Minu mõningaseks hämmastuseks polegi enne omavahel mõisa peale mängitud...
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Amsterdam'i Ajax
Collapse
X
-
Ajax 1-3 Lazio
...et jah. Arvasin küll, et saab olema lõbus vaadata, kui mängivad kaks lemmikklubi aga reaalsus on see, et ikka kiskus Ajaxi poole. Mingi hetk avastasin, et ei rõõmusta üldse Lazio väravate üle ja pigem olin kurb. Ehk siis sai kinnitust, et hinges on Ajax rohkem kui ükskõik, mis teine klubi. Lazio võiks võita kõiki aga mitte Ajaxit.
Platsil oli aga näha seda, mida ma ennustasin. Ajax on peale seda neetud koondisepausi täiesti lagunenud. Brobbey on taandarenenud peale suvist suurturniiri oma 2 aasta tagusele tasemele, kus ta PSV-le tühja väravasse ei suutnud lüüa. Ülejäänud meeskond ei näita kollektiivselt mingit ideed eriti rünnakul. Lazio oli parem ning valitses mängu ja võitis teenitult. Ma ei peaks olema kurb selle peale aga ma olen. Lootsin, et koduseinad võrdsustavad šansid, kuid kahjuks ei. Fännide seas on juba kõlamas vaikselt Farioli vastased sõnavõtud kuivõrd rünnak on ikka nii lappes.
Lazio domineeris mängu juba esimestest minutitest alates. Juba 12 minutil kandis nende rünnak vilja, kui Pedro eeltöö vormistas väravaks Tchaouna. Selles episoodis mängis äärmiselt nõrgalt Taylor, kes kaotas palli keskväljal ning Baas, kes ei saanud kaitses hakkama. Ajaxi poolt oli ehk ainukesed, kes midagi tootsid ja üritasid Godts ja Traore, kuid häid sööte nendeni lihtsalt ei jõudnud, sest keskväli ei saanud oma ülesannetega üldse hakkama eesotsas meie "staari" Hendersoniga. Väga on tunda neis mängudes see, et me ei saa kasutada Klaasseni. Berghuis keskväljal oli ka nähtamatu. Vanameistrid vedasid alt. Brobbey ei suuda väravat tabada ükskõik kui kandikul tal see võimalus ette antakse. Üks fänn ütles, et kui kaevata Cruyff hauast välja siis oleks isegi tema Brobbey võimalused realiseerinud...noh midagi selles stiilis. MIS OMETI JUHTUS BROBBEYGA SUVEL?? Ta oli meil eelmine hooaeg peamine põhjus miks me üldse euroopa liigasse saime. Ma lihtsalt ei saa aru, milles see uba on. Ning ükskõik kui mõtetu ka poleks Brobbey platsil siis Weghorst on ikka vahetuses. Farioli lihtsalt ei taha roteerida. Baas on viimased 4-5 mängu kinkinud iga kord vähemalt 2 võimalust vastastele ja ometi ei saa Rugani ega Kaplan peale.
Teise poolaja alguses tundus, et Ajax võtab nüüd ennast kokku ja lennati peale tuhhiga. Traore kaunis tabamus viigistas seisu aga kohe peale seda vajuti jälle kaitsesse ja anti mäng täiesti käest. Lazio taastas kiiresti õnnega pooleks edu Dele-Bashiru abil, kui pall jõudis juuksekarva jagu ületada väravajoone! Kirstunaela lisas Pedro väga kauni löögiga ristnurka. Meie poolelt proovis korra Traore ja tabas latti ning Brobbey taas nusserdas ühe hea variandi ja oligi mäng tehtud. Ükski läbisööduks mõeldud pall ei jõudnud kohale. Väga mannetu esitus.
Huumoriks kõige selle lõpus oli Farioli intervjuu, kus ta väitis, et Ajax tegi hiilgava mängu ja otsustavaks sai füüsiline üleolek. Ma ei tea, mis mängu ta vaatas...
Henderson tuleb minema saata. See palk, mida ta praegu meil teenib ei õigusta ega pole vist kunagi õigustanudki seda, mida ta platsil näitab.
Selle kaotusega kukkusime siis kaheksa seast välja. Järgmine vastane on Riga FC vöörsil. Mäng mida sõidan ise vaatama. Kurat ma kardan, et jaanuarikülmast šokis olev Ajax võib Riias halva üllatuse pakkuda...aga sealt ootaks kindlasti 3 punkti. Ning lõpetame kodus Galatasaray vastu. Samuti keeruline kohtumine. Peale Lazio mängu ma enam koduseinte abisse ei usu ning seetöttu arvan, et ka selle mängu saame kodus sisse. Ehk peab leppima üleminekumängudega.
Kommentaar
-
Ajax 3-0 Almere City
Noh...Almerest oleme veel paremad. Eks neil terve mängu peale oligi ainult 1 olukord. Ja tõele au andes oleks see olukord pidanud päädima arvestatud väravaga. Rench mängis nagu viimane jahukott, lõdipüks, sitaratas, makaron ja kaotas palli. Almere ründaja poolt hea mäng ja suutis ka värava lüüa. Aga täiesti uskumatult nii minule kui ka teistele Ajaxi foorumi fännidele keelas kohtunik värava ja vilistas vea. Minut hiljem andis Klaassen söödu Weghorstile ja too pani puraka väravasse 1-0 (Borbbey oleks selle ilmselt oksakohaga kuskile taevasse saatnud). Jah...nagu ma paar kommentaari tagasi ütlesin mõnikord läheb vile meie kahjuks mõnikord meie kasuks...täna siis kasuks. Igatahes see värav poleks Almeret päästnud kuivõrd Ajax on neist ikkagi veel kaks klassi kõrgemal. Klassi näidati eriti teise värava puhul (muidugi alati ainult siis kui vastane on saast). Henderson andis väga sügavalt meie mängupoolelt pika-pika palli Taylorile jooksu peale. Taylor omakorda jõudis pallini esimesena ja tõstis kauni kaarega üle vastu jooksnud väravavahi. Tõesti ilus ja harv nähtus. 2-0 pealt mindi poolajale. Ja kirstunaela Almerele lõi Fitz-Jim 55ndal minutil.
Tegelikult oli mängu küll meie kontrolli all aga kuradi igav oli seda vaadata...
Fännide seas liigub arvamus, et Farioli ei tea ikka veel, kes on tema parim alg 11. Oma lineu-upidega ta natuke nagu toidab seda külakat ka. Täna alustasid siis Rugani, Wijndal ja Weghorst. Kõik tegid ka hea mängu kusjuures. Kuigi ei väsi rõhutamast, et Almere ei ole midagi mille võitmise üle peaks rämedalt võidukisa ajama.
Järgmine vastane on Steijni SpartaSteijn toodi küll klubi päästma aga seis on seal endiselt sitt
Arvan, et peaksime Steijnile suutma veel ühe kaotuse tuua tabelisse.
Kommentaar
-
Ajax 2-0 Telstar
Viimases kodumängus 2024 aastal tuli siis miinimumpingutusega maksimum tulemus. Esimene poolaeg võis vabalt vahele jätta. Endiselt igav. Teisel poolajal vahetati Berghuis ja Brobbey välja ja asemele tuli Weghorst ning Boomen. Natuke hiljem Godts välja ja Akpom sisse ning mängu tuli veidi elu. 70 minuti paiku suruti lõpuks pall koju nurgalöögist läbi Rugani pea. 4 minutit enne lõppu andis Gaaei kauni tsenderduse mille õnnega pooleks suunas väravasse Akpom.
Hurraa.
Kommentaar
-
Sparta 0-2 Ajax
Tegin jõulusisseoste ja magasin suure osa mängust maha. Liitusin vaatama alles kui oli 70 minutit mängitud ja 0-0. Teised siin rääkisid, et kohutav mäng mõlemalt poolt senimaani. Kumbki meeskond ei saanud söötudega hakkama. Aga minu ilmumine vaatama ilmselt mõjus positiivselt seekord75ndal minutil tõmmati Hato karistusalas maha ja Taylor realiseeris penalti. Midagi ohtlikku Sparta teha ei suutnud ja hoopis Traore lisas 87ndal minutil kauni värava, mis lõplikult otsustas mängu saatuse.
Tabelis siis jätkame teisel kohal. Utrechtil mäng sittardiga õhtul nii, et ilmselt nad tõusevad ka 39le punktile nagu meie. Võibolla vaatan täna isegi PSV- Feyenoord mängu. See mäng siis otsustab, kas tiitlivõistlus avaneb või ei. Ise arvan, et viik oleks meile vast parim lahendus. Ei usu üldse, et Ajax teisest-kolmandast kohast paremat unistada saaks praegu.
Kommentaar
-
Ajax 2-1 Waalwijk
Selle aasta esimene mäng ja võit. Liiga punase laterna vastu eriti pingutama ei pidanud. Terve mäng oli Ajax kontrollis. Kokku saadi väravasse 4 korda aga 2 neist osutusid kahjuks suluseisuks. Väravad said kirja Berghuis ja Taylor. Esimene penaltist, mille teenis Brobbey. Suluseisu väravad võeti ära Godtsilt ja Weghorstilt. Ajax asus juba 3 minutil juhtima ja poolaja lõpuks oli 2-0. Waalwijk ei suutnud eriti midagi ohtlikku luua. Sellepärast seda enam käis närvidele kui endine PSV, Juventuse ja Ajaxi poiss Mohamed Ihhataren, kes sai Waalwijkis uue võimaluse suutis üle mängida nii Baasi kui ka Rugani, et suunata pall postist Passveeri selja taha 86ndal minutil.
Siiski teenitud võit ja tabelis ollakse ühe enampeetud mängu juures 3 punkti kaugusel liidrist PSV-st kellel on täna õhtul raske kohtumine AZ-ga. AZ on heas vormis aga ise arvan, et isegi viik oleks PSV vastu praegu õnnestumine.
Muudes uudistes tegi Ajax vahepeal ajalugu. Nimelt mängis Ajax sõpruskohtumist sakslaste Stuttgarti vastu ning minu teada esimest korda juhtus kurioosum, kus Mängija (KLaassen) sai punase kaardi, kuid mäng jätkus ikka 11 vs 11. Nimelt otsustasid mängijad ja treenerid, et lõbusam on jätkata võrdsetena. Sellel hetkel oli seis 2-1 Stuttgarti kasuks. Siiski Ajax suutis viigistada läbi Akpomi, kes oleks pidanud mängu lõpus ka võidu tooma, kuid eksis.
Muudes uudistes Antony andis Ajaxi spordikohtusse trahvide eest mis ta sai kui ei ilmunud trennidesse ja mängule ajal mil ManU teda taga ajas. Sittugu püksi kuradi ahv. Jonnis nagu viimane m...n ja siis on veel jultumust kaevata. Et ta mädaneks igavesti kuskil fc keegieitea pingil. Ahv. ManU suurim flopp ajaloos. Ilmselt on rahadega kitsas seal pingil arvestades, et oma raseda tüdruksõbtra peksmise eest kohtuuksi kulutab. Kuradi kukk.
Kommentaar
-
AZ 2-0 Ajax.
Mängida veel mõned minutid aga mina neid vaadata ei viitsi. Pole novembrist saati ühtegi head mängu näinud. Kari m...e. Kuidas me liigas teisel kohal oleme ei tea Farioli ise ka. Terve mängu peale üks hea võimalus Ajaxilt ja ülejäänud oli lõputu pasanteeria. Brobbey koperdab Hendo otsa ja kaebleb viga kohtunikule...no kuradi huumor ikka. Meil pole nr 9 novembrist saati. Selline tunne, et Brobbey kastreeriti vahepeal.
Kommentaar
-
Heerenveen 0-2 Ajax
Kuna kõik lähimad konkurendid eespool ja tagapool kaotasid punkte, olin ma 99% kindel, et "we will fuck this up!". Aga kurat...no ausalt ma ei suuda uskuda, et me oleme tiitliheitluses sees. Võit Heerenveeni vastu oli isegi teenitud, kuid mängupilt on endiselt meh. Šutalo on oma pikast haigusest taastunud ja kohe esimeses mängus suunas nurgalöögi koju. Seejärel oleks Traore pidanud värava lööma aga see vend nii lihtsaid võimalusi ära ei löö. Temal on vaja, et oleks ikka raskem. Kuidagi ei suudetud mängu magama panna. Teise poolaja keskel tundus, et justkui kivi langes südamelt, kui Gaaei andis terava tsenderduse värava alla ja Taylor palli võrku suunas, kuid ma ei tea mitme karva jagu see Gaaei ennem sulus oli. Ühegi korduse pealt küll ei tuvastanud, et offside. 0-1 kestis edasi ja Heerenveen oli mitmel korral ohtlik. Siiski Chuba aka "samuel L. Jackson" Akpom sai taas pea valgeks ja 0-2. Veider vend on...ta nagu lööks väravaid aga alati kui ta võimaluse saab alustada on ta ikka ääretult mannetu. Miks Brobbey iga jumala mäng platsil alustab see on juba kõigile arusaamatu. Mehe oskused piirduvad seljaga värava poole palli kätte saamisega, natuke kehaga katta, kukkuda, püsti tõus ja kõik algab otsast. Tayloril oli hea võimalus 0-3 teha, kuid otsustas olla kade ja mitte sööta Weghorstile ning proovis ise tõsta palli üle vv. See tal ei õnnestunud. Gaaei oli eile väga tubli! Temal on südant! Loodan, et mänguline osa järgi tuleb. Eriti kui Rench nüüd Romasse läheb.
Igatahes...tõesti kõigi jumalate nimel lihtsalt uskumatu... 1 punkt liidritest taga ja seejuures oleme näidanud lihtsalt oksendamajavat mängupilti. Eks järgmine mäng kodus Feyenoordi vastu näitab, kas meil reaalselt on mingid võimalused unistada. Aga jah see, et me oleme tabelis seal kus me oleme on lihtsalt sõnulseletamatu müstika! Kurat ma ei tea...kuidas üldse suhtuda sellesse...Ajax ei mängi oma tavapärast ründavat toredat jalgpalli...mulle tunudb, et paljud võidud on väga piiri peal ning llhtsalt on uskumatult vedanud, joppanud, kobanud. Kuidas suhtuda Fariolisse...ma tõesti ei tea.
Muudes uudistes mainisin juba, et Rench on minemas 5 miljoni eest Romasse. Tema lepingu saaga tagamaid sai veidi teada. Klubi algul venitas pakkumise tegemisega ja kui Rench hakkas ise juba tuleviku plaane tegema. Seejärel tegi klubi temale pakkumise, kus palka oli vähendatud. Rench sellega ei nõustunud ja nüüd on nii nagu on. Ei saa õelda, et ma väga kurb olen, sest Gaaei saab oma võimaluse. Renchi asemel taheti juba tuua Valladolidist Moro aga too sai viimases mängus tõsise vigastuse. Siis taheti Panathinaikosest tuua keegi noor mees aga klubi küsis tema eest 8 miljonit, mida Ajax ei olnud nõus maksma. Nüüd tuli uudis, et Ajax tahab kasutada tagasiostmisvõimalust Youri Regeeri osas Twentest. Eks näis. Regeer on Twentes hästi mänginud aga ma loodan, et see ei tähendaks Gaaei pingil maanudmist jälle.
Klubi üritab lahti saada Tahirovicist, Wijndalist, Van Den Boomenist ja Avilast. Viimane laenutatakse Brasiiliasse. Liiguvad jutud, et Avila olevat saboteerinud meelega ühte mängu Heraclese vastu. Aga minu meelest oli ta lihtsalt uskumatult sitt muud midagi.
Wijndal sai aga vigastada ning tema jääb seega Amsterdami.
Ajax tõi Espanyolist tagasi Naci Ünüvari ja löpetas temaga kohe lepingu ning ta saadeti Twentesse. Mul on tõesti kahju, et tema nii lootustandev karjääri algus ei leidnud jätku. Noorim mees, kes Ajax 1 eest värava länud.
Berghuisi lepingut pikendati.
Nüüd siis neljapäeval pakin asjad autosse ja sõit Riiga, saab alguse
Kommentaar
-
Algselt postitas midfielder Vaata postitustKui Indrek koju tagasi jõuad, siis jaga muljeid mängust. See oli vist Ajaxi ajaloo häbiväärseim kaotus üldse kui tundus, et vaikselt hakati koduliigas suuremasse mängu tagasi tulema.
Riga 1-0 Ajax
Alustasin hommikul kella 9-10 vahel sõitu. Kaasa võtsin ainult hambaharja. Tartus võtsin peale sõbra ning läbi Valga Riiga. Jõudsime hotelli kuskil kella 16 ajal. Kohe läksime linnapeale õlleringidele. Hotelli fuajees tutvusime kohe esimeste Ajaxi fännidega ning tegime esimeses pubis nendega ka kohe esimesed joogid. Nii me liikusime baarist baari kuni kella 20.30ni. Esimene pubi oli mingi "Nurme Brewery"...no offence naabritele aga õlu on neil küll solk. Riia vabadussamba juurde me ei jõudnud ja sellist möllu ma ei näinud nagu igalpool näidetakse ilutulestikuga jne. Aga fännifoorumis teema üles võttes siis paljud on sellistega koos reisinud ja teavad, et need nii õelda musta riietunud ohmoonidest fännid tarvitavad kokaiini ja lakuvad liiga palju ning see viib ka olukordadeni nagu Riias. Selliste pärast ei taheta enam vöörsilmeeskonna fänne linna tervitada. Meie seltskond oli igatahes tore ja sõbralik.
Peale pubi tuuri jõudsime staadionile. Seal pidime oma uutest sõpradest lahku minema nemad läksid vöörsilfännide sektsiooni ja meie läksime istuma otse tunneli ette istuma, kust meeskonnad väljakule tulevad. Istusime kohe esimeses reas ja väljakul toimuv oli nagu peopeal. Seal siis toimuski minu neljapäeva õhtu ehk kõige emotsionaalsem ja meeldivam olukord. Kõik, mis toimus peale seda oli pehmelt õeldes pask ruudus. Nimelt mingi hetk läksid väljakult vaikselt ära Passveer, Farioli ja Berghuis. Mänguks valmistuma vms. Passveer läks esimesena tunnelisse. Kuigi ma istusin Riga fännide keskel ei suutnud ma siiski tõusmata jätta ja minna reelingu äärde ning hõigata "REMKO!" mille peale tema vaatas üllatunult üles, naeratas ja lehvitas. Näitasin talle thumbs up ja tema läks riietusruumi. Selline "bromance" momentSee oli äge! Siis liikus tunnelisse Farioli. Tema ei teinud minust välja. Fariolile järgnes Berghuis. Ma ütlesin vist oma sõbrale liiga valjusti ja entusiasmiga, et "see on Berghuis". Ta kuulis seda vaatas minu poole ja mina loomulikult jälle thumbs up ja lehvitasin. Tema samamoodi nagu Passveer ei jätnud mind märkamata, lehvitas vastu ja naeratas. Need olid siis minu õhtu kõrgpunktid.
Mängust endast mul polegi midagi rääkida. Haige oli vaadata, milline saamatus platsil oli. Brobbeyt nägin elusuuruses. KURADI SUUR LIHASEMÄGI AGA KUKUB IGA KURADI VÄIKESE PUUTE PEALE. Lihtsalt meeskonnale ründes 0 kasu, millele viitab ka see hooaeg löödud 1 värav. Jumal käivad jutud, et West Ham soovib teda osta. Tahaks Ajaxile soovitada "take the money and run!". Kohutav mängija on temast saanud...lihtsalt pole sõnu. Teine saamatu ohmoon oli Henderson. Palun visake ta kuhugile...ükskõik kellele. Fitz-Jim kolmas vend, kes oli kaotuse suurim arhitekt. Eksitud hea moment ning valesööt, mis viis riialaste väravani. Rünnak oli ideetu, meeskonnatööd ei olnud. Kui riia omad kisasid kogu aeg nõudsid söötu jne siis Ajaxilt ma ei kuulnud üldse omavahel suhtlemist...midagi on teoksil. Ilmselt uudis, et Farioli peab juba läbirääkimisi AS Romaga on löönud uue haava meeskonda. Saan Fariolist ka aru, sest kui sa tahad Renchi asemel (kes samamoodi läks Romasse) tuua kvaliteetset asemikku ja sinu valitud mehed on "liiga kallid" ning selle asemel tuuakse tagasi mees keda 2 korda on juba peetud "mitte vääriliseks" põhimeeskonda ehk Youri Regeer, siis jah....siia ei oska midagi enam lisada. Mannetu...
Kõik selle õhtu juures justkui kisas, et midagi on nii meeskonnas, treenerites kui ka juhtkonnas täiesti kõverasse läinud. Ennustan, et alates veebruarist oleme vabalanguses ka koduses liigas. Ühtlasi soovin, et me ei jõuaks euroopa liigas edasi. Nagu paljud Ajaxi fännid ütlevad, siis ei suudeta lihtsalt sellist saasta iga nädal vaadata. Kui Farioli siis lubati, et Ajax läheb tagasi oma juurte juurde ning rünnak on põhiline. Seda ei juhtunud...mängud nädalast nädalasse on kohutav piin silmale ja hingele. Mida vähem sellist jura vaadata seda parem.
Paar minutit enne lõpuvile mina igatahes tõusin ja otsustasin, et vähemalt kusel jõuan ära käija enne kui järjekord tekib. Peale seda liikusime otse hotelli ja magama. Hommikul selgus, et hotellis oli päris palju hollandlasi...ma isegi tegelikult muud keelt ei kuulnudki. Sõime hommikusöögi ära ja reisisime tagasi.
Ma küll sellega ei nõustu, et see oli kõige häbiväärsem kaotus üldse. Napolilt meistrite liigas saadud koslep ja eelmisel hooajal amatöörklubilt saadud lutt olid minu meelest häbiväärsemad. Ning peame meeles, et Riia suutis ka Galatasaray ja Anderlechtiga viiki mängida, et ehk nad on heas vormis ning nad väärivad oma kohta euroopa liigas. Väga tublid olid! Kiidan ja olen kade naabrite peale, et neil taoline sats on.
Kokkuvõttes oli see reis väga kurb, väsitav ja ma pole ammu enam nii vihane olnud kui peale seda mängu.
Kommentaar
-
No kuidas nii noh...
Ajax 2-1 Galatasaray
Mäng oli suhteliselt võrdne alguses. Galatasarayl olid paremad momendid. Godts pidi lahkuma platsilt juba 11 minutil, mis kokkuvõttes võis isegi hea olla, sest tema asemik Akpom oli täna väga väga tubli. Just tema rünnakust ja pealelöögist sattus pall üksi oleva Traore jalale, kes ei eksinud ja viis meid 1-0 ette. Peale seda läks mäng endiselt võrdselt edasi, kuid paremad võimalused langesid ikka külalistele. Meil oli jälle kamaluga õnne mitmes episoodis, kus Osimhen ja Mertens olid lähedal väravale. Õnne ja REEMKOOO! Vanameister Remko kandis täna kaptenipaela ja mängis kapteni vääriliselt. Päris mitmel korral tõi kindla väravalöögi surmasuust välja. Muide ta olevat Real Madridile endale ära öelnud see jaanuar...respekt. Oleks võinud enne penssi pingil raha koguda. Igatahes ma olin jumala kindel, et taga 0-i me hoida ei suuda seepärast, kui teisel poolajal Traore söödust Fitz-Jim ilusa värava tagus, tekkis juba tunne, et vau! No kuidas nii...no kuidas nii, et ühel nädalal sa kaotad Riiale ja teisel nädalal sa kingid esimese kaotuse seni võitmatule Galatasarayle?!? Oleks me Riias kasvõi viigi teeninud oleks me top 8-sOleks-poleks....oh jah. Peale 2-0 oli tunne, et kohe kohe käriseb ja nad on mängus tagasi aga jällegi õnn ja Remko. Oma kontraid ei saadud kuidagi ohtliku lõpuni viia...alati valesööt või tobe pallikaotus. Ja laatsaret täienes kõvasti! Ei tea, kes meil pühapäeval Feyenoordi vastu üldse platsile saab. Godts väljas, Henderson väljas, Akpom ilmselt ka väljas...lonkas nagu haavatud hirv viimased 15 minutit aga vahetusi enam polnud teha. Lõpuks 90+3 nurgalöögi järgse segaduse ajal Osimhen ikka sai oma värava kirja ning juba oli tunne, et kas tõesti anname ära jälle aga EI. Pidasime vastu need 2 minutit ja 12-s koht on tõsiasi. Kui ma õigesti aru saan, siis vastu saab meile nüüd tulla loosist kas belglaste Union või kreeklaste PAOK. Eelistan Unioni. Kurat küll see kaotus Riias...
Muudes uudistes meie ostu/müügi talv on väga segane..jääb jälle tunne, et ei ole mingit korralikku suhtlust Kroesi ja Farioli vahel. Ajax üritab ikka Wolvsis floppinud Forbsi tagasi tuua laenult aga õnneks see vist ei toimu. Jutud liiguvad, et Ansu Fati laenule.
Äraminejatest tundub, et Akpom on saanud palju pakkumisi, Brobbey ka (West Ham ja Tottenham). Hato-t tahtis Liverpool ja Real, kuid ta ütles, et enne suve ei lahku. Isegi suvel oleks talle veel liiga vara minna... Edasi Henderson! Monaco soovis teda osta aga Ajax keeldus. Samas vaadates kuidas ta täna platsilt lahkus, siis võis see olla küll tema viimane mäng Ajaxi särgis. Imestan, et Boomenit keegi ei taha.
Hlynnson ja Mannsverk läksid laenudele vastavalt Twentesse ja Cardif Citysse.
Pühapäeval siis Der Klassikier.
EDIT: Just anti Ajaxi foorumis teada, et Henderson tahab sundida klubi lubada teda TASUTA ära minna! Kuradi m...n! Sellepärast tal täna kaptenipaela ei olnudki! Si..aratas!
Kommentaar
-
Tore on näha siinsel lehel ka teisi nimesi peale midfilderi ja minu
Ajax 2-1 Feyenoord
Oh emotsioonid emotsioonid. Mina...no tegelikult ma ei tea ühtegi Ajaxi fänni, kes ei oleks meeletult üllatunud hetkeseisust. Iga jumala mäng tundub, et me oleme ikka nii sitad, et paha hakkab aga võidud tulevad. Miks see nii on? Ilmselt me Ajaxi fännidena oleme harjunud teatud kindlat mängustiili nägema platsil aga seda stiili enam ammu pole nähtud. Võibolla on selles asi. Ma ei tea...pean õppima olema positiivsem vist.
Tänane mäng oli ikka ulme. Õige Klassikier! Ja ma pean ütlema, et meie võit oli igati teenitud! Ühel hooajal alistasime Feyenoordi 2 korda...VÄGA mõnus! Mäng oli kiire ja huvitav. Avavärava löi Brobbey. Seistes üksi värava ees õnnestus tal mitte endale omaselt palli ikka pea tühja väravasse suunata. Mingi areng on olemas. Peale seda tegi Remko paar head tõrjet ja ka meie oleksime pidanud 2-0 ette minema, kuid Brobbey löök tabas latti. Peale poolaega hakkas Feyenoord ohjad enda kätte võtma ning kõik päädis ka Quinten Timberi väravaga, mille puhul oli Passveer võimetu. Taylor muide mängis täna vigastatud Godtsi asemele vasakut ääreründajat ja noh...mis seal salata oli tubli. Akpomist ei tundnudki puudust. Ajax tahtis, et ta täna veel mängiks, kuid kuna ta oli juba jõudnud prantsusmaale põgeneda siis ta keeldus. Seisul 1-1 oli tervama Ajax. Brobbey asemel väljakule tulnud Weghorst oli täna kahjuks väga õnnetu tegelenae. Kõigepealt ei suutnud realiseerida 1-1 olukorda ning seejärel teenides penalti ei suutnud seda ka veel sisse lüüa. Väga kahju temast. Taylor tabas vahepeal ka posti. Mängulöpp siiski kallutati lõpuks enda kasuks, kui paremalt murdis läbi Gaaei ja andis söödu kasti. Taylor ei eksinud!! 2-1!!! SUPER. Gaaei on aina enam minule hinge pugemas. Ta on juba pärsi palju assiste kirja saanud arvestades oma mänguaega. Täna sai platsile ka Regeer. Uut meest Edvardsoni, kes toodi GAE-st ei jõutud tänaseks registreerida.
Mäng igatahes 2-1 lõppeski. Peale lõpuvilet tuli lahti šampus! Tiitlist on veel vara rääkida...kui me suudame Riiale kaotada, siis võime samahästi ka järgmises mängus Sittardilt sisse saada nii, et parem on olla alandlik ja rõhutada veelkord, et pole Ajaxi fänni, kes hetkeseisust üllatunud ei ole või, kes praegust olukorda ei naudiks!
Eraldi teemana ma tahaksin käsitleda Hendersoni. Nimelt pean tema ees oma siinsete kommentaaride eest peale Galatasaray mängu vabandama. Taaskord sain õppetunni, et ei maksa sitameediat uskuda. Et need rotid kurat üks kord kunagi normaalset juttu hakkaksid avaldama, mitte klikkbaite. Nimelt vaatasin Hendo pealemängust intervjuud ning ta selgitas olukorda Monaco transferi osas. Selgus, et klubi oli see, kes arutas Monacoga tema müümist, sest klubi on rahalistes raskustes. Hendo pole nõudnud kunagi lahkumist ning ta ei tahtnudki lahkuda. Sellele vaatamata nagu ta ütles läks ta platsile ning mängis ja me võitsime kuigi 99% tema olukorras ei oleks platsile läinud. Ei ole mingeid erikölasi Farioliga. Farioli ei tahtnud tema müümist. Ja peale mängu arutati olukorda klubiga (Kroesiga) ning otsustati, et ta jätkab suveni. Kurat, no milleks mõned sitarattad toodavad neid pealkirju...ja miks minusgused sitarattad alati õnge otsa satuvad. Luban, et ei reageeri enam esimeste kölakate peale kunagi nii nagu enne. Igatahes andestust Hendo! Olid tänase ja neljapäebvase võidu juures väga tähtis mees!
Nagu mainitud siis Akpom läks prantsusmaale laenule. Lillel on võimalus ta ka osta.
Asemele toodi Go Ahead Eaglsist Edvardsen, kellel on käsil hea hooaeg, kuid kes enne seda oli suht mitte keegi.
Jutud liiguvad, et Brightonist tahetakse tuua Lamptey. Viimasel on leping läbisaamas ja tema saaks tuua köigest 1,5 milku eest ning samas on ta kõigest 24 alles. Tundub hea variant, kuid ma ise tahaks, et Gaaei saaks ikka rohkem mängida.
Tabel siis on üllatavalt selline, et oleme teisel kohal! 2 punkti kaugusel PSV-st, kes suutis kaheväravalise edu maha mängida viimastel minutitel NEC-ile. Vaatasin ise ka seda mängu ja ütleks, et viik oli isegi õiglane tulemus. Igatahes meil on nüüd mäng GAE-iga veel varus!
Kuna Utrecht samuti mängis viiki, siis kolmandast lahutab meid juba 6 punkti...taevas hoia loodan, et CL kohast suudame kinni hoida. See on klubile väga tähtis! Feyenoord jääb meist juba 12 punkti kaugusele.
Veelkord, vabanda Hendo! Never again ei kuula sopameediat.
Elagu Ajax Amsterdam!
Kommentaar
-
Fortuna Sittard 0-2 Ajax
Oh seda rõõmu! Viimati nägid minu silmad, et Ajax asub tabelis esimesel real 2 aastat tagasi Schreuderi ajastu alguses. Ma ei väsi imestamast... KUIDAS?! Vaadates kasvõi tänast mängu. No ei näe kuskilt võiduvarianti. Kuni 70nda minutini ei suudetud ohtlikku olukordagi tekitada. Suuresti kaitses Sittardi väravat muidugi nende kohutav muruplats, mis oli rohkem nagu küntud põld. Kui Šutalo viimase mehena libastub, siis võtab ikka hinge kinni küll. Siiski kõige kiuste võeti siit kolm punkti. Samas pean ära märkima, et kodumeeskond vääris siit miinimum viiki. Esimese poolaja algus tundus, et platsil on siiski parem meeskond Ajax, kuid mida minutid edasi seda kahtlasem see väide tunuds. Kodusats suutis tabada posti ning paaril korral oli ka Remko abiks. Vanamehel on ikka head reflekstõrjed. Meie omalt poolt ei suutnud midagi ohtlikku luua... Traore oli suurema osa ajast pikali maas. Üldse terve Ajax libises platsil nagu nad mängiks jää peal. Poolaja lõpp oli üldse väga närvesööv, sest kodumeeskonna värav rippus väga õhus. Õnneks peeti vastu.
Teine poolaeg ja mäng võrdsustus veidi. Siiski endiselt ohtlikumad olukorrad olid taas kodumeeskonnal. Suudeti isegi tabada latti peale üht hiilgavat kauglööki. Ajax pole ühtegi ohtlikku momenti suutnud tekitada kuni 60nda minutini. Siis ühes olukorras mängis Weghorsti vastu jooksnud kaitsja käega. VAR-il kulus ikka omajagu aega enne kui lõpuks otsustati penalt anda. Weghorst seekord lööma ei läinud. Sellekohustuse võttis enda peale Berghuis. Nii nagu Weghorst Feyenoordi vastu nii ka Berghuis lõi alla vasakusse nurka ning Sittardi vv tõrjus! Teine penalt järjest, mis on meile ebaaedukas. Kuid sellel penaltil oli siiski meie jaoks õnnelik lõpp, sest tagasipõrkunud palli püüdis Berghuis peaga väravasse suunata ning lõpplikult aitas pallil koju jõuda Weghorst. Seal VAR-itati veel omajagu ja lõpuks jäi värav jõusse! Suluseisu ei olnud. Selline üllatav 0-1 edu äratas Sittardi ülesse ja nad aina enam hakkasid loopima jõudu rünnakule. Siiski ei suutnud nad enam tekitada nii ohtlikke momente kui eelnevalt ja lõpuks 90´+4 kontrarünnakust andis Weghorst läbisöödu Rassmussenile liini taha. Too pääses 1-1le väravavahiga ja ei eksinud. 0-2!
Ei saa õelda taaskord, et oleks olnud ilus mäng või isegi teenitud võit...kuid see ON MAGUS!
Algkoosseisus sai esimese stardi kirja Jong Ajaxist Mokio, kes pidi asendama kaartidega eemal olnud Hatot. Debüüdi sai kirja ka Edvardsen, kes kuidagi eriliselt silma ei jäänud peale kahel korral perseli kukkumise platsi tõttu.
Ja Ajax ei oleks Ajax, kui ka natuke huumorit ei saaks. Nimelt talvel äärekaitset tugevdama toodud Regeeri hooaeg sai treeningul juba läbi. Ei tea, kes teda rappis trennis aga jah...sellised lood.
Nüüd siis Heracles kodus ja mäng GAE vastu on veel varus. Tabelis ESIMESED samade punktide arvuga ja halvema väravate vahega aga loevad omavahelised mängud.
Ja Boszi juhendatava PSV punktikaotus taas ei üllata. Nagu kuskil juba mainisin, siis on Peeteri juhendataval meeskonnal kombeks esimesel hooaja poolel esineda suurepäraselt ja siis järsku vormis palju kaotada. Nii juhtus Dortmundis nii juhtus Leverkusenis ja ma imestan, et see ei juhtunud eelmine hooaeg PSV-ga. Seevastu see hooaeg näib, et vana traditsioon on jälle jõus!
Muidugi ma olen kaugel sellest, et arvata, et Ajax on nüüd mingi eelisseisus või midagi sellist. Oh ei! See on ka tänast mängu arvestades jumalaime, kuid NÜÜD tahaks juba loota, et vähemalt CL koha võiks kindlasti ära hoida. Utrecht kaotas punasele laternale ja vahe nendega rebenes juba 9-le punktile! CL pääs oleks ikkagi kõigi arvates suur suur õnnestumine!
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Kommentaar