320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Top 10 filmi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    pole suurem asi filmisõber, sestap kipub pigem tulema režissöride rida, kes on vähemasti mingil eluperioodil avastamislusti pakkunud:

    fellini - (8 1/2, la dolce vita, satyricon jne)
    almadovar
    roger vadim - et dieu... crea la femme
    kieslovsky (värvitriloogia)
    coppola (godfather)
    truffaut -?
    kaurismäki'd
    pasolini (salo)
    kubrick (space odyssey)
    woody allen
    tarkovsky (andrei rublev)

    ja noh midagi lollakat-lõbusat tahta siis - austin powers'i seeriad.
    või - trainspotting
    ...
    parim eesti film... teagi, sellest masekate ookeanist on raske midagigi vähe rõõmsamat leida. äkki - 'kohtumine tundmatuga'?
    Seisan üksi mere ääres
    jalas kollased sandaalid
    valged, merevahust sääred
    hüüan: "Elagu skandaalid!"

    Kommentaar


      Järjekorras ei ole, aga 10 väga head filmi, mis kohe meelde tulevad (Kirjutasin just oma filmin00bist tüdrukule listi filmidest, mis ta vaatama peaks ja leidsin foorumit sirvides selle teema ning tuli tahtmine oma kasutajanimi ja parool meelde tuletada).

      Le scaphandre et le papillon aka The Diving Bell and the Butterfly (Julian Schnabel, 2007) - kogu filmi vaatamise aja olin üsna skeptiliselt meelestatud ja vist isegi sort-of ootasin et see jant läbi saaks, aga nutsin hiljem oma nutud järele ja pean seda üheks mõtlemapanevaimaks filmiks üldse. Teos mis enda üle järele mõelduna võib reaalselt ellusuhtumist muuta ja asjade üle teisiti mõtlema panna. Samuti oli see vist mu ukseavajaks prantsuse filmindusse.

      Moon (Duncan Jones, 2009) - igasuguste kosmosefilmide osas olin enne Kubricku kosmoseodüsseiat äärmiselt eemalehoidev. Mäletan, et guugeldasingi a la tuusad kosmosefilmid ja see meistriteos oli just välja tulnud. Olen seda hiljem ka paljudele soovitanud ja arvamusi on olnud seinast seina. Mina nägin selles ainult ja ainult ilusat ja äärmiselt kurba lugu üksindusest ja mis oleks selleks parem lahendus kui tegevus kuul ning (spoiler alert!) see, et sind sisuliselt ei eksisteerigi. Alles hiljem sain teada, et re˛issöör Jones on David Bowie poeg, see tegi kogu asja minu jaoks veel ägedamaks. Ja noh, Sam Rockwell ja Kevin Spacey, kõige spacey'mas mõttes.

      The Breakfast Club (John Hughes, 1985) - Sõber, kelle filmimaitset ma kõige rohkem usaldan, soovitas. Ütles, et ta ei tea miks, aga talle see film nii räigelt meeldis. Mul oli täpselt sama keiss. Pikemat analüüsi teha ei oskagi.

      Abre los ojos (Alejandro Amenįbar, 1997) - Enne nägin muidugi USA re-make'i Vanilla Sky'd, millest tatina mitte midagi aru ei saanud, aga ikkagi mingi jälje jättis. Kui teadlikumalt filme vaatama hakkasin, vaatasin üle ja vist teise korraga sain aru, mis üldse täpselt juhtus. Et kindel olla, vaatasin ka originaali. Film, mis millegipärast ära ei tüüta. Üldiselt ma selline mitu korda asjade vaataja ei ole, aga seda võin vist, mõistagi mingisuguse vahega, lõputult vaadata. Remake'sid ma üldiselt ei vaatagi, aga seda pean väga heaks, täiesti teise feeliga on muidugi, kui originaal, aga üldse mitte pahas mõttes. Näitlejate valikus olen siiski veidi kahtlev.

      Naked (Mike Leigh, 1993) - Puhtalt filmikunsti ja näitlejatöö poolest on tegu minu ühe lemmikuga. Koletistega samastumine on ka üks tore asi, mida filmi vaatamine võib suuta pakkuda. Seal on koletisi küll rohkem kui üks ja kõigiga õnneks seda tunnet ei tekkinud.

      The Believer (Henry Bean, 2001) - Romantiline liikumine nimega neonatsism on filmitopicuna millegipärast mulle alati sümpatiseerinud. Otsustasin, et see film on tiheda rebimise järel neist mu lemmik. Ryan Gosling juudist neonatsina kõlab juba eos huvitavalt, või ei?

      Boy A (John Crowley, 2007) - Mahub listi, kui lihtsalt kuradi hea film, mida on huvitav vaadata. Ajab naerma ja nutma ja paneb mõtlema. Kõik ühes.

      Candy (Neil Armfield, 2006) - Kahe ˛anri - "narkotsifilm" ja romantiline draama - esindaja minu lemmikutes. Esimeses edestab vabalt Trainspottingut ja Requiemi. Teine on muidugi väga lai ja sinna kvalifitseeruvad enamik filme, mis tehakse, antud juhul mõtlesin seda kõige klassikalisemat. Aga mis seal ikka, tõsiselt hea film kängurumaalt, mille filmikunstiga peale selle nägemist lähemalt tutvust tegin.

      Boyhood (Richard Linklater, 2014) - Film mille tulekut ootasin kindlasti kõige kauem ja kõige rohkem. Ei pettunud. Linklater on geenius. Rohkem ei oskagi midagi öelda.

      Return to Paradise (Joseph Ruben, 1998) - Mingil Joaquin Phoenixi filmide kammimise perioodil sattusin selle otsa. Klassikaline lugu sellest kuidas hästi ilus muutub järsult hästi koledaks. Ei hakka spoilima, aga muud moodi kuidagi kokku ka võtta ei oska. Soovitan igaljuhul vaadata. Peaks olema ka ühe suure Eesti telekanali riiulitel. Eetriaeg oli vähemalt siis, kui kord peale sattusin, sügavalt pärast südaööd.


      Ega need ausaltöeldes vast mu 10 kõige lemmikumat filmi ei ole, nende välja arvutamiseks läheks aga liiga kaua. Loodan, et keegi lihtsalt leiab siit mõne huvipakkuva asja, millega nt tänast unetut ööd sisustada. Päris top10-s oleks ka obvious asju nagu klassikalised maffia-filmid, kõik Kubricku teosed, pool IMDB top250-st jne, aga neid siia ritta seada oleks üsna tarbetu.

      Kommentaar


        Algselt postitas Nugisemees Vaata postitust
        Ega need ausaltöeldes vast mu 10 kõige lemmikumat filmi ei ole, nende välja arvutamiseks läheks aga liiga kaua. Loodan, et keegi lihtsalt leiab siit mõne huvipakkuva asja, millega nt tänast unetut ööd sisustada. Päris top10-s oleks ka obvious asju nagu klassikalised maffia-filmid, kõik Kubricku teosed, pool IMDB top250-st jne, aga neid siia ritta seada oleks üsna tarbetu.
        Väga vahva list! Olen siit näinud nelja filmi ning meeldinud on need kõik. Le scaphandre et le papillon aka The Diving Bell and the Butterfly, The Breakfast Club ning Boy A natukene rohkem ning Moon natukene vähem. Panin ka teised filmid oma watchlisti. Üllataval kombel oli seal seni vaid Boyhood. Aitäh!
        The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.

        Kommentaar


          Algselt postitas eika Vaata postitust
          Okei. Üldiselt see Monty Pythoni rant antud filmi puhul tundu vähe arusaamatu. Noh, sama hästi võiks siis Monty Pythoni pasaks pidada ka Kahtteist ahvi või Fear and Loathingut, sest noh, Gilliam ju Pythoni mees vms
          kui vaadata algusepoole stseene, siis "Brazil" on oma absurdsuses kohati ikka ülinaljakas ja vägagi Pythoni vaimus, aga üldine foon on muidugi pigem nukker-melanhoolne, millest õige arusaamise tunde saab alles päris filmi lõpus (režissööri versioonis), kui oled vahepealse skisofreenilise tohuvapohu üle elanud.



          kusjuures see kuuluks kindlasti minu topi hulka, aga mulle meeldib Python ka. lisaks võtaks Gilliamilt "12 ahvi". veel mainiks ära hongkongi filmid "Chungking Express", "Infernal Affairs"(ei suuda kunagi vaadata Scorsese versiooni), korealaste "Oldboy", Kubricki filmid "Dr. Strangelove", "Kellavärgiga apelsin", "Full Metal Jacket", "Shining", Coenite "O Brother...", "Big Lebowski" jm 90ndate kraam, Lynchi "Blue Velvet", Antonioni "Blow Up", Scorsese "Taxi Driver", Eastwoodi "Unforgiven", Fincheri "Seven", "Fight Club", Ridley Scotti "Blade Runner" ja "Alien", Tony Scotti "True Romance", lisaks "Trainspotting", "Being John Malkovich", "American Beauty", kogu Sergio Leone kraam (koos Morricone muusikaga), Tarantinolt võtaks "Pulp Fictioni" ja "Jackie Browni"... jne jne jne. nimekiri läheb pikaks ja paljud ei tule kohe meelde. erimainimise pälvivad Cronenbergi "Dead Ringers" (Jeremy Ironsi filme võiks veel vist lisada) ja originaalne "Wicker Man", mida sai kunagi ühel suvel mingil välikinoüritusel vaadatud. ah ja Bowie poja "Moon" ka muidugi. see on viimastest aastatest suurim elamus (koos muusikaga).

          Kommentaar


            Algselt postitas Tofoa Vaata postitust
            wow. Kõigil inimestel pole sama maitse. wow.

            Kümnest nimetatud filmist kolm on komöödiad ja kaks on õudukad, mis juba iseenesest eeldab väga erinevat maitset. Ülejäänud viiest kaks on diibid filosoofilised heietused, mille sisu saaks tänasel päeval palju meelelahutuslikumalt edasi anda. Grindhouse on B-film. Citizen Kane on halvasti vananenud ja 13 Assasins on lihtsalt sitt koopia.

            Ja kõige selle peale öelda, et teema on perses ja Tofoa tahab jälle aasta jobuks saada? Vahva punt.

            Tean väga hästi, miks neid filme on kõrgelt hinnatud ja et MP on kõrgelt hinnatud punt. See, et minu need filmid minu meelt ei lahuta, ei tähenda, et ma kõikide vanade (klassikaliste) filmide peale urineerida tahaksin. Ma võin teha ka alternatiivse top kümne, kuhu panen suurepärased filmid, mis on vanemad kui mcm või rixxer.

            Andke mulle andeks, vanaisad.

            ...o mores!
            Imelik, üks tuntumaid (sõbralikke) trollijaid solvub hingepõhjani, kui teda natuke sõbralikult trollitakse. wow.
            Kõrvalpõikena, need aastaauhinnad vms on ju üks parimaid trollimisplatvorme anyway, ei tasu väga hinge võtta.
            "An errand boy, sent by grocery clerks, to collect a bill"

            Kommentaar


              pole suur filmi vaataja.

              1.usual suspects
              2.dazed and confused
              3.ferris bueller
              4.american graffiti
              5.sunset blvd.
              6.almost famous
              7.catch me if you can
              8.kings of summer
              9.blow
              10.midnight in paris
              11.are you there
              12.up in the air
              forever fooling, free and using, sliding down the slide that breaks a will

              Kommentaar


                Algselt postitas Tofoa Vaata postitust
                4. The Dictator (IMDB 6.4 - Tofoa 9.0)
                Mees, kes paneb Diktaatorile üheksa. Monty Python viskab üle, aga juba mitmendat korda samade naljade tegemine Coheni poolt ei viska?

                Kommentaar


                  Algselt postitas Saarlane Vaata postitust
                  Mees, kes paneb Diktaatorile üheksa. Monty Python viskab üle, aga juba mitmendat korda samade naljade tegemine Coheni poolt ei viska?
                  Damn, ma mõtlesin, et ta mõtleb seda Charlie Chaplini filmi. Aga Diktaatorile 9 panemine on küll gigantne LOL.

                  Kommentaar


                    Algselt postitas El President Vaata postitust
                    kusjuures see kuuluks kindlasti minu topi hulka, aga mulle meeldib Python ka. lisaks võtaks Gilliamilt "12 ahvi". veel mainiks ära hongkongi filmid "Chungking Express", "Infernal Affairs"(ei suuda kunagi vaadata Scorsese versiooni), korealaste "Oldboy", Kubricki filmid "Dr. Strangelove", "Kellavärgiga apelsin", "Full Metal Jacket", "Shining", Coenite "O Brother...", "Big Lebowski" jm 90ndate kraam, Lynchi "Blue Velvet", Antonioni "Blow Up", Scorsese "Taxi Driver", Eastwoodi "Unforgiven", Fincheri "Seven", "Fight Club", Ridley Scotti "Blade Runner" ja "Alien", Tony Scotti "True Romance", lisaks "Trainspotting", "Being John Malkovich", "American Beauty", kogu Sergio Leone kraam (koos Morricone muusikaga), Tarantinolt võtaks "Pulp Fictioni" ja "Jackie Browni"... jne jne jne. nimekiri läheb pikaks ja paljud ei tule kohe meelde. erimainimise pälvivad Cronenbergi "Dead Ringers" (Jeremy Ironsi filme võiks veel vist lisada) ja originaalne "Wicker Man", mida sai kunagi ühel suvel mingil välikinoüritusel vaadatud. ah ja Bowie poja "Moon" ka muidugi. see on viimastest aastatest suurim elamus (koos muusikaga).
                    Hea kraam. Eriti mainida see Leone-Morricone kombo, polegi mu meelest nii head klappi ükski režissöör heliloojaga saavutanud.
                    ★★★★★★

                    Kommentaar


                      TOP 10 filmi mis on minu arvates räigelt üle haibitud ja hinnatud.
                      Kõik on subjektiivne, aga minu kui tõelise filmikriitiku arvamus on tõesem kui kellegi teise.

                      1. Star Wars ja kõik mis sellega üldse seotud on. RÄIGELT ülehaibitud pask! Kosmos ja sarnane huinjaa on vägagi lemmar teema, aga see on puhas hollywoodi popcorni sitt mis on ikka rämedalt üle reklaamitud ja hinnatud. Sel aastal saavad mu vaesed ajud veel rohkem kannatada kuna pidavat uus teos kuskilt välja ilmuma. (kõikidele filmidele minu poolt hindeks imdb.com-is 1)

                      2. Gran Torino - Järjekordne hu/njaa kunstiteos. Räigelt ülehaibitud Clint Eastwood. Ma ei tea kus kohast see tema lembus tuleb, aga mitte vähemalt tema režisööritöö tõttu. Tal pole mitte ühtegi head enda tehtud filmi(olen nõus selle teema tegelikult lahti jätma, äkki ikka üks film on). See sama Gran Torino on ehe näide sellest kui hingetu ja tühi üks tema fännide arvates "tippteos" olla võib. Puhas pask. (imdb hinne 8.2 , minu hinne 1)

                      3. The Avengers - Kaks tundi CGI ehvekte ja .... a õigus rohkem midagi polegi. Üks suur faking effekt, mis on ka kehvemini tehtud kui mu arvutimänud mis 486 peal mängitud said. Sisutühi puhas pask. Batman ja X-Mehed on tõestanud et koomiksi põhjal vändatud film ei pea ainult plahvatused ja veelkord plahvatused olema. Võib sisu ka sisse panna. Rõve roosa gay porr. Ja sellel tuleb sel aastal veel teine osa, jumal aita. (imdb hinne 8.2 , minu hinne 1)

                      4. 12 Years A Slave - Mille eest siin Oscar anti? Lupita Nyong'o sai selle eest Oscari et teda kaks tundi piitsutati v? Päris ränk kui enam näitlema ka ei pea et sellist autasu saada. Neegrite vaevade peal on tehtud kõvasti, KÕVASTI paremaid filme. Terve filmi ootasin mingit jubedat pauku või emotsiooni aga täielik 0. Sisutühi lõpuni aerutamine ja hea võidab. Mõttetu pask! (imdb hinne 8.2 , minu hinne 3)

                      5. Kogu Kääbiku triloogia - Esimest filmi vaatasin kinos. Nutsin raha taga. Teist filmi vaatasin koduses 3D tingimustes. Nutsin kaotatud aega taga. Kolmandat osa ei läinud kinno vaatama ja eeldatavasti vaatan kodus 2Dna et mitte silmi nuss/da. Lootused olid suured aga teostus oli saast. (imdb hinne 8.0 , minu hinne 4)

                      6. Children of Men - Üks järjekordne raskelt ülehinnatud kolmele Oscarile kandideerinud pask. Sisu 0, näitlemine 0 , point 0. Täielik läbikukkumine filmina. Ehk raskendas asja see et ei austa ma briti huumorit ega näitlejaid, aga no isegi selle koha pealt silma kinni pigistades oleks saanud midagigigigigi liigutavat või mõistliku valmis teha. (imdb hinne 7.9 , minu hinne 1)

                      7. 007: Skyfall - Pole kahjuks kunagi Bondi fänn olnud, niiet pean juba ette vabandama. Pole kunagi selle hullusega kaasa läinud, pole kunagi ennast kuskil teemapeol või esilinastusel Bondi-Pedeks riietanud ega klouniks teinud. Aga siiski olen üritanud neid objektiivse pilguga vaadata. Arvatavasti pettusin selles teoses kuna eelmised Daniel Craigid ajasid lati liiga kõrgele ja uskusin et sellest võib isegi midagi huvitavat välja kooruda...Lõppude lõpuks oli see üks paras hollywoodi klounaad. Palju pauku ja mürtsu segatud hunnikute klišeedega. (imdb hinne 7.8 , minu hinne 3)

                      8. Disneys Frozen - Juba 1 aastaselt vihkasin ma multifilme kus sisutühjus täidetakse muusika ja lauludega. Selles teoses pandi ikka väga räigelt. Sisu 0% mingit huinjaa lälinat 100% , jäin umbes tunni peal magama (ja seda juhtub ikka väga harva). Ei näitaks oma lapsele peale makstes ka mitte. (imdb hinne 7.7 , minu hinne 2)

                      9. Scott Pilgrim vs The World - Järjekordne hu/njaa, kus tahetakse väga intelikendsed ja erudeeritud näida aga tulem on nutuse klounaadi sarnane pask. Point on mõttetu, sisu on tühi ja kedagi ei huivta mis selles teoses tegelastega saab. (imdb hinne 7.5 , minu hinne 1)

                      10. Zero Dark Thirty - Ei läinud haibiga kaasa ja keeldusin vaatamast seda propagandast ja ajupesust oksele ajavat "kunstiteost". Bin Ladenit pole kunagi olemas olnud ja teda pole ka keegi kuskil tapmas käinud. Keskmisele Ameerika kretiinile muidugi üks tore ja räigelt südantlõhestav draamafilm. Kahju ja kurb et ka paljud filmikriitikud selle haibiga kaasa läksid ja häid hinnanguid jagasid. (imdb hinne 7.4 , minu hinne ilma filmi vaatamat 1 , sest kehvemat hinnet ei saa panna)


                      Tungival nõudmisel üritan lähitulevikus teha TOP 10 filmidest mille hinne jääb maksimaalselt 7 kanti ja millele ise olen andnud paar palli kõrgema hinde.
                      FORZA ITALIA FORZA ROMA - "A Scudetto in Rome is worth a thousand elsewhere."
                      sigpic

                      Kommentaar


                        Algselt postitas count Vaata postitust
                        10. Zero Dark Thirty - Ei läinud haibiga kaasa ja keeldusin vaatamast seda propagandast ja ajupesust oksele ajavat "kunstiteost". Bin Ladenit pole kunagi olemas olnud ja teda pole ka keegi kuskil tapmas käinud. Keskmisele Ameerika kretiinile muidugi üks tore ja räigelt südantlõhestav draamafilm. Kahju ja kurb et ka paljud filmikriitikud selle haibiga kaasa läksid ja häid hinnanguid jagasid. (imdb hinne 7.4 , minu hinne ilma filmi vaatamat 1 , sest kehvemat hinnet ei saa panna)
                        Ignoreerin, et Bin Ladenit pole kunagi olemas olnud, aga kuidas saab hinnata midagi mida näinud ei ole?

                        Kommentaar


                          Tņesņdur teab...

                          Kommentaar


                            Algselt postitas Saarlane Vaata postitust
                            Mees, kes paneb Diktaatorile üheksa. Monty Python viskab üle, aga juba mitmendat korda samade naljade tegemine Coheni poolt ei viska?
                            Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
                            Damn, ma mõtlesin, et ta mõtleb seda Charlie Chaplini filmi. Aga Diktaatorile 9 panemine on küll gigantne LOL.
                            Ma pole seda keskmist Coheni filmi näinud ning Dictatori ja Borati vahule mahub hea hulk aastaid. Ma tean, et ma hindan Diktaatorit kõrgemalt kui suurem osa kriitikutest ja muust rahvast, aga minule läks see huumor peale. Naersin kinos kõvasti. Chaplini filmidest on mul u 20 nähtud aga The Great Dictator on ta üks uuemaid, niiet see on veel nägemata.
                            The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.

                            Kommentaar


                              Algselt postitas Tofoa Vaata postitust
                              Ma pole seda keskmist Coheni filmi näinud ning Dictatori ja Borati vahule mahub hea hulk aastaid. Ma tean, et ma hindan Diktaatorit kõrgemalt kui suurem osa kriitikutest ja muust rahvast, aga minule läks see huumor peale. Naersin kinos kõvasti. Chaplini filmidest on mul u 20 nähtud aga The Great Dictator on ta üks uuemaid, niiet see on veel nägemata.
                              No see Coheni Diktaator oli Cohenile umbes sama, mis Mike Myersile Loveguru.

                              Kommentaar


                                Muidu on Counti postitus überpask, aga Avengersi osas olen nõus. Hi-Five.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X