Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Alkohol

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas mcnamara Vaata postitust
    Tarbimist tuleks rangelt piirata.
    Hetkel ei piirata mitte tarbimist vaid kaubagrupi kättesaadavust. See, kas tarbimine väheneb näitab aeg, kuid mina isiklikult seda ei usu. Poed võiksid, kas või 1 tund päevas ega minu õlled seepärast joomata ei jääks. Seega kogu see jutt "ma ei jõua, pole aega, töö, töö jne" on mõttetu hala. Kui on janu on ka jalad. Kuid, kas see annab just sellise efekti nagu Tlna linnavalitsus soovib? Taas kahtlen. Kui ma enne ostsin poest mõnel õhtul pudeli-paar, siis nüüd ostan kas iga kord, kui poodi satun 3-4 või nädalalõppudel kasti/kohvri. "Äkki läheb vaja" mõttega. Tavaliselt läheb.

Idee ja üllas eesmärk kogu selle kampaania taga on tervitatav, teostus nagu alati. Kui ei suudeta järelkontrolli teostada siis hakatakse topelt keelama. Ja nii ongi.

Aga ma ei saa aru, miks ei ole muudetud seadust/määrust alaealisele alkoholi müügi suhtes? Kes peaks kandma vastutust? Asutus? Müüja? Ostja? Kõigest sellest nagu see kammajaa pihta hakkaski.

Kommentaar

Algselt postitas Marduk Vaata postitust
      Hetkel ei piirata mitte tarbimist vaid kaubagrupi kättesaadavust. See, kas tarbimine väheneb näitab aeg, kuid mina isiklikult seda ei usu. Poed võiksid, kas või 1 tund päevas ega minu õlled seepärast joomata ei jääks. Seega kogu see jutt "ma ei jõua, pole aega, töö, töö jne" on mõttetu hala. Kui on janu on ka jalad. Kuid, kas see annab just sellise efekti nagu Tlna linnavalitsus soovib? Taas kahtlen. Kui ma enne ostsin poest mõnel õhtul pudeli-paar, siis nüüd ostan kas iga kord, kui poodi satun 3-4 või nädalalõppudel kasti/kohvri. "Äkki läheb vaja" mõttega. Tavaliselt läheb.
      Nojah, see on ka ettearvatav, et keegi hakkab uhkustama kui palju alkoholi ta ostab. See on jah siin riigis nähtavasti uhkuse asi, et ikka iga aastaga aina rohkem. Tõeline mehelikkuse märk. Ega piiramisel selliste inimeste suhtes tõepoolest mingit efekti pole.
      Piiramisel on äkki see efekt, et juba joomane seltskond kell kaksteist öösel seda pudelit enam kätte ei saa, mis ühe liikmetest sellisesse seisundisse viib, et ta möödakäija oma sõidukiga surnuks sõidab. No vaat sel juhul on piirangust ikkagi mingi kasu.
      the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
      because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Nojah, see on ka ettearvatav, et keegi hakkab uhkustama kui palju alkoholi ta ostab. See on jah siin riigis nähtavasti uhkuse asi, et ikka iga aastaga aina rohkem. Tõeline mehelikkuse märk. Ega piiramisel selliste inimeste suhtes tõepoolest mingit efekti pole.
        Piiramisel on äkki see efekt, et juba joomane seltskond kell kaksteist öösel seda pudelit enam kätte ei saa, mis ühe liikmetest sellisesse seisundisse viib, et ta möödakäija oma sõidukiga surnuks sõidab. No vaat sel juhul on piirangust ikkagi mingi kasu.
        praeguse korraldusega sõidab "selline seltskond" 6 koomas inimest Sierras Maardusse, kui enne tee peal autoga üle katuse ei käi.
        ja kui keeld muutub riiklikuks siis sõidab "selline seltskond" 6 koomas inimest Sierras salaviina müügipunkti, kui enne tee peal autoga üle katuse ei käi.

peale seda kui riiklik keelupoliitika on aasta või paar kehtinud, jõutakse 100% tagasi tõdemuseni et kuiv seadus ei toimi, riigil jääb aktsiis saamata, must kaubandus lokkab.
        suhtumist tuleb muuta, müügikeelul on teisejärguline roll

Kommentaar

Jah,loomulikult.
          Tõdemus,et ma piirangute pärast korraliku õllesõbrana pean rohkem korraga ostma kui varem on uhkustamine mis meie riigis ju mehelikkuse märk.Üldse oleks parem kui igasuguste piirangutega Eestis kõik ära keelata ja jalavõrud ümber pannakse,et su igat sammu saaks jälgida,sest muidu sa rohid ennast aias surnuks või töötad ametis üle.
          Briti kuningriigis oleks üks ilus päev kui Eestis enam õlut üldse ei müüdaks,kriketis võidetaks indiat ja sünkroonujumisnaiskond medalile tuleks...
          Fuck yeah
          Ma lippan nüüd poodi õlle järele,uhkustada ja mehelikkust tõestada veel ei oska,sest ei tea palju ostan!
          INTER ARMA CARITAS

Kommentaar

Sonata Arctica - The Vodka Song

Kommentaar

lihtne psühholoogiline tõde ju, et kui tahad inimest miskit sundida-ahvatleda tegema, siis keela tal seda teha.
              see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Niipalju, kui ma olen oma tuttavatega rääkinud, on alkoholimüügi piirang saavutanud järgmise tulemuse: need, kes varem ostsid alkoholi 1-2 korda kahe nädala jooksul ostavad nüüd seda sama arv kordi, aga nädalas. Igal ostukorral on ostu maht läinud suuremaks. "Äkki läheb vaja" stiilis küsimus on haaranud ka neid naisi, kes varem seisid magusa pläga leti ees ainult jaanipäeval. Lisaks veinile hoiavad nad nüüd ka väikese siidri tagavara. Ja see tagavara kipub kiiresti värskendamist vajama. Kui enne võttis õlle ainult mees, siis nüüd teeb naine temaga koos väikese "värskendava" joogi. Vestelnud olen 4-5 perega.

Ma toetan seda, et see riik, kus ma elan, peaks tegema midagi, et ta kodanikud ennast põhja ei jooks. Need, kes probleemi ei näe, on ilmselt joodikud või pimedad.
                Aga ma ei usu, et probleemi saab lahendada nii, et tõsta üsna pikaks perioodiks ühiskonna vaidluste, nii koduste kui ametlike, peateemaks küsimuse alkoholimüügi piiramisest ja piirangutest.
                Paraku on nii, et piirangute vastu on oma meelsuses kõige rohkem just teismelised ja nende jaoks on sellest keelust ülehüppamine, möödahiilimine, uute müügikohtade avastamine, kõige põnevam ja peaaegu identiteedi küsimus. Võttes ära valikuvõimaluse, osta või mitte, ei suuna see keeld neid sellepoole, et mitte osta, vaid, et kuidas ja kust osta.
                Riigis, kus kommete hulka kuulub iga lipuheiskamise kõrvale kärutada lauale ka pitsike riigiviina, ei saavuta selliste piirangutega muud, kui alkoholi ja tema tarbimise muutmise veelgi aktuaalsemaks, päevakorralisemaks. Ja siis tarbimise, mitte aga mittetarbimise. Ses mõttes, palju õnne meile, joodikrahvale ja alkoholitootjale.
                Ja siiralt kahju on mul nendest, kes lähevad kaupluse toidujärjekorda kell 19.38 ja jõuavad kassani kell 20.03.
                14. september 2006, Tallinn

Kommentaar

Algselt postitas uvv Vaata postitust
                  Niipalju, kui ma olen oma tuttavatega rääkinud, on alkoholimüügi piirang saavutanud järgmise tulemuse: need, kes varem ostsid alkoholi 1-2 korda kahe nädala jooksul ostavad nüüd seda sama arv kordi, aga nädalas. Igal ostukorral on ostu maht läinud suuremaks. "Äkki läheb vaja" stiilis küsimus on haaranud ka neid naisi, kes varem seisid magusa pläga leti ees ainult jaanipäeval. Lisaks veinile hoiavad nad nüüd ka väikese siidri tagavara. Ja see tagavara kipub kiiresti värskendamist vajama. Kui enne võttis õlle ainult mees, siis nüüd teeb naine temaga koos väikese "värskendava" joogi. Vestelnud olen 4-5 perega.
                  See kõlab nii jubedalt, et ma küll ei oskaks neid inimesi kuidagi aidata. Ma kardan, et ka riigil puuduvad selleks meetmed. Tõenäoliselt ei paneks mingisugune jõuline viinavastane kampaania sellises meelelaadis inimesi oma tarbimisharjumusi muutma. Ja lapsed võtavad omakorda oma vanematelt eeskuju ja nii see läheb.
                  Seetõttu jään endisele seisukohale - kui ajaline tarbimispiirang aitab niigi palju, et paar inimest aastas vähem joodikute poolt surnuks sõidetakse, siis läks asja ette.

Kommentaar

Tule nüüd maa peale tagasi. Ma ei uhkusta palju ma alkot ostan või joon vaid tõden fakti kuidas asi on minu jaoks muutunud. Ja siin teiste postitusi lugedes pean tõdema, et ma ei ole ainus. Julgen siin ka järelduse teha, et selline käitumine on järjest sagedam.
                    See autoga viina järgi minemine ja kellegi surnuks sõitmine? Eeee, kas selline asi pole mitte nagu kogu aeg olnud? Kui pudelit on vaja siis leitakse viis, kuidas seda saada. Vahendeid valimata. Ja siin võib sul olla ziljon keelavat seadus, määrust, eeskirja või mida iganes need ei hoia tagasi. Leitakse see külavahetee, kõrvaltänav mida mööda sõita. Ja usu mind 2-4 politsei patrulli, mis öösel Tallinna vahel kuskil on suure tõenäosusega neid kätte ei saa ja mingi % nendest sõitudest lõppevad kellegi jaoks surnuaias. Mina ei taha sellisel viisil surnuaias lõpetada ja selle vältimiseks ostan ma endale alkoholi sellises koguses, et ma ei peaks öösel seiklema minema!

Sa tee 1 lihtne katse. Otsi enda lähikonnast välja mõni tegelane kellele meeldib shokolaad. 1 kuu hoia teda kogu aeg shokolaadiga hästi varustatud, teine kuu ilma. Vaata kummal kuul kulub rohkem shokolaadi.

Kommentaar

Ja lapsed võtavad omakorda oma vanematelt eeskuju.
                      Sellist juhust pole nüüd küll elusees näinud. Pigem on nii, et kui vanemad joovad siis nende laps on tulevikus karsklane ja vastupidi.
                      Algselt postitas budulojus
                      kle kui üks vend on pätt ei tähenda et ka teine on.võrdle kasvõi vendasi Uuspõlde

Kommentaar

kõlab-kõlab jubedalt. muidu seda ei kirjutakski. ja jubedalt ei kõla see, et inimesed alkoholi ostavad, vaid see, et neid suunatakse, neid mõjutatakse seda tegema. ei maksa unustada, et need inimesed on enamasti kasvanud ajal, kus nad õppisid ostma kõike, mida oli saada. sest kui saada ei ole, siis ei saa ka osta... kõlab loogiliselt? vähemalt sama loogiliselt kui väide, et õhtune keeld hoiab ära impulssostud. jah, see hoiab ära, sest osta ei saa. aga see tekitab impulss ostu varem. seda muidugi lugupeet oponendid tunnistama valmis ei ole.
                        mcnamara peaks ilmselt tunnistama, et öiste viinarallide ajal sõidetakse surnuks/vigaseks ilmselt rohkem inimesi, kui olukorras, kus kauplused müüksid alkoholi 23-ni. Või kehtestataks piirang, mis toimib kogu riigis. Lihtne.
                        Praegune regulatsioon Tallinnas on kergenduseks alkoholitootjatele.
                        alkoholi ei õnnestu välja raiuda kusagil. Soomes juuakse, Rootsis juuakse, Norras olen ise kuulnud, kuidas kämpinguomanik seletas, et mina teile müüa ei saa, aga see mees, seal, kilt edasi ja vasakul, müüb samakat.
                        alkohol on rõõmu/rahulduse/hea enesetunde/unustamise/mahalaadimise jne leidmise viis. kui seda mujalt ei tule, siis juuakse. joomist mingite keeldudega ei muuda. joomist vähendab ainult see, kui rõõmu/rahuldust/head enestunnet/unustamist/mahalaadimist leiab kusagilt mujalt.
                        keelud kohas, kus joomine on norm, mõjuvad ainult vastupidiselt.

Kommentaar

kõlab-kõlab jubedalt. muidu seda ei kirjutakski. ja jubedalt ei kõla see, et inimesed alkoholi ostavad, vaid see, et neid suunatakse, neid mõjutatakse seda tegema. ei maksa unustada, et need inimesed on enamasti kasvanud ajal, kus nad õppisid ostma kõike, mida oli saada. sest kui saada ei ole, siis ei saa ka osta... kõlab loogiliselt? vähemalt sama loogiliselt kui väide, et õhtune keeld hoiab ära impulssostud. jah, see hoiab ära, sest osta ei saa. aga see tekitab impulss ostu varem. seda muidugi lugupeet oponendid tunnistama valmis ei ole.
                          mcnamara peaks ilmselt tunnistama, et öiste viinarallide ajal sõidetakse surnuks/vigaseks ilmselt rohkem inimesi, kui olukorras, kus kauplused müüksid alkoholi 23-ni. Või kehtestataks piirang, mis toimib kogu riigis. Lihtne.
                          Hmm... ootan juba ammu viinaostufännide positiivset programmi, aga paistab et asi piirdub sellega, et ajalised piirangud teevad asja ainult hullemaks.
                          Mina ainsa oponendina olen ka ses mõttes raskes seisus, et ma ennast kunagi purju ei joo ja selle oleku mõnu mõista ei suuda. Ja vist eriti ei tahagi mõista.
                          Aga ikkagi - mida siis teie arvates peale peaks hakkama? Kui alkohol oleks 24h tasuta kättesaadav, kas see siis tapaks vähem inimesi? Või milline see teie loogika nüüd õigupoolest on?

Kommentaar

ma ka ei tea.
                            aga ma näen seda, et praegune piirang ei paranda midagi. vastupidi, praegune süsteem teeb asja ainult hullemaks.
                            ja meie riigi juhtidel on jätkunud tegeleda ainult sellega, mis toob järgmisel valimisel ennustuste kohaselt hääli. see, et keegi jääb ellu, see, et sünnib vähem vigaseid, see, et inimesed on end vaimujõuetuks joonud, neid ei huvita. ja väga lihtsal põhjusel. Joov inimene on süütundega inimene. kas süütundega inimene pole mitte hea valija?
                            Seda, mis selles riigis nimega Eesti peaks olema teistmoodi selleks, et inimesed vähem jooks, on väga palju.
                            See, kui me keerame kraani varem kinni või peidame ta kaugemale on küll kena samm puritaanide häälte võitmiseks, aga kasu asemel sünnib kahju.
                            Esimene samm peaks olema igasuguse alkoholireklaami keelamine. Edasi peaks alkohol kaduma selveritest, kaduma limonaadide ja mahlade keskelt. Alkoholi ei tohiks müüja suveüritustel nii, et lähen ja töllerdan purk/pott käes mööda platsi. Tahad juua, palun, siin, fikseeritud alal.
                            Ja muidugi see, et alkoholi aktsiisimaks peaks olema selline, mille abil oleks võimalik katta need kulud, mis sünnivad alkoholi tarbimisest.
                            Ja kaudsed mõjutused. Viitsid käia korra kuus kontrollis ja saad puhta tulemuse: palun, tulumaks on poole väiksem.
                            Joobes autojuhtimine peaks tähendama automaatset vanglakaristust.
                            Riigiasutused võiks olla samamoodi alkoholivabad piirkonnad, nagu on lasteaiad ja koolid. Spodiürituste sidumine alkoholiga tuleks lõpetada. Tribüünile kannuga ei saa. Tahad juua enne, palun, baaris, kohvikus või pubis.
                            jne. kõik see oleks kordades tulemuslikum, kui populistlik samm, kus kaupluses on alkohol meelitajana väljas, aga osta seda ei saa. häda ei ole selles, et inimesed hakkavad peale kaheksat jooma. häda on selles, et inimesed üldse niipalju joovad.

Kommentaar

inimene ei ole robot.
                              23 või 24 - 8 võib piirang vabalt olla.

praegu toimub idiootsus ja alkoholi tarbimise propageerimine läbi keelustamise.
                              see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Esimene samm peaks olema igasuguse alkoholireklaami keelamine. Alkoholi ei tohiks müüja suveüritustel nii, et lähen ja töllerdan purk/pott käes mööda platsi. Tahad juua, palun, siin, fikseeritud alal.
                                Sellisel juhul surevad väliüritused välja või igastahes nende hulk kahaneb märgatavalt.
                                Algselt postitas budulojus
                                kle kui üks vend on pätt ei tähenda et ka teine on.võrdle kasvõi vendasi Uuspõlde

Kommentaar

Working...
                                X