320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Tarmo Rüütli-mees kes päästab koondise??

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Dmitrijev ja Teniste ei sõida Andorrasse, Klavan tõenäoliselt ei mängi, miks tühjad kohad jäävad täitmata, miks Rüütli neid koondises Andorra sõidus ei asenda?

    Kommentaar


      Algselt postitas Tofoa Vaata postitust
      Tagasi 451 juurde!

      Martin on aastaid tagasi juba pikalt-laialt (ja vist ka mitut puhku) kirjutanud,
      kuidas hollandi koolkonna 433 meil vastaste surve all hambutuks 451-ks muutub

      ja ainsa ründaja kohal sugugi igaüks hakkama ei saa


      Algselt postitas Martin Vaata postitust
      /../on päris tugev jalgpalliriik. Nende viimased tulemused võisid olla küll päris viletsad, kuid neid tulemusi ega mängu anna ju võrrelda Eesti omaga, mis on täiesti liimist lahti. Juba pikemat aega. Seega ei üllatnud eilne tulemus mind mitte kuidagi. Oodatav lahendus, mida saanuks rikkuda vaid Operi värav, mis oleks mängu hoopis teistsuguseks muutnud - kas Eestile sobivaks, seda ei oska analüüsida arvatavasti keegi.

      /../Goesi taktika selgrooks peaksin mina siiski seda üksikut tipuründajat. Eriti just tugevate vastaste vastu. Kui tipuründaja suudab palli hoida, on Eestil võimalus. Kui pall tuleb sealt aga nende jalga söötude puhul sama kiiresti tagasi, pole keskpooliku ja äärekaitsjate paarist ilusast söödust sittagi kasu, sest meeskond langeb kohe uuesti surve alla.

      Viikmäe sinna rolli ei sobi, Teever arvatavasti samuti mitte. Gussevit ei hakka ma isegi mainima, see on ju hullem kui ükskõik mis, lükatakse ju lihtsalt minema.
      /../

      Kokkuvõtlikult: 4-5-1 ei tööta, kui ees pole korralikku põkki. Eestil polnud, järelikult oli taktika idiootne ja tulnuks mõelda teistsuguse lahenduse peale.


      /../
      Algselt postitas chac Vaata postitust
      zenjov (oper, ahjupera, jne)
      ojamaa - kink (purje)
      kruglov (luigend) - vassiljev - puri
      teniste - klavan - morozov - jääger
      Vassiljevi koht pole alumise keskpooliku kohal, ta mängis seal ikkagi olude sunnil, Dmitrjevi puudumisel
      GEORGE: No, no, no! Nothing happens /-/ RUSSELL: Well, why am I watching it?
      GEORGE: Because it's on TV RUSSELL: Not yet..
      (Seinfeld, The Pitch)

      Kommentaar


        minu meelest võiks ka meile sobida umbes sama jõulukuuse skeem mis soomlasedki praegu kasutavad ehk 4-3-2-1

        zenjov (oper, ahjupera, jne)
        ojamaa - kink (purje)
        kruglov (luigend) - vassiljev - puri
        teniste - klavan - morozov - jääger

        see laseks meil paremini ära kasutada rändavaid poolkaistjaid a la kink ja purje, samas hoiaks puri rohkem all (no ei meeldi mulle tema etteasted rünnakul, kaitses saab hakkama küll).
        Seisan üksi mere ääres
        jalas kollased sandaalid
        valged, merevahust sääred
        hüüan: "Elagu skandaalid!"

        Kommentaar


          Aeg sai täis.

          Kommentaar


            Algselt postitas Martin Vaata postitust
            /../Goesi taktika selgrooks peaksin mina siiski seda üksikut tipuründajat. Eriti just tugevate vastaste vastu. Kui tipuründaja suudab palli hoida, on Eestil võimalus. Kui pall tuleb sealt aga nende jalga söötude puhul sama kiiresti tagasi, pole keskpooliku ja äärekaitsjate paarist ilusast söödust sittagi kasu, sest meeskond langeb kohe uuesti surve alla.

            Viikmäe sinna rolli ei sobi, Teever arvatavasti samuti mitte. Gussevit ei hakka ma isegi mainima, see on ju hullem kui ükskõik mis, lükatakse ju lihtsalt minema.
            /../

            Kokkuvõtlikult: 4-5-1 ei tööta, kui ees pole korralikku põkki. Eestil polnud, järelikult oli taktika idiootne ja tulnuks mõelda teistsuguse lahenduse peale.
            /../
            Ajad on muutunud. 451 on taktika, mida võiks proovida!

            Meil on võimalik tippu lükata Oper - saab hiilgavalt antud rollis hakkama. Oskab õigel ajal pressi teha, näeb väljakut, saab pikad pallid kätte, leiab söötudega kaaslasi ning suudab skoorida. Isegi kui pärast Operit tuleks antud positsioonile pikk tühja maad, siis pole ka viga - nagu viimased mängud on näidanud, jookseb Oper 90 minutit platsil ringi. Samuti on koondises Ahjupera ja Neemelo, kellest esimene sai eelmine valiktsükkel väga hästi hakkama ning praegu on ka Neemelo täiesti tubli olnud. Tõsi küll - amatööride vastu. Ka Voskoboinikov oli Leedu vastu täitsa asjalik. Hiljem küll särada ei suutnud, kuid kas selles on süüdi tema vilets mänguoskus, Rüütli taktika või kogu meeskonna kehv vorm. Mina teda maha ei kannaks.

            2 ääremängijat? Mina pakuksin välja Ojamaa ja Kinki. Ojamaa teravuses oleme kõik veendunud. Kui nüüd suudaks natuke rohkem kaitsesse ka panustada, siis usun küll, et Rüütli usaldab teda edaspidi algkoosseisu. See, et ta kohe esimesed 8 mängu 90 minutit platsil pole olnud, ei tähenda, et Rüütli teda vihkaks. Igale mängijale tuleb kohanemiseks aega anda. Isegi, kui sa oled Henrik Ojamaa. Samuti pole Ojamaa jaoks oluline, kumbal äärel ta mängib. Hakkama saab ta mõlemal pool suhteliselt sarnaselt. Kink on aga Itaalias mängides oma kaitsetööd kõvasti parandanud. Tõsi küll, enam pole ta koondise eest nii palju kaugelt peale pommitanud, kuid kas selles on süüdi Kinki kauglöögi oskuse kadumine, vastaste hea markeerimine või Rüütli taktikalised juhised? Kipun seda viimast uskuma. Seega võib ka Kinki mõlemal äärel kasutada. Vasakult poolt tulles suudab ta anda suhteliselt ainsa koondislasena häid tsenderdusi ning paremalt poolt tulles võib ta väravavõrgu puruks lüüa. Samuti on võimalik aegajalt roteerida neid mängumehi Purjega, kes on samuti suhteliselt ründav mängija ning mängib vabalt mõlemal äärel. Sander Puri aga on kaitsvam mängumees, kes eelistab paremat äärt. Samas ei ole Puri see, kes mängupildi laiali tõmbaks. Seega võib öelda, et Puril on nii mõndagi koondisele pakkuda, kuid kui seda õigesti ära ei kasuta, siis pole ka temast midagi kasu. Nii palju kui ma Lutsu koondises näinud olen, siis tundub lubav olevat. Tahaks nüüd näha, et mees saab ka välislepingu ning arendab enda mänguoskust edasi, et edaspidi võiks temaga, kui A-koondislasega arvestada. Luigendid, Subbotinid ja Toometid on veel liiga noored ja rohelised. Nende jaoks on Araabia turnee.

            Keskväli - Meil on paraku ainult viis meest kolmele kohale: Vassiljev, Lindpere, Dmitrjev, Vunk ja Mošnikov. Teisi mehi mina küll ei kujuta koondise eest nendel positsioonidel mängimas. Ning neid mehi tuleb platsile panna vastavalt vastasele ning mänguolukorrale. Vassiljev ei tohi mängida lõhkuva poolikuna. Lindpere ei tohi olla ainus mänguehitaja. Dmitrjev võib olla ainult lõhkuv poolik. Vunk võib mängida kõiki positsioone, kuid kindlasti mitte algkoosseisus. Mošnikov on seni jätnud mulle suhteliselt Vunkiliku mulje, kuid usun, et temas on pisut enam potsentsiaali. Ideaalis näeksin mina Mošnikovi lõhkuva poolikuna. Ta on kõvasti tehnilisem kui Dmitrjev ning ma ei usu, et tema kaitsetöö õige treeneri all Dmitrjevi omast nõrgem on. Praegu on aga Mošnikovil vaja mänguaega nii klubis kui koondises, et tema koht koondise algkoosseisus kõnealla tulla võiks.

            Vasakkaitse - Endiselt Teniste ja Kruglov. Halval päeval pole neil mängumeestel väga vahet. Heal päeval aga Teniste suudab koondisele pakkuda palju enam kui Kruglov, kes on tegelikult vaid puhas platsitäide. Ta on koondises ainult selle pärast, et kedagi paremat pole võtta. Seega neid mängumehi kasutades peaksime saama hakkama ning varieerima vastavalt oponendile. Teniste trumbid tulevad kindlasti kiiremate meeskondade vastu paremini esile, kes ründavad Eestit teravalt. Kui mäng on passiivsem ning Eestil on vaja kõvasti kaitses seista, siis eelistaksin pigem Kruglovi, kelle mängutarkus hetkel Teniste oma siiski ületab.

            Paremkaitse - Jääger ja Šišov. Halval päeval pole neil mängumeestel väga vahet. Heal päeval aga Jääger suudab koondisele pakkuda palju enam kui Šišov, kes on tegelikult vaid puhas platsitäide. Viimasel ajal on paraku Jäägeri vorm parasjagu sitt ning Šišovi oma piisavalt hea, et tema platsilolek objektiivseid hindajaid ei häiriks. Kedagi paremat ju meil ka siia positsioonile pole võtta. Niiet, ärge pange Šišovile nii palju puid alla - ta pole Jäägerist praegu nii palju kehvem midagi. Šišov on tubli olnud.

            Keskkaitse - Kindlasti Klavan, kuid kas Rähn või Morozov. Maitseasi. Küllap mehed peavad ise tunnetama, kellega neil keskkaitses koosmängimine kõige paremini klikib. Mina küll ei julgeks Rüütlit oksa tõmmata, kui ta eelistab Rähni Morozovile või Morozovit Rähnile. Taavi on tubli olnud, kuid reaalsuses on Morozovi talent ikka nõnda suur, et ühel hetkel ta selle algkoosseisu koha endale jõuga võtab. Mees on olnud tänavu suurepärane nii Levadias kui ka koondises. Tal on palju eeliseid Rähni ees. Miinusteks? Kogemuste vähesus? Kas see ongi nii oluline? Ma ei tea, minul pole nii palju kogemusi treenerina ja mängijana, kui otsustajatel. Seega usaldan neid.

            Väravavaht - Pareiko on esikinnas, see on selge. Aga mis saab edasi? Ma ei tea, aga palun ärge seda Kotenkot enam koondisesse kutsuge.

            Long story short: Mängumehed on enam-vähem õiged. Pole meeste tasemevahe teab, mis suur, et siin suvalised foorumihaid võiksid niivõrd enesekindlalt mõnda mängijat kuskile musta auku saata. Võtke endale aru pähe ja saage aru, et Täri on teist tõenäoliselt palju-palju targem mees. Vähemalt selles osas, mis puudutab Eesti jalgpalli rahvuskoondist. Kindlasti teeb ka tema vigu, kuid üldjoontes Täri teab, mis ta teeb. Ainus, mida mina tahaksin näha, on 451 taktika. Rüütli võiks ju seda proovida, kui näeb, et muu ei tööta.
            The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.

            Kommentaar


              Ma nõustun täielikult, et tuleks mängida 4-5-1 formatsioonis. Muidugi mul on oma arvamus, kes mis positsioonil peaks mängima aga eks igaühel on oma arvamus. Väga suuri muutusi ma muidugi kusagil ei näe, korralike mängijate arv on limiteeritud ja kusagilt mingeid ime mehi võtta pole. Vunki ja Šisovi ma ka täiesti maha ei teeks sest nad on meile olulised varumehed. Aga eks ma anna siis oma mitte ekspert arvamuse, mis teoorias peaks päris hästi töötama, vähemalt minu arvates.

              Väravas Pareiko/Londak vasakkaitses Teniste/Kruglov keskel Morozov/? Rähn/? paremal Jääger/Šisov. Klavan ja Dmitrjev oleksid kaitsvad poolkaitsjad ja just Klavan oleks see kes alt mängu ehitaks mis laseks Vassiljevil mängida kõrgemal. Vasaku ääre peal kasutaks hetkel Ojamaad, kes on ka klubides ääre peal mänginud ja vähemalt minu arvates ainuke koondislane, kes suudab regulaarselt mängijatest mööda triblada ja tänu sellele teravust tekitada. Samuti võib talle jooksu peale palle sööta, kiirusest tal puudu ei jää. Ja samuti ei nõustu ma sellega, et ta kaitsetööd ei tee. Koduklubis teda just kiidetakse, et ta kõvasti töötab. Paremal äärel kasutaks ma hetkel Kinki kes siis võib-olla natukene teistsugune mängija Ojamaale. Keegi kellele meeldib rohkem peale lüüa kui mööda triblada. Ja lõpuks ründes kasutaks ma Ahjuperat(mida perset onju?!?!?). Ta suudab õhus palle võita, ta suudab palli hästi enda käes hoida. Ta suudab hästi söötu jagada. Tal on meie pikkadest vähemalt minu arvates parim esimene puude, mis tähendab, et talle saab ka jalga sööta. Ainuke asi mida tal ei ole on kiirus aga tal ei peagi olema kui äärtel on kiired mängijad. Saaks veel Zenjov terveks oleks meil ründes fantastiline seis. Pingi pealt oleks meil ju ka korralike vahetusi võtta. Lindpere, Kruglov, Puri, Purje, Oper, Šisov, Vunk, Mošnikov ja palju teisi.. maitse asi keda võtta või jätta. Keskkaitses on ka noori mängijaid peale kasvamas (Kiidron, Reintam, Mets) ja ega Bärengrub ka nüüd nii kehva pole ja mis üldse toimub Stepanoviga? Ja vigastuste korral annab ka natukene asju ümber mängida. Minu silmis ikkagi kvaliteeti on ja natukene kvantiteeti ka. Resultaadid ja mängude pilt näitab, et Rüütli valitud tee ei toida. Nii, et võib siin kiruda küll, iseasi kas minu või kellegi teise ideed on paremad. Kahjuks pole võimalik seda teada saada.

              Kommentaar


                ..kaks viimast postitajat on keskkaitses täielikult välistanud Raio Piiroja (samas mitte unustanud Stepanovit?) - vast ei ole ka tema veel oma viimast sõna koondises öelnud....
                RummaBastards!

                Kommentaar


                  Algselt postitas jansa Vaata postitust
                  ..kaks viimast postitajat on keskkaitses täielikult välistanud Raio Piiroja (samas mitte unustanud Stepanovit?) - vast ei ole ka tema veel oma viimast sõna koondises öelnud....
                  kui Piiroja peaks veel koondises mängima va tema lahkumismäng, siis oleks tegemist ikka suure imega. Sisuliselt polegi mõtet temaga arvestada enam, sest ma ei näe väga võimalust, et ta veel koondises keskkaitsja koha taastaks. Mees ostab juba Pärnu sadamas kalastustehnikat kokku ja sellega tuleb leppida. Lahkumismäng tuleb sellegipoolest vinge.

                  Kommentaar


                    Aga kus passib meie ajakirjandus- staarreporterid, vutihuvilistest spordireporterid? Arstide ootesaalis?
                    Ei ole näinud ühtegi põhjalikku ja analüüsivat arutelu treeneri, abitreeneriga vmt.
                    4 ilmetut mängu seljataga ja me räägime ainult arstide streigist.

                    Võtku teema käsile ja arutagu sisukalt kõiki neid valupunkte, mida siin erinevate teemade alla juba pikalt räägitakse.

                    Mulle isiklikult tundub, et asi mädaneb peast. Floras jamad ja koondises mehed ei näi ka just väga motiveeritud. Ehk minu silmis on põhjused tavaliselt palju lihtsamad. Ei ole asi taktikas, meeste valikus vmt. Tuleks vaadata, kas koondisemängudega kaasnevate kuludega kõik ok? motivatsioonid, hüved jne. Või jäeti poisid playoffi jõudmisega präänikust ilma. Jne.

                    Kommentaar


                      Hea idee foorumlane argolt.
                      Rüütli + : Arvestada mängijatega nende hetkevormi põhjal. Kuigi Neemelo oli aastaid pildilt kadunud võttis Rüütli mehe viisakalt koondise nimistusse tagasi.
                      "I like an aggressive team, I want to see a team that is strong, committed and quick on the break.
                      These are things which Atletico fans have always liked, it helps them identify with and love this shirt."

                      Kommentaar


                        Ehk oleks aeg teema pealkiri ära muuta?

                        Kommentaar


                          Algselt postitas Myrgel Vaata postitust
                          Ehk oleks aeg teema pealkiri ära muuta?
                          Peab Myrgliga nõustuma kuna märksa täpsem oleks "Tarmo Rüütli-mees kes päästis koondise"

                          Kommentaar


                            Algselt postitas Stok
                            Sa võid enda tarbeks uue teema teha ju.
                            Sa oled jätkuvalt seisukohal, et Rüütli päästab veel midagi?

                            Kommentaar


                              Algselt postitas Myrgel Vaata postitust
                              Sa oled jätkuvalt seisukohal, et Rüütli päästab veel midagi?
                              Päästis juba.

                              Kommentaar


                                ei ole midagi "päästud" ei hakka kunagi "päästma". mis päästmine see üldse peaks olema ja mille eest päästmine? tobe on see nimi old kogu aeg, ka enne käimasolevaid valikmänge, ka eelmiste valikmängude ajal.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X