Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Fännipäevik

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Fännipäevik\'

Mõni asi selgituseks. Selle jutu näol ei olnud tegemist minu nägemusega õigest fänlusest. See, et asja üks eesmärke on fänluse populariseerimine, ei tähenda, et tegemist oleks reklaamiga. Ma ei kirjutanud oodi, vaid kirjeldasin tegelikku asjade käiku. See võib meeldida või mitte, kuid just selline see reis enamuse jaoks välja ka nägi. Palun ärge nimetage mind \"krdi moderaatorist või administraatorist mutrikeseks\" vaid selle tõttu, et julgesin tulla välja tõelise pildiga.

Kindlasti on reisist igaühel oma nägemus. Ja palun väga, pange kirja ning avaldame - selle jaoks see sektsioon ju käiku lastud saigi. Mina ei näe endiselt mitte mingit probleemi reisikirjelduste avaldamises Soccerneti, kui vutifännide portaali avaleheküljel. Kirjelduse sisu sobivus erinevate inimeste arusaamadega fänlusest on hoopis teine teema. Nagu ma paljudest eelnevatest kommentaaridest olen aru saanud, siis peetakse jalgpallipäeviku ideed üldiselt heaks, kuid vähemalt selle konkreetse peatüki sisu vastuvõetamatuks.

Miks ma siis ikkagi tegin just sellise jutukese? Ausalt öeldes ei osanud ma esmapilgul selle peale isegi tulla, et alkoholist nii suur number tehakse. Mõtlesin veidi, kas sobib avaldada kusemis-lugu, kuid leidsin siis ja leian endiselt, et õige on kirjutada asjadest just nii nagu need tegelikult olid/on. Proovisin anda asja edasi läbi väikese huumoriprisma ning muuta igaühele loetavaks. Oleks võinud vormiliselt ka palju paremini hakkama saada, kuid see on jällegi juba teine teema.

Ühesõnaga - kui see fännipäeviku peatükk on \"pubekate klassiõhtu\", siis on seda kogu Eesti vutikultuur. Ma ei ütle, et see kõik peaks nii olema ja ausalt öeldes usun, et fännikultuuri arendamiseks oleks palju ära teha, aga see ei puutu hetkel siia.

Et asi kokku võtta, siis tahavad kritiseerijad (minu arusaamise järgi) väita, et sellised kirjeldused on OK, nii kaua, kui need ei käsitle fänluse negatiivset külge. Mina olen põhimõtteliselt sellise asja vastu. Kui fännikultuur lonkab, siis võtame midagi ette, mitte ei varja seda!

Meeldis see lugejatele või mitte, kuid igal juhul tõi see jutuke endaga kaasa huvitava arutelu ja ehk juhtis nii mõnegi inimese tähelepanu sellele, et miskit on mäda.

Muide, et fännipäevikut saatis tavauudisest rohkem kui kaks korda suurem populaarsus, siis kindlasti saate uusi sissekandeid lugeda ka tulevikus. Võimalik, et hoopis mõne teise nurga alt. Kogu süsteemi point oli ikkagi selles, et julgustada teisigi oma lugudega välja tulema ning luua niiviisi üks objektiivne üldpilt. Kahjuks kaldus küsimuseasetus hoopis teistele asjadele ning nii vihast vastukaja arvestades ei julgenud ilmselt mitte keegi oma lugusid sinna kõrvale saata.

Oskab keegi mulle öelda, kust kohast täpsemalt saaks neid Aifo vanu ja toredaid pajatusi lugeda? Hea meelega sirviks neid ja ehk riputaks need isegi sinna fännipäevikusse üles, kui autor ise sellega nõus on.

Lõpetuseks, et veidikenegi tõrjuda peategelaste suunas lahmitud kriitikat:

Tegemist on toredate jalgpallifännidega, kes ei ole mitte mingid kuradi pubekad, kes üritaks oma käitumisega \"hullult esineda ja nn \"igifännidele\" (nt. Papa, Rootsi Kunn, Kojamees) muljet avaldada ning viimaste tunnustust võita.\" Reisil sai loomulikult käidud eelkõige mängu pärast ja meil oli piisavalt mõistust peas, et kohtumise ajaks normaalses konditsioonis olla. Ja nii alati.

Ning \"põdra autost eemaldudes\" ei olnud meil üldse rahulolevad näod peas. Kahjuks sellistel hetkedel lihtsalt ei mõelda peaga. Saime ise väga hästi aru, et tegemist oli idiootsusega ning mainisin selle ära ka päevikus. Lollusi tuleb ikka ette.

Kommentaar

aga palun

Kommentaar

Algselt postitas Jansu

aga palun
        Jansu on äkker!!!

Kes vana asja meelde tuletab... Siin tõmmati nüüd mul küll tool alt ära -- ma ei saagi nüüd mazzi tümitada (ehkki kangesti tahaks, eksju ) -- pea kõik elemendid kirjas mis moderaatoriärra soomesõiduloos (LIMONAAD endeed! ). Ma loodan, et Tembu kommentaare viidatud teemas keegi tõe pähe ei võtnud, Tembu ju tuntud pätt ja valetaja

Aga jah, selleks need lood vist ongi -- hiljem loed heldimuspisar silmas... Oli see ju reis mis viis mind kokku Raixi, Selli, Jüriöö, Rainmani ja teiste vahvate poistega... ehhh... ilusad ajad olid...
        Jalgpallihaigla liige
        Member of SAFC Supporters Community Estonia/Finland

Kommentaar

Parim viis hommikut alustada. Respekt!

See lugu lihtsalt peab fännipäevikusse jõudma! Autori nõusolek?

Kommentaar

Algselt postitas mazz

Mõni asi selgituseks. Selle jutu näol ei olnud tegemist minu nägemusega õigest fänlusest. See, et asja üks eesmärke on fänluse populariseerimine, ei tähenda, et tegemist oleks reklaamiga. Ma ei kirjutanud oodi, vaid kirjeldasin tegelikku asjade käiku. See võib meeldida või mitte, kuid just selline see reis enamuse jaoks välja ka nägi. Palun ärge nimetage mind \"krdi moderaatorist või administraatorist mutrikeseks\" vaid selle tõttu, et julgesin tulla välja tõelise pildiga.

Kindlasti on reisist igaühel oma nägemus. Ja palun väga, pange kirja ning avaldame - selle jaoks see sektsioon ju käiku lastud saigi. Mina ei näe endiselt mitte mingit probleemi reisikirjelduste avaldamises Soccerneti, kui vutifännide portaali avaleheküljel. Kirjelduse sisu sobivus erinevate inimeste arusaamadega fänlusest on hoopis teine teema. Nagu ma paljudest eelnevatest kommentaaridest olen aru saanud, siis peetakse jalgpallipäeviku ideed üldiselt heaks, kuid vähemalt selle konkreetse peatüki sisu vastuvõetamatuks.

Miks ma siis ikkagi tegin just sellise jutukese? Ausalt öeldes ei osanud ma esmapilgul selle peale isegi tulla, et alkoholist nii suur number tehakse. Mõtlesin veidi, kas sobib avaldada kusemis-lugu, kuid leidsin siis ja leian endiselt, et õige on kirjutada asjadest just nii nagu need tegelikult olid/on. Proovisin anda asja edasi läbi väikese huumoriprisma ning muuta igaühele loetavaks. Oleks võinud vormiliselt ka palju paremini hakkama saada, kuid see on jällegi juba teine teema.

Ühesõnaga - kui see fännipäeviku peatükk on \"pubekate klassiõhtu\", siis on seda kogu Eesti vutikultuur. Ma ei ütle, et see kõik peaks nii olema ja ausalt öeldes usun, et fännikultuuri arendamiseks oleks palju ära teha, aga see ei puutu hetkel siia.

Et asi kokku võtta, siis tahavad kritiseerijad (minu arusaamise järgi) väita, et sellised kirjeldused on OK, nii kaua, kui need ei käsitle fänluse negatiivset külge. Mina olen põhimõtteliselt sellise asja vastu. Kui fännikultuur lonkab, siis võtame midagi ette, mitte ei varja seda!

Meeldis see lugejatele või mitte, kuid igal juhul tõi see jutuke endaga kaasa huvitava arutelu ja ehk juhtis nii mõnegi inimese tähelepanu sellele, et miskit on mäda.

Muide, et fännipäevikut saatis tavauudisest rohkem kui kaks korda suurem populaarsus, siis kindlasti saate uusi sissekandeid lugeda ka tulevikus. Võimalik, et hoopis mõne teise nurga alt. Kogu süsteemi point oli ikkagi selles, et julgustada teisigi oma lugudega välja tulema ning luua niiviisi üks objektiivne üldpilt. Kahjuks kaldus küsimuseasetus hoopis teistele asjadele ning nii vihast vastukaja arvestades ei julgenud ilmselt mitte keegi oma lugusid sinna kõrvale saata.

Oskab keegi mulle öelda, kust kohast täpsemalt saaks neid Aifo vanu ja toredaid pajatusi lugeda? Hea meelega sirviks neid ja ehk riputaks need isegi sinna fännipäevikusse üles, kui autor ise sellega nõus on.

Lõpetuseks, et veidikenegi tõrjuda peategelaste suunas lahmitud kriitikat:

Tegemist on toredate jalgpallifännidega, kes ei ole mitte mingid kuradi pubekad, kes üritaks oma käitumisega \"hullult esineda ja nn \"igifännidele\" (nt. Papa, Rootsi Kunn, Kojamees) muljet avaldada ning viimaste tunnustust võita.\" Reisil sai loomulikult käidud eelkõige mängu pärast ja meil oli piisavalt mõistust peas, et kohtumise ajaks normaalses konditsioonis olla. Ja nii alati.

Ning \"põdra autost eemaldudes\" ei olnud meil üldse rahulolevad näod peas. Kahjuks sellistel hetkedel lihtsalt ei mõelda peaga. Saime ise väga hästi aru, et tegemist oli idiootsusega ning mainisin selle ära ka päevikus. Lollusi tuleb ikka ette.
            ei, Mazz, jatka, aga jatka seda siin foorumis avaldamist...nii et edu uute reisipiltide kokkupanemisel!
            Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas mazz

Parim viis hommikut alustada. Respekt!

See lugu lihtsalt peab fännipäevikusse jõudma! Autori nõusolek?
              seesuuret... küsimus oli minu pihta suunatud? loodan et sain õigesti aru

kui sul on plaanis seda fännipäeviku sektsiooni laiendada, siis las käia! muidugi peab editima juttu stiilis \"6=õ ja y=ü\", sest ilmselt kirjutasin ma sedasinast kirjutist mõnel rootsi klaveril või tundus mulle sel hetkel see lihtsalt cool (aga enam ei tundu).

muidugi oli sel kirjutamise hetkel oluline rakendada illustratsiooniks rainmani (tervitused sulle, sõber! ) fotokollektsiooni, mis minu suureks imestuseks endiselt vaprasti üleval ripub (üksnes seni pildiga oli mingi kala, võimalik et minu oma). kui saaks rainmani nõusoleku, topiks fotod meelsasti jutu sisse.

selleks korraks kõik

aiFo.

p.s. juttu üle lugedes jäi silma, et lisaks limonaadile, sai kajastad ühte servapidi ka neegriteema... ei midagi uut siin maa peal
              Jalgpallihaigla liige
              Member of SAFC Supporters Community Estonia/Finland

Kommentaar

Algselt postitas mazz

Ühesõnaga - kui see fännipäeviku peatükk on \"pubekate klassiõhtu\", siis on seda kogu Eesti vutikultuur.
                Ma tõesti arvan, et seda fännipäevikut ei peaks kõrvutama Eesti vutikultuuriga ning tuletan sulle meelde, et eestlasi üldjuhul ei seostata erinevate nõmedate vandalismiaktidega, olgu selleks käitumine kui koer-poiss või mis iganes...

Mõnele vähem alkoholilembesele vutihuvilisele võib taoline päeviku-jutt tunduda küllaltki halva maiguga, ausalt öeldes ei ole endalgi alati meeldiv näha sellist hulka purupurjus rahvuskaaslasi.
                Which ship has never docked at Liverpool?
                The Premiership.

"Milk is for babies. When you grow up you have to drink beer" - Arnold Schwarzenegger, 1975

Kommentaar

minu arvates see ainult positiivne,et mazz fännipäeviku üles pani.suurt boleemikat on tekitanud selle sisu,kritiseerijate arvates on see alkohooliku päeviku jne. kindlasti on kõigi jutus mingit tõde,oleneb kust nurga alt vaadata.olen ise käinud ka üsan mitmeid koondise mänge vaatamas ja üsna palju kõvemini ja tülihingelisemalt,kui mõned \"limonaadid\" on sisse joodud.Minu arvates ongi keskmine jalkafänn selline. Eestlane on teadagi muidu vaikne ja vagus,kuid pärast vägijookide tarvitamist pääsevad lauluhääled valla ja käitumine üldse muutub. Selles mõttes võib alkoholi olla üsna suur kaudne panus ka eesti koondise mängule,kuna päris tihti on mängijad ja jelle goes öelnud,et fännid olid 12. mängija väljakul. Ma arvan,et ilma vägijookiteta oleksime võib-olla olnud soomes ka sama vait nagu meie põhjanaabrid ja poleks 2:0 kaotusest välja tulnud.Muidugi on see teooria lihtsalt.Fakt on see,et inimene suudab palju rohkem korda saata kui keegi teda toetab,nõnda on ka eesti koondisega.
                  Mazzile igatahes jõudu ka edaspidiseks ja tore on see,et ta kirjutas kõike nii nagu see oli,mitte ei hakanud sündmusi teisiti kirjeldama.Fännipäevik on just see,kuhu tulebki panna kõik kirja,mis meeldejääv ja huvitav.Kuid nii palju kui on inimesi,nii palju on ka arvamusi.

Thanks kõigile fännidele,kes eesti koondist,käisid soomes toetamas ja see,mis muidu soomes toimus,on vähem olulisem.

Kommentaar

Algselt postitas mazz

No jõudu igatahes Soccerneti uudisterubriigile, kui peale iga reisi hakkab sinna saabuma kümneid, kui mitte sadu jutustusi, kuidas ja kui palju joodi ja mis debiilsusi tehti. Jään ikkagi oma arvamuse juurde, et selliste lugude avaldamiseks on foorum.
                    Jube Tige Kala

Kommentaar

Algselt postitas mazz

aga palun 2 ehk Balti turniir 2001 ehk Aifo muljed kolmes osas

Rise and rise again until lambs become lions!

Vaprus - Athletic Club - Rosenborg

Kommentaar

hmm kirjutaks takkajärgi miskit kunagisest reisust Sofiasse rongiga...a see piirduks ainult suuresti teemal limonaad 8-9 päeva jooksul mis reisile kulus oli jalkamängu 2x90min ainult.... nii et ei kirjuta
                        sigpic

Kommentaar

huvitav et siia teemasse polli yles ei riputatud.
                          MEELDIS
                          meeldis aga vales kohas
                          ei meeldinud ja vales kohas
                          EI MEELDINUD
                          jokers to the right
                          clowns to the left of me

Kommentaar

kurat mida te ainult vingute? nagu mingid kasvatajatädid oleks. kui mazz poleks rääkinud päevikus mis tegelikult juhtus siis poleks see enam päevik vaid oleks nagu mingi tiblalik (loe: vene kanalite) \"tõde\". alkohoolikud on need kes ei tunnista endale et joovad ja kui te ise seda maha parseldate (seda lugu) siis see tähendab et te ei tunnista seda ja järelikult olete kõik joodikut ja muidu kretiinid. mõelge mis siis oleks kui mazz oleks kirjutanud eestlastest kui inglitest et mitte midagi ei joodud ja käituti IDEAALSELT jne. siis saaks need tegelased (kes maani täis olid ja idiootsusi tegid) ainult jõudu juurde et näed kõik oli normaalne järelikult maani täis joomine on täiesti normaalne ja teeme siis seda järgminegi kord. probleemi tuleb endile teadvustada mitte maha vaikida! ega ausalt öeldes ega ma ise ka kõige kainem pole mängude ajal olnud kuid siiski ma mäletan mänge väga hästi ja sain väga hästi aru mis toimus (loe: ei olnud maani täis). peace.

Kommentaar

Algselt postitas ballack

kurat mida te ainult vingute? nagu mingid kasvatajatädid oleks. kui mazz poleks rääkinud päevikus mis tegelikult juhtus siis poleks see enam päevik vaid oleks nagu mingi tiblalik (loe: vene kanalite) \"tõde\". alkohoolikud on need kes ei tunnista endale et joovad ja kui te ise seda maha parseldate (seda lugu) siis see tähendab et te ei tunnista seda ja järelikult olete kõik joodikut ja muidu kretiinid. mõelge mis siis oleks kui mazz oleks kirjutanud eestlastest kui inglitest et mitte midagi ei joodud ja käituti IDEAALSELT jne. siis saaks need tegelased (kes maani täis olid ja idiootsusi tegid) ainult jõudu juurde et näed kõik oli normaalne järelikult maani täis joomine on täiesti normaalne ja teeme siis seda järgminegi kord. probleemi tuleb endile teadvustada mitte maha vaikida! ega ausalt öeldes ega ma ise ka kõige kainem pole mängude ajal olnud kuid siiski ma mäletan mänge väga hästi ja sain väga hästi aru mis toimus (loe: ei olnud maani täis). peace.
                              Näita eeskuju, teadvusta probleemi.

Kommentaar

ma tunnistasin probleemi ja jõin alles täna esimest korda peale soome reisi. tegelikult poleks tahtnudki, aga sunniti minema firmayritusele, kus oli väga igav ja palju sitta veini. aye, back tae square one, ken whit us mean?
                                We have to disorganise their organisation so we have to be very creative.

Kommentaar

Working...
                                X