320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

PSV Eindhoven

Collapse
This topic has been answered.
X
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Eredivisie esimeses voorus tuli mõnevõrra rabeda esitusega siiski soliidne 2:0 võit tugeva subtopperi Utrechti vastu. Mängu küll ei vaadanud, aga sain üle vaadata kaks põhjalikku kokkuvõtet-ESPN-i oma ja Hollandi riikliku kanali NOS-i õhtuse samuti.

    Avapoolaeg oli küll statistiliselt kodupundi käes,kuid võimalused olid pea võrdsed. Algselt tekkisid head śansid Babadil ja Noa Langil, kuid Utrechti vaht Barkas päästis külalised. Seejärel suutis vastane luua nende esiründaja Douvikase läbi kaks väga head võimalust, kus esimese olukorras puhul sai Benitez vist ka näpud vahele.

    Poolaja üleminutitel suutis võõrustaja siiski mängu juhtima minna, kus Sangare kaudu mängiti vasakul äärel kenasti vabaks jäänud Noa Lang löögile ja see oli korralik pauk esimese nurka ning seni Barkas oli võimetu.

    Teisel poolajal olid selgelt paremad variandid Eindhoveni klubi hallata. Ühe episoodi jätkuna (kui Lang pääses 1-1 Barkasega vastakuti ja kreeklane päästis selle) ning seejärel jätkuolukorras tegi vv veel parema tõrje kui Saibari suurepärase vindiga löödud palli võttis otse posti äärest ära.

    Teise ja otsustava värava lõi Utrechti võrku vahetusest sekkunud Vertessen, kelle mängis vabaks Saibari. Ka selles olukorras oli Barkas võimetu. Päris lõpus oli korralik võimalus ka Guus Til-il ja omakorda teisel pool suutis taas Douvikas ohtliku śanssi tekitada, aga Benitez oli tasemel.

    Kõikide ststistiliste näitajate alusel oli Peter Boszi juhendatav punt selgelt parem. Kõige iseloomustavam fakt selle tõestuseks olid löögid raamidesse, mis andsid tulemuseks 8-1.

    Mängujärgsetes kommentaarides on saanud kiitust Noa Lang ja Saibari. Kriitikat Sangare ja Veerman. Lisaks sai peapesu Ramalho, kelle veast tekkis Douvikasel esimene ohtlik moment.

    Kui ründeliin ja keskväli on igati tasemel ja sinna on seni tehtud ka ainsad hooaja täiendused. Noa Lang, Pepi ja hiljuti ka Malik Tillmann. Kuid nüüd on järelejäänud 3 nädala jooksul tarvis kaitsev sektor ka üle vaadata ja seda paranada. On üsna tõenäoline, et juba sel nv-sel võib saabuda Philips Stadionile kaitsev keskpoolik Jerdy Schouten Bolognast (oli seal eelmisel hooajal põhimees). Hinnaks on 12 milli ehkki AC Milan oli valmis tema eest tasuma isegi 20 milkut, kuid Schouten soovis ise Eindhovenisse tulla. Oleks vajalik täiendus. Lisaks ootab täiendust keskkaitse ja siin on mitu nime Hollandi meediast läbi käinud (varem juba mainitud Zeno Debast aga uuena üks jänki MLS-ist). Ilmselt võib mõni uus nimi ka valikusse tulla, sest see positsioon on hetkel ehk kõige nõrgem kogu meeskonnas.

    Mängu tipphetked ka.

    Samenvatting van het Eredivisie-duel PSV - FC Utrecht gespeeld op zaterdag 8 augustus op Watch ESPN, video voor het eerst gestreamed op zaterdag, augustus 12, 2023.
    Wij komen terug met de cup in de hands

    Kommentaar


      CL 3 eelringi kordusmäng võideti võõrsil Sturm Grazi vastu 3:1. Koondskoor kokku 7:2. Noa Lang sai täna vaba päeva ja iseenesest pingutati niipalju, et turvaline võit võtta. Esimene koll tuli kodupundilt, kuid üsna pea suutsid Veerman ja Luuk de Jong mänguskoori külaliste kasuks pöörata. Luuk andis veel Joey-le väravasöödu. Teisel poolajal vahetati Luuki vastu sisse Pepi ning oma võimalused said ka Babadi, Til ja Sambo. Kuna Langi asemel alustas algkoosseisus Vertessen.

      Teisel poolajal oli peale Pepi löödud penalti hea moment veel Saibaril, kes healt positsioonilt mööda lõi. Austerlased skoorisid korra ka, aga nurgalöögist tulnud palli võrku suunamise hetkel olid Sturmi mängijad suluseisus ja VAR võttis selle õiglaselt maha. Päris mängu lõpus lõid võõrustajad ühe ründeolukorra jooksul kaks korda posti, kuid enamaks nad võimelised polnud.

      Kriitikat saab muidugi kaitseliin, kuhu oodatakse kindlasti täiendust. Ramalho on suht aeglane ja ega van Aanholti esitused ka kahes euromängus muljet pole jätnud. Hetkel on üleminekute asjus ootel Schouteni diil kuna Bologna pole veel sellele allkirja andnud. Lisaks käis eile läbi info, et Sangare vastu olevat huvi üles näidanud PSG. Tema väljaostuklausel on ca 37,5 milli. Juhul kui tema peaks müüdud saama, siis on üsna selge ka tema võimalik asendaja, kelleks on juba varem ka läbi käinud belglane Aster Vranckx Wolfsburgist.

      Keskkaitse vajab samuti siis täiendust ning selles sektoris on ikka ootel Anderlechti noore talendi Zeno Debasti võimalik ost, kuid kindlasti otsitakse teisigi alternatiive. Eile õhtul selgus ka CL play-off vastane, kelleks on teist aastat järjest samas faasis Glasgow Rangers.
      Wij komen terug met de cup in de hands

      Kommentaar


        2 voorus oli üsna keeruline mäng Gelredome-l Vitesse vastu. Lõpuks võeti 3:1 võit. Kuna päev tagasi tuli halb uudis, et Noa Lang jääb eemale nii laupäevasest kuid ilmselt ka teisipäevasest mängust Rangersi vastu (reievigastus, mille sai Utrechti vastu), siis alustas tema asemel algkoosseisus Vertessen. Ja tegi seda edukalt. Ette öeldes võib belglast tituleerida MOTM-iks.

        Kuid kõigest järjekorras. Avapoolaeg algas kahe päris hea śanss-iga külaliste poolelt kui esmalt Vertessenil tekkis päris korralik võimalus, kuid lõi üle ja siis Luuk juba veel teravamalt suunas palli raamide poole,kuid napilt mööda. Seejärel paraku mängis kodupunt PSV kaitse väga lihtsalt üle ning endine Eindhoveni klubi kapten Marco van Ginkel lõi ilusa kombinatsiooni lõpetuseks palli võrku. Päris poolaja lõpus oli Arnhemi satsil väga hea võimalus oma edu duubeldada kuid Teze päästis hullemast kui pareeris löögi napilt enne väravajoont. Benitez oli juba sel hetkel mängust väljas.

        Teisel poolajal tõi Bosz mängu 3 uut meest-Schouteni Ramalho asemel, Til-i Babadi asemel ja Saibari Bakayokoy asendama. Just Ismail oli see, kes kohe poolaja alguses tabloole viigi tõi.
        Peale seda oli omakorda Vitessel mitu head võimalust taas ise juhtima minna kui kaitses puterdasid omavahel Schouten ja Benitez ning Vitesse lõi latti. Kui ise ei löö lüüakse sulle kehtis seegi kord. Vertesseni show sai sel hetkel alguse kui mängis analoogselt nagu Noa Lang eelmises voorus vasakul ennast 16 kastis vabaks ja tulistas täpselt samamoodi nagu Lang nädal tagasi vasakuga esimesse nurka, nii et vv Eloy Room ei suutnud reageerida. Kohe peale seda üritas Yorbe taas sama trikki korrata, kuid siis võttis Vitesse kaitsja ta veaga maha ja järgnes penalti. Selle realiseeris kindlalt Luuk de Jong. Peale seda oli belglasel hiilgav võimalus teinegi pall vastaste võrku lüüa, aga Til-i antud söödu oskas ta sisuliselt tühjast väravast mööda lüüa. Room oli juba mängust välja lülitatud sel hetkel.

        Schouten tegi debüüdi, kuid teenis kollase ja jäi silma ka mitme ebakindla liigutusega, millest sündis siis üks ohtlik olukord vastastele. Eks aeg näitab, kas temast kujuneb oluline tugi keskvälja kaistvasse faasi kui Sangare peaks veel augustis lahkuma. Kindlasti oleks vaja aga ühte kui mitte kahte kaitsjat, sest praegune liin on just eurosarja mänge silmas pidades väga haavatav. Jutud olid, et Sergino Dest võib Barcast Philips Stadionile maanduda, kuna Mwene lahkus Mainzi ja paremkaitses peale Teze polegi rohkem valikuid. Lisaks on vaja ühte kvaliteetset keskkaitsjat ning nagu juba varemgi olen maininud on prioriteet Zeno Debast Anderlechtist, kuid mingeid arenguid pole viimaste päevadega sel suunal toimunud. Kuna KNVB andis PSV-le võimaluse valmistuda teiseks CL play-off ringi mänguks ilma vahepeal liigamängu pidamata (Go Ahead Eaglesi mäng kodus lükati 27 septembrile).
        Wij komen terug met de cup in de hands

        Kommentaar


          CL play-offi avamäng Ibroxil lõppes nagu aasta tagasigi samas kohas 2:2 Kusjuures stsenaariumgi kordus löödud väravate osas mõlema satsi poolt.

          Avapoolajal valdasid Boszi hoolealused rohkem palli, kuid selline enam-vähem tõsine moment tekkis vaid Langi tugeva löögi tagajärjel poolaja alguses. Korra koperdas Ramalho ühes olukorras ja jöi kiirusega selgelt vastasele alla kui viimane spurtis PSV värava suunas, kuid Benitez oli tasemel. Poolaja üleminuteil tuli kodusatsile värav Sangare rämedast veast kui 16 kastis hakkas palliga tiirutama, aga lasi vastasel selle ära võtta. Olukord päädis sellega, et Rangers lõi värava ja poolaeg lõppes śokeerivalt.

          Teisel poolajal külalised üritasid igati viigiväravat, mis oli pidevalt õhus. Saibari, Lang ja ka Veerman olid üsna kandvates rollides, kuid 1-1 seisu tõi tabloole hoopis avavärava puhul patustanud Sangare, kes heastas oma vea. Kohe jätkati survega vastaste väravale, kuid päris teravaid momente ei tekkinud. Mingi periood oli selline mõlemapoolsete võimalustega mäng kuni järsku lõi ühest vasturünnakust Rangers 2:1. Dessers (endine Feyenoordi mees) andis mõõdetud tsenderduse otse PSV kaitseliini taha, kust Rangersi ründaja ei eksinud. Oli küll selline suluseisu piiril olukord söödu hetkel, kuid värav jäi jõusse.

          Õnneks tuli 2:2 tabloole juba 4 minuti pärast kui Luuk temale omaselt lõi peaga nurgalöögist tulnud palli vastaste võrku. Üritati ka kolmandat väravat, kuid tulemusteta. Bosz vahetas Langi asemel Vertesseni sisse. Seekord belglane midagi erilist ei suutnud. Päris viimastel minutitel oli Rangersi poolt teatav surve ning ühes episoodis oli päästeingliks Ramalho kui lähilöögi pareeris kuid sai episoodis vigastada. Tema asemele toodi sisse Schouten. Miskipärast võttis Bosz lõpus välja ka teise keskkaitsja Boscagli ja tõi tema asemele sisse Babadi! Kummaline käik.

          Kordusmängus tuleb muidugi võit võtta, sest näen praeguses koosluses rohkem potensiaali kui aasta tagasi RVN poolt juhendatud pundis. Probleem on endiselt kaitseliin, mis muidugi pole mingi uudis ja tänagi sai selles mängu jooksul korduvalt veenduda. Kuni üleminekuakna lõpuni peaks kindlasti sisse tooma ühe keskkaitsja kui mitte 2 kui võimalusi tekib. Hetkel on puhtaid keskkaistjaid vaid 3 (Ramalho, Boscagli ja Obispo) vajadusel saab sinna lükata ka Teze kuid siis jääb paremkaitsesse vaid Dest ja poleks sinna back-up-i. Täna muuseas pandi Dest vasakkaitsesse, mis pole tema tavapärane koht, sest van Aanholti polnud koosseisus.
          Wij komen terug met de cup in de hands

          Kommentaar


            Kuivõrd eile läks kõik sama stsenaariumi järgi, mis aasta tagasi, siis loodan, et te kodumängus ka sama stsenaariumi peale välja ei lähe. Teil on potentsiaali CL mängudeks küll ja veel. Seda enam, et see aasta koefitsendi punkte ootaksin just PSV-lt. Ajaxi peale praegu väga ei panustaks selles vaates...homne mäng Ludogoretsi vastu kardan, et ei röömusta.
            Lang oli teil küll geniaalne ost, kui ta just jälle treeneriga ärplema ei hakka. Muidu lootsin, et Ajax ostab ta ise tagasi. Desti kohapealt ma nii kindel ei oleks.

            Igatahes edu kordusmatšiks!

            Kommentaar


              Kodus siis vormistati lõpuks CL grupifaasi pääse väga kindlalt-5:1 alistati Rangers. Pärast 5 a pausi lõpuks Euroopa kõige ihaldatuima klubiturniiri 32 hulka jõutud! Ja seda enam kui teenitult.

              Nagu ka hinges lootsin läheb Bosz erinevalt kogenematust RVN-st peale ründava taktikaga, mis õigustas end täielikult kuna mänguliselt on klassivahe Gers-iga ikka päris selge. Oli tunne nagu mängitaks mõne Eredivisie keskmiku või tabeli teise poole satsiga. Sedavõrd selge kvalitatiivne ülekaal. Kuigi Rangersil oli lisaks väravale ka üks postilöök ka mõni ohtlik moment veel, siis PSV jättis oma 3 väga head võimalust lisaks löödud väravatele veel realiseerimata. Kaks varianti Saibarilt ja üks Til-ilt.

              Avapoolajal oli enne Saibari ilusat peaga löödud väravat, millele tegid eeltöö Lang ja Veerman veel üks supervõimalus noorelt marokolaselt ja üks tugev kauglöök Veermanilt, mille Rangersi puurivaht pareeris.

              Teist poolaega alustati aktiivselt ja Saibaril tekkis kohe võimalus skoori duubeldada, kuid eksis. Õnneks parandas ta oma vea natuke hiljem ja realiseeris oma võimaluse. Paraku lasti Śoti klubi tagasi mängu, kui vahetusest sisse toodud PSV kasvandik Sam Lammersi eeltöö realiseeris Tavarnier. Juba järgmisel rünnakul teenis Lang karistuslöögi ja selle löögi realiseeris peaga temale omaselt Luuk de Jong. Väga oluline murdemoment, et tulla pingelisest seisust välja ja tuua mängu pööre. Peale seda suutis vastane veel posti lüüa. Kummaline oli sel hetkel Boszi vahetus, kui Langi asemele tõi sisse Ramalho! Paistis silma mitme veaga, oli aeglane ühes episodis, kuid Teze kiirus päästis seal olukorra nurgalöögiks.

              4:1 lõi Veerman, kes oli enne kahe värava eeltöö teinud. Ilus löök otse tagumise posti kõrvale. Viies värav tuli hoopis Rangersi keskkaistja Goldsoni halvast tagasisöödust vv Jack Butlandile kui viimane ei suutnud palli päästa.

              Kahe mängu kokkuvõtteks siis koondskoor 7:3

              Loosirattas satuti 3 tugevuspotti. Vaadates esmapilgul võimalikke vastaseid, siis pot 1-st oleks ehk kõige mängitavam Benfica, kes on Portugali liigas alustanud kohmakalt, sest neil juba kirjas 1 kaotus 3 mängust ja seda Boavistalt. Hooajaeelses treeningmängus Feyenoord alistas nad ja tundub, et eelmise hooajaga võrreldes ei tundu nad nii tugevad. Lisaks oleks hea taaskohtumine ex PSV lootsi Roger Schmidtiga. Teised vastased on ainult tippliigade meistrid va EL võitja Sevilla. Teisest potist oleks kõige mängitavamad ehk Porto ja Leipzig, Kuna kaks sama riigi satsi gruppi ei saaks tulla, siis Leipzig koos Xavi Simonsiga oleks tore variant.

              Viimasest potist võiks tulla ükskõik kes va ehk Real Sociedad ja Newcastle. Galatasaray on ka selline keerulisem, aga Antwerpen Royal, Lens, Union Berlin, Celtic ja Young Boys kindlasti kõige sobivamad.

              Kuna 1 septembril läheb transfriaken kinni ja tänase võiduga lisandus klubi kassasse 40 miljonit, siis kindlasti oleks vaja hankida 1 paremajalgne keskkaistja, sest hetkel on see positsioon nõrgim. Eks näe kas tuleb Zeno Debast, kellest pikalt räägitud, kuid sooviks kedagi kogenenumat. Teoreetiliselt on variant, et Bakayoko, kes tegi hea mängu võidakse müüa veel lähipäevil kuna PSG ja paar Inglise kõrgliiga punti on huvi tundnud tema vastu. Hinnalipik ehk sinna 30 milli kanti. Juba on Hollandi meedias läbi käinud ka võimalik asendaja, kelleks on endine PSV pallur Hirving Lozano. Hetkel pallib Napolis, kuhu siirdus just Eindhoveni klubist 4 a eest. Mehhiklasel on lepingut Lõuna-Itaalias järel vaid aasta ja on oht, et võib tasuta ära minna jörgmisel suvel ja seetõttu on räägitud 10 miljoni suurusest hinnast, mis võib teatud lepingutingimustel tõusta 15 miljonini.

              Eks näis, mis need paar päeva toovad, kuid eelkõige ootaks uut keskkaitsjat, sest praegu ongi valikud vaid 3 keskkaitsjat, kuid olude sunnil saab sinna lükata Teze või nagu täna juhtus, siis ka Schouteni.

              Lisatud failid
              Wij komen terug met de cup in de hands

              Kommentaar


                Palju õnne Võit oli tõesti teenitud. Väga ilus mäng oli silmale ka. Imestasin juba eelmine aasta, kuidas PSV šotlastest jagu ei saanud, kuivõrd Ajax, olles ise selges möönas, võttis nende vastu ikkagi suhtelised lihtsad võidud. Aga see ründav jalgpall on ikka ilus, kui kõik klapib ja Bosz tegi tõesti õige otsuse, et nii peale lendas.

                Edu CL-is!

                Kommentaar


                  Loos oli seekord selline keskmine. Kui esmapilgul tundus Arsenal, Sevilla ja Lens üsna keeruline grupp, siis kui nende satside hetke tabeliseise koduliigades hakkasin uurima tuli paar huvitavat avastust. Kui Arsenal on üsna tabeli esimeses otsas ja kindlasti grupi favoriit, siis Sevilla on seni koduliigas nulli peal ja seda kolme vooruga!!! Lens on Ligue 1-s 15 kohal ja kolme vooruga vaid 1 punkt liigas. No ideaalne positsioon võidelda Arsenali järel teise koha eest. Tõsi on muidugi see, et miinimum programm on 3 koht ja Lensi edestamine, kuid nii Sevillat kui Arsenali ju eelmisel hooajal EL-s kodus alistati, võõrsil kaotati mõlemale. Igatahes ootused ja lootused on olemas. Edasipääs grupist oleks suurepärane. Üleminekuaken sulgub homme südaööl ja sellest, keda soetati saab rääkida laupäeval. Kindel on see, et nii Bakayoko kui Sangare ei soovi suure raha eest Inglise teise poole satsidesse minna ja eelistavad võimalust mängida CL-s edasipääsu peale.
                  Wij komen terug met de cup in de hands

                  Kommentaar


                    4 voorus alistati ilma mitme põhimehe ja kahe uue täienduseta RKC Waalwijk kergelt 4:0. See teeb rõõmu, sest erinevalt eelmisest hooajast kui mitmes taolisi tabeli teise poole satsi vastu osati punkte kaotada, siis täna pandi paremus selgelt maksma ja seda ilma mitme põhimeheta.

                    Kui avapoolajal oli ka võõrustajatel üks hea moment kui endine PSV kasvandik Bakkali üritas lähedalt skoori avada kui ebaõnnestus. Poolaja lõpus viis Veerman ilusast kauglöögist 16 kasti lähedalt külalised juhtima.

                    Teise poolaja alguses survestati vastaseid juba nende oma 16 kasti juures ja teine ning kolmas värav saidki alguse osaliselt sellest pressingust vastaste kasti lähedal. Mõlemal korral putardasid vastased palli ja Eindhoveni sats suutis Noa Langi ja hiljem Luuk de Jongi jalgade läbi oma edu oluliselt suurendada.

                    Üks ohtlik moment Benitezi värava all oli ka enne lõppu kui Ramalho taas puterdas palli ja seejärel tekkis ohtlik olukord, mille õnneks Walter pareeris. Viimase naela vastaste kirstu lõi Tillmann, kes sai siis uue klubi eest jala valgeks. Skoor võinuks tegelikult suuremgi olla, sest täna vahetusest sekkunud Vertessen lõi veel latti.

                    Bosz otsustas täna puhkepäeva anda Tezele ja Bsocaglile ning keskkaitses mängis Schouten nagu te tegi ka kolmapäeval Rangersi vastu ja sai kõvasti kiita. Kuna Sangare müüdi eile üleminekute viimasel päeval 35 milku eest Nottingham Forestisse, siis just Schouten tema asemele enne ka toodi, kuid mitmendat mängu on siis Jerdy hoopis allpool oma oskusi näidanud. Täna pallis kaitsva pooliku kohal hoopis Til. Keskkaitses oli siis Schouteni partner Ramalho.

                    Lõppu veel siis kahest uuest täiendusest, mis eile ametliku kinnituse said. Esmalt juba mitu päeva õhus olnud diil kui Hirving Lozano osteti Napolist PSV-sse tagasi, kuhu ta 4 a eest 40 milliga müüdi, mis toona oli PSV jaoks rekordmüük. Nüüd aga sai temast läbi aegade kalleim PSV poolt ostetud pallur kui 15 milli eest soetati tema mängijaõigused ja sõlmiti 5 a pikkune tehing, mis mehhiklase Philips Stadionile tõi.

                    Teine tehing oli mõnevõrra ootamatu kuna algselt oodati keskkaitsesse Debasti ja siis Davidson Sanches-t, kuid laenuleping üheks hooajaks sõlmiti hoopis Saksamaa koondislase keskkaitsja Armel Bella-Kotchap-iga. Mees laenutati Southamptonist,kes kukkus eelmisel hooajal kõrgliigast välja ja ei soovinud Championshipis mängida. Muuseas kuulus ta viimasel mm-il ka Manschafti koosseisu Kataris, aga mänguminuteid ei teeninud.

                    Ühte keskkaitsjat prooviti veel Burnleyst laenule saada, aga inglise punt ei suutnud vajalikke pabereid enne transferiakna lõppu korda ajada ja diil jäi ära. Üldpildis võib soetatud meestega rahule jääda. Laenule võeti siis lisaks Bella-Kotchupile veel Dest ja Tillmann ning välja osteti nelja mänigja õigused. Lozano 15 milli, Schouten 12 milli, Noa Lang 12,5 milkut ja Pepi 11milli. Kokku 50,5 miljoni eest oste ja müüki toimus 49 milijoni eest, seega transferibalanss oli napis miinuses. Sisuliselt on kõik positsioonid back-upiga toetatud, mõni koht isegi 3 võimaliku palluriga. Ainsana oleks ehk lootnud mingit otsest asendust Sangarele, sest kuigi Schouten juba hangiti varem, siis suvel lahkus ka Guti ja temale otsest back-upi ei soetatud. Muidugi võib nr 6 kohal mängida ka Boscagli ja äärmisel juhul ka Mauri Junior.

                    El Ghaziga lõpetati leping, kuna mõlemal äärel on kaks temast paremat valikut ja klubi juhtkond otsustas tema teenetest loobuda.
                    Wij komen terug met de cup in de hands

                    Kommentaar


                      5 voorus saadi kindel 4:0 võit kodus NEC-i üle. Kui välja arvata päris mängu lõpus VAR-i poolt tühistatud värav NEC-i poolel seoses suluseisuga, siis statistikasse läheb Nijmegenile ainult 1 raamidesse tehtud löök.

                      Avapoolajal oli kodupundil ridamisi suurepäraseid võimalusi. Kuid oma 4 korral tegi Jasper Cillessen supertõrjed. Ramalho, Noa Langi, Saibari ja Bakayoko löögid suutis ta ära võtta ja korra lõi Luuk de Jong veel posti. Ometi see tohutu surve lõppes õiglaselt kodusatsi kahe väravaga poolaja lõpus. Esmalt Luuk avas skoori peaga kui nurgalöögist tulnud palli võrku suunas ja siis Noa Lang spurtis 1-1 le Cillesseniga kui Veermani hea sööt ta vabassse vette lubas spurtida. Seekord Lang ei eksinud ja skoor oli kahekordistunud.

                      Teise poolaja alguses teenis Noa Lang oma terava spurdiga kohe penalti, kui NEC-i kaitsja ei suutnud teda muul moel kui veaga takistada. Luuk realiseeris penalti ja tablool oli 3:0. Kahjuks mõned minutid hiljem pidi Noa Lang väljakult lahkuma kuna reie tagalihas andis tunda ilmselt sellest penalti teenimise episoodist ja tema asmele tuli taas üle 4 väljakule Hirving Lozano, keda Philips Stadioni publik ovatsioonidega tervitas. Oli oma äärel üsna terav ja just tänu tema tsenderdusele teeniti teine penalt,kui NEC-i kaitsja mängis Lozano tsenderusest värava ette lennanud palli lahtise käega.

                      Penalti lööja suhtes tekkis veider vaidlus Lozano ja Pepi vahel, kuid lõpuks sai selle õiguse siiski ameeriklane, kuid mehhiklane oli kuidagi pahane. Veel ühes episoodis oli Hirving jänki suhtes pahane kui ei andnud talle söötu värava ette kui mehhiklane seal vaba oli kuid Pepi läks ise löögile kuid ebaõnnestus.

                      Päris mängu lõpus oli siis see NEC-i väravaga lõppenud episood, mille VAR õiglaselt suluseisu tõttu tühistas. Ehkki enne VAR-i otsust oli Benitez jube pahane, et see pall sisse läks.

                      Nüüd mindi tabelis liidriks ehkki AZ-l ja Twentel on homme võimalus võidu korral samale punktide reale jõuda.

                      Mängu eel andis Philipsi kontserni esindaja Marcel Brandsile üle omapärase auhinna, mis märgib Philipsi 33 aastast perioodi (1983-2016), mil oldi PSV särgisponsor, mis on ajaliselt maailmarekord. Lisaks sai Luuk mängu alguses auhinna, kuna pidas täna oma 250 mängu klubi ridades.

                      image.png
                      Wij komen terug met de cup in de hands

                      Kommentaar


                        Üle 5 a CL grupifaasis ning võõrsil tuli Arsenalilt korralik pakk 0:4. Iseenesest oli enne mängu juba teada, et viik oleks Emirates Stadionilt naastes paras ime, kuid siiski oleks lootnud natuke tasavägisemat mängu arvestades kui kindlalt on klubi hooaja alguses mänginud. Ilmselt lõikas Bosz taas näppu oma naiivse ründava takitkaga, mida talle on juba aastaid ka teisi klubisid tüürides ette heidetud. Kindlasti oleks pidanud lähtuma kaitsvamast formaadist ja üritama kiiretele kontratele panustama, sest kiired mängijad on hetkel selle skeemi jaoks täiesti olemas.

                        Mäng otsustati ära juba avapoolajal, kui võõrustajad kolm vastuseta väravat lõid. Neist esimese puhul ehk oli Benitezi süüd ka natuke, kuid tõrjus algse löögi mõned meetrid endast eemale,kust Sakal oli kerge see võrku lükata. Kuid ülejäänud väravate puhul (ka neljanda kolli puhul) oleks tal keeruline midagi päästa olnud. Kaitseliin mängiti sisuliselt nii ribadeks, et isegi Arsenali vahetusmängijad tulid sealt läbi nagu nuga Gouda juustust.

                        Kui esimesel poolajal üritas eelkõige Noa Lang oma äärel midagi korda saata ja mitmel puhul jõudiski päris heale positsioonile, kuid sealt järgnenud sööt oli tihti ebatäpne või nõrk ja Luuk de Jong ei saanud värava lähedalt ohtlikult löögile. Teisel poolajal oli ka paar lööki Arsenali värava suunas, kuid mingit reaalselt ohtu need ei kujutanud.

                        Arsenal on hetkel ilmselt selline top 5 klubi Euroopas. Klassivahe on meeletu. Hea uudis on see, et teises grupimängus Sevilla ja Lens tegid 1:1 viigi ja seetõttu annab see parema stardipositsiooni järgmiseks grupimänguks kodus Sevillaga, mis võib võidu korral viia PSV grupis teiseks, sest vaevalt Lensil Arsenali vastu erilist śanssi isegi kodus oleks.

                        PS. Muuseas vaatasin statistikat sellel aastal ja see oli 2023 a jooksul esimene ametlikus mängus saadud kaotus peale 16 veebruari, mil Euroopa Liiga play-offis jäädi võõrsil alla just järgmisele CL vastasele Sevillale.
                        Wij komen terug met de cup in de hands

                        Kommentaar


                          6 voorus mängiti võõrsil kõrgliiga uustulnuka Almere City-ga ja juba kolmandat vooru järjest kirjutati tabelisse kindel 4:0 võit. Seekord olid täpsed Til, Lozano, Veerman ja Pepi. Kuna eurosarja mängud lisavad mängukoormust, siis Bosz andis täna võimaluse algkoosseisus alustada Ramalhol ja Til-il, kes muidu ehk istuks pingil. Til igati õigustas seda kui avas skoori. Ramalho ka ehkki päris mängu alguses tegi kaitse paar lohakat viga ja lasti vastastel kergelt 16 kasti lähedal löögile jõuda. Benitez tegi mängu jooksul ehk ühe sellise tõsise tõrje ehkki see pall oleks väravast möödagi läinud, aga kindluse mõttes ta siiski suunas palli postist eemale.

                          Enne avaväravat oli PSV-l oma 4 väga head śanssi skoorimiseks kui Noa Lang omas kahte head varianti, Lozano lõi 5 meetrilt peaga otse vv pihta ja Luuk de Jongil oli ka päris hea võimalus peaga skoorida. Peale Til-i väravat avas Lozano ka oma väravaarve peale Napolist saabumist. Teisel poolajal lisas Veerman ilusa kauglöögiga veel kolmanda palli ja Pepi viimistles lõppseisuks 4:0.

                          Kuna ka järgmised kaks opponenti liigas on kerged, Go Ahead Eagles kolmapäeval kodus ja laupäeval kodus Volendami vastu, siis Bosz saab roteerida erinevaid mängijaid piisavalt enne oktoobri alguse tähtsat CL kodumängu Sevillaga. Tänase võiduga kindlustati tabelis liidripositsiooni ehkki AZ-l ja Twentel on homme võitude korral võimalus samale punktide reale jõuda. Samas Eindhoveni klubi vv 17-1 on siiski niivõrd hea, et Alkmaari ja Enschede satsid peaks homme väga suureskoorilised võidud võtma, et PSV-st mööduda.
                          Wij komen terug met de cup in de hands

                          Kommentaar


                            Edasi lükatud 3 vooru mängus alistati kodus tabeli kuues Go Ahead Eagles 3:0. Skoorisid Luuk de Jong kahel korral ja korra ka Til. Täna ei olnud üldse koosseisus Desti (haige) ja Schouten (polnud mängukõlbulik). Bakayoko alustas pingilt. Üsna mugav roteerumisvõimalus arvestades ka ees ootavaid mänge eelkõige järgmisel nädalal Sevillaga.

                            Avapoolajal oli paar head võimalust kodupundil skoorimiseks, kuid ainsana oli peaga täpne Luuk kui Teze tsenderduse täpselt võrku suunas. Korra oli võimalus ka Noa Langil, kuid vastased suutsid ka ühe päris hea võimaluse tekitada.

                            Teisel poolajal pandi lisakäik sisse ja üsna poolaja alguses duubeldas Til skoori kui realiseeris van Aanholti hea tsenderduse. Mõni minut hiljem lisas Luuk oma teise ja tablool ilutsesid numbrid 3:0 Til-il oli suurepärane võimalus ka oma teine lüüa, aga tabas lähedalt latti. Noa Lang tegi ka ühe hea läbimurde, aga löök läks lähedalt lüües natuke üle.

                            Tervikuna siiski suhteliselt kindel võit mitte just maksimaalse pingutusega ja seda ilma paari põhimeheta. Just sellist kooslust on juba aastaid vaja olnud ja tundub, et sel hooajal on tandem Brands ja Stewart pluss Bosz treenerina teinud head tööd.

                            Tabelis ollakse liidrid täiseduga 18 punktiga sealjuures vv 20-1!!! Ainult AZ-l on homse võidu korral võimalus samale punktide reale jõuda.

                            PS. Luuki kaks väravat tähendasid seda, et 155 löödud väravaga on ta selle sajandi kõige resultatiivsem liigas.

                            image.png
                            Wij komen terug met de cup in de hands

                            Kommentaar


                              7 voorus alistati kodus Volendam 3:1. Mänguline ülekaal oli oluliselt suurem kui skoor näitab. Volendami värav, mis tuli penaltist oli kogu mängu jooksul ainus väravaraamide vahele tehtud löök. Kodupunt tegi raamidesse 16 lööki, 9 lööki läks väravast mööda ja vv tõrjus veel 10 lööki.

                              Avapoolaeg algas ilusti kui Noa Lang avas kena sooritusega skoori 16 kastist. Üks päris hea võimalus oli veel Luuk-il, kuid peaga tehtud löögi vastaste vv Mio Backhaus. Olulisemad sündmused hargnesid teisel poolajal kui esmalt Til lõi üsna poolaja alguses lähedalt teise ning siis oli veel oma kolm päris head śanssi võõrustajatel skoori suurendada. Esmalt Luuk-i teine terav peaga postide vahele suunatud löök, mille taas Backhaus tõrjus. Seejärel oli veel parem võimalus Boscaglil, kui peaga palli latti suunas ja siis Guus Til-il ca 7 meetritl 1-1 olukord, kus paraku lõi otse Backhausi suunas ja seda lööki polnud Volendami kiipril keeruline pareerida.

                              Nagu öeldakse, kui ise ei löö, lüüakse sulle. Ja see igipõline tõde kehtis ka täna. Vastane lasti 16 kastis vabalt söötma ja halvema ärahoidmiseks pidi Boscagli vastast takistama talle viga tehes. Penalt ja see ka realiseeriti kindlalt. Ega külalistel peale seda enam mingit varianti enam ei tekkinud ka ja tuli hoopis üks punane kaart neile ja mäng lõpetati kümnekesi. Lõppskoori vormistas suurepärase lähilöögiga otse lati alla Tillmann ning lisaks ühele assistile tipnes esimene algkoosseisu koht sel hooajal vaata ehk motm tiitliga.

                              Täna jäid mängu lõpuni pingile konutama Dest ja Lozano ning Schouten on veel seni mängukõlbmatu pisivigastusega, kuid lootust on, et teisipäeval Sevilla vastu ehk saab taas platsile.

                              Paari päeva eest jäi meediast silma üks uudis, et top 10 liigades oli seni vaid kaks täiseduga jätkavat klubi-Man City ja PSV. Sinisärgid täna kaotasid ja seetõttu jätkab Eindhoveni sats ainsana puhaste paberitega. 7 mängust 21 silma. Kuna AZ viigistas üleeile varem edasi lükatud mängus Heraclesega, siis kadus nende lootus punkti kaotuseta jätkata.
                              Wij komen terug met de cup in de hands

                              Kommentaar


                                2 vooru mäng CL-s kodus Sevilla vastu lõppes 2:2 viigiga. Võimaluste poolest oli kodupunt loovam, kuid Sevilla oli kliinilisem oma võimaluste realiseerimisel.

                                Avapoolajal löödi üks värav kuid Ramalho oli Veermani tsenderduse hetkel napis sulus ehkki peaga palli võrku suunas. Samas tegi ta hiljem ka ühe rumala sööduvea, kui lasi Lukebakio löögile, kuid belglane oli ebatäpne. Avapoolajal paistis eelkõige terava mänguga silma Noa Lang, kelle üks pealelöök tekitas Sevilla vv-le ka teatud probleeme.

                                Teist poolaega alustas kodusats aktiivselt ja eelkõige Noa Langi kaudu tekitati mitmeid ohtlikke momente, paraku oli tema sihik täna paigast ära ehkki korra lendas pall kaitsja rikośetist ka posti.

                                Sevilla vastas koduklubi survele kiirete kontratega ja ühes neist löödi ka värav,kui Ramalho taas tegi lohaka kaitsetöö tulemusel kingi vastaste mehele, kuid VAR võttis värava hiljem kuna pall käis vastu Sevilla mängija kätt. Peale seda oli periood, kus Boszi hoolealused olid aktiivsed, kuid kaitseliin oli väga haavatav kiirete kontrate vastu ja ühest taolisest episoodist tuli ikkagi määrustepärane värav vastastele. Kuigi Ramalho oli taas seal aktsioonis ja ei suutnud Gudeljit katta, siis algselt oleks pidanud Tillmann serblast paremini katma.

                                Ramalho võeti õigustatult välja ja toodi sisse Bella-Kotchap. Mängu tuli pinge sisse kui Ramos tegi karistusalas vea Tillmanni vastu ja Luuk realiseeris kindlalt penalti. Kuid kohe peale palli lahtimängimist realiseeris Sevilla kiire rünnaku nii efektiivselt, et kaitse ei saanud arugi,kuidas teine värav endale sisse lasti. Just vahetusest tulnud Kotchap oli see, kes ei suutnud En-Nesyrit katta ja lasi lähedalt peaga lööma ning Benitez oli võimetu seda olukorda päästma.

                                Ka 3:1 oli lähedal kui Lukebakio ühel kontral lõi veel posti. Õnneks suudetu siiski mäng päästa ja seda alles 4 lisaminutil kui karistuslöögi lahetimängimisel suunas Luuk peaga palli tagumise posti juurde jooksnud Tezele, kes palli suutis mõnelt meetrilt võrku suunata. Kui kõiki statistilisi näitajaid vaadata, siis oldi kõigis sektorites üle,kuid Sevilla oli oma võimaluste realiseerimisel palju efektiivsem. Isenesest kahju, et mängulise ülekaalu baasilt ei suudetud Hispaania liigas 15 kohal olevat klubi võita. Just praegu oleks selleks olnud ideaalne võimalus. Boszi viljeldava taktika miinus on taaskord lõivu maksnud, sest üliründava mängu tasakaalustamiseks lekib kaitseliin meeletult. Just CLs näeb selle vahe ära erinevalt Eredivisiest,kus enamikest satsidest ollakse mänguliselt nii palju üle, et see tulemuse mõttes probleeme ei tekita.

                                Kuna Lens suutis kodus üllatada Arsenali 2:1 võiduga, siis vahe kõigi nelja satsi vahel on 3 punkti. Lens 4, Arsenal 3, Sevilla 2 ja PSV 1. Nüüd tulevad kaks mängu just Lensi vastu, kust igal juhul tuleb maksimaalselt punkte hankida, et üldse mingeid lootusi edasipääsu suhtes hellitada.

                                Wij komen terug met de cup in de hands

                                Kommentaar

                                Working...
                                X