Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
Kui selle küsimuse soccerneti toimetusele saatsin( Võibolla keegi saatis veel), siis küll ei uskunud, et nii suur vastukaja tuleb sellele.
Nojaa, kui mehed tõesti õpiks selgeks eesti keele ja mängiks ka edaspidi Eestis, siis miks mitte. Jah, ei tea, kuidas nad kõrgemal tasemel mängivad, kui Eesti liiga, aga eks tulevik näitab.
Kuigi ma olen 99% kindel, et need 2 konkreetset meest kindlasti Eesti koondist ei esinda, siis kindlasti on meil tulevikus mõni neeger koondises.
jahh....loogiline see on, et mõni mustanahaline eestit esindama hakkab. ise tean mõnda päris head mängumeest, kes on mustanahalised aga siin kasvanud ja räägivad perfektselt eesti keelt
Ma isiklikult arvan et neid võib lubada aga mitte liiga kergelt. Aga kui mängijatel on tahet ja oskusi koondist aidata siis ei saaks tegelt neilt seda võimalust võtta. Mulle iseenesest meeldib brasside mängu suhtumine . Tegelt eesti vajab mingeid muutusi aga vb esialgu piisaks kui koondise juures töötaks mõni brassist vms abitreener vms. Ehk esialgu aitab see.
Samas eestis on juba päris palju siin sündinud ja elanud nooremiad tumedanahalisi kui neil kunagi jõuab kätte see aeg kui nad saavad koondist esindada ja neil kondakonsus olemas ja keel suus , siis on raske neil seda keelata ning siis ei saa pohlak eriti midagi öelda kui ta perekonna nimi pole kask või ivanov vaid on yakubu
Tegelikult ei ole konkreetselt nende kahe mehe suhtes vahet. Selleks ajaks, kui paberid nad korda saavad oleks nad piisavalt vanad, et mitte väga palju koondise mänge teenida. Mina poleks vastu
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.
ma vist kuskil kõrgemal juba kirjutasin, et kui neist oleks koondisele abi, siis miks mitte. kui ei ole, siis pole ka vaja neid. lihtne ja loogiline. küsimus oli selles, et mis teie arvates üldse sellisest mõttest
ma vist kuskil kõrgemal juba kirjutasin, et kui neist oleks koondisele abi, siis miks mitte. kui ei ole, siis pole ka vaja neid. lihtne ja loogiline. küsimus oli selles, et mis teie arvates üldse sellisest mõttest
Euroopas võib ühe käe sõrmedel üles lugeda koondiseid, kus põlisrahvusest mängijad on värskelt kodustatud pallurite või esimese-teise põlvkonna immigrantide järeltulijate suhtes vähemuses või riigi rahvastiku koosseisu arvestades greenis.
Prantsusmaa, Läti, Kasahstan, aeg-ajalt Inglismaa, Saksamaa, hiljuti veel Holland. Ehk ka Belgia.
Kahjuks on viimastel aastatel sarnasesse seltskonda jõudsalt astunud ka Eesti "rahvus"koondis. Viimases mängus Türgi vastu olid eestlased väljakul esmakordselt vähemuses.
Nii, et vahet pole kas Eesti koondisse lisanduvad mõned brassid või ükskõik mismuumaalased, trumm läinud, mingu ka pulgad!
Kui kodustada, siis kedagi kes tõeliselt tõstab meie koondise taset ning positsioonile, kuhu meil endal mängijaid kuidagi ei tule (nagu korvpallis keskmängija). Sellisel juhul siis selline keskpoolkaitsja, kes suudab ehitada, söötu anda ning samal ajal hea töövõimega, sest Eesti koondis ei saa lähi 10-15a jooksul kindlasti ründava suunitlusega koondiseks. Seniks kuni sellist mängijat ei ole huviorbiidis + tal endal ei ole teatavat sidet Eestiga, jääb see teooriaks.
Antud näited: Arruda ja Nunes. Olen vastu, ja põhjendan ka miks.
Esiteks Arruda:
Ta saab kohe-kohe 27a vanaks. See tähendab, et peaks olema parimas eas jalgpallurina. Ilmselgelt pole see tase, mis meid koondises rahuldab, eriti kui arvestada, et 27a pallurilt on suurt arengut raske oodata. Praeguse hetkega peaks tal sel hooajal olema seljataga 31 mängu Kalju eest, selle ajaga on Kaljule löödud 61 väravat, mida on palju. Jah,kaitseliinis on 3meest veel + Kaljul on seal sel hooajal olnud igasuguseid, siiski peaks tema olema see liider kaitses ja eks tema peab ka vastutama enim. Okei, kui see Kalju sisse imetud väravate näide võib kohati olla kohatu, eriti arvestades Kalju taktikat ja ülejäänud kaitseliini, siis teine näide:
Karjäär ei ole just kõige hiilgavam ja parimates klubides, see näitab et tal ei ole ehk nii palju taset, kui Eesti liigas mänginime mulje jätaks: hetkel samas vanuses mängijad: Piiroja, Stjopa,no mööndustega loen ka Alo juba kogenuks, siiski välismaal ja märksa tugevamas liigas,lisaks Rähn. Tuleb nentida, et valik tõesti kogenud mängijate puhul ei ole just suur, aga siiski peaksid Raio,Stjopa ja Alo olema selged valikud enne Arrudat.
Teised mängijad? Usun, et pigem on mõttekam anda mänguaega sõprusmängudes noorematele mängumeestele: Morozov,Jahhimovitš,Subbotin.
Miks? sest nende arengupotentsiaal on suurem + see on kasulikum ka Eesti jalgpallile. Nemad võidaksid just oma arengu vaatenurgast nendest mõnedest sõprusmängudest rohkem kui Arruda, kes on juba küps mängumees.
Kokkuvõtvalt: pole mõttet võtta Arrudad koondisse 4.-ndaks keskkaitsjaks, kui tema asemel võiks kaasas "tolkneda" ja vahel mängu saada nt Morozov. Sest tasemelt jääb Alan alla Raiole,Stjopale ja Alole ja kui Raio peakski lõpetama, siis on Alan suht ka samas vanuses ehk karjääri lõpetamas (nende vanusevahe ei ole nii suur)
Nunes?
Samuti juba 27a mängumees. Äärepoolikutes sama seis: pigem anda võimalus noorematele: Lindpere,Kink,Klavan,Vunk,S.Puri,Teniste,ka Ojamaa on kas paremad/potentsiaaliga saada paremaks. Pigem sekkub Puri vahetusest kui Nunes, sest algkooseisu mehena ma teda kahjuks ei näe: Hollandi ja Norra meistriliigas algkoseisus alustavad mängijad on minu jaoks iga kell paremad kui Eesti meistriliigas müttav staar.
Kommentaar