Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Riigikogu valimised 2011

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas Darren Vaata postitust
    See Keskerakona vastane hüsteeria, olgu ta siis õigustatud või mitte, on enivei astmelise tulumaksu, kui kontseptsiooni, paljude valijate jaoks vastuvõetamatuks muutnud. Isegi kui selle maksu rakendamine nende valijate heaolu tegelikkuses tõstaks.
    Ma imestasin ka ühte viimast uuringut vaadates, et madalama haridusega inimeste hulgas oli Refom ülivõimsalt populaarseim. Mitte, et ma tahaks väita madalam haridus = madalam sissetulek = loogika põhjal vasakerakondade toetamine, aga äärmiselt kummaline küll.

Kommentaar

Algselt postitas SleepWalking Vaata postitust
      Nii. Kui te kunagi lähete oma esimessse majandusteooria loengusse (või meenutate tagantjärele seda esimest korda heldimusega), siis räägitakse teile seal, et majandusagent on eelduslikult ratsionaalselt käituv, üritades oma heaolu piiratud ressursside tingimustes maksimeerida. Loogiline ka, eksole.

Miks me aga automaatselt eeldame, et ühiskond kokkuvõttes peaks teistest põhimõtetest lähtuma? Ehk küsigem, kas 1 lisaeuro toob suhteliselt rohkem heaolu väiksema või hoopis suurema sissetulekuga inimesele? Ehk kui ühe (näiteks maksueuro) ühiku ümberjagamine enam teenivalt vähem teenivale suurendab vähem teeniva heaolu rohkem kui ta rohkem teeniva puhul vähendab, on ühiskonna heaolu selle tulemusena paranenud. Peaks seda sel juhul tegema või mitte?

Ja kui me nüüd paneksime tulumaksu ühe fragmendina kogu riigi kokkukorjatavate tulude ja tehtavate kulude (millest suur osa jagatakse erinevate ülekannete ja teenustena ju otse inimesele kätte) pilti, siis näeme, et paratamatult maksabki keegi rohkem kui saab ja keegi teine saab rohkem kui maksab. Riik jagabki ümber. Oma parima äranägemise järgi. Tulumaksuastmed toovad osa sellest protsessist lihtsalt inimesele arusaadavamasse paradigmasse.

Jutuna võib see ju ilus olla, aga tegelikuses see ei toimi. Ma ei ole sugugi kindel kas see üks lisamaksu euro läheb just inimestele kellel seda rohkem vaja on. Umbes nagu bensiiniaktsiisiga, see on nii kõrge sest teid on vaja remontida. Millised on meie teed ja tänavad tead isegi väga hästi.
      See, mis juhtub kui keegi saab rohkem kui maksab võid näha Rootsi, Inglismaal, Austraalias jne riikidest. Loe: igasugu murjamid Indiast, Pakistanist, Türgist, Aasiast jne riikidest voorivad nendesse riikidesse nagu kirjusid koeri. Nende jaoks on loomulik, et riik maksab neile abiraha ja nad ise ei pea midagi tegema.
      Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Algselt postitas Rein Vaata postitust
        Jutuna võib see ju ilus olla, aga tegelikuses see ei toimi. Ma ei ole sugugi kindel kas see üks lisamaksu euro läheb just inimestele kellel seda rohkem vaja on. Umbes nagu bensiiniaktsiisiga, see on nii kõrge sest teid on vaja remontida. Millised on meie teed ja tänavad tead isegi väga hästi.
        See, mis juhtub kui keegi saab rohkem kui maksab võid näha Rootsi, Inglismaal, Austraalias jne riikidest. Loe: igasugu murjamid Indiast, Pakistanist, Türgist, Aasiast jne riikidest voorivad nendesse riikidesse nagu kirjusid koeri. Nende jaoks on loomulik, et riik maksab neile abiraha ja nad ise ei pea midagi tegema.
        Sellist jama on ikka raske kommenteerida. Nagu see sudaanlane või bengal vaataks enne, kui ta paati astub ja comorrale pappi viskab, et kas paat või merekonteiner maabub ikka Rootsis (astmeline tulumaks) või mõnes proportsionaalse maksusüsteemiga riigis. Miks need miljonid murjanid ja mehhiklased sealt USAsse üle kõrbe voorivad? USA sotsiaalsüsteem vist nagu ei kulda neid väga üle?
        "An errand boy, sent by grocery clerks, to collect a bill"

Kommentaar

Algselt postitas Rein Vaata postitust
          See, mis juhtub kui keegi saab rohkem kui maksab võid näha Rootsi, Inglismaal, Austraalias jne riikidest.
          Austraaliasse on küll viimastel aastatel igasuguseid värdjaid kokku sõitnud.

Aga see selleks. Mõistan su frustratsiooni - pens on kallis aga teed on ikka auklikud. Lahenduski välja pakutud: kaotame pensuaktsiisi ja parandame teid veel vähem, kuna need on niikuinii juba katki. Säästetud raha eest vähendame rikaste..aga ei...! siit algab riugas McNamarale soodsas suunas. Säästetud raha eest vähendame vaeste makse nii palju, et prügivedaja teenib sama palju, kui IT insener ja üle ääre ajav solidaarusus täidab tänavaaugud. Ravikindlustuse kaotame ära, kuna terve inimene ei köhi, raha aga jagame õpetajatele, sest siis lähevad Pedasse ka targad tüdrukud, mitte nagu täna, kui sinna lähevad need, kes mujale sisse ega mehele ei saa. Mul oli kunagi kokkupuude ühe psühhopaadiga, kellest vabanemine ei käinud nii, et ütled ilusti ja mõistetakse. Täna õpetab ta lapsi ning ilmselt ei ütle ära ka palgatõusust.

Ja viimane ettepanek on teha nii, et arsenal võidab kõik mängud ja suurte tissidega tüdrukud tassivad baaris vägisi tasuta õlle ette. Raha tuleb käibeka alandamisest, mis teatavasti elavdab majandust.
          «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
          «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

Algselt postitas rohelineKonn Vaata postitust
            Austraaliasse on küll viimastel aastatel igasuguseid värdjaid kokku sõitnud.

Aga see selleks. Mõistan su frustratsiooni - pens on kallis aga teed on ikka auklikud. Lahenduski välja pakutud: kaotame pensuaktsiisi ja parandame teid veel vähem, kuna need on niikuinii juba katki. Säästetud raha eest vähendame rikaste..aga ei...! siit algab riugas McNamarale soodsas suunas. Säästetud raha eest vähendame vaeste makse nii palju, et prügivedaja teenib sama palju, kui IT insener ja üle ääre ajav solidaarusus täidab tänavaaugud. Ravikindlustuse kaotame ära, kuna terve inimene ei köhi, raha aga jagame õpetajatele, sest siis lähevad Pedasse ka targad tüdrukud, mitte nagu täna, kui sinna lähevad need, kes mujale sisse ega mehele ei saa. Mul oli kunagi kokkupuude ühe psühhopaadiga, kellest vabanemine ei käinud nii, et ütled ilusti ja mõistetakse. Täna õpetab ta lapsi ning ilmselt ei ütle ära ka palgatõusust.

Ja viimane ettepanek on teha nii, et arsenal võidab kõik mängud ja suurte tissidega tüdrukud tassivad baaris vägisi tasuta õlle ette. Raha tuleb käibeka alandamisest, mis teatavasti elavdab majandust.
            ARSENAL EI OLE VÕITMATU!!!

caps lock
            jokers to the right
            clowns to the left of me

Kommentaar

kas seda viimast Valimisstuudiot kuskilt netist ka võimalik vaadata on. Paistab et olen midagi väga head maha maganud - seda siis tänu ESt vs BUL refereegate tõttu
              RummaBastards!

Kommentaar

Jah, muidugi.

Kommentaar

Algselt postitas SleepWalking Vaata postitust
                  see isegi parem kui tujurikkuja!
                  Mis on ühist Tallinna jõulukuusel ja Cristiano Ronaldol? Mõlemad kipuvad ümber kukkuma, aga süüdi on alati teised!
                  Ott Järvela

Kommentaar

Algselt postitas eika Vaata postitust
                    Ma imestasin ka ühte viimast uuringut vaadates, et madalama haridusega inimeste hulgas oli Refom ülivõimsalt populaarseim.
                    eks seda ole enne Margit Tõnsonitki imeks pandud, et inimesed hääletavad sisuliselt oma huvide vastu
                    (ja pärast nutavad, et töölepingu seadus vms pole päris nende maitse järgi)

vb sama loogika, mis pigem kuulsaid vastaseid kui oma koondist toetaval osal eesti jalgpallipublikust, et eelistatakse olla võitjate poolel,

madalam haridus = madalam sissetulek = loogika...
                    ... puudumine ja tihti valede järelduste tegemine arvatavasti
                    GEORGE: No, no, no! Nothing happens /-/ RUSSELL: Well, why am I watching it?
                    GEORGE: Because it's on TV RUSSELL: Not yet..
                    (Seinfeld, The Pitch)

Kommentaar

Online intervjuu Iseseisvuspartei esinumbriga.
                      Rokib oluliselt vähem kui legendaarne intekas Kivisildnikuga enne eelmisi valimisi, aga raskel huumorivaesel ajal käib kah.

Kommentaar

Leito jutt on mõnes asjus minu arust täiesti asjalik, ehkki vahest liialdatud. Kahjuks ta need vajalikud punktid nullib ise ära mõne teise teema puhul.

Kommentaar

Kuidas inimesest saab ministrina täielik lojus:

Rein Lang lahendamata vargustest: kahju on ju marginaalne!
                          tulevik on tunni aja pärast

Kommentaar

Kuidas peaks välja nägema väliskapitali väljatõrjumine Eestist?
                            Eesti Iseseisvuspartei pole öelnud, et tõrjume väliskapitali välja, me lihtsalt võtame 2/3 turuosast nende käest ära - 1/3 läheb riiklikule kommertspangandusele, ülejäänud läheb rahvuslikul kapitalil kommertspangandusele.

Ma kaugemale ei hakanud lugema.

Kommentaar

Idee on selles, et kõigepealt maksustatakse kasum kõrgelt, saadud rahadega ostetakse firmad ära. Ma olen vähemalt nii aru saanud. Naljakas on Iseseisvuspartei juures see, et jubedalt rõhutatakse et astume igalt poolt välja, aga samas kogu majandustegevus saab sellest suure hoo sisse. Mis sellest, et tänu sellele tulevad vahele tollitariifid ja muud jamad. Üleüldiselt on selline rahvusluse ajamine tore, aga sisuline pool on iseseisvuslastel küll ikka nii mööda kui vähegi saab. Lugedes ja kuulates intervjuusid nendega siis ei jäta nad ka kõige arukamate inimeste muljet. Küsimustele otse ei vasta ja ajavad mingit enda jura mis ei haaku teema ega küsimusega.

Kommentaar

Leito on naljamees kah. Lubatud debatile kohale ta ei ilmunud. Vähemalt olid teised kohal
                                The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.

Kommentaar

Working...
                                X