Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Kas pooldate lahja alkoholi tarbimist tribüünil?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitust
    Mul ei ole suuremat lisada. Teema on juba igatepidi läbi näritud. Pigem näib probleemiks olevat kehtestatud reeglite juhuslik jälgimine ja selgitamine, mistõttu ühel hetkel pääseb õllega tribüünile ja teisel ei pääse. Siinjuures on paslik viidata sinu viimasele lõigule. Iga kogum on ühe ühiskonna minimudel. Kuid seda mitte üksnes jõustruktuuride seisukohalt, vaid eelkõige pealtvaatajate järgi. Mõningad ühiskonnad suudavad ilma piirangute kehtestamiseta ja järjepideva hirmuta mõista, et tervikliku heaolu nimel peavad mõningad oma "jälkidest" harjumustest hoiduma. Mida suurem on mõistmatute ja teisi häirivate kodanike hulk, seda suurem peab olema jõud piirangute kehtestamisel ja kontrollimisel. See väljendub üleüldistes hoiakutes ja teistega arvestamisel. Ma ei usu, et õlle müümise keelustamise tulemusena väheneks pealtvaatajate arv nagu näiteks ei ole vähenenud mu sõprade arv seetõttu, et ma ei luba neil diivanil teleka ees suitsetada. Samuti ei kuse ma külas olles seina ja põrandat täis. Seda nimetatakse üksteisega arvestamiseks ehk lihtsustatult kultuurseks ühiskonnaks.

EDIT. Ahjaa, unustasin lisada, et ma ei ole õllevastane, vaid joon õlut hea meelega. Kuid jätkuvalt ei tõmba ma spordi vaatamisele võrdlusmärki alkoholi tarbimisega. Spordivõistlusi minnakse ikkagi vaatama võistluse enda pärast.
    Ma ei ole absoluutselt nõus väitega, et meie kodanikud, vutifännid oleksid märgatavalt hullemad kui mujal.
    Pigem väidaks vastupidi, ühed vaoshoitumad ja korralikumad.
    Jõuorganite suhtumine vutifännidesse, püüd staadionireeglitega fänne paika panna aga on meil karmim kui enamuses mujal maailmas.
    Võrdluses teiste riikidega on igatahes vutipubliku-jõuorganite omavaheline suhe meil tugevalt tasakaalust väljas.

Ehk ongi taoline ülereguleeritud, ületurvamisele kalduv, fännide huve mittearvestav reeglistik meie staadionitel normaalne, üdini eestlaslik.
    Meie riigikese minimudel.

Kui poolnaljaga võtta aluseks eestlaste ajalugu, mida on mõjutanud 800 aastat orjapõlve, lisada sinna otsa pool sajandit sovjetlikku isiksuste allasurumist, polegi midagi imestada orjast kupjaks tõstetute alateadvuslikku iha lihtrahvale erinevate keeldude-käskude-reeglitega, ka peksuga, pidevalt koht kätte näidata. Kadakasakslik püüd lihtrahvast kultuurrahvaks vormida, kultuurrahva sarnaseks läbi kupja silmade, kõverpeeglis, sunniviisiliselt. Ja jumala eest, humalajooki neile veel lubada, võivad ülekäte minna ja pealesurutud reeglitele sülitadagi...
    Teiseltpoolt aga samad geenid sunnivad lihtrahvast igale järjekordsele keeluseadusele pea õlgadevahel, vaikselt omaette nohisedes ja sõbrale kõrtsi taganurgas pitsi taga kirudes masohhistlikult alluma.
    Võib-olla tõesti pole rõõmsa-ja vabameelne ning tolerantne, leebete reeglitega ühiskond (vutistaadion) meie teema. Ehk siiski eksin.

Kommentaar

Algselt postitas kesa Vaata postitust
      Ma ei ole absoluutselt nõus väitega, et meie kodanikud, vutifännid oleksid märgatavalt hullemad kui mujal.
      Pigem väidaks vastupidi, ühed vaoshoitumad ja korralikumad.
      Ma olen sinuga täiesti nõus ja ma ei ole mitte kuskilt lugenud välja, et keegi arvaks vastupidist. Seepärast ei ole mõtet ka ise midagi sellelaadset välja mõelda. Loovus on seni hea, kuni see püsib mõistlikkuse raamides.

Jõuorganite suhtumine vutifännidesse, püüd staadionireeglitega fänne paika panna aga on meil karmim kui enamuses mujal maailmas.
      Võrdluses teiste riikidega on igatahes vutipubliku-jõuorganite omavaheline suhe meil tugevalt tasakaalust väljas.
      Nii palju, kui mina olen erinevates riikides jalgpalli käinud vaatamas, on Eestis jõuorganite suhe väga mõistlik ja leebe. Saksamaal on tavapärane, et raudteejaamades ja mujalgi jalgpallifännide toetuskohtades on märulipolitsei suurekoosseisuliselt vastas ja suunab fännide liikumist isegi vaatamata sellele, et konflikte ei esine. Samuti kontrollitakse üksikasjalikult, mida sa staadionile kaasa ei tohi võtta. Karikafinaali ajal olid karikate koopiad ilusasti hoiuruumis. Seega järjekordselt esitasid sa enda tundmuse absoluutse tõe pähe, mida keegi teine ei peale sinu ei jaga.

Ehk ongi taoline ülereguleeritud, ületurvamisele kalduv, fännide huve mittearvestav reeglistik meie staadionitel normaalne, üdini eestlaslik.
      Meie riigikese minimudel.
      See on puhtakujuline läbu. Mina ei tunne ennast vähimalgi määral piiratuna ja enamik inimesi samuti mitte. Elu on Eestis mõistlikul määral reguleeritud. Igasugused regulatsioonid on mõeldud eelkõige juhmidele inimestele, et nad ennast ega teisi ei häiriks või lausa ära ei tapaks. Kuid üldjuhul tunnevad just need, kelle kaitsmiseks reeglid mõeldud on, ennast kõige enam piiratuna.

Kui poolnaljaga võtta aluseks eestlaste ajalugu, mida on mõjutanud 800 aastat orjapõlve, lisada sinna otsa pool sajandit sovjetlikku isiksuste allasurumist, polegi midagi imestada orjast kupjaks tõstetute alateadvuslikku iha lihtrahvale erinevate keeldude-käskude-reeglitega, ka peksuga, pidevalt koht kätte näidata. Kadakasakslik püüd lihtrahvast kultuurrahvaks vormida, kultuurrahva sarnaseks läbi kupja silmade, kõverpeeglis, sunniviisiliselt. Ja jumala eest, humalajooki neile veel lubada, võivad ülekäte minna ja pealesurutud reeglitele sülitadagi...
      Teiseltpoolt aga samad geenid sunnivad lihtrahvast igale järjekordsele keeluseadusele pea õlgadevahel, vaikselt omaette nohisedes ja sõbrale kõrtsi taganurgas pitsi taga kirudes masohhistlikult alluma.
      Võib-olla tõesti pole rõõmsa-ja vabameelne ning tolerantne, leebete reeglitega ühiskond (vutistaadion) meie teema. Ehk siiski eksin.
      Seitsemesaja-aastane orjapõlv on teine läbuteema, millega üritatakse mida iganes tõestada. Kuid tõde on see, et allasurumine on jätkuvalt iga inimese enesetunde küsimus. Eestlased ei ole vähimalgi määral rohkem alla surutud kui teised rahvad. Rääkida siin mingisugusest kadakasakslusest ise seda teemat valdamata on lihtsalt hale. Vabameelsus ja rõõm ei tähenda vähimalgi määral alkoholitarbimist. Ma ütlen sulle välja suure osa arvamuse, et sa tõepoolest eksid.

Kommentaar

jep, parem võtta väike jääger ja olla lõbusas meeleolus

Kommentaar

no te ikka viitsite
          BVB - Vaprus

Kommentaar

EESTI JALGPALL » Meistri- ja esiliiga » 'Kas pooldate lahja alkoholi tarbimist tribüünil?' pseudoprobleem
            Rise and rise again until lambs become lions!

Vaprus - Athletic Club - Rosenborg

Kommentaar

Täna näiteks Kalevi statal sai tripkal õlli juua ning suitsu teha ning rahvast oli kohe kordades rohkem

Kommentaar

Ma ei plaaninud küll siin Kalevi seisukohta väga avaldada, püsikülastajad teavad seda iseenesest hästi.
                Õlu: müüme purgiga ja ei kalla välja, sest plastiktops võib tunduvalt kergemini ümber kukkuda. Olen aru saanud, et purgis ei tohiks õlut müüa turvalisuse kaalutlusel - võidakse väljakule visata. Julgen arvata, et Kalevis seda ohtu pole, samas kui Sportland Arenal on see küll igati reaalne.
                Klaaspudeli suhtes on nulltolerants, kahjuks leidsime mängu järel ikkagi paar klaaspudelit. Klaaspudeleid me ei aktsepteeri mitte mingil juhul ja palume klaaspudeli staadionile tooval inimesel lahkuda.
                Suitsetamine: isiklikult pooldan nulltolerantsi. Samas on Kalevi staadion suur ja tribüünide üleval oleme lubanud suitsu teha, kuna ving üldjuhul tribüünile ei levi. Samas kuulsin kahjuks, et mõned inimesed olid tribüünil suitsu teinud. Seda me ka ei aktsepteeri, kuivõrd kohti, kus mittesuitsetajaid on võimalik mitte häirida, on meil enam kui küllalt.
                Selline siis on Kalevi nägemus.

Kommentaar

Täna mängul just mõtisklesin, et kus Flora fännid on. Neile nii meeldiks seal.

Kommentaar

Positiivne seisukoht, oleks teil ainult fänne rohkem, igatahes hindan teie võitlust koha eest Eesti vutis.
                    Kurat, Kalev on sümpaatne.
                    Huvitav, Flora, Levadia ja Kalev on ühe linna meeskonnad aga reeglid õlletarbimisse tribüünil on kardinaalselt Kalevi poole plussi.
                    Miks Flora ja Levadia ei luba õllega tribüünile aga Kalev lubab?
                    Millest erinev suhtumine?
                    Politseivutiturvaeksperdid my ass, kus on teie silmad, turvarisk Komsomolkal on ilmnähtav!!! Keelukoht!!!Loomulikult meie kõigi hüvanguks.
                    Kus on loogika?

Rallikas, Flora võiks omad mängud tõesti Kalevi statale viia, rääkimata sõprusmängudest Soome ja Horvaatiaga, muidugi möendusel, et fännisektoris võib ka tubakat kimuda.

Kommentaar

ehk et usutavasti on ka alajaamast kõige kaugemal elavad foorumlased nüüdseks juba vähemalt korda kaks aru saanud, mida su hing elult ihkab. äkki tasuks nüüd siis asjaomaste instantside poole pöörduda, kes selle põletava probleemi osas ka reaalselt midagi ära saavad teha, mh ah?
                      pealegi on ju võimalik näiteks ka see juba päris arvestatava valimiga küsitlus siit trumbiks kaasa võtta ja värki - abiks ikka, kui ainult "mina tahan asju, mida mina tahan, sest mina tahan neid" argumendid teisele osapoolele äkki piisavalt löövad ei tundu. edu!
                      armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

Kommentaar

Algselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitust
                        Ma ei usu, et õlle müümise keelustamise tulemusena väheneks pealtvaatajate arv nagu näiteks ei ole vähenenud mu sõprade arv seetõttu, et ma ei luba neil diivanil teleka ees suitsetada. Samuti ei kuse ma külas olles seina ja põrandat täis. Seda nimetatakse üksteisega arvestamiseks ehk lihtsustatult kultuurseks ühiskonnaks.
                        Sa sõbrake, tõmbad ikka utoopilisi paralleele, selliselt me võime ju litside tellimise või lakke sittumise ka mängu võtta. Päris nii ei ole loogiline võrrelda võrreldamatuid asju. Usu juba ükskord, et õlle keelustamine vähendab pealtvaatajaskonda ja asi okas.
                        Kapten Trumm

Kommentaar

Algselt postitas Raivo19 Vaata postitust
                          Sa sõbrake, tõmbad ikka utoopilisi paralleele, selliselt me võime ju litside tellimise või lakke sittumise ka mängu võtta. Päris nii ei ole loogiline võrrelda võrreldamatuid asju. Usu juba ükskord, et õlle keelustamine vähendab pealtvaatajaskonda ja asi okas.
                          Ütlen sulle ausalt, et ma usuksin, kui suudaksite esitada ka mõned argumendid. Nii kaua, kui vaidlus käib uskumise ja mitteuskumise teemal on õigus mõlemal poolel, sest midagi vastupidist väita ei saa. Praegused võrdluseid tõin välja seetõttu, et teised väitsid samasugust jaburust. Arvestades tänast pea olematut pealtvaatajate hulka, ei ole tõenäoline, et see ka väheneks. Kohe kindlasti ei ole staadionit baari asemel kasutavad isikud jalgpalli püsivaatajad või mõne konkreetse meeskonna fännid. Meeskonna fännid tulevad mängule omasid kaasa elama nagunii. Või olen ma fänlusest valesti aru saanud?

See teema on ikka masendavalt ja sisutult pikaks veninud. Vabandan teema risustamise pärast. Kuid mätas on juba peaaegu kuiv. Kõik metsa õllele

Kommentaar

Hooaja esimeste mängude põhjal Sportlandil, Maarjamäel ja ka esimesel A le Coq'il kogetu põhjal on õlletarbimise keeld fännisektoris mõjutanud vähemalt flora fänne tuntavalt.

Ise ma muuseas külastan enamjaolt mänge autoga, võiks ju pohhui olla aga ülihäiriv on näha rahulolematuid fänne, kes selleasemel, et fännisektoris ühiselt meeskonda toetaksid, kaovad kusagile õlletsooni, tubakatsooni, staadionipiiridest välja, istuvad tujutult ja vaikselt, kuna osa kaasfänne uitab kusagil ringi jne. Kaob kompaktsus.

Midagi pole teha, vutimängul õllega tuju tekitada, õlut fännisektorisse kaasa haarates, meeskonna toetusest kähedaks karjutud kurku õllega loputades end veel rohkem meeskonna ergutamiseks käima tõmmata, on oluliselt tähtis võimalus just neile fännidele, kes püüavad külastada igat lemmikmeeskonna liigamängu, koondisemängu, kellele jalgpallifänlus ja sinnajuurde harjumuspärane ning loomulik vedel tujutõstja on osa elustiilist.

Karskele ja kombekale kõrvaltvaatajale võib eelnev jutt rumalana tunduda aga fännisektorist vaadates nii see paraku on.

Sulle võib tunduda tõesti, et mõned võtavad staadionit pubina aga mis selles siis halba on, las võtavad sõbraga paar õlut staadionil vutimängule kaasaelades, selleasemel, et kusagil umbses pubiruumis end kooma tõmmata.

Usu või ära usu aga Flora fännisektoris on selliseid selle piisavalt, kes on algselt õlle ja lõbusa seltskonnaga staadionile meelitatud, nüüdseks aga vutipisikust nakatununa külastavad staadionit ka siis kui pole tahtmist õlut trimbata.
                            Tüüpidest on kasvanud tõsimeelsed fännid.

Õlu on ühest küljest uutele tulijatele peibutajaks, vanadele olijatele harjumuspärane boonus ja selle ärakeelamine mõjub fännidele psühholoogiliselt igatahes ülekohtuse ja alusetu karistusena, klubipoolse mõistaandmisega, et teid pole meile vaja.
                            Mitte õllekeeld pole peamine, mis viib fänne staadionilt minema vaid mõistmatu suhtumine fännidesse, fännide soovidesse.

Vaadake, mis on saanud paljulubavalt ja rahvarohkelt alustanud Kalju fännigrupist.
                            Riismed!
                            Ja põhjus, neist üritada keeldude-käskudega kasvatada mingeid karskeid ja korralikke näidisfänne.
                            Ei õnnestunud.

Ei tahaks, et sarnast eksperimenti üritataks läbi viia florakatega.
                            Tulemuseks oleks järjekordne pooltühi fännisektori.

Ei saa jätkuvalt aru, mis kuradi põhjusel oli käesolevast hooajast muuta eelmisel hooajal toimivaid staadionireegleid.

Kommentaar

paari aasta tagune seik alekokilt - ostetud õllega tribüünile ei pääsenud, kuid siidriga pääses. miks? sest seinale oli kirjutatud, et õllega tribüünil viibimine keelatud. neoonvestis korraloojale sellest piisas. kommonsenss või nonsenss?

Kommentaar

Algselt postitas eston maravilha Vaata postitust
                                paari aasta tagune seik alekokilt - ostetud õllega tribüünile ei pääsnud, kuid siidriga pääses. miks? sest seinale oli kirjutatud, et õllega tribüünil viibimine keelatud. neoonvestis korraloojale sellest piisas. kommonsenss või nonsenss?
                                Joo õllelt vaht pealt ära ja saab ka läbi kui limonaadiga
                                tulevik on tunni aja pärast

Kommentaar

Working...
                                X