Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

mentaliteediprobleem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

mentaliteediprobleem

Eesti jalgpall on teatavasti teinud metsiku hüppe arengus. Lausa kosmilised staarid on jätnud oma jälje ka maailmaareenile. Sellest on kuulda iga päev ja esikippri naeratav nägu ilutseb tänavareklaamidel jne. Sellest ajendatult otsustasin oma tavalise skepsise kogu nahkpalli tagaajajate suhtes kõrvale heita. Lisaks ei hakanud ma oma jalgpallientusiastist venda torkima ka oma tavapärase kihlveopakkumisega, mis eduliselt viimase kümnendi jõus on olnud – nimelt olen alati valmis iga summa peale alla jakobsoni kihla vedama Eesti futboliidi vastu.

Vabanenud oma eelarvamustest sai suund võetud A.Le.Coq jalgpallimekasse, kus kaasmaalased olid kogunenud ja valmistunud suurepäraseks jalgpallipeoks. Kõik tundus lausa suurepärane, seda enam, et rahvuslikult meelestatud jõud ka Iisraeli kohtumise eel olid minu kodunt mööda kõndides laulnud Saksa hümniviisil „Estland, Estland über alles-it”. Saabunud staadionile, küttis niigi sinisärkides joovastunud publikut veelgi üles, kes kogu rahvamassi pani „JAA” röökima oma küsimuse peale Eesti tulevase maailmameistritiitli osas.

Jõuti algkoosseisu väljakuulutamiseni. Olles saanud maiku Eesti noorest põlvkonnast ja vanast kaardiväest, kes väidetavalt juba edukalt kõrvale on lükatud, lootsin kuulda maksimaalselt 1-2 üle kolmekümneaastase, mullaväljaklasest puutoigaste vahele tagumisest, oma jalgpallikooli saanud, mehe nime. Kõlasid nimed nagu Mart Poom, Sergei Terehhovi ja Tarmo Neemelo ja kindlasti mõned veel. See oli esimene hetk, kus ma tundsin distantsi minu ja illusioonidesse kistud jalgpallihuviliste hordi vahel. Vägisi kiskus pea käte vahele ja krae kõrgemale.

Staadionit oma kaasaelamisega hävitada tahtev rahvahulk vaikis peagi ja maad võttis kurb tõsiasi. Mart Poom, kes on Eesti jalgpalli elav legend ja maestro võiks ammuilma teha teed meestele, kes on tegemas tänast jalgpalliajalugu viies koduklubi uefa karikasarja kolmandasse vooru. Kahtlemata on ta teeninud ära midagi enamat, kui lubab keha, mis E.Noole ihuarsti poolt juba kümmekond aastat tagasi tunnistati vigastustest räsituks ja võistlusvõimetuks. Vaikne neljanda liiga tagumine ja pere järelkasvu treeningutele kaasaelamine oleks märksa lillelisem stsenaarium kui see, mille tõi kaasa Jelle ebakompetentse koondisekutse peale nõusoleku andmine. Artur Kotenko ja teine ida avarustes palliv kolleeg on ilmselgelt mitmekordselt ületanud taseme, millel Poom antud hetkel on võimeline mängima.

Tarmo Neemelo, kes mudaliigas oma kehamassiga suudab kolme töö kõrvalt mängivat amatööri korraga seljataga hoida ja nende vahelt veel väravaidki lüüa ei jõua paraku tõeliste mängumeestega silmitsi seistes kordagi lahtiste pallideni. Lausa piinlik oli jälle olla tunnistajaks peatreeneri valikule, mis piinas elevandi mõõtmetes meest ja sundis teda kolleegide snaipritäpsusega teele lähetatud pikkasi palle püüdma. Meil on Tarmo Kink, kes tõepoolest oma dandy oleku ja reaalsusest valgusaastate võrra ees oleva egoga mõjub eemaletõukavalt. Sellest hoolimata peame möönma tõsiasja, et tegu on kiire ja vasakujalgse rpndajaga, kes aastaid on suutnud petta oma vastaseid trikiga, mida viimased teavad, et ta teeb. Lisaks on ta noor ja sellest tulenevalt on lootused tema puhul rohkem põhjendatult kui juba emaüsast väljudes paksu kondiga olnud Neemelol.

Jelle Goes, kes kiivalt jätkab eelkäiate traditsioone ja püsib truu „pika palli skeemile”. Maailma tippmeeskondadest kasutab antud taktikat vaid Inglismaa ja me kõik teame kuhu see meeskonna viinud on. Ebaõnnestunud taktikat mängida ebaõnnestunult on aga lausa katastroof. Ühe mängu jooksul pidin ma tunnistama oma kolmekümmet pika söödu üritust. Nende andmise tase ei olnud märkimisväärselt parem noist aegadest kui koondise eest linnukütt Kristal veel vägitegusi tegemas oli. Adressaadini jõudis kolmekümnest ühe käe näppude jagu. Paraku ei suutnud meie nobedad ründetuusad neid suurepäraseid olukordi enda kasuks pöörata. Kuigi peatreenerile tundus see üllatusena, siis kainelt mõtlevale inimesele ilmselt mitte – publiku hulgas neid inimesi paraku liiga palju ei olnud.

Jalgpallipubliku fanatism Eestis on suurepärane, kuid paraku kogu mentaliteet ei ole konstruktiivne. Kui tribüünidele ja telerite taha voolab kümneid tuhandeid tubli väikerahva esindajaid, siis tunneb koondis ka nende ees vastutust. Nähes jalgpallihaigla loosungit, siis peab sellega nõustuma, et tegu on tõepoolest teise Eesti koondisega. Paraku on viimane sama rumal kui esimene. Olukorras kus peatreener langetab järjest valesi otsuseid ja kus vägisi kipub jääma pilt, et Eesti koodnis on lihtsalt võimetu lööma väravat (jätame välja juhud kus suurfavoriidi vastu umbkaitsest välja joostes toimuvad harvad valgusesähvatused) – möönab publik peale järjekordset 1-0 kaotust, et vile oli pask, meestel polnud õnne ja tegelikult olid meie poisid ikka tublid. Paraku ei ole see nii 10x 0-1 pähe saada on hullem kui saada idanaabri kombel ühel päeval 6-0 peksa ja saada nii kõva peapesu, et tehakse ka reaalsed järeldused. Järeldused, mis viivad koondise nädal hiljem 2-0 võiduni Prantsusmaa vastu. On võimatu teha konstruktiivseid järeldusi, kui igaüks väljakul olnud üheteistkümnest mehest läheb koju ja ütleb, et noh ma panin täitsa ok-lt ja lihtsalt õnne ei olnud ja teeb seda ilma hirmuta oma tuleviku ees.(Poom ju tegi ometigi imemänge pool kümnendit tagasi) Läheb järgmine kord jälle ja mängib ok-lt. Ilmselgelt on see piisav tulemus joovastuses olnud publikule ja piisav garant oma toolile mugavusest idanema jäänud peatreenerile.

Isiklikult tunnen ma puudust aegadest kui sai isaga käidud Kadrioru staadionil 50 pealise publik hulgas Gruusia vastu mängivat koondist vaatamas. Oli soe suveilm kommentaator oli meeldivalt vaikne ja pool publikult jõi varjamatult ja irvitas koondislaste üle. Tollal pahandas mind vägagi fakt, et nii tehti ja patriotismi jäljed oli pühkinud lõbusus, mida pakkus klounide vaatamine, kelle hulgas leidus eranditena vaid mõni üksik (tollal oli Poom tõesti tasemel) Kuid hetkeseisus on patriotismis saanud haigus, mis on viimas rahvuspordiks tõusnud ettevõtmist vaimse mandumiseni, kus tähtis ei ole enam võit vaid osavõtt. Nii rõõmustav kui sportlasvaimu hindamine ka ei ole jääb kaotus ikka kaotuseks ja Eesti koondis on kaotajad. Lootus, et publik halvasti esinevat koondist boikoteerima hakkab on minimaalne, sellepärast jäängi lootma, et tulevad Fääri saared ja võidavad eestis 7-0, et ometigi pandaks soliidne line-up ja kaotatakse rudimendid koondisest nii mängijate, treeneripingi kui taktika osas.

Juhtivate päevalehtede sulesepad võiks kah aru saada, et pealkiri \"kõik oli hea peale tulemuse\" on oma olemuselt juba vastuoluline juba puht loogiliselt ja lingvistiliselt. Kui kõik oleks tõesti hea, siis oleks ka tulemus hea ja ma ei peaks kogu seda paska siia kokku voolima, vaid saaksin rahulikult teiste sinisärklaste seas võidurõõmsalt õlut rüübata.

Vastus teemale \'mentaliteediprobleem\'

parima esimese postituse tegija soccerneti ajaloos on selgunud

Kommentaar

Hea emotsionaalne pühendus, kuid ise paraku ei suutnud ka parima tahtmise juures nõustuda öelduga.

Alates mängijatevalikust (kasutatakse ikkagi neid, kes võtta on) kuni \"... über alles\"-ni (selge mõnitus ja võrreldav pigem idiotismi kui rahvusliku meelestatusega).

Kommentaar

Keegi peaks tõlkima inglise keelde ja see ka Jellele saata:P Eesti laseb neid pikke palle ette rohkem kui talvel sajab lund maha, \"vanameister\" selles osas Kristal istub ju jelle kõrval treeneripingil masendav on vaadata seda lihtsalt..

Kingile peaks andma võimaluse sest Viikmäe ja Neemelo on tühjad kohad seal ees..

Kommentaar

kurb lugeda sellist mula... sõnasepp oled osav... võibolla oleks hoopis arnoldi ja edgari vahel sul soe ja mõnus olla. oleme siiski väike ja ka selleks jääme. pole midagi parata kui meil pole varnast võtta uusi ja uusi mehi, kui vanad on teinud hea mängu aga õnne polnud. see, et kaotasime 2. mängu järjest kodus ei muuda midagi...järgmised võidame!

sest vähemalt MINA usun Eestisse!

Kommentaar

Algselt postitas omanik

kurb lugeda sellist mula... sõnasepp oled osav... võibolla oleks hoopis arnoldi ja edgari vahel sul soe ja mõnus olla. oleme siiski väike ja ka selleks jääme. pole midagi parata kui meil pole varnast võtta uusi ja uusi mehi, kui vanad on teinud hea mängu aga õnne polnud. see, et kaotasime 2. mängu järjest kodus ei muuda midagi...järgmised võidame!

Mul on veel kurvem sellist mula kirjutada, kuid paraku olukorras, kus sinusugused usklikud söövad Eesti jalgpalli vähestki potensiaali oma lõputu rahulolu ja sajanditepikkusest orjaikest pärit kannatlikkusega, siis peab ju keegi sõna võtma.

Kommentaar

Algselt postitas koer

Algselt postitas omanik

seda täiesti braindead taktikat, mida lolli järjekindlusega 15 aastat praktiseeritakse,
              .
              Olen sõnatu
              Kui päkapikk tahab, võib ta oma välimust muuta. päkapikk on korduvalt ennast rihmaks joonud.

Kommentaar

Ma tahan ka nii andekas olla. Õpeta, kuidas saaks.
                armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

Kommentaar

Ka mina tabasin peale Iisraeli mängu ennast mõttelt kas Jelle on ikka hea valik koondise tüüri juures ning kas selles voorus jääb tõesti meie saagiks need punktid mis Andorra vastu võetakse(kui võetakse). Ei saa salata, et alagrupp on meil tõesti tugev, aga Iisraelilt ja Makedoonialt oleks kodus pidanud tõesti mingid punktid võtma.

Ehk tulevikus läheb paremini
                  Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

ärge laske ennast nüüd udupasunal eksitusse viia.
                    lepime kokku, et selles loos on nii tõtt kui ka täieliku saasta.
                    loo kirjutaja ei näinud ilmselt kuidas tema poolt kiidetud Kink platsilt kuiva särgiga enne mängu lõppu välja võeti. jutt puudutab muidugi klubi mängu. jne. pakkuda Kinki Neemelo kohale, näitab, et tegemist on selge grafomaaniga, kes on oma erutusevärinad kätte saanud hetkel kui postita nuppu vajutas.
                    ja millised on ettepanekud, koer?
                    Kui Koeral on nii palju terviklikku nägemist, eks suuda ta siis ju väljapakkuda, mida tuleks teha teisiti?
                    lõpetada publikul oma koondise toetamine?
                    lasta tribüünil vilet siis kui ebasoosingus oma palli saab?
                    peatreeneril tuua mängu mehed, kes ei taha mängida?
                    kamoon. kõik see, mis toimub on töö tellija materjalist.
                    kui palju on maailmas koondiseid kes võidavad järjest mänge?
                    kui palju on maailmas koondiseid, kes ootavad võitu mitu aastat?
                    mentaliteediprobleem on koer selles, et sinusugused hauguvad seal, kus on küll kena häälekaja, aga klähvimine midagi ei muuda.
                    14. september 2006, Tallinn

Kommentaar

Vähem möla, pikem samm! - ehk siis kirjanduslikust aspektist päris hästi kirjutatud üllitis, sisuliselt aga täiesti tühi loba ja ehteestlaslikult vinguv ning virisev. Samas ma ka ei imesta, kui kirjanikuhärra ise tunnistab, et viimased 10 aastat on olnud igal võimalusel nõus vedama kihla eesti jalgpalli vastu.

No ma ei tea - viimased 15 aastat lolli järjekindlusega braindead taktika kasutamine - tundub, et Sa said ise ka aru, kui loll väide see oli ja kustutasid ära. Kuigi mul pole veel võimalust olnud seda mängu videost üle vaadata ja pean piirduma nähtuga staadionilt, oli minu arust tegu ühega parimaist Eesti koondise mängudest, kui mitte parimaga - palli hoiti ilusti ja keskväljal üritati ikka mäng väga kenasti laiali tõmmata. Ok, seis oli nukker, mina isiklikult kirjutaks selle värava Piiroja kontosse, aga kui Jellele on midagi ette heita, siis vahetuste tegemine. Samas ma arvan, et ma ei ole just oma olematu treeneriharidusega õige mees Jellele rääkima, mis tgeema peab. Ühesõnaga minu arust oleks täielik debiilsus praegu Jelle lahti lasta vms, mida siin seltsimehed nõuavad.

BTW, koera postitust lugedes tuli kohe esimene mõte pähe, et millal eestimees ja alecoq1 tulevad siia kiitma, et jahjah, superpostitus, väga õige - jelle lahti lasta ja kink koondisesse ja ennäe imet, eestimees ei vedanud mind alt
                      Jube Tige Kala

Kommentaar

Antud teema esimese postituse tegijal on kahe silma vahele jäänud üks lihtne tõsiasi: jalgpallimäng algab jalgpallurist ja tema oskustest, sugugi mitte õigest mängutaktikast või treeneri geniaalsusest.
                        Mentaliteediprobleem (küll on totter sõna) on seega postitajal endal: ta lihtsalt ei saa jalgpallist aru.
                        the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
                        because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Kink, sina vä? Õpi keeruliselt väljendamise asemel selgelt väljendama.

Ausalt öeldes ma mõtlesin, et nii palju vaeva ja sõnaseadmist on ühe postitusega olnud, et peaks natukenegi kirjanikuhärrast jalgpallianalüütikule vastama. Aga mida edasi lugesin, seda rohkem aru sain, et ei viitsi. No tõesti ... tundub, et üks panndunud korvpallifänn on Läti mängust masendusse langenud ja nüüd halab, kus aga juhtub.

Tegelikult annavad juba esimesed kaks lauset loo sisust ja meelolust aimu ja edasi pole mõtet lugedagi ... \"Eesti jalgpall on teatavasti teinud metsiku hüppe arengus. Lausa kosmilised staarid on jätnud oma jälje ka maailmaareenile. Sellest on kuulda iga päev ja esikippri naeratav nägu ilutseb tänavareklaamidel jne.\" ... oijahhh ...

Aga ma natuke kommenteerin, selleks see postitus ju tehtigi, eks?

\"Artur Kotenko ja teine ida avarustes palliv kolleeg on ilmselgelt mitmekordselt ületanud taseme, millel Poom antud hetkel on võimeline mängima.\"
                          Ei olegi väga vale lause, kui ilmselgelt eksitav ja ülepingutatud \"mitmekordselt\" välja jätta. Paraku kubiseb kogu üllitis sellistest lausetes ja tõsiseltvõetavuse protsent läheneb iga uue lausega sammu võrra nulli poole.

Neemelo oli sitt, olen nõus. Isegi enne mängu mainisin seda foorumis, aga Kink ... Koer, mitu korda oled sa Tarmo Kinki näinud sel aastal mängimas. Mina on õnnestunud kuute mängu näha. Ja ainult ühes mängus (kodus Haka vastu), suutis ta natukenegi silma jääda. Ülejäänutes silmatorkamatu. Tegelikult peaks seda ju näitama ka meie \"noore\" talendi poolt löödud väravate arv.

\"On võimatu teha konstruktiivseid järeldusi, kui igaüks väljakul olnud üheteistkümnest mehest läheb koju ja ütleb, et noh ma panin täitsa ok-lt ja lihtsalt õnne ei olnud ja teeb seda ilma hirmuta oma tuleviku ees.\"
                          Mängujärgseid intervjuusid vaadates ei olnud ükski koondislane sellises meeleolus. Kõik olid pettunud ning skoori ja realiseerimata võimalustega absoluutselt mitte rahul.

\"Olukorras kus peatreener langetab järjest valesi otsuseid ja kus vägisi kipub jääma pilt, et Eesti koodnis on lihtsalt võimetu lööma väravat ... \" - Too mõni näide ka valedest otsustest, ole nõnda hea.

\"Isiklikult tunnen ma puudust aegadest kui sai isaga käidud Kadrioru staadionil 50 pealise publik hulgas Gruusia vastu mängivat koondist vaatamas. Oli soe suveilm kommentaator oli meeldivalt vaikne ja pool publikult jõi varjamatult ja irvitas koondislaste üle. Tollal pahandas mind vägagi fakt, et nii tehti ja patriotismi jäljed oli pühkinud lõbusus, mida pakkus klounide vaatamine, kelle hulgas leidus eranditena vaid mõni üksik (tollal oli Poom tõesti tasemel) Kuid hetkeseisus on patriotismis saanud haigus, mis on viimas rahvuspordiks tõusnud ettevõtmist vaimse mandumiseni, kus tähtis ei ole enam võit vaid osavõtt. \"
                          Oot-oot, kas siis kui rahvas õlut libistades koondise üle irvitas, oli tähtis võit, mitte osavõtt? Juba selliste aegade härdusega meenutamine näitab, millise jalgpallifanaatikuga on tegu. Veelkord, praegu saab sama asja harrastada korvpalli tehes. Saku suurhallis peaks varsti Läti ja Horvaatia olema ja õltsi müüakse ka.

Aga kogu selle masohihistliku loo valguses tundsin isegi rõõmu. Koer ja tema mõttekaaslased arvatavasti enam jalgpalli ei vaata (vähemalt niikaua kuni eesti hakkab stabiilselt võitma, või kui Iisraelile kaotatakse 0-7 ja saab tulla koondise üle irvitama) ning staadionile ei tule. Vaadake kettaheidet, sealt saab nüüd päris mitmete aastate jooksul ainult positiivseid emotsioone

Lilleline ei ole käesoleva valiktsükli algus muidugi kohe kuidagi. Aga konstruktiivsust oleks võinud postituses olla, mitte sõnavahtu.
                          League One is for wankers. Championship is the ultimate challenge!

Kommentaar

Algselt postitas Miq

jelle lahti lasta ja kink koondisesse ja ennäe imet
                            jellet ei pea nüüd küll lahti laskma aga muudatusi on küll vaja...terja jätta pingile näiteks, proovida Kinki ja Purjet kasvõi Marmorit ja Vlad Gussevit ning Teeverile anda võiamlus loomulikult sest mida sa sellest Viikmäest mängitad seal ees ning Neemelod, nad on tõestanud et nad ei saa hakkama. samuti terja parim enne on ammu möödas...

Kommentaar

Algselt postitas eestimees

Algselt postitas Miq

jelle lahti lasta ja kink koondisesse ja ennäe imet
                              jellet ei pea nüüd küll lahti laskma aga muudatusi on küll vaja...terja jätta pingile näiteks, proovida Kinki ja Purjet kasvõi Marmorit ja Vlad Gussevit ning Teeverile anda võiamlus loomulikult sest mida sa sellest Viikmäest mängitad seal ees ning Neemelod, nad on tõestanud et nad ei saa hakkama. samuti terja parim enne on ammu möödas...
                              Nii palju kui Kinki ääres on nähtud (2 koondisemängu ning Levadia 2 mängu), seal tast suurt tolku pole olnud. Ründes mina polegi näinud teda.

Kommentaar

Working...
                              X