Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Kas pooldate lahja alkoholi tarbimist tribüünil?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas meesmuiste Vaata postitust
    nii nagu mina aru sain, siis õllemüük on klubi-politsei teema. samuti ilmselt siis ka tribüünile minek sellega. ent nagu mujal maailma näidetest tuleb välja, siis klubid tegutsevad seal ühtse poliitika järgi, mis on omavahel ja koos liiduga kokku lepitud.

hmm, aga kas see ongi muidu hetkel kohaliku jalgpalli põletavaim probleem? hetkel foorumit lugedes selline mulje jääb. kuigi tõsi, oleks hea, kui oleks kogu MLi peale ühtne poliitika-hea käitumistava paika pandud, millest siis kõik teaksid juhenduda. see kehtib ka turvade jms. suhtes. paljuski ongi ju tegelt ka liit ette kirjutanud, et mis ja kuidas. ent leidub üpris mitmeid klubisid, kes neidki asju ei suuda täita.
    Täpselt, meesmuiste, omal tekkisid samad mõtted foorumit jälgides.
    Ise olen (arvestades meie kultuuri) õlletarbimise VASTU tribüünidel.

Kommentaar

Algselt postitas kaups Vaata postitust
      Täpselt, meesmuiste, omal tekkisid samad mõtted foorumit jälgides.
      Ise olen (arvestades meie kultuuri) õlletarbimise VASTU tribüünidel.
      Olles aastaid külastanud nii koondisemänge Eestis kui mujal, samuti külastanud võimalust mööda küllaltki sagedasti ML mänge, pole ma täheldanud ühtegi totaalselt ebaväärikat juhtumit, kus staadionilt ostetud ja tribüünile kaasavõetud topsiõlut ei osataks kultuurselt tarbida, veelgi enam, et topsiõlu oleks turvariskiks kaasfännidele.
      Võib-olla on olnud üksikuid juhtumeid juba enne staadionile jõudmist end teravaga ülepingutanud tegelastelt, kellel käed veidi pehmed õlletopsi hoidmiseks aga see ei saa olla põhjuseks, miks rakendada taolist keeldu kõigile.

Minu meelest on küllaltki kummaline väide, et Eesti jalkafänn on oma olemuselt kultuuritum (ja üldse väide, et eestlasel puudub minimaalnegi õllekultuur) kui iga teine spordisõber, kellele ei tehta takistusi võistlusele kaasaelades õlut tarbida.

Selline keeld ainult süvendab vutist vähemhuvituvate kodanike negatiivset arvamust Eesti jalkafännidest.

Kommentaar

Algselt postitas kesa Vaata postitust
        Ma julgen väita, et peab ikka kanapea olema kui jõuad staadionil mängu ajal paari tunniga end mõnest õllest kotkaks kimuda.

Tegelikult õlut ju staadionil müüakse, mind huvitab rohkem küsimus, kui müüakse, miks siis ei tohi staadionilt ostetud õlut tribüünil tarbida?
        Julgen jääda vastupidisele seisukohale. Enne mängu mõned sisse, mängu ajal jõuad ka neli sisse väänata. Päike, värske õhk ja oledki valmis kotkas.

Kommentaar

Algselt postitas dannar Vaata postitust
          Julgen jääda vastupidisele seisukohale. Enne mängu mõned sisse, mängu ajal jõuad ka neli sisse väänata. Päike, värske õhk ja oledki valmis kotkas.
          Kui kotkas lendab õiges suunas ja vallandab sissetangitud kütusest saadud energia meeskonna toetuseks, siis pole ju hullu midagi.
          Kui muutub aga kaaskotkaste suhtes vägivaldseks, siis on meil olemas õpitut rakendama tormav turvastaff, kes kotka viisakalt minema lennutab.
          Kusjuures tunduvalt turvalisem on taolist kotkast hoida omal kohal tribüünil sõprade hoole all kui lasta tal teisi kotkapoegi tülitada eraldiasuvas õllepuuris.

Muuseas kiiruga sissekallatud alko mõjub tunduvalt äkilisemalt kui mõõduka tempoga mekkimine.
          Vaheajal, loetud minutitega sissekallatud õlu-kaks mõjub treenimata, tühja kõhuga mehepojale ettearvamatumalt kui lasta tal rahulikult õlut tribüünil, mängule kaasaelamisest tingitult, aeglasema tempoga manustada.

Kommentaar

Algselt postitas dannar Vaata postitust
            No eks sellega ole nii, et kes end kotkaks juua tahab, see teeb seda nagunii. Tribüünil õllejoomise keelustamine seda küll ei muuda.
            "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

Ma tahaksin saada veidi valgustatud veendumuses, mis moodi õlle joomise lubamine tribüünidel peaks rahvast juurde tooma?

Rääkides aga piirangutest näiteks kodus, siis iga sõber mõistab põhjuseid, miks ma neil näiteks ei luba igal pool suitsetada või kasvõi õlut juua. See on ikka väga sitt sõber, kes näiteks keelu pärast suures toas teleka ees enam edaspidi külla ei tule. See on kultuuri ja mõtlemisvõime küsimus.

Kommentaar

Algselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitust
                Ma tahaksin saada veidi valgustatud veendumuses, mis moodi õlle joomise lubamine tribüünidel peaks rahvast juurde tooma?
                Mina isiklikult ei arva, et see nüüd kedagi juurde peaks tooma, aga juba tulnuid võib ära ajada küll. Näiteks karika poolfinaalis said väga paljud negatiivse kogemuse osaliseks, kui osa seltskonnast tribüünil topsi kummutas ning ise märjukese järel käinuna ukse pealt tagasi saadeti. Või näiteks poolajal lubati/õnnestus saada alkoga tribüünile, aga mängu ajal järgmise topsiga tulles pidid otsa ümber pöörama. Ostad heauskselt endale joogi, aga mitte kusagil kirjas ei ole, et sellega tribüünile minna ei tohi.

Nagu kesa välja tõi, mõjub kiiremini sisse valatud õlu palju laastavamalt kui seda mängule kaasaelamise käigus aeg-ajalt rüübates. Ja mille kuradi pärast te üldse müüte õlut, kui see nii suur turvarisk on?!?! Nagu lähed lapsega poodi, ostad talle kommi ja siis paned kodus kapi otsa. Kui hirm tõesti nii suur on, tehku siis õllerüüpajatele kasvõi oma sektor.
                I don't write erotica but I do write. Don't get paid for it though. My writing is a little more high profile than erotica generally. I stay anonymous though so I can never be compensated for my work.

Kommentaar

Rääkides aga piirangutest näiteks kodus, siis iga sõber mõistab põhjuseid, miks ma neil näiteks ei luba igal pool suitsetada või kasvõi õlut juua. See on ikka väga sitt sõber, kes näiteks keelu pärast suures toas teleka ees enam edaspidi külla ei tule. See on kultuuri ja mõtlemisvõime küsimus.
                  Küsimus pole selles, kas toob rahvast juurde või mitte. Küsimus pigem selles, et miks mitte seda lubada? Huvi on ju olemas nagu siinnegi elav arutelu näitab.
                  Mõned tõid siin keelamise põhjusena madala alkotarbimiskultuuri. No ma ei tea, kui kossusaalis, kõikvõimalikel suvelavastustel ja -kontsertidel lastakse ilma probleemideta toimuvat jälgides õlut libistada, siis miks peaks jalgpall erand olema? No ehk mõni üksik tõesti jääb täis ja saab mingi jamaga hakkama - siis tuleb ta lihtsalt staadionilt minema toimetada nagu Kesa mainis. Milleks ülejäänuid juba ennetavalt karistada?

Kommentaar

Kui küllakutsuja kehtestab kodus reegleid, mis enamusele tema sõpradest on arusaamatud, ebamõistlikud ja vastupidised soovitule, siis pole midagi imestada, et ta jääb õige pea ilma paljudest vanadest sõpradest ja ega uusigi tänu tobedatele reeglitele kergelt juurde teki.
                    Istu siis kultuuri ja mõtlemisvõime küsimust teleka ees juureldes üksi....

Kommentaar

Hahaha. Demagoogia oma 'parimas' vormis.

Äkki lõpetad, kesa, üldse postitamise ära. Soovin peaaegu oma Jah hääle tagasi võtta.

Õlut võiks vabalt tarbida minu meelest igal pool, aga sinu väited nagu kaoksid õllekeelude tõttu fännid ja uusi ei tule, on lihtsalt naiivsed ja rumalad.

Kommentaar

Algselt postitas billybob Vaata postitust

Äkki lõpetad, kesa, üldse postitamise ära. Soovin peaaegu oma Jah hääle tagasi võtta.

Õlut võiks vabalt tarbida minu meelest igal pool, aga sinu väited nagu kaoksid õllekeelude tõttu fännid ja uusi ei tule, on lihtsalt naiivsed ja rumalad.
                        Tere, sõbrad, tulge mulle külla! Vaatame õhtul telekast jalkat.

Ah nii, juba kohal! Pange õlled külma, ruumi jagub.

Ooot-oot, mis nüüd?! Õllega elutuppa küll tulla ei tohi. Jooge köögis, muidu jääte täitsa täis ja lagastate mu elamise ära!
                        I don't write erotica but I do write. Don't get paid for it though. My writing is a little more high profile than erotica generally. I stay anonymous though so I can never be compensated for my work.

Kommentaar

Küsimus on pisut valesti püstitatud. Asi on ära keelamises. Aga proovides sulle vastata...On hulk näiteid, kui paralleelselt leiab aset mäng staadionil ning samuti pubis telerite vahendusel. Ja kui seal staadionil on ÕLU KEELATUD, aga pubis on ta näiteks 2=1 hinnaga, siis juhtub teinekord nii, et terve kamp lõbusaid vutisõpru seab oma sammud pubisse.

Õlle kõrvale on ju hea jalka jutte muljetada. Küsigem kasvõi A'le Coq Arena kohvikupidaja käest, kas õlu tõmbab rahvast rohkem kohale. Ma olen küsinud, vastus oli - 100 %!
                          Kapten Trumm

Kommentaar

Algselt postitas billybob Vaata postitust

Ma võin olla naiivne ja rumal aga üks on igatahes kindel, et iga kord kui staadionireegleid põhjendamatult karmistatakse ja siin ma ei pea silmas ainult õlletarbimise piirangut, kaovad mitmed uute kitsendustega mitteharjuvad vutifännid staadionilt või külastavad mänge tunduvalt harvemini.

Mentaliteet, et keerame kruvisid koomale, pohhui kas see vutifännidele meeldib või mitte, küll harjuvad, kui ei harju, siis pole neid vaja, küll uued tulevad, on küllaltki oluline põhjus, mis pidurdab pealtvaatajate arvu tõusu.

Iga staadionilt kadunud pealtvaataja asemele ei teki koheselt hulganisti uusi, seda enam kui reeglid pidevalt karmistuvad.
                            Ajapikku loomulikult tekivad uued aga siis karmistame järjekordselt piiranguid, saame lahti mitmetest uutest tulijatest, uued piirangud... jne. jne.

Iga liigahooaja alguses on vutifännidel osaks saanud järjekordsete piirangute-regulatsioonide-tingimuste näol ebameeldivaid üllatusi, see on väga häirivaks tavaks saanud.

Lisaks veel, et kui midagi läbi häda ka lubatakse, siis ei tohiks lubamisega kaasneda tingimuslikke piiranguid, mis lubatava mõttetuks teevad.
                            Näiteks, lisades lubame-õlut-ainult-õlletsoonides jm. jamale, kasvõi pürovärgi lubamine, kus lubamisega kaasnevad tingimused sisuliselt teevad lubatava teostamatuks.

Lõpetuseks, mida siin ikka virisen, niipalju kui ma erinevate riikide vutistaadioneid külastanud olen, olen täheldanud, et staadion on kui riigi/regiooni minimudel, staadioni olme, turvareeglid, üleüldine õhkkond, turvateenistuse suhtumine fännidesse, kindlasti ka suhtumine õlletarbimisse, pealtvaatajad ise, peegeldavad kõige paremini iga riigi-rahva omapära, vabameelsust, kultuuri, suhtumist oma kodanikesse, ka külalistesse jne.
                            Ja siin ei ole Eesti mingiks erandiks.

Kommentaar

Algselt postitas kesa Vaata postitust
                              Lõpetuseks, mida siin ikka virisen, niipalju kui ma erinevate riikide vutistaadioneid külastanud olen, olen täheldanud, et staadion on kui riigi/regiooni minimudel, staadioni olme, turvareeglid, üleüldine õhkkond, turvateenistuse suhtumine fännidesse, kindlasti ka suhtumine õlletarbimisse, pealtvaatajad ise, peegeldavad kõige paremini iga riigi-rahva omapära, vabameelsust, kultuuri, suhtumist oma kodanikesse, ka külalistesse jne.
                              Ja siin ei ole Eesti mingiks erandiks.
                              Mul ei ole suuremat lisada. Teema on juba igatepidi läbi näritud. Pigem näib probleemiks olevat kehtestatud reeglite juhuslik jälgimine ja selgitamine, mistõttu ühel hetkel pääseb õllega tribüünile ja teisel ei pääse. Siinjuures on paslik viidata sinu viimasele lõigule. Iga kogum on ühe ühiskonna minimudel. Kuid seda mitte üksnes jõustruktuuride seisukohalt, vaid eelkõige pealtvaatajate järgi. Mõningad ühiskonnad suudavad ilma piirangute kehtestamiseta ja järjepideva hirmuta mõista, et tervikliku heaolu nimel peavad mõningad oma "jälkidest" harjumustest hoiduma. Mida suurem on mõistmatute ja teisi häirivate kodanike hulk, seda suurem peab olema jõud piirangute kehtestamisel ja kontrollimisel. See väljendub üleüldistes hoiakutes ja teistega arvestamisel. Ma ei usu, et õlle müümise keelustamise tulemusena väheneks pealtvaatajate arv nagu näiteks ei ole vähenenud mu sõprade arv seetõttu, et ma ei luba neil diivanil teleka ees suitsetada. Samuti ei kuse ma külas olles seina ja põrandat täis. Seda nimetatakse üksteisega arvestamiseks ehk lihtsustatult kultuurseks ühiskonnaks.

EDIT. Ahjaa, unustasin lisada, et ma ei ole õllevastane, vaid joon õlut hea meelega. Kuid jätkuvalt ei tõmba ma spordi vaatamisele võrdlusmärki alkoholi tarbimisega. Spordivõistlusi minnakse ikkagi vaatama võistluse enda pärast.

Kommentaar

Olen poolt. Ei leia, et see keeld meie kohaliku jalgpalli arengule kuidagi kaasa aitaks. Muidugi tuleks alkoholi müüki ja tarbimise lubamist õigesti teostada.

Õllemüük meelitaks ehki mindki rohkem mänge vaatamas käima. Saaks võib-olla mõne sõbragi mängu vaatama, kes peab lugu õllest, aga jalgpalliga kontkakt on minimaalne. Võimalik, et ta avastab kui vägev mäng see jalgpall on. Kui ta just mängu armastama ei hakka, siis ehk vahest kaasa tuleks ikka.
                                Lisaks paneb alkohol ka häälekamalt kaasa elama, sulatab meid põhjamaa inimesi. Mis sa ikka niisama külmetad staadionil (külma ja tuulega), eriti kui kohalik tase on madal ja kohati närvi ajav ja millagagi pole seda vaatepilti alla loputada...

Kommentaar

Working...
                                X