320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Amsterdam'i Ajax

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Karabahh 0-3 Ajax

Ma ei oskagi kohe midagi öelda... Ilmselt on käes jõulud, sest meile tehti ikka korralikult kingitusi täna/eile.
    Kõik siis algusest. Esimesed 12 minutit me olime selgelt kehvem meeskond platsil. Vastased said juba teisel minutil palli väravasse, kuid õnneks oldi ilmses suluseisus. Aserid mängisid väga hingestatult ning kodustaadioni publik elas neile võimsalt kaasa. Ma ei kujuta ette, mis oleks lõppseis olnud, kui 12ndal minutil ei oleks meie õnneks aserite kaitsja Romao teinud minu meelest kõige ajuvabama vea, mida ma kaitsja poolt näinud olen. Selle asemel, et palli mängida kas väravavahile või kasvõi lihtsalt auti lüüa otsustas ta, et püüab läbijooksule läinud Godtsi blokkima hakata. Ma kordan, et tal oli iga võimalus ise palli mängida aga ta otsustas hakata palli millegipärast katma. Kokkuvõttes ta tegi viimase mehe vea ning tõmbas Godtsi, kes oleks juba 1-1le pääsenud maha. Täiesti õigustatud punane kaart ja täiesti arusaamatu käitumine kaitsja poolt. Niisiis edasi mindi 10 vs 11 aga kui keegi arvab, et nüüd oli mäng Ajaxi käes siis ta eksib...mängu vaadates ei saanud kuidagi aru, et aserid on vähemuses. Jah meil tekkisid mõned olukorrad, kuid mängupilt oli endiselt kahjuks võrdne. Mis ma veel ütlen, et ma ei ole kunagi näinud sellist kohtunikku nagu täna...Vana jagas kaarte vasakule ja paremale iga väikese asja eest. Kui kaitseväes on mõni triggerhappy siis tema oli täna cardhappy. Ma juba ei jõudnud esimese poolaja lõpuks kokku lugedagi kes ja kui palju kaarte saanud on. Igatahes poolajale mindi Ajaxi 0-1 eduseisul. Ühe õnnetu rünnaku suutis Ajax ikka lõpuni viia, kui Weghorsti pealelöök rikošettis tühja värava ees seisnud Taylorini.
    Teine poolaeg ja vot siin algas alles jõulukingituste jagamine. Mulle meeldib kui Ajax võidab aga mulle meeldib ka olla aus kirjelduses kuidas ta võidab. Ma lihtsalt ei saa aru kuidas kohtuniku 74 minutil määratud penalt isegi peale VAR vaatamist püsima jäi?! Täiesti huumor otsus. Rasmussen jooksis kasti ja kaitsja mängis täiesti selgelt õlg õla vastu nagu kaitsja ikka peaks tegema. Rasmussen kukub ja penalt...Siinkohal ma mõtlesin, et okei VAR vaatab üle ja jätkame lahtilöögiga aserite kasuks muud midagi....aga ei...penalti otsus jäi kehtima. Mis seal ikka...Weghorst võttis kingituse vastu ja tegi seisuks 0-2. Siis ma läksin kusele. Kui tagasi tulin oli seis juba 0-3. Godts oli vahepeal assistinud Akpomit. Hea meel muidugi aga ikkagi kripeldab nagu veidi ebaaususe maiku asja juures. Ja siis veel üks kohutav otsus aserite kahjuks kohtunikult. Mingi täiesti lambi vea eest, mis isegi ei väärinuks kaarti sai Cafarculjev teise kollase ning kokku punase 79 minutil ja sellega oli see mäng ka läbi.
    Ehk siis mis ma tahan öelda....me olime taas sitad ja meil oli roppumoodi õnne nii mängus kui ka kohtuniku ja VAR brigaadiga. See võit ei maitse üldse hästi kuivõrd riivab minu aususe arusaamu. Jõulud tulid varakult.
    Järgmine vastane EL-is Maccabi Tel Aviv kodus. Peaks kindlasti paremat mängu näitama ning 3 punkti võtma AUSA mänguga.
    Praegu tõusime tabelis 4 kohale.

Kommentaar

Ajax 1-0 Willem II

Mängu kokkuvõte on ilmselt see, et 3ndal minutil tõmbas vastaste väravavaht Brobbey kastis maha ning Klaassen realiseeris penalti. Järgmised 2 highlighti olid need, et Brobbey ei kasutanud kaks korda häid võimalusi ära ja sellega olekski terve mäng kokku võetud. Igav...meeletut igavat mängu näitab Farioli punt. Minu ajju ei mahu pähe, et mis selle Brobbeyga juhtus suvel? Tal on konkreetselt allergia väravalöömise vastu. Tema arsenalis on ainult 1 liigutus...katta oma suure kehaga palli ja kõik.
      Igatahes täna jättis ka oma jälje kindlasti see, et Farioli mängis sisuliselt B meeskonnaga. Alustasid sellised nimed nagu Ramaij, Wijndal, Rugani, Kaplan, Tahirovic, Van Den Boomen ja Gaaei. Oma töö tehti ära vähemalt. Ilmselt põhimehi säästeti nüüd kaheks järgnevaks peksasaamiseks. Teisipäeval on Feyenoord ja peale seda liigas PSV. Need mängud ma julgen ette ära oletada, imevad. Kui me neist kasvõi punktikesega pääseme on see minu meelest kordaminek. Aga mine tea...jalgpall on ümmargune.

Kui keegi oskab soovitada head hotelli Daugava staadioni lähedal olen tänulik

Kommentaar

VAAAAAMOOOOOOOOOOOOOOS HERRRRLIG!

The KLASSIEKER Feyenoord 0-2 Ajax Taylor ja Hato! Täiesti ootamatu pauk luuavarrest! Seekord oli Farioli taktika täpne. Mindi peale 5-3-2 ja eranditult kõik olid tublid! Šampus lahti...üle pika aja võimas emotsioon, kaunis mäng, derby maik derby võit! CHEEERS!

Kommentaar

Algselt postitas Indrekolen Vaata postitust
          VAAAAAMOOOOOOOOOOOOOOS HERRRRLIG!

The KLASSIEKER Feyenoord 0-2 Ajax Taylor ja Hato! Täiesti ootamatu pauk luuavarrest! Seekord oli Farioli taktika täpne. Mindi peale 5-3-2 ja eranditult kõik olid tublid! Šampus lahti...üle pika aja võimas emotsioon, kaunis mäng, derby maik derby võit! CHEEERS!
          Farioli mängis taktikaliselt Priske üle. Feyenoord tuli mängule selge favoriidina. Viimased mängud sh see kindel võit Benfica üle Estadio Da Luzil oli ikka võimas, aga nagu juba korduvalt sel hooajal taanlane oskab mitmes mängus favoriidiseisus end täis teha. Muidugi ekstra tänu peate ütlema Feyenoordi sakslasest vv-le Timon Wellenreutherile, kes nende kahe värava sünnis oli pea 100% kaasosaline Meenub varasemast sel hooajal mängud Willem II ja Groningeni vastu, kus just tema käkkide tõttu mängiti võit maha ja lepiti viigiga. Ehk antakse võimalus nüüd varem koondises mänginud ja seal nt. eelmise aasta Rahvuste Liiga Final Four mängudel Oranje esikiipriks olnud Justin Bijlow-ile. Pole ime, et paljud Feyenoordi fännid Arne Sloti taga nutavad, vaadates kuidas ta oma uues klubis särab.
          Wij komen terug met de cup in de hands

Kommentaar

Algselt postitas midfielder Vaata postitust

Farioli mängis taktikaliselt Priske üle. Feyenoord tuli mängule selge favoriidina. Viimased mängud sh see kindel võit Benfica üle Estadio Da Luzil oli ikka võimas, aga nagu juba korduvalt sel hooajal taanlane oskab mitmes mängus favoriidiseisus end täis teha. Muidugi ekstra tänu peate ütlema Feyenoordi sakslasest vv-le Timon Wellenreutherile, kes nende kahe värava sünnis oli pea 100% kaasosaline Meenub varasemast sel hooajal mängud Willem II ja Groningeni vastu, kus just tema käkkide tõttu mängiti võit maha ja lepiti viigiga. Ehk antakse võimalus nüüd varem koondises mänginud ja seal nt. eelmise aasta Rahvuste Liiga Final Four mängudel Oranje esikiipriks olnud Justin Bijlow-ile. Pole ime, et paljud Feyenoordi fännid Arne Sloti taga nutavad, vaadates kuidas ta oma uues klubis särab.
            Jah, Wellenreutherile peab ausamba püstitama aga siiski üllatas meeskond ilusa mänguga. Ning oldi kuidagi...võitluslikumad, kui muidu ehk see olenes lihtsalt vastasest...umbes, et on raske olla motiveeritud mänguks Heraclese vastu aga 020 on teine teema. Passveer sai ilusa assisti veel kirja ja Taylor oli esimest korda lausa võib õelda suurepärane. Tooks veel esile Akpomi ja Baasi ning muidugi Klaassen Et jah....ma olen siin hädaldanud ja soigunud, kuid kui ma nüüd tabelit vaatan siis märkan üllatunult, et tegelikult on ju kõik hästi siiani. Ainult 1 kaotus ja 1 viik. Muidugi need olid mängudes, kus oleks pidanud kindlalt kõik punktid võtma aga siiski, kui vaadata NAC-i ja Go Aheadi, siis ka nemad on alustanud suurepäraselt. Igatahes pilt Farioli ajastu ja Steijni ajastu algustest on kardinaalselt teine. Jah mäng ei ole ilus ja see mida Ajaxilt ootaks aga vähemalt tilgub punkte.

Mainin siis igaksjuhuks selle ka ära, et see oli 020-ile esimene kaotus sel hooajal .

Pühapäeval siis kodus PSV. Ehk koduseinte toel suudame midagi, kuigi praegu on PSV tõesti tase kõrgemal, kui teised eredivisies. Ei...ma ei tohi nüüd pilvedesse lendama minna selle Farioli esimese suure võidu tuules. Lihtsalt pole nii ammu enam neid suuri võite näha saanud.

Kommentaar

Ajax Amsterdam 3-2 PSV Eindoven

Mida ma nägin, mida ma nägin midaaa??!! Kurat viimased 4 päeva ja me kinkisime esimesed kaotused eredivisies oma kahele kõige vihasemale rivaalile Feyenoordile ja PSV-le ning seejuures oli meie mängupilt enne neid mänge selline, et ma valmistusin vaimselt konkreetseteks tapatalguteks. Seda enam on rõõm ja emotsioon neist kahest võidust peaaegu võrdväärne legendaarse 2019/20 CL hooajaga!

Kurat 3-s pudel läheb juba ja endiselt on värin sees...viimased 4 minutit olid niiiii pikad!

Aga võit oli teenitud! IGATI teenitud. Esimesel poolajal olime selgelt paremad. Teise poolaja algus oli ärkas PSV ülesse, kuid mängu lõpp oli täitsa Ajax!
              Aliustasime hästi. Fitz-Jim üllatas super mänguga! Tema pealelöögi tõrjus hiilgavalt Benitez. Heale algusele vaatamata suutis PSV loomulikult nurgalöögist ja loomulikult De J0ng ja loomulikult peaga teha seisuks 0-1. See oli temale 8-s järjestikune värav Ajaxi vastu. Me ei kaotanud pead ja mängisime hästi edasi ning 2 minutit enne poolaja lõppu andis Hato suurepärase tsenderduse kasti, mille loomulikult realiseeris Klaassen! Mõlema klubi legendid skoorisid!
              Teine poolaeg ja PSV domineeris algust pea täielikult. See kõik lõppes kahjuks Ivan Perisici suurepärase kauglöögiga, mille vastu Remko oli võimetu. Seisul 1-2 näitas aga Ajax meeskonnavaimu ja ka kodupublik kisas nii kuis jaksas. Press kulmineerus sellega, et Traore pealelöök, mille tõrjus Benitez maandus Fitz-Jimi jalal, kes põrutas palli latist võrku, 2-2! Enne seda oli PSV-l hea võimalus, kui De Jong (kes ilmselt jalaga mängus on palju viletsam kui peaga) lõi lähedalt otse õhust üle Remko väravaraamide. Igatahes peale 2-2-te ei olnud PSV-l erilist ohtlikku midagi pakkuda. Farioli võttis Akpomi ja Fitz-Jimi välja ning platsile said Godts ja Taylor. Just esimene mees oli see, kes kasutas PSV kaitsja rämedat eksimust ning löi VÕIDUVÄRAVA Beniteze selja taha. Oli ka võimalus seis kindlustada, kuid Taylor tabas posti ning oli periood, kus 4-2 rippus korralikult õhus sest press vastastele oli võimas. Mängu lõpus rahuneti maha. Platsile toodi Rugani, et kaitset kindlustada ning viimased kuradi 7 minutit olid niiiiiii pikad, kuid me pidasime vastu! Isegi Berghuis sai üle 2 kuu platsile, seda oli rõõm näha. Ehk pink pikeneb. Need võidud tulid nagu paugud luuavarrest! Kui nüüd ka Utrechti mängu suudaks enda kasuks põõrata, siis oleme isegi täitsa tiitli mängus sees. Kuid järgmised mängud on tõesti kõik rasked. Twente, Utrecht ja EL mängud. Mismoodi Farioli selle kõik ümber mängis? Kust tuli enesekindlus? Vahet pole! HEA töö igatahes!

Emotsioonid emotsioonid.

Peale ManU-st lahti lastud Ten Hagi minekut ja Overmarsi saagat oleme olnud üks allakäigu spiraal...kuid ehk...ehk tõesti on nüüd see, kus oli põhi käes ja tõus on algamas...god i hope so!

CHeers!

Kommentaar

Ajax 5-0 Maccabi Tel Aviv

Jah...sellised euroopa õhtud on toredad! Kahju, et Twente oma 2-0 edu Nice vastu maha viskas. Oleks hea koefitsendi ralli olnud.

Domineerisime kohe algusest peale ja ega iisraellased väga vastu ei saanud. Brobbeyl oli kohe alguses hea 1-1le minek, kuid tabas väravavahi pead. Siiski juba 14-ndaks minutiks olime 1-0 ees. Brobbey heastas oma saamatuse mängides suurepäraselt üle vastaste kaitse ning söötes palli Traorele, kes selle tühja väravasse lükata sai. Siis väike segadus meie kaitseliinis ning tundus, et viik ongi juba jalul. Ometi võeti suluseis...ma nüüd ei tea täpselt...igatahes söödu hetkel oli vastaste ründaja sulus, kuid palli meie väravasse lükkas siiski Rugani. Et justkui oli omavärav..aga siin vist mängis see passiivse suluseisu reegel vms. Igatahes jah...värav ei lugenud. Meie teine värav oli ehtne prime Pep Guardiola tiki-taka värav! Tõesti ilusad ühepuutesöödud Brobbey, Fitz-Jimi ja Taylori vahel. Viimane siis sai jala valgeks ja esimene sai teise assisti kirja. Kolmas värav tuli veidi isekalt Mika Godtsilt. Nimelt hea võimalus oli sööta Brobbeyle, kuid ta otsustas kaitsja ise ette võtta. Seekord see oli õige otsus aga poleks ta sisse saanud oleks ilmselt põhjust olnud kurta küll. Niisiis mindi poolajale seisul 3-0 ja mäng oli sisuliselt tehtud.
                Teisel poolajal jätkasime sealt kust pooleli jäime. Lustisime palliga ja pressisime. Neljas värav tuli kurioossest olukorrast...ma esialgu ei saanudki aru, milles uba oli aga igatahes vastaste väravavaht vist mängis palli lahtilöögist kaks korda ja seepärast anti karistuslöök 11 meetri punkti juures. Suhteliselt harvanähtav olukord. Tel Aviv rivistas müüri värava ette, kuid Brobbey pani sellise puraka, et hea, et keegi palli teele ette ei jäänud, muidu oleks vist pilt taskus olnud- 4:0. Skoorimise lõpetasime 69ndal minutil, kui Berghuisi söödust löi Fitz-Jim 5-0. Pall veel põrkas väravavahi ees maha ning üle väravavahi. Fitz-Jim on viimastes mängudes aina paranenud ning nüüd juba pean nentima, et temast võib veel asja saada! Edasi võeti Traore välja ja Rassmussen sai proovida. Oma esimese pallipuute suunas ta kohe võrku, kuid kahjuks oli seal 10 cm suluseis.
                Maccabi suutis ka paar ohtlikku momenti luua, kuid mõlemal juhul oli Remko platsis ja päästis! Ühes intervjuus ütles Stekelenburg, et tema jaoks ei ole küll üllatus, et Farioli eelistab Passveeri väravas Ramaijle. Seletas ilusti lahti ka, et Remko annab taga kindlust. Ta räägib kogu aeg kaitseliiniga, juhendab, juhatab, juhib. Kaitseliinis, kus on vaiksed mehed nagu Rench, kes ei armasta rääkida, Šutalo, kes keskendub iseendale, Hato, kes on alles 18 ja Baas, kes on ka noor, peab olema selline liidri kuju. Ramaij seda ei ole. Pean nõustuma Stekelnburgiga, et Remko on parim variant praegu!
                Woutist on kahju.. tundub, et praegu on ta Brobbey ja Akpomi järel alles kolmas valik. Brobbey oli täna raudselt MOTM! Akpom sai ka platsile.

Tänu Lazio üleaja väravale Porto vastu tõusid nemad esimeseks. Anderlecht suutis kaotada punkte Riiale (väike hoiatus, et ei tasu neid alahinnata). Seega kokkuvõttes oleme tabelis 10 punktiga teisel kohal ja järgmine vastane on juba paras pähkel: Real Sociedad vöörsil.

Hooaja arenedes on oma akadeemia poisid Fitz-Jim, Baas, Godts ja Hato jätmas aina enam muljet, et neid ootab ees suur tulevik.

Maccabi tundus füüsiliselt täiesti alla arvestust täna. Pole ime, et nad on tabeli lõpus.

Uni tuleb taas hea

Kommentaar

Twente 2-2 Ajax

Eile toimunud mängus siis leppisime viigiga. Arvestades meie mängugraafikut ja kui palju raskeid mänge järjest tuli/tuleb ning ka seda, et 2 eelmist hooaega oleme Enchedest koju tulnud ilma punktideta, siis mina olen äärmiselt rahul. Kui keegi oleks enne Feyenoordiga mängu pakkunud meile järgmistest mängudest 7 punkti siis iga Ajaxi fänn oleks selle küsimata vastu võtnud! Eesmärk jõuda 3 parema hulka elab veel.
                  Mängu ennast jõudsin jälgima alles teise poolaja keskel, kui kõik väravad olid juba löödud. Highlightide põhjal aga peab tõdema, et esimesena oleksime pidanud just meie väravaarve avama. Kahjuks Akpom ja Weghorst (kes sai alustada seekord) ei suutnud oma head võimalsued realiseerida. Seevastu tegi meie noor kaitsetalent Youri Baas, kes siiani on olnud hiilgav, ilmselt liigsest enesekindlusest Tillmanliku supereksimuse söötes palli otse Vlapi jala peale. Viimane sellist kingitust kasutamata ei jätnud. Vahe PSV mängus Tillmani olukorraga oli see, et eronevalt PSV kaitsjast ei survestanud Baasi mitte keegi. Ta tõstis pea...vaatas...ja söötis....mis teeb tema olukorra isegi veel absurdsemaks. Seejärel seadus viigi jalule keegi ilusate pikkade blondide juustega noormees Klaassen. On ikka noormees see Klaassen "for the future" . Ta on alates liitumisest igas mängus värava löönud ja on meie suurim väravakütt. Super super mees keskkaitses! Väravasöödu sai kirja Taylor, kes on koos Fitz-Jimiga hakanud aina enam näitama seda, mida talt ammu oodatud on. Kahjuks läks Twente taas ette, kui meie oma kasvandik Anass Salah-Eddine andis väravasöödu taas Vlapile, kes löi nahkkera kaunilt tagumisse nurka kasti äärest. Seisul 2-1 pidi Twente mängu magama panema, sest väga rämedalt eksis Henderson, kes andis sisuliselt söödu vastasele otse jooksu peale. Üks ühele olukorras päästis Remko hiilgav tõrje. Peale seda suutsime taas Taylori heast eeltööst viigistada. Seekord suunas palli võrku Godtsi asemel platsile tulnud Traore. Godts siis lahkus platsil reielihase venitusega...ilmselt jääb temal nüüd mingid mängud vahele. Igatahes seisul 2-2 meil enam tõsiseid võimalusi ei tekkinud ning hoopis Twentel oli kaks kindlat võimalust mäng otsustada, kuid mõlemal juhul oli maailmaklassi tõrjed Remko "veteran" Passveerilt.

Ehk siis, mis ma tahan õelda on see, et viigiga olin mina väga rahul kõike arvestades.

Järgmine vastane liigas alles 24 novembril Zwolle ja kodus. Peale seda väga raske mäng just Barcelona alistanud Sociedadi vastu vöörsil.

Muudes uudistes Ajax teatas, et poolte kokkuleppel lõpetati töösuhe Vant Schippiga. Südamest suured tänud Johnile. Ta tuli klubile teist korda appi ajal, mil teised niinimetatud "legendid" oskasid ainult kaugelt kritiseerida ja tõi klubi välja viimaste aastate kõige suuremast madalseisust. BEDANKT AJAXCIDE!

Kommentaar

Ajax legends 2 vs 1 Real Madrid Legends

Vaatan selliseid mänge alati suure doosi nostalgiaga...Alustati siis koosseisuga:Van der Sar; Silooy, Chivu, F. de Boer, Kreek; R. de Boer, Sneijder, Seedorf, Litmanen; Babel, Kluivert ning treenerina L.V.Gaal. Vastas olid nimed nagu Iker Casillas, Christian Karembeu, Paco Pavón, Raúl Bravo, ja Steve McManaman.
                    Vahva oli vaadata muidugi. Staadion oli ka välja müüdud. Meie väravate eest hoolitsesid vahetusest sekkunud Alveradze ja Siem De Jong. Casillas pidi kahjuks vigastusega lahkuma platsilt. Mänguliselt tundus suhteliselt võrdne olevat. Võibolla oli meil kerge ülekaal. Mõlemad Reali väravavahid pidid tegema häid tõrjeid, et mäng väga ühepoolne ei oleks.

Muudes uudistes. Amsterdamis siis said korralikult tappa Maccabi fännid. Minu meelest ei kajastata uudistes päris õiglaselt seda olukorda. Mainitakse, et peksti Maccabi fänne, kes tulid kohale mänguks Amsterdami Ajaxi vastu ning nii tekib tahes tahtmatult mõte, et peksjateks olid Ajaxi fännid. Tegelikuses see nii ei olnud. Tegemist olid kohaliku maroko kogukonnaga, keda suure sallivuse märgi all on massidena sisserännata lastud tekitades iseendale sellega probleeme. Niipalju sellest...

Ajax teatas, et peab ilmselt koondama 20% oma töölistest seoses raske majandusliku olukorraga...Koondamised ei puuduta meeskonnaliikmeid ja tehnilist isikkoosseisu.

Eelmise uudisega ilmselt natuke haakuv on see, et tehti hiilgav turunduslik käik ning otsustati tagasi tuua klassikaline Ajaxi logo, mida kasutati viimati 36 aastat tagasi. See on palju detailsem ja kaunim. Fännid on seda juba ammu palunud ning tundub, et müüginumbritele mõjub see lüke kindlasti sarnaselt "Bob Marley" särgiga.

Kahju, et ma endiselt ei saa siia pilte panna...endiselt ükskõik mis pildi ma siia panen siis see "ületab lubatud mahtu". Veebilinki kasutades ütleb alati invalid url adress...mida iganes.

Kommentaar

Ajax 2-0 PEC Zwolle

Erinevalt eelmisest aastast, kui viskasime 2-0 edu maha sellesama meeskonna vastu (mida ma ise ka oma silmaga arenal nägin) oli seekord Fariolipall veidi kindlam. Tegelikult väärisid Zwolle omad kindlasti vähemalt väravat kui mitte kahte, kuid nad ei suutnud Remko kingitusi vastu võtta. Remko ise klattis oma kingitused ka hiilgavate tõrjetega ära.
                      Mängu algus siis oli külaliste käes. Esimese poolaja keskel aga hakkas Ajax vaikselt sisse elama ja kruvis aina pressi peale. See päädis 27 minutil Taylori ja Klaasseni hea eeltööga Brobbey väravale. Kui lõpuni aus olla siis värav tuli nurgalöögist, mida poleks pidanud olema aga VAR seda miskipärast ei arvestanud...ma ei tea kas nurgalööke üldse vaadatakse üle. Pall läks nimelt välja Berghuisist mitte Zwolle kaitsjast. Poolajale mindi 1-0 edus. Teine poolaeg läks edasi samas vaimus. Paremad võimalused langesid kodumeeskonnale. 63 minutil saime taas nurgalöögi (seekord siis õiglase) ning selle suunas võrku Šutalo . Peale seda veeretati mängu lõpupoole ja lasti rihm lõdvaks. Zwolle jõudis isegi väravani, kuid selles olukorras oli ilmne suluseis. Nii siis lõppeski mäng 2-0 meie kasuks.

Tabelis nüüd Utrechti selja taga 3ndal kohal. Utrechtil 31 punkti meil 29. Mõlemal on omavaheline mäng veel varus võrreldes teistega. Peale koondisepaiuse on alati raske end taas käima tõmmata.

Edasi San Sebastiani neljapäeval. Siin oli segadus sellega, et kas Ajaxi fänne lubatakse kohale või mitte. Esialgne info oli, et ei lubata, kuid nüüd andis klubi teada, et lennake peale.

Kommentaar

Real Sociedad 2-0 Ajax

Viimaks sai meie augustist alguse saanud kaotusteta seeria oma lõpu. Kui oleks pidanud panustama, millal see juhtub, siis oleksin ühele vöörsilmängule oma raha pannud. Nii ka läks. Tegelikult oli esitus Slavia Praha vastu juba niipalju alla arvestuse, et sealt viigiga tulema saamine oli puhas vedamine. Seekord nii hästi ei läinud. Mängiti ikka väga kaitsest lähtuvalt ja inetut mängu. Ei hakka vabandama ka põhimeeste puudumiste pärast. Kõigil on neid vigastusi omajagu. Kokkuvõttes ei jätnud Sociedad meile mingit võimalust. Weghorst oli oma positiivse koroonatestiga kodus ja Brobbey sai juba 30 minutil viga. Siis olimegi sisuliselt ründes ainult Akpomiga, kes floppis. Kui seis oli veel 0-0 oli meilt hea võimalus kontras, kus Akpom oleks pidanud söötma Brobbeyle ja värav oleks tehnika küsimus ainul aga esimene otsustas palli hoopis karup....e saata söötmise asemel. Ja nii ta läks. Õnneks minu stream läägis kuidagi inetult palju nii, et ma ei viitsinudki kõike seda kohutavalt igavat jama lõpuni vaadata.

Muudes uudistes Ajax teatas, et Lazio fännid ei ole oma antisemiitlikuse töttu oodatud Arenale...ehk siis teevad ise seda sama mille eest nad just taunisid Sociedadi juhtkonda. Minule selline lüke ei meeldi.

Järgmine vastane liigas on NEC vöörsil.

Siiski ma pean endale selle kaotuse valguses meeldetuletama, mis seisus me olime eelmine aasta samal ajal....ja kõik ei olegi enam üldse nii halb!

Kommentaar

Euroopa liiga võidust ikka ka unistate? Suurelt ju peaks.

Kommentaar

Algselt postitas Wingback Vaata postitust
                            Euroopa liiga võidust ikka ka unistate? Suurelt ju peaks.
                            Eks fännisüda loodab alati, et ehk vaatamata hetkeolukorrale juhtub mingi ennekuulmatu ime ja vōit tuleb koju…. Aga realist minus ütleb, et meie jaoks on pigem suur saavutus, kui me suudaks end koduses liigas esikolme mängida ning euroopas ilma lisavooruta 16 parema sekka jōuda. Samal arvamusel on ka enamus fänne. Lihtsalt see auk kuhu Mislintat ja eelnev juhtkond klubi tüürisid on liiga suur, et ühe hooajaga sealt välja ronida ja veel EL karika selle käigus koju tuua.

Kommentaar

NEC 1-2 Ajax

Kohutava mänguga 3 punkti...

Täna:

Ajax 2-2 Utrecht

Arutasime siin Ajaxi fännidega ja see hooaeg on väga väga imelik. Nimelt meie mängupilt on stabiilselt kehv (eriti vöörsil) aga ometi oleme roninud eredivisies teisele kohale. Suuresti on meil palju palju vedanud. Teisalt oleme head võimalused käest lasknud. Näiteks täna...hiilgav võimalus oli kasvatada vahe Utrechtiga 4le punktile aga...no isegi kodumängu pilt oli selline, et lihtsalt ei saa aru kuidas me üldse väravateni jõuame. Ja kui jõuamegi siis alati anname mängu kapitaalselt käest ära. Utrecht läks teenitult ette. Seejärel me justkui ärkasime ja Gaaei löi sellise kauni raketti viigiseisuks, et kõik hoidsid peast kinni. Siis saime õnnega pooleks 2-1 ette kui Toornstra kaudu tuli omavärav. Aga terve mängu oli siiski parem Utrecht. Neil oli võimalusi aga meil oli õnne. Lõpuks keeras önn meile selja ja Utrechti kauglöögist tabas pall posti ja sealt õnnetult Passveeri selja pihta ning sisse 2-2 oli tõsiasi...loomulikult toimus see kõik mängu lõpufaasis nagu ikka. Kusjuures poolaja keskel toodi sisse ka Berghuis ja Klaassen, kuid Utrechti mäng läks hoopis paremaks ja meie oma lonkas ikka mõlemat jalga. Taaskord peab tõdema, et viik oli meie vaatest isegi õnnestumine. Ühest küljest jäime teiseks teisest küljest me ei kaotanud. Aga jah...mängupilt...see neetud mängupilt ei kõlba kuskile.
                              Järgmised mängud AZ vöörsil, Lazio kodus ja Twente kodus...no tahaks loota sarnast ime nagu Feyenoordi ja PSV vastu. Väga oleks vaja see esikolme koht saada.
                              Vahe PSV-ga siis peale seda kui nüüd kõigil on 14 vooru mängitud on 6 punkti...vahe neljanda kohaga ehk Feyenoordiga on 4 punkti. Natuke hingamisruumi on...

Muudes uudistes Rench ei taha lepingut pikendada...

Kommentaar

AZ 2-1 Ajax

Ehk tänasega selgus ka viimaste mängude kehvade esituste põhjus. Rünnakul olime 80 minutit täiesti 0...reaalselt mitte midagi ohtlikku, kui välja arvata Wouti käega värav, mis loomulikult ei lugenud. AZ oli 80 minutit parem meeskond ja neile langesid sisuliselt kõik võimalused tänases kohtumises. Ajax näitas kollekttivset sitta esitust. Kefagi ei saa eraldi välja tuua. Esimeses väravas kaotas Šutalo oma mehe ja teises väravas eksisid nii Remko kes lasi palli endast üle kui ka Baas, kes absoluutselt ei markeerinud ründajat. Esimene poolaeg oli nii igav, et ma ei jõudnud piisavalt tihti haigutada. Teisel poolajal saime ühe korra üle poole piiri ja siis oligi see Wouti käevärava asi. Seejärel läks AZ ette, kuid vahetusest sekkunud Brobbey värav oleks pidanud asja viigistama. Täna väga halva vilepartii teinud kohtunik aga vilistas ennem vea ja VAR ei saanud seetöttu isegi vaadata olukorda, milles tegelikult Brobbeyl süüd polnud! Selline ebaõnn siis... Mis seal ikka..vahel lähevad sellised otsused meie kasuks vahest mitte. Siis tuli see nurgalöögi fopaa, kus Remko ja Baas eksisid ja 2-0. Nii hale on vaadata Ajaxit, mis ei ründa...mis ei jõua isegi üle poole piiri ja kui jõuabki, siis ainuke asi mida teha osatakse on tagasi sööt. Siiski tunneli lõpus paistis valgus. Nimelt platsile toodi pikalt eemal olnud Mika Godts. Selge on see, et Akpom ei sobi sinna äärele Godtsi asendama. Igatahes nii kui Godts platsile sai pöördus mäng kardinaalselt. Muidugi 10 minutit oli ainult mängida ja ega suurt lootust polnud, kuid ehk see annab mõtteid, mis meil ründes puudu on. Godts triblas nagu noor Messi seal platsil. Üks taoline rünak lõppes Brobbey sööduga, mille Godts ise sisse lükkas.

Farioli on imelik tüüp...lugesin kuidas ta kiunus, et mängugraafik on tihe ja mehed nagu Šutalo näiteks on väsinud...Samas on meil pingil mees, kelle Farioli ise suvel meile laenule meelitas ning, kes ei saa üldse mingit mänguaega. Rugani...kui tõesti on nii kehv seis väsimusega anna siis teistele võimalus! Kaplan, Rugani ehk, et kaitsesse on panna küll mehi. Ma ei tea...imelik. Kui mina oleks Rugani ma mõtleks kohe, et oot wtf. Ja sealt tekivad sisemised pinged kindlasti.

Praegu siis veel oleme 2-l kohal tabelis, kuid Utrecht pakib õhtul kindlasti Almere City ära ja siis oleme kolmandad. Feyenoordist punktiga ees.

Neljapäeval on kauaoodatud mäng Lazioga. Arvan, et praeguses seisus ei ole Ajaxil lootust isegi kodus mängides....samas Godts on tagasi...mine sa tea. Siiski on harukordne võimalus mitte väga kurvastada kaotuse korral, sest Lazio üle oleks ikkagi ju hea meel ja vastupidi

Kommentaar

Working...
                                X