Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Maantee põlema!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Maantee põlema!\'

Algselt postitas Rein

Mida suuremad on palgad, seda rohkem makse riigile laekub ja mida rohkem makse riigile laekub seda rohkem on riigil raha mida kulutada.
    selle raha saaks ju küsida euroopa liidult- Rein, sa ka ei loe või lihtsalt ei taha mõttest aru saada?
    Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas rohelineKonn

mis puutub nendesse EL projektidesse siis pakun jällegi välja ühs vahva seisukoha: valdavalt on need oma sisult nii mõttetud, et isegi neile omafinantseeringuna kulutatud summa eest on tulemus kuidagi sitt. neid tulebki vaadata kui sotsiaalabi projekti teostajatele. kõik teavad, et asi on perses, aga vähemalt projekti läbiviijad on kindlustatud tööga.
      Ei ole nõus. Paljudele asutustele ja organisatsioonidele on need vahendid sisuliselt ainus võimalus oma tegevuste soovitud mahus läbiviimiseks ja ideede ellurakendamiseks. Muidugi esineb suht mõttetuid asju, aga ei saa öelda, et enamik jamaga tegeleks. Siin muidugi tuleb eristada struktuurfondide toetusi (ERDF, ESF jne) ja otse EL programmidest taotletavaid summasid. Esimesel juhul hinnatakse projekte ju vastavalt riiklikus arengukavas sätestatud prioriteetidele ja riigipoolne kontroll rahade kasutamise üle on pedantlik. Isegi liiga pedantlik, pärssides juba sisulisi tegevusi. Teisel juhul on udutamisvõimalused muidugi suuremad, aga näiteks 6. raamprogrammi toel tegeletakse siinmail vägagi huvitavate asjadega.

Muide, ise väidad, et Eesti pannakse liiga palju raha nö betooni, aga samas räägid, et EL tugi (millest väga suures osas toetataksegi just neid nö pehmeid valdkondi) läheb piima järele.
      Minu nimi on jyriöö, aga sõbrad kutsuvad mind tavaliselt külla.

Kommentaar

Algselt postitas lorenzo
        Scooter, ma ei rääkinud palkadest. selle raha saaks ju küsida euroopa liidult. keskmine palk ju ei mängi mingit rolli teedeehituses.
        Ei mängigi. Nagu ka ei mängi rolli see, millised teeolud on soomes-rootsis-norras. Eesti on Eesti ja meil ka teistsugused võimalused, seda tahtsin lihtsalt öelda.

Samas kes ei tahaks, et teed oleks ideaalses korras, kuid vaevalt ainuüksi seetõttu jääks meie teedel vähemaks selliseid idoote, kes pidevalt \"viimast võtta\" üritavad ning ennast ja teisi surnuks sõidavad.
        DELFI: FC Levadia võitis 24:0 (vs. FC Soccernet)
        Ljohha: "See number 14 oli soccernetil ainuke mees kes midagi jagas"

AD e. Andekas Disainer...

Kommentaar

Algselt postitas lorenzo

Algselt postitas Rein

Mida suuremad on palgad, seda rohkem makse riigile laekub ja mida rohkem makse riigile laekub seda rohkem on riigil raha mida kulutada.
          selle raha saaks ju küsida euroopa liidult- Rein, sa ka ei loe või lihtsalt ei taha mõttest aru saada?

Norra pole EL is. Riik saab tänu suurtele palkadele rohkem raha riigieelarvesse ja neil pole raha vaja kuskilt kerjata. Oleks meil palgad sama suured kui Norras poleks meil vaja ka kuskilt raha kerjata.

NB!!! Ära palun ainult hakka mulle rääkima naftast mis Norras leidub.
          Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Algselt postitas Rein

Algselt postitas lorenzo

Algselt postitas Rein

Norra pole EL is. Riik saab tänu suurtele palkadele rohkem raha riigieelarvesse ja neil pole raha vaja kuskilt kerjata. Oleks meil palgad sama suured kui Norras poleks meil vaja ka kuskilt raha kerjata.

NB!!! Ära palun ainult hakka mulle rääkima naftast mis Norras leidub.
            sorri, et norra sinna ritta panin, aga selle rea ütlemisel ei mõelnud ma seda, et nad kas on või ei ole euroopa liidus, vaid mõtlesin seda, et nad on meiega suht sarnases kliimas. midagi pole teha kui üks räägib aiast ja teine aia august.
            Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas Scooter
              Samas kes ei tahaks, et teed oleks ideaalses korras, kuid vaevalt ainuüksi seetõttu jääks meie teedel vähemaks selliseid idoote, kes pidevalt \"viimast võtta\" üritavad ning ennast ja teisi surnuks sõidavad.
              kuid ühesuunalisel ja sirgjoonelisemal teel on see võimalus väiksem

Kommentaar

autode kohapealt- samas ikka nukker kui meil niipea ei hakka ferrarid jt sama tüüpi masinad teedel liikuma ja lihtsalt seetõttu, et meil pole teid, kus nendega saaks sõita
                Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas lorenzo

autode kohapealt- samas ikka nukker kui meil niipea ei hakka ferrarid jt sama tüüpi masinad teedel liikuma ja lihtsalt seetõttu, et meil pole teid, kus nendega saaks sõita
                  jah, sellepärast ongi meil seda teed vaja. ja kui veel teeks hoopis lennuraja tallinna ja tartu vahele, siis hakkaks kõik rahvas learjettidega laskma. just.
                  armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

Kommentaar

Algselt postitas vincent

Algselt postitas lorenzo

jah, sellepärast ongi meil seda teed vaja. ja kui veel teeks hoopis lennuraja tallinna ja tartu vahele, siis hakkaks kõik rahvas learjettidega laskma. just.
                    ok, sinu mõtte järgi- milleks üldse raha kulutada asfalttee peale? hetkel ju nagunii vaja pidevalt lappida ja laguneb. las olla pigem siis kruusatee
                    Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Halate,et kui palju maksab ja kui palju maksab.Kui suur oli eelmise aasta eelarve ülejääk-kui ma ei eksi siis kuskil 8 miljardit krooni.Mida te jahute,et raha pole.

Kommentaar

Algselt postitas Warren
                        Halate,et kui palju maksab ja kui palju maksab.Kui suur oli eelmise aasta eelarve ülejääk-kui ma ei eksi siis kuskil 8 miljardit krooni.Mida te jahute,et raha pole.
                        sa eksid. rämedalt.
                        riigieelarve ülejääk oli 2,5 miljardit - see aga tänu sellele, et riigiasutused ei kulutanud ära raha, mida eelarvega neile eraldati. seega ega raha nüüd reaalselt üle ei jää, kuna kulutatakse tänavu ära.

Kommentaar

Algselt postitas lorenzo

sorri, et norra sinna ritta panin, aga selle rea ütlemisel ei mõelnud ma seda, et nad kas on või ei ole euroopa liidus, vaid mõtlesin seda, et nad on meiega suht sarnases kliimas. midagi pole teha kui üks räägib aiast ja teine aia august.
                          Kliima võib sarnane olla aga antud juhul see suurt midagi ei loe. Eestis tuleb kruusa 100 km kauguselt tee ehituseks kohale vedada samas kui Soomes paned kivipurustustehase püsti ja sama pinnas mida õgvendadakse saab samas kohas pinnasekatteks. Küllap selle pärast ongi Soomes-Norras ka paremad aluspinnad, kestvamad teed ja samas tee-ehitus ka odavam (kui tööliste palgad välja arvata)

Kommentaar

Algselt postitas ek
                            ...Norras ka paremad aluspinnad, kestvamad teed ja samas tee-ehitus ka odavam (kui tööliste palgad välja arvata)

norras on teehitus ilmselt üks maailma kallimaid.

ning ikkagi ei saa ma aru, kuskohast pärinevad müüdid headest Norra teedest. olete sõitnud või? kitsad ja kõverad.
                            «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
                            «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

Algselt postitas rohelineKonn

Algselt postitas ek
                              ...Norras ka paremad aluspinnad, kestvamad teed ja samas tee-ehitus ka odavam (kui tööliste palgad välja arvata)

norras on teehitus ilmselt üks maailma kallimaid.

ning ikkagi ei saa ma aru, kuskohast pärinevad müüdid headest Norra teedest. olete sõitnud või? kitsad ja kõverad.

Kitsad ja kõverad võivad nad kohati olla, aga vaevalt need kitsad ja kõverad teed sul nii kiiresti kipuvad lagunema kui meil.
                              Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Aga kuhugi tuleb see euroraha ju panna. Tee-ehitus on ju suht konkreetne asi, seda on lihtne taotleda ja lihtne mõõta. Hispaanlased seda tegid ja nüüd on neil maailma parimad teed. Kõrval Portugaalssed otustasid inimresursside, koolituse ja muu huinamuina peale. Nüüd vaatavad üksteisele otsa - kuhu me selle raha pnaime, miks me ikka kõige vaesemad oleme.

Norra teed on okei. Kitsad ja käänulised, kuid mõnus sõita ja tasased. Kliima taha pugemine, on lihtsalt mõnus ettekäääne. Tõsi, kui keegi ütleks, et Tartu maantee ja Saaremaa silla asemel pandaks seller aha raudteesse, et reisirongid saaksid hakata 200 kilti tunnis sõitma, siis ise eelistaks ehk seda.
                                Y R A

Kommentaar

Working...
                                X