Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
Ma ei tahaks väga norivaks minna aga mind huvitab mis graafikuga töö see on, mida mitte mingil tingimusel ei saa vahetada, kui kuupäev on aasta aega ette teada? NBA hooajaeelne pühapäev õhtul kell 18.00 ntx. Ka mul on mitmeid sõpru graafikuga töökohal ja kui on ette teada sündmus millest kindlasti tahetakse osa võtta, siis saab asja orgunnida töökaaslastega. Vahetused mõne rõveda pühaga vms. Kui ei suudeta aasta jooksul töökaaslastele vastuteenet teha vms, siis on kas jäädud kapitaalselt viimasele minutile orgunniga või on olnud asjast suht poogen ma leian ja seega ei olegi see antud managerile kõige suurem probleem järelikult. Ikkagi tulevad mängu prioriteedid. Kui toome mängu nüüd emergency juhused (haiglasse sattumine, õnnetus lähedasega jms.), siis neid saab reaalselt juhtuda ainult väga harva mõnel manageril 20-st. Me ei räägi enamusest, enamus on kohal. Kui lükata emergency tõttu draft päev edasi vms, kes garanteerib, et siis kõik osa võtta saaksid? Saad aru kuhu ma sihin nende näidetega? Reaalsus on see, et ideaalset päeva ei ole olemas. Kui aga kuupäev on paigas juba aasta ette, siis saab teha suht palju selleks, et sa ka kohal oleksid. Sa võid mulle ükstapuha mida rääkida ja näiteid tuua aga selles sa mind ümber ei veena. 99% on tahtmise taga. Aga eks lõpliku sõna ütleb küsitlus, mille me arvatavasti mingi hetk ära teeme ja nii ongi.
Ja siin ma ei saa jälle märkimata jätta oma mateõpsi mugandatud lauset mida Kure mulle täna meelde tuletas: "Kes on preseasonil hoolega tööd teinud ja preranki koostanud, sellele on kättejõudnud draft pidupäev". See sobib ilusti siis ka emergency juhtudeks.
Ma ju ei väidagi, et preranki ei pea tegema. Prerank on hädajuhus, kui ise kohal ei saa olla. Live draftis juhtuvad nii mõnedki asjad ja isegi parimast prerankist ei pruugi kasu olla. Aga see selleks. Mina arvan, et kui on võimalik kaaslastele vastu tulla, siis miks ei võiks seda teha. Näiteks kui pühapäeval saavad 19 manageri draftida ja reedel 16, siis miks ei võiks see pühapäeval olla.
Fantaseerides, siis olukorrad mil puhul ei saa "vahetada", kui ise ei suuda mõelda.
1. sõjavägi (teatud hetked võib saada arvuti ligi, teatud mitte)
2. Käsundusohvitser (ei saa presidendiprouale öelda."sorry, draft")
3. profisportlane (ei saa meistrivõistluste kalendrit muuta)
4. näitleja (vaevalt teine näitleja asendab, kui draft)
5. palju ameteid (komandeeringu kuupäevi ei saa tihti vahetada)
Need on esimesed, mis meenusid.Kindlasti on veel.Ma väidan, et fantasy on meie kõigi rõõmuks ja osalemiseks. Piisab ju sellest, et tead nädalalõppu, mil draft toimub ja foorumis lepitakse aeg kokku. Olgem rohkem sallivamad ja avatud.
Mitte et ma sallivuse vastu oleksin aga mis krdi näited need on?! Prerank hädajuhus??? Ah, mida iganes, nii hilja öösel ei jõua enam naiste loogika vastu võidelda.
Mitte et ma sallivuse vastu oleksin aga mis krdi näited need on?! Prerank hädajuhus??? Ah, mida iganes, nii hilja öösel ei jõua enam naiste loogika vastu võidelda.
Ma ei kirjutanud siia seda sinuga vaidlemiseks vaid selleks, et mõtlematult kellelegi liiga ei tehtaks, et asjata ei võetaks vastu otsuseid, mis tegelikult on mittevajalikud. Prerank`i nimetasin ma hädajuhuks olukorras, kui ei saa livedraftis osaleda. Kui õieti mäletan, siis keeperi teemas olid just sina see, kes ägedalt esitas ettepanekuid, et määratud draftiajad tuleks tulevikus vabaks lasta. Tundub, et need ettepanekud käivad veidi teineteise vastu. Kas sa mõtledki erinevalt või oled põhimõtteliselt kõige muutja.
Ok teema lõppenud. Kui kuupäev ja kellaaeg pannakse paika, siis hakkame edaspidi enne hooaega vaidlema teemal kas saaks draftiaega muuta.Jõudu.
Krt, selle draftiajaga on mul kui II liiga commishil juba esimese kuuga kopp kõigest ette saanud. Tulen siis rõõmsalt Tartust mina tagasi ja login siis liigalehele, et sealt huviga vaadata, kui mitu minutit täpselt veel on drafti algusajani jäänud, ja mida mina näen. Terve eilse päeva ja pool päeva veel tänastki , on seal käinud elav diskusioon sel teemal kes kurat sättis pühapäevaks drafti, et kas pole mingitki võimalust aega edasi lükata kasvõi. Mul ei olekski midagi selle vastu, ja heameelega jätaks üldse selle nõmeda drafti ära ja laseks kõigil mehi waiverist oma äranägemise järgi valida, kui vaid nendeks "halajateks" poleks need samad näod, kes juba ka varasemalt reedese draftivaliku osas oma vastumeelsust jõudsid avaldada.
Ühesõnaga , mis ma tahan öelda on see, et võtku konsiilium ükstaskõik missusguse otsuse tuleviku draftide algusaegade osas , meile jääb teatav kontingent rahvastikust alati rahulolematuks. Küll ei meeldi ühele üks aeg, küll ei meeldi samale isikule teisel hetkel jälle too teine aeg. Nagu SDK ka mainis, siis ongi väga raske kõigile meelepärane olla, seetõttu tulekski tulevikus tekkida võivate erimeelsuste tarbeks drafti kelleajad võimalikult varakult paika panna, et kõik saaksid seetõttu ka enda plaane varakult sättima hakata.
Minu puhul on muidugi see, et mul poogen, kas ma saan lives olla või mitte ning selletarbeks kui ma ka ei saa , ei hakka ma ka mingisugust meeletut taustatööd tegema et nüüd ülimegalahedat preranki tegema hakata. Minu jaoks on see kõigest meeldiv ajaviitmisvõimalus, millega kaasneb ka võimalus sama meeldivate härrastega nagu ma ise ka asjalikku või siis tahtsin öelda vähemasjalikku "möla" ajada.
Targa inimese tähelepanekuid elust enesest.
"Olete te tähele pannud, kui nilbed on higistavad puulehed? Eelsperma igal pool."
Ma ei kirjutanud siia seda sinuga vaidlemiseks vaid selleks, et mõtlematult kellelegi liiga ei tehtaks, et asjata ei võetaks vastu otsuseid, mis tegelikult on mittevajalikud. Prerank`i nimetasin ma hädajuhuks olukorras, kui ei saa livedraftis osaleda. Kui õieti mäletan, siis keeperi teemas olid just sina see, kes ägedalt esitas ettepanekuid, et määratud draftiajad tuleks tulevikus vabaks lasta. Tundub, et need ettepanekud käivad veidi teineteise vastu. Kas sa mõtledki erinevalt või oled põhimõtteliselt kõige muutja.
Ok teema lõppenud. Kui kuupäev ja kellaaeg pannakse paika, siis hakkame edaspidi enne hooaega vaidlema teemal kas saaks draftiaega muuta.Jõudu.
Ikka ja jälle kipub kerkima esilme küsimus, milline liiga on ikkagi tugevam, meistrikas, esi või teine liiga... Aegade jooksul on üritatud vastavaid liiigasid ja liigade drafte omavahel võrrelda, kuid adekvaatset hinnangut ei ole saanud - väheamalt mitte kõiki osapooli rahuldavat. NBA's on all-star week ja meil ei ole, miks nii? Võiks ju olla?
Küpsenud on mõte, et teha liigas üks nädal, kus lisaks muudele fantasytoimetustele ja tavapärasele rutiinile selgitaks managerid omavahel ka selle, milline liiga on oma tasmelet tugevaim - Fantasy NBA All-star week annab vastuse.
Mängu põhimõte on nagu fantasys ikka koguda statsi, sel korral aga jätaks drafti ära. Lühidalt öeldes, iga liiga, vastav konsiilium, kes on asjast huvitatud, valib välja 15-20 mangijat NBA'st, kes vastaval nädalal vastavat liigat esindab. Nädalal lõpus lüüakse statsitika kokku ja antud nädalal parima tulemuse saanud liiga meeskond on parim meeskond ja ühtlasi ka liiga
Veidi pikemalt:
NBA mängijad on jaotatud 15-20 gruppi(näiteks Yahoo O-Ranki või ranki alusel). Iga liiga meeskonnal on õigus valida vastavast grupist endale üks mängija.
Praegusel juhul moodustuks grupid(o-rank alusel):
Esimene grupp mängijatest: Paul, James, Wade, Bryant, Nowitzki, Granger, Durant Gasol, Stoudemire, Bosh, Roy, Garnett, Jefferson, Williams, Billups.
Teine grupp: Butler, Nash, Duncan, Jamison, Howard, Calderon, Iguodala, Kidd, Harris, Johnson, Wallace, Carter, Pierce, Lopez, Martin
Kolmas grupp: Arenas, West, Marion, Anthony, Murphy, Lewis, Brand...jne..
Seega moodustuks ühe liiga meeskond iga grupi ühest esindajast. Näiteks Meistrikal:1) James, 2)Duncan 3)Brand 4).... 5)... jne... Esiliiga meeskonnal näiteks 1) James 2) Howard 3) Arenas 4).... jne. Teise liigal 1)Paul, 2)Iguodala, 3) West 4)... jne...
Nagu näitest näha võivad mängijad erinevate liigade meeskondades olla samad. St. näiteks LeBron võib olla kõigi liigade esinumber. Samas võib ka mitte, kuna Jamesil võib sel nädalal olla 3 mängu ja Paulil hoopis 4 vms. See, milliste alustel mehed meeskonda valitakse on iga liiga konsiiliumi otsustada. Võib ju võtta blokkide ankruks endale Dwight Howardi, aga kuna see võib vabalt ka FT% kategooria tuksi keerata, siis ehk tasuks mõtlemist muu variant. Või näiteks, kui valitaks Kobe ja vastasteks on antud nädalal Houston, Portland, Orlando ja San Antonio, siis vahest on kasulikum hoopis võtta esimesest grupist Paul ja kolmandast Melo, kes mängib Knicksi, GSW, OKC ja Sacramento vastu...
Nüansse peaks olema piisavalt ja võimalusi ning ajude ragistamist meeskondade koostamisel peaks jaguma.
Kuidas selgub võitja?
Võitja selgub samadel põhimõtetel nagu liiga siseselt, on 11 kategooriat, millest võimalikult paljudes tuleb olla parim, st võitlus toimub h2h2h põhimõttel. Kui Meistriliiga FG% on 46, esiliigal 47 ja teisel liigal 48, siis antud kategooria võidab teine liiga. Kuidas punkte jaotada, kas 1;0;0 või 2;1;0 või mõni komas variant(z-score vms), eks seda peaks veel arutama. Igatahes, meeskond, kes saab kõige rohkem kas punkte või võite, see on ka All-Star Weeki võitja.
Näide punktisüsteemi puhul:
Meistiliiga saab 4 kategooria võitu, on 3's kategoorias teine ja 4's kategoorias 3's - 8+3+0 = 11 pts.
Teine liiga saab 3 kategooria võitu on 4's teine ja 3's kolmas - 6+4+0 = 10 pts
Esiliiga saab 4 kategooria võitu on 4's teine ja 3's kolmas - 8+4+0 = 12 pts.
Seega all-star weeki võitja oleks Esiliiga. Kui kategooria näitajad jäävad viiki siis punktid poolitatakse - esimese ja teise puhul 1,5, teise ja kolmanda puhul 0,5, kui kõik jäävad viiki siis saavad kõik 1 punkti.
See on üks variant - võib ka nii, et ainult võitja saab punkti ja teised nullil.
Aset võiks see all-star week leida kas 1 nädal enne või pärast päris nba all-star weeki.
mõte on hea.
Valijad (ehk eelnevalt konsiilium nime kandev rühmitus) võiksid olla liigade hetkeseisu liidrid (näiteks kolm esimest meeskoda). Tegu on siiski all-star mänguga ning sinna peavad pääsema ju parimad.
mõte on hea.
Valijad (ehk eelnevalt konsiilium nime kandev rühmitus) võiksid olla liigade hetkeseisu liidrid (näiteks kolm esimest meeskoda). Tegu on siiski all-star mänguga ning sinna peavad pääsema ju parimad.
Teeks ka siis noorte kolleegide eeskujul oma drafti järelanalüüsi.
Pärnu Põlvpüksid
1. (14) Al Jefferson
Draftikeskkonda sisse logides oli pilt muidugi ette teada: 14 pick. Kiire pilk prerankile ja vastu vaatas väsinud Pau. Õnneks Anre oli öösel ilmutust näinud ja võttis Roy 7. ning Seagulli hetkelist meeltesegadust 13. peal ära kasutades sain AJeffi. Pole kõige hullem variant 14. pealt, kuni vigastuseni muidugi. K.Love tulekuni peaks numbrid olema ilusad. Eks näis mis hiljem saab.
2. (27) Carmelo Anthony
See round läks enda arvates suht hästi, sest Carmelole oli keegi mu rankis koguni 15. koha andnud. Nina ees paugutati mul Arenaste, Jamisonide ja Marionidega. Jõudu mehed! Hetkeks veel mõtlesin GWallace peale aga valisin tervise. Hiljemalt jõuludeks on Crash korvi all kägaras maas ja IL laks.
3. (54) Monta Ellis
Võtsin jälle ranki järgi kõrgema mehe aga hea tunne sees ei ole. See mopeedi jama, Nellie, 3sed null... Tavaliselt ma ei seedi PG-sid kes kolme ei viska ja C-sid kes BLK ei pane. Nagu raiskamine vms. Mõtlesin korra ka Westbrooki peale aga Yahoo ranki piiludes tundus, et ta võib mulle ka neljandasse roundi kukkuda.
4. (67) Russell Westbrook
Kukkuski. Ah sitta kah nende kolmestega. Uputame nad raisad ära.
5. (94) Michael Beasley
Esimene pick mida ei teinud oma preranki järgi. Ses suhtes, et ta oli mul küll 75. aga eespool oli veel mehi alles. Aga noh, sisetunne oli selline ja kui juba Heat sellele lõngusele uue võimaluse annab, siis teen seda mina ka. Kui jamasid ei juhtu, siis numbrid peaksid tal see hooaeg kõvasti paranema.
6. (107) Ron Artest
Krt keegi ei tahtnud Artesti? Ma ka ei tahtnud aga kui vana oli minu ranki järgi pea 50 kohta kukkunud, siis peab meeldima. Vähem PTS see aasta aga ehk rohkem open look´e ja AST-i. Ja steali ära Ronron unusta!
7. (134) Ramon Sessions
Paanika. Hibbert ja Tyreke korjati nina eest ära. Vbla Hibberit jaoks olekski vara olnud aga proovinud oleks ikka vist. No ja Tyrekest tuleb täkk. Sessions... 3sed null jälle aga see rong on juba läinud paistab. Paistab, et Flynn saab Minnys esimese võimaluse aga rookie wall tabab kõiki ja eriti valusalt siis kui kaotused tulevad riburadapidi. Ramonile 28-30min ja ma olen rahul. Äkki proovitakse neid ka koos Flynniga põllul.
8. (147) Anderson Varejao
C-sid on vaja. Aga mitte selliseid kes, BLK ei pane!!! Keda ma siis võtan...? Võtame Varejao siis!
9. (174) Ronny Turiaf
Rsk see on eelmise picki eest nüüd. BLK total viies mees hooaja lõpuks.
10. (187) DeJuan Blair
Alati on hea meel, kui keegi peale sinu picki hakkab seakisa tegema. Seagull oskab seda hästi. Samas ma ei usu, et preseasoni hoog saaks samamoodi jätkuda. Va muidugi juhul kui Tim...
11. (214) Darko Milicic
Alarm, alarm! Sleeper alert!!! Puhas C ja BLK pick jälle. No ja Knicks ruulib ka muidugi.
12. (227) Larry Hughes
Sõimake mind nii, et see mulle meelde jääks!
13. (254) Will Bynum
Seagull näitas oma ebakompetentsust tehes maha minu sleeper picki. Ja küsis kust Bynumi minutid tulema peaks. Ta võtab need jõu ja kiirusega ma ütlen! Riskivaba pick nii hilja imho.
14. (267) Goran Dragic
Phhh... Mitte et ma nüüd Nashile ja Mõnumentidele halba tahaks aga...
Oleksin võinud muidugi ka paremini esineda aga hilised pickid ongi see koht kus proovida.
15. (294) Raja Bell
Seakisa Paidest seekord. Ja nagu selguski, siis oppi vist ikka ei tule ja selleaastase drafti steali auhinna võtan mina!
Tiim sai selline, et vaatad peale ja üldse ei meeldi. Ei mehed ise ega tiimi iseloom. Fantasy on ju fun ja oma tiimi hallata on palju lõbusam kui seal on ka sees mehed keda muidu fännad. Seekord üritasin kainelt asju vaadata. Noh, niipalju muidugi kui drafti kõrvale ärajoodud alko lubas. Aga noh äkki jõuan isegi PO-sse seekord. Näis, vbla jõuangi. Aga kaasmanageridel on palju šefimaid tiime. Edu neile ja ka kõigile teistele!
Kommentaar