Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Immigratsioon - Poolt või vastu? Gallup & arutelu!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitust
    1. Defineeri Euroopa kultuur. Minu arust ei ole sellist asja olemas, veel vähem on kuskil mingi oht kultuurile. Vähem paranoiat, rohkem kainet mõistust. See et mingid junnid kuskil naisi vägistada üritavad ei tähenda tsivilisatsiooni langust, pigem oli tegu äratuskellana ja probleemidele näkku vaatamise algusega.

2. Ma ei tea mis maailmas sisaldab sinu tsitaat väidet, et Odoaker oli lõpp ja protess algas üle sajandi varem pihta.
    Kultuuri definitsioone liigub päris hulgi ja ma neid kõiki ei valda paraku ja kindlasti on võimalik mulle vastuväiteid esitada mõnda muud definitsiooni kasutades. Aga kasutades ühte lihtsamat on kultuur elukeskkond, kus oleme harjunud elama oma normide väärtuste ja kokkulepete järgi. Ja just neid Euroopas, selle senise ajaloo jooksul välja kujunenud norme,väärtuseid ja kokkuleppeid pean ma ohus olevaks tänu massiimmigratsioonile. Sest nende kultuur, ehk sarnane kogum on radikaalselt teiste väärtustega.

vastuseks teisele punktile tsiteerin ennast veel
    KHM Rooma langemine ei olnud Rooma kui riigi vaid Rooma kui tsivilisatsiooni ja kultuuri langus, mis sai teoks tänu sisserännanud ( sageli lausa kutsutud) barbarite võimule tõusule. Kusjuures irooniliselt oli oluline roll Rooma segadustel ka religioossetel rahutustel, mida põhjustas impeeriumis leviima hakkanud kristluse ja vanade usundite vastasseis. Huvitav on veel, et barbarid hakkasid end Rooma aladel sisse seadma rohkem kui sajand enne selle lõplikku langust. Ka siit saab paralleele tõmmata. ´KHM.

Kommentaar

Algselt postitas Nahkpea Vaata postitust
      Euroopa tsivilisatsiooniks ja kultuuriks loetakse Euroopa erinevate rahvusriiklike kultuuriruumide ühisosa.
      Huvitav, mis see ühisosa oleks? Ja kas Türgi on ka Euroopa? Või Venemaa? Või Gruusia? Või? Ma olen päris kindel, et UK kultuuriruum on näiteks USA, Austraalia ja nii mõnegi muu riigi kultuuriruumiga oluliselt sarnasem kui näiteks Kreeka või Lätiga.

Kommentaar

Algselt postitas Nurmekas Vaata postitust
        Tõesti "super" artikkel.
        Lihtsalt ühte asja kontrollisin (ma ei tea, mis vägi mind seda sundis tegema) ja kohe selline vale serveerimine:

"Ühest mehest sai uusaastaööl siiski sakslaste silmis kangelane.
        Immigrant Horvaatiast, Ivan Jurcevi, töötab hotelli uksehoidjana, viiekordsele kickboxing’u maailmameister.
        Tema hotellis otsisid varjupaika naised, Jurcevicit ennastki rünnati.
        Mõningatel andmetel vahistas Kölni politsei mõneks ajaks Ivan Jurcevici hädakaitse piiri ületamise eest pärast seda, kui teave sündmustest hotelli aulas jõudis meediasse. Jurcevic oli nimelt paaril-kolmel naisi käperdaval lembevaevas illegaalil selja prügiseks teinud."

Nii - ja kui siis guugeldad, et mis toimus - pärast seda ööd läks see "kangelane" tänavatele vabatahtlikega patrullima ning peksid vaeseomaks mingid suvalised võõramaalased.
        "But the former Croatian Army commando was among dozens of vigilante volunteers arrested by police on Sunday night as they gathered to 'patrol' the city centre streets of Cologne.
        Six innocent foreign-born – African, South Asian and Middle Eastern - men who had nothing to do with the shocking New Year's Eve sex mob were badly beaten by vigilantes the same night. Two Pakistani men remain in hospital. "
        http://www.dailymail.co.uk/news/arti...s-sex-mob.html
        tegelikult ei ole kuskil kirjas, et just see mees peksis kedagi ( ma ei väida et ei peksnud - mina ei tea) Aga kirjas on on et vahistati tosinaid neid patrullijaid, sest mingi seltskond sai kuskil peksa. Kuskil ei öeldud et vahistati need kes peksid. Või kas peksjad üldse kätte saadi.

Kommentaar

Algselt postitas malagar Vaata postitust
          tegelikult ei ole kuskil kirjas, et just see mees peksis kedagi ( ma ei väida et ei peksnud - mina ei tea) Aga kirjas on on et vahistati tosinaid neid patrullijaid, sest mingi seltskond sai kuskil peksa. Kuskil ei öeldud et vahistati need kes peksid. Või kas peksjad üldse kätte saadi.
          No see "objektiiv" väidab ühte, tegelikkus on teine - väidetakse, et kangelane pandi vangi, kuna kaitses naisi ning politsei tembeldas selle hädakaitse piiri ületamise alusel kuriteoks. Ning et tegu on selle sama juhtumiga, kus ta naisi kaitses.

TEGELIKULT: ta läks hiljam siis nende teiste kommandodega jalutama, kus siis tõesti mingi punt vaeseomaks peksti. Ning seetõttu arreteeriti.

Kommentaar

Huvitav, mis see ühisosa oleks? Ja kas Türgi on ka Euroopa? Või Venemaa? Või Gruusia? Või? Ma olen päris kindel, et UK kultuuriruum on näiteks USA, Austraalia ja nii mõnegi muu riigi kultuuriruumiga oluliselt sarnasem kui näiteks Kreeka või Lätiga.
            Ühisosa on näiteks sallivus ja sõnavabadus kasvõi. Ma ei hakka siin loetelusid koostama ja üldse ma ei saa su agendast aru. Kas sa oled jõudnud nüüd nii kaugele, et üritad tõestada nagu Euroopa ei oma säilitamisväärset kultuuri või mis ?

Kommentaar

Algselt postitas Nurmekas Vaata postitust
              No see "objektiiv" väidab ühte, tegelikkus on teine - väidetakse, et kangelane pandi vangi, kuna kaitses naisi ning politsei tembeldas selle hädakaitse piiri ületamise alusel kuriteoks. Ning et tegu on selle sama juhtumiga, kus ta naisi kaitses.

TEGELIKULT: ta läks hiljam siis nende teiste kommandodega jalutama, kus siis tõesti mingi punt vaeseomaks peksti. Ning seetõttu arreteeriti.
              jah seda küll. Objektiiv ajab jah kägu selles asjas.

Kommentaar

Kultuuri definitsioone liigub päris hulgi ja ma neid kõiki ei valda paraku ja kindlasti on võimalik mulle vastuväiteid esitada mõnda muud definitsiooni kasutades. Aga kasutades ühte lihtsamat on kultuur elukeskkond, kus oleme harjunud elama oma normide väärtuste ja kokkulepete järgi. Ja just neid Euroopas, selle senise ajaloo jooksul välja kujunenud norme,väärtuseid ja kokkuleppeid pean ma ohus olevaks tänu massiimmigratsioonile. Sest nende kultuur, ehk sarnane kogum on radikaalselt teiste väärtustega.

vastuseks teisele punktile tsiteerin ennast veel
                KHM Rooma langemine ei olnud Rooma kui riigi vaid Rooma kui tsivilisatsiooni ja kultuuri langus, mis sai teoks tänu sisserännanud ( sageli lausa kutsutud) barbarite võimule tõusule. Kusjuures irooniliselt oli oluline roll Rooma segadustel ka religioossetel rahutustel, mida põhjustas impeeriumis leviima hakkanud kristluse ja vanade usundite vastasseis. Huvitav on veel, et barbarid hakkasid end Rooma aladel sisse seadma rohkem kui sajand enne selle lõplikku langust. Ka siit saab paralleele tõmmata. ´KHM.
                Loodan, et sa mõistad kui suures osas on need nn euroopalikud normid, väärtused ja kokkulepped aja jooksul muutunud? Loodan, et sa saad ka aru, et suurem osa Ida-Euroopast, kes olid nn idablokis on sellest arengust poole sajandi võrra maas. Paljud nn "väärtused", "normid" ja "hinnangud" mida meie toredad rahvuskonservatiivid euroopalikuks peavad on oma olemuselt sarnasemad islamimaailmas kehtivatele nõuetele. Ja üleüldse olen ma endiselt veendunud, et ei ole sellist asja nagu üleüldine euroopalik elukeskkond. Euroopas võib välja tuua erinevaid piirkondi, milles olevad riigid on elanikkonnalt sarnaste vaadetega ja taustaga, aga see on ka kõik.

2. Mis see tsitaat peaks näitama? Ma ei tea mitu korda ma pean tsiteerima seda lauset, mille kallal nokin, aga no võib veelkord:
                Ja Rooma muide ei langenud lõpuks invasiooni läbi vaid ikka seespoolt tulnud rünnaku läb, mille viisid läbi just immigrandid

Kommentaar

Uk kultuuriruum on päris kindlasti sarnasem Kreeka või Lätiga kui Süüria, Afganistani või Eritreaga. See ongi vastus su küsimusele.

Kommentaar

Ühisosa on näiteks sallivus ja sõnavabadus kasvõi. Ma ei hakka siin loetelusid koostama ja üldse ma ei saa su agendast aru. Kas sa oled jõudnud nüüd nii kaugele, et üritad tõestada nagu Euroopa ei oma säilitamisväärset kultuuri või mis ?
                    Sallivus ja sõnavabadus? Et siis peaks näitama sallivust ja pagulastele ust näitama? Sõnavabadus? Et teistmoodi mõtlevatel inimestel peaks suu kinni panema? Või teist usku uskuvad inimesed minema saatma?
                    Minu point on see, et ei ole sellist asja nagu väljakujunenud kultuuriruum ja väärtused. Kõik need muutuvad ajas ja erinevad riigid on oma tasemelt erineval tasemel. See, kas multikultuurne Euroopa toimib või mitte, on hoopis teine küsimus. Aga FAKT on see, et Lääne-Euroopa ONGI juba multikultuurne. Ehk siis multikultuursus on juba euroopaliku kultuuri osa. Ehk siis kui sa räägid euroopaliku kultuuri kaitsest, siis Lääne-Euroopa mõistes on tegu ka multikultuursuse kaitsega.

Kommentaar

Algselt postitas Gallacher Vaata postitust
                      Uk kultuuriruum on päris kindlasti sarnasem Kreeka või Lätiga kui Süüria, Afganistani või Eritreaga. See ongi vastus su küsimusele.
                      Kultuuriruum on seotud inimestega, UK on multikultuurne riik, olen kindel, et näiteks Afganistaanist on seal rohkem inimesi kui Lätist või Kreekast. Ehk siis kui sa otsid Afganistaani ja Läti kultuuri UKst, siis suurema tõenäosusega näed seal esimest.
                      Ja ei, see ei olnud vastus minu küsimusele.

Kommentaar

Loodan, et sa saad ka aru, et suurem osa Ida-Euroopast, kes olid nn idablokis on sellest arengust poole sajandi võrra maas. Paljud nn "väärtused", "normid" ja "hinnangud" mida meie toredad rahvuskonservatiivid euroopalikuks peavad on oma olemuselt sarnasemad islamimaailmas kehtivatele nõuetele.
                        Jep, Lääne-Euroopa "areng" on tõesti vägev. Veel paarikümne aasta eest poleks tõesti uskunud, et Lääne-Euroopa riikide suurlinnades saab karistamatult ja massiliselt vägistada ja marodööritseda. Ja avatus on nii suur, et sünagooge peab kaitsema sõjavägi või politsei, naisterahvastel aga ei soovitata ilma meessaatjata ringi kooserdada, politsei ja tuletõrje ei julge ilma lisajõududega aga teatud piirkondadesse siseneda. Ida-Euroopa on sellisest progressist tõesti mõnevõrra maha jäänud, selles tuleb nõustuda.

Kommentaar

Ühisosa on näiteks sallivus ja sõnavabadus kasvõi. Kas sa oled jõudnud nüüd nii kaugele, et üritad tõestada nagu Euroopa ei oma säilitamisväärset kultuuri või mis ?
                          Vaatasin eile saadet "Vabariigi kodanikud" ja sellest lähtuvalt ka küsin (retooriliselt obv). Kui Eestis on rahva enamus vastu kooseluseadusele (mis on indikaator sallivuse osas, lääne-euroopa kõigis riikides kehtestatud), siis kas me võimegi ennast lugeda väljaspool asuvaks sellest ühisest kultuuriruumist? Või noo üldiselt on siis ida-euroopa ja lääne-euroopa erinevas kultuuriruumis, sest lisaks suhtumisele seksuaalvähemustesse, on selged erisused ka suhtumises pagulaskriisi ja pagulaste aitamisse.
                          Kust jookseb see piir ning kas me tegelikult siis tahame olla üldse läänelikus väärtusruumis või ei taha.
                          olgem kristlased, vabandused on esitatud

Kommentaar

Sallivus ja sõnavabadus? Et siis peaks näitama sallivust ja pagulastele ust näitama? Sõnavabadus? Et teistmoodi mõtlevatel inimestel peaks suu kinni panema? Või teist usku uskuvad inimesed minema saatma?
                            Minu point on see, et ei ole sellist asja nagu väljakujunenud kultuuriruum ja väärtused. Kõik need muutuvad ajas ja erinevad riigid on oma tasemelt erineval tasemel. See, kas multikultuurne Euroopa toimib või mitte, on hoopis teine küsimus. Aga FAKT on see, et Lääne-Euroopa ONGI juba multikultuurne. Ehk siis multikultuursus on juba euroopaliku kultuuri osa. Ehk siis kui sa räägid euroopaliku kultuuri kaitsest, siis Lääne-Euroopa mõistes on tegu ka multikultuursuse kaitsega.
                            multikultuur on 40 aastat kestnud üritus. Euroopa kultuuriruumi vanust me loeme tuhandetes aastates. Ja sallivuse ja sõnavabaduse tõin lihtsalt paari näitena. Kusjuures nende huvides on küll panna kinni uks nende ees, kes sallivusest ja sõnavabadusest absoluutselt ei hooli. Praeguses euroopas võid sina käia ja karjuda, et Euroopa on multikult ja salligem kõiki ja mina käia ja öelda, et säilitagem euroopa kristlike tavasid näiteks.Aga kui me selle käest ära mängime siis siis meie lapsed küll peavad toime tulema ühiskonnaga, kus on islami tee ja vale tee.

Kommentaar

multikultuur on 40 aastat kestnud üritus. Euroopa kultuuriruumi vanust me loeme tuhandetes aastates. Ja sallivuse ja sõnavabaduse tõin lihtsalt paari näitena. Kusjuures nende huvides on küll panna kinni uks nende ees, kes sallivusest ja sõnavabadusest absoluutselt ei hooli. Praeguses euroopas võid sina käia ja karjuda, et Euroopa on multikult ja salligem kõiki ja mina käia ja öelda, et säilitagem euroopa kristlike tavasid näiteks.Aga kui me selle käest ära mängime siis siis meie lapsed küll peavad toime tulema ühiskonnaga, kus on islami tee ja vale tee.
                              Just sellepärast polegi siin mõtet eriti sõna võtta.
                              "An errand boy, sent by grocery clerks, to collect a bill"

Kommentaar

Algselt postitas Gallacher Vaata postitust
                                Jep, Lääne-Euroopa "areng" on tõesti vägev. Veel paarikümne aasta eest poleks tõesti uskunud, et Lääne-Euroopa riikide suurlinnades saab karistamatult ja massiliselt vägistada ja marodööritseda. Ja avatus on nii suur, et sünagooge peab kaitsema sõjavägi või politsei, naisterahvastel aga ei soovitata ilma meessaatjata ringi kooserdada, politsei ja tuletõrje ei julge ilma lisajõududega aga teatud piirkondadesse siseneda. Ida-Euroopa on sellisest progressist tõesti mõnevõrra maha jäänud, selles tuleb nõustuda.
                                Sellepärast ongi vale rääkida mingitest euroopalike väärtuste kaitsemisest, olles ise samal ajal sallimatu. Lääne-Euroopa on peale maailmasõdasid arenenud multikultuursemaks, sellel on palju erinevaid põhjuseid, samuti ka ELi tekkeks. Ma ei räägi praegu sellest, et kas Lääne Euroopa valitud tee oleks õige või vale. Ma räägin sellest, et mingite euroopalike väärtuste kaitsimise teema on täispask, sest euroopalike väärtuste hulka on viimasel poolsajandil tulnud ka multikultuursus ja vähemuste kaitse.

Kommentaar

Working...
                                X