320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Eesti jalgpalli arengust

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas marko5555 Vaata postitust
    Harrastan televiisorit Samas on mul väga hea ülevaade mis eesti vutis toimub ja lihtsalt enam ma ei suutnud seda asja lihtsalt pealt vaadata ja avaldasin selle tõe, millest on suht vähe räägitud ehk mis on koondise säras alles nüüd uuesti tärganud.
    Vaatad telekast meistrite liigat ja tead mis eestis jalgpallis toimub? Täitsa rumal.

    Ja Rootsi Kunn .. statistika kes kui palju jalgpalliga tegeleb maakondade lõikes jne saab kätte statistikaameti kodulehelt. Teistelgi huvitav uurida puurida.


    statistika andmebaas .. sotsiaalelu jne.
    www.jkpiraaja.ee

    Kommentaar


      Algselt postitas ilms Vaata postitust
      Vaatad telekast meistrite liigat ja tead mis eestis jalgpallis toimub? Täitsa rumal.

      Ja Rootsi Kunn .. statistika kes kui palju jalgpalliga tegeleb maakondade lõikes jne saab kätte statistikaameti kodulehelt. Teistelgi huvitav uurida puurida.


      statistika andmebaas .. sotsiaalelu jne.
      Imelik on see, et Teie rikutustase ei saa aru asjadest mis reaalselt toimub, vot milles on asi, ja isiklikuks ma ei läheks! Esita konkreetsed põhjendused asjadele mis ma siin üles tõstatasin ja siis räägime sinuga edasi.

      Kommentaar


        Ma pole sinu niiöelda tõestustest veel aru saanud, kuidas käitub Flora valesti kui müüb mängijaid rohkem konkurentsi pakkuvatesse liigadesse?

        Kommentaar


          Kuidagi kummaliselt kõlab see üleskutse 30 000 inimesele tehtavast staadionist? Selle pidev kordamine muudab muu jutugi mõttetuseks, kokkuvõttes asjalik teema on justkui rämpsposti täis tambitud.

          Kommentaar


            Rahvale on läbi kõigi aegade olnud vaja tsirkust ja leiba. Leib on endiselt leib, aga tsirkuse asemel on praegu olemas profisport. Sealhulgas jalgpall. Mis see jalgpallistaadion muud ikka on kui tänapäeva tsirkuseareen. Seal teevad oma tegusid tegijad, seal käivad ka "klounid" omi klounaade andmas. Kõrvuti on seal rikkus ja viletsus, oskajad ja "puujalad". Tsirkust vaadatakse seda enam, mida osavamad ja hiilgavamad on tõelised artistid. Kuid nauditakse ka kloune. Mida valjemini kloun nutab, seda kõvemini rahvas naerab. Kui midagi eeltoodust ei ole tsirkusel pakkuda, läheb rahvas ära. Kasvõi teise konkureerivasse tsirkusesse. Tühi tsirkus aga sisse ei too. Seda ei reklaami keegi ja kui ei reklaamita siis ei käida ka vaatamas. Palju oleneb siinjuures tsirkuse direktorist. Kui direktor on jäärapäine ja ei taha artistidele, ka klounidele, korrapäraselt palka maksta siis ei taha artistid naeratades esineda ja klounid ei taha enam isegi nutta. Kunagi tuleb taoline tsirkus pankrotis olevaks kuulutada ja võtta tööle teine direktor, kes tahab oma artistidele palka maksta, nõudes neilt vaid nende hästi tehtud tööd ja kui viimased oma tööd hästi teevad, miks ei peaks rahvas tsirkusesse naasma? Rahvale on ju vaja tsirkust. Just samapalju kui rahvale on leiba vaja.

            Kommentaar


              Ants Kommusaar komenteerib Eesti jalgpalli hetke olukorda november 2006.

              Miks käib nii vähe publikut Eesti MV?

              Sellepärast, et siin pole midagi vaadata. Pole ju üldse taset, see on kõvatsi alla läinud võrreldes ENSV tasemega, siis käis ka palju rahvast vaatamas. Magedat mängu ei lähe keegi vaatama. Mida kohalikud vaatavad, kui Viljandi tuleb Tallina mängima ning Kuressaares mängivad kaks võõrast meeksonda kohalike jaoks. Ikka tullakse oma linnameeskonda vaatama mitte suvalisi pallureid kuskilt Tallinast.

              Mis selle tingib, et absoluutsesse tippu eestlased ei ole jalgpallis siiski jõudnud?

              Eestis on vale süsteem koguaeg olnud. Selle asemel, et teha Eesti üks korralik jalgpallihall tehakse hoopis Kehtnasse jalpallikool kuhu viikase bussiga lapsi. Kõik on olnud vale suunitluseks alates treenerite nõukogu loomise jätmisest Pohalku süü läbi.

              Kuidas hindate Eesti koondise mänge vast alanud valiktsükklis?

              Kuidas nüüd öeldagi…siin polegi midgai öelda. Eesti mängustiil pole muutunud alates Teituri ajast. Eesti mäng on rajatud siiski põhiliselt võitluse peale, et mingit mängu ilu pole. Minu jaoks on seal puudusi liiga palju ning nende analüüs võtab liiga palju aega aga niimoodi nagu mängitakse pole sealt midgai loota. Mäng on väga masendav ja see kogu seis on masendav ning enam allapoole ei anna minna. Viimane aeg on midagi ette võtta. Minu jaoks on tähtis mängu ilu, mida hetkel pole ollagi.

              Mida tulevikus Eesti koondise juures muuta?

              Muuta tuleks nii palju, et tuleks teha paralleelselt teine koondis, selle nimi võiks olla Eesti klubide koondis, sinna peaks koondama mängijad, kes oma oskustelt ja vanustelt oleksid võimelised mängima sel tasemel et nendega võiks arvestada juba 2008 koondises. Teisse koondisse paksid kuulma noored ja andekad ning täietsi teised treenerid. Minuarust peaks koondise juures olema sellise hea isloomuga treener kes valiks välja andekad noored. See tekitab konkurentsi. Tuleks tuua sõltumatu spetsialist EJL juurde tööl, kes kontrollib kogu seda süsteemi tööd koostöös treenrite nõukoguga.

              Kas Eesti koondise mängijate valik on õigustatud ning taktika?

              Raske öelda, minuarust pole mitte midagi õigustatud sest tagajärge pole. Naljaks on, et Reim on ikka veel koondises oma vanuse juures. Ma ei tea miks teda hoitaks, ju seepärast et ta saaks rohkem mänge juurde koondise eest.

              Kas jääte Jelle Goesi tehtud tööga rahule?

              Kuidas saab rahule jääda, kui koondist pole ollagi. Koondis ei mängi normaalselt tänapäeva jalgpalli vaid nii-öelda ruudujalgpalli Goesi all. Küsimus ei ole Goesi veas vaid asi hakkab mädanema ikka peast – süsteem on nii mäda. Minu jaoks on see paras nali, et Hollandi sõjaväe instruktorist sai nüüd äkki Eesti koondise peatreener. Ta võib olla hea teoreetik ja koolituste läbi viija aga kui koondise treeneriks hakata peab teatud etapid läbikäima.

              Mida te arvate Eesti noortekoondise tasemest, arvestades viimaseid U17 koondise mänge?

              Kui üldiselt võtta noortekoondiste taset, siis on see masendav. Tagajärjed on ju teada. Asi on ju selles ka, et Pohlak tegi headest treeneritest platsi puhtaks ning seetõttu tase kannatab nagu näha. Noortekoondiste seis ei ole ju normaalne, et saadakse tappa koguaeg nii suurelt ning Pohlak korrutab et see normaalne areng. Ma ei näe kuskilt, et seis paremaks läheks.

              Millised treenerid tuleks tuua nii koondise kui ka noortekoondiste juurde?

              Kõige paremad –Bondarenko, Rüütli, Tiidus ja kindlatsi Ratnikov. Nimed ei ole tähtsad riik on niigi väike ja kõik teavad kes on need parimad. Teenimatult on kaks parimat noorte treenerit välja jäetud kelleks on Bondarenko ja Ratnikov. On ju teada et sõltumatult mis koha saab Valga või Viljandi või Kuressaare siis treenerid ei vahetata vaid jäävad samaks, sest üks mees (Pohlak) ju juhib vägesid ja tähtsi on see et mehed on tema süsteemist ja kuulekad.

              Peaks looma treeneritenõukogu kuhu kuulavad riigi parimad treenerid ja spetsialistid. Aga prageu otsustab ainult üks mees ja see on nagu tsikrus Eestis ning seda teab igaüks.

              Mida Te arvate Aivar Pohlakust?

              Ta on kõva majandus mees aga jalgpallist peaks ta kõvasti kaugemale hoidma. Pohlak, kui isiksus on aferist. Inimene kes kogu see aeg valetab ja lubab. Ütleks lühidalt, et ta on Eesti jalgpalli persepanija. Eesti jalgpall on läinud ainult allamäge, seda on näha ju. Tema jutt on see, et nooretekoondised kaotavad ja see on tema arvates normaalne. Mis sellest Florast on saanud? Ainult reaklubi on, hea kui medali saavad. Pohlak ei ehitanud Eesti jalgpalli ülesse, kõik oli olemas, ta tuli ja lõi platsi puhtaks kõigist.


              Kas Te oleksite asunud Eesti koondise peatreeneriks või treeneriks Eesti taasiseseisvumise puhul?

              Igaljuhul. Aga miski pärast Pohlak mind ei salli, seda ma ei tea siiani.

              Kas Pohlak dikteeris keda tohib ja keda ei tohi koondisse võtta?

              Absoluutselt. Asi on ikka väga kurb. Ta viskas välja kõik mängijad, kes talle polnud kuulekad.

              Kuidas Te komenteerite Pohalku öeldut, et Tarmo Rüütli andis esimeses mängus Teitur Thordarson mängu meelega ära? Kuidas Te üldse reageerite Pohlaku süüdistusi Rüütli ja Ratnikovi suunas?

              Minu arust võib Pohlak rääkita, mida tahab, tema öeldut ei saa kunagi uskuda. Iga normaalne treener teab, mis mees see Pohlak on. Sellist lollust saab ainult Pohlak rääkida. Minuarust Pohlak süüdistab kõiki, kes on tast paremad või võiksid teda segada ning kes võivad ohustada tema autoriteeti või ei ole kuulekad, nagu ei olnud seda Arno Pijpers. Ratnikov ja Rüütli on ääretult hed jalgpalli spetsialistid ja suurepärased treenerid ja isiksused.


              Kes ei tea kes on Ants Kommusaar lugege Ott Mõtsniku teema alt eestlased välismaal

              Kommentaar


                Suurepärane intervjuu.

                Mis staadionist te ikka räägite ma ei mõista

                Kommentaar


                  hmmm.....et siis miskine hülge möla. kas tõesti mäng ei ole teituri ajast üldsegi paremaks läinud või? ta räägib oma lausetele vastu ka veel et ühes lauses räägib et pohlak dikteerib kõik treenerid ja mängijad jnejne ja siis teises lauses ütleb et pohlak valetab selle kohta et mängud ära anti ja et tema ei ole seotud üldse sellega. mida tähendab suvalised pallurid tallinnast üldse? ta vist ei jaga ka seda et kui see buss mis viib lapsed kehtnasse kooli on oluliselt odavam variant kui uus sisehall ehk siis kui selle pealt kokku hoitaks (buss ei käiks vaid raha läheks sisehalli ehitusele) siis oleks VÄGA heal juhul uus sisehall mitmete kümnete aastate pärast. ta võiks ka seda teada et goes ei tulnud otse hollandi sõjaväest eesti a-koondise treeneriks. mis mõttes koondis ei mänginud lahtist jalgpalli siiski? kas ta tahab et eesti koondis mängiks nagu brasiilia või? ma ei viitsi rohkem lugedagi seda kuna neid valesid on seal nii palju lihtsalt kurat. keegi võiks selle tüübi maapeale tagasi tuua või on ta lihtsalt miskine korvpallipede kes üritab jalgpalli maha teha et korvpalli tulemused ilusamad paistaksid.

                  Kommentaar


                    Veelkord ka kuulus 66 kiri 2006.aasta jaanuarist ehk vutirindel seni muutusteta

                    Eesti jalgpall vajab muutusi!
                    31. jaanuar 2006.
                    Meie, allakirjutanud, jalgpalliga rohkem või vähem seotud inimesed, tunneme tõsist muret Eesti jalgpalli hetkeolukorra ning tulevikuväljavaadete pärast. Jalgpall kuulub Eestis kõige populaarsemate spordialade hulka ning seetõttu läheb tema areng korda mitte üksnes Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) liikmetele, vaid loomulikult ka kümnetele tuhandetele spordisõpradele ning ühiskonnale tervikuna.


                    Jalgpallielu juhtimisse ja korraldamisse kaasatud inimeste ring peab oluliselt suurenema. Praegu on otsuste tegemine koondunud Aivar Pohlaku, teda toetama jäänud kitsa ringi ja temast otseselt sõltuvate inimeste kätte.


                    Leiame, et Aivar Pohlaku töö Eesti jalgpalli arendamisel viimase rohkem kui kümne aasta jooksul on olnud tunnustamisväärne. Ent puudused jalgpalli juhtimises ja asja arendamisele kaasa aidata soovivate inimeste kõrvale tõrjumine on hakanud üha enam mõjutama ala edasiminekut.


                    Olukorra normaliseerimiseks Eesti jalgpallis tuleks meie arvates viia ellu järgmised muudatused:


                    1) EJL FC Florast lahti haakida – Flora töötajad ei pea tegema EJL-i töid ja vastupidi, sponsorlepingute sõlmimisel tuleb lõpetada senine praktika, et sõlmitakse kolmepoolne leping EJL-i, FC Flora ja sponsori vahel. Sellise sundabieluga kaotab EJL ja seeläbi kõik ülejäänud liikmesklubid;


                    2) EJL-i suhted oma liikmetega ja avalikkusega korda – EJL peab igakülgselt oma liikmesklubisid toetama, esmajoones on aga vajalik tagada korrektne ja pidev infovahetus oma liikmetega; senisest märksa professionaalsemaks peab muutuma pressitöö, marketing, rahvusvaheliste mängude ettevalmistamine ja rahvuskoondiste teenindamine;


                    3) EJL-I rahaasjad korda – rahaasjad peavad olema läbipaistvad, kõikidel klubidel peab olema võimalik saada infot EJL-I sissetulekute ja väljaminekute kohta, luua tuleb selge ja õiglane süsteem toetuste jagamiseks, sponsorrahade osa eelarves peab suurenema;


                    4) Kodune jalgpallielu atraktiivsemaks – 2007.a. käivitada iseseisva struktuuriga Meistriliiga eesmärgiga suurendada publiku- ja meediahuvi koduse jalgpallielu suhtes, uus Meistriliiga peab suutma aidata kaasa ka klubide majandusliku olukorra parandamisele leides uusi sponsoreid;


                    5) Noorte jalgpall prioriteediks – noorte meistrivõistluste süsteem vajab korrastamist ja noorte jalgpall tervikuna vajab väärtustamist. Noortekoondiste tulemused on Eesti jalgpalli üldise arengu taustal mitterahuldavad, arenguks on noortekoondistele enne valikmänge vajalik senisest enam sõprusmänge, ka treenerite ringi tuleks kaasata treenereid väljastpoolt FC Flora süsteemi. Noorte meistrivõistluste olulisemates mängudes tuleb kasutada kogenud kohtunikke;


                    6) Naiste jalgpalli väärtustamine – naiste jalgpall on samuti jäänud maha jalgpalli üldisest arengust, EJL peab toetama naiste ja tüdrukute jalgpalliga tegelevaid klubisid nii majanduslikult kui know-how´ga;


                    7) Jalgpallikohtunikud sõltumatuks – kohtunike määramine peab saama sõltumatuks mistahes klubidega otseselt seotud isikute mõjust, lisaks tuleb luua normaalne kohtunike koolitamise ja uute kohtunike värbamise süsteem.


                    Allakirjutanud on veendunud, et nimetatud ettepanekute elluviimine tugevdab Eesti jalgpalli ning muudab meie armastatud spordiala veelgi populaarsemaks.


                    Allkirjad:

                    1. Alan Altermann (Oku) - jalgpallifänn
                    2. Argo Arbeiter - endine Eesti koondise mängija
                    3. Aivo Averin (aiFo) - jalgpallifänn
                    4. Olavi Benström - ettevõtja
                    5. Sergei Bragin - endine Eesti koondise mängija
                    6. Algimantas Briaunys - Eesti meister FC Flora ridades
                    7. Boriss Dugan - FC Ajax Lasnamäe president
                    8. Aleksander Eelmaa - näitleja ja spordisõber
                    9. Marko Eelmaa - jalgpallifänn
                    10. Ivar Eesmann (Vosem Nol) - jalgpallifänn
                    11. Jan Garšnek (Fitti) - jalgpallifänn
                    12. Urmas Hepner - endine Eesti koondise kapten
                    13. Sergei Hohlov-Simson - endine Eesti koondise kapten
                    14. Kalev Kajak - noortetreener
                    15. Rasmus Kaljujärv - näitleja ja spordisõber
                    16. Ülle Kaljuste - näitleja ja spordisõber
                    17. Indrek Kannik - Eesti Jalgpalli Liidu president
                    18. Laur Kelder - FC Fauna juhatuse liige
                    19. Kadri Kimsen - jalgpallur, endine Eesti koondislane
                    20. Kaire Kimsen - jalgpallur, endine Eesti koondislane
                    21. Maria Klenskaja - näitleja ja spordisõber
                    22. Eero Kookla - FC MC Tallinn juhatuse liige
                    23. Kaarel Kose - FC Rõõba eestvedaja, muusik
                    24. Kaarel Kosk - jalgpallihuviline
                    25. Tiit Kõmper - endine tippjalgpallur
                    26. Indrek Käo - Eesti Jalgpalli Liidu juhatuse liige
                    27. Andres Leht - JK Kotkas Juunior juhatuse esimees
                    28. Marek Lemsalu - endine Eesti koondise kapten
                    29. Viktor Levada - FC Levadia president
                    30. Tarmo Linnumäe - endine Eesti koondise mängija
                    31. Arnout Lugtmeijer - endine Eesti Jalgpalli Liidu juhatuse liige
                    32. Jaak Luhakooder - noortetreener
                    33. Mehis Luik - endine tippjalgpallur
                    34. Andres Lõhmus - ettevõtja
                    35. Mait Malmsten - näitleja ja spordisõber
                    36. Kaie Mihkelson - näitleja ja spordisõber
                    37. Tanel Miidu - jalgpallifänn
                    38. Tõnu Mikiver - näitleja ja spordisõber
                    39. Ott Mõtsnik - endine tippjalgpallur
                    40. Aaro Mõttus - Endine EJL-i apellatsioonikomisjoni, litsentsikomisjoni
                    ja kohtunikekomisjoni liige
                    41. Tarmo Mölder - SK Tallinna Sport juhatuse liige
                    42. Eiki Nestor - Eesti Jalgpalli Liidu juhatuse liige
                    43. Erki Nool - olümpiavõitja
                    44. Mait Pari - endine Eesti Jalgpalli Liidu juhatuse liige
                    45. Mati Pari - endine Eesti koondise mängija
                    46. Indrek Pertelson - kahekordne olümpiamängude medalivõitja
                    47. Indrek Petersoo - FC Levadia pressiesindaja
                    48. Margus Prangel - näitleja ja spordisõber
                    49. Igor Prins - endine Eesti koondise mängija
                    50. Raul Puri - SK-10 juhatuse esimees
                    51. Mart Raukas - noortetreener
                    52. Jaanus Reitel - noortetreener
                    53. Märt Räli - noortetreener
                    54. Tarmo Rüütli - FC Levadia peatreener, endine Eesti koondise peatreener
                    55. Tiit Sukk - näitleja ja spordisõber
                    56. Indrek Zelinski - jalgpallur
                    57. Jüri Tamm - Riigikogu liige, kahekordne OM-I medalivõitja
                    58. Taavi Teplenkov - näitleja ja spordisõber
                    59. Sulev Teppart - näitleja ja spordisõber
                    60. Tõnu Vanakesa - endine tippjalgpallur
                    61. Indrek Valge - ettevõtja
                    62. Jaanis Valk (Vibu) - jalgpallifänn
                    63. Päärn Valk (Eston) - jalgpallifänn
                    64. Erkki Viisma - noortetreener
                    65. Seppo Vilderson - endine Eesti koondise mängija
                    66. Aarne Üksküla - näitleja ja spordisõber

                    Kommentaar


                      Algselt postitas ballack Vaata postitust
                      hmmm.....et siis miskine hülge möla. kas tõesti mäng ei ole teituri ajast üldsegi paremaks läinud või? ta räägib oma lausetele vastu ka veel et ühes lauses räägib et pohlak dikteerib kõik treenerid ja mängijad jnejne ja siis teises lauses ütleb et pohlak valetab selle kohta et mängud ära anti ja et tema ei ole seotud üldse sellega. mida tähendab suvalised pallurid tallinnast üldse?
                      minu arust teituri ajal mängiti palju paremat jalgpalli, kui praegu, seda oli ju tulemustes näha. hoopis teine pilt oli tolajal.

                      Kommentaar


                        eestimees oled sa kindel et siis mängiti ilusamat jalgpalli kui praegu goesi all? ma mõtlen siin mänguilu kuna selles intervjuus oli mänguilu silmas peetud. läti-eesti mäng või eesti-slovakkia mäng (rohkem ei hakka lisama kuna tuleks palju txti lihtsalt) olid minu arvates mängu ilu arvestades küll palju paremad. tegelikult selle kohapealt võiks keegi anda miskise statistika et mis oli teituri ajal ja mis goesi ajal, ise õpin nüüd jälle edasi ja ei hakka aega kulutama sellele.

                        Kommentaar


                          No need, kes väidavad, et teituri ajal mängiti paremat jalgpalli, kui praegu ...
                          Igatahes jääb see nende südametunnistusele, et miks nad valetavad. Sellistelt ei saagi loota objektiivset arvamust meie jalgpallist.

                          Kommentaar


                            nu ega pohlakut ei saa ka uskuda,enamus aja ajab mingit ila suust välja.
                            Mis on ühist Tallinna jõulukuusel ja Cristiano Ronaldol? Mõlemad kipuvad ümber kukkuma, aga süüdi on alati teised!
                            Ott Järvela

                            Kommentaar


                              Kommussaare Ants on ikka uskumatult kibestunud inimene.Kõik on paha ja halb.Ja Viljandi jätku rahule.Pole neid pealtvaatajaid oluliselt rohkem kusagil.

                              Kommentaar


                                Algselt postitas Art1 Vaata postitust
                                Kommussaare Ants on ikka uskumatult kibestunud inimene.Kõik on paha ja halb.Ja Viljandi jätku rahule.Pole neid pealtvaatajaid oluliselt rohkem kusagil.
                                üks asi on kindel et tuleb luua treenerite nõukogu ning bondarenko, atnikov, tiidus ja veel mõned süsteemi tuua.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X