega ei ole Sir Alex Fergusoni, kes ise kohtumist saadud karistuse eest peab tribüünidelt jälgima, meestel oodata kerget mängu.

        Fulhami viimane võit Manchesteri üle pärineb 1993. aastast, kui Old Traffordil suudeti Punased Kuradid alistada 2:0. Üldiselt on nende käekäik Unitedi vastu olnud aga üsna näotu, 23-st viimasest Old Traffordil peetud kohtumisest on nad kaotanud tervelt 19.

        Newcastle United vs. Portsmouth

        Newcastle on peale kahvatut hooaja algust suutnud oma mängu käima lükata ning võitnud viimased kolm liigakohtumist. Viimane neist pärineb sellest nädalast, kui teisipäeval alistati Loftus Roadil sealne Fulham tulemusega 3:2.

        Portsmouth pole Unitedit St. James\' Parkil suutnud võita viimasel 18 katsel. Viimane liigavõit pärineb 54 aasta tagant, kui 1949/1950 hooaja alguses suudeti Tyneside\'ilt koju kaasa viia 3:1 võit. Viimasel neljal omavahelisel kohtumisel Newcastle\'is on aga Hampshire\'i klubi pidanud tunnistama kodumeeskonna üleolekut.

        Harry Redknappi meeskond sõidab ka sel korral St. James\' Parkile teadmisega, et eelseisev ülesanne on keeruliseimate killast. Portsmouth pole sel hooajal võõrsil veel võita suutnud ning kodust eemal olles löönud liigas vaid kaks väravat. Arvestades Sir Bobby Robsoni hoolealuste praegust hoogu, paistab see tulemusterida jätkuvat. Enesekindlust annab aga kindlasti juurde eelmisel nädalal saadud võit Liverpooli üle, kui ainsa värava lõi Patrick Berger.

        Teistes laupäevastes kohumistes kohutvad Villa Parkil Aston Villa ja Everton, Southampton võõrustab Blackburn Roversit ning Molineuxil võtavad mõõtu uustulnukad Wolverhampton Wanderers ja Micky Adamsi juhendatav Leicester City.

        Pühapäev, 26. oktoober 2003

        Charlton Atheltic vs. Arsenal

        Arsenalil ei seisa ees just väga pikk reis, sest seekord tuleb külla sõita samuti Londonis paiknevale Charltoni Athleticule, kes viimati peetud kodukohtumises alistas Liverpooli.

        Charltoni ainuke võit koduväljakult Arsenali üle pärineb 2001. aasta 1. jaanuarist, kui Jonatan Johanssoni väravast seljatati nimekad rivaalid. 47 aasta jooksul oli see aga ka Charltoni jaoks ainuke Londoni derby, mille nad võõrustajatena võita suusid.

        Kuigi Arsenali Meistrite Liiga teekonna algus on olnud kehvapoolne, on nad liigas seni veel kaotuseta ja loodavad seda seeriat The Valley\'il ka jätkata. Võit oleks neile Charltoni kodustaadionil juba kolmas järjestikkune.

        Teises pühapäevases kohtumises võõrustab Tottenham Hotspur White Hart Lane\'il Middlesbrough\'d.

        Kommentaar


          Replying to Topic \'Inglise meistriliiga eel- ja ülevaated\'

          Originally posted by Magpie
          Newcastle on peale kahvatut hooaja algust suutnud oma mängu käima lükata ning võitnud viimased kolm liigakohtumist. Viimane neist pärineb sellest nädalast, kui teisipäeval alistati Loftus Roadil sealne Fulham tulemusega 3:2.
          Ei saa jätta märkimata, et Loftus Road on ikka vana armsa Queen\'s Park Rangersi kodustaadion. Fulham võib ju seal mängida, aga...
          the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
          because belle of st mark is a beauty extraordinaire

          Kommentaar


            Replying to Topic \'Inglise meistriliiga eel- ja ülevaated\'

            [glow tcolor=purple, fcolor=purple, size=4, strength=1]Arsenal jätkab liidrina, Manchester sai üllatuskaotuse[/glow]

            Inglise meistriliiga 10. voorus jätkus Londoni meeskondade Chelsea ja Arsenali edukas käekäik. Üllatuskaotuse sai aga Manchester United, kes vandus alla Fulhamile.

            Kuigi Arsenal viigistas The Valley\'il Charlton Athleticuga, püsib Arsene Wengeri meeskond endiselt tabeli tipus, punkt vähem on Manchester City alistanud Chelseal.

            Laupäev, 25. oktoober 2003

            Liverpool 3 – 1 Leeds United

            Väravad: Owen 35\', Murphy 57\', Sinama Pongolle 84\' - Smith 42\'
            Hoiatused: Batty, Matteo
            Pealtvaatajaid: 43599
            Kohtunik: Jeff Winter

            Danny Murphy ja Michael Oweni paranemine sai Anfieldil kenasti sisse õnnistatud, kui kehvalt hooaega alustanud kodumeeskond suutis alistada Leeds Unitedi. Kuigi külalistel oli üsna häid võimalusi kohtumist juhtima minna, sai esimesena jala valgeks Owen, kes Gerard Houllieri meeskonna ette viis. Paar minutit hiljem vastas aga Alan Smith ja nii läksid meeskonnad vaheajale viigiseisul.

            Teist poolaega alustas särtsakamalt taas külalismeeskond, kuid jällegi olid võõrustajad need, kes väravaid lüüa suutsid. Murphy tabamuse purustas Leedsi unistused ja nüüd mängis kodumeeskond juba rahulikumalt, sest United ei suutnud enam ohtlikke olukordi luua. Minuteid enne mängu lõppu tõmbas kohtumisele joone alla Florent Sinama Pongolle, kes tegi lõplikuks seisuks 3-1, rõõmustades sellega Gerard Houllieri, kuid tehes Peter Reidi töö Valgete peatreenerina veelgi raskemaks.

            Enne kohtumist ei olnud sugugi kindel, kas Owen saab kaasa mängida, kuid Liverpooli peatreener Houllier eitab otsust, et riskis Oweni kasutamisega. \"Ma ei riskinud. Ma ei riski kunagi oma mängijate tervisega,\" ütles prantslane. \"Meie mängijad olid teadlikud sellest, kui oluline see kohtumine on ja nad täitsid oma ülesande,\" lisas Houllier.

            Liverpool: Dudek, Finnan, Hyypia, Biscan, Riise, Diouf, Gerrard, Smicer (Murphy 49\'), Kewell (Le Tallec 87\'), Heskey, Owen (Sinama Pongolle 58\')

            Leeds: Robinson, Kelly, Camara, Matteo, Olembe, Pennant (Lennon 82\'), Seth Johnson (Barmby 80\'), Batty, Milner (Sakho 75\'), Viduka, Smith

            Chelsea 1 – 0 Manchester City

            Väravad: Hasselbaink 33\'
            Hoiatused: -
            Pealtvaatajaid: 41040
            Kohtunik: P. Dowd

            Tänu sellele, et nii Manchester United kui ka Londoni Arsenal ei suutnud nädalavahetusel võita, tõusis Chelsea tabelis teisele kohale, mööda Unitedist, otse Arsenali kannule. Kuigi laupäeval teeniti väga rasked võidupunktid, jäi Ranieri oma meeskonnaga rahule. \"Me tahtsime võitu City üle, sest meil oli eelmisest kahest kohtumisest kirjas vaid üks punkt,\" ütles itaallane. \"Ma olen meie esitusega väga rahul. See ei olnud küll nii hea mäng kui Lazioga (Meistrite Liigas - toim.), kuid tulemus rahuldas mind,\" oli Ranieri tulemusega rahul.

            Külalistel oli juba 5. minutil suurepärane võimalus kohtumist juhtima minna, kuid Michael Tarnati lähilöök lendas napilt väravast mööda. Häid võimalusi jätkus mõlemal meeskonnal, esimesena sai tabamuse kirja siiski kodumeeskond. Jimmy Floyd Hasselbainki värav Adrian Mutu söödust jäi ka kohtumise ainukeseks ja märkis Chelseale tabelisse kolm olulist punkti. Robbie Fowleril oli paar minutit hiljem küll imeline võimalus seis viigistada, kuid Carlo Cudicini osavast tõrjest lendas nahkkera vastu väravaposti. Teisel poolajal mäng rahunes ja võimalusi oli vähe. Nii lahkus Kevin Keegani meeskond Stamford Bridge\'ilt õnnetu kaotusega, mis langetas nad tabelis 7. kohale.

            Chelsea: Cudicini, Melchiot, Gallas, Terry, Bridge, Cole (Duff 73\'), Makelele, Lampard, Gronkjaer (Geremi 68\'), Mutu, Hasselbaink (Huth 84\')

            ManCity: Seaman, Jihai, Sommeil, Distin, Tarnat, Wright-Phillips, Barton, Reyna (Sibierski 80\'), Sinclair, Fowler (Wanchope 73\'), Anelka

            Manchester United 1 – 3 Fulham

            Väravad: Forlan 45\' - Clark 3\', Malbranque 66\', Inamoto 79\'
            Hoiatused: Forlan, Djemba-Djemba, Fortune, Giggs - Inamoto, Knight
            Pealtvaatajaid: 67727
            Kohtunik: Mike Riley

            Vooru suurim üllatus sündis Old Traffordil, kus sealne Manchester United oli sunnitud tunnistama Londonist küllasõitnud Fulhami paremust. Külaliste kapten Lee Clark viis Fulhami juba esimeste minutite järel juhtima ja kuigi Diego Forlan suutis vahetult enne poolajapausi viigistada, teenis Chris Colemani meeskond teisel poolajal löödud väravatega magusad kolm võidupunkti. Hooaega hästi alustanud Fulham mängis nimekad vastased üle igas mänguelemendis, kahvatud olid Punased kuradid ka ründes, kus näotu mänguga sai üle pika aja hakkama Ruud van Nistelrooy.

            \"Iga mängija meie meeskonnast oli täna teisest klassist, praegu on neil küll õigus arvata, et nad suudavad võita keda tahes,\" ei suutnud Fulhami peatreener Chris Coleman võidurõõmu tagasi hoida. \"Me ei lase ennast sellel tulemusel aga segada, võtame asja rahulikult, sest järgmisel nädalal ootab meid ees Liverpool.\"

            Oma meeskonnaga ei jäänud aga sugugi rahule Unitedi peatreener Sir Alex Ferguson, kes oli kohtumist sunnitud jälgima tribüünilt. \"Ma ei tundnud meie mängu ära,\" sõnas pettunud šotlane. \"Me alustasime väga kehvasti ja Fulham sai teenitud võidu.\" Küll jäi Ferguson rahule väravavaht Tim Howardi tööga, kes päästis kodumeeskonna nii mõnelgi korral suuremast häbist. \"Nad surusid meid täiesti nurka, oleksid võinud lüüa ka rohkem väravaid. Meie väravaht oli imeline.\"

            ManUtd: Howard, G. Neville, Ferdinand, Silvestre (Fortune 45\'), O\'Shea, Ronaldo (Scholes 69\'), Djemba-Djemba (Bellion 80\'), Butt, Giggs, Forlan, van Nistelrooy

            Fulham: Van der Sar, Volz, Goma, Knight, Bonnissel (Djetou 74\'), Malbranque, Pembridge (Inamoto 32\'), Clark, Legwinski, Boa Morte (Hayles 86\'), Saha

            Newcastle United 3 – 0 Portsmouth

            Väravad: Speed 17\', Shearer 26\' (pen), Ameobi 61\'
            Hoiatused: Sheringham
            Pealtvaatajaid: 52161
            Kohtunik: Paul Durkin

            Sir Bobby Robsoni meeskond sai laupäeval hakkama järjekordse suurepärase tulemusega, kui St. James\' Parkil alistati uustulnukas Portsmouth. See märkis peale kehva hooaja algust Unitedi neljandat järjestikust võitu liigas. Kodumeeskond teenis võidu auga välja, mängides külalised üle igas mänguelemendis. Gary Speed viis Unitedi juhtima, kümme minutit hiljem lisas omapoolse tabamuse Alan Shearer. Viimasele oli see 230. väravaks Premiershipis ning 9. tabamuseks sel hooajal, millega ta on liiga suurim väravakütt. Teisel poolajal tõmbas teenitud võidule joone alla kohtumise parimaks tunnistatud Shola Ameobi.

            \"Minu arvates olid esimesed 35 minutit meie poolt parim jalgpall, mida sel hooajal näidanud oleme,\" ütles Newcastle\'i peatreener Sir Bobby Robson. \"See oli imeline võit ja me oleme õnnelikud selle üle. Mängijad töötasid hoolega ja mängisid lihtsalt fantastiliselt.\" Võõrustajate paremust tunnistas ka Portsmouthi peatreener Harry Redknapp: \"Parem meeskond võitis. See oli meie hooaja kõige kehvem esitus.\"

            Newcastle: Given, Hughes, O\'Brien, Bramble, Bernard, Bowyer (Ambrose 79\'), Jenas, Speed, Robert (Viana 80\'), Ameobi (LuaLua 80\'), Shearer

            Portsmouth: Hislop, Schemmel (Taylor 51\'), Stefanovic, De Zeeuw, Zivkovic (Foxe 72\'), Stone, Quashie, Faye (Sherwood 76\'), Berger, Ayegbini, Sheringham

            Wolverhampton Wanderers 4 - 3 Leicester City

            Väravad: Cameron 50\' 60\' (pen), Rae 68\', Camara 86\' - Ferdinand 12\' 15\', Scimeca 35\'
            Hoiatused: Scowcroft, Hignett
            Pealtvaatajaid: 28578
            Kohtunik: P. Walton

            Vooru põnevuskohtumine toimus Molineuxil, kus vaatamata sellele, et külalised suutsid kohtumist poolajaks 3-0 juhtima minna, sai kodumeeskond Wolverhampton kirja 4-3 võidu.

            Kogenud Les Ferdinandile toetudes suutis Micky Adamsi meeskond minna poolajale küll 3-0 eduseisus, kuid sellega ei olnud kohtumine veel kaugeltki läbi. Colin Cameron lõi teise poolaja esimese veerandtunniga kaks väravat tagasi ja minuteid hiljem seadis viigi jalule Alex Rae. Henri Camara tabamuse neli minutit enne kohtumise lõppu märkis Wolvesile tabelisse teise võidu sel hooajal ja kindlasti magusaima tulemuse kõrgliigas.

            Leicesteri peatreeneri Micky Adamsi võttis selline tulemus muidugi sõnatuks. \"Iga kaotus on valus, kuid sellisega on väga raske leppida ja seda ka selgitada,\" tõdes Adams. \"Kui te olete meie mänge varemgi näinud, siis teate, et oleme suurepärane 45-minuti-meeskond. Teiseks poolajaks oli selge, et peame eduseisu vaid hoidma.\" Samas rõhutas Adams, et ei kavatse kritiseerida oma mängijaid, sest see viiks meeskonna motivatsiooni veelgi rohkem alla. \"Ma tean oma mängijaid ja seda, kuidas nad on töötanud, seega ei ole ma nende suhtes väga kriitiline,\" sõnas inglane.

            \"See on tagasitulekute tagasitulek jalgpallis!\" põrutas võitjate peatreener Dave Jones. \"Ma pole oma karjääri jooksul veel kunagi sellist asja kogenud.\" Samas rõhutas Jones, et nad peavad kahe jalaga maa peale jääma ja mõtlema sellele, miks jäädi esimese poolaja järel taolisesse kaotusseisu. \"Parimate meeskondade vastu meistriliigas me sellist come backi teha ei suudaks, seega peame olema ettevaatlikumad,\" märkis Jones.

            Wolves: Oakes, Irwin, Butler, Craddock, Naylor, Gudjonsson (Newton 22\'), Cameron, Rae, Camara, Blake, Miller (Kachloul 45\')

            Leicester: Walker, Curtis, Elliott, Taggart, Rogers, Gillespie (Nalis 65\'), Izzet, Scimeca, Scowcroft, Ferdinand (Bent 64\'), Dickov (Hignett 64\')

            Teiste laupäevaste kohtumiste tulemused ja statistika:

            Bolton Wanderers 0 - 1 Birmingham City

            Väravad: Forssell 31\'
            Hoiatused: Giannakopoulos - Dunn, Tebily
            Pealtvaatajaid: 25023
            Kohtunik: C. Foy

            Bolton: Jaaskelainen, N\'Gotty, Thome, Charlton, Gardner, Campo (Jardel 65\'), Giannakopoulos (Pedersen 81\'), Frandsen, Okocha, Nolan (Little 84\'), Davies

            Birmingham: Taylor, Tebily (Kenna 58\'), Cunningham, Upson, Clapham, Dunn, Cisse, Clemence, Lazaridis (Hughes 77\'), Dugarry (Morrison 88\'), Forssell

            Aston Villa 0 – 0 Everton

            Väravad: -
            Hoiatused: -
            Pealtvaatajaid: 36146
            Kohtunik: A. D\'Urso

            Villa: Sorensen, Mellberg, Dublin, Samuel, Delaney, Kinsella (Hitzlsperger 45\'), McCann, Barry (De la Cruz 81\'), Whittingham, Angel, Vassell

            Everton: Martyn, Hibbert, Weir, Yobo, Naysmith, Gravesen, Li Tie (Stubbs 80\'), Linderoth, Kilbane, Campbell (Ferguson 70\'), Rooney

            Southampton 2 – 0 Blackburn Rovers

            Väravad: Beattie 60\', Griffit 87\'
            Hoiatused: Todd
            Eemaldamised: Cole
            Pealtvaatajaid: 31620
            Kohtunik: S. Bennett

            Soton: Niemi, Dodd, Lundekvam, M. Svensson, Le Saux, Telfer, Delap, A. Svensson, McCann, Beattie (Marsden 90\'), Tessem (Griffit 82\')

            Rovers: Friedel, Reid, Gresko (Jansen 68\'), Martin Taylor, Todd, Flitcroft, Ferguson, Tugay, Emerton (Gallagher 68\'), Thompson (Neill 72\'), Cole

            Pühapäev, 26. oktoober

            Charlton Athletic 1 – 1 Arsenal

            Väravad: Di Canio 28\' (pen) - Henry 39\'
            Hoiatused: Parker - Lauren
            Pealtvaatajaid: 26660
            Kohtunik: Steve Dunn

            Arsenalil oli enne mängu teada, et liidristaatuse hoidmiseks on neil vaja The Valley\'ilt kaasa viia vähemalt viigipunkt ja täpselt seda nad ka suutsid. Matt Holland teenis Laureni veast kodumeeskonnale penalti ning suvel West Ham Unitedist Charltonisse siirdunud Paolo di Canio ei vääratanud. Arsenal hakkas kiiresti otsima vastust ja leidis selle peagi. Scott Parker tegi vea Ray Parlourile ja kohtunik Steve Dunn määras karistuslöögi. Prantslane Thierry Henry ei eksinud ja saatis nahkkera osavalt ristnurka. Eelnevalt oli Henry korra ka posti tabanud.

            Kuigi Charlton oli esimese poolaja järel sunnitud loobuma vigastatud di Canio abist, suutsid nad ka teisel kolmveerandtunnil nimekale vastasele sitket vastupanu osutada. Jens Lehmanni kindel töö väravasuul hoidis aga Arsene Wengeri hoolealuste väravavõrgu puhtana, puutumatuks jäi ka Charltoni värav.

            \"Mäng oli võrdne ja ma olen väga õnnelik, et saime nii tugeva meeskonna vastu mängides viigipunkti kätte. Me väärisime seda,\" ütles Charltoni peatreener Alan Curbishley. Viigiga oli rahul ka Arsenali peatreener Arsene Wenger: \"See oli raske mäng ja varajane penalti tegi selle veelgi raskemaks.\"

            Charlton: Kiely, Kishishev, Perry, Fish, Hreidarsson, Jensen, Parker, Holland, Stuart, Di Canio (Euell 45\'), Johansson (Campbell-Ryce 76\')

            Arsenal: Lehmann, Lauren, Campbell, Toure, Cole, Ljungberg (Kanu 70\'), Parlour, Silva, Pires, Bergkamp (Wiltord 70\'), Henry

            Tottenham Hotspur 0 – 0 Middlesbrough

            Väravad: -
            Hoiatused: Taricco, Gardner, Anderton - Mendieta, Doriva
            Pealtvaatajaid: 32643
            Kohtunik: M. Dean

            Spurs: Keller, Carr, Gardner, Richards, Taricco, Dalmat, Anderton, Poyet (King 68\'), Konchesky (Ricketts 84\'), Keane, Zamora (Postiga 65\')

            Boro: Schwarzer, Davies, Cooper, Southgate, Queudrue, Mendieta, Boateng, Doriva, Zenden (Greening 90\'), Christie (Maccarone 79\'), Nemeth (Juninho Paulista 79\')

            Kommentaar


              Replying to Topic \'Inglise meistriliiga eel- ja ülevaated\'

              11. vooru eelvaade

              Inglise meistriliiga 11. voorus peavad mängu võõral väljakul nii Londoni Arsenal kui Chelsea. Manchester United võõrustab Old Traffordil Portsmouthi, kelle ridades pallib ka endine Unitedi ründaja Teddy Sheringham.

              Laupäev, 1. november 2003

              Everton vs. Chelsea

              Kuigi Everton alistas kesknädalal liigakarika kohtumises Charlton Athleticu, on nad viimasest 15 liigakohtumisest võitnud vaid 3. Chelsea vastu pole neil samuti hästi läinud. Eelmisel hooajal kohtuti koguni kolmel korral ja kõikidel puhkudel väljus lahingust võitjana Londoni suurklubi. Viimases seitsmes omavahelises kohtumises pole David Moyesi meeskond suutnud ennast maksma panna.

              Claudio Ranierile tähendaks võit juba 60. edukat liigakohtumist Chelsea peatreenerina. Kindlasti läheb itaallane Goodison Parkile ka võidumõtetega, sest sel hooajal on tema staaride armee pidanud alla vanduma vaid Londoni Arsenalile. Püsimaks tabelitipus, on ka sel korral võitu vaja. Hollandlane Jimmy Floyd Hasselbaink on viimasel kolmel hooajal peetud kuues liigakohtumises löönud Evertoni väravavõrku koguni kuus palli. Arvestades hollandlase praegust hoogu, läheb ta ka sel korral lisa püüdma.

              Leeds United vs. Arsenal

              Leedsi praegune seis on tõesti masendav. Lisaks rekordilisele kahjumile ollakse tabelis väljalangejate seas ja laupäeval seisab vastas tabeli liider Londonist. Kindlasti on Inglise jalgpalli sõpradel meeles eelmise hooaja lõpus saadud võit Highbury\'il, kui Peter Reidi hoolealused alistasid Arsenali tulemusega 3-2. Elland Roadil neil aga eelmisel hooajal hästi ei läinud, vastu tuli võtta suur kaotus - 1:4. Viimases neljas omavahelises liigakohtumises Leedsis on United vaid ühel korral võidukas olnud.

              Arsenal on ainuke meeskond liigas, kes sel hooajal veel kaotuseta püsib. Arsene Wengeri meeskond loodab samas end ette valmistada kesknädalaseks lahinguks Meistrite Liigas, mille järel seisab ees Põhja-Londoni derby Tottenham Hotspuriga.

              Manchester United vs. Portsmouth

              Eelmisel nädalal saadud kaotus Fulhamile Old Traffordil purustas Manchester Unitedi mitmed rekordilised seeriad. See oli nende esimene kaotus liigakohtumistes Old Traffordil üle aasta, samuti lasid nad lüüa omale kodustaadionil esimese värava sel hooajal. Sir Alex Fergusonil on nüüd plaan asjad paika panna ja fännidele näidata, et see oli vaid üks eksimus.

              Kodust eemal olles pole Portsmouth veel eales Premier League\'is võitu kirja saanud. Old Trafford võtab vastu sel hooajal suurepärases hoos olevat endist ründestaari Teddy Sheringhami, kes kuni 2000/2001 hooaja lõpuni seal neli hooaega tippjalgpalli nautis. Ferguson aga teab, et Sheringham on heas hoos ja et hetkel Unitedi üsna ebakindel kaitse peab olema kogenud ründaja ürituste tarvis valvel.

              Portsmouth pole Manchesteri üle Old Traffordil võidumaitset tunda saanud juba pikka aega. Viimane võit pärineb aastast 1957, kui sügisesel oktoobrikuul alistati Punased Kuradid tulemusega 3-0. Viimati kohtusid need kaks meeskonda aga selle aasta 4. jaanuaril, kui Inglise karikasarja 3. ringis tunnistas Harry Redknappi meeskond Unitedi paremust tulemusega 1:4.

              Newcastle United vs. Aston Villa

              Newcastle on peale kahvatut hooaja algust oma mängu käima saanud, oktoobris võideti kõik neli liigakohtumist ja vaatamata sellele, et kolmapäeval langeti välja liigakarika edasisest konkurentsist, joostakse St. James\' Parkil väljakule kindlate favoriitidena. United kerkis kuu ajaga 18. kohalt kaheksandaks ja sel nädalavahetusel on neil võimalus tõusta suisa 5. kohale.

              Villa pole viimasel seitsmel üritusel Unitedit alistada suutnud, nende eelmine omavaheline liigakohtumine leidis aset eelmise hooaja lõpus, kui St. James\' Parkil lepiti 1-1 viiki. Viimati võitis hetkel David O\'Leary poolt juhendatav Aston Villa Newcastle\'it 1999. aasta augustis, kui kirja saadi napp 1-0 võit St. James\' Parkil. O\'Leary käe all on Villa seni peetud kümnest liigakohtumisest võitnud vaid kaks ja sel hooajal ollakse kodust eemal mängides veel võiduta. Kerge ei ole ülesanne ka laupäeval, mil Sir Bobby Robsoni meeskond läheb otsima viiendat järjestikust võitu liigas sel hooajal.

              Teistes laupäevastes kohtumistes võõrustab Middlesbrough Riverside\'il Wolverhampton Wanderersi, kes eelmisel nädalal võttis imelise võidu Leicester City üle. Manchester City külastab Southamptoni kodustaadionit ja Tottenham Hotspur võõrustab Londonis Sam Allardyce\'i poolt juhendatavat Bolton Wanderersi.

              Pühapäev, 2. november 2003

              Fulham vs. Liverpool

              Fulhamil on eelmisest voorust kirjas sensatsiooniline 3-1 võit Manchester Unitedi üle Old Traffordil ja see andis mängijatele kindlasti juurde eneseusku, millele Fulhami noor peatreener Chris Coleman antud kohtumise eel ka loodab. Eelmisel hooajal suutis Fulham samuti välja võluda muljetavaldava tulemuse, kui Liverpool alistati Loftus Roadil tulemusega 3-2.

              Liigas on Liverpoolil Fulhamiga alati raskusi olnud. Kodust eemal olles võideti Londoni väikemeeskonda viimati 1949. aasta oktoobris. Seega on möödunud rohkem kui 50 aastat sellest, kui Punased viimati Fulhami kodustaadionil võidukad olid. Kui aga Gerard Houllieri meeskond suudab laupäeval lüüa Fulhami väravavõrku kasvõi ühe palli, tähistaks see Liverpooli 300. väravat Premier League\'is võõrsil peetud kohtumistes.

              Pühapäeval kohtuvad veel Leicester City ja Blackburn Rovers.

              Ainsas esmaspäeval peetavas kohtumises lähevad vastakuti Birmingham City ja Charlton Athletic.

              Kommentaar


                Replying to Topic \'Inglise meistriliiga eel- ja ülevaated\'

                Väike parandus. Aston Villa lõi Newcastle\'t hooajal 2000/01 Villa Parkil 1-0, kuid see juhtus karikasarja raames.
                “The state of our pitch wouldn’t have affected Liverpool — with their game the ball is in the air most of the time.”
                The Special One

                Kommentaar


                  Replying to Topic \'Inglise meistriliiga eel- ja ülevaated\'

                  Nii. Ülevaade oli juba päeva-kolm tagasi valmis, aga sai igasuguste jamade tõttu ülesse alles nüüd. Vabandan lugejate ees. Sellegi poolest, ülesse ta panen, kuigi eelvaade järgmisele kohtumisele tuleb kohe peale.

                  [glow tcolor=gold, fcolor=gold, size=4, strength=1]11. vooru ülevaade - Liidrid kasvatasid edu veelgi[/glow]

                  Inglise meistriliiga 11. voorus suutsid võidukad olla nii Chelsea, Arsenal kui ka Manchester United. Kuna lähimatel jälitajatel nii hästi ei läinud, kasvas kolmiku edu tabeli tipus veelgi.

                  Laupäev, 1. november 2003

                  Leeds United 1 - 4 Arsenal

                  Väravad: Smith 64\' - Henry 8\' 33\', Pires 17\', Gilberto 50\'
                  Hoiatused: Olembe
                  Pealtvaatajaid: 36491
                  Kohtunik: M. Dean

                  Kuigi Leeds suutis laupäevase kohtumise alguses Arsenalile sitkelt vastu hakata, puudus neil vastus Londoni suurklubi ründejõule, mis kohtumise juba esimesel poolajal otsustas. Henry kaks väravat ja üks tabamus Robert Pires\' poolt andsid Arsene Wengeri meestele juba poolajaks soodsa 3-0 edu. Leedsil oli mitmeid võimalusi värav tagasi lüüa, kuid teise poolaja alguses tegi asjad lõplikult selgeks brasiillane Gilberto Silva, kes tõi tabloole hävitava 4-0 seisu. Leeds ei suutnud enamat auväravast - Alan Smith lükkas Leedsi ainsal rõõmuhetkel 16-aastase Aaron Lennoni söödu Jens Lehmanni seljataha.

                  Thierry Henry\'il oli mitmel korral hea võimalus vormistada oma nimele kübaratrikk, kuid prantslase üritused lendasid ridamisi väravaraamidest mööda. Peter Reidi meeskond pidi seega leppima näotu 1-4 kaotusega, mis langetas neid tabelis suisa viimasele kohale.

                  Peter Reid ei soovinud mängu järgselt oma meeskonna esitust kritiseerida, ta tõi esile vaid Arsenali ründaja Thierry Henry suurepärase mängu. \"Henry on üks selliseid mängumehi, kelle sa lihtsalt pead kohe alguses peatama,\" märkis Reid. \"Kui ta hoo sisse saab, siis ta lihtsalt jookseb sinust mööda ja soovib \'head ööd\'.\"
                  Prantslase kiitmisega ei olnud kitsi ka Arsenali peatreener Arsene Wenger. \"Seekord ei olnud tal (Henry\'il - toim.) vaja mõelda kaitsetööle, ta lihtsalt ootas oma võimalust ja tormas rünnakule,\" kiitis Wenger ründetähe mängu.

                  Leeds: Robinson, Kelly, Camara, Roque Junior, Olembe, Pennant, Batty, Seth Johnson, Sakho (Lennon 61\'), Smith, Bridges (Milner 45\')

                  Arsenal: Lehmann, Lauren, Campbell, Toure, Cole, Pires, Parlour, Silva, Ljungberg (Edu 71\'), Bergkamp (Aliadiere 77\'), Henry

                  Everton 0 - 1 Chelsea

                  Väravad: Mutu 49\'
                  Hoiatused: -
                  Pealtvaatajaid: 40189
                  Kohtunik: Jeff Winter

                  Everton, kellel oli enne kohtumise algust seljataga kaks väravateta viiki, lootis sel korral koduselt Goodison Parkilt vahelduseks ka võitu ja polnud sellest sugugi kaugel. Võõrustajatel oli mitmeid imelisi võimalusi ette minna, ent otsustavatel hetkedel tulistati väravast mööda. Vastupidiselt toimis aga Chelsea, kes rahulikult vaatas pealt, kuidas Evertoni võimalused luhtusid ja siis ise korra valusalt vastu nõelas. Teise poolaja alguses tegi Adrian Mutu ühe esimese pealelöögi külaliste poolt ja viis Chelsea juhtima. Evertonil oli veel võimalusi, esimesel poolajal särtsakalt tegutsenud Radzinski sai paaril korral löögile, kuid väravat tal lüüa ei õnnestunud. Parim võimalus oli paar minutit enne lõppu aga Francis Jeffersil, kes lõi palli peaga paarilt meetrilt väravast üle.

                  \"Me suutsime Chelsea vastu luua palju rohkem olukordi kui nõrgemate meeskondade vastu,\" jäi Evertoni peatreener David Moyes oma hoolealustega siiski rahule. \"See oli kõrgest klassist esitus.\" Samas nuttis Moyes taga olukordi, mille oleks pidanud realiseerima: \"Me ei tohi eksida nii headel olukordadel. Siiski - niimoodi mängides ei ole me kaua aega enam tabeli põhjas.\"

                  Külaliste peatreener Claudio Ranieri kiitis noort keskväljamootorit Joe Cole\'i, nimetades inglase mängu parimaks Chelsea ridades. \"Kõik, mida ta tegi, oli õige. Mul on temasse usku, ta on kiire ja osav,\" kiitis Ranieri. \"Kui ta palli sai, suutis ta sellega midagi ka korda saata.\"

                  Everton: Martyn, Hibbert, Yobo, Weir (Stubbs 33\'), Naysmith, Gravesen, Nyarko, Linderoth (McFadden 65\'), Kilbane, Radzinski (Jeffers 65\'), Rooney

                  Chelsea: Cudicini, Melchiot, Gallas, Terry, Bridge, Makelele, Geremi, Lampard, Cole (Gudjohnsen 87\'), Mutu (Duff 78\'), Hasselbaink

                  Manchester United 3 - 0 Portsmouth

                  Väravad: Forlan 37\', Ronaldo 80\', Keane 82\'
                  Hoiatused: De Zeeuw, Sherwood, Quashie
                  Pealtvaatajaid: 67639
                  Kohtunik: Neal Barry´

                  Portsmouth alustas Old Traffordil tormakalt. United oli alguses üsna kahvatu ja lasi külalistel rohkem tegutseda. Pikapeale hakati aga mängu käima saama ja enne poolaja vilet lõi takti juba kodumeeskond. Ayegbinil ja Bergeril oli kohtumise esimesel paarikümnel minutil küll võimalusi külalised juhtima minna, kuid lõpuks mindi vaheajale siiski Unitedi teenitud 1-0 eduseisus. Enne Diego Forlani väravat tabas Ruud van Nistelrooy löök korra ka latti. Teisel poolajal kindlustasid valitsevad meistrid oma üleoleku, kui Sir Alex Fergusoni manöövrid veerand tundi enne lõppu tabas kui rusikas silmaauku. Mängu sekkunud Ronaldo ja Keane lõid järgnenud viie minuti jooksul mõlemad ühe värava ja tagasid Unitedile kindla 3-0 võidu.

                  \"Minu arvates olime punkti küll väärt, kuid me ei saanud seda. Nüüd peame end käsile võtma ja otsast peale alustama. See on raske liiga,\" tõdes kaotajate peatreener Harry Redknapp. \"Üldiselt mängisime me minu arvates üsna hästi, vaid Ronaldo värava juures täheldaksin lohakust.\" Manchesteri peatreener Sir Alex Ferguson oli oma meeskonna tööga samuti väga rahul: \"Liigahooaeg on kujunemas selliseks, et me peame olema väga hoolikad ja täpsed. Chelsea võitis, Arsenal võitis ja meie võitsime - kõik ootavad, et keegi eksiks, punktikaotust ei tohi me endale lubada.\"

                  ManUtd: Howard, G. Neville, O\'Shea, Ferdinand, Fortune, Fletcher, Butt, Djemba-Djemba (Keane 76\'), Giggs (Bellion 81\'), Forlan (Ronaldo 76\'), van Nistelrooy

                  Portsmouth: Hislop, Stefanovic, De Zeeuw, Foxe, Zivkovic (Roberts 81\'), Stone, Quashie, Sherwood (Taylor 69\'), Berger, Ayegbini, Sheringham

                  Newcastle United 1 - 1 Aston Villa

                  Väravad: Robert 45\' - Dublin 11\'
                  + Alan Sheareri penalti 81. minutil tõrjus väravaht Thomas Sörensen.
                  Hoiatused: Bowyer, Speed - Hitzlsperger, McCann, Johnsen
                  Eemaldamised: McCann
                  Pealtvaatajaid: 51975
                  Kohtunik: Matt Messias

                  Kuigi St. James\' Parkil peetud kohtumisel domineeris mängu suurema osa ajast kodumeeskond, ei suutnud Newcastle omale tagada viiendat järjestikust võitu. Dion Dublin viis külalised küll juba 11. minutil juhtima, kuid Laurent Robert lõi poolaja viimasel lisaminutil teenitult värava tagasi. Alan Sheareril oli teisel poolajal suurepärane võimalus kodumeeskond võidule viia, kui Garteh Barry puudutas karistusalas palli käega ja kohtunik määras penalti. Thomas Sörensen suutis aga Sheareri penalti tõrjuda ja nii võis David O\'Leary meeskond peale arvukaid võimalusi kodumeeskonna poolt lahkuda Tyneside\'ilt õnneliku viigipunktiga.

                  Newcastle\'i peatreener Sir Bobby Robson ei soovinud aga kapten Alan Shearerit kritiseerida, kuigi viimane lõi mööda väga olulise penalti. \"See ei olnud lihtsalt Alani päev ja ma ei vingu kunagi penaltite kallal,\" ütles Robson. \"Tema ise on oma löökide kuningas. Ta on löönud neid palju rohkem kui mina, seega on ta neis kogenum kui mina,\" muheles endine Inglismaa koondise peatreener. Üldiselt jäi Robson oma meeskonna mänguga rahule, kuid tõdes, et ebaõnn oli taaskord Unitedi poolel. \"Meie näidatud jalgpall oli kaunis. Pall liikus kenasti, suutsime olukordi luua ja domineerisime suurema osa ajast.\" Küll ei jäänud Robson aga tulemusega kuidagi rahule, nimetades saadud viiki suisa kaotuseks oma meeskonna jaoks: \"Me kaotasime kohtumise, mille oleksime pidanud võitma, samas ei teinud me mitte midagi valesti.\"

                  Oma mängijaid kiitis ka Villa peatreener David O\'Leary. \"Ma lootsin, et suudame kohtumise võita, kuid üldiselt jäin oma meestega rahule,\" nentis endine Leedsi peatreener. Esile tõstis ta Thomas Sörenseni mängu väravasuul: \"Ta mängis tõepoolest hästi. Täna oli meil vaja, et väravavahil oleks olemas vastused kõigile vastaste küsimustele ja nii ka oli.\"

                  Newcastle: Given, Hughes, Bramble, Stephen Caldwell, Bernard, Bowyer, Jenas, Speed, Robert, Shearer, Ameobi

                  Villa: Sörensen, Delaney, Dublin, Johnsen, Samuel, De la Cruz (Moore 51\'), McCann, Barry, Hitzlsperger, Whittingham, Angel (Allback 63\')

                  Teiste laupäevaste kohtumiste tulemused ja statistika:

                  Tottenham Hotspur 0 - 1 Bolton Wanderers

                  Väravad: Nolan 73\'
                  Hoiatused: Carr, Konchesky, Blondel
                  Pealtvaatajaid: 35191
                  Kohtunik: Uriah Rennie

                  Spurs: Keller, Carr, Taricco (Blondel 64\'), Doherty, Richards, Anderton, Poyet (Postiga 45\'), Konchesky, King (Mabizela 86\'), Keane, Zamora

                  Bolton: Jääskeläinen, Charlton, N\'Gotty, Gardner, Campo, Nolan, Giannakopoulos (Pedersen 86\'), Frandsen, Okocha, Hunt, Davies

                  Southampton 0 - 2 Manchester City

                  Väravad: Fowler 4\', Wanchope 85\'
                  Hoiatused: Marsden - Dunne
                  Pealtvaatajaid: 31952
                  Kohtunik: Alan Wiley

                  Soton: Jones, Dodd (Telfer 73\'), M. Svensson, Lundekvam, Le Saux, Fernandes (McCann 57\'), A. Svensson, Delap, Marsden, Beattie, Phillips (Ormerod 73\')

                  ManCity: Seaman, Jihai, Dunne, Distin, Tarnat, Sinclair, Reyna, Barton, McManaman, Wanchope, Fowler (Sibierski 83\')

                  Middlesbrough 2 - 0 Wolverhampton Wanderers

                  Väravad: Mendieta 73\', Juninho 83\'
                  Hoiatused: Mendieta - Gudjonsson, Rae
                  Eemaldamised: Rae
                  Pealtvaatajaid: 30305
                  Kohtunik: Steve Dunn

                  Middlesbrough: Schwarzer, Mills, Southgate, Cooper, Queudrue, Mendieta, Doriva (Juninho 63\'), Boateng, Zenden, Nemeth (Christie 45\'), Maccarone (Greening 75\')

                  Wolverhampton: Oakes, Irwin, Craddock, Butler, Naylor, Camara, Rae, Ince, Gudjonsson (Silas 78\'), Miller (Kennedy 62\'), Iversen

                  Pühapäev, 2. november 2003

                  Fulham 1 - 2 Liverpool

                  Väravad: Saha 40\' - Heskey 17\', Murphy 89\' (pen)
                  Hoiatused: Boa Morte - Murphy
                  Eemaldamised: Boa Morte
                  Pealtvaatajaid: 17682
                  Kohtunik: Rob Styles

                  Liverpooli töö Loftus Roadil ei olnud esimesest minutist viimaseni kergemate killast. Kuigi Emile Heskey viis külalised juba 17. mänguminutil juhtima, lõi Louis Saha minuteid enne poolaja lõppu teenitult viigivärava. Teisel poolaja oli mäng võrdsem ja pingelisem, võimalusi oli mõlemal poolel. Kohtumise võtmemomendiks osutus Gerard Houllieri otsus tuua vahetusest sisse Florent Sinama Pongolle, kes asendas Michael Owenit. Paar minutit enne normaalaja lõppu tõmbas noore prantslase karistusalas maha Fulhami kaitsja Zat Knight ja kohtunik määras penalti. Danny Murphy 11 meetrilt ei eksinud ja viis Liverpooli kaasa rasked kolm punkti. Fulhami fänne muserdas ka fakt, et kohtumise viimasel minutil sai portugallane Luis Boa Morte punase kaardi, kui tegi vea penalti teeninud Pongolle\'ile.

                  Boa Morte viga ei jää aga karistamatuks ka klubi poolt. Peatreener Chris Coleman teatas kohtumisejärgselt, et määrab ründajale trahvi: \"Maksimaalne karistus on kahe nädala palk. Ma ei väida, et sellest piisab, kuid ma istun Luis\'iga maha ja räägin temaga sellest.\" Coleman tunnistas kokkuvõttes, et tema arvates mängis kodumeeskond vähemalt sama hästi kui võitjad: \"Liverpool mängis paremini esimesel, meie teisel poolajal.\"

                  Fulham: Crossley, Bonnissel, Melville, Volz, Knight, Pembridge (Djetou 21\'), Clark, Legwinski, Malbranque, Boa Morte, Saha (Hayles 86\')

                  Liverpool: Dudek, Finnan, Hyypia, Biscan (Henchoz 66\'), Traore, Smicer, Murphy, Gerrard, Kewell, Heskey (Le Tallec 82)\', Owen (Pongolle 77\')

                  Leicester City 2 - 0 Blackburn Rovers

                  Väravad: Bent 75\', Howey 82\'
                  Hoiatused: Howey, Dickov - Emerton
                  Pealtvaatajaid: 30975
                  Kohtunik: D. Gallagher

                  Leicester: Walker, Impey, Sinclair (Elliott 72\'), Howey, Stewart, Gillespie (Thatcher 61\'), Izzet, McKinlay, Scowcroft, Ferdinand (Dickov 67\'), Bent

                  Blackburn: Friedel, Neill, Babbel, Todd, Gresko (Reid 82\'), Emerton, Flitcroft (Tugay 79\'), Ferguson, Thompson, Cole, Yorke

                  Esmaspäev, 3. november 2003

                  Birmingham City 1- 2 Charlton Athletic

                  Väravad: Dugarry 64\' - Holland 11\' 59\'
                  Hoiatused: Dugarry - Parker
                  Pealtvaatajaid: 27225
                  Kohtunik: P. Dowd

                  Birmingham oli enne esmaspäevast kohtumist tervelt kaheksas liigamängus suutnud oma värava puhtana hoida. Seekord ei suutnud Steve Bruce\'i hoolealused aga kuidagi peatada Iirimaa koondislast Matt Hollandit, kes kahel korral Charltoni nurgalöögi osavalt ära kasutas. Kodumeeskond alustas kohtumist küll paremini, ridamisi häid tõrjeid oli sunnitud tegema külaliste väravavaht Dean Kiely, kes nurjas nii David Dunni, Oliver Tebily kui ka Christophe Dugarry pealelööke. Hea esitus Charltoni puurivahi poolt tagas tema meeskonnale aga eelise aina julgemini rünnakule minna. Kuigi Birminghami kaitse näis taas laitmatult töötamas, suutis endine Ipswich Towni poolkaitsja Matt Holland kahel korral Maik Taylori üle mängida. Vaatamata mitmele võimalustele kohtumine viigiseisul lõpetada ei suutnud võõrustajad aga enamat Christophe Dugarry auväravast.

                  Iirimaa koondise väravavahi Kiely tööga väravasuul jäi rahule ka külaliste peatreener Alan Curbishley: \"Neid kohtumisi, mil Dean tõepoolest kehvalt mängib, on väga vähe ja ka täna oli ta lihtsalt vapustav. Me vajasime teda. Kui Birmingham oleks suutnud viigistada, oleksid nad rahva toetusel ehk enamatki korda saatnud.\" Curbishley ei nimetanud Kiely\'it aga kohtumise parimaks mängijaks, sest tema arvates andsid kõik endast maksimumi. \"Ja osad nendest polnud veel täielikult tervetki,\" lisas inglane.

                  City: Taylor, Clapham, Cunningham, Upson, Tebily (Morrison 77\'), Lazaridis (John 89\'), Clemence, Cisse (Hughes 55\'), Dunn, Dugarry, Forssell

                  Charlton: Kiely, Hreidarsson, Fish, Perry, Kishishev, Stuart (Fortune 83\'), Parker, Jensen, Holland, Euell (Lisbie 68\'), Johansson (Svensson 74\')

                  Kommentaar


                    Replying to Topic \'Inglise meistriliiga eel- ja ülevaated\'

                    matty hollandi 2 värav oli geniaalne.. french gypo duggary lõi palli väravajoonelt minema vastu hollandi rindu kust see sisse põrkas.. pure genius

                    Kommentaar


                      Replying to Topic \'Inglise meistriliiga eel- ja ülevaated\'

                      12. vooru eelvaade
                      Inglismaa meistriliiga 12. voorus toimub mitmeid põnevuskohtumisi. Laupäeval peetakse kurikuulus Põhja-Londoni derby, kui Arsenal võõrustab Tottenham Hotspuri. Pühapäeval kohtuvad omavahel Liverpool ja Manchester United, Stamford Bridge\'il võtab sealne Chelsea mõõtu Newcastle\'ilt.

                      Laupäev, 8. november 2003.

                      Arsenal vs. Tottenham Hotspur

                      Highbury\'il peetav kuulus Põhja-Londoni derby kannab sel korral järjenumbrit 133. Arsenal on ainuke meeskond kõrgliigas, kes siiani püsib endiselt kaotuseta, kuid nagu derby\'ide puhul kombeks, ei ole statistika alati kõige olulisem. Spurs pole liigas suutnud Highbury\'ilt võiduga naasta tervelt kümme hooaega, viimati alistati sealne koduklubi 1993. aastal tulemusega 3:1, kui tegemist oli hooaja viimase kohtumisega.

                      Tottenham on peale peatreener Glenn Hoddle\'i vallandamist oma mängu käima saanud ja ajutise asendaja David Pleati käe all on seitsmest kohtumisest kaotatud vaid üks - eelmises voorus jäädi White Hart Lane\'il alla Bolton Wanderersile.

                      Kindlasti on kohtumise eel suurim küsimus, kas David Pleat suudab peatada Arsenali hämmastavat ründejõudu. Punasärklaste statistika on hirmuäratav - seni peetud liigakohtumistes on kõigis löödud värav, kokku on neil 11 kohtumisest kirjas tervelt 23 tabamust. Huvitav on ka fakt, et kui viimasest 22 omavahelisest kohtumisest Arsenali ja Tottenhami vahel on viigiliselt lõppenud koguni 10, siis Spurs pole liigas kohtumist viigistanud juba 16 mängu.

                      Charlton Athletic vs. Fulham

                      Teine Londonis aset leidev derby tõotab tabelisse vaadates tulla aga huvitavamgi. Mõlemal meeskonnal on sama palju punkte ning ka võitude-viikide-kaotuste suhe sama. Kahte Londoni meeskonda eraldab vaid väravate vahe ning seetõttu on The Valley\'il mängus ehk rohkemgi kui Highbury\'il.

                      Mõlemad meeskonnad on oma hooaega alustanud rekordiliselt, mitte kunagi varem pole suudetud esimesest 11 mängust korjata 18 punkti. Hetkel on paremas hoos kodumeeskond, kes pole viies viimases kohtumises vastaste paremust tunnistanud, olles võitnud tervelt neli kohtumist. Üsnagi huvitav on aga teada, et Premiershipis pole võõrustajad Fulhami veel eales löönud, samuti pole ükski Charltoni mängija nende väravavõrku palli löönud. Ainus Fulhamile löödud tabamus läks kirja omaväravana.

                      Fulham on sel hooajal tõestanud, et nende trump on väravate löömine. Chelsea ja Arsenali kõrval on Fulham üks kolmest meeskonnast, kes igas liigakohtumises vähemalt ühe värava suutnud lüüa. Eelmises voorus saadi küll 1:2 kaotus Liverpoolilt, kuid peatreener Chris Coleman võib selle hooajaga rahule jääda juba praegu. Senine säravaim tulemus on rekordiline 3:1 võit Manchester Unitedi üle Old Traffordil ning kindlasti liiguvad Colemani mõtted sinnapoole, et ka laupäeval saaks üks järjekordseid rekordeid purustada.

                      Eelmine hooaeg tõestas, et ka nende kahe Londoni klubi omavaheline mõõduvõtmine on suur sündmus, täis dramaatikat ja põnevust. Fulham võitis eelmise hooaja kohtumise The Valley\'il tulemusega 1:0, kui pooletunnise mängu järel saadeti platsilt minema kodumeeskonna väravavaht Dean Kiely ning Louis Saha viis sihile 11 meetri karistuslöögi. Samaga ei saanud mõni aeg hiljem hakkama Jason Euell, kui Maik Taylor suutis penalti tõrjus.

                      Manchester City vs. Leicester City

                      Manchester City jaoks on tegemist 50. kohtumisega Premier League\'is Kevin Keegani käe all. City pole kodus Leicesteri alistada suutnud alates 1989. aastast, viimane võit kõrgliigas pärineb aga koguni aastast 1977.

                      Leicester võib end peale esimesi kohtumisi leida küll tabeli põhjast, kuid eelmises voorus kodus saadud võit Blackburn Roversi üle lisab mängijatele enesekindlust. Manchesteris peetav kohtumine on Leicesteri jaoks esimene kord olla kodust eemal pärast 3:0 eduseisust 3:4 kaotatud mängu Wolverhamptonile.

                      Kui Leicester suudab laupäeval võita, on nad kõrgliigas läbi aegade teeninud 600 punkti, kaotus oleks aga nende ajaloo 1500. Premiershipis on Leicester võõrustajatega Manchesteris kohtunud varem kahel korral (liigas), mõlemal puhul on kirja saadud napp 1:0 võit.

                      Teised kohtumised laupäeval:

                      Wolverhampton Wanderers - Birmingham City
                      Aston Villa - Middlesbrough
                      Bolton Wanderers - Southampton
                      Portsmouth - Leeds

                      Pühapäev, 9. oktoober 2003

                      Liverpool vs. Manchester United

                      Liverpooli ja Manchester Unitedi omavaheliste kohtumiste tähtsust pole fännide jaoks vaja vist üle seletadagi. Punased on Anfieldil viimastel aastatel valitsevate meistritega hästi hakkama saanud, neljas viimati peetud liigakohtumises on võidukas olnud kodumeeskond. Eelmisel hooajal suudeti lisaks sellele napsata Sir Alex Fergusoni meeste eest ka liigakarikas, Punased kuradid alistati finaalis tulemusega 2:0.

                      Unitedil on statistikast lähtudes meistriliiga kõige parem kaitse, peale kehvapoolset hooaja algust üritab Gerard Houllier seda lahti harutada. Eelmisel hooajal suutis Fergusoni meeskond küll Liverpooli võitude seeria Anfieldil peatada, kuid üldiselt on kodumeeskond peale jäänud.

                      Chelsea vs. Newcastle United

                      Chelseal on seljataga suurepärased tulemused, kuuest viimasest kohtumisest on suudetud võita kõik, viimati alistati Meistrite Liiga mängus Rooma Lazio tulemusega 4:0. Ka Newcastle\'il on nädal möödunud edukalt - neljapäeval võideti UEFA karikasarja 2. ringi avakohtumine Baselis tulemusega 3:2.

                      Premiershipis pole United Stamford Bridge\'ilt mitte kunagi võidukalt lahkunud. Kirde-Inglismaa meeskond on Londoni suurklubiga alati raskustes olnud, eelmise hooaja lõpus saadud 2:1 võit St. James\' Parkil oli esimene kord 12 korral, kui nad suutsid Chelsea üle mängida. Unitedi viimane võit liigakohtumises Stamford Bridge\'ilt pärineb aastast 1986, kui Londoni meeskond suudeti alistada tulemusega 3:1.

                      Eidur Gudjohnsen on see mees, keda Sir Bobby Robsonil kogu staaride armeest kõige rohkem karta tuleb. Islandlasel on viimastel aegadel kombeks olnud Newcastle\'i elu põrguks teha - eelmisel kahel hooajal lõi ta Unitedi väravavõrku koguni 4 palli.

                      Chelsea on alustanud oma rekordilist hooaega hämmastavalt ja kindlasti ei soovi Claudio Ranieri, et nende võitudeseeria pühapäeval lõppeks. Tegemist on aga Newcastle\'i 400. mänguga Premier League\'is ning peale kahte meeldejäävat kohtumist pealinnas sel hooajal (Fulhami ja Arsenaliga) soovib Sir Bobby Robson koju viia vajalikud võidupunktid.

                      Esmaspäev, 10. november 2003

                      Blackburn Rovers vs. Everton

                      Blackburn Rovers, kes mängib juba kolmandat nädalat järjest oma kohtumise esmaspäeval, on hooaega alustanud kehvalt. Viimases 14 kohtumises pole suudetud väravat puhtana hoida, probleeme on ka rünnakul. Praegu liiguvad asjad selles suunas, et kordumas on 1998/1999 hooajal juhtunu, kui meistriliigast välja langeti.

                      Mõlemad poolel on kohtumise eel probleeme vigastustega, kuigi suurema augu jätab see kodumeeskonna mängu. Kui enne sai räägitud Roversi kahvatust ründemängust, siis Evertoni puhul on asi veelgi hullem. Viimati löödi liigas värav septembrikuu lõpus Leedsi vastu. David Moyesi mehed pole tõepoolest suutnud üle kuu aja väravat lüüa, seda liigakohtumistes.

                      Eelmisel hooajal suutis Everton Roversi üle mängida kahel korral, Kevin Campbell tagas võidu Ewood Parkil, tänu Wayne Rooney\'le napsati kolm punkti Goodisonil.

                      Kommentaar


                        Replying to Topic \'Inglise meistriliiga eel- ja ülevaated\'

                        Originally posted by Magpie
                        Huvitav on ka fakt, et kui viimasest 22 omavahelisest kohtumisest Arsenali ja Tottenhami vahel on viigiliselt lõppenud koguni 10, siis Spurs pole liigas kohtumist viigistanud juba 16 mängu.
                        kuidas siis käsitleda spudsi 0-0e middlesbro\', mancity ja pooliga?

                        Kommentaar


                          Replying to Topic \'Inglise meistriliiga eel- ja ülevaated\'

                          Tõlkimisel tehtud rumal viga minu poolt...õigem oleks siis ehk nii:

                          ...siis Spurs pole liigas kohtumist viigistanud ja sealjuures ise väravat löönud juba 16 mängu.

                          Kommentaar


                            Replying to Topic \'Inglise meistriliiga eel- ja ülevaated\'

                            Originally posted by Magpie


                            12. vooru eelvaade
                            Laupäev, 8. november 2003.

                            Manchester City vs. Leicester City
                            Noh kui norimiseks juba läks, siis see mäng toimub 9. nov, aga ega tegelt vahet pole....

                            Kommentaar


                              Replying to Topic \'Inglise meistriliiga eel- ja ülevaated\'

                              Middlesbrough 2 - 0 Wolverhampton Wanderers

                              Väravad: Mendieta 73\', Juninho 83\'


                              vabandust,et vana asja nii moodi üles võtan,aga kas keegi palun seletaks selle mendieta värava mulle ära.olukord oli selline,et mills sai söödu ette,hakkas kaitsjast mööda jooksma, krahmas särgist ja õlast kinni ning aeglustas toda kaitsjat (sorri,tõesti ei mäleta kes see kaitsja oli).siis see kaitsja jäi seisma ja vaatas kohtuniku poole.kohtunik vilistas olukorra veaks.siis võttis mills palli kätte ja virutas selle vasta maad.mõne sekundi pärast oli palli mendieta käes,kes selle 20-25m risti lajatas.proovisin seda väravat tõmmata,aga premgoals.com hakkas köhm,jamama. eelnevalt nägin seda 2 korda baaris ja siis ei saand küll mitte muhvigi aru ehk on keegi nii hea ja seletaks selle case\'i lahti

                              PS:vabandust,suur onu
                              buy the ticket, take the ride.

                              Kommentaar


                                Replying to Topic \'Inglise meistriliiga eel- ja ülevaated\'

                                Põhimõtteliselt jäi mul nägemata see, kuidas Millsile viga tehti, aga edasise suhtes on su teadmised korras: Mills viskas palli vihaga vastu maad, sealt läks see auti. Samal ajal kui Mills vastastega kukepoksi aretas, visati Mendietale pall, mängis kiirelt lahti ja lõi 20 m palli ristnurka. Nii et sa olid õigel teel, rohkem ei saa aidata....

                                Kommentaar

                                Working...
                                X