Algselt postitas plastic'99
Vaata postitust
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Päevapoliitika
Collapse
X
-
-
Algselt postitas lorenzo Vaata postitustPõhiprobleem antud pensionireformiga on ikkagi selles, et kes on siiani kogunud 2.sambasse raha ja nüüd otsustab selle välja võtta, siis sellel isikul tekib nüüd järsku võimalus enne pensioni järsku osa pensioniks mõeldud rahast välja võtta, seda siis riigi poolt panustatud 4% näol. Teised kodanikud peavad aga pensionini ootama.
Või siis sama inimese sotsiaalmaksust sinna allokeeritud.
Veelkord - riik ei pane midagi kuhugi. Inimese enda maksuraha allokeerimises on küsimus. St et selle sama 4% suurus tuleneb otseselt sama inimese makstud sotsiaalmaksust.
osaliselt saan sellest filossoofilisest probleemist aru, aga samas päeva lõpus - elu ongi olemuslikult ebavõrdne. Osad inimesed sünnivad ühel ajal ja jäävad ilma mingitest võimalustest. Nagu näiteks minu põlvkond sai plussina võimaluse osaleda erastamisprotsessis ja niiöelda senise majandusüsteemi resetis kus oli võimalik luua midagi päriselt tühjale kohale. Samas jälle minu põlvkond (sündinud riigikorra vahetumise aegu +/- mõned aastad) jäid sellest võimalusest ilma, samas ei pidanud ka (teadlikult) pidama mingis mõttes selle restardiga kaasnenud olelusvõitlust mis oli periood 1991-1996/7. You win some, you lose some ja sellises olukorras polegi kõik päris võrdsed...
Kommentaar
-
Algselt postitas rainis007 Vaata postitustKhm... "riigi poolt panustatud"
Või siis sama inimese sotsiaalmaksust sinna allokeeritud.
Veelkord - riik ei pane midagi kuhugi. Inimese enda maksuraha allokeerimises on küsimus. St et selle sama 4% suurus tuleneb otseselt sama inimese makstud sotsiaalmaksust.
osaliselt saan sellest filossoofilisest probleemist aru, aga samas päeva lõpus - elu ongi olemuslikult ebavõrdne. Osad inimesed sünnivad ühel ajal ja jäävad ilma mingitest võimalustest. Nagu näiteks minu põlvkond sai plussina võimaluse osaleda erastamisprotsessis ja niiöelda senise majandusüsteemi resetis kus oli võimalik luua midagi päriselt tühjale kohale. Samas jälle minu põlvkond (sündinud riigikorra vahetumise aegu +/- mõned aastad) jäid sellest võimalusest ilma, samas ei pidanud ka (teadlikult) pidama mingis mõttes selle restardiga kaasnenud olelusvõitlust mis oli periood 1991-1996/7. You win some, you lose some ja sellises olukorras polegi kõik päris võrdsed...Catalunya is not Spain!
Kommentaar
-
Algselt postitas SleepWalking Vaata postitustSee ei ole imelik eeldus, see on kogu eelfinantseeritud pensionisüsteemi põhialus. Need, kes mulle hakkavad tulevikus esimese samba pinssi maksma, on tänaseks sündinud või siis sünnivad lähima paari aasta jooksul ja neid on ilgelt vähe. Tervena elatud eluaastate seis on samal ajal nii ja naa. Viimase kümne aasta jooksul pole eesti mees tervena kauem elama hakanud. Sellises seisus ei tõsta nagu pensioniiga ka, eks ole.
Sellest 10 a argumendist aga ei saa omakorda mina aru, sest need ei ole isoleeritud näitajad. Faktina on ju pensioniiga tõusnud justnimelt ka selle argumendiga, et inimesed elavad kauem ning elavad tervemalt kauem. Selles näitajas ei saagi tulla juurde 5 või 10 a sees märkimisväärseid muutuseid. Ma datat ei viitsi otsida ja teen educated guessi, et aastal 1990. oli 63 aastase mehe elukvaliteet ja tervise seis parem kui ta on aastal 2020 ning sellest lähtuvalt on õigustatud ka pensioniea tõus.
Kommentaar
-
Algselt postitas lorenzo Vaata postitustriigi ülesanne on ebavõrdsust vältida. kui palju on riik panustanud kellegi 2. sambasse saab ju nende maksetega välja arvutada. kes tahab välja võtta, võtku oma poolt tasutud 2%+ tootlus, ja poleks kellegil mingit ütlemist
Kommentaar
-
Algselt postitas plastic'99 Vaata postitustSellest 10 a argumendist aga ei saa omakorda mina aru, sest need ei ole isoleeritud näitajad. Faktina on ju pensioniiga tõusnud justnimelt ka selle argumendiga, et inimesed elavad kauem ning elavad tervemalt kauem. Selles näitajas ei saagi tulla juurde 5 või 10 a sees märkimisväärseid muutuseid. Ma datat ei viitsi otsida ja teen educated guessi, et aastal 1990. oli 63 aastase mehe elukvaliteet ja tervise seis parem kui ta on aastal 2020 ning sellest lähtuvalt on õigustatud ka pensioniea tõus.
Kommentaar
-
Algselt postitas lorenzo Vaata postitustmul pole 2. sammast, ma ei saa välja võtta oma 4%
Kommentaar
-
Algselt postitas Jeti88 Vaata postitustVaesed võtavad oma 2-3k välja, maksavad võlad ära ja elavdavad majandust. Jõukad kehitavad õlgu ja on jõukad edasi.
Kommentaar
-
Algselt postitas urmar Vaata postitustKui sammast pole, siis pole ka midagi võimalik välja võtta, sest II sambasse pole midagi panustatud. Loogiline ju.
Aus oleks nii, et inimesed maksavad 2/3 oma II sambast I sambasse tagasi ja saavad kätte enda panustatud 1/3.Am Sonntag um 13.00 Uhr haben wir ein Weißwurst- Wettfressen mit der Bayern-Spitze. Da bin ich gut dabei. (Rainer Calmund)
Kommentaar
-
Algselt postitas Jeti88 Vaata postitustEi ole loogiline. Osad saavad praegu välja võtta oma I samba "4%", mis on läinud II sambasse. Need kellel II sammast ei ole ei saa oma "4%"-i I sambast välja võtta.
Aus oleks nii, et inimesed maksavad 2/3 oma II sambast I sambasse tagasi ja saavad kätte enda panustatud 1/3.
Kommentaar
-
Kersti Kaljulaid põhjendas minumeelest väga ilusti ja selgelt ning superhästi ära kogu selle teema
Riigipea ülesanne on seista Eesti Vabariigis selle eest, et meie õigusloome oleks põhiseaduse vaos. Riigikohtus ei käida võitmas ega kaotamas, vaid õigusselgust saamas. See selgus saabus. Nii ulatusliku ja kogu ühiskonda puudutava küsimuse puhul nagu see on senise pensionisüsteemi ulatuslik muutmine, oli oluline küsimused selgeks vaielda kõigil võimalikel tasanditel. Riigikohus on oma otsuse teinud ja nii kuulutasin seaduse viivitamatult välja.
Ja loed kommentaare ning juba esimene parastab, et Kaljulaid sai kohtukaotuse.... Mõtlen, et kas inimestel puudub igasugune arusaam Eesti Vabariigi kohtusüsteemist? See on ju mingi põhikooli tasemel ühiskonnaõpetus...
Kommentaar
-
Algselt postitas Nasfal Vaata postitustKersti Kaljulaid põhjendas minumeelest väga ilusti ja selgelt ning superhästi ära kogu selle teema
Riigipea ülesanne on seista Eesti Vabariigis selle eest, et meie õigusloome oleks põhiseaduse vaos. Riigikohtus ei käida võitmas ega kaotamas, vaid õigusselgust saamas. See selgus saabus. Nii ulatusliku ja kogu ühiskonda puudutava küsimuse puhul nagu see on senise pensionisüsteemi ulatuslik muutmine, oli oluline küsimused selgeks vaielda kõigil võimalikel tasanditel. Riigikohus on oma otsuse teinud ja nii kuulutasin seaduse viivitamatult välja.
Ja loed kommentaare ning juba esimene parastab, et Kaljulaid sai kohtukaotuse.... Mõtlen, et kas inimestel puudub igasugune arusaam Eesti Vabariigi kohtusüsteemist? See on ju mingi põhikooli tasemel ühiskonnaõpetus...
Kommentaar
-
Algselt postitas plastic'99 Vaata postitustma arvan, et enamuse nende kommenteerijate issue taandub sellele, et kui sellise otsuse oleks vastu võtnud REF ja SDE koalitsioon, kas siis ka Kersti (seni kehtiva sammaste süsteemi ühe loojana) oleks ka sellise retoorika ja suhtumisega peale lennanud. Riigikohtusse ehk oleks saatnud, aga kas ikka oleks, eksole. Üks pool ütleb ilmselt "jah", teine "ei". Üksteise arvamust nagunii ei muudeta, aga põhjus selles siiski peitub.
Kommentaar
-
Algselt postitas Clingfilm Vaata postitustSuured tissid loomulikult on. Aga see mille eest need suurendatud on, ei ole.see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled
"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"
"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Kommentaar