Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Riigikogu valimised 2011

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Astmeline tulumaks = Keskerakond = Paha

Ja nii lihtne see ongi.

Kommentaar

Minu arust on astmeline tulumaks karistus nendele kes on näinud rohkem vaeva, et jõuda paremale järjele. Nii lihtne see ongi.
      On vastuväiteid?
      Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Algselt postitas Rein Vaata postitust
        Minu arust on astmeline tulumaks karistus nendele kes on näinud rohkem vaeva, et jõuda paremale järjele. Nii lihtne see ongi.
        On vastuväiteid?
        Paremale järjele jõudnult võiks oodata solidaarsust nendega, kes selles ühiskonnas kunagi paremale järjele ei jõua. Luuserid näevad hirmsal kombel vaeva õpetades paremale järjele jõudnu lapsi, hoolitsedes paremale järjele jõudnu tervise eest, koristades paremale järjele jõudnu prügihunnikuid jne
        the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
        because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

On vastuväiteid?
          Et nähtud vaev = suurem palk?

See suur et... nii primitiivne ei saa ikka olla ju? või saab?
          no ma paugutan ka siis primaarkahurist:

professor vs vennad Kääpad
          politseinik vs Kalle Palling
          "An errand boy, sent by grocery clerks, to collect a bill"

Kommentaar

Algselt postitas mcnamara Vaata postitust
            Paremale järjele jõudnult võiks oodata solidaarsust nendega, kes selles ühiskonnas kunagi paremale järjele ei jõua. Luuserid näevad hirmsal kombel vaeva õpetades paremale järjele jõudnu lapsi, hoolitsedes paremale järjele jõudnu tervise eest, koristades paremale järjele jõudnu prügihunnikuid jne
            Suurem palk = rohkem makstud makse. See on juba piisav solidaarsus. Milleks veel lisaks "karistada".
            Üldiselt see solidaarsuse jutt on pulli kaka. Ma olen hetkel töötu, kas saaksid olla solidaarne ja võta mind enda juurde elama. Annaksid mulle süüa ja juua ning 10 liitrit bensiini nädalas.
            Kui tahate solidaarsust kolige Kuubale või Põhja- Koreasse.
            Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Algselt postitas rixxer Vaata postitust
              Et nähtud vaev = suurem palk?

See suur et... nii primitiivne ei saa ikka olla ju? või saab?
              no ma paugutan ka siis primaarkahurist:

professor vs vennad Kääpad
              politseinik vs Kalle Palling

Et sinu arvates on suurem palk nagu Bingo Loto jackpot? Selle saab juhuse läbi?
              Ise ei pea midagi eriti tegema?

Kommentaar

Kui tahate solidaarsust kolige Kuubale või Põhja- Koreasse...
                ...või Lääne-Euroopasse. Vups, eestlased juba teevad seda.

Kommentaar

Hea soovitus. Loodetavasti kujutad ette, mis juhtub kui kõik halvemal järjel kodanikud seda ettepanekut järgiksid. Oleksite teie rikkurid nagu piraadid oma aaretesaarel. Näriksite kulda, sest muud süüa ei ole.
                  the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
                  because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Suurem palk = rohkem makstud makse. See on juba piisav solidaarsus. Milleks veel lisaks "karistada".
                    Üldiselt see solidaarsuse jutt on pulli kaka. Ma olen hetkel töötu, kas saaksid olla solidaarne ja võta mind enda juurde elama. Annaksid mulle süüa ja juua ning 10 liitrit bensiini nädalas.
                    Täiesti nõus, selle solidaarsuse teema võib kindlasti ära unustada.

Kui ma raban 24/7 ehk siis oluliselt rohkem kui 8h päevas ja vajadusel ilma puhkepäevadeta ning saan selle eest väärikalt tasustatud, siis miks ma peaksin selle eest karistatud saama (tervisele ei tee see niigi head)???

Siis peaksid ju autota inimesed ka solidaarsusest nt kütuse aktsiisi nii 100 euri iga kuu riigile viskama?

Ei ole mina veel kuulnud, et keegi läheks Lääne-Euroopasse kõrgemate maksude pärast, minnakse ikka kõrgema palga peale.
                    tulevik on tunni aja pärast

Kommentaar

Algselt postitas eika Vaata postitust

Ja nii lihtne see ongi.
                      Kohe tõestan ära, et Reformierakond = Keskerakond

Teatavasti toetab Reformierakond sotsiaalmaksu ülempiiri ehk kui sa teenid teatud piirist rohkem, siis maksad protsentuaalselt vähem tulumaksu.
                      Seega:
                      Sotsiaalmaksu ülempiir = Reformierakond
                      Sotsiaalmaksu ülempiir = Astmeline sotsiaalmaks
                      Astmeline sotsiaalmaks = Astmeline tulumaks

Kui võtame aluseks eika öeldu:
                      Siis Keskerakond = Reformierakond

Kui laiendada veel eika öeldu poolehoidjate vastandit ehk
                      Sotsiaalmaksu ülempiir = Reformierakond = Hea
                      Saame Hea = Paha

Aga jah, isiklikult ei tähtsustaks mina ka astmelise tulumaksu ideed üle. Igal juhul on astmelise sotsiaalmaksu idee minu jaoks vastuvõetamatu, kui astmeline tulumaks. Kui astmeline tulumaks on karistus paremal järjel olijatele, siis astmeline sotsiaalmaks on minu arvates põhjendamatu maksusoodustus. Maksud on juba oma olemuselt vara ümberjaotamine ja ei saa alati nii vaadata, et kes rohkem vaeva näeb, see teenib rohkem - see on äärmiselt silmaklappidega sinisilmne maailmapilt.
                      Pigem teenib ikkagi rohkem see, kes on oma tegevuseks valinud "õige" ala, sündis vastavate võimetega, sündis "õnnesärgis" ja kindlasti on siia kõrvale vajalik ka raske töö (teatud eranditega). Seega miks ei võiks sellised inmesed aidata tervet ühiskonda? Loeb ikkagi nõrgima lüli tugevus ja ühiskonna heaolu on kasuks ka neile aitajatele, kuigi nad ei pruugi sellest ise alati arugi saada.
                      BVB - Vaprus

Kommentaar

Oehh, püüa nüüd sõnumist aru saada, aga dai pohh, ütlen ette: need asjad ei ole ikka päris nii lihtsalt võrdusmärgiga tehted. Ei üht ega teistpidi.
                        Edit: seep' oli siis Reinule mõeldud
                        "An errand boy, sent by grocery clerks, to collect a bill"

Kommentaar

R2-s vastavad argipäeviti ca kell 13 mingid pürgijad küsimustele... Erki Noole vastustest saaks suisa uue planeedi ehitada.
                          see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Nii. Kui te kunagi lähete oma esimessse majandusteooria loengusse (või meenutate tagantjärele seda esimest korda heldimusega), siis räägitakse teile seal, et majandusagent on eelduslikult ratsionaalselt käituv, üritades oma heaolu piiratud ressursside tingimustes maksimeerida. Loogiline ka, eksole.

Miks me aga automaatselt eeldame, et ühiskond kokkuvõttes peaks teistest põhimõtetest lähtuma? Ehk küsigem, kas 1 lisaeuro toob suhteliselt rohkem heaolu väiksema või hoopis suurema sissetulekuga inimesele? Ehk kui ühe (näiteks maksueuro) ühiku ümberjagamine enam teenivalt vähem teenivale suurendab vähem teeniva heaolu rohkem kui ta rohkem teeniva puhul vähendab, on ühiskonna heaolu selle tulemusena paranenud. Peaks seda sel juhul tegema või mitte?

Ja kui me nüüd paneksime tulumaksu ühe fragmendina kogu riigi kokkukorjatavate tulude ja tehtavate kulude (millest suur osa jagatakse erinevate ülekannete ja teenustena ju otse inimesele kätte) pilti, siis näeme, et paratamatult maksabki keegi rohkem kui saab ja keegi teine saab rohkem kui maksab. Riik jagabki ümber. Oma parima äranägemise järgi. Tulumaksuastmed toovad osa sellest protsessist lihtsalt inimesele arusaadavamasse paradigmasse.

Kommentaar

See Keskerakona vastane hüsteeria, olgu ta siis õigustatud või mitte, on enivei astmelise tulumaksu, kui kontseptsiooni, paljude valijate jaoks vastuvõetamatuks muutnud. Isegi kui selle maksu rakendamine nende valijate heaolu tegelikkuses tõstaks.

Kommentaar

Mulle meeldis eilses saates see paduvene tädi, kes soovis sõjaväe rahastamine üldse äralõpetada ja sõjavägi laiali saata. Saadud rahad saaks keskkonda suunata

Kommentaar

Working...
                                X