320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Hokiturniir OM-il

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Vastus teemale \'Hokiturniir OM-il\'

    Soome, kahju, et kulda ei saanud, sest kogu turniiri vältel ainult nemad väärisid. Venemaa on masendav võidab rootsit 5-0 ja siis saab Soomelt peksa 4-0 ja Tšehhilt 3-0. Venemaa õppigu stabiilelt mängima siis võib ainult hea koht tulla. Läti tubli vähemalt üllatus tulemus Usaga kirjas kahju Et Kazahhide käes peksa saadi.

    Kommentaar


      Vastus teemale \'Hokiturniir OM-il\'

      Soome liialt venistas oma mänguga, seetõttu teenis Rootsi täieõiguslikult seda võitu.Mäng muiduig iseenesest ei olnud just kõige huvitavam - aga eks finaalid sellised kipuvadki olema.

      Kommentaar


        Vastus teemale \'Hokiturniir OM-il\'

        SW,kui sa ei tea mis poste siin valimatult kustutati siis palun ära selle koha pealt sõna võta.
        88 oli kaks kuueliikmelist gruppi mille kummagi kolm paremat said nö. finaalgruppi kus omavaheliste mängude punktid kaasa võeti ja teiste gruppide omadega ka kõigiga läbi mängiti.Nagu siin juba öeldud said sommid hõbeda tänu viimase mängu 2-1 võidule NSVL-i üle.
        INTER ARMA CARITAS

        Kommentaar


          Hokikuld jääb koju – teisiti pole lihtsalt võimalik!
          Avalda arvamust


          Kui jäähokis võidab kuldmedali Venemaa, Rootsi, Tšehhi või USA, on Kanada kodusel olümpial läbi kukkunud.
          Jan Jõgis-Laats 04. veebruar 2010 08:00

          Enne mänge vasardab spordi-sõbra peas küsimus: kes võidab olümpiamängudel kõige enam kuldasid? Püünele pürgib nii surmtõsistele ja kuulu järgi aastakümneid testitud valemitele tuginevaid analüütikuid kui ka soolapuhujatest ennustajaid, kellel analüüsi aluseks näiteks riikide majandusseis või seapõr*na värvitoon. Tulemused on kuidas kunagi, ent ühes lähevad ennustused ilmselt kokku – suurima arvu medalitega läheb koju hokiturniiri võitja. Sest pelgalt finaalivõit toob juurde mitukümmend medalit – ka teatesuusatamise, neljabobi ja curling’u edukaimad jäävad märgatavalt maha.

          Ja kui uskuda Kanada ajalehti, siis võtab neilt mängudelt vähemalt selle mälumängusõpradele tuttava vimkaga arvestuse alusel kindlasti suurima kulla- ja medalisaagi just korraldajamaa. Põhikonkurendi Venemaa, teiste „tavapäraste kahtlusaluste” Tšehhi, Rootsi ja Ühendriikide ning tipphoki igavese teise Soome ees. Sest vastupidisel juhul on mängud – olgu nad tavakohaselt rahvusvahelise olümpiakomitee juhi kinnitusel aegade parimad – hokihullule Kanadale läbikukkumine.

          Torino seitsmenda koha häbi mahanühkimise ja eelmistel kodustel olümpiamängudel (1988 Calgarys ja 1976 Montrealis) kullata jäämise heastamise ülesandega seisab ennekõike silmitsi hokilegendist tiimijuht Steve Yzerman.

          Kuid jaanalindu ei etenda ka mängijad. „Tunnen survet, kuid usun, et suudan tavapärasel moel valmistudes sellega toime tulla,” on kanadalaste poolt uueks Wayne Gretzky’ks loodetud noor superstaar Sidney Crosby vähemalt sõnades enesekindlust täis.

          Ent isegi juhul, kui kanadalased suudavad Crosby ja Rick Nashi eestvedamisel ning koondise raudvarast peatsete kuulsuste halli liikmete Scott Niedermayeri ja väravavaht Martin Bro*deuri toel kodumängude vas*tutuskoormat edukalt lõpuni kanda, on vastas viimaste põlvkondade ehk tugevaim Venemaa koondis. Alates 1992. aasta Albertville’i olümpiast kullata venelastel (toona SRÜ lipu all võisteldes) on ründes tänase päeva ehk üleüldse talendikaim mängija Aleksandr Ovetškin, keda meedias on kanadalaste Crosbyga võtmes „Dr Jekyll ja Mr Hyde” kõrvutatud. Ovetškini kõrvale on ründesse panna veel Ilja Kovaltšuk, Pavel Datšjuk ning kaitsesse Andrei Markov ja Sergei Gontšar. Viimase kahe aasta maailmameistreid pelgalt oskustega kergelt ei löö, vaja on koduseinte tuge ja ääretut enesekindlust.

          Kanadalastega võrreldavat favoriidikoormat venelased sellegipoolest ei kanna, ehkki neilegi oleks kullata jäämine pettumus. Kuuldavasti võib idanaabritel osavate vastaste asemel mõningaseks kirstunaelaks kujuneda hoopis sisekliima. Läinud nädalal tekitas pisikese tormi mõõtu intriigi Sergei Zubovi karm ütlemine, kui mees kuulis oma staatusest olümpiatiimi vahetusmehena. „See on näkku sülitamine!” ei valinud 17. hooaega NHL-is ning tänavu nn idaliigas ehk KHL-is mängiv teenekas kaitsja Sport Ekspressiga rääkides sõnu.

          „Tahtnuksin küll mängida oma maa koondise eest, kuid nüüd seda ei juhtu. Soovin omadele Vancouveris edu,” heitis Zubov mürgiselt. Kas ja palju on Zubovil mängijate hulgas mõttekaaslasi, kes tema nördimust jagavad, ei tea. Ametnike tasandil ollakse sedapuhku venelaste leeris siiski ühtsed – hokilegendist alaliidu juht Vladislav Tretjak astus selles vaidluses kiiresti peatreener Vjatšeslav Bõkovi selja taha. „Otsuse tegid treenerid. Kes üldse on Zubov? Kanadas on palju häid mängijaid, kes rahvuskoondisesse ei pääsenud. Ning kõigele lisaks Zubov enam NHL-is ei mängigi,” polnud ka Tretjak sõnadega kitsi.

          Tiitlikaitsja on siiski Rootsi

          Tahtmata alahinnata teiste – ennekõike eelmise olümpiaturniiri võitja Rootsi ning alati ohtliku Tšehhi – šansse, on Vancouveris siiski kõik eeldused selleks, et näha lõppvaatusena aegade hämarusest tuttavat rivaliteeti karge Stolitšnaja vodka hõngulise Vene ja pigem Labatti õlle lõhnase Kanada hoki vahel.

          Vahtralehemaa treener Mike Babcock üritab mängude eel suurt rivaliteeti pehmendada ning vähendada selle konkreetse vastasseisu ootust. „Kanadale pole oluline vastasseis (Venemaaga – toim). Meile on oluline parima hokimaa staatus. Me pole olümpial võitnud kaheksa aastat. Ning kes võitis viimati? Rootsi. Vaat just rootslased on need, kellelt tuleb kuld ära võtta,” lausus Babcock intervjuus venelaste Sport Ekspressile.

          Babcockil on muidugi õigus – praegu ei ole veel kellelelegi medaleid broneeritud. Sest isegi juhul, kui kaks suursoosikut ei väärata, oleks ülekohtune kullaheitlusest kõrvale jätta Torino ning 1992. aasta Lillehammeri võitjaid rootslasi või tosina aasta eest Naganos – kus mängisid esmakordselt ka kõik NHL-i profid – võidušampanjat joonud tšehhe.

          Enamiku Torino kullameestega esindatud rootslastel on välja panna ründes Vancouveri hallis kodujääl uisutavad Sedini kaksikud Henrik ja Daniel, neile lisaks kogenud Henrik Zetterberg ja noor Nicklas Bäckström ning hoolimata ligi neljast turjal olevast aastakümnest väsimuse märke eirav kaitsja Nicklas Lidström. Mõningase üllatusena sai koondisekutse ka käimasoleval hooajal koduses Elitserienis mängiv vanameister Peter „Foppa” Forsberg, kellele koos Lidströmiga jääb see olümpia tõenäoliselt ka viimaseks.

          Tšehhidel omakorda on välja pakkuda Foppaga ühte masti täht – KHL-is mängiv ebajumal Jaromir Jagr, kellel toeks eakaaslane Patrik Elias ning Määrimaalt tulnud noorema põlve tõusev täht David Krejci.

          Unustada ei tohi ka jäähokis kui vaat et ainsas elusfääris põhjanaabritega võrreldes valdavalt väikevennaks jäävaid ameeriklasi. Ühendriikide tiimi mänedžer Brian Burke seadis juba läinud suvel suhteliselt noorele koondisele kõrgeima sihi ning on hinnanud võiduta jäämist läbikukkumisena. Sama on öelnud tähelipumaa kapten Jamie Langenbrunner: „Kuldmedal on meie ainuke siht.”

          Nagu alati, tuleb hoolikalt jälgida ka eelmiste mängude hõbedamehi Soomest, kuid nende laeks paistabki jäävat 1995. aasta kuldmedal Stockholmi MM-ilt. Põhjanaabritel on rivis küll ilmselt kõik nende parimad pojad, teiste hulgas ka olümpia eel lõualuu murdnud vanameister Teemu Selänne ja põlve vigastanud Saku Koivu. Ent praeguse koosseisu korral peab soomlaste küll kamaluga õnne ja kuulsat Antero Mertaranta telekommentaaridest tuntud lõvisüdant kohe ekstrakogustes olema, et medali*mängudelegi jõuda.

          Ülejäänud osalejad, sealhulgas arvestatavat fännihulka Vancouverisse ootavad lõunanaabrid lätlased ning slovakid, valgevenelased, sakslased, šveitslased ja norralased, kõigi eelduste kohaselt medalile ei pretendeeri. Kui just ei õnnestu üllatada, millele varasematel suurturniiridel on sest seltskonnast kõige lähemal olnud Slovakkia ja Valgevene.

          Esmakordselt olümpiaturniiril peetakse mängud Vancouveris nn NHL-i jääl. Pika ajalooga alati dramaatilised vastasseisud, filigraanne tehnika, Põhja-Ameerika mõõtmetes väljaku ülikiire ja füüsiline mäng – seda kõike on olümpiaturniirilt oodata.

          Nägemata ei jää kindlasti ka ülekeevad tunded, kähmlused ja mitmesugused õnnetused, mis seda mängu iseloomustavad. Laenates Ilja Kovaltšuki sõnu: „Hoki pole male ega tennis. Teinekord juhtub, et saad vastu vahtimist.” Seda nii otseses mõttes kui ka ülekantult – sageli purunevad vastutuskoorma all ka kõige suuremad lootused. Kuid viimast kogevad mängijate kõrval kindlasti ka fännid, sealhulgas allakirjutanu, kes kangekaelselt ikka lõvisüdamega ning puna-musta vahtralehemärgiga mängijatelt kirkamaid kohti ootab.

          Kanada naistel veel raskem koorem

          •• Sarnaselt meeste hokiga arvavad korraldajad, et kui kõik läheb plaanipäraselt, võidavad kanadalased kulla ka naiste hokis.

          •• Varem kolmel korral olümpia-mängude kavas olnud graatsilisema soo hokiturniiril on viimased kaks kulda läinud just Kanadasse. Ning ehkki viimasest neljast MM-ist kolmel on nad finaalis tunnistanud lõunanaabrite paremust, on iga kanadalase vaade hokiturniirile kindel: meeste osas loodame võitu, kuid naiste puhul eeldame kuldset triumfi.

          •• See kohustus on aga vesi vastaste veskile.

          •• „Surve on asetatud kanadalannade õlgadele ning olen kindel, et nad seda ka tunnevad,” muigab ameeriklanna Angela Ruggiero, kes kuulus kuldsesse USA koondisesse juba 1998. aastal, mil naiste hoki esimest korda olümpia kavas oli. Samuti ei tasu maha kanda rootslannasid ja soomlannasid – nende nelja riigi vahel on kõikidel senistel olüm-piaturniiridel medalid jagatud.

          •• Naisteturniiril on kaks ala*gruppi — ühes neist Kanada, Rootsi, Šveits ja Slovakkia ning teises USA, Soome, Venemaa ja Hiina.


          Eesti Päevaleht ilmub teisipäevast neljapäevani ning reedel ilmub mahukam nädalalõpuleht LP. Lehe toimetusse kuuluvad tunnustatud ajakirjanikud, kes teevad Eesti parimat ajakirjandust. Iga eestlane väärib tõde, läbipaistvat ühiskonda ja paremat homset päeva.
          jokers to the right
          clowns to the left of me

          Kommentaar


            Kas eesti telekanalid ning Soome YLE-1, YLE-2 transleerivad jäähoki 2010 OM-st ?

            Kommentaar


              ETV ja ETV2

              17. veebruar
              07.00-09.35 ETV-2 Venemaa - Läti

              18. veebruar
              02.30-05.05 ETV-1 Rootsi - Saksamaa
              07.00-09.35 ETV-2 Tšehhi - Slovakkia

              19. veebruar
              02.30-05.05 ETV-2 Šveits - Kanada
              07.05-09.35 ETV-2 Slovakkia - Venemaa

              20. veebruar
              07.00-09.35 ETV-1 Soome - Saksamaa

              21. veebruar
              02.30-05.05 ETV-1 Läti - Slovakkia
              22.00-00.35 ETV-2 Venemaa - Tšehhi

              22. veebruar
              02.35-05.15 ETV-2 Kanada - USA
              07.00-09.35 ETV-2 Rootsi - Soome

              24. veebruar
              07.00-09.35 ETV-2 playoff mäng
              22.00-00.30 ETV-2 veerandfinaal 1

              25. veebruar
              02.30-05.05 ETV-1 veerandfinaal 2
              07.00-09.35 ETV-2 veerandfinaal 4

              26. veebruar
              22.00-00.35 ETV-2 poolfinaal 1

              27. veebruar
              04.30-07.05 ETV-1 poolfinaal 2

              28. veebruar
              05.00-07.55 ETV-1 pronksimäng
              22.15-01.00 ETV-1 finaal

              Kommentaar


                Torino seitsmenda koha häbi mahanühkimise ja eelmistel kodustel olümpiamängudel (1988 Calgarys ja 1976 Montrealis) kullata jäämise heastamise ülesandega seisab ennekõike silmitsi hokilegendist tiimijuht Steve Yzerman.
                1976 mängiti hokit suvemängudel?

                Kommentaar


                  Etv kohta ei tea ja ei vaataks ka, kui nad üle peaksid kandama...
                  Sommid aitavad alati hädast välja: YLE Antero saab jälle hullata mikrofoni otsas.

                  Kommentaar


                    Algselt postitas Kaarel Vaata postitust
                    1976 mängiti hokit suvemängudel?
                    kanada ei saand kodumängudel kuldmedalit. olgu suvi või talv
                    ¡No Pasarán!

                    Kommentaar


                      Algselt postitas surfaja Vaata postitust
                      Etv kohta ei tea ja ei vaataks ka, kui nad üle peaksid kandama...
                      Sommid aitavad alati hädast välja: YLE Antero saab jälle hullata mikrofoni otsas.
                      See saab kohutav olema, Kalkun kommenteerimas...

                      Kommentaar


                        Algselt postitas dieter Vaata postitust
                        kanada ei saand kodumängudel kuldmedalit. olgu suvi või talv
                        Idiootlik lauseehitus lgp ajakirjanikul nii või teisiti.
                        the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
                        because belle of st mark is a beauty extraordinaire

                        Kommentaar


                          Algselt postitas mcnamara Vaata postitust
                          Idiootlik lauseehitus lgp ajakirjanikul nii või teisiti.
                          well, katsub järgmine kord selgem olla
                          ¡No Pasarán!

                          Kommentaar


                            Igaks juhuks siis terve turniiri ajakava:

                            Tiistai 16.2.
                            22.00 USA - Sveitsi

                            Keskiviikko 17.2.
                            02.30 Kanada - Norja
                            07.00 Venäjä - Latvia
                            22.00 Suomi - Valko-Venäjä

                            Torstai 18.2.
                            02.30 Ruotsi - Saksa
                            07.00 Tshekki - Slovakia
                            22.00 USA - Norja

                            Perjantai 19.2.
                            02.30 Sveitsi - Kanada
                            07.00 Slovakia - Venäjä
                            22.00 Valko-Venäjä - Ruotsi

                            Lauantai 20.2.
                            02.30 Tshekki - Latvia
                            07.00 Suomi - Saksa
                            22.00 Norja - Sveitsi

                            Sunnuntai 21.2.
                            02.30 Latvia - Slovakia
                            07.00 Saksa - Valko-Venäjä
                            22.00 Venäjä - Tshekki

                            Maanantai 22.2.
                            02.40 Kanada - USA
                            07.00 Ruotsi - Suomi

                            Tiistai 23.2.
                            22.00 Sijoitusottelu 1

                            Keskiviikko 24.2.
                            02.30 Sijoitusottelu 2
                            05.00 Sijoitusottelu 3
                            07.00 Sijoitusottelu 4

                            Keskiviikko 24.2.
                            22.00 Puolivälierä 1

                            Torstai 25.2.
                            02.30 Puolivälierä 2
                            05.00 Puolivälierä 3
                            07.00 Puolivälierä 4

                            Perjantai 26.2.
                            22.00 Välierä 1

                            Lauantai 27.2.
                            04.30 Välierä 2

                            Sunnuntai 28.2.
                            05.00 Pronssiottelu
                            22.15 Loppuottelu
                            tulevik on tunni aja pärast

                            Kommentaar


                              Kekäläise koondisteanalüüsid paistavad sisukad. Seni jõudnud vaadelda tshehhe ja slovakke, kahtlemata järgnevad teisedki olulisemad tegijad.
                              the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
                              because belle of st mark is a beauty extraordinaire

                              Kommentaar


                                Keda siis foorumis olevad hokifännid toetavad? ise loodan salamisi, et Rootsi suudab 2. suurel selja prügiseks teha ja tiitli jälle kodumaale viia.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X