320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

kollane ajakirjandus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas Rein Vaata postitust
    Ei saanud küsimusest aru



    @53:00
    "ütle ise, kas ma ilma autota oleks jõudnud kõiki neid asju korda ajada?"
    GEORGE: No, no, no! Nothing happens /-/ RUSSELL: Well, why am I watching it?
    GEORGE: Because it's on TV RUSSELL: Not yet..
    (Seinfeld, The Pitch)

    Kommentaar


      Algselt postitas vaikiv mees Vaata postitust
      http://etv2.err.ee/videod/857e3156-b...a-802a93219a94

      @53:00
      "ütle ise, kas ma ilma autota oleks jõudnud kõiki neid asju korda ajada?"
      99% asjadest kindlasti.
      Kindlasti saab ühistranspordiga maale vanemate juurde. Muidugi mitte 2 tunniga nagu seda hetkel autoga teen, aga bussidega 5 tunniga peaks ikka kohale jõudma. Kindlasti oleks saanud ka eelmisel suvel Tutermaale tööle sõidetud. Mitte küll 25 minutiga nagu seda autoga tegin, aga tunniga oleks ikka kohale saanud. Kindlasti saab ka sõber Egoni juurde Viimsisse sõidetud. Autoga saab poole tunniga, ühistranspordiga saaks 1,5 tunniga.

      PS!Ei mõista ühistranspordi pooldajaid hukka, aga minu arvates on hetkel Eestis mugavam ja kiirem kasutada isiklikku transporti.
      Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

      Kommentaar


        Ca 20 km linnast jõuan autoga kesklinna 10 -15 mintsaga max....Bussiga võtab see 50 min!!! Ja sellise ilmaga nagu täna, ei või kunagi kindel olla et ta sõidab.Rongiga(nii diisel kui elekter käivad) saab poole tunniga,lisaks rongipeale minemise aeg ca 15 mintsa.Seega on auto oluliselt mugavam ja kiirem hetkel.Ja okei,linna veel saab hädapärast..aga tagasi? nt kui lähed 7-8 trenni? Viimane ühistransport mis tagasi läheb on rong,mis väljub Baltast 21.30..nali kuubis.Ei mängi kuidagi ilma autota välja ja seda pealinna külje all.
        b-day

        Kommentaar


          Algselt postitas Rein Vaata postitust
          Ei saanud küsimusest aru, väga segaselt sõnastatud, kõlab nagu Murdocki postitus.
          ei tasu siin scousereid niiviisi komplementeerida.

          ERMist (millest see kõik vist alguse sai): isvinitje ribjata, aga meid on liiga vähe ja meil käib (eriti lõuna-eestis) liiga vähe turiste, et kuskile tuulte tallermaale gazilion eurot maksev ja samas üpris kitsa suunitlusega (mingeid külastajamagnetit konrad mägist maailmanimedeni ju ei too, või?) hoone püsti panna. olen küll tulihingeline kultuuri toetamise pooldaja ning leian, et seda peaks riigi poolt tehtama ka siis, kui asi ärilises mõttes veits lonkab, aga miskist üüratut miinust bilanssi ei ole pikemas perspektiivis ka mõtet tõmmata, rääkidest siis asja käimas hoidmisest (palgad, kommunaalid jne).

          leidsin postimehest ka eelmise augusti artikli, mis ütleb järgmist: Juuli lõpul Turu-uuringute ASi tehtud telefoniküsitluses osalenud 500 vastajast 74 protsenti oli arvamusel, et nad käiksid Raadile ehitatavas ERMi uues hoones vähemalt korra aastas, kaheksa protsenti arvas, et isegi viis korda aastas.

          Eelduspäraselt oleks kõige enam sagedasi külastajaid Lõuna-Eestis, kus 14 protsenti leidis, et nad käiksid muuseumis kuni viis korda aastas, selgus uuringu kokkuvõttest.
          Tõenäolisi külastajaid on keskmisest enam nooremas keskeas, eriti 30–39-aastaste seas ning lastega peredes.


          trolololol, huvitav kas see teave edastati ka euroopa liidule. ma olen nõus enda väikse varba ampulteerima kui "kolmveerand Eesti elanikest vähemalt korra aastas" ERMis käiks. käiks seal kokku 100 000 piletiostjat aastas, oleks juba väga suur võit. kumus, näiteks, käib aastas ca 200 000 külalist.

          vaatasin ka ermi kodukat ja leidsin sellised laused: ERM on olnud ja jääb küllap tulevikuski Eesti üheks põhiliseks etnoloogiakeskuseks nii uurimistöö kui ka õpetamise alal. Tartu Ülikooli etnoloogia eriala on alati suurel määral toetunud muuseumi varadele ja inimestele. väga tervitatav ja lähedus jurjevile täiesti põhjendatud.

          32milli euri, mis selle asja ehitamiseks kulub, ei ole mingi vastu tuult kusemise number. mu meelest võiks seega nimetet hoone praeguses mahus tulla, kui ta oleks veidi sellise lõuna-eesti kumu fiiliga: ühendada erm ja selle eelmainitud uurimistöö+õpe millegi sellisega, mis ka lihtsat inimest natuke rohkem ja tihemini (nt korra kvartalis) kotiks. ei ole küll hoone sisekujundusega tuttav, kas seal on ruume, et sarnaselt kumule vajadusel mõni film maha vändata või jazzkaare vms raamest miskine artist ära kuulata(?), sest - ütlen järgnevat mõeldes ainult parimat - igaüks ei ole mcnamara, kes viitsiks kohaliku kammkeraamika tippteoseid üle 100km kaugusele vaatama minna.

          ps. olen ise samuti autosõidu pooldaja ning reinul on tuline õigus - mugavam ja kiirem. see kõik aga maksab, nii et igaüks peabki tegema kalkulatsiooni. samas nõustun eikaga, et eestis võiks kasvõi mingil kujul olla mingine ühtne ühistranspordi süsteem, mis hõlmaks nii linnade sisest kui vahelist vedamist.

          edit: ps2. enne kui tallinnast-tartu pooleteist tunniga ei saa, ükskõik, mis vahendiga, siis vaevalt, et see (ja isegi kui saab!) ERMi uue talu külastatavust oluliselt muudaks. abiks oleks loomulikult ikka.
          buy the ticket, take the ride.

          Kommentaar


            no tra, ple ju nõnna raske seda rahvast sinna saada - üks korralik amatöör-erootika-porno festival vaja lihtsalt käima tõmmata. Hump!

            miskit neil isegi juba toimib, kuid see on eestlaslikult tagasihoidlik:
            "Maailmafilmi missioon on pakkuda alternatiivi peavoolu uudistejanus meediale ehk pühendada tähelepanu neile põnevatele iseärasustele ja muutustele, mida on võimalik vaid süvenedes kogeda ja mõista. Festival pakub väärtuslikku teavet sellise vaataja vaimsesse pagasisse, kes enne uutele seiklustele suundumist on valmis kriitiliselt hindama oma teadmisi, eelarvamusi ja stereotüüpseid ideid teiste rahvaste, kultuuride ja eluviiside kohta. Maailmafilmid viivad publiku ühe nädala jooksul kõigile kontinentidele ning luubi all on hulk „võõraid“, kellega on võimalik tuttavaks saada."
            see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

            "joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

            "Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

            Kommentaar


              Algselt postitas markofkin Vaata postitust
              Ses mõttes et. Dannar ja Rein jõudsid just ummikuteni, ma sellepärast. Tallinn on rämedalt üleautostatud ja alajalgrattastatud linn. Euroopa mõistes provints ja kolgas, aga autosid rohkem kui Kopenhaagenis (ja jalgrattaid, neid te teate kõik, kui palju seal on)...
              Kirjutan alla. Käisin seal just eelmine nädal ning autoliiklus oli kesklinnas tõesti mõnusalt hõre ning jalgrattureid väga palju. Tallinnas oleks jalgratastega muidugi ka see probleem, et nende vargusi oleks kindlasti meeletult ja keegi ei viitsiks väga seda ratast alati korterisse tassida jnejne.
              Mulle jäi aga hoopis silma see, mis autodega inimesed seal sõidavad. Tundus, et umbes 70% autodest olid sellised 5-15a vanad(väikeautode osa väga suur) ning kallemaid autosid liikus väga vähe. Tallinnas liikudes tekib tihti küsimus, et kust kuradi kohast inimesed selle papi võtavad, et linnas nii uhked autod liiguvad. Tundub, et (võimsamate?) autode omanikke tuleks natuke rohkem pitsitama hakata seal Eestimaal kuidagimoodi.

              ERMi koha pealt peab nõustuma ühe EPLi kommenteerijaga:

              Olgem ausad, välisturistid ei hakka käima ERMis eelkõige huvipuuduse pärast. Ma käin reisides meelsasti muuseumites, aga kui Lätis avataks uus Läti Rahva Muuseum, siis ma ausalt ei viitsiks sinna minna. Aafrikasse reisides oleks küll põnev kohaliku rahva ajaloolist kunsti vaadata ja aafriklasele on võibolla ERM huvitav. Kuid enamus turiste Eestist on siiski meie lähinaabrid, kelle rahvuskunst on enam-vähem samasugune kui siin, seega pole muuseum nende jaoks nii põnev.

              Teiseks kas keegi on üldse mõelnud mis tüüpi turistid Eestis käivad. Suur osa on kruiisituristid, kes veedavad Tallinnas vaid pool päeva. Isegi kui Tartusse viiks hõljukrong 30 minutiga, nad ei jätaks Tallinna vanalinnas jalutamata selleks et lonkida mööda muuseumit. Teiseks on palju spa-turiste, kes peatuvad hoopis Pärnus, Haapsalus või Saaremaal -- neid ei huvita kui kiiresti saab Tallinnast Tartusse, sest kui nad üleüldse on nõus mõni päev protseduurid vahele jätma et muuseumisse minna, siis nad ei sõida sinna Tallinnast. Kolmandaks on meil Briti poissmehed ning muud peo- ja joomaturistid, kes nii või teisiti ei lähe muuseumisse ükskõik kus see asub ja ükskõik mida seal näidatakse.
              Joga Bonito!!!

              Kommentaar


                Kas just siia, aga EPLis täna intervjuu enda ajakirjanikuga, kes reisib USAsse presidendivalimisi kajastama.
                Hoome loodame siis intervjuud autoajakirjanikuga, kes sõidab automessile autosid vaatama.
                Hmm.
                "An errand boy, sent by grocery clerks, to collect a bill"

                Kommentaar

                Working...
                X