320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

PSV Eindhoven

Collapse
This topic has been answered.
X
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    8 voorus jätkati täiseduga kui võõrsil alistati Sparta 4:0. Juba avapoolajal võinuks sama skoor tablool seista. Vastaste vv Olij (kes sai äsja kutse ka koondisse) head tõrjed ning Langi ja Boscagli lattilöögid hoidsid skoori nullis. Luuk korra ka skooris kuid enne oli Tillmann teinud vastasele vea ja VAR tühistas värava.

    Teisel poolajal pani külalissats oma selge mängulise paremuse maksma kui esmalt Tillmann realiseeris Lozano ja Luuk-i hea eeltöö väravaks ning siis Bakayoko lõi eht Robbenliku värava vasakuga tagumisse ülemisse nurka ning Olij, kes muidug hoidis Spartal vee peal oli sellise maasika vastu võimetu. Vertessen lõi kolmanda kui Olij tõrjus de Jongi peaga tehtud löögi enda ette ja belglane lükkas selle tema nina alt võrku ja Luuk sai ise ka määrustepärase kirja kui realiseeris Lozano teenitud penalti. Tõsi esmalt tema panelti Olij tõrjus kuid see põrkus oma 3 meetrit vv-st ette ja Luuk suutis selle sealt võrku lõkata ennetades vastaste kaitsjaid.

    Ainus tõrvatilk meepotti oli Noa Langi 34 minutil väljvahetamine kuna hoidis oma vasakust tagareiest kinni ja jättis mängu pooleli. Lozano just tema asemele toodigi. Eks näis kui tõsiseks vigastus kujuneb, sest see pole esmane kord see hooaeg kui ta vigastustega kimpus on. Kuna mees oli arvatud ka koondisse kaheks mänguks, siis võib tema osalemine nendes mängudes ka küsimärgi alla sattuda.
    Wij komen terug met de cup in de hands

    Kommentaar


      9 voorus jätkus täiseduga hooaeg. Seekord alistati kodus Fortuna 3:1. Ainus külaliste raamide vahele sooritatud löök maandus ka väravas, sest tegemist oli penaltiga 90+4 minutil.

      Koosseis oli üldpildis ettearvatav, va Noa Lang, kelle Sparta vastu saadud vigastus pole endiselt paranenud ja esialgse info kohaselt jääb ta eemale ka järgmise nädala kahest olulisest kohtumisest Lensi ja Ajaxi vastu. Tema asendaja on aga üsna kvaliteetne-Lozano.

      Avapoolaeg möödus suures osas kodupundi ülekaalu tähe all ning juba 10 minutil sahises Fortuna väravavõrk, kui Boscagli kauglöögi pareeris Ivor Pandus ja see lendas otse Luuk de Jongi suunas, aga enne kui LDJ suutis palli võrku lükata puudutas see tema kätt ja värav tühistati.

      Mitmel puhul üritasid määrustepäraselt väravat lüüa Lozano ja Til, aga lõpuks jõudis ilusa kombinatsiooni tulemusena sihile just viimane kui Lozano pikk üle välja sööt leidis Bakayoko, kes selle suunas otse väravavahi kasti suunas spurtivale Til-ile,kes selle ühe puutega võrku lõi.

      Märkimisväärseid sündmusi esimesel poolajal ei sündinud ja teise poolaja alguses suutis võõrustaja oma realiseermis kvaliteeti parandada ning Ramalho suunas nurgalöögist tulnud palli peaga Panduse selja taha. Peale seda proovis õnne veel Lozano, Til ja Bakayoko, kuid ebaõnnestunult. Kolmas värav sündis Bakayoko individuaalse soorituse tulemusel, kui mängis kahest Fortuna kaitsjast mööda ja lõi vasakuga värava lähimasse ülemisse nurka. Kergest vastase jala rikośetist muutis pall suunda ja lendas täpselt posti ja lati kõrvale ning Ivor Pandur oli võimetu seda palli tõrjuma.

      Vahetusest sekkunud Vertessen üritas jalga valgeks saada, aga suunas palli oma pool meetrit postist mööda.

      Fortuna ainus löök raami tuli siis alguses mainitud penaltist, mille tekkes oli oma süü Tillmannil, kes tegi tarbetu vea vastasele, kui viimane oli otsajoone juures ja ei kujutanud mingit ohtu värava suunas, kuid mingil põhjusel Malik sõitis butsaga otse vastase jalga. Kindel penalt ja see realiseeriti samuti külmavereliselt.

      Täisedu 27 punkti, vv 30-2 on kahtlemata positiivne ning loodetavasti järgmisel pühapäeval see seeria jätkub. Teisipäeval on samas võõrsil ülioluline mäng CL-s Lensiga, kust oleks väga vaja punkte saada, et minimaalselt 3 koht grupis tagada ja peale talvepausi eurosarjas esitusi jätkata.
      Wij komen terug met de cup in de hands

      Kommentaar


        1:1 võõrsil Lensiga. Mõnes mõttes õiglane tulemus vaadates võimalusi. Esimese poolaja esimene pool domineeris kodusats, aga ei suutnud tõsiselt ohtlikke momente Benitezi värava all tekitada. Kuskil 25 minuti paiku tulid ka külalised rohkem mängu sisse ja poolaja kõige ohtlikuma momendi tekitas Lozano kauglöök, mis tabas posti.

        Teise poolaja alguses olid Boszi hoolealused samuti aktiivsemad ja oma mängulise ülekaalu suutsid 55 minutil ka väravaks reraliseerida, kui Bakayoko kauglöök lendas tagumisse nurka. Väga hea sooritus. Mõnda aeg jätkati survega vastase poolel, kuid mingil hetkel järsku mängu dünaamika muutus ja võõrustajad võtsid initsiatiivi enda kätte. Iga minutiga surve PSV 16 kasti lähedal kasvas ja 65 minutil realiseeriti üks terav tsenderdus väravaks kui Wahi ennetas Ramalhot üsna värava lähedal ja lükkas palli Benitezile püüdmatult võtku. Mingis mõttes võib selle värava ka brasiillase kraesse kanda. Parem positsioneerimine ja aktiivsem vastase katmine olnuks kindlasti ootuspärasem.

        Kuskil kümmekond minutit üritas Lens tõsiselt ka juhtvärava saavutamist, aga siis suutis PSV initsiatiivi enda kätte haarata. Paraku mitmed vahetusest sekkunud mängijad nagu Saibari, Til ja Vertessen ei suutnud ohtlikke momente vastase värava all tekitada ja nii see mäng viigisadamasse ka tüüris. Mänguliselt tundub küll Lens kraadi võrra kehvem olema kui Sevilla ja eriti Arsenal, kuid tugev võitlusvaim ja kodustaadioni fännide tugev toetus annab neile selgelt midagi juurde, mida mänguline kvaliteet ehk üksi välja ei suudaks tuua.

        Kuna Sevilla kaotas Arsenalile, siis on nüüd nendega sama palju punkte, aga kehvem vv jätab PSV viimaseks. Lensil on 3 ja Arsenalil 4 silma vähem. Järgmises voorus tuleb kodus kindlasti prantsuse klubi alistada kui üldse mingeid lootusi tahetakse hellitada 2 parema hulka jõuda või isegi 3 koht saavutada. Kui Arsenal suudaks samas Sevillat kodus ka võita, siis tekiks viimaseks kaheks vooruks teatud lootus edasipääsule (kas 2 või 3 koht). Ehk on kahe nädala pärast mängukõlbulikuks saanud Noa Lang, kellest täna puudus oli. Lozano on küll hea, kuid teatud episoodides aeglane ja ei suuda vastase kaitsjaid 1-1 le üle mängida ja peab tihti tempo maha võtma, et paremat jätkulahendust leida.
        Wij komen terug met de cup in de hands

        Kommentaar


          No nii 10-st 10. Kodus alistati De Topperis Ajax 5:2.

          Kui avapoolaeg oli küll erilist mannetu, siis teisel poolajal Boszi tehtud kaks vahetust tõid mängu selge pöörde, mis ka lõpptulemuse osas otsustavaks sai.

          Mäng algas mõnevõrra üllatavalt vastase survega ja 10 minutil tuli Benitezil juba pall võrgust välja noppida kui van den Boomeni kauglöök maandus postist saadud põrkest otse võrgus.
          Õnneks suudeti kohe vastus anda kui Boscagli hea sööt leidis Lozano, kes mängis oma äärel vastase kaitsjad üle ja lõi terevalt esimese posti äärde ning Ramaj oli võimetu midagi päästma.
          Paraku anti poolaja lõpus taas edu sisse kui Ramalho kaotas õhuvõitluses Brobbeyle ja sealt rullus edasi olukord, mis lõppeski viimase löödud väravaga. Ramalho oli kindlasti avapoolajal väga kehv nagu ka teisipäeval Lensi vastu, kus just tema pealt tuligi see vastaste värav. Mitmelgi puhul päästis Benitez avapoolajal oma hiilgetõrjetega, et skoor veel hullemaks ei paisunud. See oli ilmselt Ajaxi poolelt parim poolaeg neil sel hooajal.

          Teisel poolajal otsustas Bosz välja võtta Tillmanni ja Veermani ning asendada nad Til-i ja Saibariga. Need olid võtme tähtsusega vahetused,mis tõid selgelt mängu käiku pöörde. Kohe teise poolaja alguses realiseeris Luuk väravaks episoodi, kus eelnevalt Lozano lõi palli kaugelt latti, kust see põrkas värava ette just de Jongi ette ja viimane ei eksinud.

          Vaid 3 minutit hiljem oli vahetusest sekkunud Saibari see, kes viis PSV esmakordselt täna juhtima. 8 minutit hiljem lõi Lozano oma teise kui realiseeris Tili eeltöö väravaks. Viies värav oli selline olukord, kus Lozano sai kirja oma hat-tricki, kuid VAR vaagis pikka aega olukorda, sest pall põrkas väravasse kas puusast või puudutas see ka kätte. Keeruline oli seda hinnata, selline 50-50 episood.

          Bosz andis lõpus võimaluse veel Pepile, Vertessenile ja Babadile, kuid ükski neist millegi silmapaistavaga meelde ei jäänud.

          Tabelis on siis 30 punkti ja vv 35-5. Vahe hetkel teisel kohal oleva AZ-ga on viis silma, kuid neil mäng NEC-iga käib. Twente ees on vahe samuti viis punkti ja Feyenoordi ees juba 7 silma,kes täna sai oma esimese kaotuse liigas just Enschede klubilt võõrsil 1:2.
          Wij komen terug met de cup in de hands

          Kommentaar


            11 voorus jätkati täiseduga. Heracles Almelost sõideti ikka totaalselt üle ja seda võõrsil nende alati keerulisel kunstmuruplatsil 6:0. Omajagu põhjust sellise skoori tekkel oli juba 20 minutil saadud punane kaart Heraclese kaitsjale, kuid see oli igati õigustatud kuna karistusalas sõitis korgid ees jõhkralt sisse Til-ile. Luuk realiseeris kindlalt penalti. Kusjuures enne seda oli tal endal mängu esimene tõsine võimalus, aga 1-1 olukorras ei suutnud kiiprit üle mängida. Peale vähemusse jäämist võimendus klassivahe veelgi ja kogu mängu jooksul suutis võõrustaja tekitada vaid ühe enam vähem hea śanssi Benitezi värava all.

            Avapoolajal oli penalti teeninud Til ka ise lähedal värava löömisele kui lõi latti. Vaheajale mindi siiski juba duubeldatud eduga kui Schouten avas oma väravaarve sel hooajal PSV ridades. Kindlalt ja rahulikult lõi palli Heraclese kiiprist Michael Brouwerist mööda.

            Teisel poolajal vahetas Bosz juba Lensi CL mängule ettevaatavalt välja just Schouteni tuues sisse Saibari. Ometi ei suutnudki ta kaua platsil olla kui pidi ise silma ümbrusesse saadud löögi tõttu väljakult lahkuma. Tema asemele toodi Tillmann.Just Malik oligi see, kes sahistas kolmandat korda võrku kui realiseeris Til-i hea eeltöö. Paar minutit hiljem lõi Ramalho 16 kastis vabaks jäetuna kindlalt palli nurka seisuks 4:0. Til üritas ise ka silma pähe saada kuid lõi ühes episoodis posti. Posti lõi veel ka Lozano. Ometi sai igati teenitud hea soorituse eest värava kirja ka Guus Til. Pepi, kes sekkus vahetusest Luuk-i asemel vormistas lõppskooriks 6:0. Lozanol jäi täna skoor avamata ehkki oli hea võimalus 1-1 olukorras ka silm pähe saada, kuid Brouwer päästis kodusatsi halvimast.

            33 punkti, vv 41-5 ja edu hetkel teisel kohal oleva AZ-i ees 7 silma ehkki neil üks mäng vähem peetud. Feyenoordil ka 7 silma vähem, aga mänge samuti 11 peetud. Homse võidu korral võõrsil Utrechti üle on Twentel võimalus tabelis teiseks tõusta.

            Kindlasti andis selline võimas esitus enesekindlust kolmapäevaseks oluliseks CL mänguks kodus Lens-iga, mis tuleb kindlasti võita, et üldse mingeid edasipääsu śansse veel hellitada. Lensil ei lähe just hästi Ligue 1-s, sest täna mängiti väravateta viiki Lorientiga. Tabelis platseerutakse 9 kohal.
            Wij komen terug met de cup in de hands

            Kommentaar


              4 voorus alistati kodus Lens 1:0 Luuk de Jongi väravast. See oli muuseas esimene võit CL grupifaasis Eindhoveni klubi jaoks peale detsembrit 2015 kui viimati sellises faasis võidurõõmu maitsti (CSKA Moskva alistati 1:0).

              Luuk tõusis tänase väravaga (8) samale pulgale Ruud van Niistelrooy-ga, kes samuti puna-valgete särgis Meistrite Liigas sama palju väravaid löönud.

              Mäng algaski kodupundile hästi kui juba 12 minutil de Jong tema firmamärgi ehk pealöögiga kodupundi juhtima viis. Bakayoko hea tsenderdus äärelt ja Luuk-i hästi suunatud löök lati alla, kus vastaste vv sai küll näpud pallile pihta, kuid see ei takistanud palli lendu võrku.

              Mitmel puhul otsiti avapoolajal just de Jongi, kuid päris hea võimaluseni jõudis hoopis Lozano, kuid oli olukorras ebatäpne.

              Teisel poolajal oli kodusats algul domineeriv ja otsiti teist väravat, kuid päris heade võimaluste tekitamisteni ei jõutud. Ajapikku üritas oma viigiväravat vastane ja kohati jõuti surve avaldamisel päris lähedale PSV 16 kastini, aga tõsisem võimalus tekkis neil hoopis ühest karistuslöögist ca 22 meetrilt, kus Benitez võttis löögi lati alt ära.

              Parim võimalus teiseks väravaks oli 85 minuti paiku Lozanol,kui mängis mitu kaitsjat üle, kuid selle asemel, et anda sööt oluliselt paremal positsioonil olnud Bakayoko, läks ta egoistlikult oma väravat otsima ja lõi terava nurga alt,kuid vv tõrjus selle löögi. Kohe minut hiljem tegi Lens ohtliku kontra ja see lõppes postilöögiga. Veel paar minutit hiljem suutis Tillmann lahtise palli ära lüüa ca meeter enne väravajoont, sest Benitez oli sellel hetkel mängust väljas.

              Kokkuvõttes siiski teenitud võit, mis lõpuminutitel tekitas lisapingeid tänu enda halvale realiseerimisele. Lozano eelkõige, aga vähemal määral Bakayoko olid täna liiga egoistlikud (va värava assist), sest võinuks mitmes episoodis leida vabamal positsioonil olevat kaaslast. Bosz andis täna vahetusest mänguaega Vertessenile ja Pepile alles paariks minutiks. Saibari ja Tillmann said poolaja keskel mängu sekkuda. Selgelt on puudust tunda Noa Langist, kes ikka vigastusega audis. Mitte, et tema driblingud ja teravad löögid, vaid ka vajadusel parem mängulugemine teatud olukordades oleks kindlasti lisafaktor, mida Lozano ja Bakayoko puhul paraku vajaka jääb,

              Nüüd tõusti tabelis teiseks tänu edule omavahelistes mängudes Lensiga (mõlemal 5 silma). Kuna Arsenal võitis teist korda Sevillat, siis on neil juba 9 punkti. Sevillal viimasena 2 silma. Järgmise vooru mäng saab olema aga olulise kaaluga, sest just Andaluusiasse tuleb PSV-l sõita, et seal valitseva EL võitjaga kohtuda. Et üldse lootust edasipääsuks viimaseks voorumänguks kodus Arsenaliga heietada, tuleks vähemalt viigipunkt Sevillast kätte saada. Kuna Arsenalil on võimalus järgmises voorus lõplikult edsipääs kodus Lensi vastu kindlustada, siis seda enam on surve Boszi hoolealustel punkte koguda. Loodetavasti on Noa Lang selleks ajaks mängukõlbulikuks saanud.
              Wij komen terug met de cup in de hands

              Kommentaar


                12 voorus jätkati täiseduga. Seekord alistati kodus PEC Zwolle 4:0. Juba viiendal minutil viis Lozano kodupundi juhtima. Eeltöö väravale tegi Til. Veermanil oli viis minutit hiljem võimalus teine lüüa kui 1-1 olukorras vastaste kiipriga ei suutnud ära lüüa. Til sai ise ka värava kirja kui 28 minutil realiseeris Bakayoko hea söödu. Poolaeg sellise skooriga ka lõppes.

                Teisel poolajal oli vaid üks hea võimalus vastastel kui Tete ei mänginud karistusalas kõige kindlamalt ja lasi vastase lähedalt löögile, kuid Benitez tõrjus kindlalt. Luuk lisas peagi kolmanda kui nurgalöögist lõi oma firmamärgiks kujunenud olukorras peaga kindlalt palli võrku. Destil oli võimalus peale seda ka jalg valgeks saada kuid tabas posti. Ometi oli viimase värava eeltöö tegemise juures just tema roll oluline kui efektselt mängis löögile Tillmanni, kes üsna lähedalt lõi palli Jasper Schendelaari selja taha. 4.0

                Tabelis kindel liidrikoht 36 punkt ja vv-ga 45-5. Peale koondiste mängupausi jätkub liiga kahe nädala pärast ja siis on tulemas senise hooaja kõige raskem faas kuni talvepuhkusele minekuni kus järjest tulevad vastu liigas esinelikud satsid (Twente, Feyenoord, AZ) ning CL-s kaks viimast grupimängu Sevillaga võõrsil ja Arsenaliga võõrsil. Loodetavasti on selleks ajaks vigastusest tervenenud Noa Lang, keda nendes mängudes oleks kindlasti vaja.
                Wij komen terug met de cup in de hands

                Kommentaar


                  Peale kahe nädalast pausi jätkus liiga PSV jaoks seni kõrgemal tabelikohal oleva satsi vastu. Selleks tuli külla sõita Grolsch Vestele, et kohtuda 4 tabelireal asetseva Twentega, kes on sel hooajal oma kodumurul alistanud nii Feyenoordi kui Ajaxi.

                  Mängu teatud mõttes saatus võidi otsustada juba 22 munutil kui Twente paremkaitsja Mees Hilgers tegi üsna brutaalse vea, millele algselt reageeris kohtunik Allard Lindhout kollase kaardiga,kuid hiljem tuli ikkagi VAR-i kaudu olukord üle vaadata ja üsna õiglaselt vahetus kaardi värv ja Enschede klubi oli mängu algusfaasis jäänud vähemusse. See andis külalistele muidugi lisaindu oma eesmärkide saavutamiseks. Paaril korral päästis Lars Unnerstall kodupundi halvimast võttes ära de Jongi lähilöögi ja pareerides Lozano terava löögi. Poolaja üleminuteil said täna valgetes särkides pallinud külalised siiski teenitult oma kui Veerman realiseeris kontrarünnaku efektiivselt ning suure eeltöö aitas teha Bakayoko.

                  Teise poolaja alguses suurendas Eindhoveni punt oma edumaad,kui Robin Pröpper edestas peapalli võitluses Luuk de Jongi, kuid ilmselt unustas ära kummale poole pidanuks palli suunama ja lükkas selle Unnerstalli selja taha.

                  75 minutil sai peale 8 oktoobril saadud vigastust taas platsile Noa Lang. Ühe hea pealelöögi koha Pepi talle tekitas,kuid löök läks kõrgelt üle. Kolmas värav tuli hoopis taas ühest kiirrünnakust, kus Bakayoko mängiti löögi positsioonile ning belglane ei eksinud. Päris viimasel minutil oli Tillmannil võimalus lüüa ka neljas vastuseta värav, kuid keegi Twente kaitsjatest pareeris löögi napolt enne väravajoone ületamist.

                  Hetkel on tabelis 13 võitu vv +43. Seni on Eredivisie ajaloos esimesed 13 liigamängu võitnud klubi vaid kolmel korral ja kõikidel kordadel on selleks olnud just PSV. Viimati juhtus see 5 a tagasi, kui 13 vooru järel oli vv +41. Sama vv ehk +43 oli PSV-l 1987-1988 hooajal (mil teatavasti tehti ajalooline treble ja võideti ainus CL karikas).

                  Eks see võit andis hea boosti kolmapäevaks kui tuleb sõita Andaluusiasse, et mängida CL viiendas voorus Sevillaga. Väga oluline matś, kust tuleks kindlasti saada vähemalt punkt, et hellitada viimaseks vooruks 2 hulka pääsemise võimalust.

                  Teams met 13 zeges in de eerste 13 Eredivisie-duels van een seizoen 1987/1988 - PSV (doelsaldo +43) 2023/2024 - @PSV (doelsaldo +43) 2018/2019 - PSV (doelsaldo (+41)​
                  Wij komen terug met de cup in de hands

                  Kommentaar


                    Palju õnne! Sinul kindlasti vägev emotsioon Kena comeback, kuigi peab tõdema, et kui jõud võrdsed olid, siis PSV oli pettumus. Aga õnn soosib tugevaid!

                    Kommentaar


                      Algselt postitas Indrekolen Vaata postitust
                      Palju õnne! Sinul kindlasti vägev emotsioon Kena comeback, kuigi peab tõdema, et kui jõud võrdsed olid, siis PSV oli pettumus. Aga õnn soosib tugevaid!
                      Ei saanud mängu otse näha ja olin sunnitud seisu livescores jälgima. Nüüd koju jõudnuna vaatasin kõigepealt viaplay 5 mindise kokkuvõtte ja teatud episoodid nende järelvaatamise sektsoonist.

                      Ise olnuks enne mängu rahul viigiga, sest Sevilla vaatamata kehvale hooajale koduliigas on ikkagi kodus eurosarjades üliohtlik ja tegemist ju EL valitseva meistriga.

                      Enne mängu tuli juba PSV jaoks üks halb uudis, kui selgus, et Noa Lang pole ikkagi päris terveks saanud sellest pikast vigastuspausist ehkki Twente vastu sai juba esimesi mänguminuteid proovida.

                      Avapoolaeg oli selgelt kodusatsi käes ja Ramos viis igati teenitult nad juhtima ehkki kaitseliin selles olukorras küll väga arukalt ei mänginud, kui lasti vabalt pallile jalga vahele panna. Sevilla lõi peagi ka teise, kuid VAR võttis selle õiglaselt ära, sest varasemas episoodis mängis keegi nende mängijatest käega. Vaid minutid hiljem oli ikkagi teine lähedal kui peaga lasti vastane lähedalt löögile ja see lendas latti. Ainus tõsine śanss külalistel oli poolaja lõpus kui Lozano pääses äärelt teravalt löögile ehkki vv pareeris selle löögi joone kõrvale. Paraku peale seda episoodi pidi mehhiklane platsilt lahkuma, sest oli ilmselt oma reielihast vigastanud ja tema asemele toodi Vertessen, kes teisel poolajal osutus selle mängu jokkeriks.

                      Teise poolaja algul tuli kohe ka ametlikult teine värav kui kaitseliin lihtsalt pika palliga üle mängiti ning Benitezil polnud seal olukorras midagi teha. Mängu pöördehetkeks oli Ocampose teine kollane kui Vertesseni kiiret edasiminekut äärel takistas paraja jõuvõttega. Peale seda võtsid Boszi hoolealused mängu juhtimise enda kätte. Sisse toodi Saibari ja Tillmann. Just esimene oli see, kes Eindhoveni klubi taas mängu tagasi tõi kui väga efektse üle puusa löögiga ülemisse nurka tõi pinge mängu tagasi. Mõni mint hiljem oli tal veel üks päris hea variant, kui lähedalt sai löögile, aga kaitsja blokkis löögi paar meetrit enne joont. VV oli sel hetkel olukorrast väljas. Ja siis tuli viigivärav kus Vertessen oma kiire spurdiga vasakult äärelt oli jõudnud värava lähistele, kus suunas peaga edasi Teze ilusa kaarpalli, mis võttis rikośeti Gudelji jalast ja maandus väravasse. Kolmanda palli võrku lõi vahetusest sekkunud Pepi, kes taas Vertesseni hea eeltöö vasakul äärel realiseeris peaga vv-il püüdmatult ülemisse nurka. Paar minuti hiljem oli Saibari 1-1-ga Dmitroviciga aga ei suutnud seda ära lüüa.

                      3:2 võit ja sisuliselt on edasipääs play-offi kindel, kuna Arsenal on Lensi vastu 5:0 juhtimas, mis tähendab seda, et keegi ei saa enam PSV kohta ohustada. Viimati jõuti euroopa tugevaimas sarjas 16 hulka kaheksa aasta eest. Viimases voorus võõrustatakse Arsenali, kuid sellel mängul pole enam kaalu, sest ka esikoht on Londoni klubile juba kindel.

                      Ehkki kaks sisuliselt parimat äärepoolikut Noa Lang ja Lozano on hetkel vigastustega audis, siis hea on tõdeda, et pingilt on vajadusel võtta kvaliteeti, kes ka eurosarjades suudavad mängu käiku pöörde tuua. Saibari, Vertessen, Pepi olid täna kindlasti võtmetegelased selle võidu sepistamisel. Pühapäeval tuleb koduliigas külla sõita Feyenoordile, kes eile kaotas CL-s Atleticole kodus 1:3 ja minetas kõik edasipääsu śansid. Jäädakse oma grupis kolmandaks ja jätkatakse EL-s.

                      https://twitter.com/i/status/1729993428560158740 PSV suur päev on korda läinud ka LVG-le, kes mängu koha peal vaatas ja oma suure konkurendi fännnidega tantsu vihtus.
                      Wij komen terug met de cup in de hands

                      Kommentaar


                        14 voorus tuli külla sõita De Kuipile kui De Topperi raames kohtuti tabeli teise Feyenoordiga. Kindlasti kõige raskem mäng sel hooajal liigas ja ausalt öeldes on Rotterdami sats ainus reaalne PSV ohustaja tiitliheitluses. Tänase mängu järel võib vist juba öelda, et oli. 2:1 võit.

                        Mängule mindi siis kahe sisuliselt parima mängijata (Lozano ja Noa Lang) on mõlemad vigastatud. Lisaks algas mäng halvasti ka Tezele, kes juba 10 minutil põrkas peadpidi kokku Hartmaniga ja oli sunnitud väljakult lahkuma. Asemele toodi van Aanholt. Esimene poolaeg oli pigem kodusatsi jaoks domineerivam ja kõige ohtlikumad olukorrad tekitati Benitezi värava all. Argentiinlane tegi ka paar head tõrjet (eelkõige Gimenezi ja Geertruida löökide pareerimised). Külaliste poolt ohustasid mingil määral Bijlow väravat Luuk ja Vertessen.

                        Teisel poolaja algus oli üsna sarnane avapoolajale kui kodupunt kergelt domineeris, kuid väga ohtlikke episoode ei suudetud tekitada. Kuskil poolaja keskel suutis Eindhoveni klubi tuua äkki mängu pöörde nagu kolmapäeval Sevilla vastu. Saibari viis 65 minutil Bakayoko heast söödust PSV juhtima ja vaid paar minutit hiljem oli Luuk-il hiilgav võimalus seisu kahekordistada kui käärlöögiga pani proovile Bijlowi oskused, kuid koondise puurilukk päästis seekord halvimast Rotterdami suurklubi. Minut hiljem tuli ometi tal pall oma võrgust teist korda välja noppida kui Boscagli lõi kindlalt peaga palli võrku nurgalöögi järgsest olukorrast.

                        Kolmaski värav polnud tegelikult kaugel kui Saibari ei suutnud 1-1 olukorras Bijlowit üle mängida. Peale seda tuli vigastuse tõttu platsilt lahkuda Veermanil. Iseasi kui tõsine see vigastus oli. Feyenoord suutis mängu tagasi tulla 10 minti enne lõppu kui algselt Hancko lõi peaga palli latti ja ca minut hiljem Gimenez suutis Benitezi väravavõrku sahistada. Tõsi, selles episoodis jäi osa väravast siiski kiipri hingele kui vaid ühe käega üritas kauglööki tõrjuda ja pall lendas läbi käe rikośetist ikkagi võrku. Päris lõpus oli Wiefferil veel üks võimalus viigistamiseks, aga ta lõi 5 meetri pealt mitu meetrit üle.

                        Kuigi palli valdas kodusats rohkem, siis löögid väravaraamidesse olid kindlalt PSV kasuks 7-3. Lisaks suurepärasele seeriale (42 punkti, täisedu vv 50-6) teeb head meelt, et lähim konkurent suudeti alistada võõrsil ja seda ilma kahe parima ääreründajata pluss mängu alguses sai ju vigastada paremkaitse esimene valik.

                        Nüüd tuleb seda hiilgavat seeriat jätkata neljapäeval kodus Heerenveeni vastu. Vahe Feyenoordiga suurenes tänase võiduga juba 10 punktile.
                        Wij komen terug met de cup in de hands

                        Kommentaar


                          15 voorus jätkati täiseduga. Seekord alistati kodus Heerenveen 2:0. Lisaks juba varem vigastusega eemale jäänud Lozanole ja Noa Langile jäid vigastustega eemale Teze ja ka Schouten. Seega 4 tavapärast põhimeest puudu.

                          See aga ei takistanud Friisi klubi vastu oma võimu näitamast ehkki tundus, et ei mängitud maksimaalse pingutusega. Esimese hea momendi tekitas Bakayoko tsenderdusest Tillmann. Peale seda oli aga vastastel kaks päris ohtlikku śanssi. Esmalt pareeris ca viielt meetrilt löögi Dest ja siis sai lähedalt löögile Heerenveeni pallur, kes lõi päris napilt postist mööda.

                          Seejärel aga valitses täielikult mängu PSV. Mitu head välja mängitud momenti tekitasid Tillmann, Saibari ja siis realiseeris Tillmannni söödu väravaks Til. Peale seda oli tal hea võimalus teinegi lüüa kuid Noppert võttis palli enne joont maha.

                          Teine poolaeg algas samast kohast, kus esimene lõppes. Dest mängis individuaalse meisterliku pallikäsitsuse läbi end lähilöögile, kuid lõi napilt mööda. Mõni minut hiljem sahistas Luuk de Jong teist korda võrku,kuid VAR võttis õiglaselt selle ära, sest mängis nurgalöögist tulnud palli napilt käega, enne kui suutis palli võrku suunata. Ometti loetud minutid hiljem oli Luuk-il võimalus ka määrustepärane koll lüüa, aga tabas latti.

                          2:0 tuli vahetusest sekkunud Pepi väraavast, kes realiseeris Veermani hea passi kiire kontrarünnaku lõpetuseks. Heerenveenil oli viimasel minutil ainus raami suunatud löök, kui Moldova koondislane Ion Nicolaescu latti. Viimase reaalse väravavõimaluse tekitas aga ikkagi Eindhvoeni sats, kui Ramalho pealöögi lähedalt peatas Noppert.

                          Vahetult enne mängu algust paigutati PSV Walk of Fame-le Ruud Gulliti jalajälgedega plaat. Muuseas Gullit on läbi ajaloo ainus pallur, samal aastal Philips Stadionil mängides võitnud maailma parima jalgpalluri ehk Ballon`´´d Ori. 1987 just pärjati mustaks tulbiks ristitud Gullit selle autasuga. Aasta esimese poole mängis ta just puna-valgete ridades ja suvel lahkus toona rekordilise 16,5 miljoni euro eest AC Milani.

                          image.png
                          Ruud Gullit vereeuwigd in PSV Walk of Fame - ESPN
                          Wij komen terug met de cup in de hands

                          Kommentaar


                            CL kuuendas voorus viigistati kodus grupi võitja Arsenaliga 1:1. Mõlemad satsid mängisid eksperimentaalkoosseisudes. Arsenalis said teisel poolajal mitmed põhimehed ka peale. PSV seevastu jättis kogu mänguks pingile tavapärased põhimehed Luuk-i ja Boscgali. Dest sai teisel poolajal sisse. Erinevate põhjuste tõttu puudusid aga 4 põhimeest (Schouten, Veerman, Lozano ja Noa Lang).

                            Täna andis Bosz võimaluse alustada sel hooajal sisuliselt mängupraktikata (seoses pika vigastuspausiga) Obispo ja Mauro Junior. Lisaks paigutati van Aanholt omapärasele keskpooliku kohale ning tipuründes alustas Pepi.

                            Kuni Arsenali avaväravani 42 minutil olid kindlasti parimad värava võimalused kodupundil. Juba 5 minutil ei suutnud väga head võimalust kasutada Pepi kui Tillmanni hea söödu kaudu andis Bakayoko omakorda terava passi värava ette jooksnud van Aanholtile, kes aga tabas vastaste kiiprit, aga tagasipõrkunud palli ei suutnud Pepi siis ca 6-7 meetrilt võrku lüüa.

                            Üsna pea sai Bakayoko heast tsenderdusest peaga löögile Vertessen, kes tabas posti. Bakayokol oli endal ka üks võimalus, kuid lõi vasakult äärelt oma meetri jagu ristnurgast mööda.

                            Vastaste värava juures ei mänginud ehk hästi Ramalho, kui lasi üsna vabalt mehe löögile ja see löök löks täpselt posti kõrvalt sisse.

                            Teise poolajal alguses suudeti kohe värav tagasi lüüa kui Tillmanni hea passi lükkas omakorda targalt edasi Pepi leides äärest edasi liikuva Vertesseni, kes suurepäraselt lõi vv-st tagumisse nurka ja pall lendas posti põrkest kenasti võrku.

                            Saibaril oli ülihea võimalus PSV ette viia, aga lõi poolaja keskel ühes episoodid posti. Arsenal skooris ka korra, kuid seal võttis VAR õiglaselt selge suluseisu. Päris lõpus oli Til-il vägagi arvestatatv moment siiski võit koju tuua, aga kuidagi venitas löögiga ja siis kui löögi sooritas oli juba liiga terava nurga all värava suhtes ja löök läks oma pool meetrit postist mööda.

                            Tervikuna siiski hea esitus arvestades pooleldi B koosseisu, kes platsil käis. See pigem ikkagi näitab klubi tugevust kui isegi kuue algkoosseisu puudumisel suudeti sellise tippklubiga võrdselt mängida. Kuigi ise annaks motm tiitli Vertessenile, siis nt. voetbalprimeur andis kõrgeima hinde hoopis Tillmannile.

                            Esmaspäeval loositakse vastane 1/8 finaaliks. Ise eelistaks võimalusel nt. Dortmundi või Laziot/ Real Sociedadi kui nad mingil põhjusel peaks oma grupi võitma. Real, Bayern, City, Barcelona on selgelt ülikeerulised opponendid, et sealt mingit edasipääsu loota ehkki Barca kaotas viimati koduliigas Gironale.

                            Seni on CL-s sel hooajal teenitud oma esitustega klubi läbi aegade suurim summa (56 miljonit eurot) ehk rohkem kui pool hooaja eelarvest on juba tagasi teenitud.
                            Wij komen terug met de cup in de hands

                            Kommentaar


                              16 voorus jätkati täiseduga. Võõrsil põrmustati AZ 4:0, kusjuures löögid (nii raami kui värava suunas) olid 22-1!

                              Juba 16 minutiks oli mäng sisuliselt tehtud, kui külalised olid kolm vastuseta väravat löönud.

                              Esimene värav sündis penaltist, kui AZ kaitsja halva tagasisöödu vv-le lõikas vahelt Tillmann ning Matthew Ryan võttis ta vea vääriliselt kastis maha. Luuk realiseeris penalti kindlalt.

                              Teine värav sündis Saibari meisterlikust sooritusest, kui realiseeris Luuk-i söödu. Kolmas tuli paar minutit hiljem kui Tillmanni hea pikk sööt leidis Desti, kes vasakul äärel purjetades liikus vastaste kasti ja lõi teravalt vasaku jalaga tagumisse nurka. Saibaril ja Luuk de Jongil oli avapoolajal veel kaks väga head võimalust,kuid esimesel juhul oli realiseerimine kehv ja teisel puhul Ryan võttis Luuki peapalli joonelt ära.

                              Teine poolaeg algas üsna sarnases taktis kui esimene lõppes. Üsna poolaja alguses suutis Luuk oma teise ja PSV särgis läbi ajaloo 120 värava lüüa. Millega tõusis klubi läbi aegade resultatiivsemate mängijate seas teisele kohal. Värav sündis Saibari vasakult äärest tehtud tsenderduse läbi, mille Luuk, temale omasel moel peaga võrku suunas.

                              Peale seda oli ehk oma kaks-kolm teravat momenti, millest ohtlikuim oli Pepi löök viimasel minutil. Hooaja esimene pool on sellega lõppenud ja sügismeister selgunud. 17 voor peetakse jaanuari teisel nv-sel. Kui siis võidetakse Excelsiori, siis korratakse 1987-1988 hooaja tulemust kui samuti 17 esimest liigamängu võideti.

                              Neljapäeval toimub kodumurul viimane aasta mäng, kui KNVB Bekeri 1/16 finaalis võõrustatakse Twentet. Homme toimub CL 1/8 finaalide loosimine ja eks siis näha ole, kes vastu tuleb. Praegu tundub küll just Meistrite Liiga see sari, kus head tulemust võiks soovida, sest koduliigas sõidetakse üsnagi kindlalt 25 meistritiitli suunas ehkki pool hooaeg veel mängimata. Ilmselt jaanuari üleminekuaknas hangitakse juurde üks keskkaitsja ja kaitsev keskpoolik.
                              Wij komen terug met de cup in de hands

                              Kommentaar


                                Ja CL-s tuleb kaheksandikfinaalis vastu Dortmund. Sisuliselt parim võimalik valik Real Sociedadi kõrval. Esimene mäng kodus veebruaris ja kordusmäng märtsis Saksamaal.
                                Wij komen terug met de cup in de hands

                                Kommentaar

                                Working...
                                X