320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Prantsusmaa koondis

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Touloni turniiri koondislastest pääsesid Kolumbia U-20 MM-koondisesse vaid Loïc Nego Nego ja Yanis Tafer:

    Väravavahid: Pierrick Cros (Sochaux), Benjamin Lecomte (Lorient), Jonathan Ligali (Montpellier)
    Kaitsjad: Lionel Carole (Benfica, POR), Maxime Colin (Boulogne), Sébastien Faure (Lyon), Timothée Kolodziejczak (Lyon), Florian Lejeune (Istres), Johan Martial (Brest), Chris Mavinga (Liverpool, ENG), Loïc Nego (Nantes)
    Poolkaitsjad: Francis Coquelin (Arsenal, ENG), Gueïda Fofana (Le Havre), Clément Grenier (Lyon), Antoine Griezmann (Real Sociedad, ESP), Gaël Kakuta (Chelsea, ENG), Enzo Reale (Lyon)
    Ründajad: Cédric Bakambu (Sochaux), Alexandre Lacazette (Lyon), Gilles Sunu (Arsenal, ENG), Yannis Tafer (Lyon)
    Peatreener: Francis Smerecki

    U-20 MM-koondisesse kuulub tervelt 14 noormest, kes eelmine suvi U-19 EM-i meistriteks krooniti. U-20 MM algab Kolumbias 30. juulil. Prantsusmaa kuulub A-alagruppi koos korraldajamaa Kolumbia, Mali ja Lõuna-Koreaga.


    Eile aga algas U-17 MM Mehhikos, ning avamängus õpetas Prantsusmaa U-17 koondis Argentina eakaaslasi jalgpalli mängima võites selle mängu veenvalt 3:0. Võit oleks võinud skoori poolest veelgi suurem olla, kuid väga palju võimalusi jäeti kasutamata. Tegelikult oli selline üleolek paras üllatus, sest mai kuus toimunud EM-il ei suutnud U-17 koondis ühtegi mängu omas alagrupis võita viigistades Inglismaa ja Serbia eakaaslastega ja kaotades Taanile. MM-ile pääseti vaid tänu sellele, et omas alagrupis ei jäädud viimaseks (Serbia kogus viimasena punkti vähem). Samasse MM-alagruppi koos Prantsusmaaga kuuluvad peale Mehhiko veel ka Jaapan ja Jamaica.

    Kommentaar


      Algselt postitas Mask Vaata postitust


      Eile aga algas U-17 MM Mehhikos, ning avamängus õpetas Prantsusmaa U-17 koondis Argentina eakaaslasi jalgpalli mängima võites selle mängu veenvalt 3:0. Võit oleks võinud skoori poolest veelgi suurem olla, kuid väga palju võimalusi jäeti kasutamata. Tegelikult oli selline üleolek paras üllatus, sest mai kuus toimunud EM-il ei suutnud U-17 koondis ühtegi mängu omas alagrupis võita viigistades Inglismaa ja Serbia eakaaslastega ja kaotades Taanile. MM-ile pääseti vaid tänu sellele, et omas alagrupis ei jäädud viimaseks (Serbia kogus viimasena punkti vähem). Samasse MM-alagruppi koos Prantsusmaaga kuuluvad peale Mehhiko veel ka Jaapan ja Jamaica.
      Noored prantslased pääsesid omast alagrupist teisena edasi ja ootavad kaheksandikfinaali vastast F alagrupist, kus hetke seisuga on vastaseks tulemas Elevandiluurannik. Samas on seal veel üks voor ees ja teisena loodavad edasi pääseda veel ka Austraalia ja Taani. Brasiilia paistab sellest alagrupis kindlalt edasi minevat ja nendega suure tõenäosusega kaheksandikfinaalis kokku ei minda.

      Alagrupis saadi aga pärast suurt võitu Argentina vastu kaks viiki. Teises mängus tehti 1-1 viik alagrupi võitja Jaapaniga, kes on sellel turniiril seni tõesti väga head mängu näidanud. Alagrupi viimases mängus kasutati poolenisti pingipoisse ja tehti samuti 1-1 viik Jamaica eakaaslaste vastu. Teisel poolajal oleks võinud ka võit tulla, kuid 70. minutil ei suutnud Jordan Ikoko penaltit realiseerida.

      Seni on prantslastest vast enim silma paistnud Yassine Benzia, kes on kolme mängu peale kolm korda väravavõrku sahistanud.

      Kommentaar


        U-17 MM-il suudeti siis kaheksandikfinaalis võita Elevandiluuranniku eakaaslasi tulemusega 3-2, kuigi avapoolajal jäädi 0-2 kaotusseisu. Kahe väravaga sai selles mängus hakkama prantslaste seni suurim väravakütt turniiril Yassine Benzia, kel on nüüd siis koos 5 väravat. Ühe värava sai kirja Lenny Nangis, kes sai aga lõpus tobeda punase kaardi simulaarimise eest. Päris valus kaotus koondisele silmas pidades edasist turniiri, kuna Nangis on olnud seni üks parimaid ja aktiivsemaid mängijaid.

        Veerandfinaalis (4. juuli) minnakse kokku juba peoperemeeste Mehhikoga, kes seni on võitnud kõik oma mängu.

        Naistest ka vahelduseks juttu, sest hetkel on käimas Saksamaal naiste MM, kus prantslannad on juba A alagrupis edasipääsu kindlustanud pärast võite Nigeeria (1-0) ja Kanada (4-0) vastu. Eriti muljetavaldav oli võit Kanada üle, kus löödi vastastele neli vastuseta väravat ja oldi mänguliselt ka üle. Tõestusena ,et Kanada naiskond kehva pole, võib tuua nende 1-2 kaotuse Saksamaa vastu, kes ju on teatavasti tiitlikaitsja. Alagrupi viimases mängus minnakse siis ise vastamisi Saksamaaga ja see mäng otsustab kumb esimese koha alagrupis saab, sest seni on mõlemal koos kuus punkti.

        Muide kui prantslannade hoog tuleb kellegile üllatusena, siis tasub meenutada, et Lyoni naiskond ,kelle mängijatest suuresti koondis koosnebki, tuli ju möödunud hooajal naiste Meistrite Liiga võitjaks.

        Kommentaar


          Naised jätkavad ajaloo tegemist Saksamaal toimuval MM-il, kuna nüüd on juba otsapidi jõutud poolfinaali. Veerandfinaalis saadi pärast 1-1 viigiga lõppenud normaalaega ja lisaaega penaltiseerias jagu inglannadest skooriga 4-3.

          Mängiliselt oldi küll inglannadest üle, kuid vastased olid kaitses väga distsiplineeritud ja ründasid neile omaselt pikka pall pikale ründajale ette, kes seda ka tihtipeale edukalt suutis ees hoida. Üks sellistest rünnakutest tõi ka inglannadele edu, kui nad 59. minutil Jill Scotti väravast juhtima asusid. Scott kasutas küll palli töötlemisel käe abi, kuid kohtunikule jäi see märgamata ja tema kena löök maandus ka Prantslannade väravas. Prantslannad siiski suutsid mängu lisaajale viia 88. minutil, kui karistusalla söödetud palli kasti joone lähistele suudeti toimetada, kust sai löögile Emilie Busagglio, kes palli külmavereliselt posti põrkega vasakusse nurka tulistas. Lisaajal siis väravaid ei löödud ja penaltiseeria suudeti enda kasuks pöörata, kuigi kohe esimese penalti suutis Abily mööda lüüa.

          Poolfinaalis minnakse vastamisi paari Brasiilia-USA võitjaga. Pärast Saksamaa väljakukkumist on vast Brasiilia ka turniiri favoriidiks tõusnud.

          Üldiselt on naiste tase juba vägagi ühtlaseks ja huvitavaks muutunud. Ajab hetkel asja ära küll, kui meeste klubi ja koondiste jalgpall puhkust peavad.

          U-17 poiste teekond MM-il sai otsa veerandfinaalis, kus kaotati vägagi võitluslikus mängus kodus mängivale Mehhiko eakaaslastele tulemusega 1-2. Mehhiko oli küll mänguliselt parem pool, kuid prantslastel oli ka täitsa omad võimalused edasi pääsemaks, kuid sel korral jäi veidi puudu. Mehhiko on aga juba ka otsapidi finaali jõudnud, kus nad kohtuvad Uruguay poistega.

          Kommentaar


            Prantslannad said siis MM-ilt selle kõige mõrudama - neljanda koha. Poolfinaalis kaotati USA-le tulemusega 1-3. Kuni 1-1 viigini, mis saavutati 56. minutil (Bompastor) , oldi selgelt domineerivam pool, kuid peale seda tegi ameeriklannade peatreener paar õnnestunud taktikalist lüket (vahetused ja formatsiooni muutus), peale mida lõid nad ka kiiresti kaks vastuseta väravat ja mäng oligi tehtud. 1-1 seisult jäeti veel ka prantlannadele penalti andmata, kui ameeriklannade mängija karistusalas läega mängis. Kes teab, kuidas mäng siis oleks lõppenud.

            Kolmanda koha mängus aga kaotati Rootsile skooriga 1-2 suht sarnasel moel. Ehk siis rootslannad said esimesel poolajal juhtima edukast kontrarünnakust, kuigi prantslannad olid kõvasti domineerivam pool. Teisel poolajal 55. minutil (Thomis) aga prantslannad viigistasid peale mida anti taas veidi järgi ja lasti rootslannad uuesti mängu. Teise poolaja keskel jäid küll rootslannad vähemusse, kuid vaatamata sellele suutsid nad ikka mängu 82. minutil enda kasuks pöörata ja värava lüüa. Taaskord jäeti prantslannadele penalti päris lõpus andmata, kui rootslannade kapten karistusalas selgelt palli käega mängis. Tasuks siis neljas koht MM-ilt.

            Kokkuvõttes sai prantslannade takistuseks vägagi ebakindel kaitse (eriti väravavaht ja keskkaitse olid ikka ülimalt ebakindlad) ja oskamatus pall viimasel kolmandikul edukalt ründajateni toimetada. Muidu kõigutati seda kenasti kasti ümber, kuid i-le ei suudetud täppi peale panna. Veidi võiks ka kivi peatreeneri kapsaaeda loopida, kes taktikaliselt veidi imelikke käike otsustavatel hetkedel tegi (USA vastu all or nothing, kõik ründajad platsile).

            Üldiselt siiski teise MM-i kohta täitsa korralik tulemus ja paistab, et Prantsusmaa naiste jalgpall on jõudsalt kasvamas ja arenemas, sest päris mitmed klubid on meeskonna kõrvale ka naiskonna loonud. Värskemalt minu enda pooldatav klubi.

            Kommentaar


              Meestekoondis loositi siis eile päris raskesse (2014) MM-i valikgruppi, mis sisaldab Maailmameistrit Hispaaniat, Valgevenet, Gruusiat ja Soomet. Eks siin teise koha peale minnakse, kuigi Hispaania löömine ka nii võimatu ei ole.

              U-20 poisid aga alustasid Kolumbias toimuvat MM-i kohutavalt, kui alagrupi esimeses mängus häviti võõrustajatele lausa 1-4 skooriga. Tulemus ja eriti mängupilt oli üllatav, kuna Prantsusmaa U-20 koondis koosneb enamuses eelmine hooaeg U-19 Euroopa meistritiitli võitnud poistest. Prantslaste ainukese värava löönud Gilles Sunu ütles pärast mängu, et meeskond ei mänginud meeskonnana ja füüsiliselt oli mäng väga raske. Pikalt põdeda pole aga mõtet, sest kui tahetakse veel alagrupist edasi pääseda tuleb Mali (2 august) ja Lõuna-Korea (5 august) vastu korralikult mängida ja vähemalt viik ja võit võtta. Loodetavasti võetakse Kolumbiaga mängust õppust ja suudetakse end järgmisteks mängudeks häälestada.

              Kommentaar


                Koondis, mis Tšiili vastu nädala pärast Montpellier`s müttab:

                Väravahid: Hugo Lloris (Lyon), Steve Mandanda (Marseille), Cédric Carrasso (Bordeaux).

                Kaitsjad: Eric Abidal (Barcelona), Patrice Evra (Manchester United), Younès Kaboul (Tottenham), Adil Rami (Valencia), Mamadou Sakho (Paris-SG), Anthony Réveillère (Lyon), Bacary Sagna (Arsenal).

                Poolkaitsjad: Yohan Cabaye (Newcastle), Alou Diarra (Marseille), Yann M'Vila (Rennes), Florent Malouda (Chelsea), Marvin Martin (Sochaux), Blaise Matuidi (Paris-SG), Samir Nasri (Arsenal).

                Ründajad: Karim Benzema (Real Madrid), Kevin Gameiro (Paris-SG), Guillaume Hoarau (Paris-SG), Jérémy Ménez (Paris-SG), Loïc Rémy (Marseille), Dimitri Payet (Lille).

                Tihadamini koondist külastavatest meestest on puudu Ribery, Valbuena, Gourcuff, Diaby ja Mexes. Kõik vigastatud või äsja vigastusest paranenud.

                Edit: Evra ja Payet katki. Gael Clichy kutsuti Evra asemele.

                Lisaks on mainimata jäänud, et U20 poisid said MM-il pärast kaotust Kolumbiale kaks võitu (3-1 Lõuna Korea, 2-0 Mali) ja pääsesid 16-parema sekka, kus kohtutakse Ecuadoriga.

                Kommentaar


                  Tšiili vastu tuli siis Montpellier`s 1-1 viik, kuigi mäng oleks vabalt võinud lõppeda prantslaste võiduga, kuid küll jäi latt Remy kenale kannalöögile ette ja korra võttis kohtunik ka täiesti reeglitepäraselt löödud Kevin Gameiro värava, mille puhul nähti suluseisu, kuigi üks Tšiili kaitsjatest ise lükkas palli Gameirole. Ainukene prantslaste värav kanti Loic Remy nimele (20. minutil), kes koksas Karim Benzema tsenderduse peaga väravasse. Tšiilil peale nende värava eriti häid väravavõimalusi ei olnud



                  Koosseis: Lloris - Sagna (81' Reveillere), Kaboul, Abidal, Clichy - M'Vila, Martin (77' Matuidi) - Malouda (66' Cabaye), Nasri (66' Menez), Remy - Benzema (65' Gameiro)


                  U20 MM-il olevad Prantsusmaa noored pääsesid veerandfinaali pärast hädist 1-0 võidu Ecuadori üle kaheksandikfinaalis. Võiduvärava lõi Antoine Griezmann 78. minutil. Veerandfinaalis kohtutakse väga head minekut näitavate Nigeeria eakaaslastega. Kui jätkatakse samasugust ümmargust mängu, siis karta on, et veerandfinaal jääbki laeks sel korral.

                  Kommentaar


                    U20 koondis jätkas üle ootuste hästi Nigeeria vastu ja lunastas pääsme poolfinaali lisaajal.

                    Nigeerlased olid mängust 80 minutit ründavam poolt, kuid kaitse logises neil ikka korralikult kõrge kaitseliini tõttu, tänu millele suutsid noored prantslased pidevalt palle edukalt kaitseliini taha mängida. Üks sellisest võimalusest kasutati ka ära, kui Grenieri kena söödu realiseeris Lacazette 50. minutil. Päris mitu olematut suluseisu, kus ründaja oleks nigeerlaste väravavahiga üks-üks olukorda saanud, vilistas kohtunik aga suluseisuks. Nigeerlastel olid endalgi kuhjaga võimalusi, kuid õnneks kaitse ja väravavaht Ligali suutsid läbi väikse õnne 90. minutit seljataguse puhtana hoida. Normaalaja viimastel sekunditel sai aga õnn läbi, kui nigeerlaste pika väljalöögi suutsid ründajad edasi kasti toimetada, kus alles mängu sekkunud Ejike selle omakord peaga üle vastu jooksnud Ligali tõstis.

                    Lisaajal tundus, et nigeerlastel on jõud otsas ja 102. minutil viis Fofana uuesti noored kuked juhtima tõstes palli kenasti üle pisikest kasvu olevast Nigeeria väravavahist (168 cm pikk vaid), kes oli veidi väravast välja tulnud. Kaks minutit hiljem sai Lacazette kirja oma mängu teise ja turniiri neljanda värava (pole paha mehe kohta, kes on kõik mängud vahetusest sekkunud) realiseerides Kakuta kena eeltöö. Nigeerlased lõid 10. minutit ennem lisaaja lõppu veel ühe värava tagasi (mis muide oli suluseisust), kuid kolmandaks neil enam jõudu ei olnud. 3-2 võit prantslastele.

                    Poolfinaalis ootab ees Portugal. Teises poolfinaalis kohtuvad Brasiilia ja Mehhiko.

                    Kommentaar


                      U20 koondis lõpetas siis MM-i kibeda neljanda kohaga.

                      Poolfinaalis jäädi kuivalt 0:2 alla Portugalile. Mõlemad väravad võib ajada patuka pooleks keskkaitsja Kalidou Koulibaly süüks. Esimese puhul ei saanud ta koos Fofanaga Danilo katmisega nurgalöögi ajal hakkama ja teise puhul tegi ta karistusalas vea Danilole, kuigi jah, Koulibaly kaitseks selles olukorras võib öelda, et portugallane kukkus ikka häbiväärselt kergelt. (MM-il vilistanud kohtunike teemal ei tahaks üldse eriti peatuda, sest nende tegutsemine oli alla igasuguse arvestuse). Seejärel realiseeris Nelson Olivera penalti tehes 40. minutil seisuks 2:0 Portugalile. Sarnaselt esimesele poolajale ei suutnud prantslased ka teisel millegagi hakkama saada mängides jätkuvalt väga loiult nagu seis oleks nende jaoks rahuldav. Lisaks viskaks ühe suure ja raske kivi ka peatreeneri Smerecki kapsaaeda, kes nii poolfinaalis kui ka kolmanda koha mängus vahetustega lubamatult hiljaks jäi.

                      Kolmanda koha mängus Mehhiko vastu mindi küll 8. minutil Lacazette`i väravast juhtima, kuid seejärel tegi väravavaht Ligali kopardliku vea puterdades Dàvila kauglöögi jalge vahelt oma väravasse. Teisel poolajal pidi Ligali veel kaks palli võrgust välja kookima. Esimene neist sündis karistuslöögist, kui mehhiklased kenasti kahel korral peaga suunasid palli väravasuule, kus selle omakorda väravasse lükkas Enríquez. Teise puhul ei saadud taaskord nurgalöögi kaitsmisega hakkama ja Rivera põrutas peaga seisuks 3:1. Ka selles mängus võib kohtuniku teemal sõna võtta, sest esimese poolaja lõpus võttis vastaste väravavaht 1v1 olukorras selgelt karistusalas Lacazette`i reeglite vastaselt maha, kuid kohtunik suutis sellest olukorrast hoopis prantslase sukeldumist näha. Väravavaht Rodriguez oleks pidanud varakult pesema minema ja prantslased penalti saama.

                      Turniiri kokkuvõtteks võib öelda, et poisid ei saanudki end korralikult käima ja sellist mängu nagu möödunud suvel U19 EM-il mängiti, mil meistriks tuldi, ei suudetudki näidata. Samas mõned poisid mängisid siiski päris positiivselt ja võivad üsna pea ka meeste koondise uksele koputada. Eelkõige mainiks ära äärepooliku Antoine Griezmanni, kes minu arvates oli ka prantslaste poolt turniiri parim, ja tipuründaja Alexandre Lacazette, keda peatreener kasutas ikka ropult vähe (enamus mängudest vahetusest teise poolaja keskel). Sellegi poolest suutis Lacazette turniiril viis väravat lüüa, millega ta jagas parima väravaküti edetabelis ka esimest kohta. See aga mis on juhtunud U19 EM-i ühe parima Gael Kakutaga Inglismaal on ikka päris kurb. Väga enesekindlast kutist on saanud iseenda hale vari.

                      Kommentaar


                        Prantusmaa koondis Euroopa valikmängudeks Albaania ja Rumeenia (2. ja 6. sept) vastu:

                        Väravavahid: Cédric Carrasso (Bordeaux), Hugo Lloris (Lyon), Steve Mandanda (Marseille)

                        Kaitsjad: Eric Abidal (Barcelona), Patrice Evra (Manchester United), Younes Kaboul (Tottenham), Laurent Koscielny (Arsenal), Adil Rami (Valencia), Anthony Réveillère (Lyon), Bacary Sagna (Arsenal)

                        Poolkaitsjad: Yohan Cabaye (Newcastle), Alou Diarra (Marseille), Yann M'Vila (Rennes), Florent Malouda (Chelsea), Marvin Martin (Sochaux), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Samir Nasri (Manchester City), Mathieu Valbuena (Marseille)

                        Ründajad: Karim Benzema (Real Madrid), Kévin Gameiro (Paris Saint-Germain), Guillaume Hoarau (Paris Saint-Germain), Jérémy Ménez (Paris Saint-Germain), Loïc Rémy (Marseille), Franck Ribéry (Bayern Munich)

                        Payet ja Sakho (vigastatud) out, Valbuena ja Koscielny in. PSG pingipoissi Hoarau`d on eelistatud vinges hoos olevale Bafe Gomisile.

                        Kommentaar


                          Horau on jah nagu kuidagi veider mees selles nimekirjas, ülejäänud täiesti loogeline.

                          Kommentaar


                            Olgu siis ka ära mainitud, et EM-i valiksarjas saadi Karim Benzema (värav ja M'Vila väravale eeltöö) vedamisel jagu Albaaniast skooriga 2:1. Seda siis võõrsil. Alagrupis hoitakse jätkuvalt liidripositsiooni kolme punktilise eduga Bosnia ja Hertsegoviina ees, kellega kohtutakse veel 11. oktoobril. Ennem veel mängitakse Rumeeniaga tuleval teisipäeval ja siis veel 7. oktoobril uuesti Albaaniaga.



                            Koosseis: Lloris - Réveillère, Kaboul, Abidal, Evra - M'Vila, A. Diarra - Ribéry, Nasri, Malouda (82' Martin) - Benzema

                            Kommentaar


                              Abidalist juba ka koondise keskkaitsja saanud???
                              "Ajakirjaniku eelis on see, et tema saab oma arvamuse avaldamise eest raha, tavainimene aga peksa."

                              Kommentaar


                                Barcas ta mängib ju ka tihtipeale keskkaitses? Hetkel on koondises lihtsalt kekskkaitsjatega probleeme. Sakho ja Mexes on vigased. Adil Rami kohta ma midagi kindlalt väita ei julge aga tudub, et temagi polnud mängukõlblik, kuna teda polnud isegi pingil.

                                Edit: Rami oli hoopiski kaartide tõttu väljas.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X