Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Eesti klubid Eurosarjades

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• -RoMaRiO-
    replied
    Algselt postitas urmar Vaata postitust
    Tüütu vaidlus jälle käima tõmmatud. Küsige Flora, Levadia, Tammeka, Tuleviku, Kure, Legioni, T.Kalevi käest, miks neil KTM-iga probleeme pole. Ma usun, et nende klubide jaoks on see teema ammu maas.
    Kui eesmärgiks on liigasse püsimajäämine, siis ei oleks ka Kalju jaoks mitte mingi probleemi algkoosseisu panna 4-5 KTM staatusega mängijat. See ei ole teema, et enamus klubidel pole nende reeglitega probleeme. Teema on selles, et kuidas oleks võimalik saavutada tasemetõus selliselt, et klubil endal oleks võimalik välja panna sportlikult parim rivistus ning ka vastasvõistkond saaks võimalikult kõrgel tasemel mängu.

Leave a comment:

• Nasfal
    replied
    Algselt postitas urmar Vaata postitust
    Tüütu vaidlus jälle käima tõmmatud. Küsige Flora, Levadia, Tammeka, Tuleviku, Kure, Legioni, T.Kalevi käest, miks neil KTM-iga probleeme pole. Ma usun, et nende klubide jaoks on see teema ammu maas.
    Üks ostab KTM, teine vabast tahtest mingeid Kirsse ja asju sisse ei tooks, 3-7 neil pole lihtsalt raha, et KTM reeglit rikkuda.

Leave a comment:

• urmar
    replied

Leave a comment:

• Suvaline Jope
    replied
    Algselt postitas kalamajahipster Vaata postitust
    Kuulasin ka Soccerneti podcasti ja kogu KTM diskusioon piirdus sisuliselt sellega, et keegi ei ole ära tõestanud, et see reegel takistaks Eesti klubidel eurosarjas edu saavutada.
    Keegi pole ka tõestanud, et KTM'ist reaalne kasu oleks tõusnud? Kas keegi oskab nimetada mõnd (noor)mängijat kes "päästeti" pingilt tänu KTM'ile? Sorry, mul ei tule ühtegi pähe. Pigem tuleb mulle meelde naljakas juhtum kui Neemelo oli KTM.

KTM'iga mängime end lihtsalt nurka arvates, et me suudame siin oma konnatiigis reeglite väänamisega mingi eriti tummise supi kokku keeta. Edasi viib ikkagi konkurents ja kui klubid koosnevad sponsoreeritud ja reeglitega plastile aetud lödipükstest, siis ei tõuse tase mitte kuidagi.
    Meie momendi tase on ju olematu. Loen viimaseid uudiseid ja täiesti kurb hakkab.
    Ugge, kes oli siin väga heal tasemel mängija, läks Serie C'sse. Tuleb välja, et seal on intensiivsemad trennid, tüüp oli ülekaalus ja pandi erire˛iimile. Premium liiga parim kaitsja!
    Sorga kohta öeldi DC's et ta füüsiliselt teistest maas. Premium liiga parim ründaja!
    Valdav enamus siit välismaale läinud mängijaid kukuvad kohe pingile ja suure üllatusena tuleb räme konkurents ja trennide intensiivsus.
    Elhi oli Kaljust lahkudes IMHO päris heal tasemel mängija. Bulgaarias ja Soomes aga eriti mängu ei saanud. Tuli tagasi ja kõmmutab Levadia eest päris hästi. Kuidas nii? Kui ta Eestis on hea ja mujal mängu ei saa, siis peavad kusagil suured käärid olema.

KTM'i vastu räägib ka mängijate liikumise vabadus. KTM'i kinnistamine eeldab pikka püsimist ühes klubis, kuid reaalsuses mängijad liiguvad nagu ise tahavad. Ainuke viis klubis KTM'i kinni hoida on raha. Teisalt - kui sul on samal tasemel või paremal tasemel mängija, siis miks kuradi pärast peaks KTM'ile rohkem palka maksma kuna ta on lihtsalt KTM.

Leave a comment:

• $$$
    replied
    See on hea point jah, neid kes florasse läksid peaks välismaa asemel rahapatakaga nõmmele tagasi hakkama meelitama

Leave a comment:

• urmar
    replied
    Mis üldsegi Reginaldist saanud on? Kalju lasi oma KTM-i lihtsalt minema, aga see pole justkui kuskile edasi pääsenud. Kalju pakkugu näiteks 2 korda suuremat palka ja küll ta ka tagasi tuleb.

Leave a comment:

• -RoMaRiO-
    replied
    Algselt postitas kalamajahipster Vaata postitust
    Mängijate areng peaks toimuma ikkagi läbi meeskonna- ja liigasisese konkurentsi - KTM reegel aga piirab "vaba" konkurentsi, kuna seab teatud mängijad teistega eelisseisundisse ja sunnib treenerid neid mängitama.
    Kui ma siin juba jauranud olen ja Eesti alafoorumi aktiivsust tõstnud, siis ma veidi jauran veel Kalju teemadel. Ütlesid hästi, et sunnib mängitama. Mis te arvate, kas potentsiaalne koondisekandidaat Paur pannakse tähtsat liigamängu mängima kui vaevamas on kerge vigastus ning tegelikult tuleks puhkust anda? Konkurentidel piisaks tegelikult palgata üks Roy Keane ja lõpetada Pauri hooaeg ning Kalju võiks piltlikult öeldes meistrivõistlused ära lõpetada. Pauri vigastus tähendaks ühtlasi ka suure tõenäosusega seda, et koondisekandidaat Meerits tuleks istuma panna. Oleks mina peatreener, siis selliselt ma Kalju KTM probleemi lahendaks juba hetkelgi, et Meerits on KTM reegli tõttu varuväravaht. Kui ainult sportlikust tasemest rääkida ja kõik muud jutud kõrvale jätta, siis on tõesti väga raske näha, kes selles olukorras võidab. Tulevikuvisioon, et ehk kõik klubid hakkavad igast aastakäigust mitmeid mängijaid esindusmeeskonda tooma ning sama palju veel välismaale saatma. Meil siin noortetreenerid käisid hiljuti väidetavalt Itaalia ühe parima akadeemia Atalanta juures õppimas, no mida seal õppida on kui 18-st mängupäeva koosseisu saanud mängijat on ainult kolm itaallased? Ja see pole absoluutselt argument, et nende sportlik tase on nii palju kõrgem. Nad peavadki kasvatama täpselt sama palju kvaliteetsemaid mängijaid, kui on Atalanta ja meie tippklubide esindusmeeskondade taseme erinevus. Või itaallased ei oska jalgpalli mängida või kogu Saksamaa peale pole ka rohkem kvaliteetseid jalgpallureid, et Leipzig ka üle 3 neid mänguks üles anda ei suuda. Või on aeg silmad lahti teha ja vaadata, kuidas jalgpall igal pool mujal, ükskõik mis tasemel, toimib ja mitte panna meie klubisid tahtlikult ebavõrdsesse olukorda võrreldes muu maailmaga.

Leave a comment:

• $$$
    replied
    Eriti arvestades, et mängijad peaks pigem minema välismaale kui jääma koduliigasse manduma.
    ETM reegel on veel enamvähem okei, kuigi sarnased argumendid ka selle vastu. Vahe on lihtsalt, et tippklubid saaksid kasutada kasvatajaklubidest tulnud mehi. Ja üldiselt, mis seal vahet on kui vähemalt keegi noori vorbib.

Leave a comment:

• kalamajahipster
    replied
    Kuulasin ka Soccerneti podcasti ja kogu KTM diskusioon piirdus sisuliselt sellega, et keegi ei ole ära tõestanud, et see reegel takistaks Eesti klubidel eurosarjas edu saavutada. Ma olen üldiselt selle väitega nõus, kuna see reegel on üsna lühikest aega alles kehtinud, aga äkki läheks siiski analüütiliselt natuke sügevamale? Kas see reegel kuidagi aitab tulevikus kaasa meie klubide eurosarja edule või sportliku taseme tõusule? Kui jah, siis kuidas? Ma isiklikult küll aru ei saa, et kuidas selline piirang võiks meie klubid uuele tasemele viia. Mängijate areng peaks toimuma ikkagi läbi meeskonna- ja liigasisese konkurentsi - KTM reegel aga piirab "vaba" konkurentsi, kuna seab teatud mängijad teistega eelisseisundisse ja sunnib treenerid neid mängitama, seades nii kohati piirangud ka treenerite taktikalistele valikutele. Eurosarjades jah neid piiranguid ei ole, aga eks meie klubide tase kujuneb enamasti välja ju vastavalt sellele, et milliseid mänge nad nädalast nädalasse saavad ning ma ei näe, et kuidas need piirangud aitaksid pikemas perspektiivis koduliiga sportlikku taset tõsta.

Leave a comment:

• $$$
    replied
    Aga tegelikult kuidas läksid läbi need ktm piirangud jne. Kas osad klubid hääletasid vastu ja suruti enamuse tahtel läbi või olid kõik üksmeelselt nõus?

Leave a comment:

• -RoMaRiO-
    replied
    Silver sõnastas Flora kontseptsiooni täpselt ja see pole puudutanud ainult Frolovi, Jürgensoni või Lepistut, vaid see on olnud läbiv mudel alates Lemsaludest, Zelinskitest kuni Bärengrubideni välja. Neid mängijad on väga palju. Ja see pole absoluutselt etteheide Florale, kuigi minu maailmas võiks mängijatel, kes on klubi ausalt teeninud, olla karjääri lõpuaastatel tagasitee oma koduklubisse. See on olnud lihtsalt Flora valitud tee, ja selleks on neil igasugune õigus, nagu peaks olema igal jalgpalliklubil olema õigus valida oma tee. Tegeleda ainult noortetööga, pakkuda kogenud kohalikele mängijatele mänguvõimalust, keskenduda ainult esindusmeeskonna edule välismängijate toel jnejne. Jalgpalliäri ja -mäng on selleks liiga keeruline maailm, et siin saaks olla ainult üks ja õige tee. Ja kui klubi valitud tee on totaalselt vale ning ei ole praeguses mõistes jätkusuutlik, siis jõuvahekorrad peavad niigi muutuma. Kalju on teinud praeguse kontseptsiooni kohaselt põhimõtteliselt kõike valesti, aga fakt on see, et 10 aastat on oldud Eesti tipus ja see ei ole meie jalgpallis lühike aeg.

Ma austan igati liidu esmast eesmärki, et noortega tehtav töö peab paranema, aga ma ei usu sellisesse maailma, kus seda eesmärki peavad täitma erinevad piirangud. Mulle igatahes meeldiks elada ühiskonnas, mida ei domineeri keelud ja piirangud, vaid on vaba voli teha asju oma parima äranägemise kohaselt, eriti kui ei tegeleta millegi kriminaalsega.

kui korra veel Flora juurde tulla, kas siis domineeritaks ka noormängijate mängijaõiguste üle, kui idast peaks rahalaev saabuma ja 18-aastastele kuttidele 3000€ kuus lauale visataks?

Leave a comment:

• fcfloraforever
    replied
    Ja kokkuvõttes. Kalju võib teha fantastilise hooaja Euroopas. Aga aasta pärast samal ajal veebruarikuus ollakse täpselt samade probleemidega silmitsi. Ja see on probleem Kalju jaoks.
    Aga vöga kõva võitlus tuleb eurokohtadele. Viimaste aastate üks kõvemad. Saab põnev olema. Neli satsi ja 2 kindlat kohta + karikas.

Leave a comment:

• fcfloraforever
    replied
    Algselt postitas Silver Vaata postitust
    Brandon, oled Sa nõus, et jutt Flora suurest perekonnast ja avatud ustest on müüt?

Flora on noormängija jaoks hetkel Eestis parim vahepeatus. Sind vormitakse, kasvatatakse, treenitakse ja siis kas müüakse välismaale või liigud Paidesse/Levadiasse/Kaljusse/jne. edasi. Sinu koht suures perekonnamudelis on täpselt senikaua kindel, kui vanus lubab ja mängija omab mingitki müügiartiklit või on Kostja, kes lihtsalt on nii fakking hea, olenemata vanusest. Jürgensoni, Frolli, Brendi, Meeritsa jt. puhul tehti lihtsalt nahka. Kui mängija on oma karjääri jooksul kandnud mitmeid kordi Flora kaptenipaela, siis on antud mängija mingil ajahetkel olnud ka Flora jaoks väga väärtuslik mängija. Ehk siis enamikel juhtudel on tagasitee pigem suletud, kui reaalsus. Aga eks see on osa protsessist. Jälgin huviga, mida Brent suudab, sest 26-aastasena ta enam Florasse ei sobinud. Kolm hooaega tagasi ehk 23-aastasena oli veel ilusti pildis. Aga jalgpall ongi karm. Rohelist mulli pole olemas. Sa kas lööd läbi või mitte..

Muu jutt on igati loogiline, tänud heade vastuste eest.
    Mina võtaks Brendi iga kell vastu eks aga kui reaalselt vaadata koosseisu, kus on poolikutest Kostja, Kreida, Poom, Soomets, Välja, Dõmov, Ainsalu. Võivad keskel mängida ka Miller ja Herol. Nii või naa on sats piisavalt sügav, et jõle raske on ju koguaeg vanu teeneid vaadata.
    Nagu ma ka ütlesin, siis Frolli ja Jürgensoniga lõppes see asi mitte kõige ilusamini. Olenemata täpsetest põhjustest nägi kehva välja. Aga ka Leva on suutnud Roosnupu, Peetsoni ja veel mõne koondise piirimaile vormida. Lipul on potentsiaali. Komlov.
    Kaljus ühtegi taolist meest praktiliselt alles ei ole. Klein vaid. Paur viimase kahe hooaja nn vili, kes kõik suured + Tammeka läbi käinud.

Leave a comment:

• Silver
    replied
    Brandon, oled Sa nõus, et jutt Flora suurest perekonnast ja avatud ustest on müüt?

Flora on noormängija jaoks hetkel Eestis parim vahepeatus. Sind vormitakse, kasvatatakse, treenitakse ja siis kas müüakse välismaale või liigud Paidesse/Levadiasse/Kaljusse/jne. edasi. Sinu koht suures perekonnamudelis on täpselt senikaua kindel, kui vanus lubab ja mängija omab mingitki müügiartiklit või on Kostja, kes lihtsalt on nii fakking hea, olenemata vanusest. Jürgensoni, Frolli, Brendi, Meeritsa jt. puhul tehti lihtsalt nahka. Kui mängija on oma karjääri jooksul kandnud mitmeid kordi Flora kaptenipaela, siis on antud mängija mingil ajahetkel olnud ka Flora jaoks väga väärtuslik mängija. Ehk siis enamikel juhtudel on tagasitee pigem suletud, kui reaalsus. Aga eks see on osa protsessist. Jälgin huviga, mida Brent suudab, sest 26-aastasena ta enam Florasse ei sobinud. Kolm hooaega tagasi ehk 23-aastasena oli veel ilusti pildis. Aga jalgpall ongi karm. Rohelist mulli pole olemas. Sa kas lööd läbi või mitte..

Muu jutt on igati loogiline, tänud heade vastuste eest.

Leave a comment:

• fcfloraforever
    replied
    Lisan veel juurde, et Konsa lahkus ise ajal kui Floral olid hooaja keskel finantsraskused.
    Mööli osas peitub põhjus Lelovis, kes paraku ei osanud tol hooajal talle antud koosseisust mitte vähimadki välja võtta peale Tipneri karika. Muu hooaeg tema käe all katastroof ja paraku Mööliga ei klappinud ja selles keissis olen igati Mööli poolel.

Leave a comment:

Working...
X