Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
Nagu ma ennustasin… selle pundi lagi oli heal juhul konverentsi liiga aga juhuste kokkulangemise tulemusel on nad end peale tänast feye kaotust CL-i koperdanud. Elu sees see sitahunnik seal platsil ei vōida tiitlit! Ja ei väärigi. Ōnnitlused midfielderile. Siin ei ole midagi enam rääkida. Kōhulahtisus on ka meeldivam kui vaadata seda totaalset kuserada mis platsil toodetakse. Farioli mine premmi nagu sa juba kisad siin enne mänge. Ainult et peale sellist fopaad kes sind kurat tahab.
There it is… Ajax tegi eredivisies taaskord ajalugu. Groningen 2-2 Ajax.
Milline võimas elamus…kaitsest lähtuv mäng, kus ei ole kaitse vōimekust ega tilkagi Ajaxi DNA-d. Mindi küll 2x juhtima aga meile omaselt 90+8 minutil loomulikult ja 10 mehe vastu tegime vanad head Ajaxit. Sellest hooajast hakatakse veel legende rääkima. Väga uhke tunne igale fännile
Et siis esimest korda Eredivisie ajaloos suutis üks meeskond 5 mängu enne lōppu maha kuseda 9 punktise edu olles nüüd enne viimast mängu koguni punktiga maas. Anektoot mitte meeskond.
Siiski kuivōrd seda tiitlit poleks ma niikuinii tähistanud vōib seda hooaega üllatuslikult ōnnestunuks lugeda, sest algne plaan oli kolmandaks jōuda.
Ajax 2-0 Twente. Läksi risti vastupidi minu oletustele. Ajax võitis tugevaid, kuid sai lutti nõrkadelt...tavaliselt on vastupidi.
Midfielder, südamest ja ilma mingi tagamõtteta, soovin sulle palju õnne! PSV oli tänavu ilma mingi kahtluseta parim klubi, kes vääriks seda tiitlit. Veelkord õnne!
Mis puudutab Ajaxit... Olen hetkel Barcelonas ja vaatasin siin kohaliku kanali pealt mängu. Henderson ja Weghorst tõid võidu. Mängiti nii nagu oleks pidanud mängima kodus Sparta või NEC vastu... Võit oli aus. Passveer aitas ka. Vana on vist minu lemmikväravavaht peale Van Der Sari.
Hooaja alguses, kui keegi oleks õelnud, et Ajaxi konkureerib tiitlile, ma ausalt oleks nad välja naernud... Tohtutu õnne ja meeskonnavaimu najal siiski konkureeriti, kusjuures seejuures võideti nii Feyenoordi kui ka PSV-d 2- korral. Aga see ei ole mingi näitaja...viis kuidas me võite noppisime ja üldse esitused ei olnud kaugeltki Ajaxi väärilised. Samuti puudub praegu mängust absoluutselt Ajaxi DNA ehk ründav jalgpall. Farioli toodud Itaalia kaitsest lähtuv stiil on silmale nii valus, et ma ei tunne oma klubi ära. Loodan, et suvega see muutub. Ten Hag on vaba ja Farioli plaanib premmi minna. Loodan, et tähed joonduvad ja Ajaxi jaoks laabub kõik nagu alati....Olime ju alles viimasel kohal tabelis Mislintati ajastul...see oli alles eelmine hooaeg!!! Ja me tõusime CL-i!!! Tegelikult ju uskumatu! Jah me kaotasime 9 punktise edu...jah see kriibib hinge ja mitte vähe...aga kurat ma pean vaatama suuremat pilti, ma pean vaatama kust me tulime ja kuhu jõudsime. See on hiilgav hooaeg. Me lahendasime rahaprobleemid ja mängime järgmine aasta suurte poiste seas. Seega Amsterdam Ajax AITÄH HIILGAVA HOOAJA EEST!!
Suvel lahkuvatele Taylorile, Brobbeyle ja Hatole ma soovin edu. Neist lahkujatest on ehk ainukesena kahju, et läheb Hato...tundub jälle liiga vara hüpe suurde mängu. Edu siiski. Ei tea kas Hendo ja Weghorst jäävad. Loodan, et neis on veel 1 hooaeg.
Veelkord palju õnne Midfielder. Võtan siin Barcas ühe külma märjukese sinu terviseks. Hea on, et Eestis on vähemalt keegi peale minu, kes Eredivisiet kaeb ja kaasa elab isegi, kui elame kaasa eri klubidele .
Ajax 2-0 Twente. Läksi risti vastupidi minu oletustele. Ajax võitis tugevaid, kuid sai lutti nõrkadelt...tavaliselt on vastupidi.
Midfielder, südamest ja ilma mingi tagamõtteta, soovin sulle palju õnne! PSV oli tänavu ilma mingi kahtluseta parim klubi, kes vääriks seda tiitlit. Veelkord õnne!
Mis puudutab Ajaxit... Olen hetkel Barcelonas ja vaatasin siin kohaliku kanali pealt mängu. Henderson ja Weghorst tõid võidu. Mängiti nii nagu oleks pidanud mängima kodus Sparta või NEC vastu... Võit oli aus. Passveer aitas ka. Vana on vist minu lemmikväravavaht peale Van Der Sari.
Hooaja alguses, kui keegi oleks õelnud, et Ajaxi konkureerib tiitlile, ma ausalt oleks nad välja naernud... Tohtutu õnne ja meeskonnavaimu najal siiski konkureeriti, kusjuures seejuures võideti nii Feyenoordi kui ka PSV-d 2- korral. Aga see ei ole mingi näitaja...viis kuidas me võite noppisime ja üldse esitused ei olnud kaugeltki Ajaxi väärilised. Samuti puudub praegu mängust absoluutselt Ajaxi DNA ehk ründav jalgpall. Farioli toodud Itaalia kaitsest lähtuv stiil on silmale nii valus, et ma ei tunne oma klubi ära. Loodan, et suvega see muutub. Ten Hag on vaba ja Farioli plaanib premmi minna. Loodan, et tähed joonduvad ja Ajaxi jaoks laabub kõik nagu alati....Olime ju alles viimasel kohal tabelis Mislintati ajastul...see oli alles eelmine hooaeg!!! Ja me tõusime CL-i!!! Tegelikult ju uskumatu! Jah me kaotasime 9 punktise edu...jah see kriibib hinge ja mitte vähe...aga kurat ma pean vaatama suuremat pilti, ma pean vaatama kust me tulime ja kuhu jõudsime. See on hiilgav hooaeg. Me lahendasime rahaprobleemid ja mängime järgmine aasta suurte poiste seas. Seega Amsterdam Ajax AITÄH HIILGAVA HOOAJA EEST!!
Suvel lahkuvatele Taylorile, Brobbeyle ja Hatole ma soovin edu. Neist lahkujatest on ehk ainukesena kahju, et läheb Hato...tundub jälle liiga vara hüpe suurde mängu. Edu siiski. Ei tea kas Hendo ja Weghorst jäävad. Loodan, et neis on veel 1 hooaeg.
Veelkord palju õnne Midfielder. Võtan siin Barcas ühe külma märjukese sinu terviseks. Hea on, et Eestis on vähemalt keegi peale minu, kes Eredivisiet kaeb ja kaasa elab isegi, kui elame kaasa eri klubidele .
CL here we come!!!
Hup hup AJAX!
Tänud tänud! Muuseas ka mina olen hetkel Ibeeria poolsaarel, aga selle teises otsas ehk Lissabonis. Tänast PSV màngu sain jälgida vaid LiveScore kaudu ehkki Setanta sportsi app on telos olemas. Eile sain vahetult osa Sportingu võidust ja 21 meistritiitlist kohe staadioni ees koos kûmnete tuhandete SCP fännidega. Kribab sellest kui tagasi jõuan Sportingu teemas koos foto ja videomaterjaliga
Vahepeal siis on Farioli teatanud, et lahkub. Tänud temale tehtud töö eest muidugi aga sellist stiili mängu ma oma klubis küll veel üks hooaeg näha ei tahaks.
Ten Hag läheb Leverkuseni nii, et see variant on laualt maas.
Järgmine plaan oli GAE-ga suurepärase hooaja teinud Simons, kuid tema pikendas lepingut.
Minu isiklik märg unistus oleks Bodo Glimti knutsen aga ta teenib Bodos premmi palka nii, et ka tema ilmselt ei tule.
Hetkel siis on laual ainult Reizigeri nimi kuigi mingid naljamehed on pakkunud ka Keizeri tagasitulekut… palun ei!!
Hato kaalub veel 1 hooaeg Ajaxis pallimist. Igati tervitatav.
Taylor valiti hooaja mängijaks. Ilmselt on tema ja Brobbey kaks kindlat meest keda rahaks teha tahetakse. Ei ole kahju
John Heitinga uus treener siis, kahe aastane leping.
Reiziger pikendas Hollandi noortekoondisega lepingut, seega langes ka tema ära. Seejärel vaadati Parma Chivu poole, kuid temani ei jõutud.
Niisiis jah tõesti Heitinga on uus petreener...kuigi siin on väike aga. Nimelt Kroes on suur semu Marcel Keizeriga, kes oli Kroesi esimene valik (wtf). Keizer aga ütles, et ei soovi kandvat rolli peatreenerina ja eelistab olla taustatöötaja. Nii siis põõrduti Heitinga poole, kes peale Liverpooli ja Sloti jah sõna saigi ametisse. Ajax reklaamib seda asja ikkagi imelikult...umbes, et määrati peatreenerite duo?! Kui se on tõesti duo, siis see on minu meelest küll äärmiselt halb idee. Loodan, et Heitinga on ikka põhiboss ja tema sõna jääb maksma, mitte nii, et Keizer on see, kes kardinate tagant asja juhib.
Tadici tagasitulemisest rääägitakse aina enam. Ka Blind on pildis. Tahab karjääri lõpetada Ajaxis. Ise arvan, et kui ta on pingiskohaga rahul, siis miks mitte. Peale nende vanade legendide on teised tulijad, keda mainitakse küll sellised, keda ma ei hakka mainimagi. Mingi Hispaania madalama liiga lõpuosa ründaja stiilis kuulujutud... pähh!
Vabandan kirjavigade pärast. Teliga kiiruga trükin ja ei viitsi parandada
Enne homset hooaja avapauku oleks paslik siia kirjutada meie suvest:
Amsterdami Ajaxi 2025. aasta suvi on olnud suhteliselt sündmuste vaene,võrreldes Mislintati aegse mölluga. Klubi alustas üleminekuakent, tuues Real Valladolidist Hispaania ründaja Raúl Moro, kelle üleminekusumma oli ligi 11 miljoni euro eurot. Suurim ost tuli 1. augustil, kui Red Bull Salzburgist saabus Iisraeli noor täht Oscar Gloukh. Ajax maksis tema eest 14,75 miljonit eurot, lepingusse on lisatud ka kuni 2,5 miljoni ulatuses boonuseid, ning Gloukh allkirjastas lepingu kuni 2030. aastani, võttes särginumbri 10. Kaitseliini tugevdamiseks toodi 8. augustil Borussia Mönchengladbachist Jaapani koondise keskkaitsja Ko Itakura. Tema eest maksti 10,5 miljonit eurot ning ta lisab meeskonnale nii õhuvõitluses kui ka palliga mängus vajalikku stabiilsust ja kogemust. Ta on ühtlasi ka esimene jaapanlane Ajaxis. Need kolm meest on eeldatavasti kohe põhikoosseisus, kuigi Moro osas ma nii kindel ei ole. Vähemtähtsate üleminekute osas toodi ka 2 väravavahti. Esimene on noor ja lootustandev Joeri Heerkens 2 miljoni eest Sparta Prahast, kes peaks olema ka Hollandi noortekoondise esikinnas. Eile tegi ta debüüdi Jong Ajaxi eest. Ütleme nii, et debüüt ei õnnestunud. Jong Ajax kaotas 2-0 Den Boschile ja Heerkensi esitus ei olnud kahjuks hea. Teine väravavaht toodi Liverpoolist laenule ning selleks on Vitezslaf Jaros. Tundub, et Heitinga tahab teda põhiväravavahi rolli panna, kuid kontrollkohtumistes on ta siiani olnud väga ebakindel. See on sissetulevate koha pealt kõik. Jätan siin välja igasuguste noortega tehtud lepingud.
Oste tehti kokku 38 miljoni eest.
Suve jooksul tehti ka mitmeid müüke, mis tõid klubile märkimisväärset tulu mitte ainult saadud raha mõttes vaid ka Mislintati pakutud kõrgete palganumbrite kadumise näol. Esimene Mislintati flop, kes suvel lahkus oli Jakov Medić Norwich City’sse 2 miljoni euro eest. 8. juulil suundus klubi enda kasvandik Kristian Hlynsson Twente’sse (1,8 miljonit eurot) ja 10. juulil lahkus meie kapten Jordan Henderson vaba üleminekuga Brentfordi, kuigi päev ennem ta alles kinnitas kõigile, et "ei tea mis tulevik talle toob". Veidi inetu minu meelest. Aga kuigi ta läks tasuta minema, siis klubi võitis rahaliselt tohutult sest tema ülikõrge palganumber sai bilansist maha võetud. Samal päeval liikus minu kurvastuseks jällegi klubi enda kasvandik Christian Rasmussen Fortuna Düsseldorfi (1,5 miljonit eurot). 11. juulil müüdi järgmine Mislintati flopp vasakkaitsja Borna Sosa Crystal Palace’i 2,3 miljoni euro eest. Jällegi klubi põles üleminekusummaga, kuid võitis suurelt palganumbri kaotamisega. 17. juulil lahkus Mislintati võibolla, et suurim flopp Carlos Forbs Club Brugge’sse (6 miljonit eurot). Sama asi ka temaga, et klubi põles üleminekusummaga, kuid võitis palgaraha vähenemisega kõvasti! 23. juulil liikus väravavaht Jay Gorter tasuta Pafos FC-sse. Kõige suurema tulu tõi aga muidugi 3. augustil toimunud Jorrel Hato üleminek Chelseasse – tehingu väärtus oli 44,18 miljonit eurot pluss võimalikud lisatasud, mis ulatuvad kokku pea 10 miljonini. Hato sõlmis Inglismaa klubiga seitsmeaastase lepingu. Lisaks on tema tulevikumüügist ka lisandumas kena kopikas, kuigi täpset sell on klauslit ei ole avalikustatud. Selle müügiga oli natuke kehvasti sellesmõttes, et Ajax tahtis alguses 80 miljonit, kuid kui Chelsea ähvardas nii kõrge hinna peal jalga lasta olid Ajaxi käed seotud, sest hädasti oli tarvis suurt müüki, et finantseerida Gloukhi ja Itakura tulekut. Lootus Brobbeyst ja Taylorist lahti saada ei realiseerunud ja nii jäigi Hato müük ainukeseks võimaluseks. Minu enda tagasihoidlik arvamus on, et oleks tulnud Chelsea pikalt saata. Jälle üks noor lootustandev mees läks klubist liiga vara minema Chelseasse pinki soojendama. Minule ei mahu sellised üleminekud kuidagi pähe sportlikus plaanis. Rahaliselt jah ma mõistan. Siiski leian, et osad nende noorte meeste agendid tuleks seina äärde panna.
Laenule Heerenveeni saadeti Amourricho Van Axel-Dongen. Julian Rijkhoff saadeti Almere City’sse. Loodan, et noored saavad neis klubides ka regulaarset mänguaega.
Müüke tehti kokku 57 miljoni eest.
Kokkuvõttes kujunes Ajaxi suvine bilanss rahaliselt tugevaks – umbes 38 miljonit eurot kulutati uutele mängijatele, kuid müükidest teeniti üle 57 miljoni. Palgafondi vähendamisega võitis aga klubi selle suvega meeletult. Jätkame oma tavapärase strateegiaga, mis ühendab noorte talentide arendamise ja vajaduse säilitada finantsiline stabiilsus. Itakura ja Gloukh peaksid tooma nii kvaliteeti kui ka kogemust, samas kui Raúl Moro lisab ründeliinile kiirust ja teravust.
Kõlakate osas liigub Hollandi meedias, et Ajax võib üritada tagasi tuua kogenud Daley Blindi, kes mängib praegu Hispaanias Girona eest – see sõltub aga nii mängija soovist kui ka võimalikust üleminekutasust. Samuti on räägitud Ajaxi huvist noore Bayerni talendi Lennart Karli vastu, kuigi tema enda eelistus on jätkata arengut Münchenis. Ilmselt on lähedal ka Chuba Akpomi äraminek. Ka tema saab tänu Mislintatile liiga kõrget palka. Praegu on tema eest pakutud Ajaxile 10 miljonit eurot nii Birmingham kui ka Ippswitch poolt nii, et lootus on, et müükidega pole veel kõik. Pole välistatud, et enne üleminekuakna sulgumist võib tulla veel vähemalt üks täiendus, eriti kui mõni praegune põhimees peaks lahkuma, sest Kenneth Taylori vastu on mõningane huvi näiteks Napolist ja Portost. Brobbey-d ei taha absoluutselt mitte keegi...see pole ka üllatav kahjuks.
Ülevaade Ajaxi suvistest sõpakatest:
Ajax alustas suviseid ettevalmistusi jaanipäevajärgsel perioodil ning mängis mitu sõpruskohtumist, et meeskonna vormi ja taktikalist sünergiat lihvida.
5. juulil kohtusid nad Šotimaa meeskonna Hibernianiga ning võtsid 6:3 võidu. Sellesse panustasid Steven Berghuis (kahel korral), Mika Godts, Kian Fitz-Jim ja Ahmetcan Kaplan.
12. juulil järgnes kodune mäng taanlaste Aarhus-i vastu, mis lõppes 1:1 viigiga – tasavägine kohtumine, kus meeskond sai võimaluse testida mitmeid koosseise.
16. juulil mängiti PAOK Thessaloniki vastu ja võideti pingelises mängus 2:1.
19. juulil lõppes kohtumine KV Mecheleni vastu 3:2 võiduga.
24. juulil toimus Como Cup’i poolfinaal, kus Ajax alistas šotlaste Celticu lausa 5–1. Skoori tegid Steven Berghuis (2), Davy Klaassen, Aaron Bouwman ja Rayan Bounida.
27. juulil järgnes mäng Como Cup’i finaalis (võõrsil Como vastu), kus kaotati täiesti mannetu esitusega 0:3. Heitinga pani väljakule sisuliselt varumehed millegipärast. Oleks ju võinud ikkagi ühe miki hiire karika pea kohale tõsta proovida.
3. augustil lõpetati suvine ettevalmistuskohtumine AS Monacoga koduväljakul Johan Cruijff ArenA’l viigiga 2:2. Värava said kirja Kenneth Taylor ja Bertrand Traoré.
Kokkuvõtteks valitseb Ajaxi kommuunis taaskord pigem aimdus, et tuleb jälle pikk ja piinarikas hooaeg. Euroopas edu saavutamisse ei usu mitte keegi ja koduses liigas arvatakse ka, et pigem tuleb olla õnnelik, kui CL koha saame. Sõpruskohtumisi ei tasu küll alati liiga tõsiselt võtta aga mängupilt oli ikka halb...tõsiselt halb (kui Celtiku vastu välja jätta). Ikka ei olnud tavapärasest ründestrateegiast haisugi ja taas on tühi palli tagasi söötmine muutunud juba normiks. Pettusin seda Heitinga taktikat nähes kõvasti.
IGATAHES homme siis alustame kodusel Arenal värskelt kõrgseltskonda tõusnud Telstari vastu!
Eredivisie avamäng: Lugu miinimumi tegemisest ja Wout Weghorsti laiadest õlgadest
Hooaeg on avatud! Johan Cruijff Arena oli täis. Värsked särgid seljas ja alustasime vägeva ( ) Telstari vastu — meeskond, kelle Wikipedia lehekülg saab ilmselt vähem klikke kui VHS koopia Ajaxi 2016. aasta Euroopa Liiga finaali jõudmisest. Tahtsin näha totaalset jalgpalli. Turmtuli vastaste värava peale. Selle asemel… noh, võitsime, aga ei maksa teeselda, et see oli mingit võimas esitus.
Avavile ja Ajax veetis esimesed kümme minutit palli ringi veeretades nagu tahaks väsitada Mike Tysonit et ta kohe esimeses ringis K.O.-d ei jaksaks teha . Telstar tabas juba 12. minutil posti! Ilmselt käis kogu Arenast läbi mõte: “Same old, same old”. Õnneks on meil Steven Berghuis, kes ilmselt on veel ainus mees platsil, kes mäletab, kuidas ründav jalgpall välja näeb. 19. minuti paiku andis ta terava söödu kasti ja Wout Weghorst tegi seda, mida Weghorst teeb (tavaliselt küll pingilt tulles, kuid õnneks Brobbey sai Monaco mängus vigastada). Weghorst kasutas oma ründaja instinkti, oli õiges kohas ja virutas palli võrku. 1–0. Väike kergendusohe kõigilt, sest olgem ausad...see, et Telstar juba ees ei olnud oli ainult tänu fortuunale ja minu üllatuseks väga kindla mängu teinud Jaroši teene. Igatahes peale seda sain kaane pealt kisada ja süda hakkas jälle normaalselt lööma. Siis…noh... mitte midagi. 45 minutit “Ajax kontrollis mängu” ilma igasuguse reaalse ohuta vastaste väravale. Lihtsalt veeretati palli nagu mäng oleks tehtud. Ajuvaba, igav, SAAST! Nagu vaadaks, kuidas keegi omab Ferrarit, aga sõidab ainult esimese käiguga. Pool publikust läks õlut ostma, teine pool guugeldas ilmselt, kuidas silmad lahti magada saaks.
Teine poolaeg: rohkem pallivaldamist, rohkem aeglaseid rünnakuid aga hakati näitama ka midagi viisaka jalgpalli sarnast. Raúl Moro proovis midagi toota mõned korrad, Klaassen söötis siia sinna ja Taylor… noh, ta oli platsil olemas. Lõpuks, 83. minutil, nurgalöögist andis Berghuis veel ühe täpse palli kasti ja Weghorsti pea lendas sellele vastu nagu kaubarong. Olukorras eksis muidu hiilgava mängu teinud Telstari noor väravavaht Ronald Koeman (jah kuulsa treeneri poeg!). Ja oligi 2–0. Mäng tehtud. Kusagil VIP-loosis ohkas Edwin van der Sar kergendatult ja võttis lonksu õlut.
Lõpuvile, Ajaxil kolm punkti ja kõik leppisid kokku, et nimetame seda “professionaalseks ja efektiivseks esituseks”, et mitte piinlikkust tunda.
Kolm punkti, kaks väravat, null meelelahutust. Kui Ajax oleks täna telesari, oleks see üks neist sarjadestt, mis jääb lihtsalt taustale mängima, kuni sa telefonis skrollid.
Järgmine vastane Go Ahead Eagles vöörsil. Jumal anna kannatust selleks hooajaks. tundub, et see tuleb taas pikk ja täis pettumusi...
GAE 2-2 Ajax (koslepit ei tulnud= positiivne, mäng= pisar tuleb silma...tõesti veel üks hooaeg seda sitta, negatiivne)
Ajax marssis De Adelaarshorsti väljakule sellise hoiakuga, nagu kolm punkti ootaksid neid juba garderoobis. Kolm minutit oli möödas, kui Klaassen pani palli võrku ja ajas amsterdamlaste enesekindluse lakke. Aga nagu Ajaxil viimasel ajal kombeks, unustati, et ka vastastel on lubatud mängida. Kahekümnendal minutil libises keskkaitses Hato saapaid täita püüdev Youri Baas tühja koha peal ning tänu sellele pääses Melle Meulensteen täiesti vabalt paarilt meetrilt peaga löögile. Väravavahil polnud võimalust ja pall oli sees 1–1. Kodupublik pööras Deventeri staadioni pisikeseks katlaks. Ajax jäi kohmetult vaatama, kuidas mäng, hakkas meenutama pigem kannatusi, et jõuda 90 minutini. Kui tundus, et vähemalt poolajani minnakse viigiseisul, lasi Ajax end veel kord täis. Evert Linthorst kasutas ära järjekordse kaitse apsaka ja pani palli võrku. 2–1. Kaitses muidu debüteeris Ko Itakura. Jättis hea mulje ja kummagi värava puhul ei saa teda süüdistada. Pigem olid mustad lambad täna Baas ja Gaaei. Viigipunkti päästis esimese värava patuoinas Youri Baas, kes heastas oma libisemise. Esimese poolaja isaminutitel käis nurgalöögi järgses olukorras normaalne pinball. Weghorst suunas palli peaga värava ette, kus Mokio löi ilusalt kääre, kuid kahjuks jäi vastaste vv kogemata ette. Tagasipõrkunud palli aga suutis peaga Baas sisse suunata. Korraks tundus, et ehk on mõistus tagasi, ehk suudetakse nüüd lõpuni mängida Ajaxi stiilis, kuid ei! Teisel poolajal Ajax küll surus, tõi sisse värskust Gloukh, Edvardsen, Fitz-Jim, Rosa aga see tundus, et annab indu juurde hoopis GAE-le. Rünnakutel oli hoogu ainult viimasel kümnel minutil. Go Ahead Eagles hoidis oma väravat elu eest. Viimased 10 minutit proovisime, pressisime, vehkisime kätega, aga tulemust ei tulnud. Lõpuvile kõlas 2–2 jäi püsima. Ajax läks koju üheainsa punktiga, mis tundus pigem võiduna kui ausa tulemusena. Mängijate individuaalne panus rääkis sama keelt: Klaassen alustas teravalt, kuid haihtus pildi pealt; Baas päästis meeskonna enne poolaega, kuid ülejäänud aja oli pigem statist; vahetused lisasid energiat, aga mitte sädet; ja ülejäänud seltskond lihtsalt eksisteeris väljakul, et protokoll täis saaks. Võibolla ehk saab ainult Berghuisi kohta õelda, et mees on parem kui eelmine hooaeg. Teised seda kahjuks ei ole! Berghuis tundus, et löi ka võiduvärava, kuid hiljem selgus, et pall käis tema käe ülemise osa vastas ära nii, et see annuleeriti.Lisaks läks ka Itakura poole mängu pealt vigastusega välja ning Šutalo ei ole ka veel terve...ehk keskkaitses on meil parajad kellad ikka. Mind paneb imestama, et meil on selline ründaja nagu Weghorst aga TERVE MÄNGU JOOKSUL POLE KEEGI KORDAGI ÜRITANUD KURADI KÕRGET PALLI KASTI SUUNATA?!?! Lisaks Heitinga mängitab Edvardseni täiesti valel äärel ja Gloukhi samamoodi mitte tema positsioonis. Berghuis samamoodi on millegipärast parem ääreründja, kuigi jah Traore oli täna kuskile ära peidetud...pole isegi pingil olnud.
Kokkuvõttes klassikaline viimaste hooaegade Ajax – rünnakus sähvatusi polnud, kaitses see eest oli komejanti küllaga ja lõpptulemusena veel üks õppetund, kuidas punkte kaotada viisil, mis jätab kõikidele neutraalidele vähemalt meelelahutuse.
Näen juba ette esimest poolt hooajast...meie rabeleme iga punkti eest. CL-is ootab meid häbi ja PSV marsib jaanuraini koduliigas ainult võitudega.
Ajax astus Johan Cruijff ArenA murule vastu Heraclesele olukorras, kus fännid nõudsid mitte ainult võitu, vaid ka natukenegi väärikust. Telstari vastu närune esitus ja Go Ahead Eaglesi viigi järel oli üsna selge, et seekord peab midagi muutuma. Ja noh, vähemalt paberil tuli see muutus, lõpuks oli see klassikaline kodune Ajax: domineeriv ja natuke arrogantne. Samas...Heracles...pole just raske domineerida.
Mäng algas kohe sellega, et Ajax võttis pallivaldamise enda kätte. Heracles pani bussi juba viie minutiga käima ja lootis imele. Statistika ütleb kõik: Ajax tegi lõpuks 27 pealelööki, neist 10 värava raamidesse, samal ajal kui Heracles sai terve 90 minuti jooksul kirja kolm hädist katset, millest ükski ei jõudnud isegi sihile. Kordagi ei olnud momenti, kus oleks pidanud peast kinni haarama ja kartma. Kui tahate teada, kuidas näeb välja ühepoolne mäng, siis vaadake tänast.
Avapoolaeg möödus pigem rünnakuid üles ehitades, kuid vaatamata headele võimalustele olid kas Wouti jalas liiga suur buutsanumber või Wijndali suutmatus otsustada, et nüüd oleks õige hetk peale lüüa. Lõpuks tuli oodatud läbimurre 31. minutil. Steven Berghuis, kes oli terve mängu vältel üks aktiivsemaid, oli õigel ajal õiges kohas, kui kastis kaitsjast põrkas pall otse temale jalale, mispeale ta lajatas palli kindlalt võrku, 1–0. Staadion hingas kergendatult ning levis arvamus, et ehk täna tuleb ka üks suurem võit. Berghuis muidugi tähistas nii, nagu oleks tegu olnud finaaliväravaga. Aga meie olukorras ongi iga saavutatud värav tähtis.
Poolajale mindi minimaalses eduseisus ning Ajaxit teades võis neil igahetk kaitses mingi apsakas tulla...noh nii 89ndal minutil ja punktid oleks taas kadunud. Õnneks oli eredivisie praegune punane latern täiesti hambutu. Teine poolaeg jätkus sama mustriga. Ajax valdas palli, Heracles teeskles, et kontrad on olemas, aga reaalsuses oli see umbes sama usutav kui soojad ilmad novembris. Korra-kaks päästis külalisi nende väravavaht, korra-kaks päästis Ajax ise Heraclese, sest hiilgavad võimalused lasti kergekäeliselt raisku. Lõpuks, 87. minutil, tehti asi siiski ametlikuks. Klaassen libistas söödu kasti, Weghorst pani jõuga punkti ning VAR noogutas heakskiitvalt 2–0. Heracles pani küll käed puusa, aga tegelikult olid nad juba ammu pildist väljas. Tähelepanuväärne on ka see, et Ajaxi väravavaht Jaros ei pidanud terve kohtumise jooksul kordagi tõsist tõrjet tegema. Nullil hoitud värav oli pigem formaalsus kui kangelastegu.
Statistiline kokkuvõte räägib iseenda eest: Ajax valdas palli 66% ajast, tegi 27 pealelööki, millest 10 läks raami ning 10 nurgalööki. Heracles sai kirja ainult ühe nurgalöögi ja kaks kollast kaarti. 90% meie söötudest jõudsid kohale!
Kokkuvõttes oli see Ajaxile vajalik võit. Mitte ilutulestik ega eufooria, aga just see, mida oli tarvis. Heracles ei pakkunud isegi korralikku sparringut ja pigem oli küsimus selles, kas Ajax suudab end ise mitte täis kuseda.. Kolm punkti, kaks väravat, null sisse ja vähemalt seekord saab magama minna hea tujuga. Siiski arvestan sellega, et ilmselt tugevamate vastu tulevad väääääga pikad 90 minutit.
Järgmine vastane vöörsil Volendam.
Hetkel oleme tabelis 3ndad, kuid feyenoord, AZ ja Zwolle on veel mängimata.
CL vaatamine saab vist olema korralik massohism....
Ajax saabus Kras Stadionile, mis ilmselt mahutab tervet Volendami küla, nagu spaapäeva külastavad gladiaatorid: ootused olid kõrged, võitlusvaim madal. Nad küll domineerisid pallivaldamist 69% Volendami 31% vastu, kuid see oli taas puhas shitshow. Tagasisöötmise meisterklass, mis reaalsete olukordadeni lihtsalt kunagi ei vii! Iga kõrge sööt oli hulkuv tsenderdus. 16. minutil, jõudis Volendam esimest korda üle poole piiri ja tuletas minule meelde aastate taguseid mänge, kus vastastel piisaski korre üle poole piiri tulla, et 1-0 lüüa ja reaalsusesse tagasi tuua. Henk Veerman sai lohaka kaitsetöö tulemusena palli kasti äärel ja lõi Volendami avavärava. Ei mingit eelmängu ega hoiatust, lihtsalt järsk ja efektiivne, kaunis löök ristnurka. See oli selline värav, mis tundus nagu sind oleks külma veega üle kallatud.
Teisel poolajal jätkasime oma shitshow taktikat...ehk palli tagasisöötmist (pean sellele mingi nime välja mõtlema). 61. minutil sai oma esimese värava kirja Ko Itakura, kes ilmus kaitsest välja nagu vaene rüütel, noogutas nagu ainult jaapanlane oskab ja viigistas seisu. Weghorst andis kauni tsenderduse kasti ja Ko jooksis ei kusagilt kaitseliini selja taha ning oli täpne. Ilus värav. Miks ei kasutata rohkem selliseid lihtsaid lahendusi selle asemel, et lõputult palli selja taha sööta?!
Seisul 1:1 vallandas Ajax rünnakute laine, söödud, nurgalöögid igaüks meeleheitlikum kui eelmine. Lööke sadas 70. ja 86. minuti vahel. Volendami väravavaht seisis aga kindlalt, Ajaxi pingeline hoog tabas vaikset telliskiviseina ja mängu lõpus oli juba aru saada, et ideid lihtsalt pole. Kreatiivsust ka pole. Taylor on sitt playmaker! Jääb mulje, et Heitinga ja mängijad arvavavd, et nad suudavad võita ainult pallivaldamisega.
Üks kommentaator ütles hästi: "Ajax jäi alla ootustele, mitte paanika, vaid suutmatuse tõttu elegantsilt ähvardavusele üle minna."
Vahepealsed lükked üleminekuturul.
Brobbey jäi eilsest mängust eemale, sest Heitinga ütles, et ta peab mõtlema "mida ta tahab edasi teha". Müüge see kloun juba kuhugile ära.
Liverpoolist toodi laenule James McConnel. Need laenule toomised on minu meelest ajuvabad...miks me arendame Liverpoolile noori? Endal on toimiv akadeemia olemas.
Klubist läksid ära laenule Akpom Ipswichi, Mannsverk Sparta Prahasse, Verschuren Volendami, Janse Groningeni ja Kaplan NEC-i.
Mis edasi?
Ajaxi järgmine vastane Eredivisies on Zwolle. Vaatame, kas Ajax suudab end lunastada kuidagi või vähemalt minimaalselt lõpetada see kuradi nii... etteaimatav mängustiil!
CL loos oli meile igaljuhul palju palju armulikum, kui PSV-le, kes sai ikka päris hullu loosi.
Meil siis:
Inter Milan- kodus
Chelsea- vöörsil
Benfica-kodus
Villarreal-vöörsil
Olympiacos-kodus
Olympique Marseille-vöörsil
Galatasaray-kodus
Qarabağ- vöörsil
Ainus, mida ehk vahetada sooviks oleks, et ei peaks Aserite juurde lendama. Selle mängu võiks kodus pidada. Arvestades, et suutsime jaanuaris Riiale kaotada usun, et fänne saab Aserite juures väga vähe olema.
Tegelikult vahet pole. Sellise mänguga oleme peksupuint niikuinii...
Kommentaar