320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

PSV Eindhoven

Collapse
This topic has been answered.
X
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    30 voorus tulises De Topperis alistati kodus igirivaal Ajax koguni 3:0. Ei osanud viimaste mängude pealt sellist ülekaalu oodata, aga ilmselt oli RVN suutnud mänguks korralikult meeskonda motiveerida, sest kuigi ta on palju saanud sel hooajal kriitikat, siis ometi on ta kõikides tippklubide vastu peetud mängudes seni kaotuseta (Ajax vastu koguni 3 võitu, Feyenoordi vastu võit ja viik). Miinuspoolel on eelkõige kaotused ja viigid tabeli keskmike ja teise poole satside vastu.

    Üsna kiirelt mindi Luuki peapallist juhtima, kui realiseeris Bakayoko tsenderduse. Avapoolajal kummalgi poolel rohkem teravaid võimalusi ei tekkinudki.

    Teise alguses oli kohe kaks head śanssi kodupundil skoori suurendada kui Veermani kauglöögi pareeris Rulli ja siis paar minutit hiljem ei suutnud Bakayoko realiseerida ülihead võimalust, mille tekitas Xavi Simons. Vaid minutid hiljem oli just tema see, kelle suurepärane läbimurre 16 kastis oli nii ohtlik, et Rulli pidi teda vea hinnaga maha võtma. Penalt. Äsja 20 aastaseks saanud nooruk realiseeris selle aga väga kindlalt.

    Natuke hiljem oli ehk senise mängu ohtlikum moment Ajaxi poolel,kui Brobbey terava löögi tõrjus Benitez.

    Peale seda aga mäng katkestati kuna keegi publikust oli loopinud küljejoone lähedal Berghuisi ülut täis plasttopsiga. Peale Klaasseniga juhtunut paari nädala eest kui sai Feyenoordi publikust visatud välgumihkiliga vastu pead on KNVB võtnud resoluutse joone, et kui peaks mängija või kohtunike suunas mingeid esemed lendama, siis mäng katkestatakse. Alles eile jäi sel kombel pooleli Groningen-NEC mäng, kui kodupundi fänn loopis plastist õlletopsiga äärekohtunikku ja mäng peetakse teisipäeval lõpuni tühjade tribüünide ees. Eelmises voorus jäi pooleli esiliiga mänb NAC-Willem II kui mitmel korral visati põrotehnikat platsile.

    Peale veerandtunnist pausi oli parim śanss Ajaxil kui Taylori kauglöök käis põrkest mõlemasse posti. Aga viimase kõrre tõmbas ikkagi kodusats kui man of the matchi tiitlit vääriv Xavi Simmonsi hea läbimurre vasakult äärelt leidis värava ees Luuki, kes lõi palli mõnelt meetrilt võrku. Pall käis peale de Jongi jala puudet ka Grillitschi jala vastu, kustkaudu ta lõplikult väravasse tee leidis.

    Päris lõpus oli Saibarile hea variant neljaski pall Rulli võrku lüüa,kuid argentiinlane napilt suutis palli suunda muuta ja see lendas kerge puutega posti ja sealt põrkas eemale.

    Oluline võit heitluses teise koha peale, mis viis nüüd 3 silmaga PSV Ajaxist ettepoole. Juba järgmisel pühapäeval kohtuvad mõlemad klubid De Kuipil kui peetakse KNVB Bekeri finaal. Viimasest neljast omavahelisest mängust on Eindhoveni klubi võitnud kõik, eks näis mis 30 aprillil juhtub. Iseenesest kui RVN suudab oma debüüthooajal kaks väiksemat karikat ja teise koha liigas võtta, siis see vaigistaks tema vastu tehtud tugevat kriitikat.
    Wij komen terug met de cup in de hands

    Kommentaar


      No nii. Viies järjestikune mäng Ajaxi vastu ja viies võit! Pole paha. RVN muidugi on oma debüüthooajal teinud kõigis Ajaxi vastu peetud mängudes imet. Kõik neli peetud mängu on võidetud.

      Otse mängu ei vaadanud ja panen alla ka ühe kokkuvõtva video, aga ei saa järelkommentaarides Hollandi meedias kõlama jäänud mõttega nõustuda, et esimene poolaeg oli väga kehva kvaliteediga. Võib olla siia highlightsi on kokku võetud need üksikud helged momendid, aga teisel poolajal tundus neid śansse mõlemale poole süle ja seljaga.

      Enne Ajaxi avaväravat oli ehk parim võimalus Til-il, kelle löök lendas vastase rikoseti kaudu napilt Rulli puurist mööda. Siis tuli värava toonud episood,kus Bergwijni tsenderdust üritas eemale lüüa Brantwhite,kuid tabas seda palli õnnetult ja seeläbi lendas nahkkera hoopis Joel Drommeli võrku.

      Teisel poolajal oli võimalusi hulgim. Algselt lõi Ramalho küll värava kuid oli selges suluseisus. Siis oli mingi periood, kus Ajax oli lähedal teisele ja Brobbey hukkas hiilgava võimaluse kui mängides Drommelist kenasti mööda jäi üle vaid pall tühja võrku lüüa kuid ta lõi tagumisse posti!

      Seejärel võttis PSV paremate võimalustega mingiks perioodiks mängu üle ja see päädis Xavi Simmonsi terava sööduga karistusalas Thorgan Hazardile, kes üsna kindlalt lõi palli Rullist vasakule nürka.

      Peale seda oli normaalajal veel häid võimalusi Brobbey-l ja Xavi Simmonsil kuid mõlemad ei suutnud skoorida.

      Lisaaeg oli üsna võimalustevaene ja penaltiseerias oli peale kahte esimest väravat neli eksimust ja siis tuli Alvarezi kord, kui lõi nõrga löögi otse keskele ning Drommelil polnud keeruline seda pareerida. Viimane sõna jäi Fabio Silvale, kelle pennal oli tugev ja Rullile püüdmatu. Seega pendlatega 3:2 võit ja kokku 11 kord kui Eindhoveni punt KNVB Bekeri oma auhinnakappi saab asetada.

      Sel hooajal on siis kaks väiksemat karikat (Supercup ja päris karikas) ära võidetud ning nüüd jääb eesmärk hoida minimalselt 2 kohta, et pääseda uuel hooajal CL eelringidesse pallima.

      RVN on vaatamata tugevale kriitikale siiski suutnud end rehabiliteerida ja teinud oma debüüthooajal üsnagi korraliku esituse. Enne kui see 2 koht pole veel kindlustatud ei saa seda krediiti jagada. Xavi Simmonsi jätkamisel uuel hooajal on üsna kaalukas argument just 2 koht liigas ja uuel hooajal pääs CL eelringidesse. Nüüd tuleb see viimase nelja vooruga ära kindlustada.


      image.png

      image.png​​​

      Lisatud failid
      Wij komen terug met de cup in de hands

      Kommentaar


        31 voorus alistati võõrsil tabeli viies Sparta El Ghazi väravast 1:0. Mäng oli avapoolajal väheste võimalustega, kus mõlemal poolel oli 1 hea võimalus. Külaliste poolt hoolitses selle śansi eest Ramalho, kelle pealöök lendas ehk pool meetrit postist mööda.

        Teisel poolajal pani PSV teise ja kiirema käigu sisse ja mitmed head võimalused tekkisid ridamisi. Algul ei saanud Til värava eest pallile korralikult pihta kui see sinna suunati, siis lõi terava kaarpalli tagumise posti suunas Silva, mis keris napilt väljapoole. Seejärel seesama Silva võttis palli Sparta kaitsjalt ja liikus otse värava suunas, kus suunas selle värava alla, kuid vastaste kiiper ei saanud palli korralikult kätte ja see leidis tee El Ghazini, kes mõnelt meetrilt suunas palli võrku. Päris lõpus oli 1-1 võimalus kodupundil, aga jaapanlane Koki Saito lõi palli oma 5 meetrit väravast mööda. RVN hoolealuste võit oli kindlasti teenitud, sest Sparta ei suutnud mängu jooksul ainsatki lööki väravaraamidesse suunata.

        Hetkel rebiti tabelis Ajaxist 6 silmaga ette, kes just mängib rasket mängu kodus AZ-ga. Teine koht jääb igal püsima, iseasi, kui suure punktivahega ja kelle ees, see selgub hilisõhtul.
        Wij komen terug met de cup in de hands

        Kommentaar


          32 voorus alistati kodus tabeli 12-s Fortuna Sittard 2:1

          Mängu algus oli kodupundile kehvake. Juba 4 minutil jäädi ootamatult kaotusseisu kui pall lendas Sangare seljast Gladpnile otse ette , kes efektselt ülepea löögiga skoori avas. Üsna pea oli oht juba 0:2-le kui Benitez tegi karistusalas lohaka löögi, mis tabas vastaste Ivan Cordobat ja sealt lendas see otse värava ette, kus polnud keeruline väravat lüüa. PSV õnneks tabas pall enne Cordoba kätt ja värav annulleeriti.

          Minut hiljem õnnestus Luuk de Jongil viigistada kui Tete hea tsenderduse suunas ta peaga terava nurga alt väravasse.

          Teisel poolajal vallati rohkem palli ja loodi võimalusi, kuid päris määravaks sai Xavi Simmonsi värav 83 minutil, mis oli korralik pauk ristnurka.

          Juba teab mitmendat korda sel hooajal tuli taas tõdeda, et tabeli teise poole satside vastu on keeruline ja see on ehk ka põhjus, miks sel hooajal tuli meistritiitlist suu puhtaks pühkida. Hooaja esimeses mängus ei suudetud teatavasti Fortuna vastu enamat viigist, kusjuures mängiti edu mängu lõpuga maha. Tõsine mõttekoht uueks hooajaks, kuidas mehi selliste vastaste vastu motiveerida.

          Et lõplikult kinnistada tabeli teine koht. tuleb järgmises voorus kindlasti alistada kodus Heerenveen.
          Wij komen terug met de cup in de hands

          Kommentaar


            33 voorus tuli kodus leppida pettumust valmistava 3:3 viigiga Heerenveeni vastu. See tähendab siis seda, et teine koht pole veel kindel ja sellise stsenaariumi korral kui AZ-le võõrsil kaotatakse ja Ajax alistab võõrsil Twente, siis võrdsete punktide juures saab teise koha Amsterdami sats kuna neil on napilt parem vv hetkel.

            Mängust siis niipalju, et üsna kiirelt mindi Sangare peaga löödud väravast juhtima ja oma kaks kui mitte kolm head võimalust oli veel, millest ühe oleks pidanud küll realiseerima. Eriti just El Ghazi ja Xavi Simmonsi śansid. Heerenveeni sisuliselt esimene võimalus oligi kohe värav, kusjuures oma toetava rolli mängis selles episoodis Ramalho, kes ikka väga haledalt lasi palli enda alt läbi ja vastane oli sisuliselt 1-1 olukorras Beniteziga ja realiseeriski võimaluse.

            Nagu veel vähe, lasti poolaja viimasel minutil teinegi sisse, kus taas kaitse (sel puhul van Aanholt) üsna ebaõnnestunult tegutses.

            Teise poolaja alguses viis sama mees, kes 2:1 lõi juba Friisi klubi 3:1 ette ja tundus, et siit enam välja ei roni. Õnneks Luuk lõi peaga endale omaselt teise ja viik saabus penalti läbi kui Xavi Simmonsi vastu tegi kastis vea endine PSV pallur Jeffrey Bruma. Peale 3:3 seisu oli mõlemal poolel oma śanss, kuid mitte midagi hiilgavat.

            Järjekordne näide,kuidas eeldatava nõrgema vastu ja veel kodus kaotatakse punkte. Nüüd on surve peal AZ-i vastu ja mingil juhul ei tohi seda mängu kaotada, et mitte olla sõltuv Twente-Ajaxi mängu tulemusest. Kuigi RVN on sel hooajal võitnud kaks väiksemat tiitlit, siis tänane esitus ei kannatanud küll mingit kriitikat, kui taktikaliselt ja ilmselt kehva motivatsiooni pealt pandi end viimaseks vooruks pinge alla, samas kui tänase võidu korral olnuks teine koht ja CL eelringid garanteeritud.
            Wij komen terug met de cup in de hands

            Kommentaar


              Said oma tahtmise. RVN pani ameti maha. Ma muidugi ei ole kindel, et kas sa tema lahkumise ajastusega nõus oled. Minule isiklikult tundub see rohkem vesi Ajaxi veskile aga eks näis. Kokkuvõtes tegi ta siiski ju korraliku töö nii noore treeneri kohta. 2 kopsikut ja peaaegu CL olemas...

              Kommentaar


                Algselt postitas Indrekolen Vaata postitust
                Said oma tahtmise. RVN pani ameti maha. Ma muidugi ei ole kindel, et kas sa tema lahkumise ajastusega nõus oled. Minule isiklikult tundub see rohkem vesi Ajaxi veskile aga eks näis. Kokkuvõtes tegi ta siiski ju korraliku töö nii noore treeneri kohta. 2 kopsikut ja peaaegu CL olemas...
                Eks see otsus tuli pigem meedias avaldatud surve tulemusena. Peale pühapäevast viiki Heerenveeni vastu hakkis kohalik vutimeedia tema tegevust korralikult ja tulid välja mitmed probleemid seoses RVN ja mitmete juhtmängijate vahel (eelkõige Xavi Simmons). Teisipäeval oli Ruudil kohtumine klubi direktori Marcel Brandsi ja tehnilise direktori Ernest Stewartiga sel teemal ja eile kuskil lõuna paiku oli RVN ise teinud otsuse lahkuda. Juhtkonnale olevat see tulnud üllatusena ja survet polnud avaldatud.

                Viimases mängus istub treeneri toolil senine assistent Fred Rutten,kuid ka tema lahkub sellelt toolilt. Varem oli lahkumisest teatanud kolmas treeneristaabi liige Andre Ooijer. Iseenesest muidugi kummaline ajastus enne viimast mängu Ruudi poolt,kuid ilmselt võis ta ise tunda kas survet või süüd, et mitmed mängijad on temaga kaotanud usaldusliku kontakti ja pidas targemaks sel juhul lahkuda. Iseenesest debüüthooaja kohta kaks väiksemat kopsikut saada pole halb, samas liigas kaotas ta väga palju rumalaid punkte ja praegune punktiskoor 72 on ikka üsna kesine sellise klubi kohta.

                Läbi on käinud oma kümmekond uut treeneri kandidaati, kellest ehk kõige tõsisemalt võetavad on Peter Bosz, Pascal Jansen, Gio van Bronckhorst ja välismaalastest Ralph Hassenhuttl.
                Wij komen terug met de cup in de hands

                Kommentaar


                  34 voorus suudeti end kokku võtta ja vaatamata raskele sisekliimale, mis viimasel ajal meeskonnas on olnud, suudeti AZ võõrsil 2:1 alistada. Seeläbi hoiti tabeli teist kohta ja augustis mängitakse taas CL eelringe nagu möödunud aastalgi.

                  Avapoolaeg oli suures plaanis kodupundi päralt ja Benitez pidi mitu head tõrjet tegema, et taga nulli hoida. Teisel poolajal tassis argentiinlane, kes valiti nüüd kaheks sõprusmänguks ka sini-valgete koondisse hoidis värava puutumatuna ka teisel poolajal mitme kvaliteetse tõrjega.

                  Üks vähestest võimalustest, mis suudeti tekitada lõppes Xavi Simonsi suurepärase individuaalse sooritusega, kus kiiruse pealt jooksis kaks AZ-i kaitsjat üle ja kukkumise pealt suutis palli Ryani kõrvale võrku lüüa. Kindlasti andis oma panuse selle episoodi tekkesse Luuki hea sööt, mis Xavile palli vabasse tsooni võimaldas suunata.

                  Alkmaari punt sai küll teenitud viigi, kuid penalt, mille Danny Makkelise määras oli ehk tiba kergelt antud kui Veermani kerge kõks Bazoeri jala pihta lõppes viimase kukkumisega 16 kastis.

                  Kuna sellel seisul oli AZ-i reaalne võimalus tõusta Ajaxist mööda, kuna sel hetkel oli nende kaotus Twentele kindel, siis pressiti 8 üleaja minuti jooksul kõvasti, seda enam, et El Ghazi sai teise kollase ja seega pidid külalised jääma vähemusse. Kui pressing võõrustajate poolt ei kandnud vilja, siis Xavi Simons sai taas hakkama suurepärase individuaalse sooritusega, kui kogu AZ-i kaitseliini sisuliselt üksi üle mängis ja palli võrku suunas.

                  Sellega oli võit kindel ja Xavi koos Douvikasega saab sellel hooajal endale 19 väravaga parima väravalööja tiitli. Vaieldamatult on Xavi näol tegemist sisuliselt PSV superstaariga, kelle selle hooaja sooritused on olnud hiilgavad ja temas on peidus potensiaalne maailma tippklassi mängija materjal. Viimati tegi selliseid suurepäraseid sooritusi PSV särgis Memphis 2014-2015 hooajal, mis päädis tema ManU-sse liikumisega. Xavi on hetkel veel aasta noorem kui Depay toona ja loodetavasti jääb ta järgmiseks hooajaks Philips Stadionile, kuna üks tingimusi tema jätkamiseks oli pääs CL-sse.

                  Hetke seisuga on enam vähem teada klubiline koosseis, kes non Champions Route-i mängib ja tugevamatest opponentidest tasub mainida Marseille Olympique-i, Bragat, Rangersit ja kedagi Belgia klubidest (Antwerpen, Genk, Union), kes teisena lõpetab. Sellest seltskonnast tuleb kahe hulka tulla, et grupifaasi jõuda. No tuleb see ära teha. Järgmisel hooajal pole vähemasti selles seltskkonnas Benficat ja Sporting Lissabon ka jäi liigas neljandaks Braga järel. Nemadki olnuks raskem pähkel pureda.

                  Oluline küsimus lähinädalatel saab olema uue treeneri küsimus. Täna juhatas vägesid Fred Rutten koos Andre Ooijeriga, kuid nende jaoks oli see viimane kord treeneripingil istuda. Mitmed nimed on Hollandi meedias läbi käinud, kuid ise pakuks, et Bosz, Jansen on ehk tõsisemad kandidaadid, kuid läbi on käinud ka Wim Jonk, Ron Jans, Maurice Steijn ja mõned veel, kuid peaksin kellegi nende võimalusi Eindhoveni klubi lootsiks pääseda minimaalseks.
                  Wij komen terug met de cup in de hands

                  Kommentaar


                    Lõpuks on selgunud ja uus peatreener. Õigupoolest jõuti päris kiiresti kokkuleppele, kuna kahe kuu pärast tuleb hakata pidama esimesi CL eelringi mänge. Homme tuleb ka ametlik teade, kui Peter Bosz saab siis puna-valgete uueks lootsiks ning leping on sõlmitud kolmeks aastaks. Ilmselt tuleb suvel teha olulisi muudatusi just kaitseliinis, kuna Boszi väga ründav taktika eeldab oluliselt paremat mängijatevalikut kui hetkel pingi pealt võtta on.
                    Wij komen terug met de cup in de hands

                    Kommentaar


                      Pole ca kuu siia kirjutanud. Täna vast on selleks piisavalt põhjust kuna Xavi Simons tegi oma otsuse järgnevaks hooajaks teatavaks, kus ta mängida soovib. Teatavasti oli tal lepingus klausel, mis võimaldas PSG-l ta igal ajal PSV-st 6 milli eest tagasi soetada, ainult Simons pidi ise jah sõna ütlema. Kui kahes esimeses hooajaeelses sõpakas (1:2 St. Truideni vastu ja eile Blau-Weiss Linzi vastu 2:1) tegi nooruk kaasa, siis täna hommikul otsustas ta lahkuda klubi treeninglaagrist Austriast ja kiirustada sõlmima 4 aastast tehingut Pariisi suurklubiga. Sellest esimese aasta laenatakse ta uuel hooajal välja RB Leipzigisse.

                      Eks see kindlasti pettumus oli, aga klubi juhtkond võib olla võis seda asjaolu ka ette näha ja pidanuks B plaani koostama. Muuseas täna on hollandi meediast lugeda, et RVN kui eks PSV treener olnud üsna kuri klubi praeguse juhtkonna vastu, et mees niimoodi minema lastakse. Ruud oli üks peamisi faktoreid, miks Xavi Simons eelmisel suvel Philips Stadionile maandus. Suhted olnud nende vahel üsna head ja tea kas üks Simonsi lahkumise põhjuseid võib olla detail, et uue treeneri Peter Boszi-ga ehk see klapp nõnda hea pole. Mine tea.

                      Seni on tehtud üleminekuturul kaks olulist tehingut, mõlemad ründava orientatsiooniga diili. Noa Lang toodi 12 milliga Club Bruggest ja teatud tingimustel võib üleminekusumma tõusta 15 millini, mis oleks läbi aegade rekord ost klubi jaoks. Seni on rekord 2000 aastast, kui Belgradi Partizanist toodi 14 milku eest väravamasin Mateja Kezman.

                      Teine oluline diil oli ameeriklasest ründaja Pepi hankimine 11 milli eest Augsburgist. Mees oli eelmisel hooajal laenul muuseas Eredivisiest välja kukkunud Groningenis, kus lõi siiski 12 väravat.

                      Laenult on tagasi tulnud omajagu pallureid. Sambo Spartast, Oppegard Go Ahead Eaglesist ja kõrgemal tasemel klubidest tulid Baumgartl (Union Berlin) ning Yorbe Vertessen (Union St.Gillois).

                      Kindlasti võiks vähemalt ühe kaitsja juurde hankida ning meediast on läbi käinud mitu nime, sh. Davidson Sanchez Spursist, kuid eks aeg näita, kas juttudest asi kaugemale liigub. Xavi Simonsi võimaliku asendajana on täna välja toodud belglasest äärepoolik Charles de Ketelaere, kes teatavasti eelmisel suvel liikus Belgia liiga rekordmüügi (35 miloni eest) Club Bruggest AC Milani. Mees sai kirja küll üle 30 mängu, aga väravaarve jäigi avamata ja Rossoneri meest oma plaanides uuel hooajal ei näe.

                      Iseasi, kas nad on nõus laenuga või panevad mehe müüki, kuna summa, mis välja käidud on märkimisväärne isegi sellise kaliibriga klubi jaoks. Jutud on, et Aston Villa võib olla üks potensiaalne kosilane. Juhul kui Milan on nõus vaid müügiga, siis tuleb PSV-l ilmselgelt käia välja rekordiline summa ja see võib olla problemaatiline. Lisaks Ketelaerele nägin voetbalprimeuris ühte artiklit, kus oli veel 6 potensiaalset Xavi Simonsi asendajat välja toodud (enamus Belgia tippklubidest ja üks Boszi endise tööandja Lyoni pallur samuti). Lähiaeg peaks selles asjas vastuse andma.
                      Wij komen terug met de cup in de hands

                      Kommentaar


                        Minu jaoks jällegi üllatav otsus. Isegi rohkem, kui Gakpo poolelt hooajalt lahkumine. On ta seda ise kommenteerinud ka?

                        Kommentaar


                          Algselt postitas Indrekolen Vaata postitust
                          Minu jaoks jällegi üllatav otsus. Isegi rohkem, kui Gakpo poolelt hooajalt lahkumine. On ta seda ise kommenteerinud ka?
                          Täna kuskil lõuna paiku pidi oma insta kontol tegema mingi avalduse.
                          Wij komen terug met de cup in de hands

                          Kommentaar


                            CL-i teel seisab PSV ees Austri Sturm Graz. Peaks olema tehtav ka ilma Simonsita.

                            Kommentaar


                              No nii. Hooaja esimene tiitel on võidetud! Kolmandat aastat järjest viiakse Johan Cruyff Schaal ehk Super Cup-i hõbedane kandik Philips Stadioni trofeede pikka rivistusse. Nägin ca7 minutilist mängu kokkuvõtet ja esimesel poolajal olid selgelt parimad võimalused kodus mänginud Feyenoordil. Korra pidi sekkuma Benitez ja siis tekitas tarbetult riskantse olukorra Sangare kui oleks ettevaatamatusest palli ära lüües selle peaaegu oma väravasse suunanud.

                              Teisel poolajal skoorisid algul mõlemad satsid, kuid kummalgi puhul olid vastavalt Paixao ja Babadi suluseisus. Tugevalt tuli PSV mängu sisse just teisel poolajal kui Teze tegi kaks tõeliselt phtlikku lööki, mille Bijlow pidi raskustega tõrjuma. Külaliste surve kandis lõpuks määrustepärase värava näol ka vilja kui Boscagli suurepärane pikk pass leidis Babadi 16 kasti äärest, kes selle kiiresti otse värava alla spurtinud Noa Langi jala ette suunas, kes omakorda selle võrku lõi. Päris ohtlikke momemte peale seda enam ei tekkinud mõlemal poolel ja 14 korda, mis on rekordiline tiitlite arv selles vallas võitis Super Cupi Eindhoveni punt. Ühtlasi oli see Peter Boszi jaoks esimene karikas tema treenerikarjääris, kui mitte lugeda selleks 2005 Hollandi esiliiga võitu Heracles Almeloga. Kuid eilne võit on hoopis teise kaaluga.

                              Nüüd on teisipäeval ees ootamas CL 3 eelringi mäng Sturm Graziga, kuid otsitakse endiselt veel uusi tugevdusi, eelkõige kaitseliini. Hetkel on kahte belglast üleminekuga Philips Stadionile seostatud. Üks on kaitsev poolik Aster Vranckx (Wolfsburgi hingekirjas,kuid eelmisel hooajal oli laenul AC Milanis) ja teine on Anderlechti keskkaitsja Zeno Debast, kelle eest võidakse maksta klubi ajaloo suurim üleminekusumma (20 milli kui hollandi portaale uskuda). Kuigi minu arust on Xavi Simonsi asendaja juba satsis olemas, kelleks on Noa Lang, siis ometi on spekuleeritud, et võimalikuks kohatäiteks võib olla Bayern Müncheni kasvandik ameerikalne Malik Tillman, kes ilmselt tuleks laenule. Mees oli eelmisel hooajal laenult Glasgow Rangersis, kus tegi päris hea esituse ja pärjati aasta parima noormängija tiitliga SPL-is. Eks aeg näitab, kas tehing läheb läbi või mitte.

                              Muuseas täna andis superkarika Noa Langile üle koondise peatreener Ronald Koeman.

                              Lisatud failid
                              Wij komen terug met de cup in de hands

                              Kommentaar


                                CL 3 eelringi avamängus valsiti üsna mugavalt üle Sturm Grazist 4:1. Oleks pidanud suuremalt võitma arvestades võimaluste hulka, mis hukati, aga üldiselt võib rahul olla. Kahe aasta eest palliti koos EL grupifaasis ja siis lõppesid mängud PSV kasuks 2:0 kodus ja 4:1 võõrsil. Selline tasemevahe on ka praegu selgelt tuntav.

                                Skoorijateks olid täna Babadi (esimene värav üldse klubi särgis), kahel korral Luuk ja korra Sangare. Van Aanholt lõi avapoolajal palli Kjell Scherpeni võrku, kuid oli suluseisus. Teisel poolajal raiskas mitu võimalust just van Aanholt, korra pääses Luuk 1-1 le Scherpeniga, kuid viimane sai palli tõstele käe vahele. Üsna hea mulje jätsid Bakayoko ja Babadi, kes vahetati Saibari vastu välja.Lang oli nähtav, kuid täna väravani ei jõudnud.

                                Üldiselt on Boszi käekiri juba nähtav. Erinevus mitme eelmise PSV treeneri stiiliga on selgelt tuntav. Domineeriv stiil, kus vastasele avaldatakse survet juba nende poolel ja ise püütakse mängida pidevalt palliga luues võimalusi läbi kiirete üleminekute ja kombinatsioonide. Kõik statistilised näitajad olid kodusatsi kasuks neist löögid raamidesse 10-2.

                                Kordusmäng tuleb ehk kergem kuid enne seda alustatakse Eredivisiet samuti kodumurul Utrechti vastu. Eile selgus ka CL play-off ringi võimalik vastane, kui Sturm välja lüüakse. Selleks saab olema Rangers-Servette paari võitja. Võib vabalt tulla teine Alpi riigi sats, kuna Glasgow hiid sai SPL-i avavoorus üllatuskaotuse ning Servette lõi eelmises ringis auti belglaste Genki.

                                Üleminekute asjus tuleb homme ilmselt uudis kui Malik Tillmann liitub hooajaks PSV-ga. Aastane laenudiil maksab 1 milli ja PSV-l on õigus ameeriklane seejärel Bayernist osta summas, mis peaks jääma vahemikku 12-14 miljonit eurot. Teda nähakse Xavi Simonsi asendajana. Kahe belglasest kaitsja Aster Vranckx-i ja Zeno Debasti soetamise asjus veel selgust pole. Debasti eest tuleb maksta ilmselt ca 15 miljonit, mis oleks PSV rekordost. Vranckxi vastu on huvi ka mujalt ja tema hinnasilt on kuskil 12 miljonit. Boszi jaoks pidi Debast olema oluline figuur, keda keskkaitses näha ja võib olla seetõttu võidakse tema eest ka suurem summa tasuda.
                                Wij komen terug met de cup in de hands

                                Kommentaar

                                Working...
                                X