Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

U-17 koondis

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Kurat, juttu kui kritiseerid, tee ise paremini ma nüüd küll kuulata ei viitsi. Okei, need U17 võisid täitsa vapralt võidelda jne,kuid räägin üldisest tasemest. Leian, et kui oled valinud mingi ala,milles tahad hea olla, siis pinguta ka. Okei,kui ei ole tahtmist vaeva näha, mõistan, kõik oleme inimesed, kuid siis pole vaja ülbeks minna ja ette kujutada, miuksed staarid nad on ( see jutt ei käi loomulikult kõigi noorjalgpallurite kohta). Lihtsalt inimesena, kes armastab jalgpalli on mul kurb näha, et meil ei tule peale häid noori.
    Okei, oleme siis füüsiliselt nõrgemad, kuna eesti poiss ei kasva nii kiirelt kui teised. Äkki siis peaks püüdma seda kompenseerida millegagi? Rohkem rõhku tehnikale, söötmiskunstile. Söödu vastuvõtt ja palliga liikumine on vaat et meie suuremad valupunktid. Nende treenimine aga ei eelda et oled superfüüsilises vormis.
    Nii et jääb loota, et noortetreenerid suudavad tõsta vähemalt pealekasvava põlvkonna taset.

Kommentaar

Algselt postitas -mirko- Vaata postitust
      Kurat, juttu kui kritiseerid, tee ise paremini ma nüüd küll kuulata ei viitsi. Okei, need U17 võisid täitsa vapralt võidelda jne,kuid räägin üldisest tasemest. Leian, et kui oled valinud mingi ala,milles tahad hea olla, siis pinguta ka. Okei,kui ei ole tahtmist vaeva näha, mõistan, kõik oleme inimesed, kuid siis pole vaja ülbeks minna ja ette kujutada, miuksed staarid nad on ( see jutt ei käi loomulikult kõigi noorjalgpallurite kohta). Lihtsalt inimesena, kes armastab jalgpalli on mul kurb näha, et meil ei tule peale häid noori.
      Okei, oleme siis füüsiliselt nõrgemad, kuna eesti poiss ei kasva nii kiirelt kui teised. Äkki siis peaks püüdma seda kompenseerida millegagi? Rohkem rõhku tehnikale, söötmiskunstile. Söödu vastuvõtt ja palliga liikumine on vaat et meie suuremad valupunktid. Nende treenimine aga ei eelda et oled superfüüsilises vormis.
      Nii et jääb loota, et noortetreenerid suudavad tõsta vähemalt pealekasvava põlvkonna taset.
      õige jutt.
      noortel oleks just sellist suhtumist vaja, et ise käivad jooksmas vabal ajal, treenivad nõrgemat jalga, teevad kõhulihaseid, kätekõverdusi jne. Selge on see, et meie trennidest ei saa piisavat taset kätte. Et saada heaks mängijaks mitte eesti tasemel vaid euroopa tasemel, selleks peab vaeva nägema. Ohverdama oma vaba aja selle nimel, et saada paremaks. Eestis on nii kerge saada heale tasemele, et keegi ei viitsi enam vaeva näha. Samas on muidugi see ka, et meil ei tasu jalgpall ära ja et kindlustada oma tulevik, siis peab ka koolis vaeva nägema juhuks kui profilepingut ei saa. Eesti Meistriliiga palgad pole ka sellised mille nimel nii väga püüelda. Olukord pole hea, aga selge on see, et kui noor ise tahab, siis on võimalik saada heaks- selleks peab lihtsalt individuaalselt tegema väga kõva trenni juurde lisaks tavatrennidele. Keegi ei ole öelnud, et see aga kerge on.

Kommentaar

Algselt postitas pedro Vaata postitust
        Ojamaa on ainus eesti noor, kes saab õigeid trenne. Derby noored on oma regioonis teisel kohal samal ajal kui newcastle noored on viimased. See, et klubi põhimeeskond on parem, ei tähenda, et ka noored seal paremad on automaatselt. Ära räägi, kui asjast ei tea.

Sa oled kindlasti mingi 90a sündinud poiss, kellele ei mahu pähe, et sinust aasta noorem poiss on kaugemale jõudnud ja sinust nii palju paremini mängib. Tüüpilise eestlase moodi kadedus.
        Kahju sinust.
        Millest sa nüüd räägid? Sa tõesti arvad, et Inglismaal enamus mehed kehvemad kui Ojamaa?!?!?! Loogiline oleks, et Inglased valivad parimate meeskondade parimad mängijad ning mis Newcastlest sa sonid?

äravavahid
        Wesley Foderingham (14.01.1991) - Fulham FC
        Dean Lyness (20.07.1991) - Birmingham City FC

Kaitsjad
        Matthew Briggs (06.03.1991) - Fulham FC
        Thomas Cruise (09.03.1991) - Arsenal FC
        Ben Gordon (02.03.1991) – Chelsea FC
        Luke O’Neill (20.08.1991) - Leicester City FC
        Jack Rodwell (11.03.1991) - Everton FC
        Christopher Solly (20.01.1991) - Charlton Athletic FC

Poolkaitsjad
        John Bostock (15.01.1992) - Crystal Palace FC
        Matthew James (22.07.1991) - Manchester United FC
        Oliver Norwood (12.04.1991) - Manchester United FC
        Dean Parrett (16.11.1991) - Tottenham Hotspur FC
        Jack Wilshere (01.02.1992) - Arsenal FC

Ründajad
        Nathan Delfouneso (02.02.1991) - Aston Villa FC
        Ryan Donaldson (01.05.1991) - Newcastle United FC
        Harry Forrester (02.01.1991) - Aston Villa FC
        Cameron Stewart (08.04.1991) - Manchester United FC
        Andros Townsend (16.07.1991) - Tottenham Hotspur FC

Vaata nüüd tähelepanelikult nimekirja ja mõtle, mida sa ütlesid! Huvitav, et miks Derby poisse pole? Mine vaata natuke noorte ja reservide tulemusi inglismaal, siis tule rääkima.
        Ning teiseks 90a sündi võid sina olla, sest sa ei jaga ikka mitte midagi selles jalgpallis.

Kommentaar

See jutt, et ajada miskit geenide ja rahvusliku omapära taha, see jutt on täielik jama. On küll tõsi, et teatud rahvused ja initüübid arenevad varem ja tormilisemalt, kuid kindalsti pole see põhjus, mille taha peituda.
          Asi jääb puhtalt selle taha, kui palju tehakse trenni, seda nii jalgpallis, kui ka teistel aladel. Ja see, et tehnilised oskused on nigelad, see on vabandatav, sest jalgpallikultuur meil suht lühike ja uus plejaad treenereid alles õpib seda ametit, aga seda imelikum on see, et tehnilisi vajakajäämisi ei taheta kompenseerida füüsiliste võimetega (jõud, kiirus, kiirendus, vastupidavus), sest need on väga lihtsalt treenitavad omadused....eriti nooremas eas...ja nii kaugele (noortekoondise vaatevälja) pole jõudnud ühtegi poissi, kes oleks geneetiliselt kehv materjal, vastupidi, arvan, et toorikute poolest pole me jalgpallis kehvemad, kui ükskõik milline teine rahvus - aga iseenesest mängima ei hakka. Karm reaalsus ongi see, et, kes teeb rohkem ja targemalt trenni, see on ka mängus edukam.
          Teine külg asjal on psühholoogiline ettevalmistus ja enesekindlus. Eilses mängus inglased lihtsalt võitlesid kõik pallid omale, meie poisid andsid igas olukorras veidikene järele ja sellest piisas...enesekindlus aga tekib mängides ning heal tasemel trenni tehes. Mind äärmiselt üllatas seik U17 tüdrukute mängult Soomega mõni aeg tagasi. Tulin just mängule läbi FLora kontori ning naiskonnad hakkasid just väljakule sammuma. Eesti neiud niipea, kui soomlasi nägid lasid kuuldavale imestushüüded, et "õumaigaad, nii suured" ja "issand jumal, vaata seda" jne. Sellega oli põhimõtteliselt mäng tehtud....ja seda enne avavilet. Tulemus tuligi 10-0 vms.
          Üleüldse on noorsportlaste psühholoogiline tase nõrk - ja seda just eriti pallimängudes miskipärast. Liiga tihti võib näha nina püsti ajanud noori pallivõlureid, kes rahvusvahelisel tasemel on üks suur hall mass. Paljud, kes saavad Eestis tegijateks, arvavad, et nüüd ongi lagi käes....
          Olen ise harrastustasemel noortetreener (küll ühel teisel spordialal), kuid põhimõtted jäävad samaks. Asjade muutmiseks on vaja aga tohutult palju asju teha, alates riiklikust tasemest, lõpetades laste suhtumise muutmisega ning kindlasti treenerite taseme tõstmisega. See ei juhtu üleöö ja selleks peab rasket tööd tegema.
          Nõmme Uskumatud!!!

Kommentaar

Algselt postitas blin Vaata postitust
            Millest sa nüüd räägid? Sa tõesti arvad, et Inglismaal enamus mehed kehvemad kui Ojamaa?!?!?! Loogiline oleks, et Inglased valivad parimate meeskondade parimad mängijad ning mis Newcastlest sa sonid?

äravavahid

Kaitsjad

Poolkaitsjad

Ründajad

Vaata nüüd tähelepanelikult nimekirja ja mõtle, mida sa ütlesid! Huvitav, et miks Derby poisse pole? Mine vaata natuke noorte ja reservide tulemusi inglismaal, siis tule rääkima.
            Ning teiseks 90a sündi võid sina olla, sest sa ei jaga ikka mitte midagi selles jalgpallis.

Chelseast on ka ainult üks mängija, kas sinu loogika järgi see tähendab, et Chelsea on sitt meeskond?

Newcastle on samas noorteregioonis kus Derby. Derby on 2. , Newcastle viimane. Aga see selleks.

Ma ei arva et Ojamaa on parem nendest. Kui aru ei saa mis ma ütlen siis ära röögi siin. Ma ütlesin, et eesti noored peaksid saama sama trenni mis Ojamaa Derby's saab, siis saaksime me inglastele nt paremini vastu füüsiliselt.

Tundub, et sa ikka väga kade Ojamaa peale. Räägid et Derby sitt jne. Saa ise kuhugi ja siis tule rääkima.

Kommentaar

äravavahid

Kaitsjad

Poolkaitsjad

Ründajad

ausalt öeldes ei viitsi ma siin vaielda. sa arvad et derby ja ojamaa on sitad, mina arvan, et kui meil oleks rohkem selliseid mehi u17-s, siis me saaks paremini vastu teistele. eks igaühel ole oma arvamus.
              pole mõtet siin mingite 14-aastaste kombel sõimata teineteist minu arvates.

tõsiasi on, et meie noortesüsteem ei tööta ikka.

Kommentaar

Lugupeetud jalgpalli sõbrad! Tahaksin pöörata tähelepanu ühele minu arust väga tähtsale nüansile.Kas te olete kursis sellega,et SC Reali poistest mängib koondises oma õiget kohta ainult Andreas Sutt.Suht raske on vahetada mõne mänguga oma harjumuspäraseid kohti. Või ma eksin?

Kommentaar

Sai keegi aru,mis probleem Suttil oli,et ta kõik tagasisöödud küljele (kas või autti) mängis selle asemel,et pikka panna
                  "Parim kättemaks on mitte muutuda oma vastase sarnaseks" - Marcus Aurelius
                  www.facebook.com/jkkalju

Kommentaar

Ehk oli enne kohtumist kokku lepitud, et ei hakata igal võimalikul juhul pikka peksma, kuna keskväljal on palju suuri inglismane, kes enamik kõrgetest pallidest endale saavad, mistõttu üritatigi rahulikult palli vallata ja altpoolt vaikselt tulema hakata. Väravavaht hüüdis mitu korda äärekaitsjatele, et need end pakuksid. Inglased jagasid selle kiiresti ära ning surusid kiiresti ja kõrgelt, mistõttu ei olnud enam kellelegi sööta. Eks viga ole nii väravavahis kui kaitsemängijates, kes kõrge mängutempo tõttu piisavalt kiiresti ja adekvaatselt olukordi hinnata ei suutnud (mida oli näha näiteks ka inglaste audivisete ja karistuslöökide puhul). Ma ei süüdista meie poisse, lihtsalt süsteem on selline, nagu siin eelpool juba pikalt-laialt arutatud.
                    I don't write erotica but I do write. Don't get paid for it though. My writing is a little more high profile than erotica generally. I stay anonymous though so I can never be compensated for my work.

Kommentaar

Pole kordagi öelnud, et Ojamaa kehv on. Lihtsalt Inglastega võrreldes ei leia ma temas midagi erilist.

Mis käib väravahi kohta, et kas tõesti pole Eestis selles vanuses pikematkasvu väravavahti?!

Kommentaar

Pole kordagi öelnud, et Ojamaa kehv on. Lihtsalt Inglastega võrreldes ei leia ma temas midagi erilist.

Mis käib väravahi kohta, et kas tõesti pole Eestis selles vanuses pikematkasvu väravavahti?!
                        kui sa ise manU või arsenali noortes oleksid siis võiksid siin plõgiseda kui kõvem mees , aga kui lambivend kes õlla joob ja krõpsu sööb siis ma ei usu et sul ütlemist eesti maremate mängijate kohta peaks olema

pealegi 91-el pole ühtegi sellisel tasemel väravavahti ja järelikult peab sutt seda tööd tegema mõlema koondise eest ka . pealegi ta on hea ka ja noor noor veel !

Kommentaar

MIDAGI erilist peab temas siiski olema. ega muidu poleks ta nt Chelsea reservide vastu põhikoosseisus alustanud. Minu arvates tegi ta korraliku mängu.Ka derby foorumis kirjutasid fännid väga positiivselt tema kohta. Selge on see, et tegu pole Maradonaga, aga peab ka tõdema, et päris tavaline vend ta olla ei saa.

Siiski minu mõte seisnes selles, et oleks meil platsil 10 mängijat, kellel oleks samasugune füüsiline põhi all nagu temal, siis saaksime panna vastastele pressi pealeja teha neil elu raskeks. Meenub olukord Chelsea reservide vastu, kus Ojamaa pressis Chelsea kaptenit, kes on ka U19 inglise koondises(Sam Hutchinson) ning sai temalt palli kätte, söötis libistades palli oma äärele, kuid seinasööt ääremängijal ebaõnnestus. Minu jutu mõte on selles, et kui kogu U17 meeskond suudaks nii pressida, siis hakkavad ka väga kõvad mängijad eksima(S.Hutchinson tegi pre-seasoni koos Chelsea põhimeeskonnaga ja temast oodatakse järgmist Terry, seega tegu on tõesti kõva mängijaga) ja tekivad võimalused ning vastased hakkavad ka pabistama. Portugali ja Inglismaa vastu aga oli olukord, kus vastased said rahus teha mida tahtsid, nii kasvas nende enesekindlus palliga ja tekkis palju ruumi.

Samamoodi võib näiteks tuua venemaa-inglismaa mängu. selge on see, et kõvemad mängijad on inglased. superstaarid rooney, gerrard, owen, ferdinand jnejne. aga venelastel oli niivõrd hea füüsiline põhi all, et suudeti inglastele selline press peale panna, et ka kõige kõvemad staarid hakkasid eksima lihsates olukordades ja nii tekkisid venkudele võimalused.

Muidugi ei saa eesti noortest tahta, et neil oleks super tehnika, hea kiirus ja kõva füüsiline. aga kui neist kolmest pole ühtegi omadust, siis on tõesti asi valesti minu arvates.

Kommentaar

väravavahi kohta nii palju, et kahjuks on jah olukord selline 91 vanuses, kus pole paremat väravavahti välja pakkuda. Sutt üritab, kuid muidugi lati alla tulevaid palle on tal raskem tõrjuda oma pikkuse tõttu. aga poiss kindlasti veel kasvab ja olen kindel, et temast tuleb veel väga kõva tegija, sest reaktsioon on poisil super. meenub viimase minuti olukord portugali vastu, kus päästis allnurgast kindla värava.

Kommentaar

Siit üleskutse kõigile noortele, tehke rohkem trenni - ka individuaalselt! Muidu ei jõua me kuhugi ja iga kord kui mõtlete, et ei viitsi trenni minna siis olete nõrgad vaimselt. Ja kui trennis füüsilist tehakse siis tasub ikka sellele mõelda, mis kasu sellest hiljem tuleb!
                              head treenimist!
                              www.fcelva.ee

Kommentaar

Ma arvan, et trennitegijaid ja talenti Eestis jätkuks küllaga, aga juba nooruses on paljudele selgeks saanud, et see ei vii kusagile ja parem on pidu panna ja elu nautida, kui hiliste õhtutundideni trenni teha.
                                Veel on vara oodata meil tugevaid koondiseid, kuna lihtsalt puuduvad jalgpalli edendamiseks vajalikud kompleksid ja enamvähem arvestatav väljakute kompleks asub Lillekülas, kuhu talendikad maapoisid ei jõua. TÜG'is aretati küll 3aastat jutti jalgpalliklassi, aga tulemuseks oli see, et poistel oli ligi 10tundi nädalas vähem kui teistel paralleelidel, ja levis üleklassiline lullilaskmine ;D aga trennide arv jäi ikka samaks (sama mis minul).
                                Alles esimeste akadeemiate ja tõsiste spordikoolide (v.a Audentes, kus on kergejõustik) tekkimisega on midagi loota. Sest kool + trenn + kodutööd = imeng, tean seda omastkäest.

Kommentaar

Working...
                                X