Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

II Ida/põhi 2008a.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas don Vaata postitust
    mul tekkis huvitav mõte. kas nende tühistatud mängude eest said kõik klubid trahvi ka?
    Soccernet sai ka trahvi. Mingi 2000 kopikatega. Üldiselt võiks ikkagi EJL vaadata need reeglid üle. Miks meistriliiga klubide kohta tehakse enne igat vooru teatavaks mängijad kellel on keeld peal, aga madalamate liigade kohta on suu vett täis?
    Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Olen seda stoorit ka oma mätta otsast jälginud, kuna seotud on minu endine klubi.

Jama lugu üldiselt. Võib vist õnne tänada, et endaga seotud klubidel duubli kasutamine sel hooajal eriti intensiivne ei olnud. Raske on leida asjaajaja/esindaja jaoks midagi frustreerivamat, kui näpuviga, segase reegli vale tõlgendus või üldse teadmatus põhjustab näiteks raske ja magusa võidu tühistamise. Veel hullem kui nendest punktidest sõltub edasipääs/väljalangemine. Kole asi see bürokraatia.

Õnne tänasin tinglikult seetõttu, et ka mina arvasin endiselt seda, et kui duubli mängija osaleb põhiklubi viies kohtumises, siis ta saab põhimeeskonna liikmeks ja duubli eest mängimine on keelatud.

Üldiselt meeldib mulle asjadele loogiliselt läheneda, aga uues reeglis ma loogikat ei näe. Loogiline oleks, et sul on duubelvõistkond täis noori andekaid poisse. Mõned neist saavad põhitiimi eest uut taset proovida, arenevad ja murravad sinna põhikoosseisu ja jätkavad põhitiimi mängijatena.
      Aga praeguse reegli järgi, kui tal on 5 mängu täis, siis öeldakse, et sorry poiss - sa ei saa edasi areneda, vaid pead duubli eest mängimist jätkama? Paha. Või tuleb siis teha eraldi registreerimine, et "tahame duubli mängija vormistada põhitiimi mängijaks"? Kui nii, siis kas mängutühistamine (ja liigast välja kukkumine, kui tegu on otsustava mänguga) võib tõesti sõltuda sellisest tühisest paberimäärimisest? Paha, kui nii oleks.

Brrr, võib-olla ajan ise ka midagi sassi nüüd, kuna see duublite süsteem võib tekitada segadust küll. Eriti kuna erinevate liigade vahel on see erinev ja seda võidakse muuta ilma eriliselt teatamata. Näidake mulle asjapulka, kes iga hooaja alguses loeb juhendi rida-realt läbi? Võrdluseks võib tuua jalgpallireeglite muutmise, kus dokukment on kordades pikem ja seal tuuakse muudatused välja küll - vähemalt FIFA teavitab alaliite, nüüd ma ei ole aga kindel kas meie jalkaliit (enam) klubisid edasi teavitab.
      Selles valguses tuleks tõsiselt üle vaadata see loetelu klubidest, kelle mänge on tühistatud - paljud neist on tahtlikud rikkumised ja paljud tahtmatud. Kui enamus on tahtmatud, siis see oleks jalgpalliliidule mõttekoht küll. 58000 eegune summa on küll kena, aga see ei ole õige koht raha teenimiseks ja ilmselt eelarves sellist rida ei ole planeeritud.

Ok, kritiseerimisest paremad on alati ettepanekud/lahendused. Laias laastus võiks reeglid olla lihtsamad ja põhjustada minimaalselt klubidepoolseid rikkumisi. Tõsiste muutuste korral peaks ka teavitussüsteem olema parema - ok, protokolli sisestamise süsteem ei ole äkki nii hea, et paned andmed sisse ja lööb punane tuli põlema, et see mängija ei saa järgmine mäng osaleda - kõrval on link e-maili saatmiseks klubi esindajale ja voila!

Aga see on ikka kole lugu küll, kui esmaspäeval tuleb kiri, et üleeelmisel pühapäeval kasutasite vale mängijat. Ühe rikkumise eest tühistatakse ju sisuliselt kahe mängu tulemus ja ka trahvi tuleb topelt maksta, kuna klubi ei olnud rikkumisest teadlik. See ei ole ju normaalne või on? Jah, reglementi tuleb tunda ja kollaseid kaarte tuleb ise lugeda, aga eksimine on inimlik - reglement peaks vähemalt kindlustama, et ühe rikkumise eest karistatakse ühe korra. Meenub üks tore saaga, kus 2 rikkumise eest sai klubi 4 karistust. Mängijal oli kolm kollast, ei olnud sellest teadlik ja osales mängus. Teavitus rikkumisest tuli peale järgmist mängu ja seega tühistati kaks mängu. Mängija arvas, et nüüd võib mängida, aga kuna mängu tühistamine karistust ei tühista, siis oli tal endiselt keeld peal - teade sellest tuli taas peale järgmist mängu ja tühistati kaks mängu. Absurd.

Lõpetuseks aga midagi positiivset. Jalgpall.ee suutis sel hooajal teha tõelise hüppe mängutulemuste sisestamise kiiruse osa pealt. Edu järgmiseks hooajaks, et ka teavitamissüsteem paraneks, et oleks vähem trahve ja muud jama, mis rikuvad jalgpallist puhta rõõmu tundmist.

Edu kõigile

Kommentaar

Algselt postitas urmar Vaata postitust
        Probleem on selles, et esimene protokoll jõuti napilt enne uut vooru üles panna, kuid duubli mängijate ülesleidmine ja kontroll jäi järgmisesse nädalasse, aga siis oli juba järgmine voorgi mängitud.

Mis ikka teha, kuni on veel klubisid, kes pole isiklikult kõrvetada saanud mõne reegli rikkumise pärast, eks seni tuleb neid jamasid juurde. Küllap järgmisel aastal jälle.

Pigem tuleks reglemendimuutustest teatada peale 5. vooru, sest kui alguses teatad, eks siis on 5. vooruks juba ununenud.
        ja sa oled veel uhke ka mul oleks sinu asemel häbi oma palka vastu võtta

Kommentaar

Algselt postitas don Vaata postitust
          mul tekkis huvitav mõte. kas nende tühistatud mängude eest said kõik klubid trahvi ka?
          kalju II sai vist miinimumpalga jagu vms. päris hästi teenis EJL kui see 27ga korrutada...

hea töö! võtame klubidelt kellel nkn pappi pole ja anname liidule, kes muud moodi raha ei oska kokku ajada! edasi eesti jalgpall!
          no kuskilt peab ju tvmk mängijatele ka palka pumpama

Kommentaar

Algselt postitas Andrei12ka Vaata postitust
            Just seda lauset tahtsingi kuulda, kuidas hinnatakse neid kes on eksinud kehtestatud reeglite vastu. Tühistatud said Pärnu Vapruse, Nõmme Kalju II, Narva Trans II, Vilajndi Tulevik II, Lasnamäe Ajax, Tallinna Anzhi, FC Tarvastu, RSK Kuuse, JK Tondi, JK Liverpool Pub, Koeru SK, Tallinna Dnipro, FC Soccernet, FC Aspen, JK Welco Elekter,Tõrva FC Warrior, Virumaa JK Tapa, Kehra Piraaja, Roling Doors mängud. Kokku hooaja jooksul 27 tühistatud kohtumist, tänase päeva seisuga.
            tegelt on küsimus siin kas Anzi esimene meeskond või Anzi II meeskond sai trahvi, ning see on jah veitsa jama et madalamate ligade protokollid jõudsid üles tihti peale järgmist mängu ning nendes protokollides olid väikesed vead sees, loodan et järgmine aasta jõuavad protokollid kiiremini üles, sest üritasin see aasta küll oma meeskonna kaarte ja asju õigel ajal jälgida, kuid tihti jõudsid jalka liidu ametlikud protokollid üles alles peale järgmist mängu
            karm värk on see jalgpall

ja ega see elu ka parem pole

Kommentaar

Vaatan nimekirja ja mõtlen, mitu klubi Eestis üldse kokku on? Pakun suht lampi et kergelt üle 100, nende seas on ka "kõrgemate" klubide duublid. Võtame maha kõrgliiga meeskonnad, kus suhtlemine EJL-i ametnikega käib vähe teisel tasemel. Kui aga Andrei nimekiri vastab tõele, siis lihtne arvutus näitab seda, et umbes viiendik meeskondi on kasvõi korra eksinud EJL-i reeglite vastu. Paneb mõtlema või mis? IMHO, ei usu et tegemist on tahtlikku pettusega, pigem ikkagi inimeste (loe: amatööride) eksimustega. Kahju, et ei ole piisavalt viitsimist välja uurida, mitut eksimust oleks saanud vältida EJL-i ametnike abiga. Aga tundub, et neile sobib selline seaduslik raha väljapressimise poliitika.
              Ja tsiteerides klassikuid: EDASI, EESTI JALGPALL!

Kommentaar

Kahjuks ei ole see teatamine eriti võimalik, kuna klubisid on palju ja EJLi ametnikke jälle piisavalt vähe, kes mad. liigadega tegelevad. Mainin veelkord eriti jonnakatele, et mina nende hulka ei kuulu, mina tegelen tulemuste avaldamisega ja tabelite pidamisega jne. Need, kes aegajalt virisevad minu tegemiste üle, et miks ma ei tee seda või teist, need võiksid mõelda, et kui ma töötaksin kogu aeg kontoris näiteks kella viieni, siis ma ju ei jätkaks pärast poole ööni veel tulemuste jahtimist ja tabelite tegemist. Või ei meeldi see kellelegi, et värsked tulemused koheselt kodulehele ilmuvad. Äkki peaks hommikuni ootama? Kas tahaksite pikemat perioodi? Võiksite oma pead ikka mõtlemiseks kasutada, pole vaja alati kohe sõimama hakkama, kui miskit ei meeldi.

Ja ma ei saa ikkagi aru, miks klubid ei või ise arvet oma kaartide üle pidada? Igas klubis peaks ju olema mõnigi tegelane, kes suudaks seda arvet pidada.

Mis KL Kalevisse puutub, siis teile tulnuks teatada, et teil on need vennad juba 5 mängu mänginud, ärge neid enam kasutage. Hoiatuste info poleks aidanud.

Klubid võiksite ikka aru saada, et teid on laias laastus 150 tükki, aga igaüks on ikka ainult enda eest väljas. Ma arvan, et seni, kuni pole veel selliseid juhtumeid ilmunud, kus kohtunik hiljem hoiatusi juurde kirjutab, seni võiksid klubid ikka pärast mängu kohtunikult andmed kaartide kohta võtta.

Kommentaar

Algselt postitas urmar Vaata postitust
                  Klubid võiksite ikka aru saada, et teid on laias laastus 150 tükki, aga igaüks on ikka ainult enda eest väljas. Ma arvan, et seni, kuni pole veel selliseid juhtumeid ilmunud, kus kohtunik hiljem hoiatusi juurde kirjutab, seni võiksid klubid ikka pärast mängu kohtunikult andmed kaartide kohta võtta.
                  Jutt on sul hea, aga sitt ei pea.
                  Miks mõned kohtunikud ei saada protokolle ettenähtud aja jooksul liitu?
                  Miks mõned kohtunikud ei näita peale mängu protokolli?
                  Kas EJL vaatab ikka kelle nad mänge vilistama panevad või antakse vile kõigile kes 10 neni lugeda oskavad?
                  Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Algselt postitas Rein Vaata postitust
                    Jutt on sul hea, aga sitt ei pea.
                    Miks mõned kohtunikud ei saada protokolle ettenähtud aja jooksul liitu?
                    Miks mõned kohtunikud ei näita peale mängu protokolli?
                    Kas EJL vaatab ikka kelle nad mänge vilistama panevad või antakse vile kõigile kes 10 neni lugeda oskavad?
                    Neile Miks küsimustele ei tea ma vastata, eks küsi ise järgi ja Kasile vastaks, et nii päris ikka ei ole, aga eks kuskilt peab ju alustama ja küllap siis ikka noorteliigadest neljandasse ja kõrgemale tähtede poole.

Kommentaar

Üks mõte veel. Praegu ilmutab rahulolematust KL Kalev ja Concordia on vakka, sest tema sai ju kasu sellest loost. Kui aga oleks KLile andeks antud need rikkumised, küllap siis oleks jälle Conc pettunud, et vastane rikub reegleid ja neid ei karistata?

Kommentaar

Teen ettepaneku kutsuda klubid üles boikotile EJL vastu!
                        KAUA SELLINE RÖÖVIMINE KÄIB, majanduslanguse ajal kui mina söön kodus jahuputru praetud seakamaraga paneb EJL sellised rahad tasku.

ETTEPANEK:
                        1. Kutsun üles kõiki jalgpalli klubisid kuni meistriliigani välja boikoteerima EJL-i kehtestatud trahve ja karistusi.
                        2. Esitada EJL-le ultimaatum: a) EJL peab tagastama kõikidele klubidele trahvisummad, mis on makstud kõneall oleva punkti vastu eksimise tõttu, kuna
                        EJL muutis salaja punkti ja ei teavitanud klubisid. b) EJL peab vabandama petetud ja mõnitatud klubide ees kirjalikult igale klubile personaalselt ja ka avalikus teadaandes esitama vabanduse avalikkusele. c) Kõnealuse punkti peab EJL üldse välja jätma reeglitest, sest see on toonud paksu pahandust ja jamasid Eesti tõeliste jalgpallurite seltskonda.
                        3. Kui eelpool nimetatud nõudeid ei täideta, siis: KÕIK KLUBID ALATES 4. LIIGAST KUNI KÕRGLIIGANI ( NOORED JA NAISED KA.) EI OSALE ENAM EJL-i EGIIDI ALL TOIMUVATEL EESTI MEISTRIVÕISTLUSTEL.
                        4. Moodustatakse uus ühendus, Eestimaa Jalgpalli Konföderatsioon. Mis hakkab läbiviima Eesti Meistrivõistlusi jalgpallis kõikidele praegustele liigadele ( naised ja noored ka.). EJL -ga suhtlemine puudub. Kui UEFA ja FIFA ei tunnsuta meie konföderatsiooni, siis loome täiesti uue ülemaailmse jalgpalli assossatsiooni, kuhu kaasame ka teiste uuenduslike riikide liigasid ja meeskondi. Tühistame kõik seni kehtivad jalgpalli reeglid ja loome uued reeglid, mis samas on sarnased seni kehtivatele reeglitele, aga mis on lihtsamad ja arusaadavamad ka 2. liiga mängijatele, mitte ainult esi- ja meistriliiga meestele.
                        Konföderatsiooni slogan on ka välja mõeldud: "Tagasi juurte juurde" - lahtimõtestatult tähendaks see, et teeme jalgpalli lihtsamaks nii nagu ta oli kunagi jalgpallimängu loomise alguses ehk siis püüdleme puu otsast allapoole juurte juurde ja samas oleme ikkagi veel puu otsas ehk üritame ka taeva poole püüelda ( edasi areneda ). Selline väga leidlik ja universaalne slogan. Mainin seda kui isiklikku kommentaari sellele sloganile.

Palun siin foorumis siis klubide esindajad avaldagu arvamust minu manifesti kohta ja siis kogume klubid ja hääled kokku ning pöördume ka kõrgema liiga poole ja haarame need klubid ka enda alla.

Elagu vabadus!

Kommentaar

Algselt postitas Alfonso Vaata postitust
                          Teen ettepaneku kutsuda klubid üles boikotile EJL vastu!
                          KAUA SELLINE RÖÖVIMINE KÄIB, majanduslanguse ajal kui mina söön kodus jahuputru praetud seakamaraga paneb EJL sellised rahad tasku.

ETTEPANEK:
                          1. Kutsun üles kõiki jalgpalli klubisid kuni meistriliigani välja boikoteerima EJL-i kehtestatud trahve ja karistusi.
                          2. Esitada EJL-le ultimaatum: a) EJL peab tagastama kõikidele klubidele trahvisummad, mis on makstud kõneall oleva punkti vastu eksimise tõttu, kuna
                          EJL muutis salaja punkti ja ei teavitanud klubisid. b) EJL peab vabandama petetud ja mõnitatud klubide ees kirjalikult igale klubile personaalselt ja ka avalikus teadaandes esitama vabanduse avalikkusele. c) Kõnealuse punkti peab EJL üldse välja jätma reeglitest, sest see on toonud paksu pahandust ja jamasid Eesti tõeliste jalgpallurite seltskonda.
                          3. Kui eelpool nimetatud nõudeid ei täideta, siis: KÕIK KLUBID ALATES 4. LIIGAST KUNI KÕRGLIIGANI ( NOORED JA NAISED KA.) EI OSALE ENAM EJL-i EGIIDI ALL TOIMUVATEL EESTI MEISTRIVÕISTLUSTEL.
                          4. Moodustatakse uus ühendus, Eestimaa Jalgpalli Konföderatsioon. Mis hakkab läbiviima Eesti Meistrivõistlusi jalgpallis kõikidele praegustele liigadele ( naised ja noored ka.). EJL -ga suhtlemine puudub. Kui UEFA ja FIFA ei tunnsuta meie konföderatsiooni, siis loome täiesti uue ülemaailmse jalgpalli assossatsiooni, kuhu kaasame ka teiste uuenduslike riikide liigasid ja meeskondi. Tühistame kõik seni kehtivad jalgpalli reeglid ja loome uued reeglid, mis samas on sarnased seni kehtivatele reeglitele, aga mis on lihtsamad ja arusaadavamad ka 2. liiga mängijatele, mitte ainult esi- ja meistriliiga meestele.
                          Konföderatsiooni slogan on ka välja mõeldud: "Tagasi juurte juurde" - lahtimõtestatult tähendaks see, et teeme jalgpalli lihtsamaks nii nagu ta oli kunagi jalgpallimängu loomise alguses ehk siis püüdleme puu otsast allapoole juurte juurde ja samas oleme ikkagi veel puu otsas ehk üritame ka taeva poole püüelda ( edasi areneda ). Selline väga leidlik ja universaalne slogan. Mainin seda kui isiklikku kommentaari sellele sloganile.

Palun siin foorumis siis klubide esindajad avaldagu arvamust minu manifesti kohta ja siis kogume klubid ja hääled kokku ning pöördume ka kõrgema liiga poole ja haarame need klubid ka enda alla.

Elagu vabadus!
                          anna mulle ka 1 mahv ja läheme taevasse.

Kommentaar

PS ma ei suitseta, ei kanepit ega suitsu.

Kommentaar

Algselt postitas Alfonso Vaata postitust
                              PS ma ei suitseta, ei kanepit ega suitsu.
                              Aga pähe süstid ennast küll

Kommentaar

Algselt postitas MihkelHK Vaata postitust
                                Aga pähe süstid ennast küll
                                Kust sa seda teemat tead?

Kommentaar

Working...
                                X