Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
Mõtetu palli veeratamine. UEFA poolt selllise otsuse tegemine on mängijate ja pealtvaatajate solvamine. Saan aru, et Friskil löödi pea lõhki kuid siiski iga ükssiin maailmas vastutab oma tegude eest ise. UEFA arvates on jälle nagu sõjaväes või vanglas. Üks saab jamaga hakkama siis kõik peavad kannatama. Ah mis sellest ikka ülesanne on täidetud FC Raha on aidatud edasi ja mu ei koti kedagi.
Loodame, et Roma suudab midagi järgmisel aastal korda saata.
Homme on jälle lootusetult lootus rikas päev.
Itaalia publiku käitumine on juba mitmeid aastaid ületan igasuguseid talutavuse piire. Klubid ise ei teinud midagi olukorra parandamiseks, kuna UEFA trahvisummad on naeruväärsed. Selline laks (atmosfääri puudus ja rahaline miinus) paneb nad ehk mõtlema.
Äkki võtaksite Cassano ka ära, enne kui ta mingi ime läbi tee Toriinosse leiab
Cassano vastu nii suurt huvi pole olnud aga tottit on juba mitu hooaega tahetud muretseda. Mina oleks ostuga väga rahul, sest tegemis on siiski ylikunni mängijaga.
Mõlemad ostud oleks positiivsed.
Devil - inglased said viieaastase laksu ja võtsid õppust. Rahvusvahelistel klubimängudel enam probleeme pole. Üks Poola klubi sai päris kõva karistuse, kui seal kohtunikku millegiga visati mõne aasta eest. Itaallased on siiamaani pühad lehmad olnud.
vostrjakov - ma oletan, et sa istusid kodumeeskonna sektoris. Olen kahe aasta sees lugenud kahte reisikirja San Sirolt ja see mis seal toimub on ikka üle mõistuse... andke andeks, aga selle peale, et vastastele pähe kusta, normaalne inimene ei saa tulla. Rääkimata muudest asjadest, mis seal lendasid. Lugude juures olid pildid, nii et pole väljamõeldud asjadega tegu.
“The state of our pitch wouldn’t have affected Liverpool — with their game the ball is in the air most of the time.”
The Special One
San Sirol pole veel käinud. Seni olen piirdunud Stadio Olimpicoga. Roma - Kievi mängu olevat turvanud 800 turvatöötajat. Staadion mahutab ca 80 000 pealtvaatajat. Tõenäolislt saadakse selle massi ohjamisega üldjoontes hakkama aga üksikut raiska on küll raske ohjata. Friskiga on Romas ennem kah probleeme tekkinud. Kes teab mis juhtus selle inimese peas, et ta tegi sellise teo. Inimesed käituvad erutunud seisundis väga erinevalt. Ma ei saa ikkagi aru miks peab karistama neid kes pole otseselt süüdi. Võiks karistada seda üksikut inimest staadioni keeluga ja/või kriminaal karistusega kehavigastus(e)te tekitamise eest. Isegi Rootsis oli probleeme Djurgardeni fännidega. Mul on tunne et sellised karistused on üks viis inimeste (fännide) tunnete üleskütmisel.
Õige, olen nõus, et indiviidi peaks karistama. Aga siin tulevad juba mängu Hispaani-Itaalia üldised tendentsid, kus klubid on nö. \"kodurahu huvides\" ultratega tihedalt seotud ja neid eriti ei koti. Inglismaal tõmmatakse sellise käitumise eest halastamatult eluks ajaks staadionikeeld. Loodetavasti sai nüüd õppetunni mitte ainult Roma, aga üldiselt Itaalia jalgpall. Sellist mängu nagu Roma-Real, ei tahaks tulevikus enam küll näha.
“The state of our pitch wouldn’t have affected Liverpool — with their game the ball is in the air most of the time.”
The Special One
Teema mis hõlmab jalgpalli üldisemalt (mitte ainult romat)
Näed siis, Jaan, nii moodi enam edasi minna ei saa. Lisaks reeglitele mis kehtivad väljakul tuleks teha reeglid mis kehtivad tribüünil. Probleemid ei ole mitte ainult Itaalias vaid ka Hispaanias ja Hollandis. Kui pealtvaataja rikkub korda siis tuleks karistada pealtvaatajat. Võtame näiteks FC Barcelona. Klubi liikmete arv on ca 90 000 inimest. Neil inimestel on õigus valida näiteks klubi president. Võib olla sel juhul on tõesti mõttekas karistada klubi. Loodetakse, et probleemid lahendatakse klubi siseselt. Võib olla lastakse karistamatult edasi solvata, pussitad jne.. Negatiivne uudis on kah uudis mis oma korda tähendab suurendatud huvi ja võib olla ka rohkem raha. Mulle tundub et süüdi mitte ei ole ainult klubid vaid ka jalgpalli katus-organisatsioonid. Sarnaneb see asi pigem vaikivale kokkuleppele. UEFA vibutab sõrme teeb klubile trahvi 5000 - 20000 eurot ja sellega on asi ok. Mõlemad pooled peaksid astuma jõulisi samme selleks, et probleemi lahendada. Hetkel on klubi jaoks odavam maksta trahvi ja riskida erand juhtudel tühjade tribüünidega kui võtta ette radikaalseid samme. UEFA ja FIFA muidugi plärisevad iga pool kuidas nad võitlevad rassismi vastu. Aga kas võitlevad?
Itaalia kirjanik Alberto Mandolesi on kirjutanud raamatu , kus ta on küsinud 30-lt Roma mängijalt küsimusi, millele see raamat vastata püüab. Totti\'st Pruzzo\'ni, Amadei\'st Losi\'ni, Falcao\'st Guarnacci\'ni. Raamatul on 178 lehekülge ja maksab see 14 Eurot.
Õhtul oli lahe juhtum, üks prantslane tuli hostelisse riidekapi suuruse kohvriga ja sai toa 3ndale korrusele no ja otsustas sinna siis liftiga sõita. Ronis oma kodinatega lifti… ja…. ja astus siis kirudes välja – see oli telefoniputka!!! Meil pole ju majas lifti!
Teema mis hõlmab jalgpalli üldisemalt (mitte ainult romat)
Näed siis, Jaan, nii moodi enam edasi minna ei saa. Lisaks reeglitele mis kehtivad väljakul tuleks teha reeglid mis kehtivad tribüünil. Probleemid ei ole mitte ainult Itaalias vaid ka Hispaanias ja Hollandis. Kui pealtvaataja rikkub korda siis tuleks karistada pealtvaatajat. Võtame näiteks FC Barcelona. Klubi liikmete arv on ca 90 000 inimest. Neil inimestel on õigus valida näiteks klubi president. Võib olla sel juhul on tõesti mõttekas karistada klubi. Loodetakse, et probleemid lahendatakse klubi siseselt. Võib olla lastakse karistamatult edasi solvata, pussitad jne.. Negatiivne uudis on kah uudis mis oma korda tähendab suurendatud huvi ja võib olla ka rohkem raha. Mulle tundub et süüdi mitte ei ole ainult klubid vaid ka jalgpalli katus-organisatsioonid. Sarnaneb see asi pigem vaikivale kokkuleppele. UEFA vibutab sõrme teeb klubile trahvi 5000 - 20000 eurot ja sellega on asi ok. Mõlemad pooled peaksid astuma jõulisi samme selleks, et probleemi lahendada. Hetkel on klubi jaoks odavam maksta trahvi ja riskida erand juhtudel tühjade tribüünidega kui võtta ette radikaalseid samme. UEFA ja FIFA muidugi plärisevad iga pool kuidas nad võitlevad rassismi vastu. Aga kas võitlevad?
Õige! UEFA ja FIFA on selgrootud poliitikud. Real Madrid sai rassismi eest tribüünidel trahvi 10,000 eurot )ok, see pole päris vägivald, aga siiski!)! See on vähem kui Ronaldo päevapalk, for feck\'s sake!! Itaallaste probleemi on lastud küllalt areneda, alles nüüd on hakatud tõsisemalt võtma. Tumedatel kaheksakümnendatel ei astud inglastele pähe enne kui kirstud taga olid. Isegi see ei aidanud, alles Hillsborough järel võeti seal ohutusküsimused tõsiselt käsile. Oleks väga kurb kui ka katusorganisatsioonid laseksid asjad jälle nii kaugele. Praegu just tuli meelde, et rahvusvaheliste mängude istekohtade nõue tuli 1996.a., peale seda kui kuskil K-Ameerikas, vist Guatemaalas või Salvadoris sai pea 100 inimest surma kui liiga palju inimesi ülemüüdud staadionile trügis. Meil seda eriti ei kajastatud, kuna samal ajal toimus kurikuulus matsh Shotimaaga.
Hollandlaste kohta aga niipalju, et seal on probleem pigem klubide omavaheline ning seega rohkem KNVB asi, kui UEFA või FIFA. Vähemalt niipalju kui mina asjast tean.
The Special One
Kommentaar