Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Aivar Pohlak - kasulik või kahjulik?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• -RoMaRiO-
    replied
    Algselt postitas JuriM Vaata postitust
    Ma pole Pro Pohlak ega anti Pohlak - aga öelge üks konkreetne nimi kes oleks parem alternatiiv seda rolli täitma hetkel? Või kasvõi mitu, terve juhtkond. Mul ei tule peast hetkel ühtegi nime endal, aga kui need inimesed on olemas siis tahaks neist kuulda veidi rohkem
    Sellistes aruteludes kerkib ikka ja alati üles küsimus, et kes võiks see potentsiaalne uus president olla. Ma ütlen ausalt, et ma ei oska ka hetkel ühtegi konkreetset nime välja tuua, aga kas see mitte ei kirjeldagi Eesti jalgpalli laiemalt? Kogu riigi peale on ainult üks asendamatu inimene, kes suudab/oskab/tahab ja kellel eelkõige võimaldatakse Eesti mõistes märkimisväärse eelarvega alaliitu juhtida, mis juhtumisi on ka maailma populaarseim spordiala. Või äkki on küsimus ikkagi selles, et kogu riigi peale mõni võimekas inimene siiski ikkagi oleks veel, aga eeldused on loodud sellised, et reaalsuses ei suuda/taha/ei võimaldata kellelgi seda rolli täita? Nagu siin enne juba välja toodi, siis intervjuust jääb kõlama, et isegi ei arvestata sellise võimalusega, et valituks ei osutu. Ja see on täiesti adekvaatne hinnang, sest kui vastas oleks isegi ennast varasemalt tõestanud võimekas tippjuht, siis ma ei näe võimalust, et keegi saaks vajalikud hääled praeguses Eesti jalgpallisüsteemis kokku.

Selles on ilmselt kõik üksmeelel, et keegi ei soovi etteotsa mingit poliitikut lihtsalt esindusfunktsiooni täitma. Ja soovitakse näha juhti, kes teeks ka sisulist tööd. Paraku on arusaamatutel põhjustel alaliidu presidendi ametikoht tasustamata positsioon, mis tähendab seda, et täistööajaga saaks seda rolli täita ainult varasemalt majanduslikult kindlustatud isik. Ma ei näe ühtegi põhjust, et miks ei võiks Aivar Pohlak või ükskõik kes teine saada oma panuse eest väärilist töötasu. Samas on aga okei, et alaliidu president teenib oma sissetuleku ühe alaliidu liikmesklubi tütarettevõttest.

Aivar Pohlaku teened Eesti jalgpalli ülesehitamisel on täiesti erakordsed ja selle eest läheb ta Eesti jalgpalli ajalukku suurte tähtedega. On täiesti ilmselge, et nullist toimiva ning sportlikult ka eduka jalgpallisüsteemi ülesehitamine ongi äärmiselt keeruline, aga sisuliselt on üks inimene juhtinud Eesti jalgpalli 30 aastat. See on piisavalt pikk aeg, et küsida, kas ja kuidas võiks olla teisiti, eriti olukorras kui Eesti jalgpall aastal 2020 ei ela üle kaugeltki isegi oma lühikese ajaloo parimaid aegasid. Proovida proovimise pärast kedagi teist ei ole mõistlik, aga praeguses valguses oleks päris naeruväärne kui järgmise aasta kevadel ühehäälselt taas valituks osutuks. Nii hästi meie asjad siinses jalgpallis ka olla ei tohiks. Tahaks lihtsalt loota, et näeme vähemalt vastaskandidaati ja ka sisulist debatti.

Veidi mööda näide, aga ma ei tea kui palju on neid inimesi, kes Kersti Kaljulaidi tegemistega olid kursis enne tema presidendiks saamist. Mina igatahes ei olnud.

Leave a comment:

• pilsneris
    replied
    Algselt postitas enrito Vaata postitust
    Kui keegi leiab avaliku informatsiooni, kuidas üldse kandideerida EJL presidendiks või mis eeldusi peaks omama, et kandideerida võib sheerida. Tundub nagu see on üles ehitatud selliselt, et peale ühe inimese ei ole võimalik seal pukis olla. Nii sai intervjuust välja loetud vähemalt, et Pohlak on otsustanud oma teekonda jätkata ja nii lihtsalt on.
    Jalgpalliliidu põhikiri artikkel 25:

* EJL presidendiks kandideerija peab esitama hiljemalt 60 päeva enne korralise Üldkogu
    toimumist vähemalt viieteistkümne protsendi (15%) EJL liikmete toetuskirja oma
    kandidatuurile.

Leave a comment:

• Kasper
    replied
    Algselt postitas ElNino9 Vaata postitust
    Poomi nimi on läbi käinud tema tutvuste poolest.
    Poom kuulub jalgpalliliidu juhatusse, vastutusalaks noorte jalgpall.

Leave a comment:

• fcgonga
    replied
    nii suure organisatsiooni juht võib vabalt olla ükskõik mis eluala tippjuht. ehk sa ei pea olema olnud eesti koondislane, et juhtida 100 töötajaga ja 10-miljonise käibega MTÜd. vaja on inimest, kes küsib alluvatelt - mida te vajate, et te saaksite maksimaalsed tulemused. ta analüüsib olukorra läbi, vaatab, mis on prioriteedid ja kuidas neid saavutada. paika pannakse lühi- ja pikaajalised eesmärgid, mille täitmine on jälgitav. eesmärkide täitmise eest hoolitsevad erinevate osakondade vastutavad juhid. alluvad peavad saavutama tulemused, mida nad on lubanud saavutada.

hea näide on BFM-i filmikool. nad olid mustamäe tagaservas lagunevas hoones. palgati juhiks filmi absoluutselt mitte tundev katrin saks. mõned tahtsid mingit filmikorüfeed. mõned aastat hiljem on BFM balti ja põhjamaade regiooni tugevaim filmikool oma suure maja, stuudiote, oscari nominatsioonidega. ehk tuli juht, kes küsis, mida on teil vaja, et me teeks maailmatasemel filme. ja juht asus looma alluvatele tingimusi.

Leave a comment:

• enrito
    replied
    Kui keegi leiab avaliku informatsiooni, kuidas üldse kandideerida EJL presidendiks või mis eeldusi peaks omama, et kandideerida võib sheerida. Tundub nagu see on üles ehitatud selliselt, et peale ühe inimese ei ole võimalik seal pukis olla. Nii sai intervjuust välja loetud vähemalt, et Pohlak on otsustanud oma teekonda jätkata ja nii lihtsalt on.

Leave a comment:

• tpx
    replied
    Ma pole Pro Pohlak ega anti Pohlak - aga öelge üks konkreetne nimi kes oleks parem alternatiiv seda rolli täitma hetkel? Või kasvõi mitu, terve juhtkond. Mul ei tule peast hetkel ühtegi nime endal, aga kui need inimesed on olemas siis tahaks neist kuulda veidi rohkem
    Puusalt pakkudes näteks Mart Poom (no bullshit tüüpi mees)

Leave a comment:

• ElNino9
    replied
    Poomi nimi on läbi käinud tema tutvuste poolest.

Leave a comment:

• JuriM
    replied

Leave a comment:

• tpx
    replied
    Algselt postitas nurmalna Vaata postitust
    Mulle küsimused ei tundunudki ehk nii pehmed, aga asjaolu et puudus intervjuu ja küsimused olid saadetud kirjalikult on kònekas.
    Joppenpuhh, mulle reeglina videointervjuud ei meeldi, pigem loen teksti, kui vaatan videot. Samas selle intervjuu oleks võinud teha kyll videointervjuuna. Oleks näha küsija vastaja kehakeelt jms. mis ridade vahelt lugemisel parema pildi andnuks

Leave a comment:

• ElNino9
    replied
    Persse.. Oleks võinud ikka videointervjuu olla, kehakeelest ja miimikast saanuks tegelike vastuseid
    Ja kas AP võtab tõesti ainult OJ'ga vedu?

Leave a comment:

• zaz
    replied
    Mulle küsimused ei tundunudki ehk nii pehmed, aga asjaolu et puudus intervjuu ja küsimused olid saadetud kirjalikult on kònekas.
    A oli sedasi?
    Ma lugesin seda ja sain aru, et Ott Järvela sai ka arenguvestlusele. Ja sai vist hästi hakkama.

Leave a comment:

• tpx
    replied
    Algselt postitas Sambaz Vaata postitust
    Meeletu enesekriitikavaba egotrippimine koos ülimalt hästi laveeritud ja kalkuleeritud vastustega, millest kunstlikult tekitame järjekordselt mulje, et kõik on hästi ja küsimuste esitaja on andnud eriliselt mugavad küsimused, sest alati ongi parem mainida, mida me oleme teinud, mitte mida oleme tegemata jätnud. Võimas!
    Lugesin artikli läbi ja krt ma olen väsinud sellisest kiidulaulust ja stiilist, et meie oleme kõik teinud õigesti ja ideaalselt ja need teised krt seal eemal ei saa sellest aru ja ei oska ise üldse mitte midagi teha. Lisaks puhas kuld on AP võime statistika abil must valgeks rääkida. Lootusetuse tunne võtab võimust

Leave a comment:

• pilsneris
    replied
    Kui ma Õhtulehes 6 a tagasi suvereporterina alustasin, tehti mulle kiirelt selgeks, et Pohlakule ei tohi helistada, vaid peab saatma küsimused meilitsi. Täpselt ei mäleta enam põhjendust.

EDIT: minu jutu point on see, et kirjalik intervjuu Pohlakuga pole midagi erakordset. Küll aga on olen 100% nõus, et see on üks ütlemata kehv žanr, sest ei saa küsida jooksvaid täpsustusi jne.
    Last edited by pilsneris; 23.10.20, 11:24. Põhjus: lisainfo

Leave a comment:

• MALAGA
    replied
    Kas AP vajutab klaviatuuril tähti ükshaaval ühe näpuga või tipib vabalt nagu mõni sekretär ? Esimesel juhul kestis intervjuu mitu tundi ? Teisel respekt ,arvestades ,et härral on nuppudega telefon kuuldavasti siiamaani : )

Leave a comment:

• nurmalna
    replied

Leave a comment:

Working...
X