Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Eesti Jalgpalli Liit - Eesti 0:5 Pohlak

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Suurima hea meelega kuulaks Pohlaku tiimi argumente selle kohta, kuidas see pole iseenda tõsiseltvõetavuse retsimine või enda teistest kõrgemale seadmine.

Paistab koledasti sedamoodi, et Klavan mõjub justkui tüütu putukana, kes segab maestrodel olulisematele asjadele keskendumist. Ja need olulisemad asjad on see, mida El Maestro parasjagu otsustab — mingid valimised on siin vaid üks tüütu pikaks veninud reklaamipaus, mis võiks juba läbi olla...​ Tundub nagu EJL on positsioonil, et Pohlak on ja jääb ning nüüd võiks suur juht ja õpetaja võimalikult väikese energiakuluga ülejäänud perioodist läbi minna, ja see et keegi kuskil vahutab, karavani seisma ei pane.

Ragnar Klavani Facebook (link):

Jalkarahvas – hakkame debatte pidama?
    Valimisteni on jäänud nüüd täpselt viis nädalat ja mis oleks valimised ilma valimisdebattideta? Seda on minult tegelikult küsitud alates sellest päevast, kui oma kandideerimisest teatasin – kas ikka kandidaatide vahelised debatid, kus oma nägemusi tutvustada ja meie jalka tuleviku üle arutada, ka tulevad?

Mina olen igal juhul valmis! See viie kuu pikkune teekond on mulle õpetanud üht – et jalkarahvas tahab arutada. Ei ole vaid üks nägemus, on palju erinevaid arvamusi. Lapsevanematel omad arvamused, treeneritel teised, klubijuhtidel kolmandad. Erinevatel klubidel on erinevad nägemused, Harjumaa ja Võrumaa vaated ja ootused on erinevad, kohtunike, treenerite, naiste ja meeste arvamused – neis kõigis on oma iva ja nurk. Laenates sõnu eelmisel nädalal nii mitmeltki jalkakärajatel osalejatelt: selliseid sisukaid arutelusid meie jalka tuleviku ja valikukohtade üle pole meil jalkakogukonnas aastakümneid olnud. Ja neid oodatakse!

Tõsi, seni on see olnud pigem minu kui ühe kandidaadi soolo. Olen välja töötanud programmi, tutvustanud tiimi, selgitanud oma vaateid kõikides meediakanalites, jalkapodcastides ja jõudumööda raporteerinud ka siinsamas sotsiaalmeedias. Ja loomulikult suhelnud kõik need kuud pea lakkamatult jalkakogukonnaga üle terve Eesti. Öösel, päeval, statal, isegi saunalaval.

Nii nagu kõigi valimiste eel oleks loogiline, et nüüd toimuvad ka debatid meediamajades, kus saab siis arutada, mis on ühe kandidaadi programm ja mis teisel, mida teeks üks ja teeks teine. Kahe kandidaadiga on see ju ka üsna lihtne korraldada. Aga..

Millegipärast üritab jalkaliit peale suruda formaati, kus toimuks ainult üks debatt ja seegi juba ülejärgmisel nädalal. Mitte valimiste eel, mitte isegi juunikuus, vaid kindlasti ainult maikuus. Ja nii, et kõigi meediamajade inimesed saadavad jalgpalliliitu oma küsimused, mille siis EJLi palgatud inimene debateerijatele vahendab vastavalt oma nägemusele. Lihtsalt võrdluseks – see oleks sama, kui Riigikogu valimiste eel teataks Riigikantselei, et toimub ainult üks debatt, mille korraldavad nemad, mida ei juhi ajakirjanik ja see toimub kindlasti vähemalt kuu enne valimisi. Oleks ju jabur? Meedia sellel kindlasti juhtuda ei laseks.

Muul ajal jalkaliit debatti korraldama ei nõustu, valimistele lähemale seda nihutada ei saavat, sest muud tööd palju. Oleme seda korduvalt palunud, otsinud alternatiive. Pakkusime abi korraldamisel, kui nende töötajad muuga hõivatud – ka see ei sobinud. Nii et nüüd ongi meile antud võta-või-jäta olukord, kus peame nõustuma ühe kandidaadi dikteeritud tingimustega, pidama jalkaliidu toimetatud ühte ja ainsat debatti kuu enne valimisi ning välistama sellega sisuliselt kõik järgnevad sõltumatud debatid.

Sellega ma nõus ei ole. Andsin täna ka EJLile teada, et oleme nende korraldatud debatil hea meelega osalemas, aga siis, kui see toimub valimiste nädalal. Või isegi sellele eelneval nädalal, aga mitte maikuus. Ja kindlasti ei peaks me piirduma vaid ühe debatiga – jalgpall on kõigile ja arutelu selle tuleviku üle peab jõudma kõigini. Seetõttu kutsun ka kõiki meediamaju üles: teeme valimiste eel sisukaid arutelusid! Mina usaldan sporditoimetusi neid vedama ja tulen kohale. Teeme ära?

Nii et ma hea meelega osalen valimiste eel debattides, kui neid toimub. Mida rohkem, seda parem!

Kommentaar

Lihtne, Klavan ise keeldus ju! :'D
      Dreams cant be buy

Kommentaar

Ma loodan, et kõik on leidnud aja kuulata viimast Soccerneti podcasti - kuidas Jürgensson kirjeldas meie noorte turniiri osavõttu Liverpooli ja Manchester Unitedi noorte vastu. Eriti peaks see olema kohustuslik kuulamine kõigile, kes päriselt noorte arendamisega tegelevad.

Kommentaar

Algselt postitas JuriM Vaata postitust
          Ma loodan, et kõik on leidnud aja kuulata viimast Soccerneti podcasti - kuidas Jürgensson kirjeldas meie noorte turniiri osavõttu Liverpooli ja Manchester Unitedi noorte vastu. Eriti peaks see olema kohustuslik kuulamine kõigile, kes päriselt noorte arendamisega tegelevad.
          Kui selline saade? :
          "237. saade: Kuidas taastada usk Eesti jalgpalli? Plats puhtaks või on ka teisi teid?"

Kommentaar

Kohe alguses hakkab Jürgenson rääkima. Ca 15-16 minutit

Kommentaar

Klavan vastab seal ka mõnele küsimusele.
              On kuulda, et ETP-ga on liitumas veel klubisid väljaspool Tallinnat

Kommentaar

Kuulasin "Pikk ettet" ning tahan sellele Pohlaku kui avaliku esinemise kuninga narratiivile ja debattide teema käsitlusele oponeerida. Mis ei tähenda, et Pohlak ei võiks debatis Klavaniga peale jääda. See võib küll juhtuda, kuid see ei kahanda debattide tähtsust. Kindlasti peaks neid olema mitu, kuna teemasid on palju ja nii jääks ka võimalus millegi klattimiseks, kui eelmises raundis juhtub midagi õhku jääma.

Jah, Pohlakul on eelis, kuna ta on üle 30 aasta kogu meie vuti arengut suunanud, olles pea kõikide mehhanismide ja loogikate autor. Kahtlemata saaks see olema Klavani jaoks väga mehine ülesmäge väljakutse. Ning nõus, et Pohlak suudab heal päeval mõjuda väga veenvalt, see oskus on tal kindlasti käpas, eriti üks ühele või väikses suletud auditooriumis.

Ent samas ma ei usu, et liiduga samas majas paiknevatele Soccerneti ajakirjanikele saaks see üllatus olla, et aegade jooksul on olnud ridamisi olukordi, kus ka liidu oma töötajad on hoidnud peast kinni, et kas või kuidas Pohlak midagi kommenteerib. Samuti, nii palju kui ma olen asja jälginud, siis Pohlak ei anna intervjuusid kõigile ja esimene eelistus on vastata meediapäringutele kirjalikult, mis siis saavad üsna sarnaseid kopi-peist vastuseid. Need pole minu jaoks märgid sellest, et tegemist oleks maailma parima debateerija või meediaga suhtlejaga. Ma ei kujuta ka ette, et Pohlak peaks vastu Vilja Kiisleri stiilis grillimisele. Kui kõik luukered saavad järjest ette laotud, siis see pulss seal küll madalaks ei jääks.

Pohlaku üks põhiline tööriist on olnud kõik need aastad rääkimine (mis ei tähenda, et poleks muud), Klavanil aga seni peaasjalikult jalgade töö. Samas kui see jutustamine pole meid viinud tasemele, kus me tunneme, et oleme rahul, siis ma ütleks, et juba vähemalt pool punkti Klavanile.

Liidu sekretariaat kui midagi üdini objektiivset tundub mulle ka ikka maru naiivne vaade. Enne veel kui mõni tänane jalgpallist kirjutaja esimest korda jalgpalli peale mõtlema hakkas, olid sealt paljud juba koos ikka väga mitu puuda soola ära söönud. Lisaks ma olen skeptiline, et liidu valitud Marko Kaljuveer ka nüüd mingi objektiivsuse kehastus on. Võimalik, et teen liiga, aga kahtlustan, et pigem vaatab ta praeguse administratsiooni suunas tänutunde või vähemasti mingisuguse sümpaatiaga. Täiesti null astmelt ta vaevalt tuleb. Minu arust oleks see täitsa mõeldav variant, mis ka Betsafes läbi käis, et Pohlak valib ühe moderaatori ja Klavan teise.

Üks asi, mis mulle pidevalt ette jääb, on see, et Klavani puhul rõhutatakse alatasa, et tal on julm tiim taga ja käib mingi räige strateegiline kommunikatsioon. Samas nagu Pohlak oleks mingi puhas naturaalsus, kes Sõrve sääre kännu pealt vastaks ainult nii nagu on. Keegi päriselt arvab, et ta on kirjutanud kõik oma meilid ja vastused ajakirjanikele ainult oma mõistusega? Ning et Pohlak ei mõtle oma tegevusi läbi, et kellele millal mida öelda ja lubada jne? Kui nii, siis ilmselt olete end lasknud 'vestist' ja 'looduse loogikatest' ära tinistada.

Parandage mind, kui ma olen valesti aru saanud, aga minu jaoks on wtf moment, et liit korjaks ajakirjanike küsimused ette ära ja siis laseks enda valitud moderaatoril tegutseda. Ma ei saa aru, kuidas saavad meediamajad sellega nõus olla, et teeme jah ühe liidu veetud debati ja siis on teemaga tahe. Kuidagi väga hädise mulje jätab meie sporditoimetustest nõnda.

Lisaks, ma saan aru, et liit pakkus Klavanile debatiks suht kitsast akent, 26-29. mai, võta või jäta. Siit ei paista mulle kuidagi, et presidendivalimised oleks liidu või Pohlaku jaoks prioriteet. Üldkogu väljakuulutamisega võeti aega maa ja ilm ning nüüd järsku on nii kiire-kiire ning teised asjad tähtsamad.

Pohlaku enda sõnul pidi ta võtma valimisi väga tõsiselt, mis viib mind küsimuseni, kus on rõhutatud, et töö peab käima eelkõige klubidega ja mitte avalikkuse ees kino tegema (kas me ikka tahame päriselt, et jalgpall kõnetaks Eestis rohkem inimesi?). Loeks siis heameelega Soccernetist või mujalt, et milline see töö siis on. Kellele mida räägitakse/lubatakse ja kas on midagi peale vastaspoole ärimeesteks/poliitikuteks sõimamise ka?

Sorri, kui episoodi meenutades mingit nurka lõikan, aga tundub, et Jürgenson hakkab Pohlakule sobivas suunas ära kablutama, et lõpuks pole vahet kes president on, peaasi et midagi muutuks. Sellises momendis on lihtne Pohlakul mingi uus plaat peale panna, et nüüd hakkame sellele X-ile ja Y-le rohkem rõhku panema, ent suures pildis läheb üsna sarnases taktis ikka edasi, ehkki kindlasti mõningate väikeste muudatustega. Või vähemalt ma kahtlen, et ma ainus oleks, kes siis seda korduva ja korduva deja vu momendina tunneks. Ja "miks alles nüüd" küsimus kerkiks kohe kindlasti, selle peale võib ette mürki võtta.

Paar mõtet veel:

* Kui Uibolehte ja Nõmme poleks liidus veeämbritega erinevaid tulekahjusid kustutamas, siis oleks meie vuti väline kuvand veel õnnetumas seisus.

* Ajafaktor on minu hinnangul midagi, mis töötab Pohlaku kasuks. Ehk siis kui (viimane) debatt toimub rohkem kui paar nädalat enne valimisi, siis see on piisav aeg, et mõni fopaa ununeks või vaiba alla pühitaks. Klavan on minu arust nagunii seisus, kus tal pole midagi kaotada.

Kommentaar

Pole seda avalikku debatti reaalselt kellelegi vaja. Milleks? Et rahval oleks põnev? who cares... Rahvas ei otsusta.
                  Käib mingisugune mõttetu fleksimine, et küll debateeriks kui teine vaid tahaks.
                  EJL presidendi valimine pole rahvahääletus, kus on vaja Kükametsa Kalledele etendust pidada, et neilt hääli võita. Kas kusagil on veel mingi hulk ripakil otsustamata hääli mida püüda?
                  Hääled pannakse paika ikkagi liikmetega otse suheldes. Staadionid ja pallinõelad on selleks korraks ära jagatud. Nüüd jääb vaid hääled sisse kasseerida.

Istuvale klikile pole debatiga ka mitte midagi võita. Miks peaks teisele poole elu mugavaks tegema ja mingitki õhkõrna võimalust pakkuma?
                  Seniseid konarlikke sõnavõtte ja esinemesi vaadates ning verbaalset võimekust kõrvutades siis pigem ütleks, et on isegi hea et seda debatti ei toimu.

Mis Soccerneti podcasti puutub, siit ei tasu unustada et tegemist on siiski oma olemuselt Kesknädala või Uute Uudistega. Isegi kui väga tahaks sa lihtsalt ei saa töö säilimise huvides paugutama hakata ja oled sunnitud seda ümarat, "mina olen rahu poolt" jura ajama, ükskõik kui vastumeelne sulle see isiklikult on või ei ole. Kui palju meil väikeses Eestis neid vabasid jalgpalliajakirjaniku töökohastid ikka on? Kui liiga läbinähtavalt vastaspoole agendat hakkad pushima, võid ennast kuu aja pärast leida Õhtulehe sporditoimetuses Alutaguse rulluisumaratoni reportaaži tegemas.

Tegelikult tahaks soccernetti isegi kiita. Üllatavalt neutraalne kajastus seni. Keep up the good work.

Kommentaar

Kommentaar

Algselt postitas TheKing Vaata postitust
                      Mida sellise asjaga proovitakse saavutada.Klubid ju hääletavad, seda oleks igal treeneril piinlik vaadata.

Kommentaar

Algselt postitas Eranio Vaata postitust

Mida sellise asjaga proovitakse saavutada.Klubid ju hääletavad, seda oleks igal treeneril piinlik vaadata.
                        Eesti jalgall ongi naeruväärne ja piinlik. Jah, treeneritel seda vaadates peakski olema piinlik, sest sellel on lastud sündida hääletades diktaatori poolt, kes karistamatult naist peksnud ja oma tahte saamiseks skämmimises meister, selline mees peaks kinnimajas istuma, mitte alaliitu juhtima.
                        May the Violet flag flutter in the wind on all fields of challenge and valour, a vivid hope is our solace, we have eleven athletes and one heart. Go, Fiorentina, we want you to be the queen of all teams, go, Fiorentina, fight with bravery and prowess everywhere! In any hour of dismay and victory, remember you're the history of football!

Kommentaar

Oi-oi-oi. 2 kohtunikku julgesid ainult Klavaniga rääkima minna.

See näitab küll, et AVALIK organisatsioon on väga hästi juhitud, kui AVALIKU organisatsiooni presidendivalimiste ühe kandidaadiga ei juleta isegi suhelda. Organisatsioonil juhtimiskvaliteet missugune.

Kommentaar

Haha-haha, Pohlakul ikka vanad trikid. FC Viljandi juhatuse liige Aivar Lillevere (kes on Klavani esimene treener olnud ja muidu kogu aeg FC Viljandit üldkogul esindanud) on aprillis selle juhatuses Pelle Pohlakuga asendatud.

Kommentaar

Lõpuks ometi. Tuli ära. Liigahooaega punktidele mängimisega ei pea alustama talvel või varakevadel märtsis. Võib võtta snitti soomlastelt ja mängida kasvõi hallides midagi Soome liigakarika sarnast. 20 aastat olen sellest jahunud, lõpuks ütles keegi autoriteetsetest selle välja, küll võib-olla vormis aga ikkagi.

Kommentaar

Algselt postitas Fed Vaata postitust
                                Haha-haha, Pohlakul ikka vanad trikid. FC Viljandi juhatuse liige Aivar Lillevere (kes on Klavani esimene treener olnud ja muidu kogu aeg FC Viljandit üldkogul esindanud) on aprillis selle juhatuses Pelle Pohlakuga asendatud.
                                https://ariregister.rik.ee/est/compa...ng-FC-Viljandi
                                No shit, et Jalkaliit tahab debatil küsitavad küsimused filtrist läbi lasta, kui samal ajal tuima molliga taolise tripperiga tegeletakse.

Kommentaar

Working...
                                X