Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Balti Turniir 2008

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas Martin Vaata postitust
    Kas seda ka, et varustuses peaks olema nuga ja suusamüts? Või siis vähemalt nukid?

Tõesti õiged isikud, kellelt midagi õppida ja keda eeskujuks tuua.
    Kohe kaugelt on tunda siin "tõsist" ajakirjanikku!

Nopib teksti massist välja ühe lause, alustades juttu sellest, mis ta enda meelest seal näeb ja mis müüb, jättes teksti mõtte tähelepanuta! Kesa mõte oli muus.

Kuidas see ütlus oli, et toimetaja ülesanne on eraldada terad sõkaldest ja lehte panna ainult sõklad

---

Jansa hoidis ära selle, et teda veel mustemini oleks määritud meedias, kui poleks andnud Reporterile omapoolset kommentaari. Rääkides, mis juhtus ja miks juhtus. Näitas, et mees ei ole peidus ja vastutab oma tegude ees. Kummalin küll, aga minu teada oli Reporter ainukene meediakanal, kes tundis otsest huvi väljakul jooksnud inimeste vastu. Teised arvasid aga, et nad on ise kõik targad. Niisamuti siin foorumis... Pealiskaudsus surub peale. Kahjuks. Kõik siiski ei ole must-valge.
    Last edited by meesmuiste; 03.06.08, 01:41. Põhjus: lisatud mõttetera

Kommentaar

Algselt postitas meesmuiste Vaata postitust
      Kohe kaugelt on tunda siin "tõsist" ajakirjanikku!
      Sorry aga ma leian, et siitsamast Eestist on võimalik leida palju paremaid eeskujusid, kui mingeid Leedu ultrasid, kelle jaoks jalgpall on sageli sekundaarne. Esmase tähtusega on tedagi mis.

Kuid eks ülistame neid ja tõstame poodiumile kõigile noortele eeskujuks. Sul on ju see võimalus oma saatega olemas. Mina aga mõtleks enne natuke, et mis inimestega tegelikult tegemist on.
      When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Sorry aga ma leian, et siitsamast Eestist on võimalik leida palju paremaid eeskujusid, kui mingeid Leedu ultrasid, kelle jaoks jalgpall on sageli sekundaarne. Esmase tähtusega on tedagi mis.

Kuid eks ülistame neid ja tõstame poodiumile kõigile noortele eeskujuks. Sul on ju see võimalus oma saatega olemas. Mina aga mõtleks enne natuke, et mis inimestega tegelikult tegemist on.
        Tee endale selgeks, et igast kultuurist (subkultuurist) on võimalik leida midagi positiivset. Uuri natuke, mitte üldista.
        Kahetsusväärne on kui ajakirjanik(ud), kes peaks(id) andma sündmustest objektiivse hinnangu, keskenduvad lahmimisele, sildistamisele jne. jne.
        Pealiskaudsus ruudus.
        Räige on lugeda Eesti meedias eesti fänne ülekohtuselt halvustavaid kirjutisi.
        Eriti haiged on häbistavate allkirjadega fotod segipekstud Jansast ajalehtede esikülgedel.
        Enamus jalgpalli suhtes ükskõiksemaid lehelugejaid kujundavad oma arvamuse Eesti jalgpallist pealkirjadest.
        Kellele on see kasulik kui nad on tendentslikud ning fänne halvustavad?
        Sa oled mängudel käinud, sa tead, mis emotsioonid seal valitsevad.
        Sa tead, et eesti fännid on ühed seadusekuulekamad ja neil puudub kalduvus vägivaldselt käituda. Omasid peab aga toetama.
        Viska pilk peale mänguprotokollile, kuus kollast ja üks punane eesti mängijatele ühe kollase vastu leedukatele. Juba sellest peaksid aru saama kui närviline oli õhkkond.
        Miks tümitada Jansat kui tegelikult peaks keskenduma Läti miilitsate võimupiiride ületamise ja sadistliku käitumise kritiseerimisele, et midagi sarnast ei juhtuks Eesti staadionitel.
        Politsei ja turvajate ülereageerimine ning ahistavalt karmid turvareeglid on ühed võimalikud põhjused, et mõned fännid võivad võtta üle ultrate negatiivsemad käitumisnormid. Vägivald tekitab vägivalda.

Kommentaar

Algselt postitas kesa Vaata postitust
          Tegelikult on küsimus selles, kas Eesti Politsei ja Eesti staadionitel turvajad on kompetentsemad kui Läti kolleegid.
          Kas Eestis võib midagi sarnast juhtuda? Kas Eesti politseinikul ning turvamehel on ikka oskus staadionil toimuvale adekvaatselt ja tsiviliseeritult reageerida?
          Kas postsovjetlikul Eesti politseinikul või turvatöötajal ei või tekkida kiusatus sambo-kumminuiatunnis õpitut lakke tõusnud emotsioonidega fännide peal proovida?
          Millegipärast on mul kahtlus, et Jurmala sündmused ainult karmistavad turvareegleid Eesti staadionitel.
          Mida karmimad ja fännidele ahistavamad turvareeglid, seda vähem jääb aga alles rõõmu nautida mängu ja melu selle ümber.
          Staadioni turva ei ole Eestis eriti palju kompetentsem ,kui nende kolleegid Jurmalast. Seda võin ma kohe kindlasti väita.Jälgin nende tegevust üsna tihti mängude ajal. Viimane kord paistsid nad silma sellega ,et ronisid fännisektorisse ,kui keegi lumepalliga mingit fotograafi viskas. Näod olid kõigil sellised peas ,et karju appi nagu oleks mõni kriminaal avastatud. Mis meil veel karmimaks saab minna ? Niigi on nad kõik juhmide nägudega ja keegi ei oska naeratada. Arvavad ,et kui on kuri nägu peas siis kõik kardavad.

Ning viimaseks ei näe ma ka erilist põhjust midagi veel karmimaks teha ,kuna meil puuduvad peaaegu täielikult fännide grupeeringud ,kes oma vahel vaenutseksid .Samuti pole meil ultrate gruppe välja kujunenud nagu Leedus või ka Lätis ja ,mis tegelikult näitab nende jalgpallikultuuri palju tugevamaid ja pikaaegsemaid traditsioone.
          Aga ma arvan ,et ultrate liikumise alged on meilgi olemas ja ühel heal päeval näeme nende loosungeid ka staadionitel.
          FCF Forever

Kommentaar

Algselt postitas kesa Vaata postitust
            Tee endale selgeks, et igast kultuurist (subkultuurist) on võimalik leida midagi positiivset. Uuri natuke, mitte üldista.
            Mille poolest on Leedu ultrad parem eeskuju kui Ott või Tarmo või Diana?

Ehk puust ja punaseks: palju paremaid eeskujusid leiab siitsamast, ilma, et ma peaks nende pasast kuldterakest otsima, sest kohalike näidete puhul seda paska polegi.

Aga eks sina joondu leedukate järgi, mina valin enda eeskujud kindlasti mujalt.

Kommentaar

Ehk puust ja punaseks: palju paremaid eeskujusid leiab siitsamast, ilma, et ma peaks nende pasast kuldterakest otsima, sest kohalike näidete puhul seda paska polegi.

Nii palju, kui ma Kesa lausest "Tulge mõistusele, õppige kasvõi neistsamustest ...", siis ta tõi just välja, et igaüks valib endale ise eeskujud. Sa võid valida Oti, Tarmo või Diana. Kesa ei öelnud, et leedu ultrad on ainsad ja ainuõiged, vaid eelkõige rõhutas üksmeele vajalikkust. Kas on raske aru saada teiste inimeste sõnavõtust ja seda mõttega lugeda? Kahjuks kipuvad enda kogemuste järgi ajakirjanikud just sinu moodi võtma mingi suvalise lõigu ja hakata selle kallal lahmima ilma mõistmata, mida tegelikult sooviti öelda. Kas tegemist on mõtlemispuudulikkusega või lihtsalt sooviga lihtsama vastupanuteed minna, seda ei oska enam kommenteerida.

Kommentaar

Kas ma olen väitnud, et leedu ultrad on paremad?
                Demagoogia on sul käpas.

Naljaga pooleks peab ära märkima, et sinu poolt nimetatud eeskujudel on olemas positiivsemad ultraid iseloomustavad omadused:
                Nad laulavad kogu mängu ajal
                Nad seisavad mängu ajal alati püsti
                Neil on kindel sektor staadionil
                Nad on andunult oma meeskonna fännid.
                Nad püüavad külastada kõiki mänge, ka välismänge.

Kommentaar

Pole hullu ... lätlaste turvateenistus on oma saamatusega ka varem silma paistnud

nagu näha, siis policija võib ka hellalt käituda
                  299195

Kommentaar

Algselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitust
                    Nii palju, kui ma Kesa lausest "Tulge mõistusele, õppige kasvõi neistsamustest ...", siis ta tõi just välja, et igaüks valib endale ise eeskujud.
                    Väga õige! Ja kui sa samuti mõttega loeks, siis sa saaksid aru minu väitest, et väga ohtlik on üldse selliseid inimesi kellelegi eeskujuks tuua, sest üldjuhul ei lahata mingit isikut või gruppi peensusteni, vaid võetakse üle üldjooned. Seda näeb ju iga päev tänavalgi. Mistõttu ma omakorda leian, et selliseid inimesi ei tohiks mitte kunagi kellelegi eeskujuks tuua. Eriti veel noortele, sest vanemad tegelased suudavad ehk enda peaga veidi mõelda. Foorumis on üldjuhul noorem seltskond. Mistõttu rõhutangi, et äkki peaks otsima veidi paremaid eeskujusid ja nende leedukate tegusid ei maksaks nii kõvasti ülistada.

Nii lihtne see ongi, miks keeruliseks ajaga. Et Hamptoni sarnast vaidlustormi vältida, siis palun jätkame PMi teel, et teised saaksid põnevamatest asjadest rääkida.

Kommentaar

Algselt postitas ROOTSI KUNN Vaata postitust
                      Staadioni turva ei ole Eestis eriti palju kompetentsem ,kui nende kolleegid Jurmalast.
                      Inimesed, kes käisid Inglismaa-Eesti mängul said ehk aru, kuidas turvateenistus teglikult töötama peaks.

Nädalakese eest olin sealsamas staadionil Leeds-Doncasterit vaatamas. 76 000 fänni liikus paarikümne minutiga sisse, meil läks enda kohtadele jõudmiseks vist kaheksa minutit, kusjuures selle aja sees ostsime stata seest veel ühe õlle ka.

Turvakontrollis leiti meie valdusest kinnine veepudel, mis kästi lahti teha ja sisu platstopsidesse valada - topsid tõstis turvatöötaja veel ise meie ette, et mugavam oleks valada. See on tase. Mingi aeg korjati Eestis kõik ära - pudelid, saiakesed jms. Keegi küll mainis, et pudeliga saab vist nüüd sisse, kui kork on maha keeratud. Hea seegi.

Patsutamine on niigi legendaarne.

Ma tõesti ei kujuta ette, mis riigi näitel Eesti turvasid jalgpalli osas koolitatakse.

Kommentaar

Martini Inglismaa-Eesti näide on hea. Turvateenistuse eesmärk on inimeste heaolu ja turvatunde tekitamine mitte ebamugavustunde loomine, et sa tegelikult ei ole siia staadionile oodatud.

Samas nt välismängul Slovakkiaga veetis turvamees juba salli läbi otsimise peale jupp aega - kõige pealt raputas ja siis katsus sentimeeter haaval läbi, kuid ikkagi suutis seda teha sümpaatselt. Meil aga oleks kõik nagu sunnitöölised.
                        tulevik on tunni aja pärast

Kommentaar

tegelikult on nii, et kui mängule hästi vara kohale tulla - no umbes tund aega varem nagu, ehk siis kui väravad lahti tehakse, siis on turvad veel värsked. Aega on kah palju, sest külastajaid eriti pole, nii et saab vabalt juttu ajada ja muljetada. Et siis on nad tavaliselt küll hästi sõbralikud.

Kommentaar

Algselt postitas ballack
                            platsile jooksnud fännid ei rikkunud mitte seadust vaid staadioni sisekorrareegleid. politsei rikkus seadust lüües kohtadesse kuhu ei tohi nuudiga üldse lüüa rääkimata ülemäärase jõu kasutamisest.
                            Oot-oot, kas mulle ainult tundub nii, või ütles ballack esimest korda siin foorumis midagi päris loogilist ja mõistlikku?

Kommentaar

Algselt postitas eika Vaata postitust
                              Oot-oot, kas mulle ainult tundub nii, või ütles ballack esimest korda siin foorumis midagi päris loogilist ja mõistlikku?
                              Kui väga peensustesse minna, siis suure tõenöosusega rikkusid platsile jooksnud lisaks staadioni sisekorraeeskirjale ka avalikku korda ning eirasid võimuesindaja seaduslikku korraldust. Ma ei ole küll Läti õiguse ekspert, kuid mõlemad peaksid olema seaduserikkumised.

Kommentaar

Ma tõesti ei kujuta ette, mis riigi näitel Eesti turvasid jalgpalli osas koolitatakse.
                                Usu mind sellised turvad ei ole meil mitte ainult staadionil vaid ka paljudel paljudel (rock)kontserditel. Meil arvavad enamus, et kui neile on selja peale kirjutatud kiri STAFF, siis nad on maailma kuningad. Et nad on A&O ning iga külastaja on potensiaalne pätt ja kaabakas, kelle käe- ja seljakott, püksitaskud ning hõlmaalused on täis kastide viisi alkohoolseid jooke, filmimise rasketehnikat ja külmrelvi. Ning kui svipsis inimene juhtub kogemata neile otsa komistama siis on tegu terroriaktiga. Veel kehvem on see, et korraldajad õigustavad "omasid".

Kommentaar

Working...
                                X