Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Alkohol

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas ALECOQQ Vaata postitust
    Sellisel juhul surevad väliüritused välja või igastahes nende hulk kahaneb märgatavalt.
    et kas mul oleks kahju nende ürituste ärajäämise pärast, kuhu lähevad inimesed ainult seetõttu, et seal on võimalik juua vabalt ja kogu platsi ulatuses?

Tõsi, Õllesummeri korraldamine oleks sellise seaduse olemasolul peaaegu võimatu.

ei, mul ei ole kahju. sellised üritused, mis propageerivad alkoholi laustarbimist, tuleks keelata.
    õhutada tuleks selliste ürituste korraldamist, mille eeskava paneb vaimustuma, aga mitte jooma.
    14. september 2006, Tallinn

Kommentaar

Algselt postitas uvv Vaata postitust
      et kas mul oleks kahju nende ürituste ärajäämise pärast, kuhu lähevad inimesed ainult seetõttu, et seal on võimalik juua vabalt ja kogu platsi ulatuses?
      Näiteks millised on sellised üritused?
      Algselt postitas budulojus
      kle kui üks vend on pätt ei tähenda et ka teine on.võrdle kasvõi vendasi Uuspõlde

Kommentaar

just alecoqq (milline tabv nimi diskussioonis tundmatuga alkoholi teemadel!)
        selliseid üritusi ei ole. järelikult oleks võimalik teha seal eri alad, kus inimesed istuvad ja inserdivad ja siis lähevad platsile. ja loomulikult, lapsi sellel alal viibida ei tohiks.

Kommentaar

Siis ma ei hakka kaasa rääkima
          Tundmatuga vaidlus oleks veelgi "põnevam"

Kuid remargi korras, mulle meeldib, alkoholi müügipiirang, võiks ja tuleks veelgi karmistada, aga kuidas ma pole suutnud välja mõelda.
          Tundmatu - ehk mida mina ka tean

Kommentaar

Algselt postitas uvv Vaata postitust
            ma ka ei tea.
            1) Esimene samm peaks olema igasuguse alkoholireklaami keelamine.
            2) Edasi peaks alkohol kaduma selveritest, kaduma limonaadide ja mahlade keskelt. Alkoholi ei tohiks müüja suveüritustel nii, et lähen ja töllerdan purk/pott käes mööda platsi. Tahad juua, palun, siin, fikseeritud alal.
            3) Ja muidugi see, et alkoholi aktsiisimaks peaks olema selline, mille abil oleks võimalik katta need kulud, mis sünnivad alkoholi tarbimisest. Ja kaudsed mõjutused. Viitsid käia korra kuus kontrollis ja saad puhta tulemuse: palun, tulumaks on poole väiksem.
            4) Joobes autojuhtimine peaks tähendama automaatset vanglakaristust.
            5) Riigiasutused võiks olla samamoodi alkoholivabad piirkonnad, nagu on lasteaiad ja koolid. Spodiürituste sidumine alkoholiga tuleks lõpetada.
            Ainuke korralik argument on alko reklaami keelamine. Sest Eesti mentaliteet on keelamine, kuid järelkontrolli ei tehta. Nii ongi. Kogu lugu algas ju sellest, et alaealised said alkoholi liiga lihtsalt kätte. Ometi on seadus olemas selle kohta, koos oma trahvide jms.
            Ja inimesed jäävadki purjus peaga sõitma, kui vahele jäämise % on väiksem, kui tabamise. Teiseks mille poolest erineb purjus peaga sõitmine kiiruse ületamisest või keelatud kohta parkimisest, suunatule mitte näitamisest enne manöövri sooritamist jms? Ühtemoodi korra peale sülitamine kõik.

Kommentaar

mis mõttes ainuke korralik argument? alko reklaami keelamine on kõige lihtsam, ehki ma arvan ka, et kõige kasutum, olukorras, kus alkohol laiutab tavalises toidupoes.
              keelatud kohta parkimine on sama, mis 2,5 promillises alkoholijoobes auto juhtimine? imelik mõtlemine...
              tõsi, rohkem toob traagilisi õnnetusi kaasa kiiruse ületamine. ja tõsi on ka see, et teatud joobestaadiumis inimese sõiduvõimed koguni paranevad. sellejuures tuleb muidugi märkida seda, et õige lühikeseks ajaks: alkoholi pärssiva mõju tõttu meeled lihtsalt pingutavad rohkem, tulemus, mis saavutatakse on parem kui kainel juhil, samas väsib väikeses joobes juht kainega võrreldes oluliselt kiiremini. Seesama tunne on ka kõige suurem rooli meelitaja - oh, ma tunnen, et olen täitsa kaine, pea on täiesti selge jne. Sõitma minemise adrenaliinist ongi, aga juba lühikese aja järel on organism väsinud.
              traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetuste vähendamiseks on vaja keskmise kiiruse vähendamist. aga see, mu sõber, on hoopis teine teema. me räägime sellest, kuidas vähendada alkoholi mõju ühiskonnas. ja kindlasti vähendaks alkoga üritusi see, kui külalisi, kes on roolis saabunud, ähvardab peale napsu ja napsusena vahelejäämist vanglapuur.
              meie häda on see, et kui sa istud söögikohas, on sealt puudu pigem veiniäädikas, kui vein. õlu on meie jaoks vedel leib. viin on soojarohi jne. joomine laiutab mentaliteedis. see, kui genossed keelavad kella kaheksast alkoholi müügi, omab ainult tagurpidist tulemust.

Kommentaar

p.s kivi ajakirjanduse kapsaaeda ka. rääkisin kord ühe eestlasega, kes on elanud nüüdseks kolmkümmend aastat Euroopa erinevates riikides, eestis ilmuvast ajakirjandusest. ta imestas siiralt kahte asja. Esiteks fakti, kui vähe kirjutatakse meil positiivsetest, huvitavatest, intrigeerivatest sündmustest mujal maailmas ja teiseks detaili, kui sageli saab ta lugeda meie lehtedest/ajakirjadest alkoholi tarbimise kultuurist. õllekultuur, joogikultuur, veinikultuur jne. suve hakul ja suvel muust tema arust lehe ajaviitekülgedel ei kirjutatagi: joomisekultuurist.
                sa liialdad, ütlesin mina. vaata tähelepanelikult, ütles tema.

Kommentaar

LOL. Oligi juba aeg, et järgmine samm ette võtta. Kuressaares siis plaanitavat väidetavalt alates kella 22-st ka toitlustusasutustes alko keeldu. Aeg on see üleriigiliselt ette võtta, Inglismaal näiteks mõjus see "joomiskultuurile" (hea termin - joomiskultuur) väga positiivselt.
                  "The great fallacy is that the game is first and last about winning. It’s nothing of the kind. The game is about glory. It’s about doing things in style, with a flourish, about going out and beating the other lot, not waiting for them to die of boredom". - Danny Blanchflower, legend

Kommentaar

Kommentaar

Lugege ja nutke ja sõimake: Alkomüügikeeld on Eesti naiste vandenõu

Kommentaar

Mis kasu on müügikeelust õhtul kui noored juba lõunal alustavad?
                        Minge vaadake näiteks 12 ajal mis toimub sõpruse pst. rimi ümber.Kõrvalolevast koolist on pool kooli sumisemas.Noored plikad võtsid jooki kaasagi,valades longerot energia joogi pudelitesse ümber.
                        Selle asemel,et igasugu ametnikud enda palkadele üle 300 miljonise (tasuta lasteaialõunad oleks nõudnud pisut üle 200 milli aga selstsimehed hääletasid selle maha) tõusu teevad ,andku raha korrakaitsjate palgatõusuks. Äkki siis suudavad jaoskonnad panna nii palju patrulle liikuma,et koolide ümber kaoks üleval toodud tegevus ära.
                        Jalutasin esmaspäeva keskööl kadriorust läbi sadama,baltijaama mööda tehnika tänavat kristiinesse ja nägin vaid üht politsei värvides sõidukit.Ja see tundus ka olevat avariigrupi buss mis kuskilt sündmuskohalt tagasi sõitis.
                        Peaks nii mõndagi ütlema meiei korravalvurite võimaluste kohta.
                        INTER ARMA CARITAS

Kommentaar

Ma omast arust olen seda varemgi öelnud, et väga suur osa noortest joobki nimelt peale kooli või kooli ajal, kui mamma-pappa on tööl ja eluase vaba. Need, kes õhtuti joovad on ikka pigem need, kel juba vanust piisavalt (või siis vähemalt vanemate arvates nii).
                          olgem kristlased, vabandused on esitatud

Kommentaar

No t*ra see Kristiine Prisma alkohoolikeeld on küll täielik absurd, ma saan aru, kui oldaks 14.aastasele viina müüdud, aga selle eest et 17.aastasele õlut müüdi, terves poes alkoholi ei tohi müüa, on nüüd küll täielik absurd..
                            Algselt postitas budulojus
                            kle kui üks vend on pätt ei tähenda et ka teine on.võrdle kasvõi vendasi Uuspõlde

Kommentaar

Alaealine on alaealine, seal pole vahet. Aga jabur on see sellegipoolest, seda enam, et ma ei tea Tallinnas ühtegi poodi, kus alati või isegi enamasti dokumenti küsitaks. Viimase kolme kuu jooksul on minult küsitud täpselt üks kord ja sedagi Tartus. Keelame igal pool alkoholimüügi ära?

Kui tõesti tahetaks alkoholi tarbimist piirata, peaks esimene prioriteet olema just alaealised. Karmim kontroll müügikohtades, alustuseks. Kuigi let's face it, kui väga tahta, saavad noored ka siis oma joogid kätte. Ikka leidub mõni täisealine sõber, vabameelne lapsevanem või kasvõi pompsik, kel viinarahast kümnekas puudu jääb. Seadustega saab piirata vaid teatud piirini, lõplikud piirid seab siiski eetika ja ühiskonna üldised väärtushinnangud. Ja muidugi inimene ise.

Kommentaar

Te ei usugi kui vägevad tänapäeva noored on!
                                Siis kui oli see pronksöö järel toiminud alkokeeld, siis isegi sel ajal said 16-17 aastased noored alkot ostetud. Oli küll väike keldirpood, aga sellegipoolest, vägev või mis
                                olgem kristlased, vabandused on esitatud

Kommentaar

Working...
                                X