Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Brasiillased koondisse?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Teemal kodustatud välismaalased Eesti koondises kirjutas Tiisler hea artikli Õhtulehes. Tema teemaks oli küll koss, ent see artikkel on mu meelest üpris hästi transleeritav ka jalgpalli. Mina sisuliselt olen Tiisleriga nõus.

Aga et kuidas siis suhtuda sellesse, et näiteks Eestis sündinud ja kasvanud mustanahaline poiss esindaks kunagi Eesti koondist? Minu teada meil mõned sellised on noortes kuskil olemas. Kergekas pürib näiteks Eesti esinumbriks Richard Pulst, mustanahaline poiss, kelle ema on eestlanna.

Isiklikult tunnen üht mustanahalist tüüpi, kes lõpetanud ka näiteks Inglise kolledži (kiitusega vist) ja praeguseks ka Peda ja Viljandi kultuurikolledži. Väga lahe tüüp.

Seega mina olen Tiisleriga nõus, et sisuliselt võiks olla küll mõni, kui nad on kasvanud eesti keeles ja Eesti kultuuris. Ma aga ei poolda seda, et kui toodaks väljast mingi 20nene jorss ja siis pandaks ta mängima koondise eest ja samal ajal õpetatakse Eesti keelt.

Mõtteid?

Kommentaar

Nad võivad ju olla aga iseasi kas nad ka oma poistest paremad on

Kommentaar

Oi see on väga raske katsumus kasvatada konkreetsest noorest tasemel mängija. Esiteks ei saa sa välismaalt tasemel noort niisama lihtsalt kätte. Ega seal siis ka rumalad ei ela, et lasevad talentidel lihtlabaselt Eestisse kolida. Ja kui leidad kellegi, kes on nõus siia tulema, siis tuleb koheselt arvestada sellega, et tulejal tekib paratamatult mingi priviligeeritu tunne ja see võib tema arengule halvasti mõjuda.

Kõik see tähendab suure tõenäosusega, et saame lihtsalt ühe keskpärase mängija ja siis ka uue kodaniku. Et selline projekt edukas võiks olla, siis peaks neid pikki üsna mitu olema, et äkki siis keegi on lisaks pikkusele ja andekusele ka töökas.

Nagu näitab meie praktika, siis pikki meil mängima panna ei osata, näiteks sobivad Veski, Purason, üks pikk grusiin Kalevis ja ülejäänud kodused pikad. Ärmpalu jäi oma arengus toppama aga hoopis peale Ameerikasse siirdumist.

Lihtsam oleks ikka vaadata mõnd täisealist mängijat, kes koondistesse ei kuulu, kuid ehk sooviks kuuluda. Siis tuleb jälle see kodakondsuse küsimus mängu. Suht nõiaring tulebki välja.

Õigem on ikka jätkata oma jõududega ja kui saadakse tagasi Euroopa tasemele lähedale, siis võiks mõelda välismaalase otsingule. Praeguse taseme juures ei soovi ilmselt keegi end Eestiga siduda, kuna ei taheta loobuda oma senisest kodakondsusest.

Pikk jutt tuli välja, ei raatsi ära ka kustutada. Las jääb.

Kommentaar

Algselt postitas meesmuiste Vaata postitust
          Teemal kodustatud välismaalased Eesti koondises kirjutas Tiisler hea artikli Õhtulehes. Tema teemaks oli küll koss, ent see artikkel on mu meelest üpris hästi transleeritav ka jalgpalli. Mina sisuliselt olen Tiisleriga nõus.

Aga et kuidas siis suhtuda sellesse, et näiteks Eestis sündinud ja kasvanud mustanahaline poiss esindaks kunagi Eesti koondist? Minu teada meil mõned sellised on noortes kuskil olemas. Kergekas pürib näiteks Eesti esinumbriks Richard Pulst, mustanahaline poiss, kelle ema on eestlanna.

Isiklikult tunnen üht mustanahalist tüüpi, kes lõpetanud ka näiteks Inglise kolledži (kiitusega vist) ja praeguseks ka Peda ja Viljandi kultuurikolledži. Väga lahe tüüp.

Seega mina olen Tiisleriga nõus, et sisuliselt võiks olla küll mõni, kui nad on kasvanud eesti keeles ja Eesti kultuuris. Ma aga ei poolda seda, et kui toodaks väljast mingi 20nene jorss ja siis pandaks ta mängima koondise eest ja samal ajal õpetatakse Eesti keelt.

Mõtteid?
          Mina olen siinkohal pigem tulemusele orienteeritud. Kui ei saa jõuga, siis saab nõuga. Ideaalne oleks muidugi võtta mõni kohalik neeger või venelane (miks vene poisid kossu ei mängi?), aga meie treeningtingimused ja -mentaliteet ei ole piisavad tähtede kasvatamiseks (millele ka Tiisler vihjab). Üksikuid erandeid leidub, aga kui vaadata meie korvpallurite läbilöögivõimet tippliigades, saab ka saekaatrimees pesast lennanute loendamisega hakkama.

Pigem rakendada sama tingimust nagu FIFA: mängija peab paar aastat kohalikus liigas mängima, enne kui lubatakse "noorel" kodanikul pallimurul seda riiki esindada. Jalgpallis ma praegu karjuvat vajadust kellegi kodustamise järele ei näe, kuid kuna korvi all haigutab meil stabiilselt tühi auk, võiks rahvusliku kitsarinnasuse alla suruda. Ei saa mina aru Tiisleri väitest Babenko ja Karavajevi teemal - kui enne tehti ja asi toimis, ei ole mõtet nüüd pead liiva alla peita.
          I don't write erotica but I do write. Don't get paid for it though. My writing is a little more high profile than erotica generally. I stay anonymous though so I can never be compensated for my work.

Kommentaar

Tjahh, milleks tegelda kuluka noortespordiga, kui kõik mansad on võimalik täies kooseisus sisse osta? Meie noored on ju nii andetud!

Kommentaar

Algselt postitas urmar Vaata postitust
              Oi see on väga raske katsumus kasvatada konkreetsest noorest tasemel mängija. Esiteks ei saa sa välismaalt tasemel noort niisama lihtsalt kätte. Ega seal siis ka rumalad ei ela, et lasevad talentidel lihtlabaselt Eestisse kolida. Ja kui leidad kellegi, kes on nõus siia tulema, siis tuleb koheselt arvestada sellega, et tulejal tekib paratamatult mingi priviligeeritu tunne ja see võib tema arengule halvasti mõjuda.

Kõik see tähendab suure tõenäosusega, et saame lihtsalt ühe keskpärase mängija ja siis ka uue kodaniku. Et selline projekt edukas võiks olla, siis peaks neid pikki üsna mitu olema, et äkki siis keegi on lisaks pikkusele ja andekusele ka töökas.

Nagu näitab meie praktika, siis pikki meil mängima panna ei osata, näiteks sobivad Veski, Purason, üks pikk grusiin Kalevis ja ülejäänud kodused pikad. Ärmpalu jäi oma arengus toppama aga hoopis peale Ameerikasse siirdumist.

Lihtsam oleks ikka vaadata mõnd täisealist mängijat, kes koondistesse ei kuulu, kuid ehk sooviks kuuluda. Siis tuleb jälle see kodakondsuse küsimus mängu. Suht nõiaring tulebki välja.

Õigem on ikka jätkata oma jõududega ja kui saadakse tagasi Euroopa tasemele lähedale, siis võiks mõelda välismaalase otsingule. Praeguse taseme juures ei soovi ilmselt keegi end Eestiga siduda, kuna ei taheta loobuda oma senisest kodakondsusest.

Pikk jutt tuli välja, ei raatsi ära ka kustutada. Las jääb.
              Pikk jutt jah... algus juba ununes )
              Vaatame tõele näkku, Eesti jalgpall on niiiii lapse kingades, kui mitte öelda tite sipupükstes. Ometigi on juba ridamisi mängijaid siirdunud välismaale (ca 30). Positiivne. AGA...
              Lisaks sellele on kogu aeg õhus nö. revolutsioon, mis on intrigeeriv jalgpalliinimestele, kuid kahjuks pärssiv tavainimesele.
              Jalgpallikultuur on alles skaalal 10 punktis 3...ehk. Võib-olla liialdan.
              Nii... ja nüüd see, kuhu tahaksin jõuda oma jutuga. Ei ole seal välismaal midagi paremat loota, kõik on meil endil tegelikult olemas. Paraku jääb see "hea puit kõik metsa". On andekaid mängijaid, kes treeninud poisikesepõlvest kuni noorukini ühe treeneri käe all ning arengu pidur tuleb just sealt - treeneri jaoks jääb mängija avastamata, sest treener ei suuda mängijat "avada". Vaid mõni üksik suudab välja murda "nõiaringist" - lemmikud. Öeldakse, et kriitiline on üleminek noorteliigast täiskasvanute hulka, seal toimub terade eemaldamine sõkaldest, nö. "tugevamad jäävad ellu". Jah, selles või ka iva olla, kuid vaidleksin julgelt sellele vastu - praegu jääb jalgpalli juurde vähem andekaid noori, kui selle juurest lahkub, sest kui oled andekas ühel alal, siis lööd läbi ka teistel aladel ning jõuad kaugemale seal, kus Sind märgatakse. See võib regiooniti olla veidi erinev, kuid üldjuhul paikapidav.
              Leisi JK
              JK Saarepiiga

Kommentaar

Kui too mustanahaline on juba Eesti kodanik, siis pole ju teda kodustada vaja.
                Kui on siin sündinud/kasvanud/valdab keelt (kuid pole kodanik) siis võiks kodustamist kaaluda.
                Aga lambist miski suvalise jorsi sissetoomine ja kodanikuks tegemine - tänan, ei....!
                Pole seda vaja ei jalgpallis ega kossus.

Kommentaar

No mis te sellest loost arvate?

Võrkpallikoondis võib pika ukrainlase saada
                  I don't write erotica but I do write. Don't get paid for it though. My writing is a little more high profile than erotica generally. I stay anonymous though so I can never be compensated for my work.

Kommentaar

Algselt postitas dareth Vaata postitust
                    No mis te sellest loost arvate?

Võrkpallikoondis võib pika ukrainlase saada
                    http://sport.postimees.ee/?id=210650
                    olles teda see aasta näinud mängimas mõned korrad, siis väga hea poiss on, mängumehena. sümpaatne kuju ka väljakul.

ent tegemist on tõepoolest maailmakodanikuga. hetkel mina kindlasti ei pooldaks tema liitumist koonisega (liiatigi on meil seal väga normaalsed mängumehed juba ees). küll võiks ehk hakata sellele mõtlema siis, kui ta 3 aastat Eesti liigas on mänginud ja eesti keel suus on ja muudki parameetrid (s.h. väljaütlemised jms.) paigas on. siis võiks uuesti mõelda, kas üldse.

Kommentaar

eks siin ei maksa väga erutuda ka, senini on need ikka ajakirjanikud, kes iga välismaalase tahavad koondisesse kutsuda või siis selle teema ümber jaurata.nii on olnud need asjad kossus ja jalkaski. hetkel vaatan asja küll sellise pilguga, et sel noormehel pole tasetki, et koondisesse põhimeheks end puksida. praegu mitte, mis aasta-paari pärast oleks, kes seda teab. seda enam, et artikli autor on loomulikult ju andres kalvik, kelle sõnavõtud on järjest fantaasiaküllasemaks muutunud ning keda võib varsti pidada võrkpalli ott järvelaks.

Kommentaar

Üks päev ma siin teemas teen pikema jutu aga praegu rohkem ei viitsi ,kui ,et järjekordne ala ,kes omadega ilmselt ikkagi on suht perses ,kuigi sai hiljuti finaalturniirile ,mis toimusid Türgis tühjade tribüünide ees. Nimelt on nüüd igavvõrkpall sarnaselt pedekossule läinud seda teed ,et otsivad igasugu arengumaadest või siis vähearenenud eks-nõuka riikidest omale lisajõude.
                        Täna oli uudis ,et mingi pikk ukrainlane olevat kõvasti soovi avaldanud Eesti koondises mängida.Seda soovi avaldas ta muidugi alles siis ,kui küsiti . Minu meelest on see selge märk sellest ,et ala juhtidel ei ole usku omadesse jne.
                        Eks näis millal siis jalgpalliringkondades sellised ideed levima hakkavad.
                        FCF Forever

Kommentaar

Algselt postitas ROOTSI KUNN Vaata postitust
                          Üks päev ma siin teemas teen pikema jutu aga praegu rohkem ei viitsi ,kui ,et järjekordne ala ,kes omadega ilmselt ikkagi on suht perses ,kuigi sai hiljuti finaalturniirile ,mis toimusid Türgis tühjade tribüünide ees. Nimelt on nüüd igavvõrkpall sarnaselt pedekossule läinud seda teed ,et otsivad igasugu arengumaadest või siis vähearenenud eks-nõuka riikidest omale lisajõude.
                          Täna oli uudis ,et mingi pikk ukrainlane olevat kõvasti soovi avaldanud Eesti koondises mängida.Seda soovi avaldas ta muidugi alles siis ,kui küsiti . Minu meelest on see selge märk sellest ,et ala juhtidel ei ole usku omadesse jne.
                          Eks näis millal siis jalgpalliringkondades sellised ideed levima hakkavad.
                          enne mainisin just oma tekstis, et ei olegi soovi avaldanud alaliidu juhid, vaid intriigide peale käsikiimlevad ajakirjanikud. see on nende mitte alaliidu soovunelm. võrkpall on siiski üks jätkusuutlikumaid pallimängu alasid eestis. mingit vajadust mujalt tuua mängijaid pole. alaliidus pole sellist kavagi olnud, su rõõm ühe järjekordse persses ala üle oli sedapuhku liig ennatlik.

Kommentaar

No ma ei tea ,kui koondise peatreener võtab avalikus pressis sõna ,et mangus mingit Pärnus olevat ukrainlast koondisesse siis ,kas see on ametlk seisukoht või tegi Keel lihtsalt ühe vana vanglanalja ? Keel peaks võrgus olema minu meelest autoriteet ja tema sõna maksab.
                            FCF Forever

Kommentaar

Võrkpalliametnik lubas ka ju uurida, kas teda saab koondistada. Sellepärast ma siiski võrguliitu ei süüdistaks. Kui satub ette sellene maailmakodanikust rändur, eks siis proovida ikka võib.

Hea, et rootsi kunn seekord pikalt ei laamendanud, avaldas vaid 11-realise repliigi.

Kommentaar

Algselt postitas ROOTSI KUNN Vaata postitust
                                Üks päev ma siin teemas teen pikema jutu aga praegu rohkem ei viitsi ,kui ,et järjekordne ala ,kes omadega ilmselt ikkagi on suht perses ,kuigi sai hiljuti finaalturniirile ,mis toimusid Türgis tühjade tribüünide ees.
                                Möh? Kui ma hommikul vastavat uudist poleks lugenud, siis vist väga aru ei saaks.

Kui juba ähvardatakse pikemate postitustega, siis võiks tibakenegi läbi mõelda, kuidas oma mõtteid arusaadavalt esitada (õigekirjagi võiks oluliselt parandada... aga see on antud juhul teisejärguline). Eriti arvestades, et väidetavalt pole tegemist enam koolipinki nühkiva isendiga, kes pole näiteks veel programmiga komadeni jõudnud.

Kommentaar

Working...
                                X