Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Vancouver 2010

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Ühisstart ise on idiootne. Sõitnud selle 50 asemel vaid üks ringi ja tulemus oleks enam-vähem sama olnud. Suusavahetusega sõit on sama jama. Vanasti sõideti algul klassikat eraldistardis ja hiljem lasti klassika sõidu ajavahedega mehed rajale vabatehnikat sõitma. Olid alles ajad.

Kommentaar

Maskiga täiesti nõus, et oli alles ajad. aga Eikale, no see suusavahetus ei anna võistlusele ju midagi juurde sportlikust vaatest, ainult eelise suurematele teamidele, kellel määrde meeskond kordades suurem ja kellel ka laiem suuskade valik. suurendab vaid ebavõrdust ja paneb raha maksma.see ei ole enam suusatamine. see on mingi palagan, mida norrakad pushivad, et endale edu igast määrdebusside ja tohutult suurema suusavaliku ja määrdemeeste hulgaga tagada, see nullib kokkuvõttes aga teiste väiksemate ja vaesemate teamide võimalused mängus kaasa lüüa ja lõpuks on see ka nii üsna jätkusuutmatu poliitika kogu alale.

Kommentaar

1. Nagunii on suusatajatel määrdemehed olemas- miks ei või nad joogitopsi ulatamise asemel võistluse ajal suuski määrida ja testida? Kui tõesti määrdemehi ei jätku 4 sportlase jaoks, siis pangu riik välja 1 või 2 suuskurit. Komejanttiimid ja -suusatajad, kus treener on samal ajal ka määrdemees, võivad ju teisi distantse sõita. Jutt käib siiski ainult ühest distantsist.

2. Suuskade vahetamine teeb võistluse sportlaste jaoks võrdsemaks, sest lõppeks saavad kõik korralikud lauad alla. Palju ebavõrdsem oleks see, et mõnel mehel oleks võistlus halbade suuskade pärast juba 5. kilomeetril läbi.

Kommentaar

Algselt postitas eika Vaata postitust

2. Suuskade vahetamine teeb võistluse sportlaste jaoks võrdsemaks, sest lõppeks saavad kõik korralikud lauad alla. Palju ebavõrdsem oleks see, et mõnel mehel oleks võistlus halbade suuskade pärast juba 5. kilomeetril läbi.
          Päris hea "võrdsus" kui käärid suurte ja väikeste vahel aina suuremaks lähevad

Meil, eestlastel, pole muidugi erilist vahet enam, sest tulevik kahjuks väga tume ja peame tõenäoliselt Šotsis sarnaselt Albertville mängudele rõõmustama, kui keegi 30 parema hulka tuleb
          May the Violet flag flutter in the wind on all fields of challenge and valour, a vivid hope is our solace, we have eleven athletes and one heart. Go, Fiorentina, we want you to be the queen of all teams, go, Fiorentina, fight with bravery and prowess everywhere! In any hour of dismay and victory, remember you're the history of football!

Kommentaar

1. Nagunii on suusatajatel määrdemehed olemas- miks ei või nad joogitopsi ulatamise asemel võistluse ajal suuski määrida ja testida? Kui tõesti määrdemehi ei jätku 4 sportlase jaoks, siis pangu riik välja 1 või 2 suuskurit. Komejanttiimid ja -suusatajad, kus treener on samal ajal ka määrdemees, võivad ju teisi distantse sõita. Jutt käib siiski ainult ühest distantsist.

joogitopse peab ka keegi ulatama ju, iga abimees maksab aga reaalset raha, tahab ju temagi palka saada! nii tekib olukord, kus hea sportliku vormiga, kuid majanduslikult mitte nii hea seisuga suusataja võib ennast ette maha kanda ju. kas seda on suusatamisel vaja? et medalite peale sõidavad ainult norra ja rootsi?

Kommentaar

sa vist pole kunagi suusatanud?

Kommentaar

Algselt postitas Maarek Vaata postitust
                Meil, eestlastel, pole muidugi erilist vahet enam, sest tulevik kahjuks väga tume ja peame tõenäoliselt Šotsis sarnaselt Albertville mängudele rõõmustama, kui keegi 30 parema hulka tuleb
                Kui nii siis nii. Vancouveris käinutele on meedia vee peale tõmmanud, huvitav näha, kas neist keegi viitsib veel ennast kokku võtta ja Pulleritsu sarnastele näkku irvitades tippu välja jõuda. Eestlased enamasti seda ränka teekonda ette ei võta.
                the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
                because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Algselt postitas Mask Vaata postitust
                  Ühisstart ise on idiootne. Sõitnud selle 50 asemel vaid üks ringi ja tulemus oleks enam-vähem sama olnud. Suusavahetusega sõit on sama jama. Vanasti sõideti algul klassikat eraldistardis ja hiljem lasti klassika sõidu ajavahedega mehed rajale vabatehnikat sõitma. Olid alles ajad.
                  tegelikult võiks lihtsalt kunagi kasvõi ühe korra kusagil MK-l proovida seda suusavahetusega sõitu eraldistardist, siis tuleks ikka see selgemalt välja et kes on klassika ja kes vaba mees.
                  www.netsoccer2.com

Kommentaar

Algselt postitas sunnik Vaata postitust
                    sa paistad tark mees olevat, aga mis sul vigursuusa ja kelgu (ning muude eestis mitte-nii-populaarsete alade) vastu on? lihtsalt ebasümpaatia või veel midagi? oletame, et eesti võidaks kunagi vigursuusas OM'il medali. kas sa oleksid selle üle siis vähem õnnelik kui kiku või andruse medali üle?

muidugi, suusatamine on traditsiooniline talisport (kuigi ka kelgutamine sai spordimõõtmed 19. saj lõpus) jnejne, aga muudele aladele tasub ka panustada. mulle meeldib variatiivsus, muidu läheb igavaks.
                    Absoluutselt mingit antipaatiat ei ole, vastupidi, oleksin väga õnnelik, kui väikesele Eestile teistelt aladelt miskit pudeneks. Aga see on kõik oletuslikku laadi ja ülioptimistlikult tulevikult lootma jäämine. Karm reaalsus on see, et meil pole 10 aastat talve olnud, meil pole neil aladel kandepinda, kogemusi, toetajaid, süsteemi, tegijaid, treenereid, huvi jne. Katsu siis veel võidelda siin pisikeses Eestis sellise alaga, mis on medaleid ja kõrgeid kohti hulga tootnud. Üliraske, et mitte öelda võimatu. Tahta ju võib, aga see on helesinine unistus. Sai siin ju ära otsustatud, et me ei suuda võistkonna või pallimängualadelgi üle ühe ala maksimaalselt toetada, sellest tulebki lähtuda.
                    Kapten Trumm

Kommentaar

kuulge olge nüüd normaalsed, ei saa meil kunagi olema tasemel kelgutajaid, bobitajaid, vigursuusatajaid, mäesuusatajaid ega ka suusahüppajaid kui meil pole nendeks aladeks tingimusi. Ja sama kindlalt võib väita et ei kao see suusatamine siit ära. Ainult siis kui lund mingi hetk enam pole.

eestlaste aladeks taliolümpial jäävad endiselt murdmaasuusatamine, laskesuusatamine, iluuisutamine, eeldusel kui saaks ühe korraliku hüppemäe(mille jaoks oli krt vaja mingit K90 mäge sinna ehitada?) siis ka kahevõistlus ja võib olla ehk ka suusahüpped. muu on suhtkoht utoopia ja nõuab tugevaid investeeringuid eelnevalt
                      Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas budulojus Vaata postitust
                        Aga Raivo kas Eestis oleks hetkel sellist mees kes võiks Alaveri välja vahetada või sellisel juhul peaks piiri taha vaatama?mina ise arvan,et verevahetus koondise eesotsas tuleks igatpidi kasuks.
                        kui üldiselt seda hooaega vaadata ja murdmaa ning laskesuusa koondist võrrelda siis minu silmis on viimased ennast rohkem tõestanud kui murdmaa.mõni võib küll kohe öelda,et murdmaal tulemused paremad aga arvestades,et laskesuuskamine eestis suht vaeslapse rollis siis nendes tingimustes on tehtud ikka suht head tööd.
                        Pakun, et Alaverile võrdväärset vahetust hetkel ei ole. Aastaid tagasi, kui ta sellele kohale kandideeris, siis soovis seda kohta ka minu treener Mati Albert(olin üllatunud, et ta ei saanud peatreeneriks). Toona olnuks variante veelgi rohkem. Eks nüüdki on mõned nimed ja pretendendid, kes soovi ja tahtmise korral võiks maestro välja vahetada. Kuid eelkõige sõltub palju siiski Alaverist endast, kes lati kõrgele upitanud. Piiri tagune teema on selline 50/50. Selles osas on ju erinevatelt suve ja talialadelt nii positiivseid kui negatiivseid kogemusi.

Näiteks toon praegugi laineid lööva määrete teemal jahumise meedias. (Olen väga nõus siinsete arvamustega eesotsas Kunniga, et meie reporterid-sulemehed on suure sammu arengus tagasi teinud. Kohati on päris häbi, või nagu Saarepuu ütles:süda läheb pahaks.) Nimelt, mul oli hea võimalus enne olümpiat K.Vähi soovil(oleme temaga 10a koos suusatanud) kohtuda Shmigun Teamiga Milanos. Nad oli just laagri lõpetanud Santa Caterinas ja olümpiale reisi ootel. Minu ülesanne oli tiimi mikrobuss lahedalt kodukohta transportida. Vahva elamuse sai Itaaliast läbi Shveitsi, Austria, Liechtensteini, Saksamaa, Taani ja Rootsi kärutades, eriti kui kõik kulud on kinni plekitud. Hea meelega oleks seda teinud veel koos mõnega teist siin, spordijuttu puhudes, aga nii pillavalt ei mängi praegu välja isegi suusaliit, olümpiakomitee ega sponsorid. Vastasel juhul oleks pannud bussi kaasfoorumlasi täis, nautinud suusakuurorte ja SPA-sid ning Hamburgi punastel tänavatel vaadanud, kellel on antud pissimiseks ja kel mitte. Enne tulekut massööriga suusaboksi maha võttes ja Vähi ning Tolikuga lobisedes aega parajaks lüües, sain aru, et masinavärk peab töötama nagu üks pere ja see kõik on nagu elustiil. Ei ole nii et: tere,minu nimi on Are Mets, olen just Alaveriga riidu läinud, olen teid poriga üleolevalt loopinud, ninakas olnud ja nüüd tulen teile tööle. Et vaadake ise, kuidas saavad hakkama lapsepõlvesõbrad ja Kiksiga 15a koos võistelnud-treeninud-katsetanud Vähi, Ragilo,Seema, Jõepera, poiste endine treener, nüüd massöör Meelis Albert. Ei ole päris nii. Enne on nii, et Vähi eelistab Rootsist või Liechtensteinist pärit Poromaad või Haslerit, kuigi on olnud võimalus käed lüüa ka Udami, Raudsepa, Rooneti või kellegi muuga oma kodusest Eestist...Jutu mõte ongi selles, et väljast võttes abijõudu peab põhjalikult kompama seda asja(näit. siiani pole läbi Katrini ja Kristina tutvuste siiski isegi Norrast ega Saksast kedagi palutud). Vähi on selle koha pealt "mihkel" ja umbropsu Höllwartheid ei raba. Inimeses peab see miski olema, mis teeb südamelähedaseks punnimise ühise asja nimel.
                        Kapten Trumm

Kommentaar

Algselt postitas jyriöö Vaata postitust
                          Lõppeks loevad ikkagi medalid, mida sobival laiuskraadil asuval tuntud talispordiriigil Austraalial on rohkem kui meil.
                          Kle, sa heida Austraaliale pilk peale ja siis võrdleme uuesti.

Me tegime kunagi suusaaladest koosneva pallimängude võistkonna, kellega siis saalihokki, kossu ja jalkat põrutasime. Ja ühega neist mängumeestest(kahevõistleja Peter Heli) õnnestus hiljem kokku saades kuulda, et vend oli 2 korda pool aastat Austraalias elanud. Oli väga vaimustuses. Eriti meeldis talle, et enne lõunat sai mägedes suuska lastud ning peale lõunat mere ääres päikest võttes kokteili nautida. Sellised tingimused siis. Muudest parameetritest ma ei räägi, ent, kas see peaks olema ime, et sellisel riigil on enam medaleid? Minu arust mitte. Laiuskraad loeb vähe. Ehk nagu Alaver ütleb: tippsport on tänasel päeval eriti andekate (ja rikaste?) inimeste pärusmaa.

p.s. Tahtsin veel lisada, et jalkahuviliste seas on siin tegelt huvitavalt laia silmaringiga inimesi, kes talialade koha pealt väga heasti asjadega kursis, teevad õiget kriitikat ja analüüsi ning annavad silmad ette asjatundmatutele inimestele eesti meediast, kes meile seekord noid olümpiamänge kajastasid koha peal, eriti kui on juttu omadest. Võhiklikkus ja haltuura kumab läbi.

Kes Martinsonile, Roosnale, Pulleritsule ninanipsu tahavad anda, neile pakuksin väikse trumbi: Mannima suusad valmistas ette Mets. Vaevalt meie kirjatsurad või Kuuse või Kaljuveer sellest midagi kuulnud on. Nagu ka paljudest muudest asjadest muidugi.
                          Kapten Trumm

Kommentaar

Algselt postitas Raivo19 Vaata postitust

Kes Martinsonile, Roosnale, Pulleritsule ninanipsu tahavad anda, neile pakuksin väikse trumbi: Mannima suusad valmistas ette Mets. Vaevalt meie kirjatsurad või Kuuse või Kaljuveer sellest midagi kuulnud on. Nagu ka paljudest muudest asjadest muidugi.
                            Mina näiteks olen sellest kuulnud Ja kuulnud legende sellest, kuidas asi alguse sai ja miks Mets nüüd Poolas töötab A las see hetkel jääb. Läheb valdkonda kes teab see teab ja kui keegi väga seda lugu kuulda tahab, siis kui mind näete, võtke nööbist kinni ja ma võin loo jutustada

Kommentaar

kurat, ma tahaks küll neid legende kuulda, aga ma ei tea, kuidas meesmuiste nööbid välja näevad.

Kommentaar

ja mina ei julgeks näiteks nii suurel mehel tänaval hõlma karata ka...
                                olgem kristlased, vabandused on esitatud

Kommentaar

Working...
                                X