See pole muidugi ainult Tammeka häda, et meie jalkas üldsõnalist vahtu jagub aga konkreetset juttu mitte. Kui antud juhul oli intervjuu meili teel tehtud, siis küsijat väga kritiseerida ehk ei saaks aga siiski. Aga igatahes pika inteka kohta sai konkreetset juttu lugeda masendavalt vähe. Ei potentsiaalsetest mängijatest, treeneritest, sponsoritest - mitte midagi. Selle asemel: Aga tuleks keskenduda mängule, mida me kõik armastame ja klubi, mis on meie südames.
Siiski tõstaks esile seisukohta, et Lihtsaim viis seda saavutada oleks, et kohalikud firmad pakuksid meie mängijatele võimalust töötada, saada vabaks treeningute ja mängude ajaks. Olen varemgi arvanud, et see peakski suuresti meie amatöörmeeskondade tee olema. Skandinaavia mudel, kui soovite. Nii saabki amatöörsats poolprofessionaalseks, seda pole oodata, et kuskilt tueb keegi suure rahakotiga.
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
JK Tammeka
Collapse
X
-
Kuna nüüdseks on vast väga paljud lugenud Tiiriku seisukohta, siis otsustas Sigmar Babakidega väikse intervjuu teha:
Leave a comment:
-
Keskmise tõus langes aega, mil oli Austrias vutipalavik, sest vuti EM oli tulemas ja renoveeriti/ehitati uus 30 000 mahutav staadion. Samuti tõstis uus omanik Red Bull tänu papisüstidele Bundesligast väljalangemisohus klubi liiga tippu.Algselt postitas Martin Vaata postitustKeskmine ikka kõrgem ja pole mingit kahtlust, kuidas nimevahetus mõjus.
.
Nagu nüüdseks tagasi langenud publikunumbrid näitavad, oli see suht ajutine võit.
Liigapõhjast alustanud taastatud Austria, mis mängib 1566 pv. mahutaval staadionil on samas kõvakoort koos hoidnud ja mängud toimuvad pea täisstaadionil, samuti laiendatakse järkjärgult oma vahenditest staadionit.
Ootan huviga, mil Austria ja Red Bull Bundesligas kohtuvad, kumb võidab, kas traditsiooonid, lojaalsus, au, patriotism või lihtlabane money ja gloory.....
Soomes on hetkel noolena tõusmas Singapuri petistele kuulunud ja bannitud Tampere Unitedi koduklubita jäetud fännide loodud klubi Tampere United -kannatajat, mis on paari hoojaga tõusnud kutosest nelosesse ja tõus ning publikut jätkub.
Ehk võiks Tiirik ja Co juhul kui Tammekast asja ei saa, luua oma klubi Tammeka nime all ja proovida nii kogukonnapõhiselt, ning püramiidi ehitades üles tõusta.
Leeds Red Bull FC, mis arvad?
Leave a comment:
-
Selles mõttes olen nõus, et klubi ja traditsioonid ei ole asjad iseeneses, ning reaalne elu sunnib erinevate prioriteetide vahel laveerima. Kahjuks siiani on identiteedi, traditsioonide ja publiku prioriteet mitme klubi jaoks olnud praktiliselt null.Algselt postitas Martin Vaata postitustMa lisaks sellise mõtte ka, et mingite eriusklike vaatajate osakaal on niivõrd väike, et kujutletav "nüüd ehitama 10 generatsiooni kestva klubi" mõte pole sellises keskkonnas loogiline, vaid pigem tuleks kasutada igat võimalust, et siia raha tuua, läbi mille arendada nii infrat kui ka liiga taset, et nendel vähestel noortel talentidel, keda siin kunagi leiab, oleks mingigi võimalus selles keskkonnas areneda. Praegu on see liiga raske.
Leave a comment:
-
Ma lisaks sellise mõtte ka, et mingite eriusklike vaatajate osakaal on niivõrd väike, et kujutletav "nüüd ehitama 10 generatsiooni kestva klubi" mõte pole sellises keskkonnas loogiline, vaid pigem tuleks kasutada igat võimalust, et siia raha tuua, läbi mille arendada nii infrat kui ka liiga taset, et nendel vähestel noortel talentidel, keda siin kunagi leiab, oleks mingigi võimalus selles keskkonnas areneda. Praegu on see liiga raske. Mis mõte on Levadial Tammekaga mängida? Korra äkki tõesti komistavad, kuid seda ka seetõttu, et lasid suvalt, sest üleolek on üldjuhul mäekõrgune. Trennipäev sisuliselt.
Ja kokkuvõttes, kui 20 aasta pärast on klubi välja ehitatud, siis võtku enda mingi vanaaegne nimi tagasi ja öelgu, et nüüd on aeg algupärandiks nagu mõned teevad.
Leave a comment:
-
Keskmine ikka kõrgem ja pole mingit kahtlust, kuidas nimevahetus mõjus.Algselt postitas dareth Vaata postitusthttp://www.transfermarkt.co.uk/en/re...erein_409.html
Tundub, et gloryhunterid hakkavad laiali vajuma.
Klubi on ikka sama, muutub liignimi. Tallinnas ehk on keerkam, kuid põhimõtteliselt pole suurt vahet. Probleem tekibki ühenisaklubidega nagu TVMK. On ta siis Tammeka/Ehitustöörist või Tartu Ehitustööriist, et järgmisel hooajal olla Tammeka/Atlantis või Tartu Atlantis (jube hea nimi), mind ei kõigutaks, kui Tiirik ja muud tuttavad platsil oleks.Aga Martin, kuidas see fännamine Eestis siis käima peaks? Eile TVMK, täna Levadia, homme Infonet? Sest vahet ju pole, kes parajasti pappi köhib...
Leave a comment:
-
Algselt postitas Martin Vaata postitustSellele lõigule eelnev on tore leelotus. Kui palju on publikut kaotanud Salzburg? Teie tekstist jääb mulje, et nende mängudel ei käi vist kedagi, sest kõik fännid endast väljas.
Ma natuke kahtlustan, et kaotus on null või on huvi isegi kasvanud.
Tundub, et gloryhunterid hakkavad laiali vajuma.
Ja võrdluseks siis kõvakoor ka:
Nagu sa siin välja tõid, Eesti ei ole Inglismaa. Samamoodi ei ole Austra Eesti, traditsioonid on kõvasti pikemad ja vanaisa-pojapoeg teema on pädev küll.
Aga Martin, kuidas see fännamine Eestis siis käima peaks? Eile TVMK, täna Levadia, homme Infonet? Sest vahet ju pole, kes parajasti pappi köhib...
Leave a comment:
-
Sellele lõigule eelnev on tore leelotus. Kui palju on publikut kaotanud Salzburg? Teie tekstist jääb mulje, et nende mängudel ei käi vist kedagi, sest kõik fännid endast väljas.Algselt postitas kesa Vaata postitustMaagiga kaotas Tammeka ligi pooled publikust. Usun, et kui oleks nimeks jäänud puhtalt Tammeka, poleks publikukadu nii suur olnud. Eks oma roll oli ka klubide ühendamisel. Maailmas on vist ainuke näide FC Kopenhagen, mis kahe Kopenhaageni klubi ühendamisega suutis kadudeta mõlema klubi fännid ühe mütsi alla koondada
Ma natuke kahtlustan, et kaotus on null või on huvi isegi kasvanud.
Leave a comment:
-
Täpselt nii, lisaks veel, et suur osa puruvihaseid lojaalsemaid fänne reageerisid õige, 1933 aastal loodud SV Austria Salzburgi taastamisega. Nüüdseks on ajalooliselt lilla-valget värvi ja klubi ajaloolist logo väärtustav klubi tõusnud Austria liigasüsteemi põhjast kolmanda leveli, Regionalliga läänetsooni liidriks ja tõenäoliselt tõuseb Austria Esiliigasse.Algselt postitas Nahkpea Vaata postitustHea, et sa just Red Bull Salzburgi näite siia tõid.
Kui Red Bull ostis tiimi 2005. aastal, siis kustutati kogu eelnev klubi ajalugu. Klubi hakkas nö nullist peale, ilma ajaloota, ilma millegita. Me räägime üle 70 aasta vanusest klubist, kelle ajalugu lihtsalt ühe nipsuga kommertsedu altarile toodi. Rääkimata sellest kui palju lojaalseid fänne kaotas klubi selle lükkega.
Mõni ime, et Red Bull Salzburg on üks vihatuimaid klubisid mitte ainult Austrias, vaid ka väljaspool seda.
Kusjuures UEFA ei aksepteeri oma egiidi all toimuvatel turniiridel sellist nime nagu FC Red Bull Salzburg, vaid lihtsalt FC Salzburg.
Traditsioone hindaval Saksamaal tegutseb RB Leipzig ametlikult RasenBallsport Leipzig nime all. Seal ei õnnestunud Red Bullil kõrgemalt klubi üle võtta kui 5.-lt levelilt aga liigutakse suurte rahade toel kiirelt kõrgemale, hetkel on RB Leipzig Oberligas (3. levelil) teisel kohal ja jõudsalt teel Bundesligasse.
Maagiga kaotas Tammeka ligi pooled publikust. Usun, et kui oleks nimeks jäänud puhtalt Tammeka, poleks publikukadu nii suur olnud. Eks oma roll oli ka klubide ühendamisel. Maailmas on vist ainuke näide FC Kopenhagen, mis kahe Kopenhaageni klubi ühendamisega suutis kadudeta mõlema klubi fännid ühe mütsi alla koondada
Leave a comment:
-
Hea, et sa just Red Bull Salzburgi näite siia tõid.Algselt postitas Martin Vaata postitustÄkki küsiks FC Red Bull Salzburgilt?
Kui Red Bull ostis tiimi 2005. aastal, siis kustutati kogu eelnev klubi ajalugu. Klubi hakkas nö nullist peale, ilma ajaloota, ilma millegita. Me räägime üle 70 aasta vanusest klubist, kelle ajalugu lihtsalt ühe nipsuga kommertsedu altarile toodi. Rääkimata sellest kui palju lojaalseid fänne kaotas klubi selle lükkega.
Mõni ime, et Red Bull Salzburg on üks vihatuimaid klubisid mitte ainult Austrias, vaid ka väljaspool seda.
Leave a comment:
-
Väga mõistlik jutt. Polekski ise leelotanud, kui oleks enne näinud.Algselt postitas Gallacher Vaata postitustRaimo, ideaalis ma nõustun su näidetega täielikult. Aga elu pole alati ideaalne ning nende Evertoni näidete peale pole mõtet unelema jääda, see on ikka teine maailm. Mis nendesse sponsornimedesse puutub, siis põhimõtteliselt ma muidugi eelistaks, et omavahel mängivad meistriliigas Tallinna Kalev ja Tartu Tammeka. Aga kui ma vaatan, et Tammeka mängib isegi tabeli alumisel otsal 300-400 inimese ees, siis poleks mul küll kahju kui sama sats mängiks medalitele juba 700-1000 inimese ees näiteks nimega Tammeka/Salvest. Mis seal kokkuvõttes muutuks? Fännid karjuksid nagunii Tammeka nime, Järvela TV-s kommenteerides samuti; no pealkirjades ja spordiuudiste alguses toodaks täisnimi ära.
Seesama kossu näide: Rock sai fännidele nii südamelähedaseks nimeks, et klubi juhtkond ja sponsor pidid selle peale aastast pausi tagasi tooma. Pealinnas on kaks Kalevit, ühel nimes ka Cramo, teine lihtsalt Kalev - mida sin võrrelda? Ühe väikelinna kossumeeskond kandis veidrat nime Piimameister Otto - ometi oli 600 inimest pidevalt saalis ja on siiani, kuigi TYCO kõlab ehk mõnele peenemalt. Minu arust need näited näitavad, et klubi identiteet ei koosne kaugeltki ainult nimest.
Leave a comment:
-
Äkki küsiks FC Red Bull Salzburgilt? Päris iga aasta ei vaheta, kuid sponsori tõttu vahetasid küll. 2005. aastal vahetasid nime ja võtsid sponsori. Mingid tüübid möllasid ja protestisid, nüüd 2006–07, 2008–09, 2009–10 ja 2011–12 hooaja meistrid.Algselt postitas Nahkpea Vaata postitustMillistest jalgpalliklubidega seonduvatest traditsioonide tekkest me saaksime üldse rääkida kui klubid vahetaksid oma nime iga aasta-paari tagant, sõltuvalt sponsorite kapriisidest?
Pole kõige sitem tulemus Austrias.
Tasuks vaadata taustsüsteemi. Rääkida siin Liverpoolist või Evertonist on lihtsalt naljakas ja täiesti mõttetu. Samasugune mõttetus on "mina käisin, minu pojapoeg käib" jutt. Vaadake otsa reaalsusele: kohaliku tasandi tippjalgpall ei koti Eestis suht kedagi. Seega tasuks kasutada kõiki võimalusi, et sellesse alasse raha tuua. Nii lihtsalt on. Paar teist ala on aru saanud ja võimaldanud, jalgpallis on sellega raskusi.
Aga noh, eks istume lumesajus Tallinnas mingeid Narva ja Tartu kodumände vaatamas ja taome rusikaga vastu rinda. Tõesti õige lahendus.
Leave a comment:
-
Raimo, ideaalis ma nõustun su näidetega täielikult. Aga elu pole alati ideaalne ning nende Evertoni näidete peale pole mõtet unelema jääda, see on ikka teine maailm. Mis nendesse sponsornimedesse puutub, siis põhimõtteliselt ma muidugi eelistaks, et omavahel mängivad meistriliigas Tallinna Kalev ja Tartu Tammeka. Aga kui ma vaatan, et Tammeka mängib isegi tabeli alumisel otsal 300-400 inimese ees, siis poleks mul küll kahju kui sama sats mängiks medalitele juba 700-1000 inimese ees näiteks nimega Tammeka/Salvest. Mis seal kokkuvõttes muutuks? Fännid karjuksid nagunii Tammeka nime, Järvela TV-s kommenteerides samuti; no pealkirjades ja spordiuudiste alguses toodaks täisnimi ära.
Seesama kossu näide: Rock sai fännidele nii südamelähedaseks nimeks, et klubi juhtkond ja sponsor pidid selle peale aastast pausi tagasi tooma. Pealinnas on kaks Kalevit, ühel nimes ka Cramo, teine lihtsalt Kalev - mida sin võrrelda? Ühe väikelinna kossumeeskond kandis veidrat nime Piimameister Otto - ometi oli 600 inimest pidevalt saalis ja on siiani, kuigi TYCO kõlab ehk mõnele peenemalt. Minu arust need näited näitavad, et klubi identiteet ei koosne kaugeltki ainult nimest.
Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: